Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Η απελευθέρωση της Καλαμάτας.

Επαναστατικός αναβρασμός επικρατούσε στη Μάνη τον Μάρτιο του 1821. 
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης βρισκόταν στην Καρδαμύλη και οι Φιλικοί είχαν κάμψει τις αντιρρήσεις του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη για το άκαιρο του ξεσηκωμού.
Στα μέσα του μηνός ένα πλοίο φορτωμένο με πολεμοφόδια, σταλμένο από τους Φιλικούς της Σμύρνης, φθάνει στο λιμάνι του Αλμυρού, έξω από την Καλαμάτα. 
Ο Νικηταράς και ο Αναγνωσταράς με τους άνδρες τους αναλαμβάνουν να μεταφέρουν το πολύτιμο φορτίο σε ασφαλές μέρος.
Οι οθωμανικές αρχές της Καλαμάτας πληροφορούνται το γεγονός και ενεργώντας αφελώς ζητούν .....

Ερχονται Ελβετοί στην Αθήνα για τις καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες.

Ερχονται Ελβετοί στην Αθήνα για τις καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες
Οι συνομιλίες μεταξύ της Βέρνης και της Αθήνας με θέμα τις μη δηλωθείσες καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες θα επαναληφθούν «την ερχόμενη εβδομάδα» στην Αθήνα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου Οικονομικών.
«Ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για διεθνή χρηματοπιστωτικά θέματα Ζακ ντε Βατβίλ μεταβαίνει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Ρολάν Μεϊέρ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).
Οι συνομιλίες θα έχουν ως θέμα ......

Η Bild στάζει χολή για τους Ελληνες – Ειρωνικό κείμενο για τους λόγους που μας… αγαπάνε !!

Η Bild στάζει χολή για τους Ελληνες - Ειρωνικό κείμενο για τους λόγους που μας... αγαπάνε
Χολή στάζει η πάντα προκλητική Bild για τους Ελληνες, δημιουργώντας κλίμα στον γερμανικό λαό ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα στο Βερολίνο.
Η εφημερίδα αφού καλωσορίζει τον Ελληνα πρωθυπουργό απαριθμεί 50 λόγους για τους οποίους «αγαπάμε τους Ελληνες» όπως λέει. Και πρόκειται ασφαλώς για ένα σατιρικό κείμενο που ειρωνεύεται τον ελληνικό λαό.
Διαβάστε τους 50 λόγους:
1. Ηδη από την αρχαιότητα ο Δίας «την έπεσε» στην όμορφη Ευρώπη (την οποία μπορούσε να «κερδίσει» μόνο με πονηριά).
2. Οι Έλληνες κατάφεραν να γίνουν .....

Siemens και πολεμικές αποζημιώσεις: Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου (βίντεο)

Τη συνδρομή των γερμανικών αρχών για την απόδοση δικαιοσύνης στην υπόθεση της Siemens ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε ηθικό το θέμα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων.
«Θα δουλέψουμε από κοινού για την να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά που κράτησε την Ελλάδα και επιχειρεί να συνεχίζει να κρατά καθηλωμένη. 

Θέλουμε σε αυτό τη βοήθεια και τη συνέργεια της γερμανικής κυβέρνησης και νομίζω ότι .....

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ !! ΑΡΘΡΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ!!!


του Ηλία Ηλιόπουλου*
Η Ελλάς υφίσταται έναν ωμό και επαίσχυντο εκβιασμό από πλευράς του υπερεθνικού ολοκληρωτικού μορφώματος της λεγομένης «Ε.Ε.» – τόσο από την Υπερεθνική Γραφειοκρατική Ελίτ των Βρυξελλών όσο και από την Ηγεμονεύουσα Μέση Ηπειρωτική Δύναμη Γερμανία. 
Ο υπερήφανος και ιστορικός Ελληνικός Λαός και η νόμιμη Κυβέρνησή του, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, υφίστανται μιαν ελεεινή και τρισάθλια τακτική, «αντάξια» των καλλιτέρων παραδόσεων της Εσπερίας. 
Μιας Εσπερίας, μιας Φραγκονο-Τευτονικής, Ρωμαιο-Καρολιγγείου Ευρώπης, η οποία πάντοτε .....

Κατοχικό δάνειο: Μια ισχυρότατη νομική τεκμηρίωση.

nazi-acropoli

Του Βενιαμίν Καρακωστάνογλου*

Το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου βρέθηκε και πάλι στην επικαιρότητα των ελληνογερμανικών σχέσεων, η οποία βέβαια κυριαρχείται από τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας μας και τον κεντρικό ρόλο που παίζει η Γερμανία γι’ αυτές.

Ακόμη όμως και αν το ευρύτερο θέμα των πολεμικών επανορθώσεων δεν ευδοκιμήσει στο νομικό ή το διπλωματικό επίπεδο (κυρίως λόγω των διεθνών κειμένων που υπογράφηκαν,π.χ. ελληνογερμανική συμφωνία 1960, συνθήκη 4+2 για την επα­νένωση της Γερμανίας), το ζήτημα που αναγκαστικού κατοχικού δανείου ως διμερούς σύμβασης Ελλάδος-Γερμανίας έχει τη δική του αυτοτέλεια και η ελληνική νομική τεκμηρίωση είναι ισχυρότατη.
Το θέμα .....

Και μοίρασαν τα ιμάτια αυτής......Μόσχα: Θέλετε λεφτά; Δώστε μας τον ΟΛΘ

Μόσχα: Θέλετε λεφτά; Δώστε μας τον ΟΛΘ
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θέλει πάση θυσία η Μόσχα, προκειμένου να βοηθήσει ουσιαστικά και συστηματικά την Ελλάδα στην δύσκολη, οικονομικά, φάση που διέρχεται. 
Η Μόσχα έχει φροντίσει να διαμηνύσει, με όλους τους τρόπους και όλα τα διαθέσιμα μέσα και κανάλια την Αθήνα για τις προθέσεις της και μέχρι να πάρει συγκεκριμένη απάντηση επί του θέματος δεν.......

Το μνημόνιο ζει και βασιλεύει και με την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Το μνημόνιο είναι εδώ με υπογραφή Βαρουφάκη (Έγγραφα)
 Το μνημόνιο είναι εδώ με υπογραφή Βαρουφάκη (Έγγραφα)

Στα έγγραφα που εξασφάλισε το newpost σας παρουσιάζει αυτούσια τη συμφωνία-συμβόλαιο που υπέγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης στις 27 Φεβρουαρίου με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, συμφωνία στην οποία κατέληξαν μετά από τις διαπραγματεύσεις στα τρία Eurogroup στις 11-16 και 20 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για το έγγραφο που υπογράφηκε μετά την παράταση που ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση και την οποία ενέκρινε το eurogroup, για τέσσερις μήνες. 

Η παράταση αυτή οριστικοποιήθηκε με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις 27 Φεβρουαρίου. 

Η παράταση όπως αναφέρεται .....

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821… ΑΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ…!!! – Λόγια…του Γέρου του Μοριά – 1821 ο λογος (ΦΩΤΙΑ) του Παπαφλεσσα

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (3 Απριλίου 1770 – 4 Φεβρουαρίου 1843) ήταν Έλληνας κλέφτης, καπετάνιος, στρατηγός με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821, πολιτικός,πληρεξούσιος, σύμβουλος της Επικράτειας. Έμεινε γνωστός και ως Γέρος του Μοριά.
Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης ή Καραΐσκος ήταν Έλληνας επαναστάτης, αρχικά υπήρξε σπουδαίος αρματωλός και στη συνέχεια κατέστη στρατηγός της Επανάστασης του 1821. Το επίθετό του είναι υποκοριστικό του Καραΐσκος όπου απαντάται ως οικογενειακό επώνυμο στις επαρχίες.....

Ο λογιστικός έλεγχος προκαλούσε πάντα πανικό στις πολιτικές και οικονομικές ελίτ καθεστώτων που είχαν διασπαθίσει πόρους του Δημοσίου...

Ελεγξέ το - διάγραψέ το

«Ο πελάτης δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό» διαβάζουμε σε κάθε κατάστημα. 
Γιατί λοιπόν ανεχόμαστε να πληρώνουμε ένα δημόσιο χρέος χωρίς να βλέπουμε ποτέ τον αναλυτικό λογαριασμό; 
Και κυρίως, γιατί το αίτημά μας αυτό εξοργίζει ανθρώπους από την άκρα Δεξιά μέχρι την επαναστατική Αριστερά;
Σε ένα εστιατόριο κάποιο γκαρσόνι αφήνει εμβρόντητη μια πενταμελή οικογένεια ανακοινώνοντάς της ότι πρέπει να πληρώσει έναν υπέρογκο λογαριασμό, ο οποίος αντιστοιχεί στο 120% του συνολικού εισοδήματός της. 
Οταν διαμαρτύρονται, τους κατηγορεί για ...

Αμολάνε τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια τους να μας απειλούν... «Θα πεθάνετε που θα πεθάνετε ρε μαλάκες, διαλέξτε το πιο σύντομο θάνατο…».

Πανεπιστήμιο Έρασμος στην Ολλανδία, συνέδριο, ένας Έλληνας σύνεδρος μεταπτυχιακός φοιτητής στη Φιλοσοφία της Οικονομίας στρέφεται προς έναν Αμερικανό καθηγητή:
«Δε νομίζετε ότι χρέος της Επιστήμης είναι να βρίσκει λύσεις που ανακουφίζουν τις κοινωνίες από τον εφιάλτη της φτώχειας;»
Ο Αμερικανός χαμογέλασε κι απάντησε στον φοιτητή: «Αγαπητέ μου, το ίδιο ερώτημα έβαλα σε ένα άλλο διεθνές συνέδριο. Ξέρετε τι έγινε τότε; Αφού......

Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΑΘΗΝΑΣ-ΜΟΣΧΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΝΥ Τimes: «Συμπαθούμε τις ελληνικές θέσεις γιατί φοβόμαστε ότι θα οδηγηθείτε στη Ρωσία» - Cap X: "Να αποβληθεί η Γερμανία από το ευρώ"

Τη Γερμανία βλέπει σαν το "βαρίδι" της Ευρωζώνης και ότι αυτή θα έπρεπε να αποβληθεί απο το ευρώ ως η πραγματική πηγή του προβλήματος αμερικανικό περιοδικό, λέγοντας χαρακτηριστικά «Είναι καιρός  για μια κλωτσιά στη Γερμανία και να πεταχθεί έξω από την Ευρωζώνη» .
Οι "ΝΥ Τimes" βλέπουν με συμπάθεια και κατανόηση τις ελληνικές θέσεις, καθώς κατακρίνουν την εμμονή των Γερμανών για την "αιώνια" λιτότητα, αν και ο πραγμματικός λόγος είναι η ανησυχία τους ότι η ανέχεια της Ελλάδας και η καταρράκωση του ηθικού του λαού της θα την οδηγήσει στη Μόσχα.
"Το βαρίδι που παρασύρει την ευρωπαϊκή οικονομία στο βυθό είναι το Βερολίνο, όχι η Αθήνα", γράφει ....

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ Ο Α.Τσίπρας δεν μάσησε: Μίλησε για ναζισμό και Γ' Ράιχ μέσα στη Γερμανική Καγκελαρία - Τι κέρδισε από τη συνάντηση με Α.Μέρκελ

Πέντε ώρες διήρκησε το δείπνο εργασίας μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανική Καγκελαρία, αλλά και από τις δύο πλευρές δίδονται πληροφορίες με το σταγονόμετρο για το τι ειπώθηκε και ποιες αποφάσεις ενδεχομένως ελήφθησαν. Η ελληνική πλευρά πάντως φέρεται να αποτιμά θετικά τη χθεσινή συνάντηση, αλλά κρατά χαμηλούς τόνους μέχρι να υπάρξουν και απτά αποτελέσματα.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν προσεκτικός στις διατυπώσεις του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου και .....

ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821. ΒΙΝΤΕΟ

 Την ημέρα αυτή τιμούμε τους Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης κατά τον τούρκων Καλύτερα Μιας Ώρας Ελεύθερη Ζωή παρά 40 χρονιά σκλαβιά και φυλακή .

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!