Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Oι τηλεδημοσιογράφοι είναι σιχαμερά αποβράσματα και πουτανάκια των ολιγαρχών.

Σχεδόν 40 χρόνια μετά την δημιουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης, μια κυβέρνηση αποφασίζει να δοθούν άδειες στα κανάλια που λειτουργούν χωρίς άδειες και είναι χρεοκοπημένα και τίγκα στα δάνεια.

Δεν υπήρχε περίπτωση να σκεφτεί κάποια κυβέρνηση να αγγίξει τους καναλάρχες-ολιγάρχες, αν δεν είχε χρεοκοπήσει η χώρα.

Μόνο και μόνο το γεγονός πως έξι χρόνια μετά την χρεοκοπία και την πλήρη διάλυση της χώρας, τα ιδιωτικά κανάλια συνεχίζουν να υπάρχουν -λες και δεν έγινε τίποτα στο μεταξύ- τα λέει όλα.

Προφανώς, η κυβέρνηση θέλει να δώσει τις άδειες στους δικούς της ολιγάρχες, ενώ η Νέα Δημοκρατία αντιδρά γιατί θέλει να πάρουν άδεια οι δικοί της ολιγάρχες. 

Ο καθένας και οι ολιγάρχες του.

Οι ολιγάρχες θέλουν τις άδειες γιατί ξέρουν πως όποιος μείνει χωρίς κανάλι, όχι μόνο δεν θα μπορεί πια να κλείνει τις δουλειές του με το Δημόσιο και να πιέζει την εκάστοτε κυβέρνηση για τα δικά του συμφέροντα αλλά μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη για διάφορες «υποθέσεις» ...

ΝΑΤΟ-Σαουδική Αραβία ανακοίνωσαν εισβολή στην Συρία - Ν.Μεντβέντεφ: "Θα έχουμε Γ'ΠΠ αν εισβάλετε"!

Eισβολή στην Συρία τις επόμενες εβδομάδες υπό τον "Ισλαμικό Συνασπισμό" των 34 χωρών, υπό την σκέπη του ΝΑΤΟ αποφασίστηκε σε κοινή συνεδρίαση του ΝΑΤΟ και της Σαουδικής Αραβίας, η οποία εκπροσώπησε τον "Ισλαμικό Συνασπισμό"!
Αυτό ανακοίνωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στις Βρυξέλλες στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ, ο εκπρόσωπος του Υπουργίου Άμυνας της Σ.Αραβίας, στρατηγός Ahmed Asiri σε συνέντευξη Τύπου και τόνισε ότι πρόκειται για μια απόφαση "μη αναστρέψιμη".
Την εισβολή την ....

Λαϊκή Συνέλευση πολιτών Σικυώνος (Κιάτου)...Eίμαστε ήδη μαζί σας και έχοντας μελετήσει καλά τα μνημόνια, νοιώθουμε αποστροφή προς κάθε κόμμα κ κάθε πολιτικό!!!

ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ

Ο αγώνας σας,για όλους εμάς των υπολοίπων κοινωνικών ομάδων είναι ανάσα ζωής!! 

Χάρη σε σας και στις δυναμικές σας κινητοποιήσεις ξαναγεννήθηκε μέσα μας η ελπίδα!!

Ελπίδα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτού του εκτρώματος που μας ποδοποτά και θέλει να λέγεται κυβέρνηση που έκανε το ....

Τα γεράκια και η αρκούδα....

ΕΙΚΟΝΑ-Ρωσία-ΗΠΑ-ψυχρός-πόλεμος
Η παγκόσμια ηγεμονία των Η.Π.Α. συρρικνώνεται, αφού όλο και περισσότερες χώρες απομακρύνονται από τη σφαίρα επιρροής τους – κυρίως επειδή η επίθεση στη Ρωσία, με τα «οικονομικά όπλα μαζικής καταστροφής», δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.
Σημείωση: Η πρόσφατη ανάπτυξη νέων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στις βαλτικές χώρες, στην Ουγγαρία, στην Πολωνία και στη Ρουμανία, είναι μία πολύ σοβαρή εξέλιξη  – αφού σκληραίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το παιχνίδι ισχύος στην περιοχή, επί πλέον σε αυτά που διαδραματίζονται στη Συρία ή/και σχεδιάζονται για το Αιγαίο. Ίσως λοιπόν το παλαιότερο άρθρο μας να είναι αρκετά επίκαιρο.
«Όποιος θέλει να κυριαρχήσει στον πλανήτη, θα πρέπει να κυριαρχήσει στην Ευρασία. Όποιος θέλει να κυριαρχήσει στην Ευρασία, θα πρέπει να κυριαρχήσει στην καρδιά της – στη Ρωσία.
Όποιος θέλει να κυριαρχήσει στη Ρωσία, θα πρέπει προηγουμένως να αποσπάσει την ..
Ουκρανία από τη ρωσική σφαίρα επιρροής. Χωρίς την Ουκρανία, η Ρωσία δεν μπορεί να θεωρηθεί ως η αυτοκρατορία της Ευρασίας» (Brzezinski).

Ανάλυση

Οι απώλειες των Η.Π.Α., όσον αφορά τους συμμάχους, καθώς επίσης τα «μέσα» που τους εξασφαλίζουν την παγκόσμια ηγεμονία, πολλαπλασιάζονται. Οι χώρες των BRICS ιδρύουν ....

Μεντβέντεφ: Ή θα βρούμε λύση για τη Συρία, ή πάμε σε παγκόσμιο πόλεμο.

Μεντβέντεφ: Ή θα βρούμε λύση για τη Συρία, ή πάμε σε παγκόσμιο πόλεμο
Πρόσκληση σε Αμερικανούς και Αραβες απηύθηνε ο Ρώσος πρωθυπουργόςΝτιμίτρι Μεντβέντεφ για να βρεθεί λύση στον ζήτημα της Συρίας, προειδοποιώντας πως το επόμενο ενδεχόμεο είναι να «ξεσπάσει νέος παγκόσμιος πόλεμος».

«Οι Αμερικανοί και Άραβες φίλοι μας πρέπει να σκεφτούν καλά: θέλουν ένα μόνιμο πόλεμο;», τόνισε στην γερμανική εφημερίδα Handlesblatt. 


Οπως ανέφερε, θα είναι αδύνατο να κερδηθεί ένας τέτοιος πόλεμος ειδικά .....

Ούτε η χούντα δεν τόλμησε να παραδώσει το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ…

Τι θα κάνουν τα πλοία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Με μια πρωτοφανή κίνηση ενδοτισμού και υποτέλειας άνευ ιστορικού προηγουμένου, η κατοχική κυβέρνηση της χώρας παρέδωσε το σύνολο του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ. Κάτι που αρνήθηκαν όλες οι κυβερνήσεις να κάνουν από την εποχή της πρώτης ελληνοτουρκικής κρίσης τη δεκαετία του ’60.

Μάλιστα, τον Ιούνιο του 1967 το αίτημα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ να δοθούν στρατιωτικές διευκολύνσεις στο Ισραήλ για την διεξαγωγή του πολέμου εναντίον της Αιγύπτου, απορίφθηκε ακόμη κι από την χούντα. Η χούντα τότε φοβήθηκε τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού και δεν προχώρησε σε επίσημες εκχωρήσεις.

Κάτι που έχει κάνει σήμερα η κυβέρνηση Τσιπροκαμμένου, η οποία όχι μόνο έχει υπογράψει συμφωνία στρατιωτικών διευκολύνσεων με το Ισραήλ, παραχωρεί τώρα ολόκληρο το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ.
Να θυμηθούμε ότι ....

Η Ελλάδα που θα παραδώσουν θα είναι μικρότερη από αυτή που παρέλαβαν.

Είναι πασιφανές ότι η κυβέρνηση έχει πλέον ολοκληρωτικά παρανοήσει - Μετά τον αρμόδιο υπουργό Μουζάλα, και ο αντιπρόεδρος Δραγασάκης μας εξηγεί, με μίαν απλότητα σα να μας λέει ότι θα οργανωθεί μια σχολική εκδρομή, ότι θα κλείσουν τα σύνορα της χώρας! Ετσι, απλά, σα να μη συμβαίνει τίποτα...
Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Την ίδια ώρα, ο  Καμμένος δίνει την… έγκρισή του στις νατοικές περιπολίες στο Αιγαίο – ε και να το χε κάνει οποιοσδήποτε άλλος τι θα του σερνε ο Καμμένος!...
Φυσικά, από όλα αυτά που σήμερα τα παρουσιάζουν ως δήθεν απλά και αυτονόητα ενώ..

Τα CDS της Deutsche Bank δείχνουν… φαλιμέντο.

Kατακόρυφη άνοδο σημείωσαν την Πέμπτη τα ασφάλιστρα κινδύνου χρεωκοπίας (CDS) της γερμανικής τράπεζας – κολοσσού Deutche Bank, που ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2011, έτος που η ευρωπαϊκή κρίση βρισκόταν στο ζενίθ της...
metoxh deuthce bank
Η μετοχή της τράπεζας σημείωσε πτώση άνω του 9%.
Δεχόμενο πιέσεις από τη Δευτέρα, τo 5ετές ασφάλιστρο της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας ανέβηκε ακόμα 80 bps στα 541 bps, που αποτέλει ρεκόρ για τον...
συγκεκριμένο οικονομικό δείκτη, παραπάνω από το 2011, όταν η ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική κρίση βρέθηκε στο ζενίθ της.
Την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι η Deutsche Bank θα προχωρήσει στην επαναγορά χρέους αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην προσπάθειά της να μειώσει το ρίσκο της μετά την μεγάλη απώλεια της αξίας της τις τελευταίες ημέρες στα χρηματιστήρια που συμμετέχει. 

Οι Ευρωπαϊκές τράπεζες δέχτηκαν μεγάλες πιέσεις από την αρχή της εβδομάδας αλλά ο γερμανικός κολοσσός βρέθηκε στο επίκεντρο αφού κατέχει πάνω από 50 τρισεκατομμύρια αβέβαιου χρέους.
Η ανακοίνωση όμως του CEO για το πρόγραμμα επαναγοράς όχι μόνο δεν καθησύχασε τους μετόχους της αλλά αντίθετα ....

Μεγάλο deal Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου..

Στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας για τη δημιουργία νέας κοινής εταιρείας, με σκοπό τη λειτουργία και ανάπτυξη hypermarkets σε όλη την Ελλάδα, προχώρησαν ο όμιλος Σκλαβενίτης και ο όμιλος Μαρινόπουλος.
Μετά την ολοκλήρωσή της, η νέα εταιρεία θα διαχειρίζεται κατ’ αρχήν τη λειτουργία των 33 hypermarkets, συνολικής έκτασης 160.000 τμ., που διαθέτει σήμερα η Μαρινόπουλος σε μεγάλα αστικά κέντρα και θα προχωρήσει μελλοντικά σε περαιτέρω ....

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;;;

Τα τελευταία σχεδόν 200 χρόνια, όποτε το πολιτικό σύστημα περιερχόταν σε αδιέξοδο, το αδιέξοδο αυτό το «έλυναν» τρεις παράγοντες: Α) Το παλάτι, Β) Ο στρατός και Γ) Εθνική καταστροφή.

Και στις τρεις περιπτώσεις το παλιό 
πολιτικό σύστημα (πολιτικό προσωπικό και θεσμοί) έβγαινε από την «κυκλοφορία» και παρέμενε στο περιθώριο και ιδιαίτερα στις καφετέριες του Παρισιού, από όπου «αγωνιούσε» για το μέλλον της δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Όμως αμέσως μετά, ...

ΣΟΚ. Μέτρα έως 9,5 δισ. ευρώ και περικοπές συντάξεων ζητά από την Ελλάδα ο Τόμσεν!!!

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν, προχώρησε σε μία παρέμβαση “βόμβα” μέσω του προσωπικού του blog, με την οποία ζητά μέτρα έως 9,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2019, οπότε και λήγει το τρίτο πρόγραμμα για τη χώρα!

Παράλληλα, συνδέει το ελληνικό χρέος με το Ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι
απαιτείται ελάφρυνση του χρέους και περικοπές στις συντάξεις για να είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα.

Αναλυτικά το άρθρο του Τόμσεν:

“Έχοντας τραβήξει την Ελλάδα με επιτυχία από το χείλος του γκρεμού πέρυσι το καλοκαίρι, και ακόλουθα αφού σταθεροποίησε την οικονομία, η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα τώρα συζητά με τους Ευρωπαίους εταίρους της και με το ΔΝΤ ένα περιεκτικό πολυετές πρόγραμμα που μπορεί να εξασφαλίσει μια διαρκή ανάκαμψη και να καταστήσει βιώσιμο το χρέος. 

Ενώ οι συζητήσεις συνεχίζονται, υπήρξαν ορισμένες παρανοήσεις σχετικά με τις απόψεις και το ρόλο του ΔΝΤ την όλη διαδικασία. Θεώρησα λοιπόν ........χρήσιμο να αποσαφηνίσω τα θέματα αυτά.