Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Οι Φιλοσοφικές αντιλήψεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου..


http://4.bp.blogspot.com/-OWiPv4KMADk/UHRwQ-cy3pI/AAAAAAAAI20/vY6uNacjAzs/s1600/alexander-the-great-2.jpg
"Αλέξανδρος την Ιλιάδα αρετής εφόδιον ενόμιζε" 
- Πλούταρχος -


Είναι γνωστό ότι έχουν γραφτεί πολλά βιβλία για τον
Αλέξανδρο,χρησιμοποιώντας σαν κυριώτερες πηγές τον Πλούταρχο και τον Αρριανό. Εχουν διατυπωθεί πολλές και διαφορετικές " ερμηνείες " για τη ζωή και το έργο του Αλέξανδρου. 

Αυτές οι ερμηνείες, ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση, τη θρησκευτική αντίληψη, την ψυχολογική και τη χρονική απόσταση του συγγραφέα, ποικίλουν σε τεράστιο βαθμό. Ετσι άλλοι τον θεοποιούν και άλλοι τον κατακρίνουν.

Σε αυτό το άρθρο θα τονίσουμε τις πράξεις και τα λόγια του Αλέξανδρου που αποδεικνύουν, ότι εκτός από ανίκητος Στρατηγός, τρομερός πολεμιστής και άξιος Βασιλιάς ήταν και ένας φιλόσοφος, πιο πολύ στην πράξη παρά ....

Η πλήρης διάλυση της αγοράς...

https://3.bp.blogspot.com/-J2Ku231Dd5I/VxC-Ix9v8ZI/AAAAAAABo6g/e57WV43BfmAaKUJAk9mMLS-q57IqyIcKwCLcB/s1600/louketo-katastima.jpgΣτην εποχή της κατάρρευσης των ελπίδων, της απομυθοποίησης προσώπων και παρατάξεων και των διαψεύσεων των προσδοκιών δύο πράγματα παραμένουν ακλόνητα: 

Η τάση των αποκαλούμενων «συνωμοσιολόγων» να επιβεβαιώνονται και η καθοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Από την άλλη, όλοι όσοι έβλεπαν θετικά το μνημονιακό παγόβουνο να ανατέλλει στον ορίζοντα του ελληνικού «Τιτανικού» δεν έχουν πάψει....

Τι έκαναν οι Αρχαίοι Έλληνες στους προδότες;

https://3.bp.blogspot.com/-0e8v0ibl4zc/VxHwnI2G9yI/AAAAAAACJdk/_iPjAkKAMFExQhZB866PW1oqQKb9unHlwCLcB/s1600/120314-1200x630-600x315.jpgΗ ΑΝΙΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 

Παίρνοντας για βάση το έντονο πολιτειακό αίσθημα των Αρχαίων Ελλήνων και τις ιεροπραξίες τους, καταλαβαίνουμε, γιατί ή προδοσία χαρακτηριζόταν σαν το πιο βαρύ έγκλημα. 


Κι αν εμβαθύνουμε στο γεγονός, ότι όλοι οι προδότες, μετά την ατιμωτική εκτέλεση τους, δεν επιτρεπόταν να ταφούν, θα καταλάβουμε πόσο μεγάλη, πόσο συντριπτική ήταν η ποινή πού τους επιβαλλόταν. 

Με την προδοσία στην αρχαία Ελλάδα προσβαλλόταν, ανίερα κι ανεπανόρθωτα, η βαθύτατη ηθική αντίληψη για την πολιτειακή ευδαιμονία και σταθερότητα. Ακόμα κι αν δεν είχε έμπρακτα αποτελέσματα η προδοσία. 


Έφτανε η πρόθεση, η απλή διάθεση. Έτσι, ό προδότης δεν είχε θέση ούτε στη ζωή ούτε στο θάνατο. Δεν τον θεωρούσαν ούτε και τυπικά ούτε «κατ” ανοχήν» άνθρωπο, παρά κάτι σαν απαίσια τερατικό για την ιερή παράδοση κι αφάνταστα επικίνδυνο για ....

Το ΤΑΙΠΕΔ ζημίωσε το δημόσιο περί τα 600 εκατ. ευρώ!

https://2.bp.blogspot.com/-1RIePLQBo5g/VxDndhfRo3I/AAAAAAAAPR0/klUeTiScD3UiTmPOQIql4zU_2x4cQMNQQCLcB/s1600/2.jpg

Σύμφωνα λοιπόν με ...

Στρατηγού Αυφαντή: Το Ύπουλο Σχέδιο για Ελλάδα και Ευρώπη (video).

Γράφει ο Σπύρος Μακρής,

Τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας παίζεται ένα μεγάλο παιχνίδι εξόντωσης του ελληνισμού και της ορθοδοξίας. Για όσους δεν το έχουν καταλάβει ή δεν το υποψιάζονται, το σχέδιο των κοσμοκρατόρων είναι να καταστραφεί ο ελληνισμός τελείως.

Σύμφωνα με τον κύριο Αυφαντή, όπως πολλές φορές αναφερθεί και γράψει σε κάποια από τα βιβλία του, υπάρχει μία συνέντευξη με ένα ραβίνο που δόθηκε στον Έλληνα καθηγητή μαθηματικών Κουτσόχεράκη.

Εκεί μέσα βρίσκουμε μία κυνική απάντηση του ραβίνου στην ερώτησή «Γιατί μισείτε τους Έλληνες;»

Η απάντησή του τα λέει όλα και λύνει την αρχέγονη και αιώνια απορία, όσων τυχών την έχουν ακόμα:

«Σας μισούμε και σας καταδιώκουμε μέχρι να σας εξοντώσουν όλους. Διότι εάν δεν λείψετε εσείς από τον πλανήτη, δεν θα γίνουμε εμείς ...

H κυριαρχία των εκλεκτών....

http://3.bp.blogspot.com/-67Mt46KWGTg/Uz7Lw4MRrHI/AAAAAAAAKIk/pHsdzDU-q7Y/s1600/new-world-order.jpg“Οι Έλληνες έθεσαν τα βάθρα της πνευματικής εξέλιξης του δυτικού κόσμου – έθεσαν τις «πρώτες αρχές» της επιστημονικής σκέψης, ήταν οι πρώτοι που ανέδειξαν τη «θεωρία» ως βάση της επιστήμης και ανέπτυξαν μία συστηματική φιλοσοφία, σε βαθμό που δεν υπήρχε σε κανέναν προγενέστερο πολιτισμό.

Διατύπωσαν τη θεωρία του κράτους και της κοινωνίας, με βάση την εμπειρία τους από τη ελληνική πόλη κράτος – συνεχιστής της οποίας ήταν η Ρώμη, επάνω στην κοινωνική βάση μίας απέραντης ενιαίας αυτοκρατορίας.

Η ανικανότητα όμως της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας να εξασφαλίσει μία συνεχή κοινωνική και πολιτική εξέλιξη, την οδήγησε σε αποτελμάτωση (ύφεση) – με αποτέλεσμα να μετασχηματισθεί βαθμιαία στο φεουδαρχικό απολυταρχικό σύστημα, το οποίο επέζησε στην Ευρώπη πάνω από χίλια χρόνια (E.Fromm).

Σήμερα, ο πλανήτης αντιμετωπίζει μία ανάλογη απειλή – ενδεχομένως πολύ πιο επικίνδυνη. 


Ελπίζουμε, ευχόμαστε καλύτερα να ....

16 Απριλίου του 1834:Μιά μέρα Εθνικής ντροπής...

http://cdn-pentapostagma.pressidium.com/wp-content/uploads/2016/04/1203516751_370_min_kolokotronis4x3-orizontia_400.medium.jpgΣαν σήμερα, στις 16 Απριλίου του 1834, ξεκίνησε η δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Δημήτριου Πλαπούτα με την κατηγορία της συνωμοσίας εναντίον του βασιλιά Όθωνα.

Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που φυλακίστηκε. Στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, μετά από ένοπλες συγκρούσεις, ο ίδιος και ο γιος του είχαν συλληφθεί και φυλακιστεί στο Ναύπλιο.

Αν και πρωτοστάτησε στα γεγονότα για την εκλογή του Όθωνα, με την έλευση του τελευταίου το 1832, ο Κολοκοτρώνης έγινε στόχος συκοφαντιών εκ μέρους των πολιτικών του αντιπάλων κυρίως.....

Η "Ολονυχτία" των Γάλλων μεταλαμπαδεύεται σε όλη την Ευρώπη! Μούγκα όλα τα συστημικά ΜΜΕ ...

https://3.bp.blogspot.com/-1-mAziZ4KNU/VxJW3lbjqDI/AAAAAAAAPTc/ztoaMSjLmjgxShQxFlz7Ec7qxMpwCJzvgCLcB/s640/1.jpgΕιδησεογραφία είναι (πέρα απο την επίσκεψη του Πάπα και τους « άθλους » της κυβέρνησης) κι αυτό που συμβαίνει με την « Ολονυχτία » εδώ και 16 μέρες στις πλατείες της Γαλλίας. Σε Παρίσι, Ρεν, Λιλ, Μπορντό, Μασσαλία, Λυών, Γκρενομπλ, Ναντη κ. αλλου, όπως και σε άλλες πλατείες ευρωπαικών χωρών σε Ισπανία, Βέλγιο ή στην Γερμανία. (Φυσικά η είδηση αυτή στα Ελληνικά ΜΜΕ θάφτηκε..)

Γράφει η Μαρία Δεναξά

Πολίτες απο κάθε πολιτικό και κοινωνικό ορίζοντα, συγκεντρώνονται κάθε βράδυ και μέσα απο συζητήσεις αμφισβήτούν τις σημερινές οικονομικές πολιτικές που έχουν εξαθλιώσει τις ζωές μας, τους ηγετίσκους μας κι ότι επίσης θεωρείται « κατεστημένο ».

Το κίνημα αυτό μέρα με την ημέρα γιγαντώνεται στη Γαλλία σε σημείο τέτοιο που να προκαλεί έντονη ανησυχία στην γαλλική πολιτική τάξη που .....

Ο Ντάνιελ Γκρος αποκαλύπτει τον βρώμικο ρόλο του ΔΝΤ: Θα είχε χρεοκοπήσει, η Ελλάδα το έσωσε.

https://olympiada.files.wordpress.com/2016/04/img_8761.jpgΟ οικονομολόγος και διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Ντανιέλ Γκρος σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα επιτίθεται με σφοδρότητα κατά του ΔΝΤ και του βρώμικου ρόλου που διαδραματιζει κατά της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. 

Ο κορυφαίος οικονομολόγος όμως εγκαταλείπει τις «πολιτικά ορθές» δεσμεύσεις και εξαπολύει μία πρωτοφανούς σφοδρότητας επίθεση, αποκαλύπτοντας ότι «Το ΔΝΤ θησαύρισε από την Ελληνική κρίση»!

Συγκεκριμένα ο Γκρος αναφέρει ότι ολόκληρο το ΔΝΤ συντηρείται από .....

ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΙ ΠΑΝΕ ΠΑΝΤΟΥ- Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ BRICS ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΑΡΚΑ & ΟΣΤΑ.!!

http://ithesis.gr/wp-content/uploads/2016/04/ap-462963878541-1.jpgΤη σύσταση της Νew Development Bank (NDB) ανακοίνωσαν οι Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική – γνωστές και ως BRICS – φέροντας εις πέρας τον στόχο για τη συγκρότηση της αναπτυξιακής τράπεζας των αναδυόμενων οικονομιών.

Πρόκειται στην ουσία για μια απάντηση των πέντε αναδυόμενων οικονομιών στο ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα, και ένα μήνυμα προς τη Δύση πως πλέον δεν εξαρτώνται από τα δικά της χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. 


Ένα ΔΝΤ που απέτυχε κυριολεκτικά στο πρόγραμμά του για την Ελλάδα και είχε σαν στόχο να σώσει το ευρώ και όχι την πατρίδα μας.

Τα δάνεια του ΔΝΤ πρόσθεσαν ακόμα περισσότερο χρέος στους διαλυμένους ώμους μιας ήδη χρεοκοπημένης χώρας και περιέπλεξε ακόμα περισσότερο την εικόνα, επιτρέποντας σε .....

Handelsblatt: Η Ελλάδα απειλείται με χρεοκοπία τον Ιούλιο.

https://3.bp.blogspot.com/-d7kt6Hlg7W0/Vw_Mvqys6jI/AAAAAAAA96w/5gw6cB0uW5Yz7-Cu8oHdqUmQLnNAB38wQCLcB/s320/greece_future-630x400.jpg
Την θέση ότι η ελληνική κρίση χρέους επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο διατυπώνει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, αναφέροντας πως «η Ελλάδα απειλείται με χρεοκοπία τον Ιούλιο».

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, το οποίο έχει τίτλο «Ελληνικό δράμα, τέταρτη πράξη», υποστηρίζει πως «για μια ακόμα φορά εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας ένα παιχνίδι για γερά νεύρα».


«Αθήνα και δανειστές....

Μια φράση κλειδί του προέδρου της Ρωσίας έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και όχι το προσφυγικό .

https://2.bp.blogspot.com/-mL8XRRlPxaE/VxDrb5Qb1zI/AAAAAAAA98o/kgXkeQnb-_szWBPVyeCqmIVdVsMuFewQgCLcB/s320/rwsika-upovrixia-st0-aigaio.jpgΠούτιν : Αν εμπλακεί η Τουρκία θα φτάσω.....!

Το ευαίσθητο υπογάστριο της Ρωσίας για την δίοδο και την διάχυση αυτών των Ισλαμικών πληθυσμών ήταν πάντα η πολυεθνική Ουκρανία.

Όχι μόνον για την γεωπολιτική ενεργειακή σκακιέρα της περιοχής όπου ο οι Ρώσοι σαφώς υπερέχουν εδώ και χρόνια με σταδιακή, και βάση σχεδίου,
εγκαθίδρυση εταιριών εξόρυξης γεωφυσικών ενεργειακών κοιτασμάτων, όχι μόνον δεν πρόκειτ
αι σε καμία περίπτωση να απεμπολίσουν συμφέροντα και δυνατότητες ελέχου αυτών των ενεργειακών κοιτασμάτων που φτάνουν μέχρι την παγωμένη Αρκτική, αλλά σχεδιάζουν την επέκταση της σφαίας επιρροής τους μέχρι και το Αιγαίο στο οποίο πάντα ήθελαν να έχουν διέξοδο από τα χρόνια της Μεγάλης Βυζαντινής σχεδόν 1600ετούς Αυτοκρατορίας.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι ένα από τα βασικά επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος Πούτιν προς τον αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα στην 90λεπτη τηλεφωνική συνομιλία τους την νύχτα του Σαββάτου της 1ης Μαρτίου 2014 -και αυτό δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα- είναι.....

Προκαλεί τον Πούτιν σε πόλεμο η Χίλαρι: Πρέπει να σταματήσουμε την Ρωσία με στρατιωτικά μέσα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΥΤΙΝ ΧΙΛΑΡΙ
Τι θα γίνει άραγε αν η Χίλαρι Κλίντον, αγαπημένη μαθήτρια του Ρόκφελερ, φανατική πολέμιος της Ρωσίας του Πούτιν, εκλεγεί στην προεδρία των Η.Π.Α.; 

Οι εξελίξεις θα είναι ακόμα πιο ραγδαίες;

Πάντως η ρητορική της υποψήφιας για το χρίσμα των Δημοκρατικών είναι κάθε άλλο παρά ειρηνική απέναντι στην Μόσχα.

Σε τελευταία της δήλωση, η Χίλαρι πιστεύει ότι....

ΔΝΤ: 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ 4,5%ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ.....

null
Επιμένει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, για την ανάκγη λήψης πρόσθετων μέτρων ύψους περίπου 8 δισ. ευρώ ή 4,5% του ΑΕΠ, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο επικεφαλής ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ ανέφερε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή που έχει πετύχει η Ελλάδα είναι πρωτοφανής για παγκόσμια δεδομένα. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι οι στόχοι του προγράμματος που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι, δεν είναι ρεαλιστικοί.

Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε την ανάγκη να μειωθεί το αφορολόγητο όριο σταδιακά, επισημαίνοντας …

Στο θάνατο της ελληνικής κτηνοτροφίας το τελικό χτύπημα δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ;;;;

Το ερώτημα απευθύνεται σε όλους μας: Είναι απλά ηλίθιοι; είναι γραικύλοι; ή μήπως εξυφαίνουν σχέδιο επ’ αμοιβή (όχι αναγκαστικά χρηματική); 
Και προφανώς αφορά την κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που μας έλαχε ως αυτή που θα έβαζε (ντεμέκ) φρένο στο δοσιλογισμό των προηγούμενων δοτών (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) χαράζοντας την ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (προγράμματα Θεσσαλονίκης, σκίσιμο μνημονίων και τα άλλα φληναφήματα που ταϊστήκαμε τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια.
Συντελέσθηκε ένα τεράστιο έγκλημα και απ’ ότι φαίνεται δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή και δεν …

Το πείραμα στην Ελλάδα ήταν η μεταβίβαση του τεραστίου ιδιωτικού χρέους της τραπεζοκρατίας, στους φορολογούμενους!

Η Ελλάδα επιλέχθηκε για να μετρηθεί ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζε διεθνώς το τραπεζικό σύστημα.

Αυτό ισχυρίζεται ο γνωστός οικονομολόγος και εκδότης των Aegean Times κος Γιώργος Αδαλής, στην εκπομπή Take the money & run, της Φωτεινής Μαστρογιάννη

Ο κος Γιώργος Αδαλής έχει προβλέψει πολλάκις την εξέλιξη της Ελληνικής οικονομίας, ενώ η άποψή του, κατά τον ίδιο, χαρακτηρίζεται ως «αιρετική».

Σύμφωνα με τον κο Αδαλή, στη συμφωνία GATT στο Γύρο της Ουρουγουάης, οι χώρες πήραν αποφάσεις για την αγροτική οικονομία και γενικώς για το εμπόριο. Ο Γύρος αυτός υπήρξε η αρχή του τέλους της Ελληνικής οικονομίας. 

Οι κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου συμφώνησαν σε αυτό που ήθελε η ΕΕ για την Ελλάδα που ήταν ένας πολύ στενός πρωτογενής τομέας με μείωση του αριθμού των αγροτών από τις 900.000 που ήταν τότε σε 350.000

Η μείωση αυτή πραγματοποιήθηκε μέσω των επιδοτήσεων κτλ. Στα πλαίσια αυτά έγιναν αναδιαρθρώσεις καλλιεργειών που ήταν .....

Από Έφεδρο Ανθυπολοχαγό των Ειδικών Δυνάμεων:»Είμαστε σε πόλεμο από το 2009»

Δείτε την καταγγελία του Έφεδρου Ανθυπολοχαγού των Ειδικών Δυνάμεων:

»Οι Τούρκοι είναι κότες και δειλοί. 


Οι εχθροί μας είναι οι Έλληνες προδότες σε όλα τα επίπεδα. 

Ήδη είμαστε σε πόλεμο από το 2009. 

Η Τουρκία προκαλεί απίστευτα ....