Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Σκλάβοι περισσότερο από ποτέ άλλοτε!!!


slaveryΠως είναι δυνατόν θ’ αναρωτηθούν πολλοί… Αφού ζούμε στην εποχή της προόδου και της ειρήνης. Ζούμε την γραμμική εξέλιξη και απολαμβάνουμε τα’ αγαθά της δημοκρατίες και της… ελευθερίας.
Τα στοιχεία που προέκυψαν από μια έρευνα τετραετούς διάρκειας, την οποία διενήργησε ο Μπεν Κίνερ για λογαριασμό του Τμήματος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, μας λένε άλλα.

Χτυπούν σαν τους κλέφτες…ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΙΦΙΦΙ Η ΛΕΗΛΑΤΕΣ ;;;


κλεφτης_μεσα_στην_νυχταΚυριολεκτικά σαν τους κλέφτες μέσα στην νύχτα «χτύπησαν» οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι στην Κύπρο, δημεύοντας τα χρήματα των πολιτών. Η διεθνής διαπλοκή διαλύει τα πάντα. Και το κάνει νύχτα για να μην προλάβει κανείς ν” αντιδράσει!
Στην αρχή όλοι είχαν τροφοδοτήσει το κοινωνικό σύνολο με υποσχέσεις άνετης ζωής μέσω παχυλών δανείων και πολλών πιστωτικών. Το σύστημα σκεφτόταν για τους ανθρώπους και τους παρότρυνε να κυνηγούν όλο και περισσότερα χρήματα.

Η θάλασσα «ρούφηξε» δεκάδες ιδιοκτησίες στην Ηλεία ..Τραγικές εικόνες..(Φωτο - Video).

Δεκάδες ιδιοκτησίες παρέσυραν τα μανιασμένα κύματα, ύψους έως και 3 μέτρα, στην Νότια παραθαλάσσια περιοχή της Ηλείας, Επιτάλιο, Ανεμοχώρι, Ζαχάρω, Κακόβατο.

ΕΙΔΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ του Economist:”Η ελληνική κυβέρνηση θα καταρρεύσει”!


Μαύρες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κυβέρνηση.....
Μαύρες είναι οι προβλέψεις της Intelligence Unit του Economist για την ελληνική οικονομία αλλά και την κυβέρνηση της χώρας, οι οποίες δημοσιοποιούνται μετά τα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. 
Προβλέπει μάλιστα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταρρεύσει έως το δεύτερο μισό του επόμενου έτους. 

Λιλλήκας>Επιστροφή στην κυπριακή λίρα, διαδηλώσεις παντού, λαική εξέγερση στην Κύπρο!..(Βίντεο)


Σε εθνική καταστροφή οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, η συμφωνία της Κυβέρνησης με την Τρόικα για κούρεμα των καταθέσεων, δήλωσε σήμερα ο Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος θεωρεί πως μόνο ο λαός μπορεί να εγκρίνει μια τέτοια συμφωνία, είτε μέσω δημοψηφίσματος, είτε με τη διεξαγωγή πρόωρων Προεδρικών εκλογών. 

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου ο οποίος συνυπέγραψε την ληστεία των καταθέσων των Κυπρίων είχε συλληφθεί στα Κατεχόμενα σε gay όργια με ανήλικους!!!


Μιλάμε για εθνικό διασυρμό στα όρια της εθνικής προδοσίας. Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου ο οποίος συνυπέγραψε την ληστεία των καταθέσων των Κυπρίων είχε συλληφθεί στα Κατεχόμενα σε  gay όργια και μάλιστα με ανήλικους-συμμετείχε και 15χρονος.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΟΥ ΑΝΑΝΙΣΤΗ ΠΡΟΔΟΤΗ.


ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ. Εμείς κάναμε πρωθυπουργούς τον προδότη των Ιμίων, τον προδότη του Ανάν και τον συνεταίρο του. 

Εμείς κάναμε υπουργούς και κεντρικούς τραπεζίτες τους ανώμαλους που την έβρισκαν με παιδιά στα κατεχόμενα ή σε πολυτελή ξενοδοχεία των Βρυξελλών. 

ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΗΓΕ ΜΕ... ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ ΣΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ!


Όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία, αγανακτισμένος πολίτης που βλέπει να χάνεται ο κόπος μιας ζωής, αφού έχει τις καταθέσεις του στη Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Κυπερούντας, μπλόκαρε το πρωί με μπουλντόζα την είσοδο του υποκαταστήματος της ΣΠΕ, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, στη Λεμεσό.

ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ; ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Τις προειδοποιήσεις τις ξεκινήσαμε από τους πρώτους και πλέον γίνεται σούσυρο στο διαδίκτυο για τις καταθέσεις που κινδυνεύουν.

Ήδη στην Κύπρο γίνεται χαμός επειδή η κυβέρνηση υποτάχθηκε στην απαίτηση της σκύλλας Μέρκελ να "κουρευτούν" οι καταθέσεις των Κυπρίων. Τους κλέβουν τα λεφτά εν ψυχρώ.
Το ίδιο δεν έκαναν εν ψυχρώ και με τις αποταμιεύσεις των ομολογιούχων στην Ελλάδα; Τις έκλεψαν σε μια νύχτα, αν και ο Βενιζέλος διαβεβαίωνε μέχρι τελευταία στιγμή ότι δεν κινδύνευαν. Είχε όμως προσυννενοηθεί με τον Γιούνκερ να τις "κουρέψει". Έκλεψαν τα λεφτά του κοσμάκη, όπως γίνεται τώρα στην Κύπρο.

ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ (ΕΛΛ.Α.Σ)


Όλοι μαζί για ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΑ στα ΕΛΛ.Α.Σ (Ελληνόψυχα Αποφασισμένα Συντάγματα), για ένα τελειωτικό κτύπημα στο παράνομο καθεστώς που έχει καταλύσει το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία. 


Όλοι μαζί οφείλουμε πλέον να αντισταθούμε, με γνώση, τόλμη και δημιουργικότητα με σχέδιο στόχο και σκοπό.

Απαιτείται η άμεση επέμβασή του το ταχύτερο διότι: 

Σόκ στην Κύπρο 10% εφάπαξ & 20-25% φόρο στις καταθέσεις ...Μας έπιασαν στον ύπνο !


Πρωτοφανής απόφαση στο Eurogroup 

Σε μία οδυνηρή, όπως κρίνεται, πολιτική συμφωνία κατέληξαν Eurogroup και Κύπρος για το πακέτο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας μετά από σκληρές ολονύχτιες διαπραγματεύσεις.

H συμφωνία αφορά την παροχή δανείου στην Κύπρο ύψους 10 δις ευρώ. Οι εταίροι μας ζήτησαν και πήραν κουρεμα των κυπριακών καταθέσεων.

Που πάτε ωρέ Σουλίωτες ;;;;;;


Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν ...Τι είχες Γιάννη ,τί είχα πάντα !
Ανακοικώθηκαν οι Προαγωγές-Αποστρατείες και οι Τοποθετήσεις των Στρατηγών -Ναυάρχων -Πτεράρχων και δεν συμμαζεύεται και κάπου εδώ το χάσαμε αυτό και το λίγο μυαλό Πατριώτη...


Για ποιά Νέα Δομή των ενόπλων Δυνάμεων μιλάμε ; Για ποια ταχυκίνητα αεροματαφερόμνα τμήματα που αλλάξουν την φυσιογνωμία αλλα΄και ταχύτατη αντίδραση των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κρίση που έρχεται ;

Μόνο στην Ελλάδα γίνονται...


Μόνο στην Ελλάδα τών πολιτικών σκοπιμοτήτων, τής ελλιπούς προετοιμασίας και τού δημοσιοϋπαλληλικού ωχαδελφισμού συμβαίνει να εξαναγκάζεται ο Πρωθυπουργός τής χώρας να διαπραγματεύεται με απλούς υπηρεσιακούς παράγοντες τού ΔΝΤ, τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τής ΕΚΤ και, επιπλέον, να μην μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία μαζύ τους.
Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει

Ολική ρήξη, ή το τέλος της Μεταπολίτευσης στις Ένοπλες Δυνάμεις; Άρθρο παρέμβαση!!


Ένας στρατιωτικός γράφει για το Onalert, ένα άρθρο που λέει μεγάλες αλήθειες. Ήρθε το τέλος της μεταπολίτευσης στις Ένοπλες Δυνάμεις; Κόπηκε ο ομφάλιος λώρος με τα κόμματα; Εκφράζοντας την διαφωνία μας για τις απόψεις του σχετικά με την παρουσία στρατιωτικών με στολή -διαφωνία που γνωρίζουμε ότι δεν βρίσκει σύμφωνους πάρα πολλούς στρατιωτικούς- νομίζουμε ότι τα επιχειρήματά του

"Τίποτα δεν είναι δεδομένο" - Νέα τελεσίγραφα από τους δανειστές


Μπορεί σύμφωνα με τα όσα λέει ο πρωθυπουργός η δόση να μην κινδυνεύει και η συμφωνία με την τρόικα να είναι κοντά αλλά εάν δεν κινηθούν οι υπουργοί τάχιστα για να δώσουν λύσεις και δεν διαπραγματευτούν σοβαρά στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες τίποτα δεν είναι δεδομένο.
Η Αθήνα γνωρίζει ότι η τρόικα δεν θα χαριστεί και τούτο φάνηκε όταν όλοι πίστευαν ότι οι επικεφαλής «έρχονται για περίπατο αλλά και πάλι έδειξαν τα δόντια τους».

«Συμμετέχει το ΔΝΤ σε μια βιώσιμη λύση για την Κύπρο».


  Η Κριστίν Λαγκάρντ, σε γραπτή δήλωσή της, χαιρετίζει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup για την Κύπρο, τονίζοντας ότι θα προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να συμβάλει στη χρηματοδότηση του πακέτου.

  «Χαιρετίζω τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα για την αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων της Κύπρου» επισημαίνει η κ. Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι «το ΔΝΤ

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ Τρέμουν το λιντσάρισμα οι βουλευτές!


Η αδιάλλακτη στάση της Τρόικας των δανειστών για χαράτσι και απολύσεις έχει αρχίσει και προκαλεί έντονες αναταράξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», από την περασμένη εβδομάδα έχει αρχίσει να ααπτύσσεται ένα κίνημα αμφισβήτησης και πολεμικής κατά της Τρόικας στο οποίο προσχωρούν όλο και περισσότεροι βουλευτές και από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

ΑΝΑΛΥΣΗ NY TIMES "Xειρότερα από το Κραχ του 1929 για τους Έλληνες"!


Ένας στους πέντε Αμερικανούς ήταν άνεργος και η οικονομία είχε συρρικνωθεί κατά 20% πέντε χρόνια από την έναρξη της Μεγάλης Ύφεσης στις ΗΠΑ, που ακολούθησε του Κραχ του 1929. Το πέμπτο έτος της ύφεσης στις Η.Π.Α., η ιδιωτική κατανάλωση είχε αρχίσει να ανακάμπτει, ενώ στην Ελλάδα, σημειώθηκε πέρυσι μείωση της τάξης του 9,1%.  

BOMBA πριν από λίγο! Μπλόκαραν όλους τους λογαριασμούς καταθέσεων στην Κύπρο;;;

Screenshot_1  
"Διάσωση" με έκτακτη εισφορά στις καταθέσεις!2 

Οι καταθέτες σε αντάλλαγμα, θα πάρουν μετοχές!

 

Σε συμφωνία για ένα πακέτο διάσωσης της τάξης των 10 δισ. ευρώ ήρθε η Κύπρος μετά από μαραθώνιο eurogroup.

Ο ΕΟΤ πλήρωσε το 2008, 238.000 ευρώ..για να βγει ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο ΓΑΠ !!!


Βόμβα Καμμένου ο οποίος λίγες ώρες πριν σε συνέντευξη τύπου στην Ρόδο έκανε μια απίστευτη αποκάλυψη.

Διαβάστε στο σχετικό απόσπασμα τι αποκάλυψε ο Πάνος Καμμένος  για τα συνεταιράκια...
"Ο Ε.Ο.Τ έδωσε το 2008...238.000 ευρώ για έξοδα για λογαριασμό «του παγκόσμιου συνέδριου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς»...

Ο κ. Σαμαράς είναι ένας πολιτικός απατεώνας, διότι ενώ είχε μαζί με τον κ. Βενιζέλο και τον Κουβέλη, τη

Κύπρος: Ουρές έξω από τις τράπεζες, δεν δίνουν λεφτά τα ΑΤΜ!


   Μετά την πρωτοφανή απόφαση στο Eurogroup για τους όρους της συμφωνίας για το μνημόνιο και την φορολόγηση των καταθέσεων, χιλιάδες πολίτες στην Κύπρο κατέκλυσαν τα καταστήματα των συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων της Λάρνακας, προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

  

Δούμα: «Αναζητούμε λιμάνια σε Κύπρο, Ελλάδα, Λίβανο»


«Η ρωσική μοίρα της Μεσογείου  η οποία θα πρέπει  αποτελείται από 10 μονάδες επιφανείας. Τα πλοία αυτά  θα είναι φρεγάτες, πλοία ανθυποβρυχιακού πολέμου και πιθανόν ένα βαρύ  καταδρομικό κρούσεως»  δήλωσε στο  RIA Novosti.ru , ο πρώην διοικητής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, και  νύν πρόεδρος της πανίσχυρης επιτροπής Άμυνας της  Δούμας , ναύαρχος ε.α Bladimir  Komoyedov.

A.Kυπριανού: «Οι Ευρωπαίοι λειτούργησαν με εκδικητική μανία»


  Ο γενικός γραμματέας του AΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού άσκησε σήμερα κριτική στην κυπριακή κυβέρνηση αλλά και στους Ευρωπαίους για τις αποφάσεις του Eurogroup, κάνοντας λόγο για εξελίξεις που θα είναι «καταστροφικές για την οικονομία».

  Οι πιέσεις, είπε ο κ. Κυπριανού, άρχισαν από τις 7 Δεκεμβρίου 2012, όταν οι Ευρωπαίοι «απαιτούσαν από την προηγούμενη κυβέρνηση σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και κούρεμα των καταθέσεων, αλλά εκείνη αντιστάθηκε».

Σήμερα περισσότεροι σκλάβοι από ποτέ στην Ιστορία!

ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΧΑΡΒΑΡΝΤ


Τα στοιχεία που προέκυψαν από μια έρευνα τετραετούς διάρκειας, την οποία διενήργησε ο Μπεν Κίνερ για λογαριασμό του Τμήματος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, είναι σοκαριστικά. Στην εποχή μας υπάρχουν περισσότεροι σκλάβοι ανά τον κόσμο από οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή της Ιστορίας. 
Φτάνουν τα 27 εκατομμύρια. Είναι σχεδόν διπλάσιοι από εκείνους που απήχθησαν από την Αφρική κατά τη διάρκεια του απεχθούς υπερατλαντικού σωματεμπορίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις βασισμένες στα ημερολόγια των πλοίων.

"Χίλιοι Πεπόνηδες υπάρχουν για να καθαρίσουν τον τόπο από τη διαφθορά"!


Για μία «εμπεδωμένη στροφή στην αντίληψη της πλειονότητας του δικαστικού κλάδου» και για «κίνημα των δικαστών» κάνει λόγο με αφορμή τις πρόσφατες πολύ αυστηρές ποινές που επιβλήθηκαν στους Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και Άκη Τσοχατζόπουλο η εφημερίδα Πρώτο Θέμα επισημαίνοντας πως δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά.
Ιδιαίτερα τεταμένο φαίνεται μάλιστα να είναι το κλίμα στις τάξεις των δικαστικών, με αφορμή τις φήμες περί αντικατάστασης τον επόμενο μήνα των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη. 

Η ΧΡΕΟΑΠΟΙΚΙΑ, Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ


‘‘Et preterea censeo: Carthago delenda!’’
         Η Ελλάδα δοκιμάζεται από την βαθύτερη και πιο πολύπλευρη κρίση της σύγχρονης, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και την δεκαετία του 1940, ιστορίας της. Οι ηγέτες της νεοοθωμανικής Toυρκίας αισθάνονταν ότι η χώρα τους είναι αρκετά ισχυρή ώστε να διεκδικεί ηγεμονικό ρόλο στον μουσουλμανικό κόσμο.

Εμείς λέμε... Όχι στο ρατσισμό σε βάρος των Ελλήνων!!


Πλύση εγκεφάλου στα παιδιά Ε' και Στ' Δημοτικού. Η δική μας πρόταση στους μαθητές. - Σχολιάζουμε την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας ! ...Στο τέλος κάνουμε τη δική μας πρόταση στους μαθητές.

"και στη χώρα μας, όπου έχουν εγκατασταθεί μετανάστες και πρόσφυγες"

-Κατ αρχήν, εσκεμμένα συγχέονται οι έννοιες λαθρομετανάστες (εισήλθαν στη χώρα παράνομα), μετανάστες (είναι όσοι μεταναστεύουν νόμιμα σε άλλη

Ντροπή μας!


ellines

Σκύψαμε το κεφάλι. Οι περισσότεροι από μας.
Αλλος γιατί εξακολουθεί να ελπίζει στα θαύματα.
Αλλος γιατί κουράστηκε κι άλλος γιατί φοβάται.

ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙΣ


Φίλοι,
ΑΟΖ σήμερα είναι επίκαιρο θέμα όσο ποτέ άλλοτε!
Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο χαρακτηρίζει την Ελληνική ΑΟΖ και Ευρωπαϊκή.!
Χαρακτηρίζει Ευρωπαϊκή την Ελληνική ΑΟΖ τώρα που το Ευρώ και Ευρωζώνη είναι στα πρόθυρα της διάλυσης!
Τα μηνύματα για άτακτη φυγή χωρών ...
από το κοινό νόμισμα πληθαίνουν!!

Έρχεται φοροκαταιγίδα 6,7 δις ευρώ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων


Από 2 έως και 6 φόρους συνολικού ύψους 6,7 δισ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν φέτος 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, 
καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών φέρεται να έχει συμφωνήσει με την τρόικα για να μην καταργηθεί για το έτος 2013 ...
το «χαράτσι», που επιβάλλεται στα ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

ΕΚΤΑΚΤΟ-Απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη της Β Κορέας- Σε πληρη ετοιμότητα η ΗΠΑ


Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη βορειοκορεατική χερσόνησο αλλά και στο ευρύτερο γεωστρατηγικό περιβάλλον: 
Τη στιγμή που οι αμερικανοί μετέφεραν και εγκατέστησαν στην Αλάσκα 14 εκτοξευτές και αριθμό βλημάτων για το αντιβαλλιστικό σύστημα THAAAD, στην Πιονγκγιάνγκ σημειώθηκε απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη της χώρας ...

Τα «τζιμάνια» στήνουν δόκανα... στους φορολογούμενους.


Στο δόκανο κινδυνεύουν να πιαστούν οι φορολογούμενοι με τη νέα υποχρεωτική δήλωση εισοδημάτων για το έτος 2012, αφού τα τζιμάνια του οικονομικού επιτελείου έχουν ετοιμάσει αρκετές «παγίδες».
Οι φορολογούμενοι για πρώτη φορά θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν φέτος όλα τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2012: ...

Θέλουν να “φάνε” τον Πεπόνη τον Απρίλη! Το φυτίλι που θα σημάνει την εξέγερση!!


Έτσι αναίσχυντα παραδέχονται ότι θέλουν να ξεφορτωθούν τον Πεπόνη!

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει είναι ότι η ισορροπία της κοινωνίας κρέμεται σε μία κλωστή. 

Από μία ελπίδα, ότι ο ηρωϊκός εισαγγελέας θα καταφέρει να ολοκληρώσει το έργο του κλείνοντας στην φυλακή την συμμορία του μνημονίου και δίνοντας την ευκαιρία για την ακύρωση των δόλιων συμφωνιών με νομικό έρεισμα.

ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΤΟ 2ο ΣΥΡΙΑΚΟ Σ.Σ. Επεκτείνεται ο πόλεμος: Tελεσίγραφο Συρίας σε Λίβανο – “Θα εισβάλουμε τις επόμενες ώρες αν …”

http://www.voltairenet.org/local/cache-vignettes/L400xH300/1-3624-ae598-214fc.jpg

Επιβεβαιώνεται – δυστυχώς – η πρόβλεψη ότι είναι θέμα χρόνου να επεκταθεί ο πόλεμος που μαίνεται στην Συρία και στο έδαφος του Λιβάνου, ειδικά μετά την απόφαση ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας να παράσχουν βαρύ οπλισμό στους ισλαμιστές αντάρτες:

Η κυβέρνηση της Συρίας πριν από λίγες ώρες απηύθυνε τελεσίγραφο στην λιβανική κυβέρνηση και ενημερώνει ότι τα συριακά στρατεύματα θα προελάσουν εντός του λιβανικού εδάφους από την

Υφαλοκρηπίδα & ΑΟΖ Λαμβάνονται υπόψη γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας;


XAGI

Σε ανοιχτή επιστολή τους στο περιοδικό «Επίκαιρα» στις 31 Δεκεμβρίου  2010, ο ακαδημαϊκός  κ. Β. Μαρκεζίνης και ο κ. Θ. Καρυώτης, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας,  υποστήριξαν πως «…η Τουρκία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ί

Επανέρχεται το ίδιο λάθος στις σχέσεις με την Τουρκία.


timthumb

Εικόνα: Σάββας Καλεντερίδης

Σάββας Καλεντερίδης

Η Ελλάδα, από την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, το 1981, έως τα τέλη του 1995 ακολούθησε μία συνεπέστατη πολιτική απέναντι στην Τουρκία.

Ηταν η πολιτική του βέτο απέναντι σε οτιδήποτε αφορούσε τις σχέσεις Τουρκίας – ΕΟΚ, όταν σε κάθε προσπάθεια χρηματοδότησης της Τουρκίας από τα ευρωπαϊκά κονδύλια όλες

ΒΙΝΤΕΟ-Σοκ στην Κύπρο: Εισφορά στις τραπεζικές καταθέσεις.


ΒΙΝΤΕΟ-Σοκ στην Κύπρο: Εισφορά στις τραπεζικές καταθέσεις
Δείτε το βίντεο.

Παράταση για τα δάνεια πήραν Ιρλανδία και Πορτογαλία.

Παράταση πήραν Ιρλανδία, Πορτογαλία


Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν σήμερα τα ξημερώματα να χορηγήσουν στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία περισσότερο χρόνο ώστε να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν συμφωνηθεί με τους διεθνείς πιστωτές τους, προκειμένου να τις βοηθήσουν να επιστρέψουν στις διεθνείς αγορές για δανεισμό.

Ο Νόμος της Θάλασσας.


Ημερομηνία Υπογραφής : 1 Δεκεµβρίου 1982, στο Montego Bay της lαµαίκής. Τέθηκε σε εφαρµογή στις 16 Ιανουαρίου 1994.
Συμβαλλόμενα Μέρη: Μέχρι το Δεκέμβριο του 1984, 156 κράτη συμπεριλαμβανομνένης της Ελλάδας και εξαιρουμένης της Τουρκίας
Σκοπός: Κωδικοποιεί και σε µερικές περιπτώσεις δηµιουργεί νέες σχέσεις, σχετικά θέµατα τα σχετιζόµενα µε το Νόµο της Θάλασσας.
Κυριότερα Άρθρα:

Πρόβλεψη Σεισμών

1. Εισαγωγή

[seizm[3].jpg]
Οι σεισμοί είναι σύνθετα φαινόμενα τα οποία παράγονται στο εσωτερικό της γής λόγω ξαφνικής απελευθέρωσης ενέργειας για διάφορους λόγους απο τη μετακίνηση μαζών, με αποτέλεσμα τη δημιουργία κυματοσημάτων διαφόρων ειδών, όπως σεισμικών, ηλεκτρομαγνητικών κλπ.
 
Τα σεισμικά κύματα είναι διαφόρων τύπων, εκ τών οποίων τα πιό γνωστά είναι τα τύπου P (συμπιεστικά κατά τη διεύθυνση διάδοσης) και

Έλλειψη νερού η βασική αιτία συγκρούσεων στο μέλλον.


Σχεδόν τα δύο τρίτα των κατοίκων στην περιοχής Ασίας-Ειρηνικού δεν έχουν πρόσβαση σε νερό μέσα στην κατοικία τους,
παρά την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη που εμφανίζει αυτή η πλευρά του πλανήτη, υπογραμμίζει η Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης (BAsD) στην έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Καταρρέει το σύστημα ηλεκτροδότησης και η ΔΕΗ πετάει... χαρταετό!


Μόλις λίγα 24ωρα αφότου η μισή Αττική βυθίστηκε στο σκοτάδι για ώρες και την στιγμή που βουλευτές καταγγέλλουν ότι το δίκτυο διανομής ρεύματος βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, η ΔΕΗ βγάζει δελτία τύπου για τους χαρταετούς!
Στο σκοτάδι έμεινε για περίπου 3 ώρες το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης η μισή Αττική.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Paul Koster.


Την παραίτηση του από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας υπέβαλλε ο Paul Koster ο οποίος είχε αναλάβει πρόσφατα τα καθήκοντα του.
O Ολλανδός Koster που πρόσφατα διορίστηκε στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, επικαλείται προσωπικούς λόγους με το επιχείρημα

Economist: Προβλέπει πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά μέχρι το 2014!


Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του Economist για την ελληνική οικονομία αλλά και την κυβέρνηση της χώρας, που δημοσιοποιούνται μετά τα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Προβλέπει μάλιστα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταρρεύσει έως το δεύτερο μισό του επόμενου έτους.

Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929.


Το καλοκαίρι του 1929 η Αμερική ευημερούσε. Ο κόσμος δανειζόταν από τις τράπεζες για να παίξει στη Γουολ Στριτ.

Ο δείκτης Ντόου Τζόουνς (DJIA) έφθασε στο υψηλότερο σημείο του, στις 381.17 μονάδες (3 Σεπτεμβρίου 1929). Οι χρηματιστηριακή αξία των μετοχών είχε αυξηθεί τόσο πολύ, που οι διορατικότεροι μιλούσαν για φούσκα έτοιμη να εκραγεί.

Οι Πτωχεύσεις της Ελλάδας.


Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τη χρεωκοπία ή πτώχευση της Ελλάδας, λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης του εξωτερικού της χρέους.

Διεθνούς φήμης οικονομολόγοι, πολιτικοί, αλλά και κυβερνητικοί σύμβουλοι έχουν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες φαιάς ουσίας για να αποδείξουν το αναπόδραστον του πράγματος, υποδεικνύοντας μάλιστα και πιθανές ημερομηνίες της πτώχευσης.

Και οι αρχαίοι χρεωκόπησαν


Μπορεί να βιώνουμε έντονα σήμερα τον εφιάλτη της κρίσης, αλλά η ιστορία διδάσκει ότι η πρώτη επίσημη χρεωκοπία που καταγράφηκε, παγκοσμίως, συνέβη και πάλι στην Ελλάδα το 454 π.Χ.

Τον 4ο αιώνα π.Χ. στον Ναό του Απόλλωνα στη Δήλο βρίσκονταν οι θησαυροί της συνομοσπονδίας των ελληνικών πόλεων-κρατών κάτω από την ηγεσία της Αθήνας.

Ο Λόγος του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα.


Αποτελεί την πνευματική παρακαταθήκη του Γέρου του Μωριά προς τη νέα γενιά. Εκφωνήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1838 στην Πνύκα και πρωτοδημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου 1838 στην αθηναϊκή εφημερίδα «Αιών», που εξέδιδε ο ιστορικός Ιωάννης Φιλήμων.Στις 7 Οκτωβρίου 1838 ο γηραιός στρατηγός και εν ενεργεία Σύμβουλος Επικρατείας Θεόδωρος Κολοκοτρώνης επισκέφθηκε

ΝEW YORK TIMES: ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΤΡΟΙΚΑ ΖΗΤΑΕΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Σε νέο σημερινό δημοσίευμά τους οι New York Times κάνουν λόγο μια ακόμη διαφωνία μεταξύ Τρόικα και κυβέρνησης που αφορά τη νέα δόση οικονομικής βοήθειας και αν η χώρα μας θα καταφέρει να την λάβει.

Το άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας κάνει λόγο για κάτι τόσο σύνηθες που έχει πλέον γίνει σαν «τελετουργικό». Οι επικεφαλής της κυβέρνησης δηλαδή να προσπαθούν να διαπραγματευτούν τις απαιτήσεις της τρόικας και οι δανειστές να ζητούν όλο και περισσότερα μέτρα.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ- Ε ΚΑΙ;;;ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ...

Απευθείας πρόσβαση για έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων αποκτούν από την ερχόμενη Τρίτη δέκα εξειδικευμένοι υπάλληλοι από την κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ και δύο υπάλληλοι ανά περιφερειακή διεύθυνση.