Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Απίστευτα χυδαία και προκλητική δήλωση της Μέρκελ: «Όλοι οι καταθέτες στην Κύπρο υπεύθυνοι» !!!

Απύθμενο θράσος και αλητεία από τους εγκληματίες της Ευρώπης!!!
«Υπεύθυνοι είναι όλοι οι καταθέτες στην Κύπρο», δήλωσε το Σάββατο βράδυ η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ σε παρέμβαση της για τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Σε δήλωση της κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης των Χριστιανοδημοκρατών το Σάββατο το βράδυ, η Μέρκελ ανέφερε...

«είπαμε ότι όσοι έχουν τα χρήματα τους στις κυπριακές τράπεζες πρέπει να συμβάλουν στη διάσωση της Κύπρου»

Έχει το θράσος η ΔΗΜΑΡ να βγάζει ανακοινώσεις για την προσφυγιά;;;

ΟΠΟΙΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕ “ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥΣ”, ΞΥΠΝΑ ΜΕ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ


Η αλητεία έχει και τα όρια της. 

Το κόμμα – απολογητής του ναζισμού, να βγάζει… αντιναζιστικές ανακοινώσεις, με αφορμή την προκλητική αλλά ακίνδυνη κοτσάνα ενός πιτσιρικά!!

Οι κατάπτυστοι που βάφτισαν το ολοκαύτωμα

Μόσχα προς Αθήνα: Κύριοι, θέλετε τα λεφτά μας;


Picture 0 for Μόσχα προς Αθήνα: Κύριοι, θέλετε τα λεφτά μας;
Το ερώτημα ήταν σαφές και τέθηκε με τον πιο ευθύ τρόπο εξαρχής: «Κύριοι, θα θέλαμε να αγοράσουμε και τις δύο ενεργειακές εταιρίες που πουλάτε και σας δίνουμε αυτά τα λεφτά
Κι αν χρειαστεί και κάτι παραπάνω. Μας τις πουλάτε;». 

ΕΛΑ ΑΖΟΡ ......!!!!!

Η Κύπρος είναι πλέον το πειραματόζωο την Ε.Ε και των αγορών... 



Οι έχοντες και κατέχοντες της Ευρωζώνης (δηλαδή η κλίκα του Βορρά) δείχνουν να απολαμβάνουν την δύναμή  τους χαμογελώντας ειρωνικά στους ανίκανους του Νότου...

Μοιάζουν με σαδιστές που για να ταΐσουν το σκυλάκι τους το βάζουν να κάνει κόλπα...

Θα γυρίσει ο τροχός.....

Στο ηλεκτρονικό κάτοπτρο εκδιπλώνεται η μανική προσπάθεια να εγκλωβιστεί σύμπασα η ελληνική κοινωνία στην πιο χυδαία εκδοχή της. 

Οι ειδήσεις των «Οκτώ», οι ειδήσεις του τρόμου δεν αντέχονται. «Κλείσε την τηλεόραση» μου λέει με φρίκη στο βλέμμα, «δεν αντέχω άλλο». Πληθαίνουν εκείνοι που δεν αντέχουν τη ζωή, την ανεργία αλλά και τη δουλεία. 

Εταίροι ή… σαρκοβόρα;


Οι εξελίξεις στην Κύπρο, επιβεβαιώνουν όλους εκείνους που επέμεναν για την προβληματική Ευρώπη, για την Ευρώπη του 4ου Ράιχ, για την Ευρώπη των σαρκοβόρων που έστησαν παγίδα θανάτου με το πρόσχημα της αλληλεγγύης, της αδελφοσύνης και της… δημοκρατίας!

Η γενέτειρα της Αφροδίτης, το πολύπαθο νησί της Κύπρου στοχεύθηκε από τους… «εταίρους» και δέχεται ευθεία επίθεση.

Ξεσηκωθείτε!!


Μισόλογα...ΤΕΛΟΣ.
Φοβίες και παπαριές ΤΕΡΜΑ.
Ανοχές, Αναστολές, κομματικές ταυτότητες...στη ΦΩΤΙΑ.

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ νο2 Ταφόπλακα Ν.Αναστασιάδη: Απέρριψε πρόταση Gazprom - Ρωσία: "Παίρνουμε τα λεφτά μας"


Σύμφωνα με όσα μετέδωσε πριν λίγο ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΙΓΜΑ της Κύπρου ο πρόεδρος της Κύπρου Ν.Αναστασιάδης απέρριψε την ρωσική πρόταση από την πλευρά της Gazprom προκειμένου να αποφευχθεί η δήμευση ποσοστού του καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.
Όπως διέρρευσε από το πρόεδρικό μέγαρο "Ο πρόεδρος δεν πρόκειται να συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο διότι θέλει η λύση να επέλθει μέσα από την Ευρώπη".

ΑΙΣΧΟΣ ΡΕΕΕ !!! ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ: Κόβουν τις συντάξεις στις οικογένειες στρατιωτικών που πέθαναν κάνοντας το καθήκον τους!!!


Δεν υπάρχει τέλος στον κατήφορο. Δεν υπάρχουν όρια στην αναλγησία. Και δεν φαίνεται ότι υπάρχει και καμία απολύτως ντροπή. Όσοι έχουν αναλάβει να δείξουν στην τρόικα ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους δεν έχουν πρόβλημα να κόψουν χωρίς καμία απολύτως σκέψη τις συντάξεις συγγενών στρατιωτικών που έχουν πέσει στο καθήκον!

Ιφικράτης Αμυράς.."Κούρεμα καταθέσεων η μείωση μισθών;..Το νέο ψευτοδίλημμα της ληστοσυμμορίας Σαμαρά


Αυτό θα είναι το νέο ψευτοδίλημμα της ληστοσυμμορίας Σαμαρά. Σύντομα θα το δούμε να παίζει στα δελτία ειδήσεων των δωσιλογικών μμε, προκειμένου να διασωθεί το πρόγραμμα οικονομικής γενοκτονίας που εφαρμόζει η Τρόικα στην Ελλάδα.

Η τυπική τους δικαιολογία; «Υπάρχει απόκλιση από τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής». «Είναι λυπηρό αλλά αναγκαίο για να συνεχίσει η χώρα μας την ευρωπαϊκή της πορεία», κλπ, κλπ.

Άγνωστος έριξε αυγά κατά την επίσκεψη Σαμαρά στη Συναγωγή (ΦΩΤΟ και VIDEO)..και την ΜΑΜΑ τους (των αυγών ) και την ΜΑΜΑ τους...


Παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το μνημόσυνο για τους νεκρούς του Ολοκαυτώματος, στη Θεσσαλονίκη. Επεισόδιο με άγνωστο που εκσφενδόνισε αυγά προς τη Συναγωγή. 

Δ. Καζάκης...“Προφήτης» ή Μήπως το Κατέχει το Αντικείμενο;


Στην χώρα του «είσαι ότι δηλώσεις» το να εκτοξεύεις ταμπέλες είναι φυσικά το πιο εύκολο. Αναφερόμαστε σε όλες τις ταμπέλες και κυρίως στους χαρακτηρισμούς «γραφικός» , «σοβαρός» και «υπεύθυνος» που χρησιμοποιείται κατά συρροή. 

Η σοβαρότητα όμως και η υπευθυνότητα κρίνεται εκ του αποτελέσματος και κυρίως αν αυτά που υποστηρίζεις δικαιώνονται στο χρόνο. 

Deutsche Bank: Μόνο ο Χριστός μπορεί να σώσει την ευρωζώνη.


Λίγο πριν το κούρεμα στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών ο παγκόσμιος επικεφαλής ''στρατηγικής'' της Deutsche Bank ζήτησε την βοήθεια του Ιησού!

 ''Μπορώ να σκεφτώ μόνο μια μορφή που χαίρει τον σεβασμό των περισσοτέρων ευρωπαίων και που δεν αμάρτησε ποτέ: τον Ιησού'' δήλωσε ο Bilal Hafeez της Deutsche Bank.

Ο Mr MARFIN ...Ξέρει κάτι ;;; Ψάχνουν σε ποιά ελληνική τράπεζα θα δώσουν τις κυπριακές.


Η Τράπεζα της Ελλάδας και το υπουργείο Οικονομικών θέλουν να έχει ολοκληρωθεί η ''απορρόφηση'' των κυπριακών τραπεζών το συντομότερο δυνατό και εάν είναι εφικτό πριν ανοίξουν οι τράπεζες στην Ελλάδα την Τρίτη το πρωί.
Το ενδιαφέρον των ελληνικών τραπεζών για την απόκτηση των στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού των υποκαταστημάτων των κυπριακών

Πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου..''Σας παρακαλώ να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή''


Έκκληση προς το ελληνικό κοινοβούλιο να κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, απηύθυνε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (World Jewish Congress) Ρόναλντ Λόντερ (Ronald Lauder), μέσα από την ομιλία του στη σημερινή τελετή μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, στη Συναγωγή Μοναστηριωτών, στη Θεσσαλονίκη.

Ἐάν ὁ Χριστόφορος Κολόμβος,εἶχε γυναῖκα Ἑλληνίδα…(VIDEO)

http://averoph.files.wordpress.com/2013/03/cf87ceba.jpg?w=448&h=229
…θά εἶχε ἀκούση τά παρακάτω:
- Και γιατί πρέπει να πας εσύ;
- Τι; Δεν μπορούν να στείλουν κάποιον άλλον; Τι είσαι εσύ; Ο μοναδικός; Χωρίς εσένα δεν γίνεται; Δεν βλέπεις ότι σε εκμεταλλεύονται;
- Εσύ δεν γνωρίζεις καλά ούτε την οικογένειά μου και πας να ανακαλύψεις το Νέο Κόσμο; Τι κρύβεις;

Ο Ελληνισμός σε διωγμό - Πώς από το 2009 μέχρι σήμερα "έδεσαν" τα δύο ελληνικά κράτη


Η κλοπή των κυπριακών καταθέσεων με την απόφαση του Eurogroup oλοκληρώνει την εθνική απαξίωση του Ελληνισμού που ξεκίνησε από την ένταξη στο Μνημόνιο το 2009. 
Η Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η Κύπρος παύει να υφίσταται ως οικονομική οντότητα (καθώς η οικονομία της ήταν δομημένη επάνω στις υπηρεσίες που προσέφερε ως χρηματοοικονομικό κέντρο) την στιγμή που ανακάλυψε τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίων!
Ποιος θα εμπιστευθεί χρήματα ξανά σε μια τράπεζα η οποία του κλέβει το 10% ή ακριβέστερα επιτρέπει να του κλέψουν 10%;

Ξανά στους δρόμους βγαίνουν οι Ισπανοί ενάντια στις πολιτικές του Ραχόι


Χιλιάδες Ισπανοί γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας--πολλοί φορώντας τις λευκές ποδιές τους--πραγματοποίησαν σήμερα πορεία διαμαρτυρίας στη Μαδρίτη κατά των περικοπών του προϋπολογισμού και των σχεδίων για μερική ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας.
Κρατούσαν σφυρίχτρες και φώναζαν συνθήματα διαδηλώνοντας στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας, όπου προκάλεσαν και κυκλοφοριακά προβλήματα. Τα πανό που κρατούσαν έγραφαν:

"Βάλε και μια γερμανική σημαία στο Προεδρικό Μέγαρο"!


Φήμες για παρέμβαση του Ρώσου προέδρου κυκλοφορούν στην Κύπρο και μάλιστα του αποδίδουν ότι απηύθυνε την φράση «Αν περάσεις αυτό το νομοσχέδιο βάλε καλύτερα μια γερμανική σημαία στο Προεδρικό Μέγαρο», στον πρόεδρο της Κύπρου Ν.Αναστασιάδη, αλλά βέβαια οι φήμες αυτές δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν!
Άλλωστε η Ρωσία τοποθετείται επίσημα πάντα δια του κυβερνητικού της εκπροσώπου ή του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών σε τέτοια θέματα.
Υποτίθεται ότι δέχθηκε ένα "οργισμένο" τηλεφώνημα από τον

Έρχεται και δεύτερη δήμευση καταθέσεων στην Κύπρο ενώ σειρά παίρνει και η Ελλάδα!

Νομοτελειακά βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει επέκταση του "κουρέματος" των κυπριακών καταθέσεων και πέραν του 6,75% για τα ποσά μέχρι 100.000 ευρώ και 9,9% για ποσά από 100.001 ευρώ και πάνω από δεύτερη απόφαση του Eurogroup, μετά την διαρροή του κλίματος και των όσων λέχθηκαν στο 12ωρο Eurogroup.

"Όταν ποινικοποιούν το γεγονός ότι οι καταθέσεις της Κύπρου είναι επτά φορές μεγαλύτερες από το ΑΕΠ του κράτους και δήθεν αυτό δεν είναι σωστό και χαρακτηρίζουν την Κύπρο ως "πλυντήριο" της Ευρώπης" και ο Σόϊμπλε εκφράζει δήθεν αδιαφορία για το αν θα βγει η Κύπρος από την ευρωζώνη, τότε το δεύτερο "κούρεμα" είναι πολύ κοντά και θα είναι στο ύψος ή και πιο "βαθύ" του σημερινού"έλεγε πολύ

Η χώρα θα «σκάσει» στα χέρια του Σαμαρά;

Αυτές της μέρες διαδραματίζεται για άλλη μια φορά το ίδιο έργο, το οποίο παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός. 

Η τρόικα πιέζει για νέα μέτρα, η ελληνική κυβέρνηση δήθεν αντιστέκεται, αλλά στο τέλος ενδίδει και σε κάποιες περιπτώσεις βοηθά με τον τρόπο της στον να επιβάλλονται ακόμη πιο σκληρά μέτρα λιτότητας. 


Απίστευτο! Η Ρώσικη Μαφία απειλεί τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου και τον Σόιμπλε!

Ύστερα απο την αποκάλυψη της INSOMNIA για το Plan B που έγινε κεντρικό θέμα σε όλο το ιντερνετ, μια νέα αποκάλυψη από το ιστολόγιο "Κουρδιστό Πορτοκάλι" αλλάζει το σκηνικό στη Κύπρο και προσθέτει και νέο παίκτη στο θρίλερ του κουρέματος των καταθέσεων

Η Ρωσική Μαφία αλλά και Ρώσοι ολιγάρχες έστειλαν μήνυμα στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου πως αν πειραχθούν οι καταθέσεις τους θα υπάρξουν αντίποινα χωρίς όρια.

Οι Ρώσοι απειλούν ανοιχτά τους Κύπριους αλλά και τον Σόιμπλε!
"Δεν είναι δυνατόν να βρεθεί κάποιος να κλέψει τη Ρωσική Μαφία και να μείνει ατιμώρητος...", λένε οι μυημένοι.

Οι νταβατζήδες του «γεωπολιτικού τίποτα» καθυποτάσσουν την Κύπρο


Η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο αποτελεί μήνυμα το οποίο θα πρέπει να ληφθεί εξαιρετικά σοβαρά υπόψη από την ελληνική κυβέρνηση.
Η συμπεριφορά των «εταίρων» έναντι ενός από τα μικρότερα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν όχι απλώς εχθρική αλλά και εκδικητική. Ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη ότι τα ποσά για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας σε απόλυτα μεγέθη είναι από μικρά έως ασήμαντα για την Ευρωπαϊκή Ένωση ως σύνολο.

Τι είναι το Τριώδιο;


Τι είναι το Τριώδιο;
Όταν κάποιος ξεκινάει ένα ταξίδι θα πρέπει να ξέρει που πηγαίνει. Αυτό συμβαίνει και με τη Μεγάλη Σαρακοστή.
Πάνω απ΄ όλα η Μ. Σαρακοστή, είναι ένα πνευματικό ταξίδι που προορισμός του είναι το Πάσχα, “η Εορτή των Εορτών”. Η νέα ζωή η οποία πρίν δύο χιλιάδες περίπου χρόνια “ανέτειλε εκ του τάφου”, προσφέρθηκε σε μας, σε όλους εκείνους που πιστεύουν στο Χριστό. Μας δόθηκε τη μέρα που βαφτιστήκαμε.

Σόϊμπλε : «Αν δεν αρέσει στην Κύπρο η συμφωνία, μπορεί να βγεί από το ευρώ»...

Σχόλιο attikanea: Τι λες ρε ημιπαράλυτο κτήνος, που αντί με την παραλυσία σου να συναντήσεις τον Θεό, συνάντησες τον Σατανά και καταδυναστεύεις τους ανθρώπους; ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ!


Δραματικό αποκαλύπτεται το παρασκήνιο του Eurogroup, στην διάρκεια του οποίου φέρεται να ασκήθηκε τρομακτική πίεση στην Κύπρο από την ομάδα των «σκληρών» της ΕΕ, με πρωτοστάτη τον... Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο Β. Σόιμπλε φέρεται να.. έδειξε στην Κύπρο την έξοδο από το ευρώ, με το επιχείρημα ότι η χώρα δεν αποτελεί «συστημικό κίνδυνο» για την ευρωζώνη και συνεπώς, θα

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ...ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ...


SEKERIS2ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΝ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΣΕΚΕΡΗΣ (μπατζανάκης του Σαμαρά) ΠΕΦΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!


 
 Σχόλιο attikanea: ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΗΡΩΙΚΕ ΠΕΠΟΝΗ, ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ!
 
 Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
 
 
ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ  ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ
 
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ ΠΡΟΗΧΘΗ ΣΕ… ΥΠΟΥΡΓΟ!
 από τον Μάκη Βραχιολίδη  vrachiolidis@yahoo.gr


ΠΑΝΙΚΟΣ στους καταθέτες μετά από δήλωση Στουρνάρα! (VIDEO)

Σχόλιο attikanea: Σηκώστε τα χρήματά σας  από τις Τράπεζες... Απλά σκεφθείτε ένα.... "μπλοκάρισμα" των ΑΤΜ τι θα σημαίνει....Τα γεγονότα, εξελίσσονται ραγδαία....
20130316-210154.jpg 

Ένταση στην Κύπρο! Αγανακτισμένοι έξω από το Προεδρικό επιτέθηκαν στον κυβερνητικό εκπρόσωπο - Φυγαδεύτηκε ο Αναστασιάδης (βιντεο)


Εκατοντάδες αγανακτισμένοι πολίτες έχουν συγκεντρωθεί έξω απο το Προεδρικό Μέγαρο όπου αυτήν την ώρα συναντώνται οι πολιτικοί αρχηγοί της Κύπρου για να ζητήσουν εξηγήσεις απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την αποδοχή του όρου του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων.

Εισερχόμενος απο την κύρια είσοδο του Προεδρικού ο

Αποκάλυψη: Έρχεται και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για τα δάνεια των κομμάτων!


Για την έρευνα που έχει διεξάγει η Δικαιοσύνη για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων υποθέτω ότι είστε καλά ενημερωμένοι. Αυτό που δεν γνωρίζεται είναι ότι πολύ σύντομα πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα θα σκάσει η βόμβα. 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή πρόκειται να ασκηθούν διώξεις κατά κορυφαίων στελεχών κομμάτων και κατά τραπεζιτών. 

ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Στην κατευθυνόμενη επίθεση κατά της Ελλάδος, εκτός όλων των άλλων σατανικών μεθοδεύσεων, χρέους, οικονομικής απαθλίωσης κ.τ.λ. έχουμε και το μεγάλο κοινωνικό άγος της λαθρομετανάστευσης. Επιδιώκεται η διάρρηξη του συμπαγούς της κοινωνικής μας υποστάσεως. 

Ως όργανο της προσπάθειας αυτής χρησιμοποιούνται οι μετανάστες, πού κατά κύματα ωθούμενοι, συρρέουν στην Πατρίδα μας (Δουβλίνο2) για την δημιουργία πολυπολιτισμικής κοινωνίας, χωρίς συνοχή και εθνική αυτοσυνειδησία, και γενικώς εξάλειψη κάθε εθνικής αντιστάσεως. 

Για την σημερινή πορεία Εβραϊκής μνήμης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, το Παγκόσμιο Ισραηλιτικό Συμβούλιο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, γιορτάζουν σήμερα μαζί με τους εργολάβους και τους οικοπεδοφάγους συνεργάτες του ΝΠΔΔ ΚΙΣ, τα 70 χρόνια από την έναρξη των εκτοπισμών των 50.000 Θεσσαλονικέων Εβραίων προς το Auschwitz-Birkenau. 

Από τον θάνατο εκείνων πολλοί, που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, πλούτισαν.

O Αληθινός Πατριώτης Ιωάννης Καποδίστριας.


Η Κορωνίδα του Ελληνικού Γένους, ο ζωντανός στύλος της Πατρίδος, το καύχημα ολοκλήρου του Γένους», ο νέος Μιλιτιάδης και Θεμιστοκλής. 

Το 1817 κυκλοφόρησε στα Επτάνησα από τους Φιλογενείς Εθνικιστές , μια επαναστατική μπροσούρα, που είχε τίτλο «Δοκίμιον περί Πατριωτισμού» και απευθυνόταν προς τους κατοίκους των Ιονικών Επτά Νήσων. Η μπροσούρα ήταν η απάντηση στα επιχειρήματα των αγγλοφρόνων του «Ιόνιου Λαού», και στην οποία

Στοιχεία της ΚΡΕΤΥΚ εξηγούν γιατί υποφέρει η Κύπρος….


Τα έξι τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ που έχουν μέχρι στιγμής αδειοδοτηθεί (2, 3, 9, 10, 11 και 12) μπορεί να περιέχουν αποθέματα φυσικού αερίου της τάξης των 40 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών (tcf), δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ, Χαράλαμπος Έλληνας, τονίζοντας ότι με την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών, η Κύπρος θα μπορούσε το 2020 να εξάγει υγροποιημένο ΦΑ της τάξης των 2 tcf ετησίως.
Σε ομιλία του στο 2ο ενεργειακό συμπόσιο υπέδειξε εκ νέου την ανάγκη

ΤΟ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΗΣΥ: «Να μάθουμε ποιοι επώνυμοι πρόλαβαν να αποσύρουν καταθέσεις από την Κύπρο"


Τη δημοσίευση ενός καταλόγου επωνύμων καταθετών, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες απέσυραν καταθέσεις από την Κύπρο, εισηγήθηκε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου προκειμένου να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού.
 Μεταξύ των μέτρων που εισηγήθηκε ο κος Νεοφύτου περιλαμβάνονται η απόδοση ευθυνών «σε όσους μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, όποιοι και εάν είναι, σε οποιοδήποτε επίπεδο και εάν βρίσκονται.

Η λογική της δειλίας.


fobos
Οι Έλληνες δεν συνειδητοποιούν δυστυχώς τι έχουν – παράλληλα, δεν θέλουν να καταλάβουν ότι, ο πλούτος «παράγει» εχθρούς, ενώ η ιδιοκτησία, όπως και η ελευθερία, πρέπει να προστατεύονται με κάθε μέσον, καθώς επίσης με κάθε απαραίτητη θυσία
“Ο B. Brecht είχε πει κάποτε πως, όταν το Άδικο κυριαρχήσει επί του Δικαίου, τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον. Επομένως, ο απλός Έλληνας Πολίτης έχει καθήκον να αντισταθεί, όταν εκβιάζεται σε τέτοιο βαθμό – πολύ περισσότερο όταν η Δημοκρατία στη χώρα του (ότι έχει απομείνει από αυτήν, για να είμαστε ειλικρινείς) κινδυνεύει να καταλυθεί, από τις

Η Ελλάδα εκτός ευρωζώνης τον επόμενο μήνα και το τέλος του Ευρώ!

Του Πολ Κρούγκμαν. Αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη προβλέπει ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, ενώ παράλληλα παρουσιάζει τις επιπτώσεις της εξόδου που ενδεχομένως να οδηγήσουν στο τέλος του ευρώ.


Κείμενο του Πολ Κρούγκμαν στους New York Times με τίτλο «Eurodämmerung». Κάποιοι από εμάς το συζητούσαμε και να πως πιστεύουμε ότι θα τελειώσει το παιχνίδι:

Ο ρωσικός στόλος κατευθύνεται στην Μεσόγειο. Παγκόσμιο σοκ και δέος για την άθλια απόφαση των Γερμανών...!!!


H Ευρώπη εξελίσσεται σε πυριτιδαποθήκη του πλανήτη. Το βίαιο κούρεμα ρωσικών κεφαλαίων που βρίσκονται σε κεντρικές τράπεζες προκαλεί εντάσεις που δεν μπορεί να βάλει ακόμη και ο πιο ευφάνταστος νους.
 Οργιάζουν οι φήμες για την λεηλασία των κυπριακών κοιτασμάτων πετρελαίου ενώ γίνεται λόγος ακόμη και για κινητοποίηση του ρωσικού στόλου με κατεύθυνση στη Μεσόγειο.

Η ανεγκέφαλη απόφαση του Eurogroup κάτω από την πίεση των Γερμανών να μετατρέψουν την Ευρώπη σε μια ζώνη οικονομικής εξαθλίωσης προκαλεί εξελίξεις που δεν έχει ξαναζήσει η δική μας γενιά.

Πού πάει η Ευρώπη;


Του Αντώνη Καρακούση , ΒΗΜΑ

Πόσο κινδυνεύει να ξηλωθεί το πουλόβερ του ευρώ; – Ποια θα είναι η τύχη της Γερμανίας με ένα ακριβό μάρκο;
Η οικονομική κρίση θεριεύει και ταξιδεύει με ταχύτητα μεγάλη στη Γηραιά Ήπειρο. Ξεκίνησε από την περιφέρεια αλλά πλέον συγκλίνει προς το κέντρο. Έπληξε την Ιρλανδία και  την Πορτογαλία, γονάτισε την Ελλάδα, πλήγωσε την Ισπανία, μεταδόθηκε στην Ιταλία, απειλεί πια την Γαλλία και διεισδύει σιγά – σιγά στον γερμανικό πυρήνα της Ευρώπης.

Ο Αριστοτέλης για τη γενναιότητα.

Ο Αριστοτέλης για τη γενναιότητα
Ο Αριστοτέλης ( 384 - 322 π.Χ. ) ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος και πολυεπιστήμονας, μαθητής του Πλάτωνα και διδάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μαζί με το δάσκαλό του Πλάτωνα αποτελεί σημαντική μορφή της φιλοσοφικής σκέψης του αρχαίου κόσμου, και η διδασκαλία του διαπερνούσε βαθύτατα τη δυτική φιλοσοφική και επιστημονική σκέψη μέχρι και την

Θάνατος στο ευρώ! Ας γράψουμε ως λαός άλλη μια φορά την Ιστορία.


Θάνατος στο ευρώ! Ας γράψουμε ως λαός άλλη μια φορά την Ιστορία
Τώρα! άμεσα να διαλύσουμε το ευρώ. 
Να σπάσουμε τα δεσμά της σκλαβιάς.
Να τυπώσουμε εθνικό νόμισμα.
Να εξολοθρεύσουμε την συμμορία του ευρώ και τους τραπεζίτες της ξένης κατοχής.
Να απελευθερώσουμε όλους τους λαούς της Ευρώπης από το δημοσιονομικό Νταχάου του 4ου Ράιχ.

Η «απλοποίηση» της γλώσσας μήπως ισοδυναμεί με εξαφάνιση;


Από το 1982 και εξής, όταν εισήχθη, δηλαδή, με τρόπο αιφνίδιο το νομοσχέδιο που αφορούσε την κατάργηση, χωρίς καμία περεταίρω διασαφήνιση και μελέτη, του πολυτονικού συστήματος γραφής, τα παιδιά στην δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υποχρεούνται να μαθαίνουν δύο τρόπους γραφής, που στην πορεία οι αρμόδιοι της Παιδείας παρουσίασαν ως δύο διαφορετικές γλώσσες, την αρχαία ελληνική και την νέα ελληνική.

Πεθαίνοντας για τις (x)ιδέες μας

Πεθαίνοντας για τις (x)ιδέες μας
Για να κατανοήσουμε πόσο επικίνδυνες είναι οι διάφορες βεβαιότητες και απολυτότητες που μας καταδυναστεύουν, πρόσφατα σκεφτόμουν ότι τη μεγαλύτερη ζημιά στην ανθρωπότητα την έκαναν οι πάσης φύσεως ιδέες, δηλαδή οι θρησκευτικοί και ιδεολογικοί πόλεμοι... 

Ξεκινώντας από τους πρώτους διδάξαντες, τους Εβραίους (που ήθελαν να υποταχτεί η Ρώμη στον Γιαχβέ και όχι ο Γιαχβέ στη Ρώμη!), περνώντας μετά στους

Προς τη μνημονιακή κυβέρνηση....

Προς τη μνημονιακή κυβέρνηση


Δημόσιος υπάλληλος ετών 44, επί 24 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση.. Αυτός είμαι εγώ!

Βαρέθηκα να με αποκαλούν τεμπέλη βουλευτές που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους.

Κοίμησε λίγο ακόμα την συνείδηση σου, μπορείς!

Κοίμησε λίγο ακόμα την συνείδηση σου, μπορείς!
Εσύ, αν έχεις ψηφίσει κάποιο από τα κόμματα της τρόικας εσωτερικού, ευθύνεσαι άραγε για τις αυτοκτονίες, τους άστεγους και τους απελπισμένους που ψάχνουν στα σκουπίδια; 

Εσύ που κοιτάζεις αφ’ υψηλού τον άνεργο, έχεις ευθύνη για την κατάστασή του; Ξέρω, ξέρω…πάλι σε ξεγέλασαν στις τελευταίες εκλογές.

Ε λοιπόν, είσαι ηθικός αυτουργός αυτής της κατάστασης, γιατί είσαι ότι ψηφίζεις! Σε εκβίασαν για να ψηφίσεις ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ; Είσαι ένα φοβισμένο ανθρωπάκι. Σε κορόιδεψαν με τα ψευτοδιλήμματα και την έξοδο από το ευρώ;