Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Μηδέν συν μηδέν ίσον ένα. Τα νέα Σαμαρομαθηματικά....

Μήνυση για εξαπάτηση του λαού  κανονικά θα πρέπει να υποβληθεί σε βάρος της κυβέρνησης, αφού ανακοίνωσε "3,4 δισ. ευρώ πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας για το 2013" αλλά "Εάν αφαιρεθούν τα ποσά που διατέθηκαν για την στήριξη των τραπεζών στην Ελλάδα"! 

Γιατί σε αυτή την περίπτωση έχουμε έλλειμμα 23,1 δισ. ευρώ ή 12,7% του ΑΕΠ! Και συνολικό δημόσιο χρέος να φτάνει στο 175,1% του ΑΕΠ ή στα 318,703 δισ.ευρώ!


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αποκάλυψε αυτά τα στοιχεία και παραλείποντας τις "μικρές λεπτομέρειες" όπως και το ότι η χώρα "κυλιέται στα πατώματα" έχοντας διαλυθεί το σύνολο του κρατικού ιστού (το "κράτος-ζόμπι" είναι η πλέον εύστοχος χαρακτηρισμός που ακούστηκε για την κατάσταση της Ελλάδας)  μιλάει για .....

Κάνει ότι είναι και δεν είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ... για να εξαγνίσει και να μην γκρεμίσει τα μνημονιακό καθεστώς! Μια “βρωμογύφτισσα” ξεφτίλισε τ' αφεντικά των φανερών και κρυφών μνημονιακών κομμάτων του Μερκελιστάν!

Κι αφού το ανώτερο όργανο μεταξύ δύο Συνεδρίων -η Κεντρική Επιτροπή- αποφάσισε... την καρατόμησαν τα κέντρα καθοδήγησης της ηγετικής ομάδας... πέρα κι έξω από κάθε3 κομματική και δημοκρατική διαδικασία!

Κι ο κηπουρός του Αλέξης (που στο διάβολο ακούστηκε κόμμα της αριστεράς να εισάγει -όπως ο Σημίτης κι ο Γιωργάκης- αξιωματούχο-κηπουρό με την "ιδιότητα" του ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ;), κάποιος Νίκος Παππάς (θα μας πει που βολεύτηκε από τον Άκη Τσοχατζόπουλο για να "υπηρετήσει" τη θητεία του;), μιλώντας ....

Άφησες απλήρωτο το χαράτσι της ΔΕΗ; Έρχεται η....ποντικομαμή...

Αφησες απλήρωτο κάποιο λογαριασμό της ΔΕΗ; 

Δεν πλήρωσες, είτε επειδή το ξέχασες είτε επειδή δεν είχες χρήματα, τον λογαριασμό που περιελάμβανε την τελευταία δόση από το χαράτσι της ΔΕΗ έτους 2013; 

Πολύ σύντομα θα βρεθείς αντιμέτωπος με τους ηλεκτρονικούς «κυνηγούς κεφαλών» του υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι αφού κάνουν τις «ηλεκτρονικές διασταυρώσεις» θα αρχίσουν να αποστέλλουν τα ειδοποιητήρια …δια υπόθεσή μας.

Ανατρέχουμε σε απόφαση του 2013 που υπέγραψε ο γενικός γραμματέας φορολογικών εσόδων....

«Πρόβα» Στρατιωτικού Νόμου για τις παγκοσμιοποιημένες...Δημοκρατίες του αύριο...!!

Στρατιωτικά ελικόπτερα πετούν σε χαμηλό ύψος πάνω από κατοικημένες περιοχές μιας αμερικανικής μεγαλούπολης. 

Τεθωρακισμένα οχήματα με πυροβόλα όπλα περιπολούν σε έρημους κεντρικούς δρόμους, καθώς έχει επιβληθεί ολοκληρωτική απαγόρευση κυκλοφορίας. 

Αστυνομικοί, συνεπικουρούμενοι από στρατιώτες με προτεταμένα τα όπλα, πραγματοποιούν ελέγχους σε όποιο σπίτι επιθυμούν χωρίς ένταλμα έρευνας, ενώ προσάγουν άτομα τα οποία στερούνται βασικά δικαιώματα νομικής εκπροσώπησης. 

Όταν κριθεί...

Η χώρα στα χέρια κερδοσκόπων με ντίλερ την κυβέρνηση....

Για τα καλά φαίνεται ότι έχουν εισχωρήσει στην ελληνική οικονομία ξένα funds, διαβλέποντας φυσικά τις ευκαιρίες που... προσφέρει η μνημονιακή Ελλάδα. 

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια η παρουσία ξένων "γυπών", όπως αποκαλούνται στην αγορά, διευρύνεται ολοένα και περισσότερο στην ελληνική οικονομία, ιδιαίτερα μετά την έναρξη ισχύος του Μνημονίου, προσπαθώντας να πάρουν δουλειές χαμηλού κόστους - υψηλού κέρδους, κάτι το οποίο καταφέρνουν χάρις και στην οικονομική πολιτική...

Επικήρυξη των συνταξιούχων υποσχέθηκε ο Σαμαράς στη Μέρκελ...Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για φανταστικό σενάριο, πλανώνται πλάνην οικτράν!

Δια χειρός Αλιθέρση

Μόλις χθες αποκαλύφθηκε  από σοβαρή πηγή του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος ότι, κατά  τη διάρκεια του γεύματος της γερμανικής και ελληνικής αντιπροσωπείας  στην Πλάκα, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τη  Γερμανίδα Καγκελάριο,  κ. Μέρκελ.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός,  μετά τις σχετικές προπόσεις που προηγούνται ενός επισήμου γεύματος, ξεπερνώντας  τα ειωθότα και, ενώ...
αρχικά καθόταν απέναντι στην  Καγκελάριο,  σηκώθηκε από τη θέση του και κάθισε δίπλα της. 

Η κ. Μέρκελ  απολάμβανε ανέμελη την ελληνική φιλοξενία, καθώς και τις ελληνικές νοστιμιές,  και μάλιστα έτρωγε  αρνίσια παϊδάκια  με τα χέρια  και έπινε  χύμα κρασί! 

Ήταν σε κατάσταση ευφορίας  και έδειχνε να αισθάνεται σαν στο σπίτι της.

Αγγελική, της λέει ο πρωθυπουργός με τη φυσική γλυκύτητα και σεμνότητα που διαθέτει -αφού πλησίασε ......

Είμαστε το τελευταίο φεουδαλικό κράτος στην ευρωπη....

Θα ήθελα μια επόμενη κυβέρνηση να πάρει τα διόδια και τα πρώην δημόσια ταμεία κάθε είδους από τους νταβατζήδες.

Θα ήθελα να τους δω να κλαίγονται στα ΜΜΕ, και από την άλλη πλευρά να έχουν την κυβέρνηση που θα τους απαντά ότι «οι εισπράξεις θα πάνε για την μείωση τους χρέους και την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων»

Είμαι σίγουρος ότι θα αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και θα κάνουν το εθνικό τους καθήκον και είμαι σίγουρος ότι...

ΒΙΝΤΕΟ. Τέσσερα χρόνια Μνημόνιο...

Η μέρα που έφερε τα πάνω κάτω στην Ελλάδα

Οταν Πέμπτη 23 Απριλίου 2010 όταν ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωνε, με φόντο το λιμάνι του Καστελόριζου, την υπαγωγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ και της Ευρωζώνης.

Η ιστορία του Μνημονίου ωστόσο αρχίζει αρκετά νωρίτερα το φθινόπωρο του 2008 , όταν και οι αγορές με αφορμή την Lehman Brothers και την κρίση στην Ιρλανδία διαφοροποίησαν τον τρόπο με τον οποίο αποτιμούσαν μέχρι εκείνη τη στιγμή το ρίσκο της ελληνικής οικονομίας και... 

Η «Οδύσσεια» του ελληνικού λαού, κι αν όλα πάνε «πρίμα», σύμφωνα δηλαδή με το σχέδιο των «μούτσων της χρεοκοπίας» που παριστάνουν τους «καπεταναίους της σωτηρίας», θα κρατήσει για 50 – τουλάχιστον – χρόνια! Και μετά βλέπουμε…

Σήμερα έχουμε... «επέτειο»! 

Ήταν 23 Απρίλη του 2010 όταν ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός της χώρας, ανακοίνωσε από το Καστελόριζο την υπαγωγή της Ελλάδας στη δίνη των Μνημονίων. 

Το σκηνικό εκείνου του διαγγέλματος ήταν επιμελώς σκηνοθετημένο. Πίσω από τον ομιλούντα κάτι πράσινες βαρκούλες αρμενίζανε…
   
Συμπληρώθηκαν ακριβώς 4 χρόνια από την στιγμή που οι υπαίτιοι της καταστροφής και...

Άνεργοι, φοιτητές και μικροκαταθέτες θα χαρακτηρισθούν από την εφορία μισθωτοί...

Με την κλίμακα των μισθωτών - συνταξιούχων και το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ που ισχύει για όσους έχουν εισοδήματα έως 21.000 ευρώ σχεδιάζεται να φορολογηθούν φέτος άνεργοι, φοιτητές και μικροκαταθέτες χωρίς άλλα πραγματικά εισοδήματα αλλά με μικροποσά από τόκους, ενοίκια ή περιστασιακή απασχόληση.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει έως το τέλος της εβδομάδας...

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ μέχρι το 2018 και βάλε...

Με το νέο 4ετές Μεσοπρόθεσμο για μισθούς, συντάξεις, δαπάνες

Στους πανηγυρισμούς για το «πλεόνασμα» του 2013, που ανακοινώνει και επίσημα σήμερα η Eurostat, προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση τη νέα σκληρή τετραετή λιτότητα, που ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή με....

Οι επτά αλλαγές που έρχονται στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους.

Επτά σαρωτικές αλλαγές φέρνουν στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους οι δεσμεύσεις του αρμόδιου υπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς την τρόικα για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», οι αλλαγές αυτές είναι οι εξής:

Οι επτά αλλαγές που προωθούνται έως το τέλος του 2014 ώστε άμεσα να ξεκινήσει η εφαρμογή τους είναι οι εξής:...