Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Γιατί απέτυχε το πραξικόπημα - η δεινή ήττα του Κεμαλισμού.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το περασμένο Σάββατο ο ήλιος ανέτειλε σε μια διαφορετική Τουρκία. Παρακολουθήσαμε σε ζωντανή μετάδοση την απόπειρα ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος για το οποίο υπάρχουν σημαντικά ερωτήματα σε ό,τι αφορά την ταυτότητα και προέλευση των πραξικοπηματιών, στην πρόχειρη σχεδίαση και στην οπωσδήποτε ερασιτεχνική του εκτέλεση. 

Αυτά τα ερωτήματα συμπληρώνονται και από το πλέον φλέγον,
που αφορά στο μέλλον της αναιμικής τουρκικής δημοκρατίας μετά την ισχυροποίηση του νικητή Προέδρου Ερντογάν.

Σε κάθε περίπτωση, η αποτυχία των πραξικοπηματιών οφείλεται σε τρεις λάθος υπολογισμούς:

Πρώτον, κατέλαβαν ....

Γιούνκερ προειδοποιεί Ερντογάν: Αν εφαρμόσεις τη θανατική ποινή ενταξιακή διαδικασία τέλος.

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι δεν έχει καταληκτική ημερομηνία για τις συνομιλίες αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Παράλληλα, τονίζει ότι η Βρετανία δεν θα
έχει πρόσβαση στην εσωτερική .......

Όλο το παρασκήνιο με το φιάσκο του ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια.

Του Σπύρου Δημητρέλη

​Ένα πλούσιο παρασκήνιο κρύβει το φιάσκο με τον ΕΝΦΙΑ οι αλλαγές του οποίου αρχίζουν να ξηλώνονται από τον ίδιο το υπουργείο Οικονομικών και τους ιθύνοντες που διαπραγματεύτηκαν με τους θεσμούς τη νέα μορφή του φόρου.

Ήταν μόλις πριν από δυο μήνες όταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης που ανέλαβε το μεγάλο μερίδιο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για το φορολογικό πακέτο της κυβέρνησης και τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, όταν διαβεβαίωνε ότι από τις αλλαγές στο φόρο θα επιβαρυνθούν μόνο 500.000 φορολογούμενοι και ότι περίπου έξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες θα πλήρωναν τον ίδιο ή λιγότερο ΕΝΦΙΑ σε σχέση με πέρυσι.

Μόνο που όσα ακολούθησαν, ειδικά τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι ...

Η ανθελληνική συμφωνία της Εθνικής Τράπεζας. Δεν θα υπάρχει Έλληνας στο Δ.Σ της..ΓΙΑΤΙ να λεγεται ΕΘΝΙΚΗ και ΟΧΙ Πολυεθνικη....ΜΑΣ τα πηραν ΟΛΑ πατριωτη!!!

Παύει η εκπροσώπηση του ελληνικού δημοσίου στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας καθώς όπως γίνεται γνωστό εξοφλήθηκαν και διαγράφηκαν οι τίτλοι έκδοσης της τράπεζας που είχαν εκδοθεί με την εγγύηση του ..,,,ελληνικού δημοσίου – τα γνωστά και ως ομόλογα Αλογοσκούφη.
Η διοίκηση της τράπεζας ανακοίνωσε ότι στις 22 Ιουλίου εξοφλήθηκαν και διαγράφηκαν οι τίτλοι της Εθνικής Τράπεζας που είχαν εκδοθεί με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. 
Ως εκ τούτου, μετά και την οριστική λήξη των εγγυήσεων αυτών, η Εθνική Τράπεζα δεν υπάγεται πλέον στις διατάξεις του νόμου και παράλληλα έπαυσε η εκπροσώπηση του Ελληνικού Δημοσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.
Την ίδια ώρα βέβαια έντονες είναι ....

Ο Ερντογάν μαινόμενος κατά ΕΕ και Γερμανίας - Απειλεί να πνίξει στους μετανάστες την Ελλάδα και μιλάει για «χριστιανική τρομοκρατία»

Μετά τις ΗΠΑ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν επιτίθεται στη Γερμανία “που δεν κάνει τίποτα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας”, αλλά και...
στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί δεν τηρεί τις υποσχέσεις της όσον αφορά στη χρηματοδότηση της Τουρκίας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Απορρίπτει τον όρο “ισλαμιστική τρομοκρατία” και μιλάει για “χριστιανική τρομοκρατία”.

Με συνέντευξη που παραχώρησε στο πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD, η οποία δόθηκε στο προεδρικό παλάτι, στην Άγκυρα, ο Ερντογάν αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση και στην συμφωνία με την ΕΕ, υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν είναι ειλικρινείς, καθώς έχουν δώσει υποσχέσεις τις οποίες δεν τηρούν.
Η Τουρκία, συνέχισε, έχει δαπανήσει περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια για τα τρία εκατομμύρια προσφύγων που φιλοξενεί, ενώ δεν έχει λάβει σχεδόν καμία βοήθεια από την ΕΕ, παρά μόνο συμβολικά ποσά, 1-2 δισεκατομμύρια, ενώ του έχουν υποσχεθεί τρία δισεκατομμύρια ευρώ. Εμείς τηρούμε τις υποσχέσεις μας. Αλλά έχουν τηρήσει τις υποσχέσεις τους....

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: Αυτές είναι οι μειώσεις ΣΟΚ που προβλέπει!Πόσα κόβουν

Πανικός κι αμηχανία επικρατεί στο Οικονομικό επιτελείο του ΥΠΕΘΑ, μετά  την πρώτη ματιά που έριξαν στο “Ειδικό Φτωχολόγιο” πλέον, των ΕΔ και των ΣΑ που έφτιαξε το Υπουργείο Οικονομικών.


Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς;
•Σύμφωνα με όσα διάβασαν και υπολόγισαν οι επιτελείς του Οικονομικού το νέο μισθολόγιο οδηγεί σε μειώσεις ακόμη και 250 ευρώ σε χαμηλόβαθμα στελέχη όπως ....

Για κοίτα με στα μάτια λοιπόν και εξηγήσου...

Αφιερωμένο στους ανεγκέφαλους πολιτικούς εκεί πού μας οδηγούν!!!!!!!!!

ΠΑΡΑΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΕΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΘΕΡΟΥΣ ΓΑΡ, ΤΑ ΜΑΚΡΟΒΟΥΤΙΑ..!!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ...

Εργάζομαι για € 3,00 την ώρα (με τις βενζίνες δικές μου) και με ό,τι φιλοδωρήματα μου δίνετε για την εξυπηρέτηση…  (που και αυτά τείνουν να εξαφανιστούν), στην πλέον ανθούσα οικονομική δραστηριότητα μιας ρημαγμένης χώρας, χωρίς … ασφάλιση και με το αφεντικό να κοιτάει το ρολόι για να δει αν είμαι γρήγορος. 

Μπορεί να είμαι πρώην υπάλληλος κάποιας επιχείρησης που έκλεισε, ή να τσοντάρω τον αστείο μισθό που μου δίνουν στην κανονική μου δουλειά γιατί περιμένουν και άλλοι άνθρωποι να ζήσουν από εμένα. 

Μπορεί να έχω .....