Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΗΞΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΒΕΒΑΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ.

IMGP4096
Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, ένας ολόκληρος συρφετός από παραπλανητικά φιλολογήματα που …..

ΘΕΑΤΡΟ “ΣΥΡΙΖΑNEΛ”. “O ΑΛΕΞΗΣ, Ο ΠΑΝΟΣ, Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ 13 ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ” ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ‏ .

Τσιπρας-ΚαμμένοςΑναρωτιέμαι αρκετές φορές αν αξίζει να ασχολείται κανείς σοβαρά, με αυτούς τους επαγγελματίες “καραγκιόζηδες”, που το παίζουν πολιτικοί, ενώ δεν είναι ικανοί, ούτε για να κυνηγούν τις μπάλες στο γήπεδο.

Τους αποκαλώ “καραγκιόζηδες” απολύτως συνειδητά, διότι πολιτικοί δεν είναι. 


Και επειδή επέλεξαν να ασχοληθούν με την πολιτική που ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ, το αποτέλεσμα είναι να γελοιοποιούνται και να γίνονται “καραγκιόζηδες” στα μάτια των σοβαρών Ελλήνων.


Αυτά τα λέμε τώρα που είναι αρχή ακόμα, μήπως και καταλάβουν τις γελοίες και τις ηλίθιες ενέργειές τους και τις διορθώσουν. 


Γιατί εδώ δεν παίζουμε ΘΕΑΤΡΟ και αν συνεχίσουν έτσι, τότε θα σταματήσουμε κάποια στιγμή να μιλάμε για γελοίους και άσχετους με την πολιτική και απλά θα καταλάβουμε πως ο ρόλος τους, είναι να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ που .....

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εξεταστική για το μνημόνιο εισηγούνται οι ΑΝΕΛ. ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.


Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πως η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο επιδιώκουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καθώς πριν από λίγο ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε ότι με ομόφωνη απόφαση η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛ προχωρά στη σύνταξη κειμένου για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει υπό ποιες συνθήκες μπήκε η χώρα στο Μνημόνιο.


 Η πρωτοβουλία αποκτά ιδιαίτερη ......

ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΤΙ ;;;; ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

http://lh3.ggpht.com/_HAWMUC0cN1E/Ta2nljS77HI/AAAAAAAAApQ/_9ROc7lfo20/RothschildCoatArmsSml_thumb%5B1%5D.jpg?imgmax=800Οι γνωστοί και φίλοι μου στη καφετέρια μου λένε, δεν γράφεις ένα άρθρο για να καταλάβουμε τι έγινε στο EUROGROUP;;; και τι αποφάσισαν οι μεγάλοι για μας, χωρίς εμάς;;;

Η αλήθεια είναι πως οι ΣαμαροΒενιζέλοι ουδέποτε είχαν διαπραγματευθεί, πεσμένοι στα τέσσερα υπέγραφαν τα Μνημόνια, τα Μεσοπρόθεσμα, τα Πολυνομοσχέδια, και τους εφαρμοστικούς νόμους, «τυφλοίς όμμασι», & «αβρόχοις ποσί», φτάνει να μη κακοκαρδίσουν τη Μέρκελ & Σόϊμπλε, να πάρουν τα δάνεια, να τα στείλουν στο Μεγάλο Αφεντικό τους, και ότι περισσέψει να τα «φάνε» μεταξύ τους μαζί με τους Ολιγάρχες των καναλιών και δημοσίων έργων, ενώ χρέωναν το πόπολο-Λαό, ο οποίος χρεώνετε και εξωφλεί τα δάνεια. (Βλέπε Τζοχατζόπουλο-Λίστα Λαγκάρντ-Παπακωνσταντίνου-ΓΑΠ, κ.λ.π.).

Σαν αντιπολίτευση η μικροψυχία των ΣαμαροΒενιζέλων εξελίχθηκε σε όλο της το μεγαλείο!!!

Η Κυβέρνηση με τις συμφωνίες πήρε μια ανάσα 4 μηνών για την Ελλάδα. Από εκεί και πέρα έχει ο Θεός........

ΕΝΤΟΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΝΤΡΑΓΚΙ – ΜΑΡΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.

Τσακωμός Ντράγκι και Μαριά -Μάταια προσπαθούσαν να τους σταματήσουν [βίντεο]
Ένταση επικράτησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε διάλογο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, με τον ευρωβουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότη Μαριά, σε συζήτηση που αφορούσε τη χώρα μας και τη συμφωνία για την επέκταση της δανειακής σύμβασης.
Οι τόνοι ανέβηκαν, όταν η συζήτηση έφθασε στο ζήτημα της επιστροφής στην Ελλάδα των κερδών των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από.....

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΧΗ ΜΕΡΑ – ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ...

tsipras555F22BAEA1A251234
Εκτενής συζήτηση για τη συμφωνία – γέφυρα και τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους γίνεται στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάμεσα στους στόχους της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα θα είναι να αξιοποιήσει τη γεωπολιτική δυναμική της χώρας στη διαπραγματευτική δύναμη απέναντι στους εταίρους.

Σύμφωνα με....

Είστε ακόμα χειρότεροι. Είστε το «ψευτορωμαίικο που δεν πρέπει να πιστέψουμε»‏.

flyer_1
Αμέσως μετά τις εκλογές για πρώτη φορά οι περισσότεροι από μας ένιωσαν έκπληξη, χαρά και δύναμη βλέποντας …
ηγέτες με πυγμή να μάχονται για το δίκιο της Ελλάδας. Άκουσαν το πολυπόθητο «ΟΧΙ» απέναντι στον κατακτητή και κατέβηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη στις πλατείες πρώτα για να γιορτάσουν την ελπίδα ελευθερίας που επέστρεψε πάλι στην πατρίδα και μετά για να στηρίξουν αυτούς που του την έδωσαν.
Νιώσαμε για λίγο ότι αγγίξαμε το όνειρο της λευτεριάς.
Μέσα σε ένα μήνα όμως η ελπίδα ξεθώριασε και η χαρά τελείωσε. 
Αρχίσαμε να ακούμε πάλι από τα κανάλια γνωστές και παρωχημένες φράσεις όπως ......

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: «Φωτιά και τσεκούρι» στους προσκυνημένους και τους Νενέκους

Όταν η Ιστορία έχει ...κέφια , στέλνει τρομερά μηνύματα.
΄Οπως αυτό το κλασικό του"Γέρου του Μοριά"
του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη :
  • Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!.
Και η ΕΝΤΟΛΗ  του Θ.Κολοκοτρώνη  είναι πάντα επίκαιρη.

Ο τρομερός στρατηγός το  είπε το 1822 κι όχι το 1826 ,
όπως γραφόταν μέχρι τώρα- σύμφωνα με .....

Της παίρνουν το σπίτι για κλήσεις 850 ευρώ.





















Να χάσει το σπίτι της κινδυνεύει η κ. Παναγιώτα Ταπάσκου καθώς ο Δήμος Αθηναίων την απειλεί με κατάσχεση εξαιτίας οφειλών της, ύψους 856 ευρώ (!), από κλήσεις για παράνομη στάθμευση. 

Χθες το πρωί ο δικαστικός επιμελητής παρέδωσε στην κ. Ταπάσκου την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας για ακίνητο ιδιοκτησίας της στην περιοχή του Γαλατσίου παραθέτοντας...αναλυτική κατάσταση των οφειλών της προς το Δήμο Αθηναίων.

Η ίδια υποστηρίζει πως αδυνατεί να εξοφλήσει το χρέος της καθώς είναι απλήρωτη από το....

Grexit εδώ και τώρα; Και αύριο γαία πυρί μιχθήτω;

Είναι μάλλον αναμενόμενο η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και η σταδιακή αλλαγή της σχέσης με τους πιστωτές, στα όρια που επιβάλλονται από τη συμμετοχή στην Ε.Ε. και αυτό που έχει να διαχειριστεί η κυβέρνηση, να προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια και προβληματισμό, σε στελέχη και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν, όμως, ακόμα εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις, είναι μάλλον αδόκιμο και εξαιρετικά βιαστικό να αρχίζει μια πολεμική, η οποία ξεπερνά τα όρια της απλής κριτικής, κυρίως όταν αυτή προέρχεται από βουλευτές, νυν...και πρώην, καθώς και ευρωβουλευτές, με μεγάλη παράδοση στην Αριστερά ή καλή και βαθιά γνώση των οικονομικών και πλούσιο και εξαιρετικό συγγραφικό έργο, καθώς και ριζοσπαστικές αντιλήψεις.

Προκειμένου να προκαλέσει κάποιος με πολιτικό αξίωμα έναν διάλογο για μονομερή διαγραφή χρέους και κατά συνέπεια άμεση λυτρωτική έξοδο από το ευρώ, καλό θα ήταν προηγουμένως να έχει καταθέσει στην κυβέρνηση και τους πολίτες μια πλήρη και αιτιολογημένη πρόταση για την επόμενη ημέρα, αλλά και για τη συνέχεια, η οποία κατά προτεραιότητα και εκ των ων ουκ άνευ θα .....

Η Αθήνα «καίγεται» τώρα για ρευστό... Αναπόφευκτη η διαπραγμάτευση για τρίτο μνημόνιο..


ΟΙ πολιτικές αντιδράσεις στη συμφωνία, το πρόβλημα της χρηματοδότησης και το μπλόκο στα έντοκα.

 Αναπόφευκτη η διαπραγμάτευση για τρίτο πρόγραμμα, με αρνητικό πλέον κλίμα σε Βρυξέλλες και Βερολίνο.

Η συμφωνία που έκλεισε η Ελλάδα στο παρά πέντε για να παρατείνει την στήριξη των 172 δισ. ευρώ κατά τέσσερις μήνες έφερε ανάσες ανακούφισης στην ευρωζώνη.

Η συμφωνία έγινε μετά.....

Η οικονομική ολιγαρχία της χώρας πρέπει να χάσει τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας.

Μέσα από τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις που είχαμε τα τελευταία πέντε χρόνια της χρεοκοπίας της χώρας, οι Έλληνες δηλώνουν συνεχώς τη βούλησή τους να μην φύγουμε από το ευρώ. 

Αυτό φυσικά δένει τα χέρια σε οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση και ταυτόχρονα εκχωρεί την εθνική μας κυριαρχία στα κέντρα λήψης αποφάσεων των Βρυξελλών.

Είναι βέβαιο πως το εθνικό νόμισμα θα έδινε περισσότερη ευελιξία αντιμετώπισης μια οικονομικής κρίσης. 

Όμως, έτσι όπως εμείς συνεχίζουμε να πορευόμαστε, ούτε .....

“Βόμβες” Χρυσόγονου:Είμαστε σε χειρότερη θέση απ’ότι πριν από 2 μήνες-Οι πολίτες πόνταραν στο Grexit.

Δηλώσεις που θα συζητηθούν έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έριξε το βάρος της διάσωσης στην επιβίωση των τραπεζών. Αιχμές για το ρόλο της ΝΔ αλλά και βαριά υπονοούμενα για τους πολίτες που απέσυραν τις καταθέσεις τους σε ευρώ προσβλέποντας στη δραχμή και δεν πληρώνουν φόρους.

Ευθύνες στους πολίτες για την σημαντική υστέρηση εσόδων στα ταμεία του δημοσίου και για την απόσυρση καταθέσεων με....

Αλέξη, Πάνο, βγάλτε τα δόντια της ολιγαρχίας πριν σας «δαγκώσει».

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος έχουν τέσσερις μήνες προθεσμία. 

Αυτοί οι τέσσερις μήνες θα είναι δημοσιονομική κόλαση και το πολιτικό κόστος θα είναι μεγάλο. 

Μέσα σ’ αυτό το τετράμηνο και πάνω στον δικαιολογημένο πολιτικό πανικό, τα καθεστωτικά ΜΜΕ θα τους χαϊδεύουν και θα τους προβάλουν για να τους καταστήσουν υποχείριά τους.

Μετά το τέλος των τεσσάρων μηνών όμως,τα πράγματα θα αλλάξουν δραματικά. 

Αν η συγκυβέρνηση δεν καταφέρει να καλύψει τα τεράστια χρηματοδοτικά κενά (πως άραγε;), τότε οι δανειστές θα επιβάλλουν ένα τέτοιο σκληρό μνημόνιο που όμοιό του δεν θα έχουμε δει.

Τότε τα καθεστωτικά ΜΜΕ, θα «δαγκώσουν» την κυβέρνηση, για να.....

Λεουτσάκος (ΣΥΡΙΖΑ): Περίπου 30 βουλευτές δεν ψηφίσαμε τη συμφωνία της κυβέρνησης.


Λεουτσάκος (ΣΥΡΙΖΑ): Περίπου 30 βουλευτές δεν ψηφίσαμε τη συμφωνία της κυβέρνησης

Έχουμε ένα πολύ μεγάλο και δύσκολο έργο μπροστά μας τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την εκτίμηση ότι περίπου 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν κατά ή λευκό στην παράταση της δανειακής σύμβασης στην χθεσινή άτυπη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Λεουτσάκος.

Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ. Λεουτσάκος υποστήριξε ότι «ήταν μια ενδεικτική ψηφοφορία, δεν έγινε καταμέτρηση.

Μπορεί να ήταν καμιά τριανταριά λευκά και κατά».
Ερωτηθείς αν ψήφισε υπέρ ή κατά της συμφωνίας ο κ. Λεουτσάκος απάντησε ότι «εγώ ήμουν στα αρνητικά της συμφωνίας, θα ήθελα κάτι περισσότερο, αυτό όμως είναι μια εσωτερική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ξέρουμε ότι έχουμε ένα πολύ.....

Σκληρή κριτική από Μηλιό: Κακά στημένη η διαπραγμάτευση από Βαρουφάκη και κυβέρνηση.

Το υπουργείο οικονομικών ήταν απροετοίμαστο
«Κακά στημένη τη διαπραγμάτευση» χαρακτηρίζουν τους χειρισμούς του Γιάννη Βαρουφάκη και της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, σε κοινό του άρθρο με τον Σπύρο Λαπατσιώρα (Πανεπιστήμιο Κρήτης) και τον Δημήτρη Π. Σωτηρόπουλο (Ιόνιο Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Καλαμάτας), αναφέροντας ότι το υπουργείο οικονομικών ήταν απροετοίμαστο και κάνουν λόγο για άλμα στο κενό με δεμένα μάτια.

Διαβάστε το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα

 του κ. Μηλιού

1. Εισαγωγή

Μία αποτίμηση της «μεταβατικής» συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου είναι ότι αποτελεί ανακωχή που επετεύχθη με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και αποδοχή από την άλλη πλευρά (των «θεσμών»). 

Στο επόμενο διάστημα, μέχρι το πέρας του τετραμήνου, θα διαμορφωθούν οι όροι διαπραγμάτευσης για την επόμενη συμφωνία. 

Αυτό κατά μία έννοια σημαίνει ότι δεν κρίθηκε τίποτα ακόμη. 
Όμως, η αποτίμηση αυτή είναι επισφαλής. 

Πρώτον, η ίδια η «μεταβατική» συμφωνία αλλάζει .....

Bloomberg: Τελικά κέρδισε η Ελλάδα ή η ΕΕ; Λάθος οι χειρισμοί στις διαπραγματεύσεις.

Καμιά πλευρά δεν υπέκυψε, γιατί τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη


Αυστηρή κριτική για τους χειρισμούς τόσο των Ευρωπαίων όσο και των Ελλήνων αξιωματούχων στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις ασκεί ο Clive Crook, αρθρογράφος στο Bloomberg, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι αυτό που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες δεν είναι τρόπος για να λειτουργήσει μια νομισματική ένωση.

Η έκβαση των διαπραγματεύσεων αποτυπώθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος είπε ότι ζητεί από την Ευρώπη να τον συναντήσει "όχι στα μισά του δρόμου, αλλά στο ένα πέμπτο της απόστασης που τους χωρίζει". 

Αυτό ήταν ένα σημάδι για το τι συνέβη, αν και πολλά εξαρτώνται από το τι πραγματικά διακυβεύεται.

Πριν φτάσουμε στο πρόσφατο αδιέξοδο, η Ελλάδα είχε ήδη.......

Έξαλλος ο Σόιμπλε με την επαναφορά του κουρέματος: "Αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις, θα ακυρωθεί η συμφωνία".

Το μένος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βολφγκανγκ Σόιμπλε προκάλεσαν οι χθεσινές τοποθετήσεις του Γιάννη Βαρουφάκη αναφορικά με το κούρεμα του ελληνικού χρέους, το οποίο επανέφερε με δηλώσεις του ο Έλληνας υπουργός.
Σύμφωνα με βουλευτές του κυβερνώντος CDU που επικαλείται το διεθνές πρακτορείο Reuters, ο κ. Σόιμπλε φέρεται να .....

Εξετάζεται να μην πάει στη Βουλή η συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών - Τι αποκάλυψε η Ραχήλ Μακρή.

Τις περισσότερες πιθανότητες φαίνεται ότι συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να μην έρθει στη Βουλή η συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών.
Το ενδεχόμενο η συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης να μην κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση εξετάζει η κυβέρνηση, όπως ...

ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΕΚΤ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΣΦΥΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Εκβιάζει και πάλι την κυβέρνηση ο Μ.Ντράγκι για τα ελληνικά ομόλογα.

Ο Διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συνεχίζουν να εκβιάζουν την ελληνική κυβέρνηση και παρά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε αρνούνται να παράσχουν τη χρηματοδότηση που απαιτείται στην Ελλάδα. 

Είναι προφανές πως πρόκειται για ακόμη μία προσπάθεια να πιέσουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υποκύψει στις αξιώσεις τους, να μην εφαρμόσει τα κοινωνικά μέτρα που έχει εξαγγείλει και .....

ΑΡΘΡΟ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Γ.ΜΗΛΙΟ Μύλος στο ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία με τους δανειστές - "Άλλα δεσμευτήκαμε και άλλα γίνονται"

Μύλος φαίνεται πως έγιναν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ χθες, όπου συζητήθηκε η λίστα του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και η συμφωνία με τους δανειστές. Υπήρξαν ηχηρές διαφοροποιήσεις όχι μόνο από την Αριστερή Πλατφόρμα, όπως αναμένονταν, αλλά και από άλλες πλευρές, όπως αυτή της Ζωής Κωνσταντοπούλου. 
 
Οι αντιδράσεις μάλιστα για τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους συνεχίζονται και σήμερα με ένα άρθρο-καταπέλτη του Γιάννη Μηλιού, στενού συνεργάτη .....