Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΠΩΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ…ΣΚΙΑ ΤΟΥΣ!

ΠΩ Σ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ…ΣΚΙΑ ΤΟΥΣ!1

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Ακριβώς δίπλα στα σύνορα Τουρκίας Συρίας εδώ και καιρό οι Ρώσοι έχουν στήσει ένα καταπληκτικό Κέντρο κατασκοπείας και υποκλοπών που έχει την ικανότητα να υποκλέπτει συχνά τις τουρκικές επικοινωνίες των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας και όχι μόνο.
Οι πληροφοριες αναφέρουν ότι το Κέντρο αυτό είχε ήδη στηθεί σε αρχική του φάση ...

Η Ρωσία ΔΙΕΤΑΞΕ την ΑΜΕΣΗ εκκένωση της Τουρκίας από Ρώσους Πολίτες.

eb402-xamosa-(1).jpg
H Ρωσία ΔΙΑΤΑΖΕΙ (όχι ζητά) από όλους του Ρώσου πολίτες να εγκαταλείψουν εντός 24 ωρών ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ....

Η προθεσμία λήγει  τα Μεσάνυχτα της....

Κλιμακώνει η Άγκυρα..νέες αποστολές στρατευμάτων στα σύνορα με Συρία..εκτός ευατού ο Νταβούτογλου,απειλεί την Ρωσία!!!

CbM_3SPWIAAYzkY.jpg
Νέες μετακινήσεις προς τα Συριακά σύνορα,τουρκικών στρατευμάτων,καταγράφονται τις τελευταίες ώρες και ιδιαίτερα αυτοκινούμενων πυροβόλων(βλ.φώτο),από την 5η τεθωρακισμένη ταξιαρχία του τουρκικού στρατού.

Ταυτόχρονα ο Τούρκος πρωθυπουργός από την Ουκρανία,ξεσπά σε νέο παραλήρημα κατά της Ρωσίας,απειλώντας την με ''πολύ σκληρή απάντηση αν συνεχίσει να στηρίζει τους τρομοκράτες στην Συρία''!!!

Την ίδια ώρα οι συριακές δυνάμεις συνεχίζουν.....

Εκτακτη είδηση..Αμερικανικό ήταν το αεροσκάφος που βομβαρδισε το νοσοκομείο της Azaz!!!

received_1747747238789559.jpeg
Εκτακτη είδηση..κατέπεσε η σκευωρία των αμερικανών!!!!Αμερικανικό ήταν το αεροσκάφος που βομβαρδισε το νοσοκομείο της Azaz!!!

Το "τσίμπησαν ρωσικοί δορυφόροι που σαρώνουν την τουρκοσυριακή μεθόριο..αποκλειστική φωτογραφία
Δεν το χωράει ανθρώπινος νους,πόσο διεστραμένοι άνθρωποι διαχειρίζονται τις τύχες του κόσμου!!!

Η Ρωσία πρίν λίγο δημοσιοποίησε φωτογραφία δορυφόρου τηλεσκόπισης που δείχνει την στιγμή που ένα αεροσκάφος των ΗΠΑ,τύπου Α-10,χτυπά το νοσοκομείο της πόλεως Azaz με συνέπεια τους.....

Είμαστε 18 ημέρες μακριά από τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει δημοσίως τη Σαουδική Αραβία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, ότι κινδυνεύουν με «ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο», εφόσον ενεργούν τα σχέδια να στείλουν στρατεύματα στη Συρία.

Ο Τρίτος παγκόσμιος πόλεμος είναι 18 ημέρες μακριά.

Είμαι o ....

Στα «κάγκελα» οι εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου για την συμφωνία με τον Σκλαβενίτη.



Έντονες αντιδράσεις απο τους εργαζόμενους έχει προκαλέσει η απόφαση της «Μαρινόπουλος» να τερματίσει τη συνεργασία της με την «Αφοί Καρυπίδης», η οποία αφορούσε σύμβαση francise για 149 καταστήματα της «Αρβανιτίδης» και να συνεργαστεί με τον «Σκλαβενίτη» για τη σύσταση κοινής εταιρείας με στόχο την ανάπτυξη hypermarkets (μεγάλα καταστήματα) ως μέρους του ευρύτερου σχέδιου αναδιάρθρωσης που έχει καταρτίσει η εταιρεία για την επιστροφή της στην ανάπτυξη.

Η «Μαρινόπουλος» μπορεί να ανέφερε πως «η κοινή εταιρεία θα αποτελέσει πλατφόρμα ανάπτυξης δημιουργικών και καινοτόμων concepts στην αγορά της λιανικής και είναι ξεκάθαρο ότι θα επιφέρει ορατά οφέλη, όχι μόνο για τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες, αλλά και για τους καταναλωτές» ο Συλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας όμως έχει άλλη άποψη και ετοιμάζεται να....

Εκλογικεύοντας το παράλογο – Το ανίκητο όπλο του Θεμιστοκλή.

http://www.grethexis.com/wp-content/uploads/2015/09/Giuseppe_Bossi_1777-1815_La_sepoltura_di_Temistocle-810x416.jpgΑυτή είναι μία αληθινή ιστορία που συνέβη πριν 2500 χρόνια στην Αθήνα. 

Ήταν τότε που η υπερδύναμη της εποχής, η Περσία, επιχειρούσε μία δεύτερη εισβολή στην Ελλάδα, δέκα χρόνια μετά την καταστροφική ήττα που είχε υποστεί στη διάσημη μάχη του Μαραθώνα. 

Τώρα, στρατηγός των Ελλήνων ήταν ένας ευφυέστατος άνθρωπος, ο Θεμιστοκλής, ο οποίος μας άφησε ένα εξαιρετικό παράδειγμα διαχείρισης του πλήθους, που μπορεί να μας φανεί χρήσιμο στις περιπτώσεις που έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε το παράλογο σε ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές.

Ο Θεμιστοκλής έπεισε τους Έλληνες να καθυστερήσουν τις περσικές δυνάμεις στις Θερμοπύλες. Πράγματι, η γενναία αντίσταση του Λεωνίδα και των συντρόφων του επέφερε σημαντικές απώλειες στον στρατό των εισβολέων και έδωσε χρόνο .....

Μας βάζουν σε εθνική περιπέτεια - Μας μετατρέπουν σε γεωπολιτικό πειραματόζωο.

http://www.greek-islands.us/map-greece/greece-map.gif
Γράφει ο Δημήτρη Παπακωνσταντίνου

Το ζήτημα δυστυχώς δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση. Η οποία φυσικά είναι παρούσα παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να διαστρεβλώσει την εικόνα για την επιβάρυνση που υπήρξε κατά τη μέχρι σήμερα δράση της. 

Είναι πάνω απ' όλα να μην αποτελέσει η χώρα ένα γεωπολιτικό πειραματόζωο και να μην καταγράψει περαιτέρω απώλειες εθνικής κυριαρχίας.

Τα όσα εξελίσσονται την τελευταία αυτή περίοδο με αφορμή και γύρω από το τεράστιο πρόβλημα του προσφυγικού, προκαλούν έντονη ανησυχία όχι απλά σε οικονομικό ή κοινωνικό επίπεδο, αλλά πλέον σε εθνικό. 

Η Ελλάδα δείχνει απομονωμένη από τα κέντρα αποφάσεων, χωρίς ισχύ και παρέμβαση, την ώρα που η Ευρώπη είναι για μία ακόμα φορά αιφνιδιασμένη και δεν δείχνει να διακατέχεται από την ...

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ!

56c04bafc461888d468b45e6-600x333

Έκκληση από ΗΠΑ να αποφύγουν κάθε κλιμάκωση

Η αμερικανική κυβέρνηση προέτρεψε σήμερα τη Ρωσία και την Τουρκία να αποφύγουν κάθε είδους κλιμάκωση στη συριακή κρίση, ενώ η Μόσχα και η Άγκυρα χρησιμοποιούν ολοένα και πιο οξείς τόνους αναφορικά με τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στην χώρα που σπαράσσεται από τον πόλεμο.

«Είναι πολύ σημαντικό οι Ρώσοι και οι Τούρκοι ....

ΔΝΤ:Υλοποιήστε τα μέτρα, αγνοείστε τις αντιδράσεις.

LAGARTSAKALOTOSΜε ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούν τα στελέχη του ΔΝΤ τις κοινωνικές αντιδράσεις που εκτυλίσσονται στην Ελλάδα για το ασφαλιστικό και το αγροτικό ενώ ακόμη δεν έχει ανάψει πράσινο φως για την επιστροφή της Ν.Βελκουλέσκου για την αξιολόγηση.

Αξιωματούχος του Ταμείου σε συνομιλία του με το TheToc έκανε λόγο για «δύσκολη κατάσταση που δεν πρέπει να την παίρνει κανείς αψήφιστα», παραλληλίζοντας την με...

Οι τραπεζίτες θέλουν την εξουσία και μας προσφέρουν λιτότητα και βιώσιμη ανάπτυξη.

Η νέα παγκόσμια χρηματιστηριακή κρίση, δεν τροφοδοτείται από την ανησυχία των «αγορών» για τον Παγκόσμιο πόλεμο που μπορεί να προκαλέσουν οι Αμερικανοί, οι Τούρκοι και οι Σαουδάραβες εάν «επέμβουν» υπέρ των τρομοκρατών τους στη Συρία αλλά από τις ανησυχίες για την Κινεζική ανάπτυξη, τα χαμηλά επιτόκια των Κεντρικών Τραπεζών, τις χαμηλές τιμές του αργού πετρελαίου, και τις αμφιβολίες για τη φερεγγυότητα των γερμανικών Τραπεζών. 

Για να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, οι κεντρικές τράπεζες του αμερικανικού Τόξου υιοθέτησαν μια χαλαρή νομισματική πολιτική, παράλληλα με μέτρα αυστηρής λιτότητας για τους πολίτες. 


Με το ένα χέρι μοίραζαν ....

Οι γλωσσοπλάστες ως πολιτικοί απατεώνες..!

Η Ελλάδα Βιώνει Ένα Τρομακτικό Πείραμα Μίλγκραμ.

απο τον Π. Παναγιώτου
Το 1961 ο καθηγητής ψυχολογίας του πανεπιστημίου Yale, Στάνλεϊ Μίλγκραμ, διεξήγε ένα ιστορικό πείραμα που έδειξε ότι άνθρωποι που βρίσκονται σε θέση εξουσίας είναι ικανοί να προβούν σε πράξεις που αντιβαίνουν στην κοινή λογική και το αίσθημα δικαίου παραβιάζοντας την ίδια τη συνείδηση τους, αρκεί αυτές να γίνονται κατόπιν εντολής από μία εποπτεύουσα αρχή που υποτίθεται πως κατέχει υψηλού επιπέδου γνώση και δρα με καλό σκοπό.

Στο πείραμα, ένας εκπρόσωπος της επιστημονικής ‘αρχής’ διαχώριζε μία ομάδα ατόμων σε ‘δασκάλους’ και ‘μαθητές’, παρέχοντας στους πρώτους την εξουσία να ελέγχουν τους δεύτερους ως προς τη γνώση τους σε συγκεκριμένες ερωτήσεις και να τους τιμωρούν μέσω της πρόκλησης σταδιακά αυξανόμενης έντασης ηλεκτροσόκ όταν δε γνώριζαν τις σωστές απαντήσεις.
Αν κατά τη διάρκεια του πειράματος ο ‘δάσκαλος’ αμφισβητούσε τη χρησιμότητα του ή πάθαινε κρίση συνείδησης, παρενέβαινε ο επόπτης με ‘παραινέσεις’ και ‘απειλές’, ζητώντας του να ολοκληρώσει τη διαδικασία, και λέγοντας του άλλοτε ότι ‘το πείραμα απαιτεί να συνεχίσετε’, άλλοτε πως ‘είναι απολύτως κρίσιμο να συνεχίσετε’ και άλλοτε πως.....

Ο υπόνομος του ΔΝΤ: Απατεώνες, βιαστές και αγύρτες!

Ο υπόνομος του ΔΝΤ: Απατεώνες, βιαστές και αγύρτες!

  • ΑΡΘΡΟ – ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΑΝΑΛΥΤΗ JAMES PETRAS ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΟΥ
Το πρόσφατο άρθρο του Πολ Τόμσεν για νέα μέτρα που απαιτούνται να ληφθούν στην Ελλάδα, αλλά και η γενικότερη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Κριστίν Λαγκάρντ δεν είναι θέμα ατυχών συγκυριών. Το ΔΝΤ είναι μια καλολαδωμένη μηχανή κέρδους.
Ο James Petras, ένας παγκοσμίου φήμης αναλυτής και επιστήμονας, επίτιμος καθηγητής κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο Binghamton της Νέας Υόρκης, και πρώην σύμβουλος του Σάλβαντορ Αλιέντε στη Χιλή, του Ούγκο Τσάβες στη Βενεζουέλα, και του Ανδρέα Παπανδρέου στις αρχές της δεκαετίας του 1980, με άρθρο του περιγράφει πλήρως τη δομή του ΔΝΤ.
Διαβάστε το άρθρο του και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:
Ο υπόνομος των κατεργαρέων του ΔΝΤ – απατεώνες, βιαστές και αγύρτες.
Το ΔΝΤ είναι ο κορυφαίος διεθνής νομισματικός οργανισμός του οποίου ...

Εάν αυτός ο ενδεχόμενος πόλεμος θα ήταν ο τελευταίος στον πλανήτη, όπως είχε προφητεύσει ο Αϊνστάιν, δεν το γνωρίζει κανείς – αν και το τεκμηρίωσε με έναν πολύ λογικό τρόπο.

ΕΙΚΟΝΑ---Ρωσία
Ο τετραπλασιασμός των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα, τεκμηριώνει πως οι Η.Π.Α. κλιμακώνουν την αντιπαράθεση τους με τον V. Putin, ενώ προετοιμάζουν την εισβολή στη Συρία, από δύο πλευρές – η σύσκεψη του Μονάχου
.
«Εάν στη δεύτερη εποχή της παγκοσμιοποίησης, η οποία πλήττεται επί πλέον από την κρίση υπερχρέωσης της Δύσης, προστεθεί μία δεύτερη πετρελαϊκή κρίση, ενδεχομένως από το σχεδιαζόμενο πόλεμο στη Συρία, έχουμε την άποψη ότι θα τελειώσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως η πρώτη – απότομα, ξαφνικά, απρόβλεπτα, με έναν 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο» (πηγή)..

Άρθρο

Στη σύσκεψη ασφαλείας του Μονάχου (ιστοσελίδα), από τις 12 έως τις 14 Φεβρουαρίου του 2016, θα συμμετέχουν ξανά εκπρόσωποι από πολλές χώρες – στρατιωτικοί, διπλωμάτες, στελέχη της βιομηχανίας εξοπλισμού, επιλεγμένοι δημοσιογράφοι κοκ. Το κοινό χαρακτηριστικό όλων όσων λαμβάνουν μέρος, είναι η πολύ ισχυρή διατλαντική αφοσίωση τους – ενώ κυριαρχούν τα αμερικανικά ενδιαφέροντα.
Φυσικά προσκαλούνται επίσης εκπρόσωποι των επονομαζομένων «ενοχλητικών χωρών» – οι οποίοι αναλύουν τις απόψεις τους και δέχονται ερωτήσεις. Ο πραγματικός στόχος όμως....

Τα χειρότερα έρχονται και οι ένόρκως ...ταγμένοι να φυλάνε Θερμοπύλες σφυρίζουν αδιάφορα...

Όπως βλέπετε από τον χάρτη, που κυκλοφόρησε στα Γερμανικά με τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (!) και διανέμετε σε πολλά αντίτυπα για την ενημέρωση Γερμανόφωνου Ευρωπαϊκού κοινού, τα Ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά στην Τουρκία. Σε αντάλλαγμα και για στάχτη στα μάτια μας δίνουν την Ίμβρο.
Αυτός ο μελετημένος χάρτης, φτιαγμένος από επαγγελματίες, είναι καθαρά μία απόδειξη ότι η Τουρκία έχει τους Γερμανόφωνους συμμάχους της εντός της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Αυτό το τρανταχτό στοιχείο, σε συνδυασμό με την Γερμανική εκστρατεία δυσφήμισης του……

Το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο: Επτά ερωτήματα ζητούν απαντήσεις.

Η νατοϊκή εμπλοκή αναμένεται ότι θα φέρει στην επιφάνεια τις πιο σημαντικές πτυχές των ελληνοτουρκικών προβλημάτων, σε μια περίοδο κατά την οποίαν η χώρα μας (σ.σ. η οποία δεν διαθέτει Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας) επιχειρεί να βρει «πολιτικές» λύσεις για το θέμα αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών. Η νατοϊκή ναυτική διοίκηση MARCOM έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις για την συγκρότηση της δύναμης η οποία θα σταλεί στο Αιγαίο, ενώ εμφανίζεται έτοιμη να εξετάσει πιθανά αιτήματα συμμετοχής σε αυτήν πολεμικών πλοίων και από άλλες χώρες.
Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος-Αμυντικός αναλυτής
Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι το ΝΑΤΟ θα συμβάλλει καίρια στην επίλυση του ζητήματος (βλ. αφιέρωση από τον ΥΠΕΘΑ της συμφωνίας στην μνήμη των τριών θυμάτων του δυστυχήματος στην Κίναρο!) ενώ οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η όλη ιδέα της εμπλοκής της συμμαχίας είναι τουρκο-γερμανικής προελεύσεως. 
Οι ΗΠΑ δεν έχουν ξεκαθαρίσει εάν....

Είναι η κατοχή της Πατρίδας σου ηλίθιε ..!! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ – ΠΟΡΕΙΕΣ: ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΧΩΡΑ.


Περνώντας σήμερα το πρωί από το Σύνταγμα άκουσα για λίγο τους ομιλητές, που εξακόντιζαν πύρινα βέλη εναντίον της Κυβέρνησης και απαιτούσαν την άμεση απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου, εναντίον των αγροτών.
Και διερωτήθηκα: από ποιόν απαιτούν αυτήν την απόσυρση;Από μια Κυβέρνηση η οποία εμφανίζεται επίσημα πια, ως το εκτελεστικό όργανο των δανειστών και του κουαρτέτου; Από μια Κυβέρνηση της οποίας, χωρίς υπερβολή, το 100% της δραστηριότητάς της καταναλίσκεται σε ατέρμονες συζητήσεις και προσπάθειες για το πως θα ικανοποιήσει όσο γίνεται καλύτερα το κλιμάκιο των ελεγκτών; Από μια Κυβέρνηση που αγωνιά για το αν και πότε θα δεήσουν να έρθουν τα παιδάκια του κλιμακίου του ΔΝΤ για να την συγχαρούν για την κατανόηση των σχετικών διαταγών τους και την εφαρμογή τους, αλλά ταυτόχρονα και να την επιπλήξουν επειδή όφειλε να κάνει περισσότερα;
Αλλά κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι,...... σαφώς παρανοϊκό, το αίτημα των εξαθλιωμένων κ

Είναι το πρόβλημα της Deutsche Bank μεμονωμένο, ή ξεκινάει ντόμινο χρεοκοπιών στις ευρωπαϊκές τράπεζες;

Η Deutsche Bank διατηρεί μεγάλη έκθεση στις αναδυόμενες αγορές, οι οποίες και σήμερα θεωρούνται «ο μεγάλος ασθενής» εξαιτίας της επιβράδυνσης στην ανάπτυξή τους και των μαζικών εκροών κεφαλαίων.
Του Κωνσταντίνου Βέργου*
Η Deutsche Bank αποφάσισε να επαναγοράσει ομόλογα και επέτυχε έτσι εντυπωσιακή ανάκαμψη τιμών. Ήταν τελικά η τράπεζα σε μια δύσκολη καμπή από την οποία εξήλθε, και να περιμένουμε κάτι ανάλογο για το σύνολο του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, το οποίο είναι υγιέστατο και με μεγάλες αναπτυξιακές και χρηματιστηριακές προοπτικές, ή είμαστε μπροστά σε κάτι βαθύτερο, κάτι πολύ χειρότερο από ο,τι θα περιμέναμε στους χειρότερους εφιάλτες μας;
Κατ αρχήν, είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι η Deutsche Bank είναι ..

Μίκης Θεοδωράκης: Τα ΜΜΕ με φίμωσαν – Θα συνθέσω ορατόριο που θα διακωμωδεί τους καναλάρχες.

Μίκης Θεοδωράκης: Τα ΜΜΕ με φίμωσαν - Θα συνθέσω ορατόριο που θα διακωμωδεί τους καναλάρχες - Media

Την πρόθεσή του να συνθέσει ορατόριο στο οποίο θα διακωμωδεί με τα ονόματά τους «όλους ανεξαιρέτως τους ιδιοκτήτες, διευθυντές και αρχισυντάκτες των μεγάλων εφημερίδων και καναλιών» ανακοίνωσε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς σκοπεύει με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί για την «αποσιώπηση», όπως υποστηρίζει, πρόσφατου άρθρου του με τίτλο «Ώρα Μηδέν».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μίκη Θεοδωράκη:
Όλη η πορεία της ζωής μου απέδειξε πιστεύω, ότι είμαι πολύ δυνατός! Και η δύναμή μου έγκειται στο γεγονός ότι είμαι πολύ ψηλός (εξωτερικά και εσωτερικά) και ως εκ τούτου, ως σήμερα στάθηκε αδύνατο ..

Μειώσεις σε επικουρικές και εφάπαξ για να μη θυσιαστούν οι κύριες συντάξεις.

Μειώσεις στις επικουρικές άνω των 170€, γενναίο «ψαλίδι» σε εφάπαξ και μέρισμα, αυστηρό πλαφόν στις πολλαπλές συντάξεις και Εθνική Σύνταξη δύο ταχυτήτων μπαίνουν στο τραπέζι για να αποφευχθούν μειώσεις στον βασικό κορμό των κύριων συντάξεων.

Όπως αναφέρει το Εθνος σε πέντε «καυτά» μέτωπα ρίχνει τις δυνάμεις της η ελληνική πλευρά στη μάχη του Ασφαλιστικού, με στόχο να κλείσει σύντομα κι επιτυχώς η περιώνυμη πρώτη αξιολόγηση, χωρίς ταυτόχρονα να διαρραγεί η «κόκκινη γραμμή» της οριζόντιας μείωσης των κύριων συντάξεων.

Ανάλυση - φωτιά: Τι πραγματικά συμβαίνει στη Συρία.

Αρθρο - ανάλυση για το τι πραγματικά συμβαίνει στην περιοχή της Συρίας και σε έναν πόλεμο που τείνει να λάβει ανεεξέλεγκτες διαστάσεις, δημοσιεύει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Οπως αναφέρει: Τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν από τον ουρανό. Οι πολιτοφυλακές του Ιράκ και του Λιβάνου υποβοηθούμενες από το Ιράν προωθούνται στο έδαφος. Μια σειρά από ομάδες ανταρτών της Συριακής αντιπολίτευσης που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ μάχονται για να τους ανακόψουν.

Οι κουρδικές δυνάμεις που συμμαχούν τόσο ..

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ. ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΑΥΣΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.

Όσο ο ελληνικός λαός θα εξακολουθεί να είναι ψυχολογικά διχασμένος, δεν θα μπορεί να δώσει ξεκάθαρη εικόνα και αντίστοιχη εντολή στους πολιτικούς για να δράσουν ανάλογα. Ας κάνουμε λίγο το συνήγορο του διαβόλου.   

Ζητάει λοιπόν ο λαός από τους πολιτικούς να
μην επιβάλουν τα σκληρά μέτρα που περιέχονται στα μνημόνια, αλλά την ίδια ώρα θέλει την παραμονή στο ευρώ πάση θυσία, ενώ γνωρίζει ότι η έξοδος από το ευρώ είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν τα μνημόνια. 

Αν ο λαός δεν λύσει αυτόν....

Η άγνωστη ιστορία των κλεμμένων γλυπτών από το ναό της Αφαίας Αθηνάς στην Αίγινα...Μαντέψτε από ποιους...

Είναι γνωστή σε όλους η αρπαγή των γλυπτών του Παρθενώνα από τον Λόρδο Έλγιν.

Η αρπαγή των γλυπτών από τον Ναό της Αφαίας Αθηνάς στην Αίγινα, όμως, από τους..
Γερμανούς, αποτελεί μία "άγνωστη" ιστορία για τους περισσότερους. Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε πού βρίσκονται σήμερα τα κλεμμένα γλυπτά και πόσοι τα έχουμε επισκεφτεί;

 Και το κυριότερο, γιατί κανείς δεν ζητάει επισήμως την επιστροφή τους;

Η αρπαγή από τους Γερμανούς

Η ιστορία ξεκινάει το ....

Οι αμερικανοί θα ρίξουν την Τουρκία στον πόλεμο και μετά θα τους πουλήσουν...

Υπήρχαν πολλές περιπτώσεις μουρλών, οι οποίοι ονειρεύονταν αυτοκρατορίες. Ο Μουσολίνι λχ, ήθελε να αναβιώσει τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία τον 2Οο αιώνα. Στο τέλος τον κρέμασαν ανάποδα. Βέβαια πριν τον σταματήσουν, είχε προλάβει να πάρει στο λαιμό του εκατομμύρια.

Η Τουρκία χθες, άνανδρα, ύπουλα, χτύπησε με πυροβολικό τους ηρωικούς Κούρδους μαχητές, που απελευθέρωσαν πόλεις της Συρίας από τους φανατικούς μισθοφόρους. Ο μισότρελος σουλτάνος της γειτονικής χώρας παρέδωσε μάλιστα και τελεσίγραφο, το οποίο φυσικά απορρίφθηκε.
Τούρκοι στρατιώτες σε όλο το μήκος των συνόρων είναι έτοιμοι να πεθάνουν για ένα καπρίτσιο, υπερασπίζοντας τους δολοφόνους του ISIS. Γιατί για καπρίτσιο πρόκειται, για όνειρο περί ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που θα γίνει όμως ο εφιάλτης των Τούρκων.

Χάριν συντομίας δεν θα αναφερθώ σε όλους όσους βρίσκονται μπλεγμένοι στον πόλεμο της Συρίας, αν και τα πάντα συνδέονται ...

Η ΙΤΑΛΙΑ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ... Ανεκμετάλλευτος θησαυρός το ελληνικό ελαιόλαδο.

Ανεκμετάλλευτος θησαυρός το ελληνικό ελαιόλαδο

Στην Ιταλία γράφεται το ελληνικό «success story» του ελαιολάδου. 
Μπορεί το ελληνικό ελαιόλαδο να είναι περιζήτητο στις διεθνείς αγορές, παρουσιάζοντας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποσπάσει μερίδιο αγοράς από τους βασικούς ανταγωνιστές σε παγκόσμιο επίπεδο, την Ισπανία και την Ιταλία, ωστόσο από από τους περίπου 100.000 τόνους που εξάγει η Ελλάδα ετησίως, μόλις το 15% αφορά επώνυμο τυποποιημένο ελληνικό προϊόν προστιθέμενης αξίας και το 85% εξακολουθεί να πηγαίνει χύμα στην Ιταλία, για να επανεξαχθεί με ιταλικό brand name.
Στο έδαφος της Ελλάδας καλλιεργούνται περισσότερα από 132 εκατομμύρια ελαιόδενδρα, από τα οποία παράγονται σε χρονιές κανονικές, περίπου 300.000 τόνοι ελαιολάδου ετησίως, εκ των οποίων το 82% ανήκει στην κατηγορία «εξαιρετικά παρθένο», ενώ της Ισπανίας μόνο το 25%-30% και της Ιταλίας το 40%-45% χαρακτηρίζονται έτσι. 

Περίπου η μισή από την ετήσια ελληνική παραγωγή ελαιολάδου εξάγεται προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και κυρίως στην.....