Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Tο Σημαντικό Ζήτημα της Πρώτης Κατοικίας...

Είναι γεγονός ότι έχουμε πάψει να κατανοούμε επακριβώς πότε πραγματικά υπάρχει πρόβλημα με τους δανειστές και πότε η Ελληνική Κυβέρνηση στήνει απλώς επικοινωνιακά παιχνίδια για να δείξει ότι κάνει κάτι.
Σημασία έχουν όμως δύο ζητήματα. Το ένα είναι η μη εκταμίευση της δόσης (πάλι) και το άλλο είναι αυτό των Πλειστηριασμών Πρώτης Κατοικίας. Εκεί υπάρχουν ζητήματα τόσο δικαιοσύνης, όσο και πρακτικά και καλό θα ήταν κάποια στιγμή σε αυτή την χώρα να τα δούμε.
Αρχικά θα κάνω μια σύντομη περιγραφή του συστήματος, θα παρουσιάσω τα ηθικά ζητήματα που υπάρχουν επί του θέματος των Πλειστηριασμών Πρώτης Κατοικίας και μετά θα εκφράσω στο τέλος την προσωπική μου άποψη στην οποία φυσικά κάποιοι θα συμφωνούν και κάποιοι θα διαφωνούν.
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Στον κόσμο υπάρχουν δύο κεντρικές λογικές καταθέσεων. Η μια είναι αυτή όπου ο καταθέτης βάζει τα λεφτά του (στην πραγματικότητα μιλάμε για αξίες) στην Τράπεζα για να του τα φυλάξει. Σε εκείνη την περίπτωση η Τράπεζα δεν έχει κανένα όφελος από τα λεφτά του καταθέτη, του παρέχει όμως μια υπηρεσία, επομένως παίρνει ένα ποσό ως πληρωμή για τις υπηρεσίες της ενώ δεν δίνει επιτόκιο σε γενικές γραμμές. Αυτό το σύστημα έχει .....

Έρχεται Οικουμενική η οποία θα μας οδηγήσει στη Δραχμή.....

Aπό τον Θανάση Μαυρίδη-liberal.gr
Αν πιστεύετε ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα έχουμε δει όλα, περιμένετε να δείτε και την Οικουμενική που ετοιμάζονται να
μας σερβίρουν. Τεχνοκράτες, τραπεζίτες και δικαστές σε συσκευασία δώρου με ευρωπαϊκό περιτύλιγμα. Πρόκειται για μία κυβέρνηση που είναι καταδικασμένη να αποτύχει και η οποία θα μας οδηγήσει στην δραχμή. Το τέλειο «ξέπλυμα» για το διεφθαρμένο σύστημα της μεταπολίτευσης…

Τα νούμερα δεν βγαίνουν. Ανάποδα να μας γυρίσουν όλους, δεν πρόκειται να βρουν  τα λεφτά που λείπουν από τα δημόσια ταμεία. Οι υπερβολικοί φόροι θα σκοτώσουν και τα τελευταία υγιή κύτταρα του....

ΕΡΧΟΝΤΑΙ 10.ΟΟΟ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

Πάνω από 10.000 τραπεζοϋπάλληλοι θα χάσουν την δουλειά τους όπως συμφώνησαν κυβέρνηση και θεσμοί. Αυτό θα γίνει σε βάθος δυο χρόνων και θα προκύψει από το κλείσιμο ..
υποκαταστημάτων τραπεζών αλλά και την πώληση των ακινήτων των τραπεζών στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με ....

Φιλότιμο: Ένα ελληνικό μυστικό.....!!!!!

Φιλότιμο: Ενα ελληνικό μυστικό -29 διεθνούς φήμης Ελληνες εξηγούν τη μοναδική σημασία της λέξης [βίντεο] 

Φιλότιμο: Ενα ελληνικό μυστικό -29 διεθνούς φήμης Ελληνες εξηγούν τη μοναδική σημασία της λέξης [βίντεο]

Ενα βίντεο που ασχολείται με τη μοναδική σημασία της λέξης «φιλότιμο» εχει κάνει  τον γύρο του Διαδικτύου. 

Σε αυτό εμφανίζονται 29 διεθνούς φήμης Ελληνες, οι οποίοι διαπρέπουν στους τομείς της Φιλανθρωπίας, της Πολιτικής, της Επιχειρηματικότητας, της Εκπαίδευσης και της Ενημέρωσης.

Στο βίντεο Ελληνες και ελληνικής καταγωγής προσωπικότητες όπως η Αριάνα Χάφινγκτον, ο ....

Πάνω από 7 εκατομμύρια οι άνεργοι Έλληνες! Η Δημογραφική Γενοκτονία της Ελλάδος από τις Αγορές.

anergia-unemloymentΧώρα συνταξιούχων, ανέργων και οικονομικά μη ενεργών πολιτών είναι σήμερα η Ελλάδα με ανάλογες συνέπειες στην οικονομία και στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Αυτές τις ημέρες έχει ξεσηκωθεί σάλος στην Ελλάδα για τις γενοκτονιες του παρελθόντος, αλλά περνάει απαρατήτηρητη η οικονομικη γενοκτονια που συντελείται αθόρυβα μέσω του δημογραφικού προβλήματος λόγω των μνημονίων. Αυτό γιατί οι πρωτεργάτες αυτής της Γενοκτονίας ήταν εκτός από τους “εκσυγχρονιστές” και οι πατριδοκάπηλοι “αρχαιολάτρες”. 

Αυτοί που απο την μια “πουλάνε” αρχαιά συγγράμματα, αλλά από την άλλη μισούν τους Ελληνες και κάνουν ο,τι μπορουν για να ....

Το δράμα της Ελλάδας...

Η προσδοκία πως η πατρίδα μας θα ξεφύγει από την κρίση, οπότε δεν θα οδηγηθεί μέσα από ένα παράλληλο νόμισμα στην έξοδο από την Ευρωζώνη και στη χρεοκοπία, ισοδυναμεί με την απόλυτη συλλογική ουτοπία – η οποία ίσως πληρωθεί πολύ ακριβά

«Οι περισσότερες κρίσεις εξελίσσονται με έναν παρόμοιο τρόπο – όπως περίπου οι κλασικές τραγωδίες. Προηγείται η αρχική σπίθα, η πυροδότηση, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί μία πολύπλοκη αλυσιδωτή αντίδραση. Τελικά, ο ήρωας δεν αποτυγχάνει λόγω μίας αντικειμενικά ανεπίλυτης κατάστασης – αλλά εξαιτίας των αποφάσεων, τις οποίες λαμβάνει, ως συνέπεια της αρχικής κρίσης». 

Άποψη 

Σε ολόκληρη τη διάρκεια της κρίσης, από το ξεκίνημα της το 2009 έως σήμερα, η Ελλάδα δεν έχει υποφέρει λόγω των ουσιαστικών προβλημάτων της οικονομίας της, καθώς επίσης των ασυμμετριών της Ευρωζώνης, χωρίς φυσικά να τα υποτιμούμε, αλλά από μία σειρά λανθασμένων αποφάσεων – αφενός μεν των εκάστοτε κυβερνήσεων της, αφετέρου των δανειστών της, συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ (άρθρο). 

Μεταξύ πολλών.....

ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΩΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΟΛΗ Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

Η χώρα βρίσκεται καθ’ οδόν στο να γίνει η Σιέρα Λεόνε της Ευρώπης, όπου την εξουσία ασκούν συμμορίες με αντικρουόμενα συμφέροντα...

Η περιουσία του δημοσίου, που δημιουργήθηκε με χρήματα του Ελληνικού λαού, ξεπουλιέται κακήν – κακώς και με εξευτελιστικό τίμημα, εκατοντάδες (και χιλιάδες) φορές κάτω από την πραγματική της αξία. 

Οι ''αγοραστές'', γνωρίζοντας τη μνημονιακή υποχρέωση του ξεπουλήματος με συγκεκριμένες μάλιστα προθεσμίες, χαμηλώνουν ακόμα πιο πολύ το τίμημα και χειροτερεύουν (σε όφελός τους) τους όρους.


Για παράδειγμα, η.....