Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ECONOMIST: Αν όχι φέτος το καλοκαίρι, το Grexit θα συμβεί τα επόμενα 5 χρόνια.

H Ελλάδα θα μπορούσε να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης φέτος το καλοκαίρι αν οι Βρετανοί αποφασίσουν την αποχώρηση της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο επικείμενο δημοψήφισμα.

Την σοκαριστική πρόβλεψη κάνουν οι
οικονομολόγοι του Economist Intelligence Unit σε έκθεση στην οποία αναφέρουν τα εξής:

«Η αβεβαιότητα που θα ακολουθήσει μια ψήφος υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ θα προκαλούσε αφόρητη πίεση στην δοκιμαζόμενη οικονομία της Ελλάδας σε μια στιγμή που ήδη παλεύει να διαχειριστεί την εισροή μεταναστών που φεύγουν από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική».

Αλλά ακόμα και αν δεν συμβεί αυτό το ...

Ρωσία, η μάχη των μαχών...!!

Η οικονομική επιδείνωση

Επιστρέφοντας στη Ρωσία, η επιδείνωση της οικονομίας της τεκμηριώνεται και από άλλους δείκτες, για τα έτη 2013 έως 2015 – όπως είναι η αύξηση του πληθωρισμού από το 6,5% στο 12,9%, η μείωση των εξαγωγών από τα 523 δις $ στα 340 δις $, η πτώση των εισαγωγών από τα 341 δις $ στα 194 δις $, ο περιορισμός των συναλλαγματικών αποθεμάτων από
τα 510 δις $ στα 368 δις $ κοκ.

Ως εκ τούτου, η κοινωνικοοικονομική κατάσταση της χώρας επιδεινώθηκε σημαντικά, ενώ η οικονομική στασιμότητα είχε ήδη ξεκινήσει το 2013 – πριν από τις κυρώσεις και όλα τα υπόλοιπα δηλαδή, γεγονός που σημαίνει πως η Ρωσία πλήττεται επί πλέον από σοβαρά διαρθρωτικά και δομικά προβλήματα, όσον αφορά την οικονομία της. Ένα από τα μεγαλύτερα.....

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΚΑ. ΤΕΛΟΣ....

Με 3,6% πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία), με 13,4% δευτερογενή τομέα (μεταποίηση, κατασκευές) και με 83% τριτογενή τομέα (υπηρεσίες, εμπόριο, τουρισμό), ΑΠΛΑ, ΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ.

Και αφού το πολιτικό προσωπικό δεν μπορεί να
δανειστεί πλέον από τις αγορές (τράπεζες κ.λ.π.), δεν του μένει άλλος τρόπος, από το να δανείζεται από τους τοκογλύφους της τρόϊκας, στους οποίους έχει διαθέσει την εθνική κυριαρχία της χώρας και την πλήρη εκμετάλλευση όλων μας. 

Απλά, απλούστατα μαθηματικά και ό,τι άλλο σερβίρεται είναι καθαρή ...

ΠΟΜΙΔΑ. Δημεύουν την ιδιωτική ακίνητη περιουσία με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο!

«Με το νομοσχέδιο για τη φορολογία εισοδήματος που ανακοινώθηκε χθες, σε συνδυασμό και με τις επαπειλούμενες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, δεν μπορεί να μιλάμε πλέον για φορολόγηση, αλλά για επιδρομή με όρους κυριολεκτικά «πειρατικού ρεσάλτου» στην ιδιωτική ακίνητη περιουσία», αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ σε σημερινή της ανακοίνωση.

«Η νέα φορολογική κλίμακα που προβλέπεται για τα εισοδήματα του 2016, αυξάνει περαιτέρω τους συντελεστές φορολόγησης για τα ενοίκια σε σχέση με το 2015, οδηγώντας σε επιπλέον επιβάρυνση των ιδιοκτητών κατά 142 εκατ. ευρώ» τονίζει η ΠΟΜΙΔΑ, επισημαίνοντας ότι «με την προσθήκη της νέας κλίμακας της εισφοράς αλληλεγγύης, το χαμηλότερο....

ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ – Επαναφέρει το Grexit.

Νέα «βόμβα» από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εξέφρασε την άποψη  ότι μία εξωτερική υποτίμηση - που ουσιαστικά σημαίνει έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ - θα βοηθούσε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ο Σόιμπλε ανέφερε ότι δεν είναι ακόμη βέβαιος για μία ....

ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ 7 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!!

metanast-thumb-large.jpg
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ & ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ..

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης η Ελλάδα χάνει τα καλύτερά της μυαλά. Από όσους Έλληνες πτυχιούχους μετανάστευσαν στο εξωτερικό τα τελευταία 25 χρόνια, οι τρεις στους τέσσερις έφυγαν την τελευταία εξαετία !!!

Το μέγεθος της απώλειας, του πλήγματος για την Ελλάδα, καταδεικνύεται και από ένα ακόμη στοιχείο: οι περισσότεροι μεταναστεύουν με πρόθεση να εγκατασταθούν μόνιμα στο εξωτερικό αναζητώντας εκεί δουλειά.

Ωστόσο, ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Δεν είναι λίγοι όσοι παραμένουν αρκετό χρονικό διάστημα άνεργοι στην ξένη χώρα και τους συντηρούν οι γονείς τους από την Ελλάδα. 

Την ίδια στιγμή, τα ...

ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ- ΟΛΟΣ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΣΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ- ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ....

veteranos
“Δυστυχώς επτωχεύσαμεν”! Τα Γενικά Επιτελεία με άδεια ταμεία το Μάϊο λόγω προσφυγικού
Σοβαρότατο θέμα έχει προκύψει με τις δαπάνες των Γενικών Επιτελείων από τον λειτουργικό τους προϋπολογισμό που αφορούν σίτιση, στέγαση και καθημερινότητα των προσφύγων/μεταναστών ανά την επικράτεια.

Αν συνεχίσει η υπάρχουσα κατάσταση μέχρι το Μάιο, δηλαδή να ξοδεύονται χρήματα από από τους ήδη μειωμένους προϋπολογισμούς των Γενικών Επιτελείων χωρίς να αναπληρώνονται έγκαιρα, τα Επιτελεία θα περιέλθουν σε δεινή κατάσταση και θα αδυνατούν να ...

ΟΧΙ άλλους "δοκιμασμένους" και "υπεύθυνους" σωτήρες!

Η αποτυχία κάποιων κομμάτων φαίνεται με το καλημέρα...

1. Κόμμα που δεν μπορεί να συγκροτήσει σωστά ΚΑΝ τις εσωτερικές του εκλογές.

2.Έχει αποτύχει στα απλά όπως στα εσωτερικά του όργανα πχ νεολαίας.

3. Προσπαθεί να κρύψει την ΕΥΘΥΝΗ που είχε για τα πεπραγμένα του τόπου για ...

Κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τις παταγώδεις, συνεχείς αποτυχίες της κυβέρνησης...

344-1-400x324.jpg
Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Υπογράφουμε τη συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου του 2015, για να μην κλείσουν οι τράπεζες. Στη συνέχεια δεν την τηρούμε, διαπραγματευόμαστε τα ήδη υπογραφέντα, αρνούμαστε τη διεξαγωγή της αξιολόγησης, κλείνουν οι τράπεζες, ψηφίζουμε εναντίον των μνημονίων, φτάνουμε στα όρια της χρεοκοπίας και τελικά υπογράφουμε με πολύ χειρότερους όρους το τρίτο μνημόνιο – υποχρεώνοντας τα άλλα κόμματα, καθώς επίσης τους Πολίτες να το εγκρίνουν, με την πλάτη στον τοίχο (=έξοδος από την Ευρωζώνη και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία).

Εκείνη την εποχή, αυτό που κρυβόταν πίσω από τις παταγώδεις αποτυχίες της κυβέρνησης ήταν το παράλληλο νόμισμα – το οποίο τελικά δεν τόλμησε να δρομολογήσει ο πρωθυπουργός, θυσιάζοντας άδικα τον υπουργό οικονομικών του που ....

Βόμβα Ντ’ Αλέμα: Στήσαμε Παγίδα Στην Ελλάδα Και Την Κλέψαμε.

Το άρθρο είναι… αφιερωμένο σε όλους αυτούς που δείχνουν με το δάκτυλο την Ελλάδα…
Μια συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, προκάλεσε πανικό στους δανειστές μας.
Ο Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, μιλώντας στη RaiNews24, αποκάλυψε ΚΑΘΑΡΑ, πως τα 220 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα, κατέληξαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρότερο ποσοστό τις ιταλικές τράπεζες.
«Δώσαμε στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ, αλλά όχι......

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ...εξαιρετικό!

ΕΙΚΟΝΑ-Δραχμή-2(Απάντηση στο άρθρο του Βασίλη Βιλιάρδου
http://www.analyst.gr/2016/04/07/ta-erotimatika-tis-draxmis/)
Του Νίκου Ιγγλέση
http://greekattack.wordpress.com
Στο εκτενές άρθρο του, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα analyst.gr, ο οικονομολόγος  Βασίλης Βιλιάρδος θέτει πάρα πολλά ερωτήματα όχι μόνο για τον τρόπο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα αλλά και για το χρέος καθώς και για τις γεωπολιτικές διαστάσεις ενός τέτοιου εγχειρήματος.
Ο κ. Βιλιάρδος προτάσσει της ανάλυσής του τα ερωτήματα για το χρέος, τα οποία όμως δεν μπορούν να απαντηθούν αν προηγουμένως δεν έχουν δοθεί οι απαντήσεις για ο εθνικό νόμισμα. Η Ελλάδα κινδυνεύει να λεηλατηθεί παραμένοντας εντός της Ευρωζώνης, γράφει ο κ. Βιλιάρδος, εμείς θα …

Ράβουν κουστούμια-Η επόμενη «καμπάνα» θα πέσει στο δημόσιο – Υπό αναθεώρηση οι μισθοί.

Επόμενος σταθμός: περικοπές στο δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές και κυρίως η Κομισιόν επιμένει ότι υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα των μέτρων που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση. 
Όπως υποστηρίζει, από ένα σημείο και μετά οι φόροι δεν μπορούν να αποδώσουν, γιατί πολύ απλά οι φορολογούμενοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. 
Έτσι ή που θα περιορίσουν τις δαπάνες τους (π.χ. την κίνηση με το αυτοκίνητο τους) ή που θα αυξηθεί η …

«Χαιρέτα μου τον πλάτανο»

platanos-arkasΈχετε ακούσει κάποιον τραπεζίτη να διαμαρτύρεται;  Έχετε ακούσει κάποιον μεγιστάνα «εθνικό εργολάβο» να μην στηρίζει την κυβέρνηση; Ακούσατε κάτι εναντίον της «αναγκαίας» αξιολόγησης και των νέων μέτρων από τα κανάλια της διαπλοκής; 
Υπάρχει κάποιος από όλο αυτό το συρφετό των τρωκτικών που να μη θέλει να μείνει Ευρώπη; Ακούσατε τέλος κανένα παράπονο από όλους τους διαπλεκόμενους και τα λαμόγια αυτής της χώρας για την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα; Ως κι οι παραδοσιακοί εκπρόσωποι της συντηρητικής παράταξης και της ολιγαρχίας έχουν καταπιεί τη…

"Καμία έκπτωση ή υποχώρηση στα εθνικά μας ζητήματα και στην πολιτιστική μας κληρονομιά"

Η καθηγήτρια και δημοσιογράφος Νάνσυ Μπίσκα από τη Νέα Υόρκη, μίλησε στο Πόντος TV Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την παγκόσμια κινητοποίηση της ελληνικής Ομογένειας, μέσω συλλογής υπογραφών, για να αρθεί η προσωρινή αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» από τις ΗΠΑ.
Η Νάνσυ Μπίσκα, για χρόνια ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στη Νέα Υόρκη, αφού υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία δεν είναι μόνο της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ αλλά όλου του ομογενειακού Ελληνισμού, υπό την αιγίδα του αρχιεπισκόπου Δημητρίου και την υποστήριξη του Τάγματος των Αχέπα, επεσήμανε την αλλαγή που υπάρχει στην αμερικανική εξωτερική πολιτική που ευνοεί αυτή ....

ISIS...Στόχος η Ακρόπολη;

Ακρόπολη: Αν είσαι και... τουρίστας, χωρίς τσάντα θα ανέβεις
Ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης, το κορυφαίο σύμβολο του δυτικού πολιτισμού, θωρακίζεται μπροστά στο ενδεχόμενο να αποτελέσει πιθανό στόχο τρομοκρατών.

Οι πρόσφατες «τυφλές» επιθέσεις στις Βρυξέλλες δεν σήμαναν συναγερμό μόνο στην ΕΛ.ΑΣ., αλλά και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών, που δρομολόγησε μία σειρά από μέτρα, με στόχο την προστασία του μνημείου.

Από τις 28 Μαρτίου, 
η ιματιοθήκη του αρχαιολογικού χώρου δεν αποδέχεται πλέον προς φύλαξη ογκώδεις αποσκευές επισκεπτών, ενώ όσοι ανεβαίνουν στον Ιερό Βράχο, θα επιτρέπεται να έχουν μαζί τους μόνο μικρά σακίδια ή τσάντα χειρός. 


Ακόμη και τα βρεφικά καροτσάκια βρίσκονται στο «στόχαστρο» και αναζητείται λύση για την προσωρινή παραμονή τους στο χώρο.

Ήδη, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού για τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, έχει αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση, που ...

Έξι χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας, ο Γιώργος Παπανδρέου κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος και οι Έλληνες ετοιμάζονται να κάνουν πρωθυπουργό του προτεκτοράτου και τον ζαβό γιο του Μητσοτάκη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι εθνικός ευεργέτης

Έξι χρόνια μετά το Καστελόριζο και την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης για το πρώτο Μνημόνιο, ο Γιώργος Παπανδρέου το γιόρτασε με μια συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Φυσικά, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι αυτός τα έκανε όλα σωστά και όπως έπρεπε.

Σύμφωνα με τον Παπανδρέου, οι άλλοι ήταν κακοί: οι Ευρωπαίοι, ο Καραμανλής, οι άλλοι.

Στη συνέντευξη, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε πως τον παρεξήγησαν σε όλα. Αυτός εννοούσε άλλα από αυτά που καταλάβαιναν όλοι οι άλλοι.

Επίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε πως δεν ήθελε το ΔΝΤ.
Όπως είπε ...

Newsweek: Η επόμενη ελληνική κρίση έρχεται.

Newsweek: Η επόμενη ελληνική κρίση έρχεται
Στην Ελλάδα και τη «διττή» κρίση που διαμορφώνεται στη χώρα αναφέρεται το περιοδικό Newsweek σε άρθρο με τίτλο «Η επόμενη ελληνική κρίση έρχεται». 
Η «διττή» κρίση αναφέρεται αφενός στο προσφυγικό αφετέρου στην οικονομία, με το περιοδικό να υπενθυμίζει από τη μία τα κλειστά σύνορα, που έχουν ως αποτέλεσμα τον «εγκλωβισμό» δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας κι από την άλλη την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας που «δείχνει μικρά σημάδια βελτίωσης».
«Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο η χώρα έχει να αποπληρώσει περίπου 11 δισ ευρώ, χρήματα που δεν θα διαθέτει εκτός κι αν ο πρωθυπουργός διαπραγματευτεί με τους πιστωτές ώστε να δοθούν χρήματα από το τρίτο πακέτο στήριξης», σημειώνει και προσθέτει: «Είναι δελεαστικό να θέσει κανείς το ίδιο ερώτημα που τίθεται εδώ και χρόνια: ‘Μπορεί η Ελλάδα να επιβιώσει;’ Φυσικά θα επιβιώσει, οι χώρες δεν χάνονται. 
Οι Έλληνες όμως έχουν ένα άλλο πιο ....