Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ανισότητες ασύλληπτης έκτασης στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη
Μερικές όψεις των σύγχρονων και αδιανόητης, πράγματι,  εμβέλειας ανισοτήτων κατανομής αναφέρονται, ενδεικτικά,  στη συνέχεια:

Καταρχήν, στην εντελώς ιδεατή κατάσταση, που θα επικρατούσε, απολύτως, ίση κατανομή του παγκόσμιου ΑΕΠ-πράγμα ασφαλώς αδύνατον- ο κάθε πολίτης του κόσμου θα...εξασφάλιζε για το έτος 2011 εισόδημα ίσο με 10.000$. 

Όμως,  η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, αφού στα 7 δισεκατομμύρια του παγκόσμιου πληθυσμού το 1,2 δισεκατομμύριο επιβιώνει σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, διαθέτοντας 1,25$ την ημέρα, ενόσω το 1% των πιο πλούσιων κατοίκων  της Γης ελέγχει το 45%  περίπου του παγκόσμιου πλούτου….και το 50% των φτωχότερων κατοίκων του πλανήτη οφείλει να μοιραστεί το 1% του παγκόσμιου πλούτου.

Μια παράλληλη όψη της αμέσως προηγούμενης αναφοράς των ανεξέλεγκτων πια ανισοτήτων εκφράζεται με τη διαπίστωση ότι οι 400 πλουσιότεροι Αμερικανοί έχουν στην κατοχή τους μεγαλύτερο πλούτο από τους φτωχότερους, που ανέρχονται σε 150 εκατομμύρια.  Το 15% από το φτωχότερο πληθυσμιακό τμήμα, περίπου 46 εκατομμύρια, ζουν σε νοικοκυριά που κερδίζουν λιγότερο από 22,050$  το χρόνο.

Για μετά το τέλος της κρίσης προβλέπεται ότι  το ποσοστό ελέγχου της παγκόσμιας ελίτ θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο. ...

Η τραγωδία, η φάρσα και οι κλώνοι του σημιτισμού…

 
Τα πρωτότυπα ανδρείκελα 
Του 4ου Ράιχ
Οι αχυράνθρωποι δεν είναι θλιβεροί μόνο γιατί στερούνται πολιτικών πόρων, αλλά και διότι αποτελούν άβουλα πιόνια των ποικίλων «νταβατζήδων». 

Δηλαδή στερούνται και ηθικών πόρων και «ψυχής». 

Ο Σημίτης είναι το χαρακτηριστικότερο δείγμα αχυράνθρωπου. 

Η οκταετία του θα περάσει σαν το πιο μαύρο στίγμα της νεώτερης ιστορίας. 

Και από τα πλέον μισητά πρόσωπα στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Αυτό, λοιπόν, το θλιβερό ανθρωπάκι-αχυράνθρωπος έβγαλε πάλι τη μουσούδα του. 

Από τον άμβωνα του Λαμπρακιστάν (το μέγα μαγειρείο της πολιτικής ίντριγκας), ο Σημίτης μας δήλωσε: «Παρών» 

Ένα «παρών» για τη φάρσα μιας νέας «κεντροαριστεράς» που μαγειρεύεται μετά …ΣΥΡΙΖΑ! 

Τότε που η Ελλάδα θα έχει «θυσιαστεί ως Ιφιγένεια» για να σωθεί το …ευρώ!!! 


Αυτό προφήτευσε ο «μάγος» της «εκσυγχρονιστικής» ΥΠΟΤΑΓΗΣ της Ελλάδας στο ευρώ του 4ου Ράιχ: 

«Το σενάριο της Ιφιγένειας, η Ελλάδα να θυσιασθεί για να επανέλθει «ούριος άνεμος» στην ευρωζώνη, παραμένει πιθανό. Ιδίως γιατί το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και δεν πρόκειται να περιορισθεί το 2020 στο 124% του ΑΕΠ, όπως είναι ο στόχος».
 

Μια «προφητεία» εκ του ασφαλούς, διότι οι πάντες γνωρίζουν, σήμερα, ότι η Ελλάδα είναι ήδη χρεοκοπημένη και τη διατηρούνε με ενέσεις στην εντατική για να τη στύψουν ολοκληρωτικά από κάθε χυμό και μετά να την πετάξουν, σαν λεμονόκουπα. 

To ...σόκιν ...ανέκδοτο της ημέρας..


 Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα βγει από την ύφεση το 2014 επανέλαβε η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σε Κρήτες της Μελβούρνης...

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών είπε πως η γενιά της είναι η πιο τυχερή γιατί δεν γνώρισε πολέμους αλλά ευημερία και αυτό όπως ανέφερε «μας έκανε άπληστους και πληρώνουμε τα λάθη μας».


«Από την κρίση αυτή θα βγούμε πιο δυνατοί γιατί θα έχουμε μάθει», πρόσθεσε, ενώ διαβεβαίωσε ότι «οι επίορκοι και οι διεφθαρμένοι θα τιμωρηθούν» και πως «θα εφαρμόσουμε τέτοιους μηχανισμούς που δεν θα επιτρέψουν ξανά τέτοια φαινόμενα».

ΚΑΖΑΚΗΣ - Λιτότητα και ευρώ είναι έννοιες ταυτόσημες που κανείς δεν μπορεί να τις διαχωρίσει.

«Η λιτότητα, η ανάγκη να σταματήσει η λιτότητα, και όχι το νόμισμα, είναι το βασικό επίδικο αντικείμενο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» εκτιμά σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (9/12) ο υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του 
κόμματος, Γιάννης Μηλιός. Στο ερώτημα βέβαια ποιος προκαλεί την λιτότητα, ο κ. Μηλιός δεν απάντησε, ούτε ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει. Λες και η λιτότητα που εφαρμόζεται είναι μια αυθαίρετη πολιτική επιλογή κάποιων επιτελείων, κάποιων σκοτεινών τύπων και δεν έχει να κάνει με την ίδια την ιδιοσυστασία του ευρώ.

Ο λόγος; Απλός. Ο κ. Μηλιός, όπως και συνολικά η ηγεσία ....

Καμμενος: "Φασιστοειδή που έχει μαζέψει ο Σαμαράς"... Παρακαλάνε σαν κότες να μην τους αρθεί η ασυλία. ΒΙΝΤΕΟ...

Βγηκε στον Αυτιά (ΣΚΑΙ) πρωί πρωί για να αναφερθεί στην καταγγελία Γεωργιάδη, λέγοντας πως έγινε έλεγχος για το σπίτι του στην Ικαρία το 2010 και ότι το έκτισε με τουριστική επιδότηση.
Και στη συνέχεια, "απασφάλισε". Ο...

Καμμένος εκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για "φασιστοειδή που έχει μαζέψει ο Σαμαράς", για "κότες που παρακάλανε γονυπετής να μην τους αρθεί η ασυλία" και τόνισε, πως, τα Μέσα του Σαμαρά, οπως το "antinews", θα πληρώσουν για την "πολιτική της λάσπης". 
Δείτε το βίντεο:

Πώς θα χάσουμε το σπίτι μας.....

Πολυς λογος γινεται για τα ''κοκκινα'' δανεια των τραπεζων,τα στεγαστικα δηλαδη,ποιοι θα ''προστατευθουν'' και ποιοι οχι,κλπ. 

Προτεινονται καποιες ευκολιες πληρωμης,που στην ουσια απλα παρατεινουν το μαρτυριο του δανειοληπτη,αφου χωρις δουλεια,αρα και χωρις εισοδημα,ειναι βεβαιον οτι αργα η γρηγορα οδηγειται ο οποιοσδηποτε στο να χασει το σπιτι του,αφου ομως στο μεταξυ,εχοντας την ψευδαισθηση οτι θα το σωσει,θα εχει πληρωσει και ενα σωρο λεφτα σε ...

Οικονομικό Κραχ στον ευρωπαϊκό Νότο φοβάται το ΔΝΤ.

Ανεπαρκής φαίνεται πως είναι η δημοσιονομική λιτότητα για την αντιμετώπιση της κρίσης, σύμφωνα με νέα έκθεση – μελέτη του ΔΝΤ που συνέταξαν οι καθηγητές του Harvard και οικονομολόγοι του Ταμείου, Carmen Reinhart και Kenneth Rogoff.

Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη αυτή πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες ενδέχεται να...χρειαστεί να προχωρήσουν σε χρηματοοικονομική καταστολή, μαζικές αναδιαρθρώσεις χρέους, υψηλό πληθωρισμό και σειρά ελέγχων στις κινήσεις κεφαλαίων.

Ενώ το τεράστιο μέγεθος του σημερινού χρέους που έχουν συσσωρεύσει οι χώρες του δυτικού κόσμου καθιστά την συνταγή της λιτότητας ανεπαρκή για την επίλυση του προβλήματος, καθώς όπως ....

ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ: ΝΥΧΤΑ ΕΟΡΤΩΝ ΕΔΩΣΑΝ 4 ΔΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ!

ΕΘΝΙΚΗ ΦΕΚΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ.

ΕΑΝ ΑΥΤΗ Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΕΠΕΦΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΑΜΕΣΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 300,000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Τέταρτη κατά σειρά εγγύηση σε τράπεζα έδωσε το Δημόσιο για να καλύψει ομολογιακό δάνειο της Εθνικής Τράπεζας αξίας 4.107.700.000€

Έρχονται να συμπληρώσουν το αίσχος της τραπεζοκρατίας όπως το αποκαλύψαμε τις τελευταίες ημέρες, όταν όλοι οι άλλοι το αποσιώπησαν. 

Μπουκωμένοι από τα θαλασσοδάνεια (που τα πληρώνει ο λαός) και τις κάθε είδους ενισχύσεις στα ΜΜ”Ε”. Σχετικά:

Η κυβέρνηση μεθοδεύει την παραπομπή του θέματος της ΑΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο του Αμβούργου;;;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Α. Σαμαρά μεθοδεύει την παραπομπή του θέματος της ΑΟΖ της Μεγίστης (Καστελόριζο) στην διαιτησία του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαίου της Θάλασσας στο Αμβούργο, μέσα στο 2014 θεωρώντας ότι θα δικαιωθεί, αλλά ήδη οι Τούρκοι έχουν δικτυωθεί μέσα στον οργανισμό με αποτέλεσμα να προδιαγράφεται μια παταγώδης αποτυχία.

Επειδή αυτό το παραμύθι αρέσκεται να το πουλάει η ελληνική κυβέρνηση προς εσωτερική κατανάλωση, προσδοκώντας ότι...θα βάζει την ελληνική κοινωνία "για ύπνο", υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία δεν δεσμεύεται με κανενός είδους συμφωνία με ....

Και καταφεύγω στην «ιερή τρέλλα». «Να βρω τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά»


«Φοβεροί σεισμοί ρημάζουνε το παν…»

Μπολιβάρ, Νίκου Εγγονόπουλου.

Του Βύρωνα Γ. Πολύδωρα

Έπραξα το καθήκον μου. Όπως σε όλη μου τη ζωή. Άκουσα τη φωνή της συνειδήσεώς μου. Και έσπασα τον διλημματικό φραγμό που μου ʼστηναν: «Ή ψηφίζεις δουλικά και σώζεις (ποιούς και τί;) και σώζεσαι ή καταψηφίζεις ελεύθερα και καταστρέφεις (ποιούς και τί;) και καταστρέφεσαι». Όταν τσαλαπατά κανείς τον φράχτη που κάποιοι δόλιοι, ύπουλα και καταχθόνια, του έστησαν και περνά πέρα, τότε είναι ελεύθερος.

Όταν η δήθεν λογική πουλιέται σοφιστικά και δικολαβικά στους ισχυρούς της ημέρας – ορθότερα μάλλον της νύχτας – τότε δεν είναι...

ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ Ή ΑΠΟ ΚΙΝΑ; "Kάτι ψήνεται" στην Κύπρο - Για "δάνειο που θα αλλάξει τα πάντα" μιλά ο Αρχιεπίσκοπος.

Μια φράση του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου ότι "Αναμένει εντος 15 ημερών της έγκριση μεγάλου δανείου προς την Εκκλησία της Κύπρου, το οποίο θα χρησιμοποιήσει για την υλοποίηση προγράμματος, που θα βοηθήσει μέρος του κυπριακού λαού"
έχει βάλει "φωτιά" στην Κύπρο.

Η δήλωση αυτή, σε συνδυασμό με μία άλλη ότι "Δηλώνει απογοητευμένος από την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό" καταδεικνύει ότι "κάτι ψήνεται" κάτω από την μύτη της τρόικα στην Κύπρο.

Και λέε "κάτω από την μύτη της τρόικα" γιατί βασικός όρος στην συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο οποίος περιλαμβάνεται και στο ελληνικό Μνημόνιο είναι ότι .....

ΑΝΑΤΡΟΠΗ...



Τη δυνάστες και τυράννους δεν τους υπακούς… Τους ανατρέπεις!!!

Με τους δωσιλόγους και εθνοπροδότες δε συζητάς… Τους κρεμάς!!!

Σταματήστε πολλοί από εσάς να φέρεστε σαν να ζούμε σε δημοκρατία και τίποτα να μην έχει αλλάξει… 

Αυτό που ζούμε δεν είναι απλά μία κακή διακυβέρνηση ανίκανων ανθρώπων!

Είναι η επιβολή μίας χούντας από ξένα κέντρα με ξεκάθαρο σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας και την ....

Υπάρχει τέλος στην τυραννία, στη δήμευση, στην υποτέλεια και του ξεπουλήματος;

Ξέρουμε καλά ότι δεν είμαστε ούτε καν στην αρχή, αφού τώρα αρχίζουν την επόμενη τεράστια ‘αρπαχτή’- αφαίμαξη της ιδιωτικής περιουσίας. 
Η καημένη τρόικα και το ΔΝΤ, 4 χρόνια τώρα στο εσώρουχο μας, ‘ζορίζονται’, ‘ασφυκτιούν’ θέλουν να πάνε...…παρακάτω. 
Όμως δεν υπάρχει παρακάτω! 
Πλέον, οι περισσότεροι Έλληνες, λόγω τεράστιας ανεργίας ξεπουλούν χρυσαφικά ή ακίνητα για να ζήσουν, ενώ μέσω νομιμοφανών κρατικών κατασχέσεων ομολόγων και  καταθέσεων, ή φέσια σε εφορία, χρεοκοπημένα ασφαλιστικά ταμεία, ή τράπεζες, θα απολέσουν όλα τα οικονομικά στηρίγματα τους στον τόπο τους, όπου όταν όλα πια θα είναι ‘ιδιωτικοποιημένα’ (σε πολυεθνικές, όχι σε απλούς πολίτες, αυτό είναι αποικία χρέους), οι πολίτες θα ανήκουν σε μια από τις παρακάτω τρεις κύριες κατηγορίες πληβείων:

"ΣΤΟΧΑΣΟΥ ΚΑΙ ΑΡΚΕΙ..."