Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Αν το Βερολίνο «τραβήξει τώρα το σχοινί και σπάσει», η κατάσταση βοηθούντων των ΗΠΑ, αλλά της Βρετανίας, θα «κοπεί» αφού η Ελλάδα θα έχει γίνει το παράδειγμα της καταστροφής της «γερμανόφωνης» ΕΕ.

Το «κατάπιαν» στις Βρυξέλλες: Με δήλωσή του ο πρόεδρος του ESM Κ.Ρέγκλινγκ ανακοίνωσε ότι δέχεται να μην ληφθούν πρόσθετα οικονομικά μέτρα στην Ελλάδα.

Επιβαιώνοντας την αλλαγή στάσης των Βρυξελλών (βασικά του Βερολίνου, αφού οι Βρυξέλλες και οι ομάδες Γιουνγκέρ-Ντάϊσενμπλουμ-Ρέγκλινγκ απλώς υπακούουν στις εντολές του Βερολίνου), ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais δήλωσε ότι «επιπλέον μέτρα για το ελληνικό χρέος αν χρειαστεί να ληφθούν, θα ληφθούν μόνο όταν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί και βέβαια μόνο αν αυτό χρειάζεται», διατύπώνοντας την αντίθεσή του με το ΔΝΤ που θέλει μέτρα «εδώ και τώρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι διαφορές ανάμεσα ...

H Ceta ευνοεί τον Σκοπιανό- Καναδό παραγωγό φέτας μαϊμού.

galazia-moulorpermata

Documento: Το “κρυφό πρόγραμμα” που παρουσίασε ο Κυριάκος στο Σόιμπλε – “Πλήρης στήριξη από το Γερμανό ΥΠΟΙΚ εφόσον η ΝΔ μείνει πιστή στο υπερμνημόνιο”

Το περιεχόμενο της πρόσφατης συζήτησης Σόιμπλε – Μητσοτάκη αποκαλύπτει η εφημερίδα Documento, καταγράφοντας τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Πρόεδρος της ΝΔ.
Σύμφωνα με το Documento, ο Κυριάκος
Μητσοτάκης παρουσίασε το κρυφό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, πρόγραμμα που συνιστά  ένα νέο «υπερμνημόνιο».

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέθεσε στον Σόιμπλε ένα πλέγμα από ...

Γερμανοί...H Ελλάδα πρέπει είτε να υποταχθεί, είτε να εκδιωχθεί.

Το βρώμικο μυστικό

ΕΙΚΟΝΑ---ΕΚΤ,-Γερμανία,-Ντράγκι
Η ανταγωνιστικότητα των χωρών της Ευρωζώνης και ειδικά του ευρωπαϊκού νότου θυσιάστηκε, με τη συνενοχή της ΕΚΤ, για να διασωθεί η Γερμανία – ενώ η Ελλάδα συνιστά την Αχίλλειο πτέρνα της, οπότε πρέπει είτε να υποταχθεί, είτε να εκδιωχθεί.
«Τα πρώην φεουδαρχικά και αποικιοκρατικά κράτη της κεντρικής Ευρώπης χαιρετίζονται ως «σφύζουσες» δημοκρατίες, καταπιεστικά καθεστώτα περιγράφονται σαν μετριοπαθείς και ανεκτικές χώρες, ενώ τα εθνικά κράτη δαιμονοποιούνται αδιάκοπα – με τα εγχώρια, εναλλακτικά αναπτυξιακά, οικονομικά και κοινωνικά τους μοντέλα, να ...

Δείτε ποιοι βουλευτές ψήφισαν και έδωσαν άδεια για παραγωγή ελληνικής φέτας σε εταιρείες του Καναδά.

Αποτέλεσμα εικόνας για Δείτε ποιοι βουλευτές ψήφισαν και έδωσαν άδεια για παραγωγή ελληνικής φέτας σε εταιρείες του Καναδά.
ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ (μεγαλοπαραγωγος Σκοπιανης καταγωγης) ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΨΉΦΙΣΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ :

Αυτός είναι ο χρυσός της Ελλάδας - Τα αποθέματα και η αξία του.

Διευκρινήσεις αναφορικά με τη διαχείριση του χρυσού δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος, απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας 'Κυριακάτικη Δημοκρατία'.

Η εφημερίδα στο χθεσινό της πρωτοσέλιδο
φιλοξενεί άρθρο που αναφέρει μεταξύ άλλων πως κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται σήμερα το απόθεμα χρυσού της χώρας, το 50% του οποίου δόθηκε ως 'προίκα' στην ΕΚΤ.

Όπως αναφέρει η ΤτΕ, στην Έκθεση του Διοικητή και ειδικότερα στον Ισολογισμό της δημοσιεύεται ακριβώς το ποσό του χρυσού που κατέχει η Τράπεζα. 

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, την 31η Δεκεμβρίου 2016 τα διαθέσιμα και ..

Ο Σόιμπλε γράφει... τέταρτο μνημόνιο.

Για το τέταρτο μνημόνιο της Ελλάδας προετοιμάζεται το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκαλύπτει το “Spiegel”. Με την αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ευρώπη, στόχος της Γερμανίας είναι να μετεξελιχθεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο και να τεθούν υπό πλήρη γερμανικό έλεγχο οι θεσμοί διάσωσης προβληματικών οικονομιών της ευρωζώνης.

To “Spiegel” γράφει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με
την DeutscheWelle: «Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο αντί Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου; Μέρκελ και Σόιμπλε δεν έχουν πλέον ψευδαισθήσεις: δεν μπορούν να ελπίζουν μελλοντικά στη ....

Η Ε.Ε. απέναντι στην πρόκληση Τραμπ.

Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου
Τον Φεβρουάριο του 2007, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκλεψε την παράσταση στην ετήσια διάσκεψη ασφαλείας του Μονάχου με την πολύκροτη ομιλία του, όπου καυτηρίασε τους νεοσυντηρητικούς της κυβέρνησης Μπους χρεώνοντάς τους την απόπειρα οικοδόμησης ενός «μονοπολικού κόσμου». Δέκα χρόνια αργότερα, ο
Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ οραματιζόταν από το ίδιο βήμα, το περασμένο Σαββατοκύριακο, την οικοδόμηση μιας νέας, «μετα-δυτικής» παγκόσμιας τάξης.

Αν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε, παραφράζοντας τον Μαρκ Τουέιν, ότι «οι φήμες περί θανάτου της Δύσης είναι άκρως υπερβολικές», οι πάντες αναγνωρίζουν ότι η απειλή ενός ιστορικού διαζύγιου ανάμεσα στις δύο πλευρές του Ατλαντικού είναι πραγματική. 

Καταλυτικό ρόλο παίζει όχι τόσο ο Βλαντιμίρ Πούτιν όσο ο Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο ....