Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Έτος Αριστοτέλη ανακηρύχθηκε το 2016 - Με αφορμή τη συμπλήρωση 2.400 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου.

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20131007/engine/newego_LARGE_t_1101_54078043_type12713.jpg
Ως Επετειακό Έτος Αριστοτέλη ανακηρύχτηκε το 2016 από τη Γενική Διάσκεψη της UNESCO, μετά από αίτημα που κατέθεσε ο Δήμος Αριστοτέλη της Χαλκιδικής, δια της Ελληνικής Επιτροπής του Εκπαιδευτικού Επιστημονικού και Πολιτιστικού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, με αφορμή τη συμπλήρωση 2.400 χρόνων από τη γέννηση του σπουδαίου Ελληνα φιλοσόφου.

UNESCO: Επετειακό Ετος Αριστοτέλη το 2016

Η ανακήρυξη του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη 2016 - 2017 έγινε στην έδρα του ....

Όλα στο υπέρ ΤΑΙΠΕΔ....Απόφαση-κόλαφος για τους δήμους: Τους παίρνουν τις παραλίες, τι σημαίνει αυτό για τους λουόμενους.

http://www.fimes.gr/wp-content/uploads/2016/03/dmhoi-paralies.jpgΤι θα συμβεί από εδώ και στο εξής με τις παραλίες τώρα που δεν θα έχουν την κυριότητα οι δήμοι;

Απόφαση- Σταθμό που ανατρέπει το μέχρι σήμερα καθεστώς στη διαχείριση των ακτών και των πλαζ από τους δήμους της χώρας, εξέδωσε το ΣτΕ και που ,όπως αποκαλύπτει το cretalive, ανατρέπει το μέχρι σήμερα καθεστώς.

Αυτό δημιουργεί τον κίνδυνο το ερχόμενο καλοκαίρι και οι δήμοι να μην μπορούν να παραχωρήσουν προς εκμετάλλευση τις ακτές που είναι στα γεωγραφικά τους όρια, αλλά και να επικρατήσει καθεστώς ανομίας και αυθαιρεσίας. Ή μήπως όχι;

Μέχρι σήμερα το ισχύον καθεστώς προέβλεπε πως ..

Άρχισε το σχέδιο αποικισμού της Ελλάδος.

https://4.bp.blogspot.com/-NahXpqBc104/VuQzRFRyyyI/AAAAAAAA888/b_xaaLdqcjMoxT9JzymXQh9hg1uHQxV9Q/s1600/untitled.pngΕνοικίαση σπιτιών με «κόκκινα δάνεια» στους πρόσφυγες!

Η πρόταση που εξετάζει η κυβέρνηση για προσωρινή στέγαση χιλιάδων μεταναστών! 


Αφορά εξοχικές ή δεύτερες κατοικίες που είναι κενές και δεν προστατεύονται από πλειστηριασμούς 

Την ενοικίαση σπιτιών που βαρύνονται με «κόκκινα» δάνεια για τη στέγαση προσφύγων μελετά η κυβέρνηση.


Το σχέδιο εξετάζεται σοβαρά από το οικονομικό επιτελείο και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες μέρες, καθώς οι προσφυγικές ροές αυξάνονται και οι πιέσεις για την προσωρινή λύση του στεγαστικού προβλήματος χιλιάδων ανθρώπων γίνονται ολοένα και πιο ασφυκτικές. 


Σύμφωνα με την πρόταση, οι οφειλέτες με «κόκκινα» δάνεια που έχουν εξοχικές ή δεύτερες κατοικίες, οι οποίες παραμένουν κενές και δεν προστατεύονται από τους πλειστηριασμούς, θα μπορούν προαιρετικά να ζητήσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα...

Αυτό είναι πρακτικά το σύστημα που έστησαν οι ξένοι νταβατζήδες στην Ελλάδα…

Μόλις κάποιος καταλάβει την εξουσία, η Δημοκρατία αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη … Αν απειληθεί η κουτάλα τους, διακρίνονται αμέσως οι κυνόδοντες που τόσο καλλιτεχνικά κρύβουν πίσω από ανθρώπινα προσωπεία.
Το σύστημα κατάφερε να μας πείσει ότι μερικά αυστηρά ολιγαρχικά πυραμιδικά σχήματα εξουσίας (της Βουλής, της Δικαιοσύνης και των Σωμάτων Ασφαλείας) που λογοδοτούν σε 5 ανθρώπους , 3 Στοές , 2 Τράπεζες και 2 Πρεσβείες … είναι ότι καλύτερο μπορεί να πετύχει ένας λαός για το συμφέρον του… Και φυσικά αυτό δεν ισχύει.
Πρόκειται για ένα πολύ καλά μελετημένο μοντέλο διακυβέρνησης που έστησαν οι ξένοι νταβατζήδες στην Ελλάδα … το οποίο «αρμέγει» συστηματικά τον ιδρώτα των Ελλήνων με νομότυπο τρόπο μέσωτου οποίου θησαυρίζουν και οι ξένοι και οι ελληνόφωνοι πράκτορές τους χωρίς την παραμικρή αντίδραση. 
Όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως και διαχρονικά προστάτευσαν ως …

ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Φόρος σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές.

trapezaΕμμέσως πλην σαφώς φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται ο φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές. Μέσω επιστολής της Λούκας Κατσέλη για λογαριασμό της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών φαίνεται μάλιστα ότι ο φόρος δεν θα αφορά κάποιες, αλλά όλες τις συναλλαγές.
Οι τράπεζες λοιπόν αντιδρούν στον φόρο που φαίνεται ότι θα κάτσει στο πέντε τοις χιλίοις. Με απλά λόγια μιλάμε για μια επιβάρυνση 2 ευρώ για κάθε ανάληψη της τάξης των 420 ευρώ, όπως δικαιούται κάθε πολίτης λόγω των capital controls, επιβάρυνση μικρή ίσως σκεφτεί κανείς αλλά εάν…

Τι λένε οι Σύριες για τους λιποτάκτες-"πρόσφυγες" που έρχονται στην Ευρώπη; «Ποιος θα μας ελευθερώσει; Ποιος θα μας προστατέψει; Είναι λάθος να εγκαταλείπεις την πατρίδα σου..»

http://1.bp.blogspot.com/-cgkzOdR7mVY/VkuwVklpiUI/AAAAAAAA-TA/JeGplkIgpGk/s1600/2D2B950800000578-3263593-image-m-47_1444230698986.jpgΟι Σύριες σύζυγοι και μητέρες που μένουν πίσω μόνες τους και βιώνουν δύσκολες καταστάσεις σε καταυλισμούς, καταδικάζουν τους άντρες που εγκατέλειψαν τη χώρα και ρωτάνε : «Ποιος θα μας ελευθερώσει; 

Ποιος θα μας προστατέψει; 


Είναι λάθος να εγκαταλείπεις τη χώρα σου»


Κατηγορούν τους άνδρες που εγκαταλείπουν τη χώρα τους σε περιόδους κρίσης.


Μια γυναίκα λέει ότι ....

Καταρρέει το Αλβανικό όνειρο! Aλβανός αρχαιολόγος παραδέχεται την ελληνικότητα της Αλβανίας !!!

Καταρρέει το Αλβανικό όνειρο! Aλβανός αρχαιολόγος παραδέχεται την ελληνικότητα της Αλβανίας !!!
Από τα σωθικά της,  η Ελληνική γη συνεχίζει να τους  διαψεύδει με τα ίδια τα ευρήματά τους.

Καταρρέει το Αλβανικό όνειρο της Ιλλυρόπελασγορωμαϊκής ιστοριας. Ας το πει κάποιος στο δίδυμο Γκιτσάλι-Σπαχίου.. αλλά με τρόπο!

Ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολόγους της Ευρώπης, που μίλησε πριν μερικές ημέρες στα Γιάννινα, ο Αλβανός Νεριτάν Τσέκα, παραδέχεται....

Ανακοινώθηκε στρατιωτική συμμαχία Βουλγαρίας και Σκοπίων κατά της Ελλάδας: !!!

Ανακοινώθηκε στρατιωτική συμμαχία Βουλγαρίας και Σκοπίων κατά της Ελλάδας: !!!
Συμμαχία Βουλγαρίας και η ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδος ανακοινώθηκε πριν λίγο από την υπηρεσία Τύπου της βουλγαρικής κυβέρνησης.
 
Οι στρατιωτικές τους δυνάμεις και οι δυνάμεις ασφαλείας των δύο χωρών θα επιχειρούν από κοινού σε αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις κατά μήκος των κοινών συνόρων τους για να κλείσουν τα σύνορά τους με την Ελλάδα και να σφραγίσουν όλες....

“Μπορούμε να επιστρέψουμε εντός λίγων ωρών στη Συρία” διαμηνύει ο Πούτιν.

putin_ypoyrgos_amynas-1-660x330.jpg
Μήνυμα σ΄ όσους έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία έστειλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Πούτιν δήλωσε ότι το Κρεμλίνο είναι σε θέση να στείλει εντός ωρών στρατιωτικές δυνάμεις στο μέτωπο της Συρίας και να συνεχίσει να διεξάγει αεροπορικές επιδρομές εκεί.

Σε ομιλία του στο Κρεμλίνο τρεις ημέρες αφού διέταξε τη μερική απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι ο μικρότερος αριθμός δυνάμεων που άφησε πίσω στο έδαφος του στενότερου συμμάχου του στη Μέση Ανατολή είναι αρκετά μεγάλος ώστε να βοηθήσει τις δυνάμεις που πρόσκεινται στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ να καταγράφουν πρόοδο. «Είμαι βέβαιος ότι θα δούμε νέες και σοβαρές επιτυχίες στο εγγύς μέλλον» τόνισε ο Πούτιν σε ....

ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ !!! ΣΤΟ 1,5 ΔΙΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ !!!

ygeia-ofeiles.png
ΟΡΙΑΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Σύμφωνα με τους προμηθευτές των νοσοκομείων οι οφειλές αγγίζουν το 1,5 δισ. ευρώ, με την πλειοψηφία μάλιστα να αφορά σε ληξιπρόθεσμα χρέη !!!
Οριακή είναι η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, με τα ανεξόφλητα χρέη του ΕΣΥ από τη μία, και τις διαρκώς αυξανόμενες ελλείψεις- ακόμη και σε βασικά υλικά- από την άλλη, να δημιουργούν κλίμα ασφυξίας στη λειτουργία τους. 

Ήδη, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι προμηθευτές των νοσοκομείων, οι οφειλές έχουν πλέον αγγίξει τα 1,5 δισ. ευρώ, με την πλειοψηφία μάλιστα να αφορά σε ληξιπρόθεσμα χρέη. 

Είναι δε ενδεικτικό πως οι ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις μόνο σε εταιρείες- προμηθευτές ιατροτεχνολογικών προϊόντων ξεπερνούν τα 600 εκατ., ενώ μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας διατηρούν χρέη ακόμη και από το 2014.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, τα νοσοκομεία ξεκίνησαν μόλις.....