Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Έλληνες, θυμηθείτε ποιοί είστε. Σηκώστε κεφάλι και κάντε την αντεπίθεσή σας (βιντεο) .

Έλληνες, θυμηθείτε ποιοί είστε, σηκώστε κεφάλι και κάντε την αντεπίθεση σας για ένα καλύτερο κόσμο, όπως έκαναν τόσες φορές οι πρόγονοι μας στο παρελθόν. 

Είμαστε η κοιτίδα του πολιτισμού, η χώρα ....

Ο "ΝΕΡΩΝ" ΑΠΗΓΓΕΙΛΕ ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Γ.Στουρνάρας: «Σα βγεις στον πηγαιμό για Ιθάκη να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος»

Σαν ποιητής εμφανίστηκε προ ημερών ο Γ.Στουρνάρας στο ευρωκοινοβούλιο όπου ως άλλος πολιτικός "Νέρων" 
απήγγειλε απόσπασμα από διάσημο ποίημα του Κ.Καβάφη, «σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος» αγνοώντας ότι αυτό που για αυτόν φαντάζει ως περιπέτεια υπό την προστασία των μεγάλων αποδοχών του, για τον Έλληνα πολίτη που δεν έχει δουλειά ή έχει εισόδημα 500 ευρώ μηνιαίως, αποτελεί εφιάλτη και προσομοιάζει περισσότερο με έργο άλλου μεγάλου ποιητή, την "Κόλαση" του Ντάντε Αλιγκιέρι.

Όπως ο Νέρων ο αυτοκράτωρας της Ρώνης απήγγειλε ποίηση του Ομήρου ένω έκαιγε την Ρώμη, έτσι και ....

Προφανώς, περνάνε τους Έλληνες για ηλίθιους!

Χαράς ευαγγέλια για τον φον Αντωνάκη, που…μετράει μέρες μέχρι την 26η Μαρτίου!

Όχι για να γιορτάσει την εθνική μας επέτειο, αλλά γιατί στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα γίνει στις 26 Μαρτίου στις Βρυξέλες, θα παρευρεθεί και ο πλανητάρχης Ομπάμα κι έτσι ο «δικός» μας θα τον συναντήσει με την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για να του υποβάλλει –για ακόμα μια φορά- τα σέβη του και να του δηλώσει την υποταγή του στους διεθνείς τοκογλύφους. 


Την είδηση μετέδωσαν όλα τα παπαγαλάκια της πιάτσας Συγγρού, με θριαμβευτικούς τίτλους, και...

Ο αργός θάνατος του καναπέ -Ιδού τι παθαίνουν τα ζωτικά όργανα από την καθιστική ζωή !!!


Ποιους κινδύνους διατρέχουν τα ζωτικά μας όργανα από την καθιστική ζωή; Η σύγχρονη ζωή είναι απόλυτα συνυφασμένη με την...καρέκλα του γραφείου, τον καναπέ στο σπίτι και το κρεβάτι. Με απλά λόγια, η καθιστική ζωή κυριαρχεί όλο το 24ωρo.
Οι γιατροί εφιστούν την προσοχή μας και επιμένουν στην τακτική, αν όχι καθημερινή, άσκηση αλλά ο χρόνος του σύγχρονου ανθρώπου δεν φτάνει πάντα. Μήπως αν μάθουμε τι προκαλεί η καθιστική ζωή στα ζωτικά μας όργανα, πειστούμε να ...σηκωθούμε;.
Καρδιά
Οι μύες καίνε λιγότερο λίπος και το αίμα ρέει με πιο αργό ρυθμό κατά τη διάρκεια μιας καθιστικής ημέρας, επιτρέποντας στα λιπαρά οξέα να φράξουν πιο εύκολα την καρδιά. Η παρατεταμένη καθιστική εργασία μάλιστα έχει συνδεθεί με την υψηλή πίεση του αίματος και τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, ενώ όσοι από μας κάνουμε καθιστική ζωή υπερδιπλασιάζουμε τις πιθανότητες να νοσήσουμε από καρδιαγγειακή νόσο.
Πάγκρεας
Το πάγκρεας παράγει ινσουλίνη, μια ορμόνη που μεταφέρει τη γλυκόζη στα κύτταρα για να έχουμε ενέργεια. Αλλά τα κύτταρα σε....

Η επιλογή είναι δική σας και το μαχαίρι της απελευθέρωσης βρίσκεται στην τσέπη του νου σας.”

Ο δάσκαλος περπατούσε στην εξοχή παρέα με τους μαθητές του χρησιμοποιώντας κάθε ευκαιρία που έβρισκε μπροστά του για να τους διδάξει. 

Η μέρα ήταν ηλιόλουστη και ένας περαστικός άνδρας προχωρούσε τραβώντας την αγελάδα του, που την είχε δεμένη με ένα σχοινί. 
Ο δάσκαλος του φώναξε να περιμένει και είπε στους μαθητές του να περικυκλώσουν αυτόν και την αγελάδα του. 
“Θα ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις για να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα” είπε.
Ο άνδρας με την αγελάδα σταμάτησε και περίμενε με περιέργεια να ακούσει τις ερωτήσεις του φημισμένου σοφού δάσκαλου της περιοχής. 
Ο δάσκαλος γύρισε προς τους μαθητές του και ρώτησε:
“Ποιος είναι δεμένος σε ποιόν; Είναι η αγελάδα δεμένη στον άνδρα ή ο άνδρας....

Εάλω η Ελλάς‏..

Του Αθανάσιου Καρανάσιου

Μεταβίβαση της περιουσίας του Ελληνικού Λαού στο ΤΑΙΠΕΔ για ξεπούλημα 

Εκφράστε και Διατυπώστε την ΑΡΝΗΣΗ σας στο πλιάτσικο.

. «Αποικιοκρατία». Αυτή είναι η λέξη που περιγράφει με τον απόλυτο τρόπο όσα πρωτοφανή συμβαίνουν στην Ελλάδα σήμερα. 


Η Ελλάδα σπιθαμή προς σπιθαμή χάνει την περιουσία της και τα εδάφη της. Όπου και να στρέψεις το βλέμμα σου, θα αντικρίσεις την ίδια τραγική κατάσταση.

Σχεδόν το σύνολο του ελληνικού κεφαλαίου δεν βρίσκεται απλά υπό την εκμετάλλευση ξένων, αλλά υπό την ιδιοκτησία τους


Ό,τι δεν κατάφεραν επί αιώνες αιμοβόροι κατακτητές με τη βία των όπλων, το καταφέρνουν τώρα άπληστοι πλουτοκράτες με τη συνέργεια πονηρών δικηγόρων και μιας άθλιας, μη νομιμοποιημένης γι αυτές τις πράξεις πολιτικής ηγεσίας με λίγα δολάρια ή ευρώ (που είναι παλιόχαρτα ή ηλεκτρονικοί αριθμοί φτιαγμένα από το μηδέν) ως σύγχρονες στην κυριολεξία χρωματιστές «χάντρες».

 Όλος αυτός ο εσμός των αντιπάλων του Ελληνικού Έθνους«γκρέμισαν» τα αμυντικά τείχη της χώρας ή άνοιξαν τις βαριές κερκόπορτες προστασίας της.
Αίσχος, ντροπή, αβάσταχτη αδικία που ζητά λύτρωση!

. Στις αποφάσεις (απεμπόλησης της δημόσιας περιουσίας) των μελών...

ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ και ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΡΟΣΤAΤΕΥΤΟΣ.

 Στην Ελλάδα η λεηλασία του Eλληνικού λαού, από τα ανδρείκελα της κυβέρνησης και τα κόμματα-προτεκτοράτα: τα οποία έχουν συμβάλλει και πρωτοστατήσει στην ισοπέδωση των «μηχανισμών» άμυνας του λαου είναι πλέον γεγονός.

Ο Eλληνικός λαός μπροστά σε αυτή την πολεμική λαίλαπα
είναι ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ και ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΡΟΣΤAΤΕΥΤΟΣ .

Η «αριστερά» δεν άφησε τίποτα όρθιο. Πρόδωσε όλους τους μεγάλους λαϊκούς αγώνες, ενσωματώθηκε πλήρως στο αστικό καθεστώς (μέχρι που συγκυβέρνησε με τον ακραίο ταξικό αντίπαλο την Δεξιά του νεοφιλευθερισμού

Το σπουδαιότερο: Αποτέλεσε την ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΗ αιχμή της νεοταξικής στρατηγικής των «ανοικτών συνόρων» και όλων των αντίστοιχων νεοταξικών ιδεολογημάτων: του «αντιεθνικισμού», του «αντιρατσιμού», της «πολυπολιτισμικότητας», των «δικαιωμάτων των μειονοτήτων» και κάθε κοινωνικής και πολιτικής διαστροφής

Αυτή η «αριστερά» βρέθηκε στην πρωτοπορία της παράνομης μεταναστευτικής εισβολής και κατοχής της Ελλάδας, σφυρηλατώντας έτσι.....

Πολιτική στο γόνατο και με μπαλώματα..


Όταν βρίσκεσαι απέναντι σε ογκώδη οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα όπως η διάλυση της τάξης των μικρομεσαίων, τα αγροτικά χρέη, η κατάρρευση ακινήτων και οικοδομής, η αποβιομηχάνιση, η ανεργία και παρεμβαίνεις (ως κυβέρνηση) με λύσεις στο γόνατο και ρυθμίσεις-μπαλώματα ή δεν ξέρεις τι σου γίνεται ή επιταχύνεις σκόπιμα την πτώση σου. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει...

Γιατί τα παραπάνω προβλήματα-βόμβες, υπήρχαν και πριν την κρίση, αλλά επιδεινώθηκαν και μετατράπηκαν σε εκρηκτικά όχι τόσο από την συγκυρία όσο από την απίθανη ....

Γιατί οι νταβατζηδες τρέμουν την κάθαρση;

20140126-091916.jpg
Του κομαντάντε Μάρκου Μουζακη από το Παρασκηνιο
** Παρατηρούμε με ενδιαφέρον, ότι την τελευταία περίοδο όπου το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο «βγαίνει στη σέντρα», όπου οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, όπου το πολιτικό κλίμα εν πολλοίς καθορίζεται απ’ αυτή τη ζέουσα ατμόσφαιρα, κάποιοι αρμοί του συστήματος έχουν αρχίσει να ανησυχούν.
** Και να αντιδρούν, έμμεσα αλλά σαφώς, ε;
** Και λέμε έμμεσα, διότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα φυσικά και δεν τους επιτρέπει να βγουν φόρα-παρτίδα και να πουν ότι το πολιτικό κλίμα δηλητηριάζεται απ’ την… κυρία Πόπη Παπανδρέου, ας πούμε!

** Αν και οι συγκεκριμένοι αυτοί αρμοί εδώ το έχουν, στην άκρη των χειλέων για να το πουν!
** Μάλιστα μεγάλο συγκρότημα, ε, με τον τρόπο του το ‘χει βγάλει, έτσι;
** Γιατί αυτή η ανησυχία συγκεκριμένων συστημικών δυνάμεων;
** Γιατί η πρεμούρα τους μην και δεν ελεγχθούν οι εξελίξεις σε μια «κάθαρση» που δεν ξεπερνά συγκεκριμένα όρια;
** Τι και γιατί φοβούνται;

Τύφλα να'χει ο Νταβέλης: "Εξαφανίζουν" την περιουσία του Ταμείου της ΔΕΗ!

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/8323947.pdf
 ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μια που το ιστολόγιο είναι αφιερωμένο στο λιγνίτη και στην Ελλάδα καλώς ή κακώς λιγνίτης σημαίνει σχεδόν 95% ΔΕΗ, ανεβάζουμε αυτή την έκτακτη επικαιρότητα: 

Αναβρασμός λοιπόν επικρατεί από προχθές στο χώρο της ΔΕΗ, για την τροπολογία-ντροπή που κατέθεσαν αιφνιδιαστικά στο Νομοσχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ οι Στουρνάρας-Βρούτσης-Καλαφάτης.

Θυμίζουμε ότι προηγήθηκε η συζήτηση του Νομοσχέδιου για τον ΑΔΜΗΕ στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου, όπου είχαν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους και φορείς των παραγωγικών τάξεων και των εργαζομένων στη ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ. 

Στη συζήτηση κανένας δεν τοποθετήθηκε θετικά, πλην ΝΔ & Πασοκ.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ....ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΑΘΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ..

«Τα βουνά κοιτούν στον Μαραθώνα κάτω και ο Μαραθώνας την θάλασσα ατενίζει – κι ονειροπολώντας εκεί, μιάν ώρα μοναχός, ονειρεύτηκα πως η Ελλάδα ήταν ακόμη ελεύθερη… γιατί έτσι όπως είχα καθίσει, στον τάφο του Πέρση επάνω, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ήταν δυνατόν να είμαι σκλάβος!
Ένας βασιλιάς έστησε τον θρόνο του στο φρύδι του βουνού που επιβλέπει από ψηλά την θαλασσογεννημένη Σαλαμίνα: και πλοιά, ανά ....

ANHΣΥΧΙΑ Γ.ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗ Κάτω από 20% βλέπουν οι Γερμανοί αθροιστικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές.

Κάτω από 20% βλέπει να παίρνουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αθροιστικά στις ευρωεκλογές και να οδηγούμαστε σε εθνικές εκλογές ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής της Γερμανίας, Γεώργιος Χατζημαρκάκης, μεταφέροντας τους φόβους της κυβέρνησης του Βερολίνου.
Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι Γερμανοί κατεβάζουν τόσο πολύ τον πήχη, των ευρωεκλογών για τα 2 κυβερνητικά κόμματα, θεωρώντας ότι το 25% θα είναι επιτυχία.
Κάτι που όμως δεν ισχύει καθώς θα έχουμε μια υποχώρηση 17,5% από το 42,5% που έλαβαν μαζί τα δύο κόμματα στις εθνικές εκλογές.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο Γ. Χατζημαρκάκης είναι ο "σύνδεσμος" των Γερμανών με το εγχώριο πολιτικό σύστημα, και για αυτόν τον λόγο έρχεται εδώ, και εκφράζει .....

Ποιο σοκ; Αυτός είναι ο καπιταλισμός

ΡΕΣΑΛΤΟ: 

Πολλά σοφίσματα έχουν απλωθεί στους «πάγκους» της πολιτικής αγοράς: Της πολιτικής εξαπάτησης. 
Τα πιο κυρίαρχα: «Το Δόγμα Σοκ», «ο ίλιγγος του κενού», το «Αμόκ»… 
Την απάτη αυτών σοφισμάτων την έχουμε δείξει αναλυτικά σε πολλά κείμενα.


Τα πιο βασικά θα τα βρείτε συγκεντρωμένα ΕΔΩ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7712 

Εδώ θα δημοσιεύσουμε ένα μικρό και πολύ εύστοχο κείμενο από το ιστολόγιο: 
http://giorgossarris.blogspot.gr/2014/01/blog-post_25.html
 
******************************************** 

Διαβάζουμε σε εφημερίδες και μεγάλα σάιτ: 


"Σοκ από την πρόταση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για κατάργηση του κατώτατου μισθού για νέους, έως ένα έτος από τη πρόσληψή τους, προκειμένου να δίνεται ισχυρό κίνητρο στις επιχειρήσεις." 

Την ίδια στιγμή που το περίφημο ΚΕΠΕ ζητάει να δουλεύουν οι νέοι για ενα χρόνο χωρίς μισθό, "βλέπει" ότι ...

Αυτοί είμαστε!..

     Κοιτάξτε καλά την φωτογραφία δίπλα.
     Αυτοί είμαστε!
     Αυτοί ακριβώς είμαστε!

     Ο περήφανος τάχα και περιούσιος(!), και απροσκύνητος(!!) λαός της γης..
     ..ένα μάτσο ραγιάδες!
     Ένα μάτσο προσκυνημένοι ραγιάδες!

     Που αφού εδώ και τέσσερα χρόνιαέχουμε συμφωνήσει ότι μας κυβερνούν δωσίλογοι, αφού σε όλους τους τόνους λέμε ότι έχει καταπατηθεί το Σύνταγμα και ότι ζούμε σε ένα καθεστώς άτυπης δικτατορίας,
     ..ότι έχουμε χάσει την εθνική μας ανεξαρτησία, και ότι είμαστε κι επίσημα πλέον προτεκτοράτο, εφ' όσον  στην Κομισιόν και όπου αλλού, παραδέχονται πως πρέπει να συμφωνήσουν και εξωχώρια κέντρα εξουσίας για να κάνουμε τούτο ή το άλλο,......

     ..αφού έχουμε εξαντλήσει κάθε βρισιά, κι έχουμε εκτοξεύσει κάθε κατάρα εναντίον των πολιτικών απατεώνων και οιονεί προδοτών που κυβερνούν την χώρα,
     ..ενώ ορκιζόμαστε εκδίκηση, Ειδικά Δικαστήρια, φυλακές και αγχόνες για τους υπεύθυνους της καταστροφής της χώρας και την εξαθλίωση των πολιτών..

     Δεν τολμάμε μετά όχι να βγούμε στους δρόμους επ' αόριστο,
     ..όχι να φτύνουμε δημόσια κι όπου ....

Ποιοί και πώς οργάνωσαν το έγκλημα κατά της Ελλάδας.

Φανταστείτε μια πολεμική ενέργεια. 

Μια δολιοφθορά στις γραμμές του «εχθρού». 

Μια πολεμική σύρραξη ανάμεσα σε δύο στρατούς. 

Ποια είναι τα «εργαλεία» που χρειάζεται ένας επιτιθέμενος; Σίγουρα , τα πυρομαχικά και σίγουρα ένα σχέδιο δράσης εναντίον του αμυνόμενου.

Στην περίπτωση της επίθεσης στην Ελλάδα, ποια ήταν τα εργαλεία της κρίσης; Ποια ήταν τα όπλα στη φαρέτρα του «εχθρού» και ποιο ήταν το σχέδιό του;

Σε αυτό το ερώτημα θα προσπαθήσω να απαντήσω σήμερα, όσο το δυνατόν πιο απλά, χωρίς περιττούς οικονομικούς όρους αλλά πάνω απ' όλα με ονόματα. Τόσο προσώπων όσο και εταιρειών.

Διότι εδώ και δύο χρόνια που ο Ελληνικός λαός δέχεται μια πολεμικού τύπου επίθεση, κάποιοι στην Ελλάδα, εξακολουθούν να κρύβουν από τους Ελληνες ακόμη και το όνομα του «εχθρού». Αντίθετα σε γειτονικές χώρες, γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι οι επιτιθέμενοι και ποιο είναι το σχέδιο τους.
Εδώ, εξακολουθούμε να τους ονομάζουμε γενικά κι αόριστα … ως «αγορές» διότι η διαπλοκή των πολιτικών με τον δημοσιογραφικό κόσμο, μέσω της διαφημιστικής πίτας, δεν επιτρέπει ούτε καν το όνομα τους να αναφερθεί.

Και ναι μεν η Ευρώπη είναι συνένοχη και συμμέτοχη ....

Το Μυστικό των Μυστικών. Τρις δολαρίων σε Κρατικούς Λογαριασμούς.ΗΧΗΤΙΚΟ.



ο Παπανδρέου ήξερε και πήρε δάνεια με 0,31%, 0,49% και 0,97% από τα Ελληνικά Καταπιστεύματα περί τα 5 με 6 δις ευρώ, με αντίκρυσμα Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου χωρίς τη χρήση των μεσαζόντων της Τραπεζικής κοινότητας.
Αυτά είχε δεί, είχε χρησιμοποιήσει ο Γεώργιος Παπανδρέου το έτος 2009, και αυτός ήταν ο ....

Τζέημς Κόννολυ «Ο πατριωτισμός χωρίς το σοσιαλισμό είναι μια εθνική απάτη»

«Ως Σοσιαλιστής είμαι έτοιμος να κάνω όλα όσα μπορεί ένας άνθρωπος να πράξει προκειμένου να ανακτήσει η πατρίδα μας την δίκαιη κληρονομιά της –την ανεξαρτησία».

Τζέημς Κόννολυ

Το εθνικό ζήτημα είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με το κοινωνικό ζήτημα: όποιος αγνοεί την ευημερία ενός λαού ενώ κόπτεται μεγαλοφώνως για τα εθνικά ζητήματά του, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας πατριδοκάπηλος, αφού όπως άλλωστε έλεγε ο Λένιν «το τελευταίο καταφύγιο των αγυρτών είναι ο πατριωτισμός».
Αντίστοιχα, όποιος μιλάει μόνο «ταξικά» αγνοώντας τα πραγματικά εθνικά ζητήματα και τα αγνά και πηγαία πατριωτικά αισθήματα ενός λαού, όσο κι αν κόπτεται υπέρ των «προλεταρίων» είναι αγύρτης επειδή όπως είπε ο Μαρξ, «οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα επειδή είναι σκλαβωμένη στους αστούς και για να υψωθεί η εργατική τάξη στην κυρίαρχη τάξη του έθνους, πρέπει να την απελευθερώσουν».
Την καλύτερη απάντηση σε όσους εκ του πονηρού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διαχωρίζουν το εθνικό από το κοινωνικό ζήτημα, έχει δώσει ήδη από τον Ιανουάριο του 1897 ο Ιρλανδός .....

ΒΙΝΤΕΟ-"Έκραξαν" τον Ντινόπουλο..

Έντονες αποδοκιμασίες δέχτηκε ο Αργύρης Ντινόπουλος, από τους οργισμένους ιδιοκτήτες ακινήτων, για την υπερβολική φορολόγηση που έχει επιβάλει τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση.


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση Ιδιοκτητών Ακινήτων, δήλωσε πως η "οικονομική κρίση δεν κρατάει για πάντα", με αποτέλεσμα....