Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Όχι στην Ένωση των Ευρωπαϊκών ελίτ. Αυτό το μαγαζί πρέπει να το διαλύσουμε.

ευρωπαικη-ενωσηΗ ΕΕ, ως ένα σκληρό τμήμα της Παγκοσμιοποίησης, είναι μια ένωση των οικονομικών ελίτ των ευρωπαϊκών κρατών και όχι ένωση των ευρωπαϊκών λαών. 
Η δε Ευρωζώνη στην ουσία είναι μια περαιτέρω ένωση των τραπεζιτών (όχι των τραπεζών) που ηγούνται των οικονομικών ελίτ.
Είναι ουσιαστικά μια .....

Δόλια η δήθεν έρευνα για οφειλές από τις «Γερμανικές αποζημιώσεις». Αποσιωπούν το «κατοχικό δάνειο» που ανέρχεται σε 510 δις Ευρώ (συμφωνα με αναλυτή της BnP)!

Τι οφείλει η σημερινή Γερμανία προς την Ελλάδα.

 Οφειλές που αποδέχονται γερμανοί αναλυτές και το Spiegel, αποτιμούν Γάλλοι οικονομολόγοι, προσπαθούν να τα αποσιωπήσουν οι «ντόπιοι» την ίδια στιγμή που εξοντώνουν τον Ελληνικό λαό και εκποιούν την χώρα.

Μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλεί η απότομη αφύπνιση του πολιτικού κόσμου σχετικά με τις Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις (η είδηση εδώ) η οποία έχει απασχολήσει πολλάκις στο παρελθόν, ενώ ακόμα και αν υπάρξει δικαίωση τα όποια ποσά θα είναι απείρως μικρότερα, από την πραγματική οφειλή, την τεκμηριωμένη οφειλή της Γερμανίας που προκάλεσε την οικονομική καταστροφή της χώρας σε βάθος δεκαετιών. 

Το περιβόητο «κατοχικό δάνειο» που ουδείς τολμά να φέρει ως θέμα, διότι απλούστατα δεν είναι ούτε «ηθικό», ούτε «πολιτικό» αλλά καθαρά οικονομικό. Με συγκεκριμένη εκτίμηση, αποτίμηση και διαδικασία διεκδίκησης.

Οι «πολεμικές αποζημιώσεις» βλέπετε, προσπαθούν να αποτιμήσουν τις εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές σε σημερινούς χρηματοοικονομικούς όρους, με άθλια δεδικασμένα διεθνώς που συνοδεύονται από......

ΒΙΝΤΕΟ. Αποκλειστικό: Τέλος ο Μαριάς από τους ΑΝΕΛ-Ριχνει ΒΟΜΒΕΣ και κατεδαφίζει τον ΚΑΜΜΕΝΟ!!!!!


Ο Μαριάς αναδείχτηκε από το κόμμα των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. Και εκεί που συμφωνούσε σε όλα με τον Πρόεδρο, ξαφνικά κάτι έγινε και αποχωρεί από το κόμμα! 

Ο «χάρτης» των εκλογών: Πόσους βουλευτές εκλέγει κάθε Περιφέρεια – Πόσοι οι σταυροί προτίμησης.

Σε μία από τις κρισιμότερες εκλογές στην ιστορία της χώρας, θα κληθούν οι ψηφοφόροι να επιλέξουν τους 300 βουλευτές που θα τους εκπροσωπήσουν από όλη την επικράτεια.

Από τους 300 της Βουλής, οι 288 εκλέγονται στις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες οι αντίστοιχες βουλευτικές έδρες κατανέμονται σύμφωνα με...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ!!!!! ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΥ !! ΒΙΝΤΕΟ..... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ...

Η απονομή πραγματικής δικαιοσύνης, η Θεία Δίκη, που σύντομα θα αποδοθεί στους υπαίτιους της εξαθλίωσης των Ελλήνων, στους δολοφόνους των χιλιάδων συμπολιτών μας μέσα από την φτώχεια και την ανέχεια, σε εκείνους που ξεπουλάνε τα χώματα που έχουν ποστιστεί με το αίμα των προγόνων μας στο διάβα των αιώνων για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Διαβάστε ένα προς ένα τα ψεύτικα «θα» Σαμαρά στη σημερινή ομιλία του που "ξεσήκωσε" το ακροατήριο!

«Πριν τις εκλογές του 2012, ο κ. Σαμαράς εξαπατούσε τον ελληνικό λαό με το Ζάππειο ένα και δύο. 

Το ίδιο και σήμερα. Αφού καταχώνιασε το e-mail Χαρδούβελη με τις προσωπικές του δεσμεύσεις στην τρόικα για την εφαρμογή νέων μνημονιακών μέτρων υιοθέτησε την ρητορική των «θα».

Η ίδια η πραγματικότητα όμως θέτει με αμείλικτο τρόπο τα καυτά ερωτήματα τα οποία ελπίζουμε μέχρι τις εκλογές να βρει τρόπο...

Süddeutsche Zeitung: «Η Μέρκελ θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ να διαπραγματευτεί με τον Τσίπρα».

Süddeutsche Zeitung: «Η Μέρκελ θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ να διαπραγματευτεί με τον Τσίπρα»
Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα αναγκαστεί να διαπραγματευτεί με μια πιθανή κυβέρνηση Τσίπρα, τη στιγμή που οι Γερμανοί φοβούνται την επιστροφή της κρίσης.
Οι διαβεβαιώσεις της Μέρκελ αποτελούν λογική συνέχεια της στρατηγικής που ακολουθεί τα τελευταία πέντε χρόνια «για να φέρει τους Έλληνες στο δρόμο της αρετής, με ένα μείγμα πολιτικής του μαστιγίου και του καρότου, οικονομική στήριξη έναντι οικονομικών μεταρρυθμίσεων, ή, σύμφωνα με τις δικές της λέξεις, αλληλεγγύη έναντι αλληλεγγύης, στρατηγική που κινδυνεύει, εάν ο Αλέξης Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές», σημειώνει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle. 
Άρα, η συνέπεια ......

Joseph Stiglitz : »Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ»…

Για το μέλλον της ευρωζώνης αλλά και της Ελλάδας ειδικότερα, αρθρογραφεί …
ο νομπελίστας οικονομολόγος Joseph Stiglitz. Αναλυτικά στο άρθρο του αναφέρει τα εξής:
«Μετά από όλα, οι ΗΠΑ εμφανίζουν σημάδια ανάκαμψης από την κρίση που ξεκίνησε στα τέλη της θητείας του Προέδρου George W. Bush, όταν η σχεδόν-καταστροφή του χρηματοπιστωτικού της συστήματος έστειλε κύματα σοκ σε όλον τον κόσμο.
Αλλά δεν είναι μια ισχυρή ανάκαμψη: στην καλύτερη περίπτωση, η απόσταση μεταξύ του που θα βρισκόταν η οικονομία και του που βρίσκεται σήμερα δεν μεγαλώνει. Εάν μικραίνει, τότε αυτό συμβαίνει πολύ αργά και η ζημιά που προκλήθηκε από την κρίση φαίνεται να είναι μεγάλης διάρκειας.

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑ 220 ΕΚ ΕΥΡΩ, ΘΑΦΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ “ΛΕΡΩΜΕΝΟΙ” ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ- ΝΕΕΣ “ΒΟΜΒΕΣ” 15 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ “ΟΣΙΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ” ΤΟΥ ΕΝΟΧΟΥ ΠΑΣΟΚ.

venizelos-simitis-papandreou2
Ο Καστανίδης επιστρέφει στο κόμμα του Παπανδρέου στην εποχή της Δοκιμασίας
Ανάμεσα στις περίεργες μετακινήσεις και εντάξεις βουλευτών σε κόμματα που παρατηρήθηκαν με έκπληξη, ήταν και αυτή του Χάρη Καστανίδη.
Ο Χάρης Καστανίδης δήλωσε για τη συμμετοχή του στο κόμμα του Γ. Παπανδρέου:
«Συμμετέχω στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με την πίστη ότι γίναμε όλοι σοφότεροι από τα λάθη του παρελθόντος και έχοντας βαθειά μέσα μου την ελπίδα ότι θα ανταποκριθούμε στην επιθυμία του ελληνικού λαού και της νέας γενιάς να επιστρέψει στον τόπο μας η αξιοπρέπεια και η πίστη στο μέλλον».
Ιδιαίτερα για την περίπτωσή του, αξίζει να διαβάσουμε ορισμένα αποσπάσματα από το βιβλίο του Χ. Καστανίδη «Η εποχή της Δοκιμασίας» Εκδόσεις Αλεξάνδρεια που κυκλοφόρησε πρόσφατα, το Μάρτιο 2014.
Στο βιβλίο του μπορεί κάποιος να ανακαλύψει αρκετά σημαντικά ζητήματα που αφορούν στη χώρα μας.
Προσπαθήσαμε να ......

Οι εκλογές στην χώρα-''πειραματόζωο''. Ελλάδα: Ραγιαδισμός-υποδούλωση ή αξιοπρέπεια-ελευθερία;

Το μεγάλο ''ενδιαφέρον'' κυβερνήσεων άλλων χωρών και ειδικά ΜΜΕ (που προωθούν την παγκόσμια διακυβέρνηση με εκφοβισμό-εκβιασμό), γιά τις εκλογές στις 25 Ιανουρίου '15, οφείλεται στην αγωνία τους γιά τα αποτελέσματα του πειράματος ''υποδούλωση μέσω άγριας λιτότητας και εκφοβισμού- εκβιασμού'' ενός λαού, που ξεκίνησε 2010, κορυφώθηκε στις διπλές εκλογές 2012 και τώρα ολοκληρώνεται.

H επιλογή της Ελλάδας δεν ήταν τυχαία: Με διεφθαρμένες κυβερνήσεις, διεφθαρμένους ''νάνους'' ξενόδουλους πολιτικούς, διεφθαρμένο κράτος, διεφθαρμένη-ελεγχόμενη Δικαιοσύνη και ''πρόθυμα μαυραγορίτικα'' ΜΜΕ, ο λαός της -με το διαχρονικό.....

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ: Τελικά οι ευρωκράτες πρέπει να τρέμουν πολύ τον ελληνικό λαό.

     Τελικά πρέπει να επικρατεί πανικός στα επιτελεία της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. 

Εκεί που φοβέριζαν την Ελλάδα με σκαιό τρόπο ότι θα την πετάξουν έξω από το ευρώ, ξαφνικά άλλαξαν τροπάρι. 

Φόρεσαν την μάσκα του μειλίχιου εταίρου, ή της εταίρας και βάλθηκαν να μας πείσουν ότι μας θέλουν στην ευγενική τους παρέα. 

Εμάς τους διεφθαρμένους, τα μπάσταρδα της Ευρώπης. Θα μας κάνουν την απέραντη τιμή να μας κρατήσουν στην ευρωζώνη.

Τελικά τι συμβαίνει; Τα έχουν χάσει; Ποιον φοβούνται και άλλαξαν .......

Die Zeit: «Η Γερμανία εξετάζει συμβιβασμό με τον Τσίπρα».

«Η Γερμανία εξετάζει συμβιβασμό με τον Τσίπρα», γράφει η εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit» σε άρθρο που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα της και στο οποίο επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση, παρά τα περί αντιθέτου δημοσιεύματα, θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, ακόμη και σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.
«Σύμφωνα με πληροφορίες της Zeit, στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες εξετάζεται
αυτή την εποχή πώς θα μπορούσε να είναι ένας πιθανός συμβιβασμός με τον Αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. 

Μια έξοδος της Ελλάδας θεωρείται για την γερμανική κυβέρνηση οικονομικά......

Economist: Βέβαιη η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή.

Βέβαιος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόωρες εκλογές, αλλά... αβέβαιος για τη δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης εμφανίζεται ο Economist, καταθέτοντας την εκτίμησή του για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου. 

Ειδικότερα, σε νέο του
δημοσίευμα, υπό τον τίτλο «Greece Election: Α crowded field», το βρετανικό περιοδικό θεωρεί......
σχεδόν βέβαιη τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές, καθώς όπως εξηγεί, το κόμμα του .....

Μπούιτερ: Μπλόφα της Μέρκελ το δήθεν… Grexit.

«Μπλόφα της γερμανικής κυβέρνησης» με απώτερο σκοπό να «επηρεάσει τις εκλογές στην Ελλάδα», χαρακτηρίζει τους δήθεν φόβους για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup, Βίλεμ Μπούιτερ.
Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην ελβετική εφημερίδα Handelszeitung ,ο 65χρονος Βίλεμ Μπούιτερ ερωτηθείς
για την άποψη που διατυπώνουν κάποιοι πολιτικοί στο Βερολίνο ότι δήθεν σήμερα είναι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα επηρεάσει την ευρωζώνη τονίζει : .....

CNBC: Tα hedge funds δεν πιστεύουν το σενάριο του Grexit και επενδύουν στα ελληνικά ομόλογα.

Τους λόγους για τους οποίους τα hedge funds επενδύουν στα ελληνικά ομόλογα επιχειρεί να περιγράψει το CNBC, σε ένα ακόμη δημοσίευμά του.

Το εν λόγω δημοσίευμα υπογράφεται από την Michelle Caruso - Cabrera, η οποία πριν από ένα 24ωρο - με έτερο δημοσίευμά της στο CNBC - αποκάλυψε
τις συναντήσεις μεγάλων αμερικανικών hedge funds με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.

Όπως επισημαίνεται στο νέο δημοσίευμα, οι ξένοι επενδυτές πραγματοποιούν συναντήσεις με,......

Μεγάλες ανατροπές στα όρια ηλικίας ...


Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης εις το διενεκές, πέραν των 62 και 67 ετών, με παράλληλη αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης για την κατώτατη σύνταξη στα 20 έτη για όλους τους εργαζόμενους και με περαιτέρω μείωση των συντάξεων κύριων και...επικουρικών, είναι τα μέτρα που φωτογραφίζει η απόρρητη αναλογιστική μελέτη για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος κα τη σταθεροποίηση των συνταξιοδοτικών δαπανών στα επόμενα έτη.

Στην 34 σελίδων εμπιστευτική μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, την οποία εξασφάλισε και δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα ο "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής", η πρόβλεψη για την εξέλιξη της συνταξιοδοτικής δαπάνης έγινε με δεδομένο ότι για την κατώτατη σύνταξη απαιτούνται 20 (αντί 15) έτη ασφάλισης και όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 62 και στα 67 για μειωμένη και πλήρη σύνταξη αντίστοιχα.

Στις βασικές παραμέτρους της μελέτης έχει υπολογιστεί η επίπτωση που θα έχει στα ποσά κύριων συντάξεων η πλήρης εφαρμογή του νόμου 3863/10 από το 2015 καθώς και η πλήρης εφαρμογή του νόμου 4052/12 και του 4281/14 για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος τόσο στις καταβαλλόμενες όσο .....