Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Ελλάδα : Μένουμε Ευρώπη --- Ευρώπη : Μείνετε εκεί που είστε : στα Βαλκάνια…

Όταν στην Επιτροπή στη Βουλή που ερευνά πώς φτάσαμε στα Μνημόνια, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Βασίλης Κορκίδης ανέφερε ότι ο πολύς κύριος Πολ Τόμσεν του είπε ότι οι μισθοί στην Ελλάδα πρέπει να «βαλκανιοποιηθούν», μου προκάλεσε έκπληξη η έκπληξη όσων εξεπλάγησαν. 
Διότι ο κ. Τόμσεν, δεν είπε κάτι που δεν βρίσκεται ήδη στα μνημόνια και συνιστά επομένως μνημονιακή μας υποχρέωση. 
Τα Μνημόνια είναι σαφή : πρέπει να συγκλίνουμε (για τους πολύ «σοβαρούς» λόγους που επικαλούνται), προς μισθούς και συντάξεις Βουλγαρίας και άλλων «ανταγωνιστικών» μας οικονομιών, με ό,τι αυτό σημαίνει. Κι αυτό σημαίνει, πώς μια «σύγκλιση» αυτής της μορφής,οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε εκατοντάδες χιλιάδες νέα λουκέτα μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών, ακόμα μεγαλύτερη πραγματική ανεργία, ακόμα μεγαλύτερη εμβάθυνση και πλάτυνση της φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. 
Αν τώρα σ’ αυτές τις υπογεγραμμένες μνημονιακές υποχρεώσεις προσθέσετε την ολοκληρωτική αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, έχουμε μια πολύ καθαρή αντίληψη της εικόνας της Ελληνικής Αποκάλυψης που οι δανειστές μας, έχουν «φιλοτεχνήσει» για τη χώρα μας και το λαό μας.
Αυτά, όσοι από τον απλό λαό μετέχουν στα αντισυλλαλητήρια «Μένουμε Ευρώπη» (ως εάν όσοι μετέχουν στα συλλαλητήρια εναντίον της λιτότητας μιλούν εναντίον της Ευρώπης!), είναι «λεπτομέρειες» που δεν .........πρέπει να ξεχνάνε, και κυρίως, δεν πρέπει να ξεχνάνε να τις θέτουν στους μνημονιακούς εκείνους πολιτικούς που συνδιαδηλώνουν μαζί τους, δίνοντας και το στίγμα του περιεχομένου και της σκοπιμότητας αυτών των συλλαλητηρίων. 
Να μη ξεχνούν να τους ερωτούν, αν διαδηλώνουν για μισθούς και συντάξεις επιπέδου Βουλγαρίας,
να τους ερωτούν γιατί υπέγραψαν και υποστήριξαν Μνημόνια με αυτές ακριβώς τις επιδιώξεις. 
Να μη ξεχνούν να ερωτούν, κάποιους απ’ αυτούς, αν θεωρούν τα Μνημόνια «ευκαιρία» για την Ελλάδα, και αν αύριο έρθουν στην εξουσία, ποιες ακριβώς σελίδες των Μνημονίων θα σκίσουν, πότε θα τις σκίσουν και τι ακριβώς θα αποδεχτούν και τι ακριβώς θα απορρίψουν από τις νέες απαιτήσεις των δανειστών, που βρίσκονται σε φάση παροξυσμού σε ό,τι αφορά τις αξιώσεις τους. 
Και, επίσης, να εξηγήσουν, τι έχουν να πουν, πέρα για όλα τα παραπάνω, για τη σημερινή Ευρώπη, που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της κάθε έννοια νομιμότητας και δημοκρατίας, να εξηγήσουν, όχι σε ποια Ευρώπη μένουμε, μα για ποια Ευρώπη πολεμάμε, και πώς πολεμάμε για την Ευρώπη που ονειρευόμαστε εμείς οι απλοί άνθρωποι, τουλάχιστον όσοι έχουμε διαφορετικά όνειρα από εκείνα των κυρίων Σόϊμπλε και Ντάϊσεμπλουμ ή της κυρίας Μέρκελ και των φίλων τους.
Σήμερα, είναι μια μέρα γεμάτη στην Ευρώπη.
Το βράδυ υπάρχει μια Σύνοδος Κορυφής, με αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα.
Μια Σύνοδος Κορυφής διπλά θλιβερή. 
Διότι πρόκειται για ένα θίασο σκιών, με μοναδικό φωτιζόμενο πρόσωπο αυτό της γερμανικής ηγεμονίας. Οι πάντες καμώνονται ότι είναι ηγέτες, αλλά, δεν είναι παρά η ηχώ της μιας και μοναδικής ηγετικής παρουσίας, αυτής της γερμανίδας καγκελαρίου. 
Όπως όμως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, πρέπει να προσθέσουμε και τη διαφοροποίηση της νέας ελληνικής κυβέρνησης, που με τη στάση της, δεν προκαλεί σύγχυση και εκνευρισμό μονάχα διότι είναι απείθαρχη ή αριστερή, μα κυρίως διότι μια τέτοια στάση μπορεί να μολύνει αυτό το κλίμα υποταγής στη γερμανική πρωτοκαθεδρία με ό,τι αυτή η μόλυνση μπορεί να συνεπάγεται ως «περαιτέρω» πιθανές συνέπειες.
Όμως ακόμα κι έτσι, αυτός είναι μονάχα ο ένας λόγος που καθιστά αυτή τη Σύνοδο ένα θίασο σκιών.
Η Σύνοδος Κορυφής, διαμηνύει ότι δεν είναι «αρμόδια» να λάβει αποφάσεις για το ελληνικό χρέος, διότι αυτό θα πρέπει να το κάνει το «αρμόδιο» Eurogroup, οι υπουργοί οικονομικών δηλαδή.
Δηλαδή : σε τούτη τη νέα Ευρώπη – πολιτικό και δημοκρατικό εξάμβλωμα, οι επικεφαλείς των κυβερνήσεων έχουν λιγότερες αρμοδιότητες από τους υπουργούς τους, και εν προκειμένω από τους υπουργούς οικονομικών τους! 
Αν οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης πουν τούτο ή το άλλο, αυτό προφανώς δεσμεύει τους ίδιους τους πρωθυπουργούς τους, χωρίς να ισχύει το αντίστροφο! Αυτό θα ήταν αληθινό βεβαίως, αν δεν ήταν ένα χονδροειδέστατο ψέμα!
Όμως, ακόμα κι έτσι, η μεγαλειώδης αυτή κοροϊδία, δεν σταματά εδώ, διότι και το ίδιο το Eurogroup αποδεικνύεται κι αυτό ένας θίασος σκιών, διότι κι αυτό, προκειμένου να μιλήσει και να λαλήσει, προηγούμενα αναμένει να λάβει τις πολύ καθοριστικές «γνώμες» των τεχνοκρατών του Euroworking Group δηλαδή των καθαρά τεχνοκρατών.
Έτσι έχουμε τούτη την πολύ πολιτική, πολύ δημοκρατική σειρά πραγμάτων :
Οι αρχηγοί των κυβερνήσεων παραπέμπουν στους υπουργούς οικονομικών και οι τελευταίοι στους τεχνοκράτες.
Οι αρχηγοί των κυβερνήσεων δεν μπορούν να αποφασίσουν αν προηγούμενα δεν αποφασίσουν οι υπουργοί τους και οι τελευταίοι αν οι τεχνοκράτες δεν τους ενημερώσουν με ακρίβεια χιλιοστού, πόσο ακόμα «ποσοστό» κοινωνίας πρέπει να εξαθλιωθεί, πόσο ακόμα «ποσοστό» οικονομίας πρέπει να λεηλατηθεί, ώστε η ευημερία των αριθμών των λογιστικών τους καταστίχων να είναι πλήρως εξασφαλισμένη, διότι στη σημερινή Ευρώπη, σαν μιλάνε για «ευημερία» και «ανάπτυξη», εννοούν αυτή ακριβώς την «ευημερία» και «ανάπτυξη», δηλαδή των αριθμών.
Συνεπώς, στη σημερινή αναγγελθείσα συγκέντρωση των οπαδών του «Μένουμε Ευρώπη», καλό θα είναι, οι απλοί πολίτες, να μη ξεχάσουν, ποια θα έπρεπε να ήταν τα πραγματικά συνθήματα και αν αυτά πράγματι θα υπάρχουν αναρτημένα στα πλακάτ.
Μένουμε στην Ευρώπη λοιπόν;
Βεβαιότατα!
Στην Ευρώπη που δεν σκοτώνει τη Δημοκρατία!
Στην Ευρώπη που δεν δημιουργεί ανέργους!
Στην Ευρώπη που δεν μειώνει το βιοτικό επίπεδο!
Στην Ευρώπη της ανάπτυξης και της δίκαιης κατανομής του πλούτου!
Στην Ευρώπη που δεν επιβάλει Μνημόνια, «φάρμακα που σκοτώνουν»!
Στην Ευρώπη που σέβεται και ενισχύει το κοινωνικό κράτος!
Στην Ευρώπη που δεν αναγνωρίζει μισθούς και συντάξεις διαφοροποιημένες με σαφώς ρατσιστικά κριτήρια, όπως «μισθοί και συντάξεις Βαλκανίων», και άλλα παρόμοια!
Στην Ευρώπη που δεν οδηγεί κατά χιλιάδες ανθρώπους στην αυτοκτονία συνεπεία της ανέχειας που τους εξασφαλίζουν οι πολιτικές της!
Αν όλα τα παραπάνω ισχύουν, τότε σκέψου πόσο πολύ φωνάζεις για να συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, ή για να καταργηθούν!
Και σκέψου ακόμα, αν πιστεύεις ότι δεν θά πρεπε να συμβαίνουν, ποιοι είναι αυτοί που συνδιαδηλώνουν μαζί σου, αν κι αυτοί διαδηλώνουν για όσα εσύ πράγματι θέλεις να μη συμβαίνουν, θέλεις να μην είχαν συμβεί στη χώρα και στον εαυτό σου.
Υπήρξα, και εξακολουθώ να είμαι ένθερμος οπαδός της ιδέας μιας πολιτικά ενωμένης Ευρώπης, στην οποία τα κράτη – μέλη θα μετέχουν πλήρως ισότιμα, χωρίς ηγεμονικούς άξονες και ηγεμονικούς λαούς.
Μια Ευρώπη, στην οποία ό,τι θα ισχύει στο Βερολίνο, θα ισχύει το ίδιο και στο Παρίσι, στην Αθήνα, στη Ρώμη, στη Λευκωσία.
Μια Ευρώπη στην οποία το τι θα συμβαίνει και τι δεν θα συμβαίνει θα το αποφασίζουν οι λαοί με τρόπο δημοκρατικό.
Μια Ευρώπη χωρίς κράτη ειδικές οικονομικές ζώνες και περιοχές ευημερίας και δυστυχίας.
Μια Ευρώπη με κοινή κοινωνική πολιτική, κοινή οικονομική πολιτική, ένα κράτος πλήρως ενοποιημένο, με κοινή οικονομική πολιτική, κοινή κοινωνική πολιτική, κοινά σύνορα, κοινές ένοπλες δυνάμεις.
Αυτά ήταν το κοινό όραμα των λαών, όταν πριν 70 κοντά χρόνια ξεκίναγε το μεγάλο ευρωπαϊκό πείραμα.
Πού βρισκόμαστε σήμερα και κυρίως προς τα πού οδεύει η Ευρώπη σε σχέση με εκείνα τα οράματα;
Σήμερα βρισκόμαστε προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.
Μένουμε σ’ αυτό το διαλυτικό πνεύμα, σ’ αυτή τη διαλυτική πορεία;
Ευχαριστώ όχι!
Τι πρέπει να γίνει λοιπόν;
Να το ερώτημα που δεν συζητάμε.
Μέχρις ότου, κάποτε, που κανείς δεν ξέρει πότε, η Ευρώπη ξαναμπεί στις ράγες των πρωταρχικών της οραμάτων, η άποψη μου είναι τούτη : 
να διαλυθεί η ευρωζώνη, όχι όμως και η Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Η Ένωση, να παραμείνει, και να αποτελέσει την αφετηρία για μια νέα προσπάθεια ουσιαστικής Ένωσης, όπως την περιέγραψα παραπάνω. 
Να επιστέψουμε πίσω στις 7 Φεβρουαρίου του 1992, και να ακυρώσουμε την Συνθήκη του Μάαστριχτ, και στη θέση της να θέσουμε μια νέα Συνθήκη, που να θέτει το χρονοδιάγραμμα της ουσιαστικής Ένωσης, της δημιουργίας ενός ενιαίου ευρωπαϊκού κράτους, με όλα αναγκαία πολιτικά και πολιτειακά όργανα για να λειτουργεί και με ένα ενιαίο δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα προκύψει από την έγκριση του ευρωπαϊκού λαού, και όχι των καθέκαστα εθνικών κοινοβουλίων. 
Ένα Σύνταγμα υπερασπιστή των ανθρωπίνων, κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών δικαιωμάτων των Ανθρώπων και των Κοινωνιών, όπως αυτές οι ελευθερίες είναι καταγεγραμμένες στο ευρωπαϊκό και διεθνές κεκτημένο, το οποίο κεκτημένε έχει ήδη καταστεί στόχος αποδόμησης και απαξίωσης εν ονόματι αγοραίων αξιώσεων.
Μένουμε σ’ αυτή την Ευρώπη;
Αν ναι, η Αθλιότητα που έχει εγκατασταθεί σ’ αυτή και δρα διαλυτικά σε βάρος των οραμάτων που οδήγησαν στο να επιχειρηθεί εδώ και 70 περίπου χρόνια αυτό το φιλόδοξο πείραμα, πρέπει επειγόντως να εξοβελιστεί από το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε μαζί της.
Με την εγκαθιδρυμένη διαλυτική Αθλιότητα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, ή θα έρθεις σε ρήξη μαζί της, ή θα ηττηθείς νομοτελειακά όσο της αναγνωρίζεις χώρο και χρόνο να δραστηριοποιείται.
Ένα σάπιο μήλο μπορεί να σαπίσει όλα τα υγιή μήλα μέσα στο τσουβάλι.
Δεν είδα ποτέ όμως, τα υγιή μήλα να ιαίνουν ένα σάπιο μήλο.
Κι εδώ, στο κοινό ευρωπαϊκό τσουβάλι, υπάρχουν όχι ένα μα κάμποσα σάπια μήλα…

Βασίλης Δημ. Χασιώτης

Βερολίνο: «Η πτώση της κυβέρνησης Α.Τσίπρα το μόνο σενάριο που εξετάζουμε – Τελείωσαν οι ημέρες του» – Δείτε την απόρρητη διαταγή της ΕΛ.ΑΣ!!!!!!!!


ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ

Πολιτική ανωμαλία και εγκατάσταση "μαύρης κυβέρνησης" είναι το σενάριο που μελετούν στη Γερμανία.

Μάλιστα, η Γερμανία δεν διστάζει να στείλει ευθέως τα μηνύματα της αφού η Ηandelsblatt το φωνάζει ευθαρσώς:

"Ένα Grexit, εάν η κρίση χρέους της Ελλάδας συνεχίζει να κλιμακώνεται, δεν είναι αυτό που φαντάζει ως το πλέον πιθανό σενάριο. Ούτε το Graccident. Αυτό που είναι το πιο πιθανό σενάριο, στην πραγματικότητα, είναι η πτώση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα".

Αυτή είναι η άποψη που εκφράζεται στο φύλλο της Handelsblatt, σε ένα άρθρο που μάλιστα φέρει τον τίτλο: 
“Η πτώση του Αλέξη Τσίπρα: Τι θα συμβεί στο μέλλον στην Ελλάδα;”.

Η φωτογραφία του άρθρου μάλιστα, που απεικονίζει το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα σε μια μεγάλη σημαία, την οποία όμως μαζεύουν εκείνη τη στιγμή, συνοδεύεται από τη λεζάντα: 
“τελείωσαν οι ημέρες του Αλέξη Τσίπρα;”.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως....

..Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους τραπεζίτες..."ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ" ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ.

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους τραπεζικούς προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση-ή έτσι τουλάχιστον διαβεβαιώνουν στο defencenet.gr κορυφαία στελέχη της-αφού διακριβώνεται ότι διαδραματίζουν έναν ιδιαίτερα "βρώμικο" ρόλο στην πορεία διαπραγμάτευσης της χώρας με τους δανειστές.
 
Μετά την απόφαση της Βουλής να διατάξει την βίαια προσαγωγή του διοικητή της ΤτΕ Γ.Στουρνάρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας υπάρχουν σκέψεις να εγκληθεί και ο διοικητής της Eurobank Νίκος Καραμούζης ο οποίος προχώρησε εμπρηστικές δηλώσεις στο BBC που εκ της θέσης του σαφώς και επιβαρύνουν το κλίμα πανικού μεταξύ των πολιτών της χώρας σε ότι αφορά την ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος.
 
Στην κυβέρνηση θεωρούν τον....

Τελικά δεν κινδυνεύει από πραξικόπημα η κυβέρνηση: Μπορεί να "πέσει" κι από μόνη της! - "Δίνει πόνο" στον λαό και παίρνει, τι;

Βαριά φορολόγηση στον τουρισμό στον μόνο κλάδο της ελληνικής οικονομίας που "ανθεί", συνταξιοδότηση σχεδόν μετά...θάνατον, "χαράτσι" στην διατροφή μας, μείωση συντάξεων 1% στις κύριες και 5% στις επικουρικές και "λιώσιμο" των επιχειρήσεων από την βαριά φορολογία προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές για να προκύψει η λεγόμενη "έντιμη" συμφωνία.
 
Λίγο πριν ανακοινώθηκε από την "εξαμερή" η κατ'αρχήν συμφωνία και το ανακοινωθέν μιλά για "Βάση συζήτησης οι ελληνικές προτάσεις".
 
Που σημαίνει ότι μπορεί να ... χειροτερέψουν κι άλλο για τους πολίτες!
 
Πριν λίγο βγήκε η ακόλουθη είδηση ότι δεν πάρθηκε καμία απόφαση σήμερα στη σύνοδο κορυφής.  Ευρωπαϊκή πηγή αναφέρει ότι δόθηκε τελεσίγραφο στον Τσίπρα να επιστρέψει με καλύτερη πρόταση! Δηλαδή του ζητάνε και άλλα μέτρα!

Με αυτά τα μέτρα αν  η συμφωνία δεν περιλαμβάνει ένα μεγάλο "κούρεμα" χρέους και δωρεάν παροχή οικονομικής βοήθειας ("αναδιάρθρωση χρέους" και "αναπτυξιακή βοήθεια" καλείται το όλο πακέτο για "διπλωματικούς" λόγους) και δεν φανεί στην ελληνική οικονομία τάχιστα το ευεργετικό αποτέλεσμα από την συμμετοχή στους BRICS και την προκαταβολή του αγωγού Greek Stream, τότε ο βίος της παρούσας κυβέρνησης προβλέπεται....

«Σοβαρό ενδεχόμενο ένας πόλεμος στην Ευρώπη»! Κείμενο με σφραγίδα ΕΕ το υποστηρίζει!

www.onalert
Η ΕΕ ετοιμάζεται ακόμη και για πόλεμο!
παραλογισμός φαίνεται να επιστρέφει στην Ευρώπη. Το επίσημο κείμενο της ΕΕ για τα σχέδιά της περί Άμυνας ξεκινά στην πρώτη φράση του με την διαπίστωση ότι “η απειλή του πολέμου στην Ευρώπη μέχρι πρόσφατα στην Ευρώπη ήταν αδιανόητη,αλλά δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για “δούμε” έναν τώρα”! 
Η άποψη αυτή στηρίζεται κυρίως στην Ρωσία και στην κρίση με την Ουκρανία. Η Μόσχα κατηγορείται ότι παραβιάζει τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο γειτονικών χωρών, κάτι που στο Αιγαίο γινεται βεβαια από το 1974 με τους Ευωπαίους όμως να μην το έχουν…

Πεντοζάλη με ζάλη…

filespentozali_291833155
Από την επομένη των εκλογών η παράγκα των Βρυξελλών άρχισε να μαθαίνει αυτό που προεκλογικά χλεύασε και η ίδια και οι εδώ εμπορικοί της αντιπρόσωποι…Τον πεντοζάλη με ζάλη …
Φάνηκε τρεις μέρες μετά τις εκλογές, στη ζαλάδα του Σουλτς που ήρθε στην Αθήνα, με τον αέρα του «αφεντικού» και άκουσε τον Τσίπρα να του λέει «το πρόγραμμά σας απέτυχε«… Και λίγες μέρες μετά, ο Έλληνας πρωθυπουργός έκλεινε κατάμουτρα το τηλέφωνο στον Ντράγκι και στη γενικευμένη, και μέχρι τότε αδιατάρακτη αυθάδεια των δανειστών…
Φάνηκε επίσης με τη σκοτοδίνη του Ντάισελμπλουμ, σ΄εκείνη την εμβληματική στιγμή, όταν 0 Βαρουφάκης του είπε on kamera τέρμα η τρόικα στην Αθήνα και έπαθε ντελίριο ο πλανήτης …
Πέντε μήνες τώρα το κάλεσμα της ιστορίας έχει φέρει ήδη τα πάνω κάτω στη διεθνή πολιτική σκακιέρα. Το ελληνικό ζήτημα έγινε παγκόσμιο. 
Οι αντιθέσεις στο ευρωπαϊκό σκηνικό εξερράγησαν. Η ενδογερμανική κρίση αποκαλύφθηκε και απειλεί την ίδια την πολιτική υπόσταση της Μέρκελ. Οι αμερικανογερμανικές σχέσεις καθορίζονται εν πολλοίς από τις εξελίξεις που σχετίζονται ....

Αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι οι Έλληνες, αλλά η γή και όλος ο πλούτος της Ελλάδος.Η δραχμή δημιουργεί ανεξάρτητη οικονομία και κανένας δεν θέλει ανεξάρτητη Οικονομία στην Ελλάδα.

Prota oi ypourgoi  F1
Όσο και αν προσπαθεί με την προπαγάνδα το σύστημα να κρατηθεί στην εξουσία, φαίνεται καθαρά πλέον πως “πνέει τα λοίσθια”.

            Η προπαγάνδα ξέρετε , είναι το σημαντικότερο  μέσον ελέγχου των λαών και ξεκίνησε να εφαρμόζεται συστηματικά από τον Μπενίτο Μουσολίνι το 1924. Συνεχιστής  ήταν ο  Αδόλφος Χίτλερ,  που δημιούργησε  τότε στην Γερμανία και Υπουργείο Προπαγάνδας.

            Επειδή ακούμε για προπαγάνδα,  αλλά δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς σημαίνει, ακούστε:  Η προπαγάνδα με μία φράση, είναι  η διαστρέβλωση της αλήθειας. Κανονικά ορίζεται ως :  η συστηματική προσπάθεια  διάδοσης ιδεών ή απόψεων,  με σκοπό,  να αλλάξει εντελώς τις απόψεις των άλλων , επηρεάζοντας και διαμορφώνοντας κατάλληλα την κοινή γνώμη.
 
         Με λίγα λόγια δηλαδή, πως θα γεμίσω με ψέματα τον λαό.  

        Αν από τότε, ήξεραν την δύναμη που έχει  η προπαγάνδα,  στην άσκηση της εξουσίας,  μήπως μπορείτε να φανταστείτε,  ΣΕ  ΤΙ  ΣΗΜΕΙΟ  “ΝΤΟΚΤΟΡΑ” έχει εξελιχθεί η προπαγάνδα σήμερα,  με τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτει;

Με λίγα λόγια, ποτέ ο κόσμος κατά το παρελθόν , δεν είχε ξαναζήσει μέσα σε τέτοιο ψέμα, όπως ζούμε σήμερα.  Ότιδήποτε  μεταφέρουν ως πληροφορία και είδηση σήμερα στον λαό, είναι ένα ψέμα και μία  διαστρέβλωση της αλήθειας.

Σήμερα θα μιλήσουμε για το αδιέξοδο της σημερινής συγκυβέρνησης, πως φθάσαμε εδώ, αλλά και για το άγνωστο παρασκήνιο,  που φυσικά δεν δημοσιεύεται. 

Το πιστέψετε ή όχι, βάλτε το.......

Foreign Policy: "Άσχημα νέα για τις ΗΠΑ - Η Ρωσία θα σώσει την Ελλάδα"

"H Ρωσία μπορεί και θα σώσει την Ελλάδα" δημοσιεύει το γνωστό περιοδικό γεωστρατηγικής «foreign policy», "κάτι το οποίο αποτελεί μια πολύ κακή είδηση, ειδικά για τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ".

Οι ειδικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι...
κατά τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με το Ρώσο Πρόεδρο, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουνίου, ο Α.Τσίπρας ζήτησε «καθαρά και ξάστερα» από τον Β.Πούτιν βοήθεια για την αποπληρωμή του χρέους προς το ΔΝΤ.

Αυτό αποτελεί πολύ «άσχημα νέα» για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ , διότι η Ρωσία εκμεταλλευόμενη τη στιγμή , θα «αρπάξει» την ευκαιρία και θα έρθει να διασώσει την Ελλάδα, γράφει σε ένα άρθρο του ο David Francis.

"Για τους Ρώσους, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι .....

Η ιστορία του Σιωνισμού: Η απαγορευμένη σε όλες τις τηλεοράσεις του πλανήτη ταινία, που ΔΕΝ θα δείτε ΠΟΥΘΕΝΑ! (The Zionist Story - Video)

Μια ταινία ανεξάρτητη παραγωγή του Ronen Berelovich, για την «ιδεολογία» δημιουργίας ισραηλινού κράτους.

Η εθνοκάθαρση, η αποικιοκρατία, ο ρατσισμός, το apartheid εναντίον του Παλαιστινιακού λαού για ένα «καθαρό» εβραϊκό κράτος! 

Ο Ronen Berelovich...
είναι ισραηλινός πολίτης και υπηρέτησε στον ισραηλινό στρατό…

Μεγαλειώδης κωλοτούμπα της Die Welt: Είμαστε όλοι απόγονοι των Ελλήνων!

"Σημασία δεν έχει πώς θα τελειώσει η μάχη της Αθήνας με τους δανειστές και το αν τελικά η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, αλλά το γεγονός πως είμαστε οι απόγονοι των Ελλήνων και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες", αναφέρει άρθρο της σημερινής Die Welt, που… ξαφνικά ευχαριστεί τους Έλληνες!

Ο αρθρογράφος Χένρικ Μπόντερ...
σχολιάζει ότι κάποιοι με το πείσμα και τη διαστροφή που έχουν, κατάντησαν την Ευρωπαϊκή Ενωση μια κοινότητα χωρίς αξίες, με κύριο σκοπό την αυτοσυντήρηση. 

"Γνωρίζουμε καλά πως μια χώρα που ανήκει στην ευρωζώνη δεν μπορεί να ξεφύγει και μάλιστα οι σχεδιαστές του ευρώ δεν είχαν σκεφτεί καθόλου μια τέτοια περίπτωση. 

Κάτι τέτοιο, σύμφωνα πάντα ......

ΡΟΥΚΕΤΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ – «Σκόπιμο το Σαμποτάζ στην Ελληνική Οικονομία για να Πέσει η Κυβέρνηση»

pegasus_o_1581_106295974_type12459Την σκοπιμότητα του σαμποτάζ στην Ελληνική οικονομία έτσι ώστε να αποτελεί μονόδρομο για την κυβέρνηση η υποταγή στο νέο μνημόνιο, αποκαλύπτει ο Αμερικανός εκδότης, Jon Utley (American Conservative magazine and a prominent antiwar activist) μιλώντας στο Spoutnik.
 
Αποκαλύπτοντας παράλληλα την δολιότητα των κινήσεων της Γερμανίας, την ίδια ώρα που η καγκελάριος, Μέρκελ παρουσιάζεται ως μέγιστη βοηθός μας στη «σωτηρία».
«H γερμανική κυβέρνηση εξέφρασε τον φόβο ότι η Ελλάδα θα…

Οταν ο Διευθυντής του ΔΝΤ λέει το μνημόνιο καταστροφικό, οι Δημοσιογράφοι-Μαθητές πάνε Ισόβια;


batista
Ο Διευθυντής του ΔΝΤ Paulo NogueiraBatista (IMF – Executive Director)  λέει το μνημόνιο καταστροφικό αλλά οι Δημοσιογράφοι-Μαθητές της Κριστίν Λαγκάρντ για χρόνια, μας παπαγάλιζαν το «Μνημόνιο είναι Ευτυχία» και μαζί με το Μαύρο Πολιτικό Μέτωπο του μνημονίου μας κουνούσαν το δάκτυλο λέγοντας μας «Μαζί τα Φάγαμε» 

««Έδωσαν λεφτά για να σώσουν γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, και όχι την... Ελλάδα» – Paulo NogueiraBatista (IMF – Executive Director) 

Σφοδρή κριτική στην Ευρωζώνη, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ασκεί το μέλος της διοίκησης του ΔΝΤ Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα, σε συνέντευξή του στον Alpha τον Μάρτιο του 2015 και σήμερα επανήλθε στο RT και είπε το ίδιο ! 

ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ-ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ...

Πρόεδρος Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα: Σας κάνουν ότι και σε εμάς - Έδιναν μίζες σε πολιτικούς και μετά ερχόταν το ΔΝΤ Το διαβάσαμε από το: Πρόεδρος Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα: Σας κάνουν ότι και σε εμάς - Έδιναν μίζες σε πολιτικούς και μετά ερχόταν το Δ.Ν.Τ ...

http://www.enallaktikos.gr/img33824_c0118ff900a0230ffe35acd3db08e0db.jpg
Επιμέλεια, μετάφραση: Βιβή Συργκάνη, enallaktikos.gr

Συνέντευξη στο euronews παραχώρησε ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, στην οποία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο ελληνικό ζήτημα.


Ο Ισημερινός είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στη Λατινική Αμερική και προσελκύει επενδυτές από όλο τον κόσμο.

 

Το 2014, η "οικονομία χωρίς πετρέλαιο" του Ισημερινού πέτυχε ρυθμούς ανάπτυξης 4%, τρεις φορές υψηλότερους ρυθμούς από τον μέσο όρο ανάπτυξης των γειτονικών χωρών.


Όταν ρωτήθηκε πως τα κατάφερε, ο Κορέα απαντά: "Γνωρίζαμε ..

Προσοχή! Χωρίζουν λαούς, μοιράζουν διχόνοια...

http://nea.allnewz.gr/wp-content/uploads/2015/06/%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B1.jpgΔεν είναι νέο το διαίρει και βασίλευε, είναι τόσο παλιό όσο και τα χρόνια της εξουσίας…


Βλέπω τις τελευταίες μέρες να καλλιεργούνται αισθήματα διχασμού, αλλού όσο και στην πατρίδα μας.

Βλέπω μακελειό και φονικά στις ΗΠΑ το ένα μετά το άλλο που δυναμιτίζουν φυλετικές διακρίσεις από χρόνια ξεχασμένες.

Βλέπω ότι όσο οι πιέσεις δανειστών αλλά ΚΑΙ κυβέρνησης ασκούνται πάνω μας η απελπισία να είναι η μόνη που κερδίζει σε έδαφος.

Βλέπω στα social media σχόλια και αναρτήσεις θυμού για τη σκέψη και την επιθυμία του “άλλου”.

Ο ένας θέλει να μείνει Ευρώπη και ο άλλος θέλει να βγει από την Ευρώπη. Κανείς όμως δεν διαδηλώνει για να βγει από την κυριαρχία της ντόπιας ελίτ.

Βλέπω ο ένας να είναι ξαφνικά με την “αριστερά”, χωρίς να είναι καν αριστερός και ο άλλος με την “δεξιά” που δεν έχει καμιά διαφορά από την δήθεν αριστερά, αφού και οι δυο έχουν στους κόλπους τους και στις παρατάξεις τους γερές ενέσεις από τη διεθνή σοσιαλιστική που μας οδήγησε σε αυτό το χάλι.

Και μετράω τα χρόνια. Του χρόνου...