Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Το μεγαλείο της τρέλας η , η τρέλα του μεγαλείου..;;;

Είναι κοινός τρόπος ότι τα περισσότερα απολυταρχικά, δικτατορικά, φασιστικά και παντός είδους καταπιεστικά καθεστώτα, τελικά πέφτουν από μόνα τους!

Και καταρρέουν μάλιστα την στιγμή ακριβώς που νομίζουν ότι είναι ακλόνητα, και ότι μπορούν να ξεπεράσουν τους πολιτικούς σκοπέλους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Τα καθεστώτα αυτά στηριγμένα στο... ψέμα, την προπαγάνδα, τον φόβο και την καταστολή, αποκτούν με τον καιρό μία ψευδαίσθηση μεγαλοπρέπειας και δύναμης, που τα κάνει τελικά να γίνονται απρόσεκτα και εύκολα θύματα της δικής τους οίησης και αυταρχισμού.

Ακριβώς σ' αυτό το σημείο βρίσκεται σήμερα το μνημονιακό ....

Εστω και από το τίμιο πόστο του οδοκαθαριστή.Δικαιοσύνη ή ρεμβασισμός ;;;;;

Σοκάρονται όσοι ακούνε για “κρεμάλες”, “λαϊκά δικαστήρια¨ κοκ, από διάφορες φωνές αριστερά-δεξιά. Κάνουν εκκλήσεις για επιστροφή του δημοσίου λόγου σε καθωσπρέπει και πολιτισμένες συνθήκες, ενώ φυσικά καταδικάζουν (και) την λεκτική βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, ακόμα και την υπόνοιά της, ακόμα και την φαντασίωση το να δεις τον δυνάστη σου να τιμωρείται με τον πιο σκληρό τρόπο. 

Κι ας παραπέμπει σε splatter movie.

Η κοινοβουλευτική μαφία της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και... οι πυλώνες της, τα think tanks και οι πλύστρες των εγκλημάτων της ζητούν να προστατεύσουμε την κοινωνική ειρήνη. 


Ποιοι το υποστηρίζουν; 

Αυτοί που κλείνουν με διατάγματα ....

Εκλογικό πραξικόπημα για να μην καταρρεύσει ΠΑΣΟΚ & Νέα Δημοκρατία.


Όπως μαθαίνουμε τα επιτελεία Νέας Δημοκρατίας & ΠΑΣΟΚ είναι αυτές τις ημέρες σε επαφή προκειμένου να βρουν ένα (νομιμοφανή) τρόπο για να παραβιάσουν τον νόμο Ραγκούση για την ημερομηνία διεξαγωγής των Ευροεκλογών. 

Ο νόμος Ραγκούση ορίζει ότι οι Ευρωεκλογές γίνονται την ίδια ημέρα με την εκλογή των δημάρχων και τα δημοτικών συμβουλίων στον πρώτο γύρο & αυτό φαίνεται πως ενοχλεί τη συγκυβέρνηση που επιθυμεί να έχουμε Ευρωοεκλογές την δεύτερη Κυριακή των τοπικών. 

Ο στόχος είναι η δυσαρέσκεια του κόσμου να εκτονωθεί....

ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ Πήραν 29 εκ. ευρώ για να πουλήσουν ΟΠΑΠ & ΔΕΣΦΑ!

Πόσο στοιχίζουν οι πληρωμές συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή των ανθρώπων της τρόικα, για να ξεπουλήσουν τα "φιλέτα" του ελληνικού δημοσίου; 29 εκατ. ευρώ το χρόνο!
Οι αμοιβές και τα έξοδα του προσωπικού του ΤΑΙΠΕΔ ανέβηκαν στην τελευταία χρήση (Ιούλιος 2012 - Ιούνιος 2013) σε 2.249.269 ευρώ το μήνα από 1.326.978 ευρώ στην προηγούμενη χρήση.
Το Ταμείο κατέβαλλε επίσης....

ΜΕ 11 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗ ΡΩΜΗ Ρωσική αεραπόβαση στη Ρώμη για "απελευθέρωση" Σίλβιο & deal 180 δισ. ευρώ.

Με "στρατιά" επιχειρηματιών και έντεκα υπουργούς (χρειάστηκαν έντεκα αεροσκάφη για την μεταφορά τους) να συνοδεύουν σήμερα τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, η Ρωσία έκανε μια εντυπωσιακή "αεραπόβαση" στην Ιταλία με στόχο την σύναψη δεκάδων συμφωνιών και τον απεγκλωβισμό της Ιταλίας από τα δεσμά του δικού της Μνημονίου!
Και όλα αυτά με έναν μόνο όρο: "Να μην πειραχθεί" στενός φίλος του Β.Πούτιν, ο κορυφαίος Ιταλός πολιτικός, πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνιο οποίος παρεπιπτόντως τυγχάνει ευρύτατης λαϊκής υποδοχής, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, τον οποίο κυνηγά ανηλεώς η φιλογερμανική κυβέρνηση Λέτα στη Ρώμη.
Σήμερα, Δευτέρα, ο Πούτιν θα γίνει δεκτός ....

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΚIΟ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ; Κίνα: Δημιουργεί ζώνη αεράμυνας στα Senkaku και προκαλεί ΗΠΑ-Ιαπωνία!

Σε μια κίνηση η οποία θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις αλλά και ένταση στις σχέσεις της χώρας με την Ιαπωνία, η Κίνα ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας ζώνης ελέγχου του εναέριου χώρου η οποία καλύπτει και τον εναέριο χώρο πάνω από τα διαφιλονικούμενα νησιά Diaoyu/Senkaku.
Στην ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε τη δημιουργία ζώνης αναγνώρισης Αεράμυνας στην ανατολική Θάλασσα της Κίνας ADIZ (Air Defense Identification Zone) η οποία τέθηκε σε ισχύ από τις 10 το πρωί του Σαββάτου.
Σε μια δεύτερη ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της χώρας ανέφερε τους κανόνες αναγνώρισης και ταυτοποίησης που πρέπει να τηρούν όσα αεροσκάφη πετούν εντός αυτής της ζώνης.
Ο δεύτερος κανόνας αναφέρει ....

Eπιτέλους γινόμαστε η Δανία του νότου.Νόμος παραγγελιά Μπόμπολα-Ψυχάρη

Ναπολέων Λιναρδάτος

Ως αν η Ελλάδα να είναι μια τριτοκοσμική χώρα, οι δύο μεγάλοι εκδότες υπαγορεύουν στην κυβέρνηση τι νομοσχέδια θα περάσει από στο κοινοβούλιο.

Δεν είναι μόνο οι “κυβερνώντες” για τους οποίους οι δύο μεγαλοεκδότες αισθάνονται ότι είναι του χεριού τους, το ίδιο νομίζουν και για τους αναγνώστες και τηλεθεατές τους. Για παράδειγμα την Πέμπτη στα Νέα του κ. Ψυχάρη στο διαδίκτυο υπήρχαν δύο ειδήσεις. 

Η μια για είχε τίτλο: «Ειδικός φρουρός συνελήφθη για ληστείες δε βάρος αλλοδαπών». Η άλλη είδηση «Άγριο έγκλημα στην Ομόνοια: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 28χρονο που ζητούσε τα δεδουλευμένα φίλης του.»

Στην πρώτη είδηση φαίνεται ότι ήταν αναγκαίο να μάθουμε την εθνικότητα του θύτη, που είναι Έλληνας, και το γεγονός ότι τα θύματα ήταν αλλοδαποί. 

Στην δεύτερη περίπτωση, που είναι και μάλιστα φόνος, διαβάζοντας όλο το ρεπορτάζ μαθαίνουμε μόνο ότι το θύμα είναι ένας 28χρονος και ο θύτης ένας 39χρονος. 

Θα πρέπει να βρείτε την ίδια είδηση σε άλλα ΜΜΕ για να μάθετε ότι ......

Τι δεν κατάλαβες (ακόμα);

Δηλαδη τι αλλο πρεπει να αποκαλυφθεί για να καταλάβουμε ποιος διέλυσε ιδεολογικά και πρακτικά την πατρίδα; 

Ποιος ολοκλήρωσε το έργο του Αδόλφου; 

Γιατι ακομα και σημερα παραμένει ατιμώρητος ενώ κανονικά με την υπόθεση Τσουκάτου θα έπρεπε να βρίσκεται στην φυλακή; 

Πότε θα καταλάβουμε ότι ακόμα και το παρακράτος σήμερα έχει την σφραγίδα του αρχιερέα της διαπλοκής; ....

H επιστολή του Θεοχάρη προς τους φορολογούμενους ... που τους απειλεί με κατασχέσεις.

Προειδοποιητικές επιστολές σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους που δεν...
έχουν πληρώσει δόσεις του φόρου εισοδήματος ή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας έχει αποστείλει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, προειδοποιώντας τους ότι έρχονται…
κατασχέσεις.

Ο Χάρης Θεοχάρης, στα "ραβασάκια" προς τους φορολογούμενους, τους επισημαίνει ότι έχουν προθεσμία 15 ημερών για να τις τακτοποιήσουν, ενώ στο τέλος γνωστοποιεί στους φορολογούμενους πως η Εφορία μπορεί να προχωρήσει τις διαδικασίες για την κατάσχεση ων περιουσιακών τους στοιχείων, αναφέρει το Εθνος.

Είναι πλέον φανερό, πως με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να αποτελούν για το οικονομικό επιτελείο μια τεράστια δεξαμενή για την αύξηση των φορολογικών εσόδων, ασκούνται πιέσεις στους πολίτες για να εξοφλήσουν τα χρέη τους ή να μπουν σε ρύθμιση.

Ολόκληρη η επιστολή του Χάρη Θεοχάρη:

Ελληνική Δημοκρατία

Υπουργείο Οικονομικών

Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Σας υπενθυμίζουμε ότι ....

Μόνη λύση η σεισάχθεια

Η απαίτηση της τριαρχίας των δανειστών για άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας έναντι πλειστηριασμού προκαλεί αναταράξεις στη μνημονιακή συγκυβέρνηση. 

Η συμμόρφωση της μπορεί να σημάνει το τέλος της, καθώς η οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της θα 
κινδυνεύσει με εξαφάνιση.

Γενικά το δικαίωμα του δανειστή για εκτέλεση σε βάρος της περιουσίας του οφειλέτη είναι κατοχυρωμένο στο άρθρο 20 παρ. 1 του Συντάγματος. 


Το δικαίωμα δικαστικής προστασίας που εγγυάται η διάταξη αυτή θα ήταν κενό περιεχομένου, αν δεν συνοδευόταν από τη δυνατότητα εκτέλεσης της δικαστικής απόφασης.

Ωστόσο, η εκτέλεση βρίσκει τα όριά της στα συνταγματικά δικαιώματα του καθ' ου-οφειλέτη, όπως η αξιοπρέπεια του (άρθρο 2 παρ. 1 Συντ.) και η ανάπτυξη της προσωπικότητάς του (άρθρο 5 παρ. 1 Συντ.).

Κατά συνέπεια δεν νοείται π.χ. κατάσχεση και πλειστηριασμός πραγμάτων προσωπικής χρήσης απαραίτητων για τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσεις.

ΟΙ ΣΑΠΙΟΙ , ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΕΣ ΤΟΥΣ...

Με βαθύτατη περιφρόνηση αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση των …σύγχρονων «γερμανοτσολιάδων» της Αθήνας όχι πλέον μόνο οι Γερμανοί του Τέταρτου Ράιχ, αλλά και οι...
εντεταλμένοι υπάλληλοι τους στην ΕΕ. Χαρακτηριστική αυτού του πνεύματος ήταν και η δήλωση του Γερούν Ντέισελμπουμ, του Ολλανδού προέδρου του Γιούρογκρουπ: 


«Πολλοί υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους με την Ελλάδα» τόνισε απαξιωτικά. 

«Η Ελλάδα έχει ακόμα αρκετή δουλειά μπροστά της» πρόσθεσε. 

«Στην Αθήνα συνεχίζονται αυτή την ώρα οι διαπραγματεύσεις για την πρόοδο ή μάλλον για την έλλειψη προόδου που σημειώνει η χώρα απέναντι στις δεσμεύσεις της» υπογράμμισε.

«Είναι ανάγκη να κάνουν νέες θυσίες οι Έλληνες» διακήρυξε ο Ολλανδός. 


Ο εκπρόσωπος του φινλανδού επιτρόπου Όλι Ρεν, ένας Ιρλανδός ονόματι Σάιμον Ο’ Κόνορ, έσπευσε να διευκρινίσει ότι «δεν διαπιστώνεται ακόμη πλήρης συμφωνία σε όλες τις πτυχές ....

Με την παρούσα πολιτική κανείς από τους στόχους αυτούς δεν επιτυγχάνεται. Και το εμπόριο μειώνεται και η απασχόληση μειώνεται και το εισόδημα μειώνεται.

Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος Ph.D

πρ. Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ

Η δυσχέρεια δεν έγκειται εις τας νέας ιδέας αλλά εις την διαφυγή από τας παλαιάς, αι οποίαι διακλαδούνται εις κάθε γωνία του εγκέφαλου μας, εφ’ όσον ανετράφημεν με αυτάς, όπως συνέβη με τους περισσότερους μας’. 

John Meynard Keynes

Ο προϋπολογισμός είναι ένα εργαλείο στα χέρια μιας Κυβέρνησης για να επηρεάσει την παραγωγή και την απασχόληση μέσω των κρατικών δαπανών και των φόρων. Η πολιτική αυτή ονομάζεται ‘λειτουργική χρηματοδότηση’ και αποσκοπεί, όπως σημείωσε ο μεγάλος κεϋνσιανός οικονομολόγος A.P. Lerner, ‘στο να διατηρεί σε υψηλά ποσοστά τις δαπάνες στα προϊόντα που η χώρα παράγει έτσι ώστε όλη η δυνατή παραγωγή να μπορεί να αγοραστεί’.

Η βασική ιδέα που στηρίζει την κυβερνητική λειτουργική χρηματοδότηση της οικονομίας είναι ότι σε περίπτωση που η ιδιωτική δαπάνη πέφτει κάτω από το επίπεδο στήριξης της πλήρους απασχόλησης τότε το κράτος αυτόνομα δρα στην οικονομία με στόχο την ανάπτυξη και την πλήρη απασχόληση.

Τα παραπάνω προϋποθέτουν ότι το μέγεθος του ελλείμματος ή του πλεονάσματος του προϋπολογισμού δεν είναι στόχος προτεραιότητας αλλά προτεραιότητα αποτελεί η προοπτική της οικονομίας και η πλήρης απασχόληση. Ο κόσμος να έχει δουλειά.

Οι παραπάνω ιδέες λείπουν.....

ΕΛΛΑΔΑ Α.Ε.

Περιφέρουμε το πλεόνασμα συμφοράς μας πεφήφανοι στα ευρωπαϊκά σαλόνια. 

Οταν η συμφορά συμφέρει, λογαριάζε την για π@ρνη όπως έλεγε κι ο Ελύτης. Θα μεγαλώσει κι άλλο αυτό το πλεόνασμα. Γιατί είναι εύκολο να κόβεις με το μαχαίρι κρέας. 

Είναι εύκολο να βάζεις στο κρεβάτι του Προκρούστη ανθρώπινες ζωές και να κόβεις ότι περισσεύει. Κι αυτό το περίσευμα να το παρουσιάζεις σαν αποταμίευση. 

Ο καθένας μπορεί να κόψει κάτι και να μαζέψει στην άκρη πλεονάσματα. Εχεις π.χ. πεντακόσια ευρώ, και πρέπει να περάσεις ένα μήνα. Δεν τρως, δεν κυκλοφορείς, κάθεσαι ακίνητος σε μια καρέκλα χωρίς να κάνεις τίποτα. 

Αν επιζήσεις μέχρι το τέλος του μήνα και δεν έχεις ψοφίσει, καλείς τους φίλους και τους ανακοινώνεις.....

Αδέλφια ανοίξτε τις ομπρέλες της ηρωικής και φιλότιμης Ελληνικής Καρδιάς. Έρχεται θύελλα γεωπολιτικών φαινομένων- σημείων καιρών.

ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ
Το παρελθόν σαν πάθημα πρέπει να μας διδάσκει ειδικά όταν στριμώχνουν την ήδη στριμωγμένη Κύπρο.

Και τι δεν έχει ο παγκόσμιος μπαξές.. συνομιλίες-συνομιλίες και στο τέλος θύματα-θύματα.

Κύπρος- Συρία και ο ιστοριογράφος θα καταγράφει παράλληλα με τους ενεργειακούς αγωγούς και ΑΓΩΓΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ.

Σαββατόβραδο μόλις και είχα προλάβει να τελειώσω το παρακάτω κείμενο ..

Όπως καταγγέλλει ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Δρ. Αντώνης Φώσκολος., μιλώντας στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», το υπουργείο Περιβάλλοντος κρύβει... στο συρτάρι τα στοιχεία που παρέδωσαν οι Νορβηγοί για τα κοιτάσματα, στις αρχές Νοεμβρίου, μετά τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. 


Ο κ.Φώσκολος σε παλιότερη συνέντευξή του είχε πει ότι έρευνες έχουν γίνει και από Νορβηγικά επιστημονικά σκάφη, ενώ η Νορβηγία συστηματικά αγοράζει ελληνικά ομόλογα, τονίζοντας επίσης ότι η Λεκάνη του Ηροδότου μοιράζεται γεωγραφικά μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, Ισραήλ και Λιβάνου και κρύβει αποθέματα υδρογονανθράκων που ισοδυναμούν με την τριπλάσια παραγωγή της Αλάσκας!

Τα αποθέματα μεθανίου που βρίσκονται στο υπέδαφος της Κρήτης, επαρκούν γιά να κινήσουν για 10.000 χρόνια τα αυτοκίνητα του πλανήτη!