Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ανανέωση όρκων!!

Δεν πρόκειται για τους συνηθισμένους όρκους αγάπης!
Αυτούς που ανανεώνονται, όταν, συνήθως, αρχίζουν οι απιστίες!


Τελειώνει ο Αύγουστος...να το φθινόπωρο.
Νάμαστε, λοιπόν, μπροστά στο νέο καθήκον.
Να ανανεώσουμε τους όρκους...ανατροπής!!

Το συνηθίσαμε τα τελευταία 4 χρόνια.
Σεβαστήκαμε και φέτος τα μπάνια του λαού.
Ως εδώ!
Από τον άλλο μήνα βάζουμε...

ΧΑΘΗΚΕ Ο ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ...ΣΕΡΝΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ...Όλο το εξώδικο των στρατιωτικών στον υπουργό Οικονομικών - Τι ζητούν τι σχεδιάζουν - Με κατασχέσεις προσωπικών περιουσιών απειλούν στρατιωτικοί για την απόφαση του ΣτΕ

Την επιστροφή των νόμιμων αποδοχών σ΄ όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ,όπως ακριβώς ορίζει η απόφαση του ΣτΕ,ζητά με το εξώδικο που έστειλε στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβαλη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.


Πρόκειται προφανώς για μια κίνηση τακτικής που προαναγγέλει....

Το χρονολόγιο της σύγχρονης πραγματικότητας...

Στα επίπεδα του 1980 έχουν φτάσει οι μισθοί στην Ελλάδα, ενώ τα εργασιακά και τα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται στον Μεσαίωνα.

Ο κυρίαρχος πολιτικός διάλογος ταλαντεύεται μεταξύ της δεκαετίας του 1960, της εμφυλιοπολεμικής περιόδου και της χούντας των συνταγματαρχών.

Οι λαϊκές κινητοποιήσεις έχουν κολλήσει στο μοτίβο της δεκαετίας του ’70, ενώ τα Μέσα Ενημέρωσης επέστρεψαν με το σπαθί τους στην περίοδο της γερμανικής Κατοχής.

Μεγάλο κομμάτι της λαϊκής τάξης ζει...

Φοροκαταιγίδα: Με ύφεση 4%, αύξηση εσόδων 27%.



Ξετινάζουν μισθωτούς, συνταξιούχους και μικρομεσαίους επαγγελματίες. 

Η υπερφορολόγηση και η σχεδιασμένη υπεραπόδοση των φόρων, υπό τον φόβο νέων ληξιπρόθεσμων χρεών, έχουν οδηγήσει σε πρωτοφανή φορολογική λαίλαπα. 
  
Η εξοντωτική φορομπηχτική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ’ εντολήν των δανειστών, και η οποία έχει οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες μισθωτούς, συνταξιούχους και μικρομεσαίους επαγγελματίες, αποτυπώνεται...

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Αντισυνταγματικός ο ΕΝΦΙΑ.

Αντισυνταγματικό χαρακτηρίζει τον ΕΝΦΙΑ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής. 

Σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό αναφέρει μεταξύ άλλων ότι αγνοήθηκε το στοιχείο της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών και τονίζει ότι «η φορολόγηση απρόσοδης ακίνητης περιουσίας καταλήγει απροκάλυπτα στη δήμευσή της και, συνακόλουθα, σε εκ πλαγίου παραβίαση των σχετικών συνταγματικών απαγορεύσεων». Ο πρόεδρος του ΔΣΑ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ....

Λαμογιστάν....Εισπρακτικές με χρέη στο ΙΚΑ θα κυνηγούν άλλους οφειλέτες !

64643Δεν υπάρχει! 
Οι εισπρακτικές εταιρίες χρωστάνε στο ΙΚΑ και όμως θα κλιθούν σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν στα ΜΜΕ να κυνηγούν τους άλλους οφειλέτες του ΙΚΑ και τους επαγγελματίες που χρωστάνε στο ΟΑΕΕ.
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσαν η ΠΟΣΕ ΙΚΑ και η ΠΟΠΟΚΠ και συγκεκριμένα αναφέρούν :
«Ένα χρόνο πριν, εκφράσαμε την αντίθεση μας σε νομοθετικές διατάξεις που περιλαμβάνονταν στην ίδρυση του ΚΕΑΟ και προέβλεπαν δυνατότητα συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες.

Τα τελευταία 24ωρα, πυκνώνουν τα δημοσιεύματα για πίεση του ΔΝΤ προκειμένου να ανατεθεί το κυνήγι των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε....

Το τέλος της υπομονής! Οι Έλληνες βγαίνουν επιτέλους στους δρόμους! Αποκλειστικό βίντεο!

Το τέλος της υπομονής! Οι Έλληνες βγαίνουν επιτέλους στους δρόμους! Αποκλειστικό βίντεο!

Μπορεί να αργήσαμε, αλλά είμαστε εδώ. 

Οι Έλληνες ξυπνούν, σηκώνονται από τους καναπέδες και τις ξαπλώστρες και... 

Πώληση «κόκκινων» δανείων σε fund θέλει η Τρόικα

20140822_53f70e2c61eff
Νέα θύελλα αντιδράσεων αναμένεται να ξεσπάσει στην πολιτική και οικονομική ζωή με το νέο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, καθώς συντελούνται ραγδαίες αλλαγές με επίκεντρο τους δανειζόμενους. Αυτό που αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς είναι η πώληση προβληματικών δανείων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους οι τράπεζες, χωρίς τη συγκατάθεση του δανειζόμενου.


Η αλλαγή αυτή αναμένεται να επηρεάσει κυρίως μεγάλα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται ή την ομαδοποίηση προβληματικών δανείων και την πώληση προς τρίτους. Στόχος, αναφέρει το Μνημόνιο, είναι να δημιουργηθεί αγορά για προβληματικά στοιχεία ενεργητικού.

Οι αλλαγές αναμένεται να τρέξουν πολύ γρήγορα. Θα συσταθεί ειδική ομάδα για να ετοιμάσει νομοθετικές...

Νομπελίστες Οικονομολόγοι: Χώρες του Νότου δεν θα αποφύγουν την έξοδο από το ευρώ


20140822_53f70e3a66201

«Οι γκάφες των πολιτικών σπρώχνουν την Ευρωζώνη στην ύφεση» - «Οι νέοι που θέλουν να βρουν δουλειά θα επηρεαστούν για δεκαετίες» – Πώς δικαιολογήθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος και τι είπε ο Στίγκλιτς
Σε «μαστίγωμα» της Άνγκελα Μέρκελ για τις οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξελίχθηκε η πέμπτη σύναξη των κατόχων βραβείων Νόμπελ στο Λιντάου της Γερμανίας.
Στην συνάντηση στη μικρή ....

Τα ρεζιλίκια των απατεωνίσκων Σκοπιανών συνεχίζονται: Έβαλαν καταδικασμένο κατσαπλιά «αρχαιολόγο» να προπαγανδίσει για την Αμφίπολη!

Αν η Ελληνική (να 'χαμε να λέγαμε) κυβέρνηση δεν ήταν απλά ένα υποχείριο των διεθνών τοκογλύφων, οι απατεώνες Σκοπιανοί δεν θα έβρισκαν πέτρα να κρυφτούν! 

Ωστόσο...
γνωρίζοντας ότι το υπουργείο Εξωτερικών είναι ανύπαρκτο ουσιαστικά και ότι οι Σαμαροβενιζέλοι κατέχουν την εξουσία απλά και μόνο για να υπογράφουν μνημόνια, οι κατσαπλιάδες γείτονες συνεχίζουν....

Οι «αιχμάλωτοι» του ΕΝΦΙΑ...

Αιχμάλωτοι του ΕΝΦΙΑ βρίσκονται χιλιάδες άτομα με αναπηρία και οικονομικά αδύναμες ομάδες καθώς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και το αλαλούμ που δημιουργήθηκε καθυστερούν την έκδοση της απόφασης για τις απαλλαγές.
Το πρόβλημα προέρχεται από...
την αδυναμία επικοινωνίας και διασταύρωσης των στοιχείων για τις οφειλές προς το Δημόσιο καθώς η μη ύπαρξη ληξιπρόθεσμων εκκρεμοτήτων αποτελεί προϋπόθεση για την απαλλαγή από τον φόρο ή για τη μείωσή του κατά 50%.

Την ίδια στιγμή στο υπουργείο Οικονομικών μελετούν αλλαγές και διορθώσεις για τον ΕΝΦΙΑ εν όψει...

Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Αδράνεια, σιωπή, κατεβασμένο το κεφάλι της ''Ελληνικής'' κυβέρνησης σε αυτή την πρωτοφανή, εξευτελιστική για την Ελλάδα απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μη χ@σω), να αποζημιώσει όλους τους αγρότες που χάνουν από το ρωσικό εμπάργκο τα προϊόντα τους, εκτός από τους ροδακινοπαραγωγούς που κατά 70% είναι Έλληνες! 

Ακόμα και...

Μετά από αυτό το βίντεο, δεν θα ξαναπιείτε Coca Cola - Δημοσιογράφος του BBC ξεφτιλίζει τον πρόεδρο της εταιρείας...


…αποδεικνύοντας ότι θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία!

Δείτε το εξωφρενικό βίντεο, όπου ο δημοσιογράφος δείχνει στον πρόεδρο πόση ζάχαρη έχει το κάθε ποτήρι, χύνοντας την μπροστά του, στο τραπέζι! 

Δεν χρειάζεται να ξέρετε αγγλικά, η εικόνα μιλάει από μόνη της…

Επετειακό αφιέρωμα ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ! 20 Αυγούστου 480 π.Χ.

Το στενό των Θερμοπυλών αποτελούσε ανέκαθεν την κύρια αμυντική τοποθεσία στον άξονα εισβολής Βορρά- Νότου στην Ελλάδα. 

Στην περιοχή έχουν...

Παρακολουθούν και την Ελλάδα οι γερμανοί;

Οι αποκαλύψεις που έρχονται συνεχώς από την γειτονική Τουρκία σχετικά με το νέο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών τηλεφωνιών συνδιαλέξεων, φαίνεται έχουν πολύ περισσότερες διστάσεις από όσες έχουν γίνει γνωστές μέχρι σήμερα. 

Όπως δείχνουν και...

Βρε αλήτες τραπεζοκράτες, ΑΥΤΕΣ τις κόκκινες επιχειρήσεις θα τις κλείσετε;;;


ΟΧΙ ΑΛΛΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ....

Θα πρέπει ο κριτής, εντολοδόχος και κυρίαρχος λαός να έχει «γρήγορο νουν, σώφρονα  λογισμό» και όχι ύπνο ελαφρό,  αλλά εγρήγορση!
Μάθαμε να ζούμε σ’ αυτόν εδώ τον τόπο αδιαλείπτως χιλιάδες χρόνια και να τον υπερασπιζόμαστε με θυσίες και αίματα. 
«Αετόμορφα τα έχει τα ψηλά βουνά» και όποιος τολμούσε να τα περάσει, ορεγόμενος να βάλει .....

Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΣ !!!!

Το θέατρο του παραλόγου και του αναίσχυντου πολιτικαντισμού, που ξεκινήσατε για να “τυφλώσετε” τη λογική του λαού, δεν το παρακολουθούμε εδώ και καιρό….

Έχουμε στρατηγική εξόδου από το σφαγείο;;;; Eχουμε ;;;;


Κάτι μου λέει μέσα μου ότι, σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία που κλυδωνίζεται ακόμη και με τις μεγάλες τρικυμίες όχι πίσω της, αλλά μπροστά, με τη γειτονιά να μυρίζει μπαρούτι, με τις γεωοικονομο-πολιτικές ισορροπίες να μεταλλάσσονται ταχύτατα, με την Ευρώπη να καρκινοβατεί σε κάτι ανάμεσα σε Ομοσπονδοποίηση και Τραπεζική Δικτατορία, με το Παγκόσμιο Κεφάλαιο να επηρεάζει κυβερνήσεις και ανθρώπους, με την έλλειψη Ηγετών στον κόσμο, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν αλλού την πορεία των χωρών του πλανήτη, η αίσθηση που αποκομίζω από τους στόχους των επικυρίαρχων μας, όπως εκφράζονται από τα μίσθαρνα όργανά τους, είναι άλλοι από τους ανωτέρω, πιο σκοτεινοί και πιο ύπουλοι.

1.      Βλέπω μια έντονη προσπάθεια να γονατίσει πολιτικά και γεωστρατηγικά η χώρα, υποβαθμιζόμενη σε δορυφόρο άλλων.

Βλέπω να διαλύεται .

Τι είπαμε ότι θέλετε;


Ενα διαδίκτυο που ζέει.

Ένα διαδίκτυο με χιλιάδες ιδέες.
Ένα διαδίκτυο που μιλάει για Δημοκρατία, δικαιοσύνη, ανθρωπισμό.

Όμως όλοι και όλες ξεχάσαμε-ξεχνάμε κάτι βασικό.
Η χώρα μας όχι μόνο βρίσκεται κάτω από οικονομική κατοχή, αλλά και ούτε καν είμαστε ανεξάρτητο κράτος.

Οι αποφάσεις, οδηγίες τις λένε, της ΕΕ πρέπει να γίνονται σεβαστές και εκτελεστέες. Νόμοι του κράτους σε απλά Ελληνικά.

Δεν έχει καμιά σημασία αν...