Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΠΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ;‏ ΒΙΝΤΕΟ


4,3 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ EUROBANK ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Μόλις χθες αποκαλύψαμε την “ενίσχυση ντροπής” στην Alpha Bank με 4 δις Ευρώ: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! 4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ALPHA BANK! Και δεν μιλάει κανείς…
Σήμερα έχουμε την συνέχεια.


Το υπουργείο οικονομικών μοιράζει στην EUROBANK  εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου αξίας 4.280.000.000 €!


Εάν όμως αυτά τα χρήματα (8 δις) έπεφταν στην πραγματική οικονομία, θα δημιουργούσαν τουλάχιστον 200,000 θεσεις εργασίας!

Αγωγή κατά του Eurogroup από κύπριους καταθέτες και μετόχους τραπεζών.

Με αγωγή εναντίον του Eurogroup και άλλων θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κ.ά.) πενήντα κύπριοι καταθέτες και μέτοχοι των κυπριακών τραπεζών ζητούν αποζημιώσεις για το «κούρεμα» των καταθέσεών τους.

Η ομαδική αγωγή καταχωρήθηκε μέσω του δικηγορικού γραφείου Κύπρου Χρυσοστομίδη, το οποίο για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνεργάζεται με καθηγητές και άλλους νομομαθείς του εξωτερικού.

Είναι η πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που το Γενικό Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καλείται....

Πρέπει να συλληφθεί ο Σημίτης και το ληστρικό περιβάλλον του, για τη κατασκευή του επονείδιστου χρέους.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ 1997 ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ

  — ΕΛΑΒΑ ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ Γ.Δ.

  — «O εξωτερικός δανεισμός σωσίβιο(;) για την κρίση» ….και «υπόγειος» τρόπος χρηματοδότησης των εξοπλιστικών.
  — Καλημέρα (Καλησπέρα),
  — Στην χθεσινή ανάρτηση ….«Τα εξοπλιστικά 1997 Σημίτη – Τσοχατζόπουλου σε ολοκληρωτικό οργασμό με μπόχα μίζας….»  αναφέρονταν ότι το    ….»Που θα έβρισκαν τα λεφτά τα ΠΑΣΟΚοειδή(;) ….θα το δούμε σε επόμενη ανάρτηση».....

  — Ας διαβάσουμε λοιπόν τι έγραφε σχετικά «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ» της 20.11.1997,  στο πρωτοσέλιδο ….

ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΛΟΓΩ ΑΤΙΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

Γράφει αναγνώστης

ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ"
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΔΡΑΣΗ
ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ... ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΤΤΗΘΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ. 


ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.

ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ...

Η ξεχωριστή σχέση των αρχαίων Ελλήνων με τον σκύλο.


Η φύση αποτέλεσε για του αρχαίους Έλληνες το πεδίο βάσης και εξέλιξης του ανθρώπου. 

Παρατήρησαν με ματιά και νου οξυδερκή, ότι μέσα σε αυτήν ο άνθρωπος πάλεψε με τα στοιχεία της φύσης, έπαθε πολλά, έμαθε από τα λάθη του και τέλος φιλοσόφησε την ίδια του την ύπαρξη, δίνοντας μεγάλη σημασία και ερμηνεύοντας τα θαυμαστά της δημιουργήματα που τον περιτριγυρίζουν. 

Έτσι, αναπτύχθηκε μια άλλη, ξεχωριστή σχέση με τα ζώα, που συμπληρώνουν, μαζί με τον άνθρωπο, τις φανερές μορφές έμψυχης εκδήλωσης της φύσης. 

Το ζώο που βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας των όντων,μετά τον άνθρωπο και έχει άμεση σχέση με την κοινωνική ζωή του ανθρώπου είναι ο σκύλος.

Υπάρχουν δύο μύθοι που εξηγούν το λόγο που ο σκύλος αποτελεί εδώ και χιλιάδες χρόνια τον πιο πιστό σύντροφο του ανθρώπου. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι λίγα είναι τα ζώα για τα οποία έχουν πλαστεί μύθοι από τους αρχαίους Έλληνες. 

Ο πρώτος μύθος, μας λέει πως ο κύν ήταν δημιούργημα του θεού Ήφαιστου. 

Για το λόγο αυτό, απολάμβανε μεγάλης εκτίμησης σε σημείο σχεδόν ισότητας με τους ανθρώπους, σε αντίθεση ....

ΑΠΕΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ (Odious Debt).


Απεχθές χρέος είναι μια θεωρία στο διεθνές δίκαιο, σύμφωνα με την οποία το δημόσιο χρέος που προκύπτει από ένα καθεστώς, για σκοπούς που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα ενός κράτους, δεν θα πρέπει να είναι δεσμευτικό στην αποπληρωμή του.

Τέτοια χρέη θεωρούνται προσωπικά χρέη του καθεστώτος και όχι χρέη του κράτους. 


Η έννοια μπορεί να θεωρηθεί ανάλογη με την ακυρότητα των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με καταναγκασμό.

Στην πραγματικότητα, αυτά τα χρέη δεν αποπληρώνονται ποτέ, επειδή ...

ΠΟΙΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ''ΣΩΣΙΜΟ'';;;;;ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ...

Το εξωτερικό χρέος της χώρας, συγκρινόμενο με άλλα ανεπτυγμένα κράτη, δεν είναι υπερβολικό και η Ελλάδα κατατάσσεται στην 17η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με όλα σχεδόν τα ανεπτυγμένα κράτη να βρίσκονται σε υψηλότερες θέσεις απο αυτήν.
Πρωταθλητής στο εξωτερικό χρέος ανακυρήσονται οι ΗΠΑ, ενώ η Βρετανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Δανία έχουν ιδιαίτερα υψηλό εξωτερικό χρέος, ξεπερνώντας το 300% του ΑΕΠ.
Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα με υψηλό δημόσιο χρέος. Πρωταθλητής των ανεπτυγμένων κρατών, είναι εδώ και αρκετά χρόνια η Ιαπωνία, καταλαμβάνοντας την 2η θέση στην παγκόσμια κατάταξη (την 1η καταλαμβάνει η Ζιμπάμπουε), με δημόσιο χρέος σχεδόν....

Παπούλιας: Σκότωσε τη ΛΟΓΙΚΗ για μια φορά ακόμα.

 
Οι «άθλοι» της «μαχόμενης» (κατά Παπούλια) 
δωσίλογης κτηνωδίας
Θα θυμίσουμε μια εμπνευσμένη ατάκα του Στάθη: 

«Φασισμός δεν είναι μόνο η λογική να σκοτώνεις. 


Είναι ΚΥΡΙΩΣ να σκοτώνεις τη λογική». Ο σύγχρονος φασισμός σε αυτό ακριβώς συνίσταται: 
ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ της λογικής.

Η κυβέρνηση των δωσίλογων ανδρεικέλων δολοφονεί καθημερινά ΟΧΙ μόνο τον ελληνικό λαό, αλλά και τη ΛΟΓΙΚΗ (φυσικά συνεπικουρούμενη και από τη στάση της «αριστεράς»).


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατία κ. Παπούλιας ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ προκλητικότατα της ΛΟΓΙΚΗ όταν μιλάει.....

Αν δεν υπάρξει νέα ''δίκη των έξι'' (σήμερα πολλοί περισσότεροι).. ..αν δεν υπάρξει νέο ''Γουδή''.. ..δεν θα μπορέσει να υπάρξει ΠΟΤΕ νέα ανόρθωση και πραγματική ανασυγκρότηση της πατρίδας!

     *BLR σήμαινε Beyond Local Repair, και ήταν ο χαρακτηρισμός του πολεμικού υλικού που δεν μπορούσε να επισκευαστεί επιτόπου, και έπρεπε είτε να καταστραφεί, είτε να οδηγηθεί σεειδικό συνεργείο.

     Έτσι και η χώρα μας, όταν βγαίνοντας απ΄τον πόλεμο βρέθηκε σε κατάσταση BLR, αντί να οδηγηθεί στο ''ειδικό συνεργείο'' της δίκης των δωσιλόγων, μαυραγοριτών, συνεργατών των κατοχικών δυνάμεων, και της παραδειγματικής τιμωρίας τους..

     ..τους άφησε όχι μόνον ανενόχλητους, αλλά και τους επιβράβευσε με κυβερνητικές θέσεις, εξουσία, και τους βοήθησε να γίνουν τα οικονομικά ''θεμέλια'', που τάχα πάνω τους θα στηρίζονταν η ανασυγκρότηση της κατεστραμμένης χώρας!

     Με αυτόν τον τρόπο δεν μπόρεσε ποτέ .....

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

samaras---venizelos--oi-neonymfoi-tou-maximou--1-315x236Η υποχρέωση του κράτους να τηρεί τις διεθνείς συμβάσεις, τις οποίες έχει κυρώσει με νόμους βάσει του άρθρου 28 παράγραφος 1 του δικού μας συντάγματος είναι ρητή και κατηγορηματική. 
Οι διεθνείς συμβάσεις έχουν ισχύ υπερ-νομοθετικού νόμου, δηλαδή είναι ισχυρότερες από κάθε μνημόνιο, εφαρμοστικό νόμο, από πράξη νομοθετικού περιεχομένου ή άλλου νομοθετικού κατασκευάσματος που εφευρίσκουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις.
Κάθε νέο σύστημα υγείας ή μεταρρύθμιση υγείας πρέπει να σέβεται αυτές τις διεθνείς συμβάσεις, να τις υιοθετεί και να τις συμπεριλαμβάνει ακέραιες. Οι διεθνείς αυτές συμβάσεις είναι:
1. Ο Ευρωπαϊκός κώδικας κοινωνικής ασφάλειας, που κυρώθηκε το 1981 με τον Ν. 1336, βάσει του άρθρου 28, παράγραφος 1 του Ελληνικού Συντάγματος.
2. Ο Ευρωπαϊκός κοινωνικός χάρτης, που κυρώθηκε το 1984 με τον Ν. 1426, βάσει του άρθρου 28, παράγραφος 1 του Ελληνικού Συντάγματος.
3. Ο Χάρτης των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ε.Ε., που τον προβλέπει το άρθρο 6, παράγραφος 1 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Χάρτης αυτός των....

Δεν έχει όρια η υποτέλεια τους...

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι έφτασαν στο σημείο να κάνουν… σύσκεψη για να αποφασίσουν τι δώρο θα κάνουν στον επικεφαλής της Task Force Χόρστ Ράινχενμπαχ που έχει τα γενέθλια του τον Ιανουάριο. 

Είναι ο Γερμανός που εισηγείται τις μεταρρυθμίσεις, βλέπε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, κλείσιμο οργανισμών κ.α. και στέλνει στην πείνα και την εξαθλίωση του πολίτες......

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑτοδότη κυβερνητικοί αξιωματούχοι άρχισαν να ψάχνουν δώρο για τον Ραίχενμπαχ που επιστρέφει στην Ελλάδα στις 8 Ιανουαρίου. Απίστευτο; Κι όμως ελληνικό! 

Στην Ελλάδα της κρίσης, .....

Μία είναι η ουσία....Το μεγάλο κόλπο τους ήταν να σε κάνουν Κράτος και να στα φορτώσουν όλα στην πλάτη..

 Κατάφεραν τελικά η χώρα να ορίζεται και να κυβερνάται μόνο από ένα Υπουργείο. 

Τα δικαίωμα ζωής, υγείας, παιδείας, ιδιοκτησίας, δικαιοσύνης έχουν γίνει όλα χαρτοφυλάκια του υπουργείου οικονομικών. 

Οι δανειστές κατάφεραν τελικά αυτό που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα φαινόταν αδιανόητο για μια ελεύθερη χώρα. 

Να ορίσουν τιμή ζωής με φύλακες την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τον παρακρατικό στρατό που το απαρτίζει. 

Είναι δυνατόν να καθόμαστε και να συζητάμε έστω και για πλάκα ότι η περίθαλψή σου σε δημόσιο νοσοκομείο θα ορίζεται ως διανυκτέρευση; 


Φθάσαμε στο σημείο να αποδεχόμαστε ότι αν δεν έχεις να πληρώσεις την διανυκτέρευση στο hotel Ευαγγελισμός ή στο motel Ιπποκράτειο το χρέος σου μαζί με τις εξετάσεις που δεν έχεις να πληρώσεις θα μεταφέρονται με ένα κλικ του κουμπιού στις ΔΟΥ και από εκεί θα ξεκινάει το πανηγύρι των κατασχέσεων γιατί πάλεψες να ζήσεις. 

Τι άλλο θα σκεφτούν....

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 10 νταβατζήδες των Ελληνικών ΜΜΕ ντίλαραν με τους ανθρώπους του Σόιμπλε...

Από την Ιόλη Πιερίδη

Βερολίνο, αρχές Δεκέμβρη.

Οι 10 ΄Ελληνες μεγαλοεπιχειρηματίες-νταβατζήδες των ΜΜΕ έχουν κλείσει πανάκριβες σουίτες κεντρικών ξενοδοχείων της γερμναικής πρωτεύουσας. Μάλιστα ο ένας από τους 10 κουβαλούσε μαζί του δύο προσωπικούς γιατρούς, ενώ ένας από την παρέα των νταβατζήδων είχε φέρει και τον προσωπικό του ψυχαναλυτή ο οποίος τον βοηθάει να αντιμετωπίζει τις πολύ συχνές κρίσεις πανικού.

Οι Έλληνες νταβατζήδες των ΜΜΕ είχαν ραντεβού με παράγοντες-συμβούλους του Bόλφαγκ Σόιμπλε. Το θέμα της τριήμερης συνάντησης δεν ήταν άλλο παρά το ντιλάρισμα με τους δανειστές που θα εξασφάλιζε ασυλία στους δικούς μας και θα υπόσχονταν ακόμη περισσότερα μαμίσια για τα κορόιδα τους Έλληνες πολίτες.

Ο πιο γηραιός από τους Έλληνες νταβατζήδες, που ο Σόιμπλε συνήθιζε να αποκαλεί ολιγάρχες, πήρε τον λόγο και απευθυνόμενος στον επικεφαλής του γραφείου του Σόιμπλε του είπε πάνω κάτω τα εξής:

-Mετά από 3 χρόνια παρουσίας της Τρόικας στην Ελλάδα, όπως έχετε αντιληφθεί εσείς οι Γερμανοί δεν μπορείτε να έχετε καμιά επιρροή εάν δεν τα βρείτε μαζί μας. 


Εμείς είμαστε τα πραγματικά αφεντικά στην Ελλάδα, με μας κάνετε δεκαετίες τώρα τις δουλειές και μαζί μοιραζόμαστε τις μίζες που πληρώνει ο μ@λάκας ο ελληνικός λαός, τον οποίο εμείς.....

Καταγγελία – σοκ για τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τη Μυρτώ.

Μια σοβαρή καταγγελία αναφορικά με τα χρήματα που μαζεύτηκαν για την 16χρονη Μυρτώ, της οποίας το δράμα, συγκλόνισε Ελλάδα και ομογένεια, κάνει δικηγόρος στην ομογενειακή εφημερίδα «η Πρωινή»

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της εφημερίδας: Αγανάκτηση και απογοήτευση στην Ομογένεια, που πρόσφερε γιά την -κακοποιημένη στην Πάρο, καλοκαίρι 2012- Μυρτώ και νοσηλεύεται, αποθεραπεύεται στην Βοστώνη… 

Τα χρήματα (περισσότερα από 110.000 δολ.) τα κρατά η Ομοσπονδία και ΑΡΝΕΙΤΑΙ να δώσει λογαριασμό-απολογισμό, με ασοβάρευτες δικαιολογίες… Επιστολή-καταπέλτης δικηγόρου προς την ομογενειακή Οργάνωση. Μετά το σκάνδαλο με τα χρήματα γιά τους πυρόπληκτους στην Ελλάδα (2007), η ελληνική Ομοσπονδία Βοστώνης »ξαναχτυπά» Μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε στην Βοστώνη με αφορμή τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την Ομογένεια γιά την κακοποιημένη το καλοκαίρι 2012 στην Πάρο, Μυρτώ (Παπαδομιχελάκη). Τα χρήματα, περισσότερα από 110.000 δολάρια, βρίσκονται σε ειδικό λογαριασμό.....

ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΙΠΟΤΕΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ.....

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΜΝΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟ 2009 ΟΤΑΝ ΕΒΡΙΖΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ…

…ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ 2014, ΘΕΩΡΟΥΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ!

Δεν είναι υποχρεωμένος ο Έλληνας πολίτης να γνωρίζει σε βάθος τις αρχές της ελεύθερης οικονομίας. Όπως δεν είναι υποχρεωμένος ο δημοσιογράφος να γνωρίζει πως κόβουν την σπάλα από το μοσχάρι. Εάν όμως π.χ. ο Πρετεντέρης ζητούσε παϊδάκια από τον κρεοπώλη και ο τελευταίος τον τάιζε σπληνάντερο, θα ένιωθε -το λιγότερο- εξαπατημένος.

Το λειτούργημα λοιπόν του δημοσιογράφου, μαζί με τα θεσμικά δικαιώματα που του εξασφαλίζει, επισύρει την υποχρέωση της ενημέρωσης. Στην Ελλάδα δυστυχώς, ο έχων την δύναμη των ΜΜ”Ε”, θεώρησε πως έχει και το δικαίωμα της εξαπάτησης. Τρανταχτή περίπτωση η “πορτοκαλί επανάσταση” που έφερε την συμμορία του Παπανδρέου στην εξουσία, στην οποία οι “λειτουργοί” της ενημέρωσης είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. 


Ακολούθησε η μεγάλη ληστεία λαού και πατρίδας με ένα κρεσέντο λαϊκισμού και προπαγάνδας.

 Πολιτικά εμέσματα που αποθέωναν οι έγκριτοι “αναλυτές”. Αποθέωση της αθλιότητας, η επίθεση στις αγορές, για να ανοίξει η πόρτα στον τοκογλύφο – συνεργάτη του Παπανδρέου.

2014, χρονιά ορόσημο για πόλεμο ή ειρήνη στην Ευρώπη.

Και η ειρήνη με τα υλικά του πολέμου κατασκευάζεται, μόνον που αυτή λειτουργεί υπέρ του ανθρώπινου παράγοντα, ενώ εκείνος εναντίον του. 
Το ζήτημα λοιπόν είναι αν αγωνιζόμαστε υπέρ της ζωής ή με κανόνα την καταστροφή της και υπέρ ενός ηγεμονικού (ή σκέτα οικονομιστικού) αγαθού.

Όσοι πιστεύουν πως αποκλειστικά μέσω του πολέμου σταθεροποιείται η ειρήνη, σε ένα άλλο ασφαλώς επίπεδο, ή όσοι καταφεύγουν σε πολιτικές αυταρχισμού («σοκ και δέος»), ή απλώς προπαγανδίζουν τέτοιες, που ενδυναμώνουν την αίσθηση της υπαρξιακής απειλής εναντίον συγκεκριμένων κοινωνιών, εθνών, μειονοτικών ομάδων, προσώπων, ή αγορών, για να «σεκιουριτοποιήσουν» (securitization, securitized issue) την διαδικασία έλεγχου επ’ αυτών, λειτουργούν υπέρ κάποιας ελίτ και κατατείνουν στην δημιουργία καθεστώτων οικονομισμού και απανθρωπισμού.

Εκεί όπου η «σεκιουριτοποίηση» της αγοράς ή ενός άλλου συμφέροντος (εθνικού, κοινωνικού ή ακόμη ταξικού) διαδέχεται, αντικαθιστά ή υποκαθιστά την πολιτικοποίηση (του) ετοιμάσου για άγριο πόλεμο. Ετοιμάσου για αίμα, δυστυχία, πολιτική διαστροφή, καταστροφή όλων των μορφών, έγκλημα κάθε είδους και στο τέλος....

Σημίτης: Τροχονόμος στην λεωφόρο της μίζας με τους πολεμικούς εξοπλισμούς;;;;;(Βίντεο)

Δεν είναι τόσο ότι ανάμεσα στου μιζαδόρους κατονομάστηκαν σήμερα απ’ τον Πάνο Ευσταθίου ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ναύαρχος Γιώργος Θεοδωρουλάκης ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης.

Είναι η βόμβα που έριξε σήμερα, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ο υποστράτηγος Κ. Φράγκος ο οποίος έβαλε στο κάδρο και τον Κώστα Σημίτη. «Θεωρώ ότι ο πρώην πρωθυπουργός γνώριζε τα πάντα» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο πάρτι της μίζας που γινόταν, με τους πολιτικούς εξοπλισμούς.


Μετά απ’ αυτό το θεωρούμε αδιανόητο να μην υπάρξει εισαγγελέας που θα τον φωνάξει να καταθέσει και επίσης αναμένουμε τον πρώην πρωθυπουργό να καταθέσει μήνυση σε βάρο....

Η Τουρκία δεν θα αποδεχθεί λύση που δεν της παραχωρεί την Κύπρο. Του Μιχάλη Ιγνατίου.



Χωρίς αμφιβολία η Τουρκία είναι ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. 

Οι εξελίξεις, που είναι καταιγιστικές, πιθανότατα θα αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό στη χώρα. Λόγω της οξύτατης πολιτικής κρίσης, και παρά το γεγονός ότι στη Λευκωσία υποστηρίζουν ότι η τουρκική εξωτερική πολιτική είναι δεδομένη και έχει συνέχεια, η Άγκυρα δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις για τα κρίσιμα προβλήματα που την απασχολούν, πολύ περισσότερο για το Κυπριακό, το οποίο θεωρείται στρατηγικό ζήτημα, γεμάτο ολοκόκκινες γραμμές....

Η επιμονή της κυπριακής Κυβέρνησης να δημοσιοποιεί την επιθυμία της για έναρξη των διαπραγματεύσεων, προκαλεί θυμηδία ακόμα και σ' αυτούς που υποτίθεται ότι την.....

Ο ένας μετά τον άλλο γκρεμίζουν το σουξέ στόρι του αντωνάκη ! Associated Press: «Τα προβλήματα θα χειροτερέψουν για την Ελλάδα»

Σε μια χαρτογράφηση της κατάστασης στην Ελλάδα προχώρησε το Associated Press αμφισβητώντας την αισιοδοξία του Πρωθυπουργού για αντιστροφή του κλίματος και θέτοντας τα τέσσερα πιο σημαντικά προβλήματα-προκλήσεις για τη χώρα.

Μεταξύ άλλων στην περιγραφή της κατάστασης επισημαίνεται πως «οι Ελληνες πέρασαν την Πρωτοχρονιά μετά από πολλές ώρες στις ουρές της Εφορίας για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις της λιτότητας στην ώρα τους. 


Και την ίδια στιγμή, βαθιά ομίχλη επέστρεψε στην Αθήνα μετά από δεκαετίας αυτόν τον χειμώνα, καθώς τα νοικοκυριά έμειναν χωρίς θέρμανση και βάζουν στα τζάκια ακατάλληλα ξύλα και σκουπίδια για να ζεσταθούν».

1. Ανεργία


«Η οικονομική κρίση της Ελλάδας εξαφάνισε περίπου το 1/4 της οικονομίας της και σχεδόν ένα εκατ. θέσεις εργασίας. 


Από το 7,2% πριν από την ύφεση του 2008, η ανεργία παρουσιάζει έκρηξη αγγίζοντας το 27% το τρίτο τετράμηνο του 2013, δίνοντας στην Ελλάδα τους χειρότερους ρυθμούς εργασίας των 34 ανεπτυγμένων οικονομιών του ΟΟΣΑ. 

Πάνω από το 70% των ανέργων, δεν έχουν δουλειά για πάνω από ....

Ομολογία ΣΟΚ: το μέλλον της Ελλάδος προδιαγεγραμμένο ανεξαρτήτων εκλογών! Στα νύχια της παγκοσμιοποίησης η Ελλάδα..

“Οι εκλογές δεν παίζουν πια σχεδόν κανένα ρόλο.”

Ομολογία ΣΟΚ: το μέλλον της Ελλάδος προδιαγεγραμμένο ανεξαρτήτων εκλογών! Στα νύχια της παγκοσμιοποίησης η Ελλάδα..

Με θέμα το μέλλον της δημοκρατίας και κομβικά σημεία τις αγκυλώσεις της στην Ευρώπη της κρίσης αλλά και στις ΗΠΑ, μίλησε ο Νόαμ Τσόμσκι σε ειδική εκδήλωση του Global Media Forum της DW στη Βόννη.

“Χάραξη πορείας προς ένα δίκαιο κόσμο-Ανανοηματοδοτώντας τη δημοκρατία”.

Αυτός ήταν ο τίτλος της πολυεπίπεδης διάλεξης του Αμερικανούς πολιτικού φιλοσόφου και ομότιμου καθηγητή Γλωσσολογίας στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) Νόαμ Τσόμσκι στο Global Media Forum της Deutsche Welle στη Βόννη.

Στη σκιά της ευρωκρίσης και των διαδηλώσεων στην Τουρκία αλλά και με φόντο την επίσκεψη Ομπάμα στο Βερολίνο, ο αμερικανός φιλόσοφος σχολίασε “όλα εκείνα τα θέματα που θα έπρεπε να βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αλλά καταλήγουν τελικά να γίνονται ψιλά γράμματα”.

Αποφεύγοντας τα κλισέ ....

Μία μνημονιακή ληστοσυμμορία που παριστάνει το πολιτικό προσωπικό..

Τα λεφτά τελείωσαν από πέρσι.

Είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι δεν υπάρχει πιά ρευστότης χρήματος.

Κι αυτοί το ξέρουν. Και επιμένουν να σε χρεώνουν κι άλλο, κι άλλο, κι ακόμα περισσότερο! Γιατί;

Μα, γιατί ήρθε η ώρα και της υπόλοιπης περιουσίας......


Όταν θα σου κατάσχουν το ακίνητο ή οτιδήποτε άλλο, να στο κατάσχουν για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ''χρέος''.


Για να μην έχεις καμιά ελπίδα ότι ....

Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ !

 Ίσως πριν από λίγα μόνο χρόνια οι παρακάτω σκέψεις να θεωρούνταν, από τους περισσότερους ανθρώπους σε αυτή τη γη, κινδυνολογικές, συνομωσιολογικές, επιστημονικής φαντασίας και εξωπραγματικές…μα…σήμερα, με δεδομένη την παγκόσμια εικόνα και την ποιότητα ζωής των 
ανθρώπων, καθώς και την κατάσταση του πλανήτη, ποιος αλήθεια θα εξακολουθούσε να βλέπει τα πράγματα με τον ίδιο αφελή τρόπο?Ποιος αλήθεια εξακολουθεί σήμερα να είναι τόσο τυφλός μπροστά στην πιο άθλια, πιο βρώμικη και πιο ανήθικη συνομωσία έχει ποτέ υποστεί η ανθρωπότητα και ο πλανήτης μας?

Ποιος στοιχειωδώς ενημερωμένος πολίτης αυτού του κόσμου δεν αντιλαμβάνεται την μαζική ανθρώπινη σκλαβοποίηση που επιχειρείται και την υποβάθμιση του επιπέδου ζωής της πλειοψηφίας?


Ποιος δεν βλέπει την καταστροφή των πόρων του πλανήτη και των μορφών ζωής που υπάρχουν στα σπλάχνα του από την συνεχή, την αυθαίρετη και χωρίς καμία λογική «Ανάπτυξη» που το καπιταλιστικό μοντέλο εφαρμόζει σε όλο σχεδόν τον κόσμο μας, με όλο και πιο επικίνδυνους ρυθμούς, εξ αιτίας των παγκόσμιων «οικονομικών» κρίσεων που το ίδιο κατασκευάζει?

Η έννοια της «Ανάπτυξης» που πρεσβεύει ο καπιταλισμός και όλα τα παρόμοια μοντέλα, σ έναν πεπερασμένο πλανήτη και ο αχαλίνωτος καταναλωτισμός, είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για την καταστροφή.

Ολόκληρη η ανθρωπότητα σήμερα είναι σχεδόν απόλυτα αιχμάλωτη των διαθέσεων μιας χούφτας διεστραμμένων, άπληστων, ανήθικων και ανίδεων ανθρωπόμορφων τεράτων που «τυχαίνει» να κατέχουν το παγκόσμιο χρήμα, αυτή την κατασκευασμένη «αξία», και τους περισσότερους παγκόσμιους πόρους, ιδιαίτερα δε τις ορυκτές ύλες και τα ορυκτά καύσιμα τα οποία «κινούν» ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Τόσο το χρήμα, ως ανταλλακτική και εμπορική μέθοδος, όσο και οι ορυκτές ύλες και τα καύσιμα, ως κινητήριες δυνάμεις, είναι σήμερα ξεπερασμένα, επικίνδυνα και άχρηστα για την ανθρωπότητα «εργαλεία»…

ΑΥΤΟΙ...συνεχίζουν. ΕΜΕΙΣ...θα αρχίσουμε;;

Η Ελλάς ανέβηκε στο άτι.
Της ανάκαμψης και της ανάπτυξης...

Τέσσερα σχεδόν χρόνια Βαρβαρότητας διαγράφονται
με πατριωτική κατανόηση, επαναλαμβανόμενους σχεδιασμούς
και προπαγανδιστικές κορώνες.

Η ληστοσυμμορία κυβερνητικών, πλουτοκρατών,
λαμογιών και.....

Νέο μνημόνιο το 2014 και μάλιστα μετά τις Ευρωεκλογές....Εμείς...καναπές μέχρι να μας τα πάρουν όλα.

Οι πολιτικοί μας λένε ότι την Άνοιξη τελειώνει το τελευταίο μνημόνιο και δεν πρόκειται να υπάρξει άλλο. 

Όποιος πολίτης πιστεύει σ’ αυτή την προπαγάνδα του πολιτικού συστήματος, είναι τουλάχιστον αφελής.

Και ποιος θέλει νέο μνημόνιο; Μα το ίδιο το πολιτικοοικονομικό σύστημα. Απλά ας φανταστούμε ότι...φεύγουν και δεν υπάρχουν πλέον μνημόνιο και τρόϊκα. 


Τα σκληρά όμως μέτρα θα πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνονται. Ποιος θα λάβει αυτά τα μέτρα; 

Θα τολμήσει άραγε να τα λάβει μόνο του το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, χωρίς τον μπαμπούλα της τρόϊκας και του εκβιασμού της μη καταβολής των δόσεων ή της εξόδου από το ευρώ; 

Όχι βέβαια, γιατί απλά θα γίνει κοινωνική έκρηξη και η ολιγαρχία μπορεί να κινδυνεύσει να χάσει τα πάντα. 

Επομένως έχει απόλυτη ανάγκη....

ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ και μόνο στρατοδικείο για τα ένστολα και πολιτικά λαμόγια των εξοπλισμών.

Ειναι παράνοια υπάνθρωποι που διέπραξαν το έγκλημα της έσχατης προδοσίας να δικάζονται απο τα πολιτικά δικαστήρια.

Τα εγκλήματα των καθαρμάτων της συμμορίας Σημίτη δεν ειναι απιστία ή υπεξαίρεση. 


Είναι εγκλήματα που σχετίζονται με το στράτευμα και την εθνική ασφάλεια.Κακώς, κάκιστα η δικαιοσύνη ψάχνει να βρει αν ο Γιάννος
έχει λογαριασμούς στην Σιγκαπούρη ή ο Άκης κρύβει λεφτά στις κάλτσες του.

Όταν πληρώνεις ...

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ;*

* Όπου στο κείμενο αναφέρεται ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συμπεριλαμβάνει ΚΥΠΡΟ και ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ

Αυτό το ερώτημα έχει γίνει η αγαπημένη καραμέλα σε συζητήσεις εντός κι εκτός συνόρων. 


Οι εύκολες απαντήσεις είναι πολλές. 

Ο καθένας μπορεί να βρει ένα σάκο του μποξ και να εκτοξεύσει πάνω τη οργή του. 

Όλοι μπορούμε να βγάλουμε την ουρά μας απέξω και να υποδείξουμε κάποιον άλλον που φταίει ή αντίθετα να φορτωθούμε όλες τις ενοχές και ν’ αρχίσουμε να αυτομαστιγωνόμαστε. 

Όμως η ουσιαστική απάντηση στο ερώτημα, δεν μπορεί να είναι παρά μία.

Ποιοι Έλληνες;


Οι Έλληνες σαν ένας λαός που κατοικεί σ’ ένα συγκεκριμένο χώρο ή μια κοινή συνισταμένη που ενώνει ανθρώπους διαφορετικούς μεταξύ τους αλλά που έχουν μια συγγενή αντίληψη των όσων συμβαίνουν; 


Αν λοιπόν εννοούμε τους Έλληνες σαν κατοίκους ενός συγκεκριμένου χώρου, αυτόματα οδηγούμαστε στην απάντηση του γιατί δεν γίνεται τίποτα.

Γιατί οι κάτοικοι αυτού του τόπου μπορεί ...

ΟΑΣΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ...

ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ...;;;; ΗΜΑΣΤΑΝ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ;;;;

ΟΑΣΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ.

 ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2010 ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ 2.017 ΩΡΕΣ ΟΜΕΣΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ 1.408 ΩΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ 600 ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΙ ΒΡΩΜΟΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΚΤΛ ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΧΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ 62,5 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

 ΤΟ 1953 ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΕΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΣΥΝΟΔΕΥΑΝ ΤΟ 1988 ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΑΛΑΤΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ....

ΒΙΝΤΕΟ. "Ο Πατριωτισμός ως μόνη πολιτική ιδεολογία εξόδου από την παρακμή"

"Ο Πατριωτισμός ως μόνη πολιτική ιδεολογία εξόδου από την παρακμή" Μέρος 2 από 4: Ομιλητές-Δρ. Μελέτης Μελετόπουλος, Κωνσταντίνος Κόλμερ, Χρίστος Κατηφόρης

Ολοκληρώθηκε τελικά στις 30.12.2013 η σκανδαλώδης πώληση της Πανγαία.

ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΥΑΙΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.... ΕΤΣΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΟ ΧΡΕΟΣ;;; Αμ.....δε ...!!! 

Ολοκληρώθηκε η πώληση και μεταβίβαση στην Invel Real Estate (Ισραηλινή με πρόεδρο τον τέως υπουργό Πρωτόπαπα ), ποσοστού 66% της συμμετοχής της Εθνικής Τράπεζας στη θυγατρική της εταιρεία «Εθνική Πανγαία».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Εθνικής, η μεταβίβαση έγινε στις 30 Δεκεμβρίου 2013 κατόπιν της χορήγησης και της έγκρισης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την καταλληλότητα της εταιρείας Invel Real Estate (Netherlands) II B.V. ως νέου μετόχου.

Όπως είχε αποκαλυφθεί το φιλέτο πωλείται έναντι σχεδόν 600 εκατ. ευρώ σε εταιρία ισραηλινών ...