Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Πόλεις και χώρες τσάρτερ...

«Οι φτωχές χώρες θα πρέπει να δημιουργήσουν νέες πόλεις (ενδεχομένως σε ακατοίκητες περιοχές που θα προσφέρονται σε ξένες κυβερνήσεις), στις οποίες να δώσουν το περιθώριο να πειραματιστούν με τολμηρές οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα είναι πολύ πιο εύκολο τότε να εφαρμοσθούν, σε μία σχετικά «κενή πλάκα» ενός χάρτη, σε μία εντελώς νέα πόλη δηλαδή, από ότι στις υφιστάμενες. 
Αυτές οι νέες πόλεις θα μπορούσαν στη συνέχεια να ακολουθήσουν το μοντέλο του ....

«Μας δανείζουν από τα δικά μας χρήματα»

Στην εκπομπή Take the money & run στις 17/9/2016, προσκεκλημένος της Φωτεινής Μαστρογιάννη ήταν ο κος Τζανής Γκούσκος, οικονομολόγος, μέλος της Επιτροπής Διεκδίκησης Κατοχικών Δανείων και Κλαπέντων Πολιτιστικών Θησαυρών, συγγραφέας του βιβλίου «Ιδού ο λογαριασμός κυρία Μέρκελ. 300 δις Ευρώ απ’ τα κατοχικά δάνεια. Τι αφορούν, πως προκύπτουν, η στρατηγική διεκδίκησης» (εκδ. Κάδμος).

Ο κος Γκούσκος ανέφερε τα ακόλουθα:


Μετά τις πρώτες ημέρες της κατοχής δηλαδή μετά το τέλος Απριλίου 1941, οι γερμανοί άρχισαν να τυπώνουν τα δικά τους νομίσματα στην Ελλάδα. 


Είχαν φέρει κάποιες ...

Νύχτα κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την ΥΠΑ: Ιδιωτικοποιούν τον εθνικό εναέριο χώρο τη στιγμή που ο Ρ.Τ. Ερντογάν θέλει αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης

ΚΟΜΒΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ FRAPORT – ΝΑ ΠΩΣ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ… ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ

Κατατέθηκε νύχτα το νομοσχέδιο για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και όπως φαίνεται, επιβεβαιώνεται το σχέδιο κατάτμησης της και η δημιουργία Ανώνυμων Εταιρειών μέσω των οποίων εν συνεχεία θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του εθνικού εναερίου χώρου σύμφωνα με τα όσα επιδιώκουν οι δανειστές. Ένα θέμα που έχει αποκαλύψει το “pronews.gr” προ δύο εβδομάδων.

Γιατί άλλωστε να ενταχθεί η δήθεν αναδιάρθρωση της ΥΠΑ στα προαπαιτούμενα που έχουν θέσει οι δανειστές και το νομοσχέδιο να προωθηθεί στη Βο
υλή για ψήφιση με την διαδικασία του κατεπείγοντος; 

Η απάντηση είναι πώς...

Σχετικά με το θέμα της λαθρομετανάστευσης.

Αποτέλεσμα εικόνας για εποικισμος
Πρωταγωνιστούν:
Στον ρόλο του θύτη: εφιάλτες πολιτικοί και οι πονηροί αδίστακτοι διεθνείς χρηματοδότες τους
Στον ρόλο του θύματος: ο ελληνικός λαός σε περίοδο επιδημίας αλζχάιμερ λόγω εντατικών ψεκασμών συστηματικής προπαγάνδας.

ΜΕΡΟΣ 1ο  http://politikathemata.wordpress.com/2012/05/03/o-olethrios-epoikismos-ths-elladas-1/
ΜΕΡΟΣ 2ο  http://politikathemata.wordpress.com/2012/05/03/o-olethrios-epoikismos-ths-elladas-2/
ΜΕΡΟΣ 3ο  http://politikathemata.wordpress.com/2012/05/03/o-olethrios-epoikismos-ths-elladas-3/

Αριστερέ και δεξιέ, ακροαριστερέ και ακροδεξιέ, κεντρώε.
Άραξε, φτιάξε τον καφέ σου και αφιέρωσε λίγη ώρα από την ζωή σου, τώρα πού μάλλον είσαι και άνεργος. Ίσως να έχεις το όφελος να ....

Στην πραγματικότητα οι Ελληνες τρώμε αμάσητο ότι μας σερβίρουν.

Ειδικού συνεργάτη  *

Ο σοφός λαός μας λέει «στην αναμπουμπούλα, ο λύκος χαίρεται». Ωστόσο, τους φανερούς λύκους τους βλέπεις και φυλάγεσαι. Στη διεθνή πολιτική δεν υπάρχει τίποτα πιο ύπουλο από τον λύκο που σου εμφανίζεται ως φίλος και συνεχώς σε χρησιμοποιεί για να κάνει τη δουλειά του, αδιαφορώντας για τη δική σου τύχη. 

Αυτόν ούτε σύμμαχο με ιδιαίτερα συμφέροντα δεν τον λες. Ο λόγος για τη Ρωσία, που διαχρονικά, και όχι μόνο συγκυριακά, μας χρησιμοποιεί με αήθη τρόπο για να εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα.

Από την κάλπικη αυτοκρατορία των Ρως στις φιλίες με τον Kemal

Όταν τον 9ο μ.Χ. αιώνα η Βυζαντινή Αυτοκρατορία μεγαλουργούσε και προστάτευε την υπόλοιπη Δύση από τα βαρβαρικά φύλα της Ανατολής, εμφανίστηκε ..

Πάσσαλος πασσάλω κρούεται.

Το σάπιο και χρεοκοπημένο ολιγαρχικό καθεστώς, προσπαθεί να προκαλέσει κοινωνικό αυτοματισμό και κοινωνική αδιαφορία, σε σχέση με τον ολοένα αυξανόμενο ακτιβισμό πολιτών που εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς.

Η προπαγάνδα την οποία ρίχνει το καθεστώς για να διχάσει και να ακυρώσει τη συνείδηση, είναι το ότι
παρεμποδίζονται πλειστηριασμοί βιλών διαφόρων λαμογιών και συστηματικών μπαταχτσήδων. Έτσι ο λαός διχάζεται, με συνέπεια να αδιαφορεί.

Ταυτόχρονα τα ...

Bloomberg: Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της Deutsche Bank με τις αρχές των ΗΠΑ.

Χωρίς αποτέλεσμα -ως ώρας- συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις του CEO της Deutsche Bank John Cryan, με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετικά με το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον γερμανικό τραπεζικό γίγαντα αναφορικά με συναλλαγές του με «τοξικά» ομόλογα στεγαστικών δανείων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται πληροφορίες της
γερμανικής εφημερίδας Bild, η συνάντηση της περασμένης Παρασκευής του Cryan με αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, προκειμένου να μειωθεί το πρόστιμο ύψους 14 δισ. δολαρίων που έχει ....

Επιμένει το ΔΝΤ σε ελάφρυνση χρέους, συνταξιοδοτικές μειώσεις και περιορισμό φοροαπαλλαγων..

Την ανάγκη να προχωρήσει η Ελλάδα σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα αλλά και να υπάρξει ελάφρυνση χρέους, επανέλαβε ο Επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ευρώπη, Πολ Τόμσεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. 

Αναφορά έκανε εκ νέου και στις φορολογικές ελαφρύνσεις και απαλλαγές οι οποίες όπως υποστήριξε πρέπει να περιοριστούν.

Απαντώντας σε ερώτηση για ...

Ρωσία: Oι ενέργειες των ΗΠΑ απειλούν την εθνική μας ασφάλεια.

Οι ΗΠΑ έχουν λάβει επιθετικά μέτρα που απειλούν την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σήμερα σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Έχουμε γίνει μάρτυρες μιας θεμελιώδους μεταβολής των περιστάσεων, όταν πρόκειται για 
την επιθετική Ρωσοφοβία που τώρα είναι στο επίκεντρο της πολιτικής των ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας», τόνισε....

Το κράτος δεν καταβάλλει εισφορές 1 δισ. ευρώ.

Σε... μεγαλοοφειλέτη του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) αναδεικνύεται το Δημόσιο από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας του νέου υπερταμείου. 

Ενώ οι εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι προβλέπεται να
σηκώσουν και το 2017 βάρος 3,3 δισ. ευρώ από νέους φόρους, αυξήσεις εισφορών αλλά και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, όπως..

Όλοι χρωστούν σε όλους στην Ελλάδα, στο «κόκκινο» οφειλές 200 δισ. ευρώ προς τράπεζες και Δημόσιο!

Δύο εκατομμύρια Ελληνες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες, ύψους 15 δισ. ευρώ. Αλλοι 420.000 έχουν «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια ύψους 26 δισ. ευρώ και 305.000 επαγγελματίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια 15 δισ. ευρώ.

Η ακτινογραφία του ληξιπρόθεσμου ιδιωτικού χρέους της χώρας αποκαλύπτει ότι όλοι χρωστούν ..

Ευρωζώνη χωρίς Ελλάδα και Ιταλία προβλέπει ο Τζ. Στίγκλιτς.

Βέβαιος ότι η ελλιπής αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη των χωρών μελών θα οδηγήσει τα επόμενα χρόνια στη διάλυση της ευρωζώνης εμφανίζεται ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς.

«Με ανησυχεί η ταχύτητα με την οποία
λαμβάνονται οι αποφάσεις στην Ευρώπη», λέει χαρακτηριστικά ο αμερικανός οικονομολόγος σε συνέντευξή του που ...