Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Η Πολιτεία και η μοναξιά..

alt
Το 1908 η Ελλάδα για άλλη μια φορά είναι ταπεινωμένη. 

Μετά την πτώχευση του Τρικούπη και τις ήττες, οι δανειστές ελέγχουν την πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας. 

Ίντριγκες, ψέμματα, φόροι και χαράτσια. Ο λαός πεινάει. Όχι όπως σήμερα, αλλά σαφώς χειρότερα.

 Δεν υπάρχει καμία αισιοδοξία και ο Κωστής Παλαμάς γράφει ....

Η κάθαρση (Ο Γκρεμιστής) θα έρθει μονάχα μέσω της αναγέννησης ( χτίστης).


Στην σημερινή εποχή της παρακμής και της κρίσης, τα λόγια της ποίησης του Παλαμά ακούγονται μάλλον επίκαιρα και αναδεικνύουν τόσο τον άλογο μηδενισμό της όποιας βίας όσο και την ίσως ανόητη και στο τέλος οδυνηρή επιμονή μας να χτίσουμε πάνω στα θεμέλια της ασχήμιας και του ψεύδους(κρύβοντας τα έτσι κάτω από το χαλί...).

Η κρίση είναι βαθιά, συνάμα πολιτική και κοινωνική. Οι σχέσεις της κοινωνίας και της πολιτείας, όσο και οι θεσμοί της (πολιτικοί και μη) πάσχουν. Τα συστήματα που τους εκφράζουν είναι δυστυχώς φθαρμένα (δεν έχει σημασία αν είναι πλήρως ή μερικώς), αλλά η κάθαρση θα έρθει μονάχα μέσω της αναγέννησης.


Η αλήθεια των θεσμών της Δημοκρατίας και της κοινωνίας δεν μπορεί να γκρεμιστεί (όσο και αν το διατείνονται κάποιοι...) αλλά η φανέρωση και η πραγμάτωσή της προϋποθέτει το γκρέμισμα του ψεύδους και όλων των φορέων του.


Αλλά για να είσαι ο κτίστης, πρέπει να είσαι και ο γκρεμιστής και αυτό βέβαια θέλει τόλμη.



Ο Γκρεμιστής είναι ένα ....

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ – «Σουρωτήρια» τα ΑΤΜ των τραπεζών!

ATMΣκέτα… σουρωτήρια είναι τα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης μετρητών των τραπεζών, δημιουργώντας σοβαρές ανησυχίες στους καταθέτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματά τους από κλέφτες, ειδικούς στο χακάρισμα.

Σύμφωνα με έρευνα ειδικών της Kaspersky Lab, οποιοσδήποτε εγκληματίας στον κόσμο θα μπορούσε να αποκτήσει παράνομη πρόσβαση και να βγάλει κέρδη από ένα ATM, με ή χωρίς τη βοήθεια κακόβουλου λογισμικού. 


Αυτό συμβαίνει λόγω της ευρείας χρήσης παρωχημένων και μη ασφαλών λογισμικών, λαθών στη διαμόρφωση του δικτύου και έλλειψης φυσικής ασφάλειας για τα κρίσιμα μέρη του ΑΤΜ.

Για πολλά χρόνια, η μεγαλύτερη απειλή για τους πελάτες και τους ιδιοκτήτες των ΑΤΜ ήταν τα λεγόμενα skimmers, δηλαδή ειδικές συσκευές που συνδέονται σε ένα ΑΤΜ για να υποκλέψουν δεδομένα από τις μαγνητικές ταινίες των καρτών. Καθώς όμως οι κακόβουλες τεχνικές έχουν εξελιχθεί, τα ΑΤΜ έχουν...

Ελληνικά F-16 ΣΠΕΡΝΟΥΝ πανικό στα Τουρκικά παράλια.Οι Παλαβοί αυτής εδώ της Χώρας θα μας σώσουν και πάλι .

http://scoops.gr/wp-content/uploads/2016/05/f16-ellinika.pngΑπίστευτη η τρέλα στο Αιγαίο Δύο Ελληνικά F-16 πήραν στο κυνήγι μισή Ντουζίνα Τούρκικα.

Πάει το χάσαμε το μυαλό Πατριώτη και ίσως οι Παλαβοί αυτής εδώ της Χώρας θα μας σώσουν και πάλι αν και όπως τα οδηγούμε τα πράγματα δεν μας αξίζει.

Αυτό που συνέβη σήμερα στο Αιγαίο δεν έχει ξαναγίνει και σίγουρα δεν διδάσκεται σε καμιά Σχολή Πολέμου ,ούτε βέβαια στα εγχειρίδια των....

Η ΙΔΙΟΦΥΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.



Μεγαλοφυής, αήττητος στρατηλάτης, ο Αλέξανδρος Γ’, της Δυναστείας των Αργεαδών, δίκαια του αποδόθηκε η προσωνυμία, ο Μέγας. Η ιστορία επιφύλαξε γι’ αυτόν μοίρα λαμπρή. Τον όρισε να μεταλαμπαδεύσει αυτός την Ελληνική σκέψη, τον Ελληνικό πολιτισμό έως τα βάθη της Ανατολής.

Ο Αλέξανδρος τον χειμώνα του 335, ασχολήθηκε με τη διοργάνωση του βασιλείου του, επειδή σκόπευε να απουσιάσει στην Ασία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αρχικά είχε την πρόθεση να κατακτήσει την Περσία, εκθρονίζοντας το Δαρείο και να ανέβει ο ίδιος στο θρόνο, εκδικούμενος για την εκστρατεία του Ξέρξη στο παρελθόν, ο οποίος είχε επιχειρήσει την υποδούλωση όλων των Ελλήνων. 


Το δε αρχικό σχέδιο του Αλέξανδρου περιελάμβανε τα εξής τρία στάδια : Πρώτα την κατάκτηση της Μικράς Ασίας, ακολούθως την κατάληψη της Συρίας και της Αιγύπτου, τις οποίες θα χρησιμοποιούσε ως....

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο για την Ελλάδα που έχει σαρώνει στα παγκόσμια βραβεία !!! (vid)

http://www.pasmina.gr/wp-content/uploads/2016/05/%CE%A4%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B1%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%92%CE%99%CE%9D%CE%A4%CE%95%CE%9F-890x395_c.jpgΈνα βίντεο για τον ελληνικό τουρισμό έχει πάρει τρία τιμητικά βραβεία. Το βίντεο, το οποίο έχει τίτλο «Greek Tourism. 

An eternal joyrney», είναι παραγωγής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού σε σκηνοθεσία του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα και παρουσιάζει την Ελλάδα ως το ιδανικό μέρος για τουρισμό.

Το 2015, κέρδισε το 1ο βραβείο στην....

Το άκρον άωτο της πολιτικής ανοησίας..

61
Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει τόσο από τους Γερμανούς, οι οποίοι είναι λογικό να κάνουν όσο καλύτερα μπορούν τη δουλειά τους προς το συμφέρον της χώρας τους, όσο από τους Έλληνες – όχι φυσικά από όλους, αλλά από ορισμένους, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν πως δεν είναι σωστό να εξευτελίζει και να διασύρει κανείς την πατρίδα του για ίδιο όφελος, για την καριέρα ή για τη ματαιοδοξία του.

Πόσο μάλλον απέναντι στη Γερμανία, η οποία δεν χάνει καμία ευκαιρία να εκμεταλλευθεί όσους ανεγκέφαλους Έλληνες τύχουν στο δρόμο της, χωρίς κανέναν απολύτως ηθικό ενδοιασμό – ακόμη και αν χρειαστεί να τους χρηματίσει, όπως έχει ....

Στα Νησιά μας ο Αποκλεισμός των Μεταναστών Αποφασίζει το Βερολίνο για την Ε.Ε. Σε αντικατάσταση της συμφωνίας με την Τουρκία.

Μ. Στυλιανού

Σύμφωνα με δημοσίευμα της χθεσινής Bild, η λύση των ελληνικών νησιών εξετάζεται ως μέσο προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων, σε περίπτωση που η Τουρκία - όπως υποδήλωσε ο Ερντογάν- αρνηθεί να εκπληρώσει τους όρους της συμφωνίας που συνήψε η Ε.Ε. με τον Αχμέτ Νταβούτογλου.


Την περασμένη Παρασκευή, την επομένη της παραίτησης του καθηγητή-πρωθυπουργού, ο Ερντογάν σε ομιλία του απέρριψε τον εκσυγχρονισμό του «αντιτρομοκρατικού» νόμου της Τουρκίας ως προϋπόθεση επανεκκίνησης της διαδικασίας εισδοχής της στην ΕΕ και παραχώρησης βίζας και δήλωσε « εμείς θα ακολουθήσουμε τον δρόμο μας και εσείς τον δικό σας».

Η Μπιλτ αναφέρει ότι, όπως της δήλωσε υπουργός «της Ε Ε» την Κυριακή, λόγω των ανησυχιών για τις προθέσεις της Τουρκίας, αναφορικά με τη συμμόρφωσή της στη συμφωνία και την απειλή του Ερντογάν «να αφήσει διάπλατες τις πόρτες» προς την Ευρώπη, καταστρώνονται σχέδια για λύση ....

Το Ευρωπαϊκό ΔΝΤ είναι πολύ χειρότερο του Αμερικανικού αντίστοιχου ? Σοϊμπλε μια από τα ίδια ...

Απορρίπτει το ενδεχόμενο εγγύησης επιτοκίων για την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Αυτό δεν θα υπάρξει με μας», λέγεται στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel. 

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) πρότεινε
στις αρχές της εβδομάδας ως ελάφρυνση του ελληνικού χρέους το πάγωμα των επιτοκίων μέχρι το 2% ως το 2050, ανεξαρτήτως της εξέλιξης των επιτοκίων των αγορών. 

Αν ανεβούν πάνω ....

Κωνσταντοπούλου: Μαριονέτα των δανειστών και συνταγματάρχης του πραξικοπήματος ο Τσίπρας!

Για μία ακόμη φορά η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε ευθεία επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, αυτή τη φορά σε συνέντευξή της την Παρασκευή στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Συγκεκριμένα είπε για τον Πρωθυπουργό πως
«επέλεξε να γίνει η μαριονέτα των δανειστών και ο επιτετραμμένος τους εν Ελλάδι. 

Είναι ο συνταγματάρχης του πραξικοπήματος κατά του ελληνικού λαού. Είμαι βαθύτατα απογοητευμένη για τον πρώην φίλο και πολιτικό μου σύντροφο».

Ακόμα συνέχισε λέγοντας:

«Εξαπάτησε τους πολίτες πολλές φορές μέσα σε ...

FT: Ετοιμαστείτε για «χρήματα από το ελικόπτερο»

Την επόμενη φορά που θα αγωνίζεστε να κρατήσετε επαφή με το ρυθμό με τον οποίο αλλάζει ο κόσμος, ρίξτε μια ματιά στα εγχειρίδια νομισματικής πολιτικής. 

Αποπληθωρισμός, η μηχαvική των bank runs, ποσοτική χαλάρωση, αρνητικά επιτόκια –την τελευταία δεκαετία μια πληθώρα ζητημάτων έχει μετατοπιστεί από τις ακαδημαϊκές υποσημειώσεις στο επίκεντρο του οικονομικού debate αναφέρουν οι Financial Times.

Τώρα μπορούμε να προσθέσουμε τα....

Δεν πάει αλλό ...Έλληνες χάνουν τα σπίτια τους για μια… δόση! Κάποιοι ζουν ήδη τον εφιάλτη. Τι δεν καταλαβαίνεις;;;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX-AnnVDdB8Cu9lxKiKrHdBFe5dgSAbrvKTLf-4eiAZCe4yKUzUpHIIjrx1tKwmurFpAksbsSwTxbztiAnZxxCX_a4wjZhlUJ8c3XKmjPRigLrHYUyCvO3XQF5hGdI9x1n58R9iKeDXtXp/s400/pleistiriasmos-600x277.jpg
Ξεκίνησαν από Τετάρτη οι πλειστηριασμοί ακινήτων μετά την λήξη της πολύμηνης αποχής των συμβολαιογράφων.Με το μαχαίρι στο λαιμό βρίσκονται χιλιάδες δανειολήπτες που είχαν μισθούς που ήταν υψηλότεροι από τον μέσο όρο, αλλά από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση είδε τις αποδοχές τους να μειώνονται ακόμα και κατά 70% ή στην ακόμα χειρότερη περίπτωση να μηδενίζονται!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα έσοδα τους δεν φτάνουν για τις δυσθεώρητες δόσεις.....

Μόλις οι καταθέσεις μας τελειώσουν, η κοινωνία θα αντιληφθεί την εξαπάτηση....

Mερικές εβδομάδες πριν, ευρωβουλευτής της κυβερνητικής συμμαχίας έγραφε στο Twitter: «Tο ερώτημα τώρα είναι ποιοι Έλληνες συνεργάζονται με τους οικονομικούς δολοφόνους για το σχέδιό τους».
Όσο κι αν απεχθάνεσαι το λαϊκισμό, όσο κι αν έχεις αποφασίσει ότι σ’ αυτό το άθλιο παιχνίδι του διχασμού εσύ θα διατηρείς ήπιους τόνους, δεν νομίζω να υπάρχει άλλη απάντηση απ’ αυτήν: Τι να σου πω φίλε μου, αν πραγματικά είναι οικονομικοί δολοφόνοι, τους μόνους έλληνες συνεργάτες που βλέπω είσαι εσύ που σε ταΐζουν με 18.000 ευρώ το μήνα στις Βρυξέλλες, τον Τσακαλώτο και τον Κατρούγκαλο που κάθε βράδυ σε μεταμεσονύκτιες επισκέψεις «στο χώρο τους», στο Χίλτον, συμφωνούσαν το νέο μνημόνιο με την τρόικα, και τους 153 βουλευτές που ψήφισαν μειώσεις συντάξεων, μειώσεις μισθών και τη νέα φορολογική αφαίμαξη.
Ακόμα και την επομένη της ψήφισης των εξοντωτικών ασφαλιστικών και φορολογικών νόμων, οι εκπρόσωποι της κυβερνητικής παράταξης, στη συνταγή η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, θριαμβολογούν στις τηλεοράσεις. Είναι κάτι πρωτοφανές, ακόμα και γι’ αυτή την πολιτική σκηνή – Δελφινάριο. 
Μέχρι τώρα κάθε κυβέρνηση που επέβαλλε τέτοια μέτρα κλυδωνιζόταν από τις παραιτήσεις των βουλευτών της, τα κόμματα προσπαθούσαν να.....

Η εικόνα της πολιτικής εν Ελλάδι..

Λέγαμε στο χθεσινό μας σχόλιο για κείνο τοκουράδι(πρόβατο στα κρητικά) το Μισελοζανάτση, και εκθειάζαμε την»αντρίκια» συμπεριφορά του προς τους ψηφοφόρους του.
Το blog δεν ξέρει αν τον έχουμε δεί όλοι καλά.
Για ξανακοιτάχτε τον.
Πρόκειται γιακλασσική φάτσα ηλιθίου.
Όχι απλού ηλίθιου. Αλλά εκείνου του ηλίθιου που πραγματικά δεν του κόβει, του αγνού βλάκα, του »ακατοίκητου».
( Εδώ να διευκρινίσουμε πως ηλίθιος δεν είναι μόνον ο άνθρωπος με μειωμένη έως ανύπαρκτη ευφυία, αλλά και αυτός που…

Η Αγκυρα “κατέλαβε” την ελληνική υφαλοκρηπίδα ανατολικά της Κρήτης και νοτιοανατολικά της Ρόδου με… κοινοποίηση στον ΟΗΕ!

zones aoz
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Mια νέα πρωτοφανής πρόκληση πραγματοποιήθηκε από την Άγκυρα καθώς ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ κατέθεσε στις 2 Μαϊου ένα έγγραφο με το οποίο κατονομάζει  ως τουρκική την κυπριακή υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ δυτικά της Κύπρου και όλη την ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια του Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης.
Πρώτη φορά η Άγκυρα προχώρησε σε τέτοια ενέργεια να κοινοποιήσει δηλαδή τις έκνομες πράξεις της στον ΟΗΕ που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο, ο οποίος υποτίθεται ότι θα πρέπει να κρίνει με ……

Νέα δικαίωση για τους ενστόλους στο ΣτΕ -Τι έκρινε το δικαστήριο για τις περικοπές.

Νέα δικαίωση για τους ενστόλους στο ΣτΕ -Τι έκρινε το δικαστήριο για τις περικοπέςΝέα δικαίωση για τους ένστολους από την ολομέλεια του ΣτΕ η οποία έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η μερική αποκατάσταση των μισθών των στρατιωτικών η οποία αποφασίστηκε το 2014 και με υπουργική απόφαση διαμόρφωσε τις αποδοχές τους και κατά συνέπεια τα επιδόματα και τις συντάξεις τους σε χαμηλότερα κατά 50% επίπεδα από τα προβλεπόμενα στο νέο μισθολόγιο.
Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε δικαιώσει και πάλι τους ενστόλους κρίνοντας ότι η αναδρομική περικοπή των μισθών τους από την 1η Αυγούστου του 2012 είναι αντισυνταγματική και πως πρέπει να ……

Η υπόθεση των Τσάμηδων ενώπιον της Χάγης και η νέα επικίνδυνη τροπή.

Στις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης 17 Μαΐου 2016, αναμένεται να συζητηθεί από το ΔιεθνέςΔικαστήριο της Χάγης, το ζήτημα της προ τριμήνου προσφυγής των οργανώσεων των «Τσάμηδων», κατά της Ελλάδος.
Η παραπομπή του ζητήματος στη Χάγη αφενός διεθνοποιεί την υπόθεση, αφετέρου η οποιαδήποτε απόφαση θεωρείται δεσμευτική για τα εμπλεκόμενα – αντίδικα μέρη.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, κατατέθηκε στο Δ.Δ.Χ. πολυσέλιδος φάκελος, γραμμένος σε 3 γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά & Γερμανικά), με τέσσερα κύρια αιτήματα …

Μεγάλες ζημίες εγγράφουν τα hedge funds, προοιωνίζοντας ένα παγκόσμιο κραχ!

Όταν μια τέτοιου βεληνεκούς χρηματοπιστωτική κρίση όπως αυτή του 2008-09 δεν αναγέννησε την ελπίδα για κάτι πιο δημιουργικό, πιο ηθικό, πιο έντιμο τότε τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αλλάξουν τα πλαίσια δραστηριοποίησης;
To πρόβλημα που υπάρχει στο σύστημα της ελεύθερης αγοράς και που αναδείχθηκε πλήρως κατά την πρόσφατη χρηματοπιστωτική κρίση είναι το σκιώδες τμήμα της.
Η παράλληλη οικονομία ή για πολλούς η σκιώδης οικονομία ή ο σκιώδης καπιταλισμός θεωρείτε το καρκίνωμα που πρέπει να αντιμετωπισθεί ώστε να μη υπάρξει ανάλογου μεγέθους χρηματοπιστωτική κρίση.
Την σκιώδη οικονομία αποτελούν τα Hedge funds , οι εταιρείες επενδύσεων κεφαλαίων, οι επενδυτικές τράπεζες, οι θυγατρικές και τα εταιρικά σχήματα ειδικού σκοπού, τα περίφημα special purpose vehicles –SPY, και γενικότερα ότι βρίσκεται εκτός ισολογισμού.
Το εντυπωσιακό με τα Hedge funds, δηλαδή με τον σημαντικότερο παίκτη της σκιώδους οικονομίας, είναι ότι οι τροφοδότες τους χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν είναι τα εν δυνάμει θύματα της καταστροφικής τους δραστηριότητας.
Πελάτες των Hedge funds είναι τα συνταξιοδοτικά ταμεία, οι ασφαλιστικές εταιρείες, τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, τα ....

«Η Ελλάς εν βούρκω». Η ώρα της μεγάλης κρίσης για τον Ελληνισμό

Γράφει ο Σαράντος Καργάκος

Ας ξεκινήσουμε, αγαπητοί, από ένα εξορκισμένο σήμερα «εθνικιστή» ποιητή που κάποτε τολμούσαμε να θεωρούμε πρώτο εθνικό μας ποιητή, τον Διονύσιο Σολωμό: γράφει στους «Ελεύθερους Πολιορκημένους»:


«Αραπιάς άτι, Γάλλου νούς, βόλι Τουρκιάς, τόπ’ Αγγλου* (τόπ΄ = μπάλα κανονιού)
πόλεμος μέγας πολεμά, βαρεῖ τό καλυβάκι…»


Εννοείτε ασφαλώς ποιο είναι το καλυβάκι στον παρόντα καιρό. Όχι η Ελλάς ή η προέκτασή της η Κύπρος, αλλά σύμπας ο Ελληνισμός. Ο Ελληνισμός μετά τις εξάρσεις του στον πόλεμο του ’40-’41, με την αντίστασή του κατά των αρχών Κατοχής, με τον ενωτικό αγώνα της Κύπρου (μια δράκα μαχητές κατά μιας αυτοκρατορίας) αποτελούσε κακό παράδειγμα για τους λοιπούς λαούς. Κακό παράδειγμα υπήρξε και με την Επανάσταση του ’21 που διέλυσε τον ιστό της υποταγής που είχε επιβάλει η Ιερά Συμμαχία. Όταν το 1830 έκλεινε η αυλαία της Ελληνικής Επαναστάσεως άνοιγε η αυλαία των ευρωπαϊκών επαναστάσεων.

Γι’ αυτό ο ανυπότακτος, ο απειθάρχητος, ο μη συμμορφούμενος «τοῖς ξένων ρήμασι» λαός, ο δάσκαλος του απροσκύνητου ήθους έπρεπε ....