Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΔΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ( ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ).‏ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ..

ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ....

ΟΛΕΘΡΙΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

Οι στιγμές που ζούμε δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο.
Η χώρα έχει παραδοθεί αμαχητί από το πολιτικό σύστημα σε μία σκοτεινή προσωπικότητα που καταστρατηγεί κάθε πυλώνα του πολιτεύματος.

Ποτέ άλλοτε στη νεώτερη ιστορία δεν είχε καταργηθεί ντε φάκτο η δικαιοσύνη από έναν διορισμένο που στην ουσία κυβερνά την χώρα ως μονάρχης υπεράνω θεσμών.

Όλοι αυτοί που επιτρέπουν μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στον κύριο Στουρνάρα να παραμένει στην θέση του αντί να ετοιμάζουν ήδη εξεταστική επιτροπή για τα πεπραγμένα του, γίνονται συνένοχοι σε μία πραξικοπηματική εκτροπή του πολιτεύματος.

Ένας άνθρωπος με ύποπτη προϋπηρεσία στην πιο σκοτεινή περίοδο διακυβέρνησης της χώρας, ένας άνθρωπος προϊόν και συνοδοιπόρος των πλέον διεφθαρμένων προσωπικοτήτων που αποκαλύπονται η
μία μετά την άλλη, παραμένει αγέρωχος ως δήμιος που ....

«Τα κατοχικά ανδρείκελα και τα αφεντικά τους είναι ικανά για ΟΛΑ…».

ΣΗΜΕΡΑ έχουν σπάσει πολλοί οχετοί της καπιταλιστικής σήψης και δυσωδίας… 

Από παντού ξεπετάγονται με ορμή οι συσσωρευμένες και συμπιεσμένες ακαθαρσίες της «ελεύθερης αγοράς» και των πολιτικών διαπλοκών της: Τα βοθρολύματα της διαφθοράς.

Το κατοχικό καθεστώς σαπισμένο μέχρι το μεδούλι και μέσα στους επιθανάτιους σπασμούς της κατάρρευσής του δεν μπορεί να «βουλώσει» τις τρύπες των οχετών του. Οι αγωγοί των βοθρολυμάτων έχουν σαπίσει και αυτοί. 

Οι λυσσαλέοι εσωτερικοί ανταγωνισμοί και πολιτικές εντάσεις (αποτυπώματα και των ανταγωνισμών μεταξύ των διεθνών λήσταρχων),πολλαπλασιάζουν τις ρωγμές και στους οχετούς της διαφθοράς και έχουν οδηγήσει σε ένα πόλεμο ΟΛΩΝ εναντίον ΟΛΩΝ: Αποσυνθετικό σύμπτωμα θορυβώδους κατάρρευσης… 

Φυσικά, όπως, έχουμε αναλύσει .....

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ SPREADS KAI TA CDS ; ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ‏.

Τι είναι τα spreads και τα CDS ;

Εδώ και πάρα πολύ καιρό ο όρος σπρεντς (spreads) έχει ενταχθεί στο καθημερινό λεξιλόγιο ,των δημοσιογράφων κυρίως, αλλά και των απλών πολιτών.


Το να ακούσει κανείς παππούδες σε καφενείο να λένε για την άνοδο των spreads είναι πια κάτι στο συνηθισμένο. 

Πόσοι όμως ξέρουν για ποιο πράγμα μιλάνε ακριβώς; 

Τα κανάλια μιλάνε συνεχώς για spreads, χωρίς να μπει κανείς στον κόπο να εξηγήσει στον κόσμο τι είναι αυτά τα spreads, λες και είμαστε ή πρέπει να είμαστε όλοι οικονομολόγοι.

Τα spreads αφορούν στα ομόλογα. 

Spread είναι η διαφορά επιτοκίου (ήτοι της απόδοσης που προσφέρεται στους επενδυτές) μεταξύ των ομολόγων δύο ....

Η χούντα του μπομπολιστάν: κατέβασαν τα μικρόφωνα για να μην ακουστεί η φωνή της Χρυσής Αυγής - ΒΙΝΤΕΟ‏

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ

Το Mega του Μπόμπολα έστησε σήμερα ένα ακόμη γελοίο «σόου» εις βάρος της Χρυσής Αυγής και φυσικά τα υπόλοιπα κανάλια των νταβατζήδων ακολούθησαν. Κατά την διάρκεια δήλωσης του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, ο υπάλληλος του Μπομπολιστάν κατέβασε τα μικρόφωνα ΟΛΩΝ των σταθμών και τα άφησε στο έδαφος. 


Έσπευσε μάλιστα να αποχωρήσει για να αποφύγει τις καταγγελίες μας. Απεδείχθη έτσι πως είναι 100% ψεύτες και στημένοι. Άκρως ενδιαφέρουσα η στιχομυθία που ακολούθησε με άλλους δημοσιογράφους και κατεγράφη από τις κάμερες.

Προς ενημέρωσή σας σημειώνουμε ότι χθες το βράδυ συνέβη ένα γεγονός που φανερώνει την άθλια τακτική του καθεστώτος κατά της Χρυσής Αυγής. Ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν πλησίον των δημοσιογράφων και των καμερών, δόθηκε άνωθεν εντολή να....

Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014στις5:48 μ.μ.Γραμματοσειρά: ΜΟΝΟ ΤΟ 2000 – 2003 ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΚΟΣΤΙΣΑΝ 15,4 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Με λουκούλλεια γεύματα γιόρταζαν τις συμβάσεις που έκλειναν στο υπουργείο Άμυνας!

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Το θράσος φαίνεται πως δεν είχε όρια. 


Το πάρτι που είχε στηθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τα εξοπλιστικά προγράμματα, γιορτάζονταν από τους πρωταγωνιστές τους με λουκούλλεια γεύματα και με βασιλικές δεξιώσεις. 
Οι επιτήδειοι έπρεπε να ικανοποιήσουν και το στομάχι τους πέρα από τις βαθιές τσέπες τους. 

Βέβαια και τα τραπεζώματα αυτά χρεώνονταν χωρίς κανένα ενδοιασμό στον ανυποψίαστο Ελληνικό λαό αυξάνοντας περαιτέρω τα χρέη του προς στους τροϊκανούς που έρχονταν από την άκρη του τούνελ. 


Πέρα, όμως, από το σολομό και το χαβιάρι υπήρχαν και τα ταξίδια αναψυχής που τα βάπτιζαν…

Κούγιας: Κινδυνεύει η Δημοκρατία...Αλέξη η Δημοκρατία και το Σύνταγμα έχουν προ πολλού ..αποδημήσει..

Και ο τρίτος βουλευτής της Χρυσής Αυγής κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του, και παίρνει τον δρόμο για τον Κορυδαλλό, όπως και οι δύο προηγούμενοι.
Μια...απολογία που κράτησε 8 ώρες (μια παραπάνω, από εκείνη του Ηλιουπουλου).
Παρά τις προβλέψεις και την διαφοροποίηση του Μπουκουρα από τους δυο άλλους, η τύχη του ήταν η ίδια...

Κούγιας: Κινδυνεύει η Δημοκρατία (με την προφυλάκιση του Μπούκουρα)!...
"Προειλημμένες αποφάσεις"...

Η Χούντα της προδοσίας φυλάκισε έκτο βουλευτή της Χρυσής Αυγής: Καταλύθηκε οριστικά το Πολίτευμα!


Χωρίς κανένα επιβαρυντικό στοιχείο προφυλακίστηκε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας έπειτα από μία εξέταση - παρωδία. 

Φυσικά τα παπαγαλάκια των διεφθαρμένων ΜΜΕ είχαν από το πρωί οργιάσει ότι ο Συναγωνιστής Μπούκουρας διαχώρισε την θέση του από την ηγεσία του κόμματος και διάφορες άλλες ανοησίες.

Τελικά η χούντα του Μνημονίου έδειξε για ακόμη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο με την εφαρμογή αυτής της προειλημμένης απόφασης. 


Ήδη εδώ και εβδομάδες ήταν γνωστή η εντολή Σαμαρά προς ....

Απειλές κατά της ζωής της δέχεται η Γαλλίδα Βουλευτής που είπε ότι η Κωνσταντινούπολη ανήκει στην Ευρώπη αλλά… χωρίς τους Τούρκους!

Νέο σοκ στην Τουρκία από την γνωστή Γαλλίδα βουλευτίνα της Μασσαλίας, Valerie Boyer, η οποία πρόσφατα είχε πρωτοστατήσει στην ποινικοποίηση από το γαλλικό κοινοβούλιο της αρμενικής γενοκτονίας. 

Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, η Valerie Boyer σε δηλώσεις που έκανε σχετικά με το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, (που έχει επανέλθει στην επικαιρότητα με γερμανική πρωτοβουλία), ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Τουρκιά δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη, αλλά η Κωνσταντινούπολη και όχι η Ιστανμπούλ και εδώ οι Τούρκοι έγιναν…

Τούρκοι, ανήκει στην Ευρώπη. Η θαρραλέα βουλευτίνα του γαλλικού κοινοβουλίου, χωρίς κανένα δισταγμό, καταδίκασε για άλλη μια φορά την Τουρκία σαν μια χώρα που παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εκείνο όμως που εξόργισε ....

Κρίσιμες συγκυρίες...

ααΕυρώπη-ισχυρή
Εάν η Ευρώπη δεν μετατραπεί σε μία μεγάλη οικονομία, όπως οι Η.Π.Α., η οποία να μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα της εσωτερικά, είναι αδύνατον να υπάρξει ασφαλές μέλλον για τα «κράτη-μέλη» της – ειδικά όταν ο υπόλοιπος πλανήτης φλέγεται
Για να μπορέσει η Ελλάδα όχι μόνο να ξεφύγει από την κρίση, αλλά να τα καταφέρει να γίνει η ωραιότερη, η πλουσιότερη και η πιο πολιτισμένη χώρα του κόσμου, όπως αξίζει σε όλους τους Έλληνες, πρέπει να ξέρει τι θέλει, να το θέλει πραγματικά, να έχει δικό της σχέδιο, καθώς επίσης να προσπαθήσει να το επιτύχει με όλες τις δυνάμεις της και με τα ικανότερα άτομα της”.
Ανάλυση
Όταν μια χώρα αδυνατεί να ανταπεξέλθει με τα χρέη της, ειδικά με το εξωτερικό της χρέος, είναι υποχρεωμένη είτε να κηρύξει στάση πληρωμών (χρεοκοπία), για να διαπραγματευθεί με τους δανειστές της, είτε να καταφύγει στο ΔΝΤ – το οποίο, έναντι των δανείων που της παρέχει, αναλαμβάνει ουσιαστικά τη σκιώδη διακυβέρνηση της, με την επίσημη πολιτική ηγεσία στο ρόλο του «ετερόφωτου» πιονιού.
Στα πλαίσια αυτά, το ΔΝΤ επιβάλλει θανατηφόρα μέτρα λιτότητας (πικρά χάπια), την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, την πώληση (ξεπούλημα) της δημόσιας περιουσίας, την εκποίηση των κρατικών επιχειρήσεων, κατά «προτίμηση» των κοινωφελών, τη μεταφορά της ιδιωτικής περιουσίας στο δημόσιο μέσω νέων ή υψηλότερων φόρων, τον περιορισμό του κοινωνικού κράτους κοκ., έτσι ώστε.....

Τι νόημα έχουν οι δόσεις; Όταν κάποιος δεν μπορεί να πληρώσει σήμερα, θα μπορεί αύριο;

Μεγαλη απατη το να προσφερουν περισσοτερες δοσεις σε αυτον που χρωσταει σε Τραπεζα, στην Εφορια, κλπ. 

Αφου δεν υπαρχει εισοδημα. 

Οι δοσεις στο παρελθον υπηρχαν για να εξυπηρετηθει καποιος που καποια δεδομενη στιγμη δεν μπορουσε να πληρωσει,θα μπορουσε ομως το επομενο διαστημα,τοτε ειχαν νοημα οι δοσεις.

Σημερα,με καθολου η ....

Ιστορίες οικονομικής πλοκής αδιανόητες για τον μέσο Έλληνα...

Ευρώ στο νερό
Τα τελευταία 25 χρόνια, τις καίριες θέσεις, κάθε μορφής εξουσίας, Κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς υπουργείων), Τηλεόραση και Εφημερίδες (Περισπούδαστοι Δημοσιογράφοι, σχολιαστές, κλπ), Βουλή (Βουλευτές όλων των κομμάτων), κατέχουν τα κολεγιόπαιδα του γνωστού Κολεγίου.
Μια παρέα δηλαδή που έχει καθίσει στον σβέρκο μας και στην πραγματικότητα μας Κυβερνά. 
Και είναι αυτοί που ευθύνονται για την σημερινή κατάντια της Ελλάδας. Αυτοί που την υπέρ-χρέωσαν προκειμένου να κάνουν περιουσίες. Και τώρα καλούμαστε όλοι μαζί να πληρώσουμε τα δικά τους τα χρέη. 
Και έχεις και τον Πάγκαλο να σου λέει μαζί τα φάγαμε!  Στον λαό δώσανε κάτι κοκαλάκια  για να τους ψηφίζουν! 
Διαβάστε την παρακάτω ιστορία απο το βήμα για να αντιληφθείτε πως η σαπισμένη ελιτ της ελληνικής κοινωνίας έκανε καθημερινό πάρτι......

Οι αρχαίοι Έλληνες ευφυέστεροι από τους σύγχρονους ανθρώπους, υποστηρίζει Αμερικανός επιστήμονας.

Ο άνθρωπος με την πάροδο του χρόνου γίνεται όλο και λιγότερο ευφυής, υποστηρίζει ο Dr. Gerald Crabtree, κορυφαίος γενετιστής του Πανεπιστημίου Stanford των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, τονίζοντας ότι αν Αθηναίος του 1000 π.Χ. ερχόταν πίσω στη ζωή σήμερα, το πιθανότερο είναι ότι θα ήταν ευφυέστερος από όλους εμάς!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου, ο Αμερικανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι αναπόφευκτες αλλαγές στο γενετικό μας σύστημα, σε συνδυασμό με τεχνολογικές εξελίξεις, είχαν ως αποτέλεσμα να καταλήξουμε σε ένα ακρωτηριασμένο σώμα του πρώην εαυτού μας και πολύ λιγότερο ....

Έβαλαν τους σκλάβους, να παριστάνουν τους ...αφέντες!

Με την προχθεσινή ανάληψη από την Ελλάδα της ευρωπαϊκής προεδρίας και βλέποντας τις προετοιμασίες, τις απαγορεύσεις μετακινήσεων στο κέντρο της Αθήνας, τις υποδοχές των ηγετών της Ε.Ε.και τους τεμενάδες που έκαναν οι ηγέτες της χώρας μας προς τους ξένους πολιτικούς και οικονομικούς επικυρίαρχους, μου ήρθαν στο νου οι κοτζαμπάσηδες των χρόνων της οθωμανικής επικυριαρχίας στη χώρα μας, δηλαδή τα κατά τόπους «επιφανή» άτομα, που επίσης ήταν σκλάβοι που επελέγησαν από τον κατακτητή σαν τοποτηρητές του και οι οποίοι παριστάνοντας....

Η Χ.Α. για τις προφυλακίσεις των βουλευτών της

«Προφυλακιστέοι κρίθηκαν  από τους ανακριτές οι Συναγωνιστές - βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Οι δύο Συναγωνιστές θα περάσουν το βράδυ στην ΓΑΔΑ και αύριο το πρωί θα μεταφερθούν στον Κορυδαλλό.
Ο βρώμικος πόλεμος του συστήματος ενάντια στο νόμιμο πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται αμείωτος! Οι Έλληνες Εθνικιστές δεν λυγίζουν - Οι Ιδέες δεν φυλακίζονται!» αναφέρει η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της.
«Σήμερα καταλύθηκε....

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ θα υπάρξει, όταν ο Προβόπουλος και τ΄ αφεντικά του σαπίσουν στη φυλακή….

ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

   —ΚΑΤΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΟΣΟΛΗΨΙΩΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΟΠΟΥ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟΣ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΜΕΣΑ, ΠΩΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ....... ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΚΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ Η ΓΑΛΑΖΙΟΠΡΑΣΙΝΗ ΤΡΑΠΕΖΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ, ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΕΙ...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ..

— Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και όλα δείχνουν πως η ροή των γεγονότων τείνει να τις καταστήσει εκτός ελέγχου και με διαστάσεις απρόβλεπτες, τόσο για τους θλιβερούς τους πρωταγωνιστές, όσο βεβαίως και για τους ίδιους τους χορογράφους τους… 
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 
   — Οι πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίχτηκε η φούσκα του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος, κατακρημνίζονται με πάταγο, και οι βασικοί τους εκφραστές αποκαθηλώνονται γυμνοί και ένοχοι μπροστά στα μάτια μιας κοινωνίας εκβιαζόμενης που καταδικάζεται στην απόλυτη δυστυχία.
— Πρόκειται για μια τροπή των γεγονότων, που εκ των πραγμάτων θέτει τη χώρα μπροστά σε μια νέα κατάσταση, με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. 
Κυρίαρχο… Το ενδεχόμενο της πολιτικής εκτροπής, και αυτό κανείς δε δικαιούται να το υποτιμήσει.
  — Το πολιτικό σύστημα…
— Στριμωγμένο από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, αναζητά εναγωνίως διέξοδο που θα του εξασφαλίσει τη δυνατότητα για μια «επιθετική» – και σε κάθε περίπτωση σε βάρος της κοινωνίας – απόδρασή του. Σε αυτή του την προσπάθεια, υπάρχουν δυο κορυφαίες δυσκολίες που δεν είναι εύκολη η ελεγχόμενη διαχείρισή τους.........

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ (VID) Πώς η "εντολή άνωθεν" πρόδωσε την συμφωνία συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου.

Το αποκαλυπτικο δημοσίευμα του defencenet.gr στις 7 Ιανουρίου 2014 με τον εικόνα-ντοκουμέντο από το ραντάρ ελληνικού σκάφους που απεικόνιζε την εντελώς ανενόχλητη από ελληνικής πλευράς τουρκική εισβολή στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα στην περιοχή της Ζουράφας ή Λαδόξερας (πολλοί υποστηρίζουν ότι "Ζουράφα" είναι η τουρκική ονομασία και "¨Λαδόξερα" η ελληνική) τελικά έφερε στην επιφάνεια κάτι πολύ μεγαλύτερο:


Μια διαταγή προς το ΛΣ/Ακτοφυλακή που ανέδειξε χθες το defencenet.gr, που ισοδυναμεί με εθνική μειοδοσία και η οποία παρά την προσπάθεια διάψευσης ύπαρξής της από την κυβέρνηση, την επιβεβαιώνει η πραγματικότητα και τα γεγονότα.
Μια μυστική συμφωνία αθόρυβης αποχώρησης της Ελλάδας από την περιοχή, η οποία είναι κάτι περισσότερο από κρίσιμη τόσο για την εθνική ασφάλεια. Μια συμφωνία συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων .....

ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ...ΓΑΠ ΚΑΙ CDS Οι "συμπτώσεις" που "δενουν" τον Αντρίκο Παπανδρέου με τον Κυριάκο Γριβέα.

To σκάνδαλο "μεγατόνων" του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην οικογένεια Παπανδρέου, της οποίας ο γόνος Γ.Παπανδρέου ως πρωθυπουργός κατέστρεψε ολοκληρωτικά και ίσως αμετάκλητα τη χώρα.
"Κοίτα κάτι συμπτώσεις..."  είναι ο τίτλος με τον οποίο αυτήν την Κυριακή η Realnews, αναφέρεται στο "πολιτικό "άρωμα" που υπάρχει στο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου". Στο πολυσέλιδο ρεπορτάζ της, η εφημερίδα διερευνά "πώς "συνδέονται" Κ. Γριβέας και Α. Παπανδρέου". Χαρακτηριστικά αναφέρονται:
- Η από κοινού διοργάνωση συνεδρίων για ....

Aξίζει να το διαβάσετε! Τι είναι το χρήμα; Για να ταρακουνηθείτε όσοι θέλετε...ΒΙΝΤΕΟ.

 Τι είναι στ’ αλήθεια το χρήμα; 

Γιατί όλοι ασχολούνται μ’ αυτό; 

Γιατί το ποθούν όλοι οι άνθρωποι απ’ αιώνων τώρα και γιατί ονομάστηκε «άδικος μαμμωνάς» από τον Ιησού Χριστό; 

Τι «κρύβεται» στ’ αλήθεια πίσω του και γιατί όλο το…

σύγχρονο οικοδόμημα των κοινωνιών και κρατών στηρίζεται σ’ αυτό, αν θα υπάρχει, αν θα στερέψει, αν θα τελειώσει, αν θα εξαφανιστεί; 


«Γιατί» τρέμουν τα χρηματιστήρια και ανεβοκατεβαίνουν οι τιμές σε κάθε τράνταγμα, φήμη, πληροφορία, θεομηνία, μείωση τιμών καυσίμων κλπ;

Γιατί όλοι αναφέρονται στις τράπεζες, ιδιαίτερα δε στις 

Κεντρικές Τράπεζες, ως οι θεμέλιοι λίθοι όλης της οικονομίας; Γιατί είναι έμμονη ιδέα σε δισεκατομμύρια ανθρώπους όλων των εποχών και κοινωνιών;

Μια περιεκτική και απλουστευμένη -για όλους- εξήγηση και ανάλυση, πλην όμως εκ βάθους, του «άδικου μαμμωνά», ίσως ρίξει φως στο θέμα που ταλανίζει την ανθρωπότητα αιώνες τώρα!

Δεν πρόκειται να δημοσιευθεί τόμος ολόκληρος ή οικονομική εγκυκλοπαίδεια, ούτε είμαστε ειδικοί οικονομολόγοι, αλλά η αλήθεια ίσως πονέσει και πρέπει ....

Επίμαχη επιστολή του εισαγγελέα Πενταγιώτη..

Η επίμαχη επιστολή του εισαγγελέα Πενταγιώτη
Η επιστολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων Γιάννη Πενταγιώτη η οποία αναρτήθηκε στο dikastis.blogspot.gr, με την οποία επικρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας, λέγοντας  χαρακτηριστικά ότι οι σοφοί του ΣτΕ επικύρωσαν τα Μνημόνια, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση δωσίλογων» η οποία «προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές».
Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Πενταγιώτη, έχει ως εξής:
Συνάδελφοι δικαστές και εισαγγελείς σαν απάντηση στους ελάχιστους συναδέλφους που αντιδρούν στις κινητοποιήσεις μας αλλά και στις αμφιβολίες και στις αντιρρήσεις που ήδη εγείρονται για την κλιμάκωση του αγώνα, τις οποίες σέβομαι, αλλά δεν υιοθετώ αναφέρω τα κάτωθι:
Αγωνιζόμαστε ως κλάδος, ως ανεξάρτητη εξουσία ενάντια στην προκλητική παραβίαση του Συντάγματος από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, ενάντια στην κατεδάφιση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων, ενάντια στην ισοπέδωση της παιδείας και της υγείας του λαού μας, ενάντια στη γενοκτονία που επιχειρείται εις βάρος όλων μας με την μείωση των μισθών και των συντάξεων σε επίπεδα μη βιώσιμα στα πλαίσια δήθεν του αποκαλούμενου δημοσίου συμφέροντος το οποίο όπως φαίνεται σύμφωνα με την 668/20-2-2012 απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε συνταγματικό το μνημόνιο σε όλα τα μέτρα του υπερισχύει του ίδιου του Συντάγματος, των άρθρων που κατοχυρώνουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά και της ΕΣΔΑ.
Εδώ υπάρχει και μια αντίφαση και ειρωνεία των σοφών του ΣτΕ καθώς όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στα πλαίσια του δημοσίου συμφέροντος για τη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας μας συγχρόνως τα ίδια μέτρα καταστρατηγούν, ισοπεδώνουν το δημόσιο συμφέρον και καταστρέφουν την κοινωνία μας για το καλό της οποίας εφαρμόζονται.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει η Τρόικα, οι σύμβουλοί τους, οι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κυβέρνηση «δωσίλογων» που προσφέρουν γη και ύδωρ στους δανειστές μας εξοντώνοντας το λαό μας με την κατάλυση κάθε είδους εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματός του.
Αγωνιζόμαστε ενάντια....

Επιμένων Ελληνικά ! Κοινοποιήστε το!!!"

- Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2014 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στην θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ.