Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Bερολίνο και Βρυξέλλες «τρέμουν» τα stress tests των ιταλικών τραπεζών στις 29 Ιουλίου.

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ «ΕΚΡΗΞΗ» ΜΕ «ΠΥΡΟΚΡΟΤΗΤΗ» ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ MONTE DEI PASCHI DI SIENA
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ούτε τα 150 δισ. ευρώ που απαιτούνται, σύμφωνα με τον Γερμανό οικονομολόγο της Deutschebank Ντέιβιντ Φόλκερτς Λαντάου, να δοθούν στο τραπεζικό σύστημα μέσω ενός ταμείου στήριξης των ευρωπαϊκών τραπεζών  για να διασωθούν χωρίς “κούρεμα” καταθέσεων οι ιταλικές, μπορεί να μην είναι αρκετά καθώς θα πραγματοποιηθούν τα stress tests στις 29 Ιουλίου που αφορούν 53 τράπεζες και η αρχαιότερη τράπεζα του κόσμου, η Monte dei Paschi di Siena, είναι σίγουρο ότι δεν θα τα περάσει και θα απαιτηθούν κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίησή της.

Οι αγορές μάλιστα αποκαλούν την  Monte dei Paschi di Siena «πυροκροτητή» που θα προκαλέσει σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων. 

Oι Ιταλοί προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πράγματα λέγοντας ότι δεν ....

Οι νέες απαιτήσεις των δανειστών μοιάζουν με τον εφιάλτη.....

Φρίκη και σοκ προκαλούν οι νέες απαιτήσεις των δανειστών οι οποίες θα χρειαστεί να ικανοποιηθούν για να κλείσει η επόμενη αξιολόγηση.
Μεταξύ άλλων οι θεσμοί ζητούν:………
  • Νέα μείωση του κατώτατου μισθού. Σύμφωνα με τους δανειστές, παραμένει υψηλότερος με ανταγωνίστριες χώρες της Ελλάδας. Από το 2017 ο κατώτατος μισθός των 586 μισθών θα είναι ένα ποσό αναφοράς χωρίς επιδόματα και τριετίες!
  • Κατάργηση των περιορισμών στις ομαδικές απολύσεις. Αύξηση ορίου απολύσεων ως 10%.
  • Κλείνουν κάθε συζήτηση για επαναφορά του καθορισμού μισθού στη δικαιοδοσία των κοινωνικών εταίρων
  • Ευελιξία αμοιβών και συλλογικές συμβάσεις μόνο σε επίπεδο επιχείρησης που....

Είτε θα γράψουμε ιστορία, είτε η ιστορία θα μας ξεγράψει.

Η χώρα δε σώζεται και αυτό οφείλεται στο σάπιο πολιτικό της κατεστημένο, αριστερό και δεξιό, που εθισμένο κατά τη μεταπολίτευση να ελέγχει τον δημόσιο τομέα, να τον σκυλεύει, να τον γιγαντώνει και να τον υπερχρεώνει δημιουργώντας κομματική πελατεία, αποδεικνύει τώρα του πόσο ψεύτικος ήταν ο προεκλογικός διχασμός της κοινωνίας…
Όποιος και να ερχόταν εξήγγελλε είτε την πάταξη του κομματισμού ή την επανίδρυση (πλούσια η ελληνική γλώσσα, έβρισκαν την κατάλληλη λέξη και μας δούλευαν όλους ψιλό γαζί για να συνεχίζει το – κατά δήλωση – αριστερό και δεξιό κηφηναριό να ελέγχει το δημόσιο) για να μην κάνει απολύτως τίποτα, αφού η κομματική πελατεία έπρεπε να εξυπηρετηθεί.
Αυτά τα αριστερά και δεξιά (πάντα κατά δήλωση) πολιτικά παράσιτα διέλυσαν τη χώρα και δεν θα είχαν καμία αντίρρηση να ...

Τραπεζικός Αρμαγεδδών: Οι γαλλικές τράπεζες είναι εκτεθειμένες με 278 δις € στην Ιταλία και οι γερμανικές με 90 δις € – ενώ η νέα εστία πυρκαγιάς θα είναι τα κεφάλαια από αναβαλλόμενους φόρους.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της εγκληματικής συμμορίας, της Deutsche Bank, η μετοχή της οποίας έχει καταρρεύσει, αντιμετωπίζει περίπου 6.000 δικαστικές διώξεις, ενώ είναι εκτεθειμένη σε παράγωγα που υπερβαίνουν τα 50 τρις €, δήλωσε πως ο τραπεζικός τομέας της Ευρώπης δεν είναι μεν υγιής, αλλά χρειάζεται μόνο 150 δις € νέα κεφάλαια από τα κράτη (Bailout) για να διασωθεί. 
Όπως περίπου είπε, «η Ευρώπη είναι σοβαρά άρρωστη, οπότε απαιτείται να αντιμετωπιστούν πολύ γρήγορα τα υπάρχοντα προβλήματα της – διαφορετικά θα .....

Ελλάδα, η Χώρα που… Καταστρέφει το «Κοινό Μέτωπο» του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε ....Εναντίον της Ρωσίας!

Η Ατλαντική Συμμαχία προφανώς ανησυχεί γιατί το δήθεν ενωμένο μέτωπο κατά της Ρωσίας, στην πραγματικότητα έχει καταρρεύσει, όπως αποδεικνύεται, μεταξύ άλλων, από την αυξημένη συνεργασία της Μόσχας με την Αθήνα, ένα μέλος του ΝΑΤΟ σε τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός και η άμυνα.

Ένα κοινό έργο με στόχο την παραγωγή τουφεκίων Καλάσνικοφ στην Ελλάδα φαίνεται να προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στο ΝΑΤΟ. Η πρωτοβουλία, σύμφωνα ...

Η «Μόνη Λύση» για την Κρίση… Δια χειρός Προκόπη Παυλόπουλου!

«Μόνον η έκδοση μιας μορφής ευρωομόλογου μπορεί ν’ αντιμετωπίσει την οξυτάτη κρίση χρέους στην Ευρωζώνη», τόνισε σε ομιλία του σήμερα στο πανεπιστήμιο Πατρών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος αναγορεύθηκε επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλυσε τα όρια παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μέσω του προγράμματος αγοράς ομολόγων ΟΜΤ, κατά την πρόσφατη νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (απόφαση της 16.6.2015) και ....

Μ.Γκορμπατσώφ: «Ο πόλεμος που έρχεται θα είναι και ο τελευταίος» (φωτό, vid)

O πρώην ηγέτης της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, προειδοποίησε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Echo Moskvy" ότι αν η κρίση με το ΝΑΤΟ κλιμακωθεί σε έναν νέο πόλεμο, αυτός ο πόλεμος θα είναι ο τελευταίος υπονοώντας χρήση πυρηνικών όπλων.

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν την Παρασκευή να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στα Βαλτικά κράτη και στην ανατολική Πολωνία και να αυξηθεί η ενάερια και ναυτική περιπολία.

Σκοπός να γίνει επίδειξη ισχύος και ετοιμότητας απέναντι στη Μόσχα για να γίνει κατανοητό πως ...

Παγκόσμιος εφιάλτης η Χιλαρυ Κλίντον! Την γιούχαραν οι οπαδοί της για την νεοταξική συμφωνία.

Με γιούχα και με γροθιές με κάτω τον αντίχειρα, αποδοκίμασαν την Κλίντον οι δημοκρατικοί αφού κατάφερε να περάσει στο προγράμμα των Δημοκρατικών την υποστήριξη της συμφωνίας TTIP...
αν κι αναμενόμενο καθώς οι τρεις μεγαλύτεροι χρηματοδότες της Κλίντον ειναι πολυεθνικές όπως η Μονσαντο, το ίδρυμα Σόρος κι οι καπνοβιομηχανίες.

  Ο Σαντερς το παλαιψε μέχρι ....

Ο στόχος τους είναι άλλος…

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

 Τελικά κάτι όντως δεν πάει καλά στην συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή Ένωση. Εν μέσω Brexit και Ιταλικού τραπεζικού Αρμαγεδώνα ύψους 360 δις ευρώ, η Κομισιόν με μια εντελώς ανόητη απόφαση επιβάλλει κυρώσεις σε Ισπανία και Πορτογαλία!!!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για πρώτη φορά από σύστασης του ευρώ, άνοιξε τον δρόμο για την επιβολή κυρώσεων σε κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, την Ισπανία και την Πορτογαλία, επειδή απέτυχαν να τηρήσουν τους στόχους σχετικά με τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος την περίοδο 2013-2015.

  Σε μια περίοδο που η Ε.Ε. απειλείται από πολλές κρίσεις (προσφυγικό, Brexit, πιέσεις σε τράπεζες), η απόφαση της Κομισιόν, που είναι προϊόν πιέσεων από την πλευρά ορισμένων βόρειων χωρών, σε καμία περίπτωση δεν θα διευκολύνει την κατάσταση. 


Αντίθετα θα φουντώσει τον ευρωσκεπτικισμό στους λαούς του Νότου, οι οποίοι ....

Πρόταση σοκ από γερμανούς οικονομολόγους - Όσοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν ας μείνουν πίσω!

Η απόφαση των Βρετανών βρήκε απροετοίμαστες τις αγορές και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Και τώρα τι... αναρωτιούνται οι πάντες. 

Πανθομολογείται βέβαια ότι η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι ελίτ των Γερμανών οικονομολόγων φαίνεται πως έχει ήδη μια σχεδόν σαφή ιδέα του τι πρέπει να γίνει. Και είναι σοκαριστική.


Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας στρατηγικών συμβούλων «Leaders Parliament» και του ....

«ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ»! Ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν ο μόνος που «έσπασε» την ομόφωνη θέση του ΝΑΤΟ για τη Ρωσία σύμφωνα με τους Financial Times

ompama_tsipras
Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μοναδικός ηγέτης στη σύνοδο κορυφής του NATO που «έσπασε» την κατά τα άλλα ομόφωνη γραμμή των «28» απέναντι στη Ρωσία,
προκαλώντας την άμεση αντίδραση του Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times».
Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας, στο επίσημο δείπνο της Παρασκευής ένας προς ένας οι ηγέτες της ισχυρότερης στρατιωτικής συμμαχίας στον κόσμο υποστήριξαν ότι πρέπει να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα στο Κρεμλίνο σχετικά με τη συμπεριφορά της Ρωσίας στην Ανατολική Ευρώπη.
Όταν όμως έλαβε τον λόγο, ο έλληνας πρωθυπουργός διαφοροποιήθηκε, ζητώντας τον τερματισμό της αντιπαράθεσης με τη Μόσχα και συνεργασία με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η πρόταση Τσίπρα προκάλεσε αμέσως την αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος απέρριψε κατηγορηματικά .....

ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΑ, ΕΞΑΓΟΡΕΣ, ΕΙΣΒΟΛΗ ΞΕΝΩΝ Αντιμέτωτοι με βίαιη ανατροπή του επιχειρηματικού χάρτη της χώρας

Αντιμέτωτοι με βίαιη ανατροπή του επιχειρηματικού χάρτη της χώρας
Του Βασίλη Σ. Κανέλλη
Βρισκόμαστε στην αρχή μιας πλήρους αναδιάταξης του επιχειρηματικού χάρτη της Ελλάδας, με «εισβολή» ξένων σε τράπεζες και ιστορικές εταιρείες, με εξαγορά έναντι μικρού τιμήματος ακινήτων «φιλέτων»
και με εξαγορές, συγχωνεύσεις ή «λουκέτα» να βρίσκονται προ των πυλών.
Πρόκειται για μια οβιδιακή μεταμόρφωση της ελληνικής οικονομίας που έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί τα επόμενα ένα ? δύο χρόνια. Στο νέο τοπίο που δημιουργείται το «πρώτο βιολί» το παίζουν τα μεγάλα ξένα funds που διαθέτουν τεράστια ρευστότητα και μπορούν να αγοράσουν ό,τι θέλουν και σε όποια τιμή το επιθυμούν. 
Με τους Ελληνες επιχειρηματίες να δηλώνουν αδυναμία να προχωρήσουν σε κινήσεις άμυνας απέναντι στην «επίθεση» που ξεκίνησε από το εξωτερικό, και με τα «κόκκινα» δάνεια να παίζουν τον ρόλο του πολιορκητικού κριού για την άλωση της ελληνικής οικονομίας, θεωρείται σίγουρο ότι ....

Έρχεται… τσουνάμι για την ελληνική οικονομία!!!

του Αριστοτέλη Βασιλάκη
Επειδή διάφοροι άσχετοι – κυρίως πολιτικοί – έχουν γράψει και έχουν πει κατά καιρούς εντυπωσιακές «μπούρδες», σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ας αποσαφηνίσουμε ορισμένα πράγματα… Καταρχήν το ρεύμα είναι αγαθό και όχι προϊόν… Και ως αγαθό αφορά όλους τους Έλληνες. Ακόμα κι αυτούς που ζουν σε χαρτόκουτα…
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως όλες οι προσπάθειες για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, δεν γίνονται για οικονομικούς λόγους. Άλλωστε το τίμημα που θα δοθεί είτε για το φιλέτο του ΑΔΜΗΕ, είτε για κάποιες μονάδες, είτε για το 17% της μητρικής εταιρείας, δεν πρόκειται να λύσει κανένα οικονομικό πρόβλημα της χώρας, αφού δεν θα εξυπηρετήσει ούτε το δημόσιο έλλειμμα, ούτε το εξωτερικό χρέος, ούτε καλά καλά τα χρέη της ίδιας της ΔΕΗ, που ....

Που' σαι ρε Ιωσήφ-Αδόλφε;

Κι έρχομαι τώρα εγώ και ερωτώ…

Εστω ότι κάποιος ζάπλουτος μεγαλομπακάλης [ονόματα δεν λέμε], σε μία χώρα μπουρδέλο [επίσης ονόματα δεν λέμε] επιχειρεί ένα οικονομικό σάλτο μορτάλε, για να ξεγελάσει τους πιστωτές του και για να τον δείξει κι η τηλεόραση.
Κι ενώ η κορούλα  του πλερώνει τα χιλιάδες εβρά για ένα άλογο κούρσας στο Λονδίνο, αυτός  κηρύσσει πτώχευση και μπαίνει στο αντίστοιχο άρθρο 99,  αυτής της μπουρδελοχώρας – η οποία φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την απολύτως ευνομούμενη ψωροκώσταινα…

Εκβιάζοντας λοιπόν με την απόλυση 13.000 ανθρώπων, που έχει στη δούλεψη του [είπαμε, οποιαδήποτε ομοιότης με πρόσωπα και πράγματα της καθημερινότητας, είναι εντελώς συμπτωματική] ο μεγαλομπακάλης δηλώνει στους φουκαράδες τους προμηθευτές του, ότι μπορεί να τους δώκει το ....

ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ.....


Πάντως είναι εντυπωσιακό το πως αποδεχόμαστε τους όρους, ΚΟΥΡΕΜΑ-ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ-ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ - CAPITAL CONTROL κ.λ.π. και εγκαταλείπουμε επίσης εντυπωσιακά μια σκληρή πραγματικότητα.
Η πραγματικότητα είναι πως μας κλέβουν.
Δεν θέλουμε να το αποδεχτούμε;

Όλοι το γνωρίζουμε αλλά δεν ξέρουμε προς....

Είμαι δεκαεπτάρης και σας γαμώ και τις.. ψήφους σας και τις δημοκρατίες σας.

Είμαι δεκαεπτάρης,
σας γ@μώ τις ψήφους σας

Άκου ρε τι συζητάνε τα καθάρματα για μένα, χωρίς εμένα… 

Θα μου δώσουνε λέει δικαίωμα ψήφου, για να μπορώ εγώ να «διαλέγω» ποια κουφάλα θα μου φτιάξει ένα μέλλον όμοιο κι απαράλλαχτο με το μέλλον που είχαν οι δούλοι στις ρωμαϊκές γαλέρες, ενώ αυτοί θα μπορούν να έχουν ήσυχες τις συνειδήσεις τους, πως ένοχος στον φόνο τους, είμαι εγώ ο ίδιος, αφού εγώ τους διάλεξα για δημίους μου…

Ποιον πάτε να ξεγελάσετε ρε ανθρωπόμορφες σαύρες;

Είμαι δεκαεπτάρης και σας γαμώ και τις.. ψήφους σας και τις δημοκρατίες σας.

Στ’ αρχίδια  μου το δικαίωμα ψήφου που θέλετε να μου πετάξετε σαν το τυράκι, στη φάκα του ποντικιού…

Δικαίωμα όπλου να μου δώσετε…. Και τότε θα μάθετε καλά στο πετσί σας, πόσο...

Ομπάμα: Η λιτότητα απογοητεύει και ανησυχεί τους Ευρωπαίους.

Η λιτότητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας αιτιολόγησης των απτών απογοητεύσεων και ανησυχιών στην Ευρώπη, δηλώνει σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, υπογραμμίζοντας την σημασία εφαρμογής πολιτικών που θα τονώσουν τη ζήτηση.

Οι Ευρωπαίοι έχουν την αίσθηση ότι η ολοκλήρωση των οικονομιών και η παγκοσμιοποίηση δεν ωφελεί όλους το ίδιο, προσθέτει ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έφτασε το βράδυ του Σαββάτου στην Ισπανία για μια επίσκεψη περίπου 24 ωρών.

Στην Ισπανία η ανεργία αγγίζει ακόμη....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ.

Σε ένα κράτος με εθνική κυριαρχία, το οποίο έχει το δικό του εθνικό ανεξάρτητο νόμισμα, η φορολογία δεν γίνεται για να βρει το κράτος χρήματα να ξοδέψει, αφού το κράτος εκδίδει το χρήμα και μπορεί να εκδώσει όσο θέλει. 

Γίνεται για να αφαιρέσει το κράτος χρήμα από την αγορά ώστε να διατηρήσει την αξία του χρήματος και να συγκρατήσει τον πληθωρισμό.

Αντίθετα όταν υπάρχει ύφεση,το κράτος μειώνει τη φορολογία και αυξάνει τις δαπάνες του (δηλαδή κρυφά εκδίδει χρήμα και το ρίχνει στην αγορά) ώστε να ...

Μέρκελ: Η Ελλάδα είναι το παράδειγμα για το σωστό μίγμα της πολιτικής μας.

H Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε ότι με την γερμανική πολιτική στην κρίση του ευρώ, «βρέθηκε το σωστό μίγμα», αναφέροντας ως παράδειγμα την Ελλάδα. 

Πρόσθεσε πως η Γερμανία δεν ήταν η μόνη που
υποστήριξε αυτή την πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης του ευρώ.

«Σε ό,τι αφορά την γερμανική πολιτική λιτότητας, η Γερμανία υποστήριξε μια ...