Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Γ.Κασσιμάτης : «Η Ελλάδα εν μέσω πυρών για τη γεωπολιτική της θέση»

kasimatis_650

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τις ανακοινώνεις των αποφάσεων του Γιώργου Παπανδρέου για την υπαγωγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ και της ευρωζώνης.
Για ημερομηνία ορόσημο και σχέδιο κηδεμόνευσης όλων των λαών με πρώτο πειραματόζωο την Ελλάδα εξαιτίας του οικονομικού πλούτου της έκανε λόγο μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Γιώργος Κασσιμάτης.
Συνεχίζοντας έκανε ιδιαίτερες αναφορές στο γεωπολιτικό γίγνεσθαι και επανέλαβε ότι ......

Γιατί το Grexit τρομάζει τόσο πολύ τους Αμερικανούς.

Ο εφιάλτης της Lehman Brothers καταδιώκει την Ουάσιγκτον. Ο φόβος για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας σε περίπτωση Grexit. 

Ποια σημεία αγνοούν οι υπεραισιόδοξοι Ευρωπαίοι, τα μαθήματα από την κρίση στις ΗΠΑ και τι ειπώθηκε στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις στο ΔΝΤ.

Μία ακόμη εβδομάδα, ένα ακόμη ελληνικό δράμα. Ενώ όμως, οι επενδυτές επεξεργάζονται το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους το εντυπωσιακό χάσμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης.
Στην ανατολική πλευρά του Ατλαντικού, οι αξιωματούχοι φαίνεται πως τώρα πιστεύουν ότι η ελληνική χρεοκοπία, ή ακόμη και η έξοδος από την ευρωζώνη, δεν θα ήταν καταστροφική. 
Στη σύνοδο του ΔΝΤ την προηγούμενη εβδομάδα, οι Γερμανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι οι πιθανότητες για έξοδο της χώρας από το ευρώ έχουν ήδη προεξοφληθεί από τις αγορές και πως το σοκ θα μπορούσε να είναι περιορισμένο.
Στη δυτική πλευρά του Ατλαντικού όμως, το κλίμα δεν είναι τόσο αισιόδοξο. Στις αρχές της εβδομάδας, ο Τζέισον Φούρμαν, πρόεδρος του Αμερικανικού Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων, προειδοποίησε δημοσίως ότι το «Grexit δεν θα είναι κακό μόνο για την ελληνική οικονομία, αλλά θα αποτελέσει πολύ μεγάλο και περιττό κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία, την στιγμή που .....

ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ – ΓΙΑΤΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩ.

  • ΘΕΛΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ… ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Θέλουν Τσίπρα με… άλλη κυβέρνηση

«Για κάθε λύση έχουν ένα πρόβλημα». Αυτός είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο κινούνται οι δανειστές με στόχο να ροκανίσουν το χρόνο και να δημιουργήσουν συνθήκες χρεοκοπίας εντός ευρώ, εξέλιξη που ούτως ή άλλως τους βολεύει πολιτικά. 
Οι δανειστές τρέμουν τις εκλογές και την αποδοχή του Αλέξη Τσίπρα. Στόχος τους να παγιδέψουν – με τη βοήθεια της «τρόικας εσωτερικού» – τον Έλληνα πρωθυπουργό σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα προθύμων…
Όπως εκτιμούν κορυφαίοι πολιτικοί αναλυτές ο στόχος των δανειστών και συγκεκριμένα του Βερολίνου δεν είναι να θέσουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης. Μοναδικός τους σκοπός είναι να αποδείξουν ότι η κυβέρνηση είναι διαχειριστικά και πολιτικά ανεπαρκής, αφού δεν μπορεί να «κλείσει» την διαπραγμάτευση.
Ωστόσο, αν παρατηρήσει κανείς την ......

Παπαμιμίκος: κοινή κάθοδος στις εκλογές Ν.Δ., Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ.

Εντείνονται οι διεργασίες για τη συγκρότηση του λεγόμενου «φιλοευρωπαϊκού μετώπου» απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθειες που κατά κύριο λόγο τροφοδοτούνται από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Συμπόρευση της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και αλλαγή του εκλογικού νόμου έτσι ώστε οι συνασπισμοί κομμάτων να μπορούν να λαμβάνουν  το μπόνους των 50 εδρών πρότεινε το απόγευμα ....

Γερμανοί πολίτες ιδρύουν Επιτροπή για την καταβολή των κατοχικών οφειλών στην Ελλάδα.

Με τον αγώνα για τη διεκδίκηση των κατοχικών γερμανικών οφειλών να είναι πιο ζωντανός από ποτέ και τη Γερμανία να αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει τις αξιώσεις της Ελλάδας, Γερμανοί πολίτες στέκονται στο πλευρό μας ιδρύοντας Επιτροπή που υποστηρίζει την καταβολή τους στον ελληνικό λαό.
Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε στη Φρανκφούρτη την Παρασκευή 24 Απριλίου η Επιτροπή αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, με ομιλητή ....

Αν πράγματι ενδιαφέρεστε, διαλύστε την παράγκα αμεσα!! Αλλιώς το αύριο δεν ανήκει σε κανένα μας. Ούτε σε εσάς.


Αλυσοδεμένη η Ελλάδα, όμηρος της ντόπιας μαφίας που κάνει τα πάντα για να τη διαλύσει «εις τα εξ ων συνετέθη» .

Μέρα με τη μέρα η Ελλάδα μετατρέπεται σε βομβιστή αυτοκτονίας έτοιμη να ανατινάξει τον εαυτό της στα έγκατα της Δύσης, ονειρευόμενη ορυζώνες. 
Ένα συνονθύλευμα πειθήνιων ντόπιων θεσμών και προσώπων σιωπά, δέσμιο ......

Το δουλεμπόριο: μια μπίζνα 150 δισ. ευρώ ετησίως.

Αρχείο από τον Μάρτιο 2011: βάρκα γεμάτη μετανάστες ανοικτά της Λαμπεντούσα
Προσπαθώντας να γλυτώσουν από τους πολέμους και την φτώχεια, οι μετανάστες πληρώνουν χιλιάδες δολάρια ο καθένας για να φτάσουν στην Ευρώπη, ενισχύοντας τις τσέπες δικτύων δουλεμπορίας από έχει απλώσει τα δίκτυα του από την Μέση Ανατολή και τη Σαχάρα μέχρι τη Σουηδία.
Κατά χιλιάδες παραδίδουν την τύχη τους και την ζωή τους στα χέρια εγκληματιών αδίστακτων διακινητών, που τους κρατούν ομήρους σε άθλιες συνθήκες στη Λιβύη μέχρι οι οικογένειες τους να πληρώσουν κι άλλα μετρητά, χρησιμοποιώντας εταιρείες όπως η Western Union ή πιο συχνά μέσω του ανεπίσημου δικτύου μεταφοράς χρημάτων γνωστού ως hawala, που είναι συνηθισμένο στο μεγαλύτερο μέρος του αραβικού κόσμου.
Αυτά τα ποσά χρηματοδοτούν τα επικίνδυνα ταξίδια στη Μεσόγειο, που έχουν οδηγήσει στο θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων τις τελευταίες εβδομάδες. 
Ακόμα και εάν ....

Μήπως πουλάμε και νησιά που τα «βαφτίζουμε» ιδιωτικά;

Image
Από την αρχή της οικονομικής καταιγίδας που πλήττει τη χώρα το θέμα της πώλησης νησιών έχει πολλές φορές γραφτεί σε εφημερίδες του εξωτερικού αλλά και στον ελληνικό Τύπο. 

Φάνηκε απίστευτο στην αρχή ,αλλά γρήγορα καταλάβαμε ότι τα πράγματα είναι σοβαρά. Πωλήσεις νησιών έγιναν. 

Κι επειδή όλοι λογικά έχουμε στραμμένο το ενδιαφέρον μας στο Αιγαίο “ξεχνάμε” ότι νησιά έχουμε και στο Ιόνιο. Κι εκεί φαίνεται ότι ....

Ανθελληνική προπαγάνδα των Γερμανικών μέσων και πάλι!

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Άνγκελα Μέρκελ στη τηλεφωνική τους επικοινωνία συμφώνησαν να διατηρήσουν μια σταθερή επικοινωνία ώστε να επιτευχθεί άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση.


Όμως τα γερμανικά μέσα είχαν άλλη άποψη και για ακόμη μία φορά προτίμησαν να κρατήσουν τη γνωστή τους στάση εναντίον της Ελλάδας. 


Η Die Welt σημειώνει στο άρθρο της ότι, καθώς κορυφώνεται η κρίση στην Ελλάδα, δεν θεωρούνται πλέον ταμπού σκέψεις για ένα Σχέδιο Β’, το οποίο θα ......

Οι Έλληνες ως θύματα της επιλογής τους να πιστεύουν δημοσιογράφους.

Θεωρεί ο Τσίπρας τη Συμφωνία του Bretton Woods για την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο , ως παλαιό νόμο που πλέον δεν έχει σημασία, λίγες μέρες μετά την αναφορά του υπουργού οικονομικών στην Βουλή της Ελλάδος ως Μέλος των Συμφωνιών του Woods.
Πόση απάτη ανέχεστε;
Η διεθνής τράπεζα και οι καταπιστευματικοί μας λογαριασμοί , χρηματοδοτούνται υποχρεωτικά με......