Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Το πρόγραμμα της “Ελληνικής Αυγής” για τον Δήμο Αθηναίων - ΒΙΝΤΕΟ.

Απόσπασμα από την ομιλία του Ηλία Κασιδιάρη κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα. 

Ο υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας παρουσίασε και ανέλυσε τις βασικές θέσεις με τις οποίες θα πορευτεί ο συνδυασμός της Χρυσής Αυγής.


Επιγραμματικά αναφέρουμε τους κεντρικούς άξονες του προγράμματος.

Λογιστικός έλεγχος στα οικονομικά του Δήμου
Ανάσχεση της φτώχειας και της ανέχειας
Κανένας άστεγος στον Δήμο Αθηναίων
Καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Αυτοί που επιμένουν να μας σώσουν από τους… προηγούμενους.

Από τον Καρτέσιο
Και πάνω που σκέφτεσαι ότι ο Βενιζέλος τα έχει πει όλα και τα έχει κάνει όλα, κάτι νέο ξεστομίζει και σε εκπλήσσει. 

Χτες ο πρόεδρος του όποιου ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «εμμονική διεκδίκηση κατάληψης της εξουσίας». Ποιος; Ο άνθρωπος που αντιπολιτεύεται τον εαυτό του και κατηγορεί τους νόμους που…ψήφισε!

Ο άνθρωπος που ομολόγησε ότι ο ίδιος και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν τα μέτρα των Μνημονίων αδιαφορώντας για το αν θα εφαρμοστούν και με ποιες επιπτώσεις, αλλά για να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, έρχεται σήμερα και κατηγορεί άλλους για εξουσιαστικές εμμονές. 

Οδηγία της ΕΕ δίνει το δικαίωμα ψήφου Ομογενών στις εθνικές εκλογές.

Οδηγία της ΕΕ δίνει το δικαίωμα ψήφου Ομογενών στις εθνικές εκλογές
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε οδηγίες οι οποίες καλούν τις χώρες- μέλη όπως δίνουν το δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές στους πολίτες τους που διαμένουν σε άλλο κράτος μέλος.
Οι οδηγίες που εξέδωσε σήμερα η Επιτροπή στοχεύουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος σε ενιαία βάση, καλώντας τα κράτη μέλη:
-          Να επιτρέπουν σε όσους υπηκόους τους κάνουν χρήση του δικαιώματος ελεύθερης κυκλοφορίας στην ΕΕ, να διατηρούν το δικαίωμα ψήφου...

Το καφενείο η Ελλάς τώρα με καρέκλες καφενείου και στις Βρυξέλλες...

Έτσι μας υπολογίζουν οι «Ευρωπαίοι». Έβαλαν να κάτσει ο Σαμαράς και ο Πούτιν σε πλαστικές καρέκλες, ενώ οι Μπαρόσο και Ρομπάι τον υποδέχθηκαν σε καναπέ.
Δεν υπήρξε αντίδραση από την ελληνική πλευρά για τις καρέκλες καφενείου. Αυτοί είναι οι ταγοί μας και αυτοί οι σύμμαχοι» τους. Μόνο από τις συγκυρίες σωζόμαστε. Για πόσο όμως ακόμα.
el_rs_eu

Περί Φαρμακονησίου.

farmakonisiΚοιτώντας ψύχραιμα πίσω από το περιστατικό με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή
Η ανθρώπινη ζωή είναι πέρα και πάνω απ” όλα ανεξαρτήτως εθνότητας και φυλής. 
Εφόσον ισχύουν οι εκ των υστέρων καταγγελίες σε σχέση με την τύχη των παράνομων μεταναστών στο Φαρμακονήσι, τότε είναι άκρως καταδικαστέο το περιστατικό. Δεδομένο είναι ότι άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους, κάτι που είναι αναμφισβήτητα λυπηρό.
Ωστόσο, αμέσως μετά το συμβάν και πριν τις καταγγελίες, οι καταθέσεις των ναυαγών μας λένε εντελώς διαφορετικά πράγματα, όπως θα δείτε παρακάτω. 
Επιπλέον δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις κατά καιρούς τουρκικές προκλήσεις σε σχέση με το Φαρμακονήσι αλλά και το Αγαθονήσι, όπου, πέρα από τις υπερπτήσεις αεροσκαφών, τούρκοι δουλέμποροι εγκαταλείπουν συνεχώς το τελευταίο διάστημα σκάφη με λαθρομετανάστες, οι οποίοι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και απλά γίνονται «εργαλείο» στο βωμό γεωπολιτικών σχεδίων της Άγκυρας στα πλαίσια ευρύτερων σχεδιασμών της Ουάσινγκτον, η οποία επιθυμεί συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.
Η Ελλάδα έχει μαζί της το Διεθνές Δίκαιο και μπορεί ....

Πήγαν με τους τοκογλύφους δανειστές και τους τραπεζίτες. Όχι με τον Λαό. Θα υποστούν τις συνέπειες της επιλογής τους.-

 Δεν έχει σημασία το ποιος το λέει αλλά το τι λέει.

 Μια συνέντευξη-εγερτήριο από τον Βύρωνα Πολύδωρα στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι".

Εδώ ο πρώην βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για επιστάτευση ελπιζόντων μαχητών και για μεγάλη ανταπόκριση, για να καταλήξει στέλντοντας μήνυμα σε συγκεκριμένους αποδέκτες:

"Οι κυβερνώντες έκαναν την επιλογή τους. Θα υποστούν τις συνέπειες της επιλογής τους..."

Aκολουθεί η συνέντευξη.....

100.000 επιχειρήσεις έχασε η οικονομία της χώρας τα προηγούμενα 4 χρόνια.

Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που έχει καταγράψει το ΙΚΑ για τα λουκέτα που μπήκαν σε επιχειρήσεις, αλλά και τις διαγραφές εργαζομένων από τα μητρώα ασφάλισης τα τελευταία τέσσερα χρόνια της ύφεσης.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 100.000 επιχειρήσεις σβήστηκαν από τον επιχειρηματικό χάρτη της χώρας, ενώ περισσότεροι από 400.000 ασφαλισμένοι έχουν σβηστεί από τα μητρώα του ΙΚΑ.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία του ΙΚΑ για το 12μηνο από τον Ιούλιο του 2012 έως και τον Ιούλιο του 2013, όπως τα παρουσιάζει ....

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ Φ/Α Πούτιν – Μεντβέντεφ προς Κίεβο: «Ή μαζί μας ή με το ΔΝΤ και την ΕΕ».

Πούτιν έτοιμος για όλα: “Εμπλοκή της Ε.Ε. στην Ουκρανία θα σημάνει στροφή της Ρωσίας προς την Ελλάδα και την Κύπρο!”

Σαφή προειδοποίηση προς άπαντες από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σήμερα, ο οποίος δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς πως στην περίπτωση που στην Ουκρανία σχηματιστεί φιλοδυτική κυβέρνηση τότε και η Ρωσία από την πλευρά θα επανεξετάσει (κατ΄ουσίαν θα ακυρώσει) τη χορήγηση του δανείου των 15 δισ. $ προς το Κίεβο ενώ το ίδιο θα πράξει και με την τιμή του φυσικού αερίου κάνοντας παράλληλα μνεία και για το χρέος της Ουκρανίας προς τη Ρωσία! .

 Πρόκειται για την πρώτη ...

Tα ένοχα μυστικά της Κατοχής – ‘Ιδια επώνυμα τότε, ίδια επώνυμα και σήμερα στην εποχή του μνημονίου! (μέρος 1ο)

dosilogoiτου Δημοσθένη Κούκουνα – ιστορικού συγγραφέα
Στον σύγχρονο νομικό πολιτισμό δεν  αναγνωρίζεται η συλλογική ή η οικογενειακή ευθύνη. Και καλώς, θα έλεγα. Υπάρχει όμως ένα ζήτημα, τουλάχιστον στην ελληνική πραγματικότητα, με την κληρονομική διαδοχή των πολιτικών οικογενειών. 

Δεν είναι τωρινό φαινόμενο, ούτε καν περιορίζεται στην Ελλάδα. Είναι σχεδόν καθιερωμένο οι πολιτικές οικογένειες να διαιωνίζονται και να ασκούν εξουσία. Υπό μία οπτική γωνία θα πρόσθετα μάλιστα ότι είναι και ένδειξη δημοκρατικής λειτουργίας. Δεν πρέπει να δίνονται σε όλους ίσες ευκαιρίες; Γιατί να μην παρέχεται ....

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ: Θησαυρίζουν από την Ελλάδα και ως “αναδυόμενη” αγορά! Υψηλότερο έτους για τα Ελληνικά ομόλογα, κερδισμένη η Γερμανία.

Η Ελλάδα είναι η μοναδική ανεπτυγμένη χώρα που κατάφερε να υποβιβαστεί ως “αναδυόμενη”. Άλλο ένα έγκλημα του μνημονίου. Σα να μην έφτανε αυτό, το πάρτι σε βάρος της χώρας συνεχίζεται και ως “αναδυόμενη” (από που άραγε);

Οι φόβοι της αγοράς για τις Αναδυόμενες χτύπησαν την νεοφερμένη στον EM, Ελλάδα

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014-01-28
Katy Barnato | Associate Producer, CNBC
Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έφτασαν τη Δευτέρα σε υψηλό έτους, ενώ η χρηματιστηριακή αγορά μειώθηκε άνω του 1%, καθώς η χώρα της ζώνης του ευρώ είχε παγιδεύτηκε στο ξεπούλημα (έντονες ρευστοποιήσεις-selloff), στην αναδυόμενη αγορά (EM).
Τα νομισμάτα των αναδυόμενων αγορών και τα αποθέματα συνέχισαν να μειώνονται, τη Δευτέρα, λόγω των φόβων για επιβράδυνση της Κίνας και ανησυχίες ότι η Federal Reserve θα επιλέξει περαιτέρω περικοπές στο μηνιαίο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της, μετά την συνάντηση της Τρίτης.
Τη Δευτέρα στην Ευρώπη, η Ελλάδα δέχθηκε το χειρότερο χτύπημα από τους ομοίους της όπως η Πορτογαλία.

Πρόβλεψη της JP Morgan : Προβοκάτσια ή ανοησία;

jpmorganΣύμφωνα με έκθεση της JP Morgan στο 70% ανέρχονται οι πιθανότητες για εκλογές εντός του 2014, η οποία επικαλούμενη δημοσκοπήσεις δίνει 138 έδρες της επόμενης Βουλής στο ΣΥΡΙΖΑ και 88 στη Νέα Δημοκρατία.

Αυτή είναι η είδηση που αναμεταδίδεται άκριτα από το χθες το βράδυ σε ΜΜΕ και «Μπλογκόσφαιρα». 
Ποσοστά και νούμερα παρατίθενται χωρίς  καμία επιστημονική βάση και απόδειξη. 
Το αβάσιμο της πρόβλεψης είναι εμφανές αν σκεφτούμε το ....

ΒΟΜΒΑ Γλέζου στη Βουλή! Υπό όρους συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ! ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΕ ΛΑΕ ...???

glezosΔεν απέκλεισε ο Μανώλης Γλέζος το «ακραίο» ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όπως είπε αν η ΝΔ εγκαταλείψει την πολιτική του δανεισμού και σταματήσει να αρπάζει από το λαό.

Oπως μεταδίδει ο Skai, μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς αναφερόμενος στα ευρήματα δημοσκόπησης περί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, είπε «η ΝΔ αποδέχεται ότι έχει χάσει τη δύναμή της και γι’ αυτό ζητά συγκυβέρνηση, δηλαδή να συγκυβερνήσει το Ναδίρ με το Ζενίθ. 

Θα εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού; 

Θα σταματήσει να αρπάζει από το λαό και να σώζει τις τράπεζες; 

Αν το κάνει αυτό δεν πιστεύω οι συνάδερφοι του ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε αντίρρηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος.

Ο ΚΟΕΝ -ΤΖΟΓΛΟΥ Ο ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ......ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Μ.Χρυσοχοΐδης προς φτωχό αγρότη: "Πρόσεχε γιατί μιλάς σαν χρυσαυγίτης"! ΒΙΝΤΕΟ.

Σε μια εντελώς απρόκλητη και άνευ προηγουμένου απειλή, με υπονοούμενο πολιτικής δίωξης για πολιτικές πεποιθήσεις, κατά ενός Έλληνα αγρότη προέβη σήμερα ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Χρυσοχοΐδης.

Ήταν μια ευθεία απειλή ότι μπορεί να συλληφθεί γιατί "Αυτά που λέει είναι χρυσαυγίτικα"!

Για την ακρίβεια του είπε: "Πρόσεχε γιατί αυτά που λες είναι χρυσαυγίτικα"!

Στο σημείο ήταν συγκεντρωμένοι αγρότες της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν προς τον υπουργό, καθώς δεν έχουν λάβει ακόμη τις αποζημιώσεις από τις απαλλοτριώσεις γης για την κατασκευή του έργου. 

Ένας από αυτούς μάλιστα, απευθυνόμενος στον υπουργό, του ζητούσε να τον ακούσει. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε να αλλάξει το ύφος και την ένταση και ....

Έκθεση βόμβα: Τα στοιχεία που "γκρεμίζουν" το Success Story..

Σημαντική καθυστέρηση σε μεταρρυθμίσεις, διαπιστώνει το γραφείο προϋπολογισμού του κράτους, ακυρώνοντας έτσι ουσιαστικά πολλά από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού. Όλο και φτωχότεροι οι Έλληνες

Καθυστερήσεις στην υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, να μην πέσουν και οι τιμές στην αγορά διαπιστώνει η έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή στην έκθεση για την ελληνική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο του 2013.

"Ενώ η δημοσιονομική προσαρμογή, δηλαδή ο πρώτος πυλώνας του προγράμματος, χαρακτηρίζεται από σημαντική πρόοδο, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον δεύτερο πυλώνα που είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. 


Αυτές σχετίζονται με τις ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κράτους, στη γραφειοκρατία, στο επιχειρηματικό περιβάλλον, στην αγορά, στη δικαιοσύνη, στην παιδεία, στην πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής", αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

Στη συνέχεια εξηγούν ότι ....

Αρχίστε να αγαπάτε την Ελλάδα....αλλιώς είσαστε πλέον ξεγραμμένοι.

Μπορεί να γράφουν εκατοντάδες απόψεις με διαφορετική φρασεολογία για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα για το όνειρο που χάθηκε για το αβέβαιο μέλλον για την μαζική προσπάθεια που πρέπει να γίνει την αλλαγή της πολιτικής σκηνής κλπ.

Επιτρέψτε μου να εκφράσω το δικό μου σχόλιο.

Αυτό που εμένα με φοβίζει είναι ότι ποτέ στην Ιστορία μας δεν βρέθηκε η Ελλάδα κάτω από τέτοιου τύπου απειλή απώλειας Εθνικής Κυριαρχίας και οικονομικής κατάρρευσης (εν καιρώ Ειρήνης).Διότι σε βαθιά οικονομική κρίση έχουμε ξαναβρεθεί.

Όμως πάντοτε υπήρχε κάποιος ηγέτης που παρόλο που δεν ήταν αρεστός ή αποδεκτός από όλους πήρε τα ηνία της χώρας και την έβγαλε σιγά σιγά από το αδιέξοδο.


Και ο Λαός μας που είχε μάθει να δεινοπαθεί είχε μάθει επίσης ότι για να βγει η άμαξα από την λάσπη πρέπει ....

Νομιμοποιεί τις συνθήκες της «Έκτακτης Ανάγκης»....

Ο κατήφορος του Τσίπρα δεν έχει πάτο, το ίδιο όπως και η πραξικοπηματική αυθάδεια των κυβερνητικών ανδρεικέλων δεν έχει πάτο…
Και εδώ δεν πρόκειται μόνο για τις οβιδιακές μεταμορφώσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και τις θεαματικές κωλοτούμπες του Τσίπρα (συναγωνίζεται το Σαμαρά).
Εδώ, η «διαλεκτική» αυτή της κωλοτούμπας έφτασε στο τερατώδες. Να νομιμοποιεί ο Τσίπρας τον εφιάλτη της Έκτακτης Ανάγκης:

Τη «διαλεκτική» της πολιτικής «ανωμαλίας», τη «διαλεκτική» κατάλυσης και αυτής της ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ κοινοβουλευτικής «νομιμότητας». 

Είναι …εκπληκτικό, αρχηγός κόμματος που υποτίθεται ότι μιλάει στο όνομα της Αριστεράς να ξεστομίζει:

«...Θα ήθελα τέλος να επισημάνω τα ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η Μάχη της Καστέλας στον Πειραία.

Πίνακα του Θεόδωρου ΒρυζάκηΠίνακα του Θεόδωρου Βρυζάκη 
Πολεμική αναμέτρηση μεταξύ Ελλήνων και Οθωμανών στο λόφο της Καστέλας στον Πειραιά, που κατέληξε σε νίκη των ελληνικών όπλων. 


Η αυγή του 1827 βρήκε την Επανάσταση στη Στερεά Ελλάδα να φυλλορροεί. Ο Μεχμέτ Ρεσίτ Πασάς, γνωστότερος ως Κιουταχής, έχοντας καταλάβει την Αθήνα, πολιορκούσε στενά την Ακρόπολη, ενώ ο Καραϊσκάκης προσπαθούσε να σταθεροποιήσει τις ελληνικές θέσεις στη Βοιωτία. 


Μετά την ήττα των ελληνικών δυνάμεων στο Καματερό (27 Ιανουαρίου 1827), ο Κιουταχής, που στρατοπέδευε στα Πατήσια, θέλησε να εκμεταλλευτεί την επίδρασή της στο ηθικό των πολιορκημένων της Ακρόπολης και την ίδια ημέρα τους απέστειλε ....

ΘΥΜΙΣΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ... ΓΙΑΛΤΑ! Β.Πούτιν προς ΕΕ: "Μακριά από Ουκρανία γιατί θα αναμιχθούμε σε Ελλάδα και Κύπρο"!

Με μια ψυχρή, προειδοποιητική υπενθύμιση επί της ουσίας, για τις ζώνες επιρροής στην Ευρώπη, Δύσης-Σοβιετικής Ένωσης (τότε, Ρωσίας σήμερα) που είχαν συμφωνηθεί στην Γιάλτα το 1945, ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα σε ΕΕ και ΗΠΑ να κρατηθούν μακριά από την ουκρανική κρίση στην 32η Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.-Ρωσίας στις Βρυξέλλες.

Ειδάλλως απείλησε ό
τι θα αναμιχθεί και η Ρωσία στις κρίσεις Ελλάδας και Κύπρου!

Με ένα ιδιαίτερα πειστικό ύφος ο Β.Πούτιν απαίτησε να σταματήσουν οι διαδοχικές επισκέψεις Ευρωπαίων αξιωματούχων στο Κίεβο και οι ενθαρρύνσεις στους διαδηλωτές να ανατρέψουν τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση επειδή δεν συμφώνησε να υπογράψει την συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ.

Θα δούμε κατά πόσον η προειδοποίησή του ....

TO '' SUCCESS STORY '' ME ΑΡΙΘΜΟΥΣ‏...

-Το 90% των πολιτών έχασε μεγάλος μέρος του εισοδήματός του

-Το 31% είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια

-Το 80% αναγκάστηκε να κάνει περικοπές σε βασικά είδη
διατροφής

-Το 50% δεν είναι σε θέση να καλύψει καθημερινές ανάγκες

-Το 83% υποχρεώθηκε να κάνει περικοπές και στη θέρμανση του σπιτιού

-Το 40% έχει μη εξυπηρετούμενα χρέη σε τράπεζες και ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες

-Το 50% αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να βουλιάξει στα χρέη και να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις φορολογικές του υποχρεώσεις.


Πηγή: JUNGLE-Report Μέσω e-parembasis

Πούτιν προς Σαμαρά: «Ξέρω τις δυσκολίες που περνάτε»Για φυσικό αέριο, τουρισμό και επενδύσεις σε τρένα και λιμάνια συζήτησαν Πούτιν και Σαμαράς

17323354_13589547_limghandler«Συναντιόμαστε ως φίλοι. Ο ελληνικός και ο ρωσικός λαός έχουν ιστορία, θρησκεία και παράδοση που τους ενώνει» είπε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών στις Βρυξέλλες.

«Πάνω σε αυτή τη φιλία χτίζουμε. Δεν υπάρχει διεθνής σταθερότητα χωρίς συνεχώς αναπτυσσόμενες σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε «μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση» για τη συνάντηση αυτή.

«Είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα», είπε και πρόσθεσε πως «η Ρωσία γνωρίζει τις δυσκολίες που περνά ....

Χρηματιστηριακός πανικός.

Χρηματιστηριακός-πανικός-2.
Πρόκειται για την αποβίβαση του διεθνούς κεφαλαίου από τις αναπτυσσόμενες οικονομίες, καθώς επίσης για τη συνήθη διαδικασία μίας χρηματοπιστωτικής κρίσης – όπου όλοι μαζί προσπαθούν την ίδια στιγμή να αποσύρουν τα χρήματα τους
.Πολλοί υποθέτουν πως η χρηματιστηριακή κρίση που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και η οποία θα μπορούσε να σταματήσει πολύ γρήγορα, οφείλεται στις αναπτυσσόμενες οικονομίες – επειδή συνοδεύθηκε από τη ραγδαία πτώση της ισοτιμίας των νομισμάτων τους.  Είναι όμως πράγματι έτσι;
Πριν τοποθετηθούμε στο θέμα, οφείλουμε να τονίσουμε πως το ύψος των δεικτών πολλών χρηματιστηρίων είναι τουλάχιστον υπερβολικό, συγκρινόμενο με αυτά που συμβαίνουν στην πραγματική οικονομία. Επομένως ήταν και συνεχίζει να είναι απαραίτητη η «διόρθωση» τους, η οποία θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη, από την ελάχιστη που έχουμε δει μέχρι σήμερα.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από το ύψος των δανειακών κεφαλαίων (margin debt), τα οποία τοποθετούνται στις μετοχές – κάτι που έχουμε τονίσει αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Τα «κεφάλαια» αυτά αυξήθηκαν ξανά το .....

Η θρυλική «κυρά της Ρω»: Εις τα βάθη της καρδιάς μου των ματιών σου η Βολή !!! (video)

Έγινε γνωστή στο πανελλήνιο γιατί επί 40 χρόνια ύψωνε την ελληνική σημαία στην ακριτική νησίδα της Ρω κάθε πρωί και τη κατέβαζε με τη δύση του ήλιου, για να πει σ' όλους, πως τούτος ο τόπος που πατούσε, απέναντι από τα τουρκικά παράλια, ήταν Ελλάδα.

Η Ρω ή Ρώγη ή Ροπή, όπως την αναφέρουν διάφοροι χάρτες ή παλιά βιβλία, βρίσκεται 4 μίλια δυτικά από το Καστελλόριζο και σε απόσταση 12 μιλίων από τις τoυρκικές ακτές.


Είναι το πρώτο νησάκι που βλέπει ο επισκέπτης από το πλοίο λίγο πριν φτάσει στο νησί προερχόμενος από τη Ρόδο, με την ελληνική σημαία να ανεμίζει και το Κάστρο να δεσπόζει στη μέση και ψηλά, σαν μάρτυρας μιας μακράς Ιστορίας.....