Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Μόνη λύση για την Κύπρο το μοντέλο της Ισλανδίας.


Το Eurogroup (και η Ελλάδα μαζί) απορρίπτει τη μια μετά την άλλη τις λύσεις που αγωνίζεται να βρει η δύστυχη Κύπρος. 

Βασικός όρος του Eurogroup – Γερμανίας είναι ότι όποια λύση και αν προκριθεί θα πρέπει να έχει μέσα της οπωσδήποτε “κούρεμα” των καταθέσεων. 

Σε μια τέτοια λύση...

32 δισ. έχουν οι Ελληνες στο εξωτερικό.


Ραγδαία αύξηση παρουσίασε η εκροή καταθέσεων Ελλήνων από τις ελληνικές τράπεζες τα τελευταία χρόνια, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν.

 Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το συνολικό ποσό των των καταθέσεων

Μανουέλ Μπαρόζο: «Έχω επίγνωση των συμφερόντων της Ρωσίας».


Μεντβέντεφ και Μπαρόζο  
Διακριτικός απέναντι στη Ρωσία, η οποία διαπραγματεύεται με την Κύπρο, εμφανίστηκε σήμερα ο Μανουέλ Μπαρόζο, δηλώνοντας κατά τη συνάντησή του με τον Ντμίτρι Μεντβέντεβότι «έχω επίγνωση των συμφερόντων της Ρωσίας». 

Λίγο νωρίτερα, ο Ρώσος πρωθυπουργός επέκρινε με

Όσοι έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της κρίσης, θα πληρώσουν επιπλέον φόρο 45%.


  Τα αδήλωτα εισοδήματα 15.000 μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού θα φορολογηθούν με συντελεστή 45%. Πρόκειται για φορολογούμενους που εν μέσω κρίσης φυγάδευσαν με εμβάσματα εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.
  Πρόκειται για την περίοδο 2009-

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΑΡΘΡΟ ΠΡΟΚΛΗΣΗ FT: «Να ζητήσει η Κύπρος βοήθεια από την Τουρκία»!


Πρωτοφανές άρθρο προβοκάτσια από τους financial Times το οποίο υπογράφει Timothy Ash επικεφαλής αναλυτή της τράπεζας Standard Bank της Νότιας Αφρικής.
Στο άρθρο αυτό πρόκληση ο Ash καλεί τους Κύπριους να “σκεφτούν” τη λύση της διάσωσής τους από την Τουρκία, αφού οι ίδιοι δεν δέχονται την “ευρωπαϊκή λύση”, ενώ δεν έχει τελεσφορήσει και η προσπάθεια προσέγγισής τους με τη Ρωσία.

ΕΝΩ Η ΑΘΗΝΑ ... ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ! Kαι η Τουρκία στο παιχνίδι εκβιασμού της Κύπρου: Απειλές για τα κοιτάσματα.


Συνέβη και αυτό: Οι εισβολείς να απειλούν με ... μπλοκάρισμα της τιτλοποίησης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Κύπρου, χωρίς βέβαια να εξηγούν πως θα το επιτύχουν αυτό από την στιγμή που ήδη το Ισραήλ έχει εμπλακεί ενεργά στην εκμετάλλευσή του και η Ρωσία είναι έτοιμη να απλώσει το στόλο της επάνω στην κυπριακή ΑΟΖ.
Έτσι λοιπόν η Άγκυρα, παίζοντας το παιχνίδι της Γερμανίας

«Η Κύπρος πληρώνει τα σπασμένα του Βγενόπουλου».


  Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δίνει ηλεκτρονικά τη δική του εξήγηση, για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο.

  Ο Δημήτρης Παπαδημούλης μέσω του λογαριασμού του στο twitter ρίχνει ευθύνες στον

«Η Λευκωσία παίζει επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια με Ρωσία και ΕΕ».


Το πρακτορείο Reuters εμφανίζεται επικριτικό σε άρθρο του όπου αναλύει την κατάσταση στην Κύπρο και κατηγορεί την ηγεσία της χώρας πως, εμπλέκοντας τη Ρωσία σε μια διένεξημε την Ευρωπαϊκή Ενωση, παίζει επικίνδυνα γεωπολιτικά και οικονομικά παιχνίδια από τα οποία ενδέχεται να βγει χαμένη.

  Ο αρθρογράφος, Πήτερ Απς, σημειώνει πως ο υπερδιογκωμένος χρηματοπιστωτικός τομέας, επτά με οκτώ φορές μεγαλύτερος από το ΑΕΠ της χώρας, και οι παραπαίουσες τράπεζες

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΌΔΙΑ Τα "έσπασαν" οι τραπεζικοί έξω από τη Βουλή - Βίντεο.


Σοβαρά επεισόδια αυτή την ώρα στην Κύπρο έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων από εκατοντάδες εργαζομένους στην Λαϊκή Τράπεζα οι οποίοι έντονα για τα το σχέδιο  αναδιάρθρωσης της Λαϊκής τράπεζας.
"Οχι στη θυσία τραπεζών", αναγράφει το κεντρικό πανό διαμαρτυρίας τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sigma Live, έχουν ήδη ανακληθεί άδειες των μελών του αστυνομικού σώματος, καθώς υπολογίζεται ότι ο αριθμός των τραπεζουπαλλήλων αναμένεται να ξεπεράσει τις δυο χιλιάδες ενώ καταφθάνουν από όλες τις πόλεις.

Η γερμανική μπότα πατάει στο λαιμό την Κύπρο.


Η γερμανική μπότα πατάει στο λαιμό την ΚύπροΟι Γερμανοί απορρίπτουν οποιοδήποτε άλλο σχέδιο παρουσιάσει η Κύπρος. Αυτό σημαίνει ότι πέφτει στο κενό και η προσπάθεια για τη δημιουργία του Επενδυτικού Ταμείου Αλληλεγγύης και της έκδοσης ομολόγων με σημείο αναφοράς το φυσικό αέριο, που προωθεί από το πρωί η Κυπριακή πολιτική ηγεσία.

Ν.Χουντής σε Πρόεδρο Eurogroup: Είστε ανίκανοι ή έχετε κάποιους άλλους σκοπούς;

CHOUNTIS

Νίκος Χουντής πρός Πρόεδρο Eurogroup, κ. Dijsselbloem:
 «Στο Eurogroup είστε ανίκανοι ή έχετε κάποιους άλλους σκοπούς όπως ο κ. Σόϊμπλε;»

«Εσείς σε ποια (ασφαλή) τράπεζα βάζετε το μισθό σας, κ. Πρόεδρε;»

Εσείς σε ποια τράπεζα βάζετε το μισθό σας;

"ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ" Κάλεσμα από Ρωσία σε Κύπρο να εγκαταλείψει την ευρωζώνη για να σωθεί!


Κάλεσμα στην Κύπρο να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και να ενταχθεί στην Ευρασιατική Ένωση με όλα τα γεωστρατηγικά ευεργετήματα μιας τέτοιας λύσης απεύθυνε έμμεσα η ρωσική προεδρία στη Λευκωσία μέσω του σύμβουλου του Ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Σεργκέι Γκλάζιεφ.
Όπως τόνισε ο Γκλάζιεφ: «Η Κύπρος πρέπει

ΠΙΣΩΠΛΑΤΟ "ΑΔΕΛΦΙΚΟ" ΚΤΥΠΗΜΑ Έκτακτο Εurogroup - Λύση ή ευρω-έξοδος και ... μια "βρώμικη" απόφαση της Αθήνας

 Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Κύπρο ορίστηκε για σήμερα στις 20:00. Κύριο θέμα στην διάσκεψη το προτεινόμενο από την Κύπρο πρόγραμμα εσωτερικού δανεισμού για χρηματοδότηση του τραπεζικού τομέα της που έχει καταρρεύσει λόγω του ελληνικού "κουρέματος" των ομολόγων.
Αν απορριφθεί το προτεινόμενο κυπριακό σχέδιο, όπως έχει απορριφθεί από την τρόικα ο δανεισμός της χώρας από την Ρωσία, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, ακόμα και για έξοδο από την νευρωζώνη μέσα στο σαββατοκύριακο.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΞΟΦΛΗΣΕΙ;


Θα θυμούνται οι παλαιότεροι την δεκαετία του πενήντα, τότε που η Κύπρος αγωνίζονταν για να απελευθερωθεί από την βρετανική κατοχή, τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που γίνονταν σχεδόν κάθε μέρα στην Αθήνα από τους φοιτητές για να υποστηρίξουν την κυπριακή εξέγερση και να καταδικάσουν τον βρετανική αποικιοκρατία. 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης | Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Τσίπρας: «Στην Ε.Ε. οι μισοί είναι γκάνγκστερς και οι άλλοι μισοί παραδομένοι!».

Μία «καυτή» συνέντευξη τύπου παραχώρησε νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τις εξελίξεις στην Κύπρο, εξαπολύοντας επίθεση στους Βορειοευρωπαίους για την στάση τους, και στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

«Όπως καταλαβαίνουμε...

To Δ' Ράιχ είναι εδώ...

To Δ' Ράιχ είναι εδώ...
Απροκάλυπτα πλέον οι Γερμανοί, με αιχμές του δόρατος την πολιτική και οικονομική τους τάξη, αναδύουν την εικόνα Τέταρτου Ράιχ, στο θέμα της Κύπρου.

Την αρχή έκανε ο κ. Άσμουσεν, που προκειμένου να περάσει την απόφαση του «κουρέματος» στο Eurogroup, εξευτέλισε κάθε έννοια διαδικασίας και θεσμών δίνοντας εντολή στον Πρόεδρο της ΕΚΤ να προετοιμαστεί για τη χρεοκοπία των δύο κυπριακών τραπεζών.

Η Ελλάδα εκβιάζει την Κύπρο για άμεση λύση – Προειδοποιεί ότι με ειδικό νομοθετικό διάταγμα θα αποσχίσει τις Κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα ερήμην της Κύπρου για να μην κλονιστεί η συστημική σταθερότητα των ελληνικών τραπεζών.


  Η Ελλάδα εκβιάζει  την Κύπρο για άμεση λύση  – Προειδοποιεί ότι με ειδικό νομοθετικό διάταγμα θα αποσχίσει τις Κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα  ερήμην της Κύπρου για να μην κλονιστεί η συστημική σταθερότητα των ελληνικών τραπεζών
(upd2) Ισχυρότατες πιέσεις δέχεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Κύπρος ώστε να βρεθεί μια λύση στο υφιστάμενο οικονομικό αδιέξοδο.
Η ΕΕ, η Τρόικα, η Γερμανία και η ΕΚΤ πιέζουν με κάθε μέσο και τρόπο την Κύπρο, απειλώντας ακόμη και με χρεοκοπία τις τράπεζες και την χώρα και υποχρεώνοντας την,  να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να δεχθεί μεταξύ άλλων και το haircut στις καταθέσεις πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ. 
Όμως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που πιέζουν ασφυκτικά την Κύπρο. 

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ - Κύπρος: Ένοπλη προστασία για Πρεσβεία Γερμανίας!


Με το δάκτυλο στη σκανδάλη πάνοπλοι αστυνομικοί δημιούργησαν ασπίδα προστασίας στην Πρεσβεία της Γερμανίας στη Λευκωσία, ενώ επιπρόσθετα μέτρα ασφάλειας λήφθηκαν σε ακόμη μια πρεσβεία και ένα προξενείο: Της Ολλανδίας και της Φινλανδίας αντίστοιχα.

Τα μέτρα στις τρεις ξένες αποστολές αποφασίστηκαν μετά τις αντιδράσεις στην Κύπρο για τη στάση της Γερμανίας σε σχέση με την απόφαση του Eurogroup.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ "ΤΗΝ ΕΙΠΕ" ΧΟΝΤΡΑ - "Πληρωμένη" απάντηση Π.Καμμένου σε Σουηδό ΥΠΟΙΚ.


"Πληρωμένη" απάντηση στον Σουηδό υπουργό Οικονομικών που είχε τόσο θράσος να πει για την κυπριακή κρίση ότι "Οι Κύπριοι το μόνο που είχαν ήταν οι τράπεζες και οι παραλίες τους και το μόνο που θα τους μείνει τώρα είναι οι παραλίες τους" έδωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων
Π.Καμμένος:

Όποτε η Ελλάδα έχει χούντα, στην Κύπρο γίνεται εισβολή.


Ελληνική κυβέρνηση: ΝΑΙ σε όλα. Η Κύπρος είναι μακριά και οι Γερμανοί είναι φίλοι μας!!!

Γράφει ο Στάθης Διομήδης 

Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από εννέα χρόνια η μαρτυρική Κύπρος αντιστέκεται απέναντι σε 
όλο τον κόσμο. 

Την πρώτη φορά, με το σχέδιο Ανάν ο υπερήφανος Κυπριακός Λαός το

Γιάννης Βαρουφάκης..“Θλιβερός ο Σαμαράς άφησε τον άπειρο Αναστασιάδη να επιλέξει μια καταστροφική ρύθμιση”.


Τις δικές του απαντήσεις δίνει ο Γιάννης Βαρουφάκης για τις εξελίξεις στην Κύπρο στην Αυγή που θα κυκλοφορήσει την επόμενη Κυριακή.

 Μεταξύ άλλων κατακεραυνώνει την στάση της κυβέρνησης Σαμαρά. 

Ο στρατιωτικός Σύνδεσμος και το Κίνημα στο Γουδί (Ιστορία)


Γράφει ο Πάνος Αβραμόπουλος

Από τις πιο εμπνευσμένες παρεμβάσεις στην μακραίωνη και κοπιώδη ιστορική μας πορεία ήταν αυτή του Στρατιωτικού Συνδέσμου. 

Κύρια γνωρίσματα της ρηξικέλευθης αυτής παρέμβασης που εξέτρεψε τον ιστορικό ρού της συγχρόνου Ελλάδος, ήταν η πολιτική και ηθική ανιδιοτέλεια, η άμετρη αγάπη για τον τόπο, που παρέπαιε από το βαρίδια της φαυλοκρατίας και του κομματισμού,  η υψηλή εγρήγορση για τα εθνικά μας θέματα που ευρίσκονταν

Ρατσισμός και προπαγάνδα..


Ούτε ένα ούτε δυο ούτε τρία δεν ήταν τα θύματα Έλληνες που σφαγιάστηκαν μέσα στο 2012 από αλλοδαπούς. 

60 Έλληνες !!!!! βασανίστηκαν και σφαγιάστηκαν μέσα στον τελευταίο χρόνο εξακριβωμένα από αλλοδαπούς και πολλοί άλλοι επίσης που όμως ακόμα δεν έχουν εξιχνιαστεί οι υποθέσεις τους και οι οποίοι και αυτοί είναι

ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ.


ΓΙΑ 6 ΔΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ...ΕΚΑΤΣΕ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΕΙ ΛΕΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

του Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr

Αυτό που βιώνει η Κύπρος τα τελευταία 24ωρα είναι εγκληματική-γκανγκστερική ενέργεια από την ΕΕ και τα γεράκια της παγκοσμιοποίησης που θέλουν να αρπάξουν στο πι και φι την Μεγαλόνησο και τον ορυκτό της πλούτο.

ΝΤΡΟΠΗ!!! Η ΔΕΗ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΟΞΥΓΟΝΟ - ΒΙΝΤΕΟ.

Εδώ και 12 χρόνια ένας άντρας που ζει στην Ξάνθη, πάσχει από αποφρακτική πνευμονοπάθεια γεγονός που απαιτεί τη χρήση συσκευής οξυγόνου προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει.

Η ώρα των Ελλήνων…


ωρα των ελληνωνΟι δυσκολίες πάντα γαλουχούσαν τους Έλληνες. 
Η δια πυρός και σιδήρου πορεία μας είχε σφυρηλατήσει την ιδιοσυγκρασία γενεών και γενεών. 
Σήμερα παρά την διαστρέβλωση της ιστορίας και την καταρράκωση των αρχών του Ελληνισμού από «φωτισμένους Ευρωπαϊστές», οι Κύπριοι δείχνουν αποφασισμένοι ακόμα και για την «έξοδο τους Μεσολογγίου», σε περίπτωση που

Γερμανικές φωνές υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, αμέσως μετά το κυπριακό «όχι».


srenter_merkelΑυτοί είναι οι «εταίροι» μας…
Δεν μπορούν να χωνέψουν οι δυτικοί ότι η Κύπρος είπε όχι. Τώρα του βγαίνει το «παπούα» τους που έλεγε η αξέχαστη Μαλβίνα Κάραλη. Ξεχειλίζουν μίσος κατά των Ελλήνων και απαιτούν πολιτική εκδίκηση.

Συνεχίζει να απειλεί η Β. Κορέα…


Β. ΚορέαΗ Βόρεια Κορέα έχει θέσει το στρατό και το λαό της σε επιφυλακή, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό υπουργείο Ενοποίησης. 
Η επιφυλακή δημοσιοποιήθηκε στο κοινό μέσω ραδιοφώνου, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της νοτιοκορεατικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Iσορροπία του τρόμου.


Του Αντώνη Δαλίπη, 


Aν «οι δαίμονες στην Eυρώπη δεν έχουν φύγει, απλώς κοιμούνται», όπως προειδοποιεί ο Zαν Kλοντ Γιούνκερ, στην Eλλάδα πήραν ήδη τα τύμπανα και βγαίνουν σιγά σιγά στους δρόμους. 

Oι ήχοι ακούγονται παντού, στις διαδηλώσεις, στις βίαιες συμπεριφορές, στις επιδοκιμασίες παράνομων πράξεων. 

Ο Τρίτος Πόλεμος της Ευρώπης.

Του Νίκου Ξυδάκη 

«Σώσαμε τις τράπεζες, αλλά κινδυνεύουμε να χάσουμε μία γενιά», δήλωσε πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. 


Η ζοφερή διαπίστωση του Γερμανού σοσιαλδημοκράτη πολιτικού μας φέρνει στον νου την άνοιξη του 2010, μέρες σύγχυσης και σοκ. 

ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ: ΠΟΛΛΟΙ ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.


20130320-234810.jpgΓια να μην ακούτε τον οχετό παραπληροφόρησης από τις στρατευμένες τηλεπερσόνες, αυτό είναι το κλίμα και οι αντικρουόμενες απόψεις στην Ρωσία για την θέση της απέναντι στην Κύπρο:
Οι αρνητικές απόψεις: Δεν θα υπήρχε καμμία πιθανότητα να εμπλακεί η Ρωσία στην Κυπριακή κρίση διότι:

Προς μια «νέα Γιάλτα» στην περιοχή μας;


Το «παιχνίδι» για το μοίρασμα της ευρύτερης περιοχής μας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Και οι διαδικασίες επιταχύνονται θεαματικά με τις κινήσεις της Γερμανίας, οι οποίες φαίνεται πλέον πεντακάθαρα ότι λειτουργούν ως καταλύτης στις εξελίξεις. Όλα δείχνουν ότι Ελλάδα, Κύπρος και γενικότερα η «γειτονιά» μας βρίσκεται μπροστά σε μια «νέα Γιάλτα». Ποιος θα είναι ο κερδισμένος, περισσότερο

Τουρκική κινητικότητα στο Αιγαίο: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες, οι πολιτικοί μας είναι;


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι απολύτως φυσιολογικό να υπάρχει ανησυχία για τις τουρκικές προθέσεις,ειδικά αυτή τη περίοδο όπου Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται σε κατάσταση αποσταθεροποίησης. Οι “διερευνητικές” βόλτες των τουρκικών πολεμικών πλοίων και ωκεανογραφικών εκτός από το “τουρκικό παρόν” που η Άγκυρα

Ο ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ !

Στέφανος Μπεληγιάννης
Ο ψεύτης και ο κλέφτης τα ... τρία πρώτα χρόνια χαίρεται!
«Ή μνημόνιο ή άτακτη χρεωκοπία!». Αυτό ακούμε από το πρωί ώς το βράδυ εδώ στην Ελλάδα από τον Μάϊο του 2010!
Το έλεγε αυτός ο ανεκδιήγητος ΓΑΠ, το αντηχούσε η ηχώ του ο Παπακωνσταντίνου και Καρατζαφέρης! Το συνέχισε σε «ρε ελάσσωνα» ο Βενιζέλος, σε «μι μινόρε» ο Παπαδήμος για να το ακούσουμε τέλος σε «ντο ματζόρε» από ποιόν ; 
Mα από ποιόν άλλον; 
Από την συμφωνική ορχήστρα του «Βερολίνου» αποτελούμενη από τον Σαμαρά - τενόρο άλτο, τον Βενιζέλο βαρύτονο και τον Κουβέλη σοπράνο!!! 
Η όπερα αυτή, τρία χρόνια κράτησε!!! 
Το θέαμα, ήταν υποχρεωτικό! Για όλους τους Έλληνες... και όποιανού δεν του άρεσε να πηγαίνει στην όπερα, την έβλεπε υποχρεωτικά από τα κανάλια!!! 
Βέβαια δεν μπορώ να πώ είχε και τα διαλείματά της... προκειμένου οι θεατές να ξεκουράσουν λίγο τα αυτιά τους από τις κορώνες της παράστασης. Όμως δυστυχώς... και τότε ακόμη κάποια παιδιά με τσιριχτή φωνή περιδιάβαιναν τους διαδρόμους  της όπερας, διαλαλώντας τον πασατέμπο τους και τον λιόσπορο!!! 
Ακόμη πονάνε τ’αυτιά μου, ειδικότερα  από την τσιρίδα ενός συγκεκριμένου... να δείς πώς τον έλεγαν μωρέ; Α! Ναί ... Άδωνη τον έλεγαν. Αυτός δεν υποφερόταν πιά!!!
Η παράσταση τελικά, παρά τα φάλτσα των τραγουδιστών, είχε μεγάλο «σουξέ». 
Όχι τόσο για την ποιότητά της, όσο για το θέμα της που καταναγκαστικά επιβαλλόταν πάνω στο κοινό με απειλές. Οι θεατές ήταν πολύ δυσαρεστημένοι, όμως το τι συγχαρητήρια ερχόντουσαν από την Ευρώπη, δεν λέγεται, και εισπράξεις καλές γίνανε που όλες πήγανε στην περίφημη γερμανίδα σκηνοθέτη του έργου «φράου Μέρκελ» γιατί δεν σας το είπα αυτό... το εισιτήριο κόστιζε πανάκριβα... πόσο; Αναλόγως ... άλλος έδινε το χωράφι του, άλλος έδινε το σπίτι του, αλλος έδινε τα παιδιά του ... και μερικοί και την ζωή τους ακόμα να μην χάσουν τέτοια παράσταση!
Ώσπου κάποια στιγμή ο θίασος αποφάσισε να δώσει παράσταση και στην Κύπρο!!!
Το αποφασίσανε έτσι ξαφνικά και έχοντας σίγουρη την επιτυχία άρχισαν να το σιγοτραγουδούν και στην Κύπρο...
Όμως τι συμφορά!!! Στην πρεμιέρα δεν πήγε κανείς ! Άδεια η αίθουσα... 
Τα θλιβερά μαντάτα φτάσανε στην Αθήνα και την Γερμανία ταυτόχρονα!
Όλοι πάγωσαν! Οι διαφημίσεις στα κανάλια κατέβηκαν, ούτε καν το παιδί με τον πασατέμπο δεν βγήκε να πουλήσει...
Όμως ο κόσμος πολύ το χάρηκε αυτό το φιάσκο που έπαθε ο θλιβερός αυτός θίασος! Γιατί, μεταξύ μας... κατάλαβε έστω και τρία χρόνια μετά ότι :
- ότι «στο κάτω κάτω της γραφής» μιά όπερα είναι βρε αδελφέ και μάλιστα παράφωνη δεν είναι η πραγματικότητα ... Αυτή είναι πολύ διαφορετική από την όπερα και το έργο της...
- ότι «ο βρεμένος την βροχή δέν την φοβάται» έτσι όταν έχεις χάσει όλο σου το βιός δεν φοβάσαι μή σου το πάρουν οι κλέφτες και...
- ότι τέλος η όπερα και οι τραγουδιστές είναι για να διασκεδάζουν τόν κόσμο και όταν δεν κάνουν την δουλιά τους σωστά ... είναι για «αυγά και ντομάτες»!!!
Ετσι τώρα περιμένουμε να δούμε πότε ο κόσμος θα ζητήσει τα εισιτήρια του πίσω όπως δικαιούται...Ο ψεύτης και ο κλέφτης τα ... τρία πρώτα χρόνια χαίρεται!
«Ή μνημόνιο ή άτακτη χρεωκοπία!». Αυτό ακούμε από το πρωί ώς το βράδυ εδώ στην Ελλάδα από τον Μάϊο του 2010!
Το έλεγε αυτός ο ανεκδιήγητος ΓΑΠ, το αντηχούσε η ηχώ του ο Παπακωνσταντίνου και Καρατζαφέρης! Το συνέχισε σε «ρε ελάσσωνα» ο Βενιζέλος, σε «μι μινόρε» ο Παπαδήμος για να το ακούσουμε τέλος σε «ντο ματζόρε» από ποιόν ; Mα από ποιόν άλλον; 

Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ-ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ.

«Οι Κύπριοι τραπεζίτες πρέπει να τιμωρηθούν» τιτλοφορείται άρθρο της Frankfurter Rundschau.  «Γιατί οι μικροκαταθέτες θα πρέπει να πληρώσουν για την απληστία και την κερδοσκοπία άλλων; 

Οι μάνατζερ της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής πρέπει να πάνε φυλακή».

«Ήταν αναμενόμενο, ότι το κοινοβούλιο στη Λευκωσία θα απέρριπτε την φορολόγηση των καταθέσεων. 

H ΚΥΠΡΟΣ ΣΚΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΑΡΟΖΟ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ.

Στην σκιά της κυπριακής κρίσης, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο πραγματοποιεί την Πέμπτη επίσημη επίσκεψη στη ρωσική πρωτεύουσα, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην από καιρό προγραμματισμένη διήμερη επίσκεψή της στη Μόσχα. 

Γιατί επιχειρήθηκε το κούρεμα των καταθετών σην Κύπρο;

Γράφει ο Δημήτρης Καζάκης 

Αυτό που έγινε στην Κύπρο με κατευθείαν "κούρεμα" των καταθέσεων δεν είναι ολίσθημα, ούτε λάθος, ούτε κάποιο αναγκαίο κακό.

Πρόκειται για έγκλημα εκ προμελέτης που αποφασίστηκε από το Eurogroup στις 15/3 και εκτελέστηκε από τον νέο Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, γνωστό οικονομικό δολοφόνο και διαπλεκόμενο με πολύ σκοτεινά συμφέροντα.Το βασικό πρόβλημα δεν...

Προβλήματα σε Ελληνικές μισθοδοσίες προκαλούν οι αποφάσεις για την Κύπρο.

Αμηχανία στις επιχειρήσεις που συνεργάζονται με Κυπριακές τράπεζες


Προβλήματα έχουν αρχίσει να παρατηρούνται σε Ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν αναθέσει στις Τράπεζα Κύπρου και Cyprus Popular Bank Public την μισθοδοσία του προσωπικού τους.


Η Cyprus Popular Bank Public και η Τράπεζα Κύπρου

Ποια Ευρώπη;

Δημήτρης Μηλάκας

Αν υπάρχει ένα πρώτο ασφαλές συμπέρασμα απ όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στην Κύπρο, είναι ότι αυτό που ονομάζεται και γνωρίσαμε ως «Ενωμένη Ευρώπη» και ειδικότερα «ευρωζώνη», μετράει μέρες.

"Φωτιά" ο Πάνος Καμμένος - "Παίζουν βρώμικο παιχνίδι - Η Γερμανία θέλει να υποτιμήσει το ευρώ".

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ BLUE SKY
Στα συμφέροντα της Γερμανίας που εκμεταλλεύεται το κυπριακό πρόβλημα για να κερδίσει αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο κ. Πάνος Καμμένος. " To παιχνίδι με την Κύπρο είναι...

Έκτακτο: Ωμός εκβιασμός των Γερμανών στην Κύπρο – Βρείτε τα 5 δις άμεσα και χωρίς τη βοήθεια των Ρώσων.

Γράφει ο ..(( Λ ))..

Αίσχος: Προσπαθούν να ωθήσουν την Κύπρο είτε σε καταστροφή είτε σε ταπείνωση...
Είδηση που βγήκε πριν από λίγη ώρα, σύμφωνα με την οποία οι Γερμανοί πλέον διαμηνύουν ξεκάθαρα πως δεν θέλουν να μπει η Ρωσία στο παιχνίδι της Μεσογείου και της διαχείρισης του φυσικού αερίου στην Κύπρο.

ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ ;;;;


Πήγα ο αθεόφοβος πρωί πρωί στα LIDL για να ψωνίσω. Eπειδή όσο μπορώ στηρίζω ελληνικά προϊόντα βλέπω ένα αλεύρι με την επωνυμία ΧΡΥΣΟΣ ΜΥΛΟΣ. 

Γύρω απο την τιμή και την ονομασία στις ταμπέλες που έχει το lidl μια ελληνική σημαία ΝΑ με το συμπάθειο. Κοιτάζω και τη συσκευασία ΝΑ μια ελληνική σημαία και εκεί. 
Με τη τσίμπλα στο μάτι δε διάβασα τους υπότιτλους.

ΚΑΖΑΚΗΣ ΓΙΑ ΕΠΕΣΕ ΠΑΛΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (VIDEO)

Πάρε τα λεφτά και τρέχα (VIDEO)

















Εδώ και τώρα να ματαιώσουμε το Τζαμί στον Ελαιώνα.


Από τον Σεπτέμβριο είχε δεσμευτεί ο κ. Ζήμενς Σαμαράς, για την κατασκευή σουνίτικου Τεμένους στην Αθήνα, χωρητικότητας 350 ατόμων, και τώρα έδωσε εντολή για τη δημοπράτηση του έργου από το υπουργείο Μεταφορών.

Οι «πολυπολιτισμικοί», δηλαδή το «συνταγματικό τόξο», η Φιλέλευθερη «δεξιά» , το Φιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ η Φιλέλευθερη ρεπούσεια ΔΗΜΑΡ, και οι Φιλελεύθεροι του Σύριζα και της ΚΚΕ Ltd, με την υποστήριξη του

Μια εκπληκτική υπόθεση Ρουφιανιάς Πράκτορες και κατάσκοποι στην εποχή της Ελληνικής Επανάστασης .

του Σπύρου Χατζάρα 

Η τύχη της ελληνικής επανάστασης άλλαξε την 1η Δεκεμβρίου 1825, με το «πραξικόπημα» των Δεκεμβριστών στο Ταγκανρόγκ, και την απομάκρυνση του Τσάρου Αλέξανδρου, που «κηδεύτηκε» βιαστικά και θάφτηκε επιτόπου, χωρίς να ανοίξουν ποτέ το φέρετρο του, για τον «ύστατο ασπασμό». 
Οι «Δεκεμβριστές», υποστήριξαν την άνοδο στον θρόνο του νόμιμου διαδόχου Μεγάλου Δούκα Κωνσταντίνου, τον οποίο είχε αποκλείσει ο Αλέξανδρος, αλλάζοντας την σειρά της διαδοχής υπέρ του μικρότερου αδελφού Νικολάου. 

Ένα έγκλημα (;) μια (παραδειγματική) τιμωρία, και μια (επικείμενη) καταστροφή.


Πριν πω οτιδήποτε άλλο οφείλω να παραδεχτώ κάτι. Δεν πίστευα ότι οι ευρωπαίοι θα έφταναν στο σημείο να ζητήσουν κούρεμα καταθέσεων είτε πάνω είτε κάτω από 100.000 ευρώ. 

Ότι και να γίνει στη συνέχεια, είτε οι Κύπριοι τα βρουν με τους Ρώσους είτε προχωρήσουν με την ουρά στα σκέλια στο κούρεμα, ένα είναι σίγουρο. Το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου δεν θα υπάρχει πια με τη μορφή που το ξέρουμε. 

ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!! ΜΑΘΗΜΑ ΗΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ...

Δεν έχω λόγια να γράψω για τους πολιτικούς που εκπροσωπούν την Κύπρο...
Ο Αποστόλης απο την Ελληνοφρένεια έκανε τηλεφώνημα φάρσα στους Κύπριους βουλευτές και προσωπικά εγώ με αυτά που άκουσα έμεινα με το στόμα ανοιχτό...

Ο Χρήστος Παπάς για το θέμα της Κύπρου...(Βίντεο)


Δείτε το βίντεο...






Βίντεο: Οι αντιδράσεις Γερμανικών και Ρωσικών ΜΜΕ στο Κυπριακό “Όχι”.


Ποικίλες οι αντιδράσεις από τα διεθνή ΜΜΕ για το Κυπριακό “Όχι”. Τα Γερμανικά το παρουσιάζουν ως αυτοκτονικό, τα Βρετανικά το εκθειάζουν και τα Ρωσικά δίνουν βάρος στην Γερμανική επίθεση στις Ρωσικές καταθέσεις.

Δείτε αναλυτικά στο ρεπορτάζ:

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου...«Η εκκλησιαστική περιουσία ανήκει στο λαό και την προσφέρω ως εγγύηση για δανεισμό»..(Βίντεο).


Εχθρική η Ευρώπη, λέει ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου.
Δυναμικά παρεμβαίνει στις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Σε συνέντευξή του στον Alpha, εξηγεί το σχέδιο που παρουσίασε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να προσφέρει ολόκληρη την εκκλησιαστική περιουσία ως εγγύηση για δανεισμό. «Η περιουσία της εκκλησίας δεν ανήκει ούτε σε εμένα αλλά

Ντμίτρι Μεντβέντεφ..για Κύπρο:“Ταύρος σε υαλοπωλείο η ΕΕ”.


Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υπερασπίστηκε την Κύπρο τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε όλα τα λάθη που μπορεί κανείς να κάνει, και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί μια λύση "η οποία δεν θα διαταράσσει τις σχέσεις" της χώρας του με την ΕΕ.

Σε δηλώσεις του σε ξένους ανταποκριτές στην Μόσχα, οι οποίες μεταδίδονται από την ηλεκτρονική έκδοση της Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο κ. Μεντβέντεφ επέρριψε στις Βρυξέλλες ευθύνες για τους χειρισμούς οι οποίοι, όπως

Nigel Farage: “Βγάλτε τα λεφτά σας έξω από την ευρωζώνη, όσο ακόμα μπορείτε”…. (βίντεο)


Στο συμπέρασμά του καταλήγει: “Μην επενδύετε στην Ευρωζώνη. Θα πρέπει να είναι κανείς τρελός για να κάνει κάτι τέτοιο, αφού αυτή τη στιγμή διοικείται από ανθρώπους που δε σέβονται τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, ούτε καν τις...

Γερμανία.."πράξη τρίτη"...


Γράφει ο Νικόλαος Μπέτσιος,Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ.ε.α.
Είναι ιστορικά σε όλους μας γνωστό, ότι η Γερμανία ευθύνεται για τις δύο ένοπλες συρράξεις, τις οποίες η ίδια επεδίωξε δια των ηγεσιών της και στο τέλος έχασε ηττημένη, αφού πρώτα βέβαια βύθισε στον πόνο, δυστυχία και καταστροφή σχεδόν όλη την Ευρώπη.

Τι θα ήθελε η Μόσχα…


mosxaΣαφείς ρωσικές προειδοποιήσεις προς την ΕΕ να κρατηθεί μακριά από τα ρωσικά χρήματα στην Κύπρο. Σύμμαχος της Μόσχας και το Λονδίνο, αφού στο νησί υπάρχουν και βρετανικές καταθέσεις. Οι Βρυξέλλες επιμένουν στο ίδιο ποίημα.
Η Κύπρος, ούσα μικρή δύναμη, είναι λογικό να προσπαθεί να τα έχει καλά με όλους και ν’ ακολουθήσει πολιτική ίσων αποστάσεων.

Είμαστε ακόμα ζωντανοί…


ακόμα ζωντανοίΗ στάση της Κύπρου απέδειξε ότι πάντα υπάρχει κι άλλος δρόμος από την σοβιετικής απόχρωσης λιτότητα της Τρόικα. Όποιος έτυχε, λόγω των εξελίξεων, να παρακολουθήσει κυπριακά κανάλια, θα εντόπιζε την διαφορά κλάσης μεταξύ ελλαδιτών και ελληνοκύπριων πολιτικών.Άλλη ποιότητα! Ενώ στην Ελλάδα το κόμμα μπαίνει πάνω απ’ όλα και οι συζητήσεις αναλώνονται σε ιδεοληπτικούς καυγάδες και μνημόνιο-αντιμνημόνιο, στην Κύπρο ακούγονταν