Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Πόσα χρωστάμε, πότε πρέπει να τα αποπληρώσουμε...

Όλη την αλήθεια για το χρέος που έχει επωμιστεί η χώρα με την υπογραφή του δεύτερου Μνημονίο το 2012 και το εθνικό εδιέξοδο, το οποίο βιώνει η κοιτίδα του Ελληνισμού.

H Eλλάδα ως το 2057 πρέπει να αποπληρώσει 284 δισ. ευρώ από τα πλεονάσματα που υποτίθεται θα παρουσιάζει κάθε χρόνο, ενώ το συνολικό χρέος ξεπερνά τα 330 δισ. ευρώ!
 
Είναι απορίας άξιον πως βρέθηκαν Έλληνες να υπογράψουν τέτοιες δεσμεύσεις και μάλιστα βάσει του αγγλικού δικαίου το οποίο πραγματικά δίνει το δικαίωμα και τη δυνατότητα στο δανειστή να "διαλύσει" τον οφειλέτη σε περίπτωση που καταστεί αδύνατη η εξυπηρέτηση του παρανοϊκού χρέους, βάσει ....

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΕΥΡΩ...

Τώρα παίζεται το αντίθετο παιχνίδι από εκείνο που παίχτηκε με το χρηματιστήριο το 1999. 

Τότε μας αδρανοποίησαν τη σκέψη και μας πήραν τις περιουσίες, καλλιεργώντας την ευφορία και την προσδοκία του εύκολου κέρδους. 

Τώρα αντίθετα, μας αδρανοποιούν τη σκέψη και μας παίρνουν τις περιουσίες, καλλιεργώντας...

ΛΙΝΚΟΛΝ & ΚΕΝΕΝΤΙ-ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ....ΧΑΘΗΚΑΝ!!!

Δήλωση του Αβραάμ Λίνκολν κατά την διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου: Έχω δυο μεγάλους εχθρούς. Το στρατό των Νοτίων μπροστά μου και το στρατό των τραπεζιτών πίσω μου. Από τους δυο αυτούς εχθρούς ο χειρότερος είναι ο πίσω μου .

Πότε έκανε αυτή τη δήλωση ο Λίνκολν;  Όταν κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου οι τραπεζίτες
που δάνειζαν το κράτος με 24% τόκο προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να τους δίνει τόκο 36%.

Τι έκανε ο Λίνκολν; Απλά ενεργοποίησε το δικαίωμα που έχει κάθε κράτος να εκδίδει χρήμα. Έτσι ο Λίνκολν θαρραλέα άρχισε να τυπώνει δολάρια για τη χρηματοδότηση του πολέμου, σώζοντας τη χώρα του από τις μελλοντικές πληρωμές των υπέρογκων τόκων προς τις τράπεζες.

Και όλοι γνωρίζουμε τι .....

ΑΝΕΛ: ''Τα μέτρα που προτείνουν οι εταίροι ξεπερνούν τα όρια αντοχών του λαού''

Ως άκρως επώδυνα και επαχθή χαρακτηρίζει τα μέτρα που προτείνουν οι εταίροι η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, επισημαίνοντας ότι ξεπερνούν τα όρια αντοχών του ελληνικού λαού.
Όπως τονίζει η κ. Χρυσοβελώνη, η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί μέχρις εσχάτων για μια πραγματικά επωφελή συμφωνία στο όνομα και για λογαριασμό του ελληνικού λαού, κινούμενη στο πλαίσιο της εντολής που πήρε στις 25 Ιανουαρίου.
«Είναι, όμως, προκλητικό και πολιτικά άηθες το να επιχαίρει και να σιγοντάρει την άκαμπτη και ιταμή στάση των δανειστών η εγχώρια συμμαχία των προθύμων, δηλαδή τα κόμματα που υλοποίησαν άνευ όρων μνημονιακές πολιτικές όπως η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τον ακραιφνή νεοφιλελεύθερο κομπάρσο του Ποταμιού, που βρίσκεται σε μόνιμη κρίση παραληρηματικού βοναπαρτικού μεγαλείου και φαντασιώνεται....

Το "μνημονιακό-φιλογερμανικό τόξο" (ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ) πιθανότατα θα πρέπει να ετοιμάζεται για μια εξαιρετικά επώδυνη εκλογική αναμέτρηση

Αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μεταβαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου για σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα για να ετοιμαστεί ένα απαντητικό σχέδιο στην νεο-αποικιακή πρόταση των δανειστών που απορρίφθηκε επί τόπου από τον πρωθυπουργό στην συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιουνκέρ.
Ισως όμως σημαντικότερο (από την άποψη της αμεσότητας) είναι το μέρος της συζήτησης που θα αφορά το αν θα πληρωθεί αύριο το ΔΝΤ ή όχι. Τα λεφτά έχουν βρεθεί, αλλά το ζήτημα αφορά το πολιτικό μέρος της υπόθεσης. Το ΔΝΤ είναι εχθρικά διακείμενο απέναντι σε νέα συμφωνία και ίσως είναι η ώρα να λάβει μια ηχηρή απάντηση.
Η απόφαση για το αν θα πληρωθεί ή όχι θα βγει από την σύσκεψη αυτή.
Στο μεταξύ, έντρομος παρουσιάζεται σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μετά την απόρριψη των αποικιακών προτάσεων για νέα συμφωνία των δανειστών με ......

ΟΙ "ΚΟΚΚΙΝΕΣ" ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ - ΑΥΡΙΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ Αυτή είναι η "αντιπρόταση" της ελληνικής κυβέρνησης "you like it or not" προς τους δανειστές

Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει ως οφείλει απέναντι στους Έλληνες που την εξέλεξαν να κρατήσει τις "κόκκινες" γραμμές και στην "αντιπροσφορά" της στους δανειστές προτείνει ΞΑΝΑ αυτά που είχε προτείνει και πριν.

Επί της ουσίας ο Έλληνας πρωθυπουργός μένει πιστός στην γραμμη "για εμάς υπάρχει μόνο η ελληνική πρόταση πάνω στο τραπέζι" συνεπώς πρόκειται για μια πρόταση "you like it or not" προς τους δανειστές

Στην δημοσιότητα δόθηκε η αντιπροσφορά της κυβέρνησης στις εγκληματικές προτάσεις των δανειστών, αρνούμενη για άλλη μια φορά να επιτρέψει το "γδάρσιμο" των Ελλήνων πολιτών για να μην χάσουν τα χρήματα που ΔΕΝ παρήγαγαν με κόπο και ιδρώτα οι δανειστές αλλά τα δημιούργησαν μέσα στα πλαίσια κατασκευής "αεροχρήματος" λόγω του εγκληματικού σύγχρονου χρηματοπιστωτικού συστήματος, που επιτρέπει σε διάφορους να αποκτούν περιουσίες "τζογάροντας" κάθε μέρα, και αυτοβαφτίζονται "επενδυτές"

Σύμφωνα με ......