Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Η αρχαία Σπάρτη.ΒΙΝΤΕΟ (2)

Η Σπάρτη (Σπάρτα στη Δωρική διάλεκτο) ήταν πόλη-κράτος στην Αρχαία Ελλάδα.....χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ευρώτα στη Λακωνία, στο ΝΑ μέρος της Πελοποννήσου. 

Έχει μείνει γνωστή στην παγκόσμια ιστορία για τη στρατιωτική δύναμή τηςτην πειθαρχία της, τον ηρωισμό της και το μεγάλο αριθμό των δούλων της. Επίσης, είναι γνωστή και στην Ελληνική Μυθολογία, κυρίως για τον μύθο της Ωραίας Ελένης.


Η στρατιωτική δύναμη της Σπάρτης οφειλόταν στο σύστημά της Αγωγής που είχε επιβάλει η νομοθεσία του Λυκούργου, κάτι που ήταν μοναδικό στην αρχαία Ελλάδα......

Γη των Ελλήνων !!! Ένα άρθρο του Χάρρυ Κλύνν που θα ξαφνιάσει

Συνηθίσαμε να μας ψυχαγωγεί με το αδάμαστο χιούμορ και τις εξαίρετες μιμήσεις του. 

Σήμερα όμως γράφει αποκλειστικά για το eΚρήτη με πένα καυστική για τα συμβαίνοντα και εκτοξεύει μύδρους για όσους έφεραν εδώ τη γη των Ελλήνων.

Ένας Χάρρυ Κλυνν όπως … δεν τον έχετε συνηθίσει, στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο που ακολουθεί:

Δε χωράει η αλήθεια στο ψέμα, ούτε το φως στο σκοτάδι. 

Δε φτάνει ο κίβδηλος λόγος να δαμάσει τα αφηνιασμένα άλογα, να γητέψει τα τρομοκρατημένα όνειρα.

 Με το πηχτό σκοτάδι να απλώνεται στη νεκρική κοιλάδα των μοιραίων και των δωσίλογων, οδοιπορούμε την....

ΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΕΙΤΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ,ΕΙΤΕ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ...


Ο Δρ. ΔΡΟΥΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΠΕΙΡΑΜΕΝΟΣ 

ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ-ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

ΣΑΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΑ 
ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΩΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ  ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΜΕΤΑ ΕΝΑ 
ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ,ΤΙΜΗΤΙΚΗ 
ΓΙΑ ΕΜΑΣ.Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΥΤΗ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. 


ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ ΛΟΓΟ ΤΟΛΜΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ.
Ο ΔΡ ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΡΟΥΓΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ-ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ 

ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ.
ΕΠΙ 20 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΝΑΤΟ-ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΕΝΤΟΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ.ΛΑΤΡΗΣ .....

Ο στόχος είναι η μεταφορά όλης της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων σε χρηματιστηριακό τίτλο .... ΕΝΑ ΧΑΡΤΑΚΙ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Μεγάλη κυβερνητική επιτυχία η Δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων
Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου περί πλειστηριασμών και τα ταυτόχρονα χαμόγελα των 152 βουλευτών θα έλεγε κανείς ότι πράγματι ζούμε ιστορικές στιγμές ευημερίας στην Ελλάδα του 2013.

Και πράγματι οι κυβερνητικές συνιστώσες με την συνοχή τους παρά την απώλεια ελέω Πολύδωρα έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν την επιτυχία τους δεδομένης της μη υπάρξεως κατά τον κυβερνητικό συνασπισμό εναλλακτικής πρότασης εξόδου από την κρίση και τον διακαή πόθο να στηρίζουν (θεωρητικά) τις ελπίδες τους σε ένα τίτλο εκποίησης της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων στην δευτερογενή αγορά  και παρά το ότι η πραγματική και ουσιαστική οικονομία μετοικεί πλέον στην αλλοδαπή μαζί με τους .....

Ο Σαμαράς πρωθυπουργεύει, ο Σημίτης κυβερνά. Τα τελευταία Χριστούγεννα της κυβέρνησης;

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Από την Ιόλη Πιερίδη

Τεκτονικές εξελίξεις στο χώρο της δεξιάς.

Το βράδι της παραμονής Χριστουγέννων σε βίλα ισχυρού επιχειρηματία θα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα δείπνο φωτιά με κυρίως πιάτο το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου, την ίδια την κυβέρνηση.

Τα ονόματα των συμμετεχόντων είναι τόσο βαριά που δεν μπορεί να τα σηκώσει ούτε η παρούσα ανάρτηση.

Στο δείπνο είναι προσκεκλημένος και θα δώσει το παρόν υψηλόβαθμο στέλεχος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Οι μυημένοι εκτιμούν πως το συγκεκριμένο δείπνο θα σημάνει την πτώση της κυβέρνησης με καταληκτική ημερομηνία τις πρώτες μέρες του Μαρτίου κι αυτό παρότι ο Σαμαράς τυπικά θα προεδρεύει της Ευρωπαικής Ένωσης.

Τα βαριά ονόματα της βραδιάς συμφωνούν σε ένα κοινό τόπο: 


Ότι ο Σαμαράς πρωθυπουργεύει σε μια χώρα ...

Μέρκελ: Θα φεύγαμε όλοι από το ευρώ εάν είχε αποχωρήσει η Ελλάδα.

Διαλόγους από την Σύνοδο Κορυφής της 19ης Δεκεμβρίου αποκάλυψε η γαλλική Le Monde με την αναφορά της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ να παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, η Μέρκελ τόνισε ότι εάν η Ελλάδα είχε αφεθεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, τότε όλα τα κράτη-μέλη της νομισματικής ένωσης θα υποχρεούνταν να αφήσουν ....

Στη Δικαιοσύνη το Mega για οφειλές εκατομμυρίων σε ασφαλιστικά ταμεία.

Στη Δικαιοσύνη αναμένεται να οδηγηθεί η υπόθεση των οφειλών της εταιρίας Τηλέπτυπος ΑΕ, ή άλλιώς Mega Channel προς το ταμείο επικουρικής Ασφάλισης Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας. 

Η βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή μαζί με το βουλευτή Βασίλη 
Καπερνάρο κατέθεσαν από κοινού μηνυτήρια αναφορά, ενώπιον του οικονομικού εισαγγελέα.

Οι δύο βουλευτές είχαν καταθέσει από κοινού ...

Ιωάννης Φιλιππάκης: Εγκληματική οργάνωση η κυβέρνηση Σημίτη!

Ο εκδότης της Δημοκρατίας με ένα άρθρο – κόλαφο εξηγεί έξω από τα δόντια γιατί ο Σημίτης πρέπει να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη και γιατί η διαπλοκή σιωπά και τον προστατεύει. 

Επιτέλους, κάποιος τα λέει!

Ηταν ο Σημίτης ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης του 1999;

Μπορεί να στενοχωρήσουμε πάλι τον «πολύ» κ. Βενιζέλο -ο οποίος δεν πέρασε και ευχάριστο Σαββατοκύριακο- μιλώντας του για «εγκληματικές οργανώσεις» κ.λπ., σίγουρα όμως μας έδωσε μια σημαντική εξήγηση που θα μας βγάλει από την περισυλλογή και θα ομορφύνει κάπως αυτά τα δύσκολα Χριστούγεννα που περνάμε. 


Η εξήγηση λοιπόν είναι μάλλον απλή κι εμείς οι ταπεινοί υπήκοοι θα πρέπει να το πάρουμε....

"ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΗΜΑΔΙ"

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

Η ΠΤΩΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ" ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ......


Η ΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΡΙΚΟ, ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΟΥΣΕ ΤΟΥΣ "ΔΙΣΒΑΣΤΑΚΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ" ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ...

Ο ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ....

Πώς θα βγούμε ζωντναοί από την «καταιγίδα» της κρίσης!

Πού βρισκόμαστε; Βρισκόμαστε εν μέσω μιας φοβερής φουρτούνας - οικονομικής, πολιτικής, αμυντικής, ηθικής, κοινωνικής. 

Πιθανόν να κατορθώσουμε να βγούμε από αυτή την κατάσταση εάν αποδεχθούμε πραγματικά ότι, για κάποια χρόνια, όλη η κοινωνία θα πρέπει να συμμεριστεί το κόστος της ανάκαμψης, ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα καθενός μέλους της. 

Και όταν λέω «όλη», δεν εννοώ μόνο τα εύπορα μέλη της, αλλά και τα κομματικά και ποικιλοτρόπως ευνοούμενα μέλη της - κατηγορία εντελώς διαφορετική από τους «παραδοσιακούς πλουσίους», η οποία είναι γνωστή και ως η μαφία των «διαπλεκομένων» ή, άλλως πώς, καιροσκόπων. 

Κάπου 4%-5% των ψηφοφόρων ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, η οποία μας έφερε τον Σημίτη το 2001, τον Καραμανλή το 2004, τον Παπανδρέου το 2009, τον Σαμαρά (παρόλο που τον «απεχθανόταν») το 2012 και τώρα… Κύριος οίδε!

Πώς καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση;

Και συ λαέ βασανισμένε μην ξεχάσεις να διαβάσεις Βήμα, να δεις Μέγκα και να ψηφίσεις Ψυχάρη.


ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ!

Και βέβαια καλά κάνουν.

Αφού εμείς τους δίνουμε την δύναμη.

Το Βήμα, πούλησε 100 χιλ. φύλλα. 

Έχει δηλαδή τη νομιμοποίηση από ισάριθμους υπηκόους. 

Δεν τους ζόρισε κάποιος για να το αγοράσουν.

Το Μέγκα παραμένει στην κορυφή της τηλεθέασης.

Δεν σε βάζει κανείς με το ζόρι να δεις Κωστόπουλο, Πρετεντέρη και τουρκοσήριαλ.

Ο Ανδρέας Ψυχάρης μπήκε στην βουλή με σταυρό.

Οσμή παραδικαστικού στην κυβέρνηση: Ιδού το κύκλωμα που χειραγωγεί την Δικαιοσύνη.

Πολύ σοβαρές αποκαλύψεις σήμερα από τα “Παραπολιτικά” αφού η εφημερίδα κάνει ως πρώτο της θέμα, καταγγελίες που εμφανίζουν πρόσωπο που βρίσκεται στην καρδιά του Μεγάρου Μαξίμου να κινεί τα νήματα ενός οργανωμένου κυκλώματος που δρα στο σκοτεινό παρασκήνιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για ένα δομημένο σύστημα που κινείται έξω από κάθε νομιμότητα και με άθλιες μεθοδεύσεις προσπαθεί να προδιαγράψει δικαστικές αποφάσεις, να «καθαρίσει» ποινικές διώξεις και να εξαφανίσει δικογραφίες, πάντοτε με σημαντικά ανταλλάγματα, «πουλώντας» υπηρεσίες σε επιχειρηματίες, εκδότες και δημοσιογράφους.

Εγκέφαλος και ιθύνων νους του κυκλώματος, που άρχισε να δρα το 2010, εμφανίζεται ένας υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος διαχρονικά διατηρεί στενές σχέσεις με συγκεκριμένα κλιμάκια της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

«Αν θέλεις να καθαρίσεις κάποιον, πήγαινε σε αυτόν τον κύριο…», είναι η
φράση που ακούγεται με ολοένα και μεγαλύτερη ....

Προβοκάτσια με το ερευνητικό Barbaros σε Αιγαίο και Κύπρο ετοιμάζει η Άγκυρα.

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα έχουν εισέλθει εδώ και λίγες ώρες οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, παρακολουθώντας πολύ προσεκτικά την πορεία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Barbaros, το οποίο έχει λάβει πορεία δυτική, ευρισκόμενο, πάντως ακόμα στα βορειοδυτικά της Κύπρου.

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει ήδη στην περιοχή δύο σκάφη, μία κανονιοφόρο στην Ρόδο, η οποία εκτελεί περιπολίες στα “μαύρα νερά” (όπως λέγοντας λόγω του μεγάλου βάθους η θαλάσσια περιοχή στα ανατολικά όρια της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ, στην περιοχή ανατολικά της Στρογγύλης), και μία πυραυλάκατο στην προκεχωρημένη Ναυτική Βάση στην περιοχή Άκρα Σίδερο στο απώτατο....

Έντουαρντ Σνόουντεν: «Αποστολή εξετελέσθη»

Πέτυχε αυτό το οποίο είχε ως στόχο να κάνει τονίζει ο πρώην σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος αποκάλυψε το πρόγραμμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην αμερικανική εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ.

Τη συνέντευξη έδωσε ο Σνόουντεν σε δημοσιογράφο της Ουάσινγκτον Ποστ στη Ρωσία, όπου του έχει χορηγηθεί προσωρινό άσυλο.

«Για μένα, όσον αφορά την προσωπική ικανοποίηση, η ....

Νέος εφιάλτης από ΕΕ υπό τον τίτλο «δεσμευτικές συμφωνίες»


Του Λεωνίδα Βατικιώτη

Μνημόνια και Τρόικα για όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης προετοιμάζει η Γερμανία

Να μην καταλάβαινε τι συζητούσαν οι άλλοι γύρω του, αποκλείεται. Το πιθανότερο είναι πως ο Αντώνης Σαμαράς κορόιδευε. Εξαπατούσε γι’ άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό όταν την Παρασκευή στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την διήμερη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ δήλωνε πως η ΕΕ εν ολίγοις γυρίζει σελίδα κι από την λιτότητα στρέφεται πλέον στην ανάπτυξη.

Η αλήθεια βρίσκεται στον αντίποδα των πρωθυπουργικών διαβεβαιώσεων. Γιατί, μπορεί στη σύνοδο κορυφής να κυριάρχησε κατ’ αρχάς το θέμα της τραπεζικής ένωσης με την άδεια πλέον των ευρωπαϊκών αρχών στους τραπεζίτες να βάζουν χέρι στα λεφτά των καταθετών όποτε φαλιρίζουν και την δημιουργία ενός ταμείου ύψους 55 δισ. ευρώ που θα λειτουργήσει ως ασφαλιστικό ταμείο και επιπλέον, το ζήτημα της κοινής αμυντικής πολιτικής με στόχο την δημιουργία ενός πιο ετοιμοπόλεμου και ευέλικτου κοινού ευρωπαϊκού στρατού, αλλά το θέμα ....

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ !

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ !

Το μήνυμα της Γέννησης ν' αγγίξει την καρδιά 

σας ,να 'χετε υγεία και χαρά όλοι στα σπιτικά 


σας.