Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Το χρηµατιστικό κεφάλαιο σήµερα είναι εγγενώς ολιγαρχικό και οι εδώ ταγοί καθεύδουν....

O «καπιταλισµός» είναι καλύτερα κατανοητός σαν ένα σύστηµα από µια σειρά από στάδια. 

Ο βιοµηχανικός καπιταλισµός έχει παραχωρήσει τη θέση του στον 
χρηµατοοικονοµικό καπιταλισµό, ο οποίος εξελίχθηκε από τον καπιταλισµό των  συνταξιοδοτικών ταµείων τη δεκαετία του ΄50 και τον αµερικανικό νοµισµατικό ιµπεριαλισµό από το 1971 όταν το πλαστό δολάριο (που δηµιουργήθηκε κυρίως για τη χρηµατοδότηση των παγκόσµιων στρατιωτικών δαπανών των ΗΠΑ) έγινε η παγκόσµια νοµισµατική βάση. 

Το πλαστό πιστωτικό δολάριο κατέστησε εφικτή την δηµιουργία της οικονοµίας φούσκας µετά το 1980 και το υποσκήνιο του, τον καπιταλισµό καζίνο. 

Αυτά τα οικονοµικά ραδιενεργά στάδια παρακµής οδήγησαν 
στον αποπληθωρισµό του χρέους µετά το 2008, και τελικά κατέληξαν στη 
διαµόρφωση ενός καθεστώτος ...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ !!


Έρχονται σαρωτικοί φορολογικοί έλεγχοι... αλά ΗΠΑ.

Νέου τύπου ελέγχους, σε κινητή και ακίνητη περιουσία, καθώς και σε καταθέσεις και μετρητά, ακόμη και σε μισθωτούς και συνταξιούχους, αρχίζει το υπουργείο Οικονομικών...

Οι νέες «έμμεσες τεχνικές ελέγχου», που βασίζονται στο σύστημα που ακολουθεί η οικονομική αστυνομία στις ΗΠΑ...
και για τις οποίες δίδονται αναλυτικές οδηγίες σε εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, θα ακολουθούν τρεις μεθόδους, προκειμένου η Εφορία να δημιουργήσει το «φορολογικό προφίλ» του πολίτη, να προσδιορίσει με έμμεσο τρόπο το εισόδημά του και να το αντιπαραβάλλει με τις φορολογικές δηλώσεις του.

Μάλιστα, για τους ελέγχους αυτούς, δεν .....

Ο Ερντογάν επιμένει ότι «δεν υπάρχει Κύπρος»

Διαγράφει την Κύπρο για άλλη μια φορά ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αμέσως μετά την υπογραφή Συμφωνίας για την επανεισδοχή παράνομων μεταναστων στην Τουρκία, ξεκαθαρίζει στην Κομισιόν τις προθέσεις του.

Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής της Συμφωνίας...
με την ΕΕ στις 16 Δεκεμβρίου για την επανεισδοχή μεταναστών στην Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν ξεδιπλώνει το πραγματικό του πρόσωπο, αρχίζοντας τα τερτίπια πριν την εφαρμογή της.

Με επιστολή του στην Κομισιόν, ξεκαθαρίζει ότι για την Κύπρο εξακολουθούν να ισχύουν ...

Προειδοποίηση του ΔΝΤ προς την Τουρκία για την οικονομία της χώρας.

Προειδοποιητικό μήνυμα στην τουρκική κυβέρνηση για την οικονομία της γειτονικής χώρας  έστειλε το ΔΝΤ προειδοποιώντας ότι η Τουρκία παραμένει ευάλωτη απέναντι στο ενδεχόμενο απότομης επιβράδυνσης ή διακοπής στις εισροές ξένων κεφαλαίων.

Η παρέμβαση του ΔΝΤ έρχεται τη στιγμή που η κυβέρνηση Erdogan...
βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγω των αποκαλύψεων χρηματισμού πολιτικών.

Όπως αναφέρει η αναφορά του ΔΝΤ για την Τουρκία  με δεδομένο το μέγεθος του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας το οποίο τον Οκτώβριο του 2013 έφτασε....

Ο παγκόσμιος πόλεμος κατά των φτωχών.

Του Γιώργου Κατρούγκαλου*

Οπως η εντολή «ου φονεύσεις» θέτει σαφή όρια προκειμένου να εξασφαλίσει την αξία της ανθρώπινης ζωής, έτσι και εμείς σήμερα πρέπει να πούμε «δεν θα φονεύσεις» και σε μια οικονομία αποκλεισμού και ανισότητας. 

Αυτή η οικονομία σκοτώνει. (...) Ολα σήμερα υπακούουν στους νόμους του ανταγωνισμού και της επιβίωσης του ισχυρότερου, όπου ο δυνατός τρέφεται από τους αδύναμους.

Πάπας Φραγκίσκος Α', Evangelii Gaudium, 2013, 53.

Το προηγούμενο δεκαήμερο ήμουν στην Ινδία, προκειμένου να διδάξω...

Economist: Η Ελλάδα στις χώρες υψηλού κινδύνου για κοινωνική εξέγερση......

Λίστα με τα κράτη, στα οποία υπάρχει κίνδυνος κοινωνικών αναταραχών μέσα στο 2014, εκπόνησε το Economist... 

Με βάση αυτή το οικονομικό περιοδικό μετρά το ρίσκο κοινωνικών εξεγέρσεων...
σε 150 χώρες και τις κατατάσσει σε ομάδες.

Συγκεκριμένα, ειδική ομάδα του Economist εκπόνησε αυτή τη λίστα αναφέροντας πως «η μείωση των εισοδημάτων και η υψηλή ανεργία δεν ακολουθούνται πάντα από αναταραχή. 

Μόνο όταν τα οικονομικά προβλήματα ....

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!


Bloomberg: Να αλλάξει στάση η Γερμανία έναντι της Ευρώπης. (Υ.Γ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ;;;)

Η Γερμανία πρέπει να αλλάξει τη στάση της έναντι της Ευρώπης, υποστηρίζει με κύριο άρθρο του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ.

Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στην ανάγκη μεταβολής της γερμανικής πολιτικής έναντι της Ευρώπης, καθώς...

Συμβόλαια θανάτου της ευρω-πρόνοιας...

Με συμβόλαια και ρήτρες θα υποχρεώνονται να παρεμβαίνουν οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών στην Ευρωζώνη, προκειμένου να επιβάλλουν σαρωτικές σαρωτικές σε εργασιακά δικαιώματα και ευρωπαϊκό κράτος πρόνοιας. 

Αυτό προβλέπει μεταξύ άλλων η πρόταση της Α. Μέρκελ για σύναψη συμβολαίων μεταρρυθμίσεων στη Σύνοδο Κορυφής
Ψυχρή ήταν η πρώτη αντίδραση των «27» στην πρόταση της γερμανίδας καγκελαρίου για τη σύναψη «συμβολαίων μεταρρυθμίσεων» μεταξύ μελών του ευρώ και της Κομισιόν και για χρηματική βοήθεια με «ρήτρες».

Το Βερολίνο προωθεί το μέτρο ως μέρος της στενότερης οικονομικής συνεργασίας στην Ε.Ε. και ως πρόσθεση στο ενισχυμένο πλαίσιο εποπτείας της Κομισιόν για τα δημοσιονομικά στην Ευρωζώνη. Η συζήτηση αναβλήθηκε για μετά τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με το Reuters, διπλωμάτες αναφέρουν....

Η Ευρώπη στην θανάσιμη αγκαλιά του 4ου Ράιχ..

Το γερμανικό Δ’ Ράιχ σε πρώτη φάση στραγγαλίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση…
…προτού ξεκινήσει η διαδικασία του διαμελισμού, που πρόκειται να αλλάξει τον χάρτη της Ευρώπης 
Η μη τυχαία άνοδος των ακροδεξιών κινημάτων στην Ευρώπη κατέχει ρόλο-κλειδί στην όλη διαδικασία 
Του Lyuba Lulko*
Εφημερίδα Pravda 
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους 
Οι λαοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης βιώνουν τελευταία πρωτόγνωρες και δύσκολες καταστάσεις. Πολλές χώρες ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν από την Ένωση. 
Ένα κύμα διαμαρτυριών σάρωσε ολόκληρη την Ευρώπη κατά τη ....

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ.

Όπως γνωρίζουμε από τις διασωζόμενες μαρτυρίες, η φιλοξενία ξένων, αρχικά, ήταν γνώρισμα ολοκλήρου του Ελληνικού Κόσμου, ιδιαιτέρως δε των Σπαρτιατών.

 Μάλιστα, όμνυαν και όρκο στον Ξένιο Δια. 

Όταν όμως οι Λακεδαιμόνιοι διαπίστωσαν ότι το μέτρο αυτό ενείχε κινδύνους αλλοιώσεως της φυσιογνωμίας, των ηθών και των εθίμων της Σπαρτιατικής Πολιτείας, θέσπισαν την ξενηλασία, δηλαδή ....

Καμμένος: Οι βουλευτές μας δεν εξαγοράζονται ούτε αποτελούν καβάτζες.

kammenos-oi-boyleytes-mas-den-eksagorazontai-oyte-apoteloyn-kabatzes
Για όλους και για όλα μίλησε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kontranews ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος 
Καμμένος στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα  πως «μονόδρομος είναι η επιβίωση και η πρόοδος των Ελλήνων». 
Πρόσθεσε μάλιστα πως «η κυβέρνηση τελείωσε μαζί με τις πολιτικές της τρόικας», ενώ ζήτησε «εκλογές τώρα».
Για το θέμα των υποβρυχίων είπε πως «ο Κορυδαλλός είναι πολύ μικρός» αλλά και για τις ιδιωτικοποιήσεις και τις συμβάσεις για τους οδικούς άξονες πως «η κυβέρνηση ξεπουλά τη δημόσια περιουσία στον Μπόμπολα για να υβρίζονται οι αντίπαλοί της. Όλες οι συμβάσεις αυτές...

Huffington Post: «Οι δανειστές διοικούν αυτήν την χώρα»

Η τρόικα κουνά το δάκτυλο σε όσους την ανέχονται
Η τρόικα κουνά το δάκτυλο σε όσους την ανέχονται
“ «Η ζωή και το μέλλον 11 εκατ. ανθρώπων κρέμεται από τις πολιτικές της τρόικας οι οποίες καθοδηγούνται από τις γερμανικές επιθυμίες για σκληρή λιτότητα, της οποίας κύριο χαρακτηριστικό είναι οι βαθιές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και η υπερφορολόγηση ιδιωτών και επιχειρήσεων», τονίζει η εφημερίδα. ”

Για κυριαρχία των εταίρων – δανειστών στην διοίκηση της Ελλάδας κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η Huffington Post, η οποία μιλά για τα έργα και την δράση της τρόικα στην χώρα τα τελευταία χρόνια του Μνημονίου.
Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα σε άρθρο του πυρηνικού μηχανικού, Κωνσταντίνου Τζάνου, επισημαίνει ότι «Οι εκπρόσωποι των δανειστών άγονται και φέρονται όπως θέλουν και στην ουσία διοικούν τη χώρα», για να προσθέσει ότι «Η ζωή και το μέλλον 11 εκατ. ανθρώπων κρέμεται από τις πολιτικές της τρόικας οι οποίες καθοδηγούνται από τις γερμανικές επιθυμίες για σκληρή λιτότητα, της οποίας κύριο χαρακτηριστικό είναι οι βαθιές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και η υπερφορολόγηση ιδιωτών και ....

«Να ενωθεί ο πλανήτης»: Τρελό δεν ακούγεται;

Γράφει ο Παναγιώτης Ήφαιστος

Πόσο επιπόλαιος, απερίσκεπτος, πνευματικά ανέμελος, αφελής μέχρι ηλιθιότητας και πνευματικά θεόστραβος πρέπει να είναι κάποιος για να πιστεύει ότι θα μπορούσε στην βάση του ενός ή άλλου ιδεολογικού δόγματος να εξισωθεί πολιτικά, να εξομοιωθεί ανθρωπολογικά και να ενωθεί παντοιοτρόπως ο πλανήτης!

Δηλωτικό βέβαια του χαρακτήρα της Οδύσσειας των ανθρώπων και του ιστορικού τους γίγνεσθαι είναι ότι πολλοί πίστεψαν αυτή την πολιτικοπνευματική παράκρουση. Παρόμοια με τον Οδυσσέα όταν ευκολόπιστα και παραβλέποντας Θεούς και Δαίμονες το έλκυσαν οι ηδονές των Σειρήνων και τα καλούδια στις σπηλιές των Κυκλώπων. 

Ευτυχώς για τον Οδυσσέα, για να παραφράσουμε τον Καβάφη, τελικά αποδείχθηκε ότι κουβαλούσε στο νου του την Ιθάκη. Δεν συμβαίνει το ίδιο, όμως, με τα μέλη εκείνων των κοινωνιών που ροκανίστηκαν από εξισωτικά ιδεολογικά δόγματα και εκμηδενίστηκαν ανθρωπολογικά από τις ροπές των μεταμοντέρνων πνευματικών χυδαιοτήτων που τα διαδέχθηκαν. Στον μυαλό τους δεν έχουν πια την Πατρίδα.

Φοιτητές βέβαια κοιμόμασταν με το «Κεφάλαιο» του Μάρξ στο προσκέφαλό μας. Αργότερα καταλάβαμε ότι ήμασταν αντί-ηγεμονιστές Τσε-Γκουεβαριστές (και συνεχίζουμε να είμαστε). Αντι-ηγεμονιστές λοιπόν οι περισσότεροι άνθρωποι πλην αντί να προσκολλώνται σε αυτό παραμυθιάζονται και εκτροχιάζονται διεθνιστικά. 

Επιπόλαια νομίζουν ότι ....

ΑΝΟΙΓΟΥΝ "ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ" ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ...Οι "πεμπτοφαλαγγίτες" δήμαρχοι Νάουσας, Αθηνών & Θεσ/νίκης

Μετά τους δημάρχους-απολιθώματα του παπανδρεισμού Γ.Καμίνη, και Γιάννη Μπουτάρη, βρέθηκε και τρίτος συνεργάτης των κατοχικών δυνάμεων, ο δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός, για να πουλήσει τις συνειδήσεις παιδιών και γονέων αποδεχόμενος την προσφορά δωρεάν πετρελαίου από τον Τ.Σόρος που ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων είχε απορρίψει!
Κάποιοι μάλλιστα στα ελληνικά ΜΜΕ προσπαθούν να εμφανίσουν στην Ελλάδα, τον προστάτη των ΜΚΟ, τον ευεργέτη των Σκοπιανών και των πάσης φύσεως λαθρομεταναστών Tζορτζ Σόρος ως τον "φιλάνθρωπο" που θα μας φέρει πετρέλαιο για να ζεσταθούμε. Ο ίδιος άνθρωπος που έχει παίξει οικονομικά παιχνίδια με την χώρα μας και μαζί με τα "κοράκια" των αγορών την έχουν οδηγησει στην διάλυση.
Πρώτα δηλαδή μας έκοψε την ικανότητα να ζεσταινόμαστε και μετά μας προσφέρει και πετρέλαιο.
Ο Σόρος χρησιμοποιεί σαν "πέμπτη φάλαγγα" τους δημάρχους Αθηνών Γ.Καμίνη, Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρη και Νάουσας Τάσο Καραμπατζό.
Την ώρα που οι μαθητές στα δημόσια σχολεία της χώρας διδάσκονται σε παγωμένες αίθουσες λόγω της έλλειψης πετρελαίου και οι δημοτικές αρχές δεν καλύπτουν το κόστος της θέρμανσής τους, το ίδρυμα Open Society Foundation που ανήκει στον αμερικανοεβραίο Τζορτζ Σόρος "προσφέρει" χορηγία σε πετρέλαιο… για να ζεστάνει τα παιδιά μας.
Ήδη οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Αθηνών έχουν αποδεχτεί τις "δωρεές" του μεγάλου "φιλάνθρωπου".Ο Δήμος Θεσσαλονίκης από τις αρχές Μαρτίου του 2013 αποδέχτηκε προσφορά 90 τόνων πετρελαίου για σχολεία και ιδρύματα ενώ ακολούθησε και ο Δήμος Αθήνας με 40 συνολικά τόνους. Σειρά τώρα έχει και ο Δήμος Νάουσας του νομού Ημαθίας αφού...

ΚΥΡΙΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ!!!!ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!!! Τελικά που να πήγε άραγε αυτό το υπερήφανο ‘ή τάν ή επί τάς;’


Το τι συμβαίνει τα τελευταία τρία (τουλάχιστον) χρόνια με τα οικονομικά της Ελλάδας μας είναι λίγο-πολύ γνωστό σε όλους, όμως το γιατί φτάσαμε μέχρις εδώ παίρνει πολλές ερμηνείες και παρά το ότι έχουν ακουστεί πολλά και διάφορα, προσωπικά πολύ λίγο με κάλυψαν, ίσως να μην κάλυψαν και πολλούς από εσάς που τώρα με διαβάζετε.
Πριν συνεχίσω θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν είμαι οικονομολόγος, ένας απλός πολίτης φιλοτίμως εργαζόμενος; - (δυστυχώς σε ΔΕΚΟ, άρα ‘κοπρίτης’;) - επί 32 και πλέον έτη.
Η μεταπολίτευση του 1974 βρήκε την Ελλάδα σχετικά αυτάρκη σε αγροτικά αλλά και σε πολλά βιομηχανικά προϊόντα, είχε δηλαδή ισχυρή παραγωγική βάση, την οποία όμως.....

Ακούτε ανθρωπάκια;

Έ…, εσείς τροφαντά ανθρωπάκια οι οποίοι έχετε την ψευδαίσθηση ότι κυβερνάτε αυτόν τον τόπο και …μάλιστα, το χειρότερο, επιτυχώς.

Ακούτε μήπως κάποια βοή; 

Αν όχι ακούστε τα παρακάτω.

Στην χώρα μας αυτές τις στιγμές κυοφορείται μία επανάσταση την οποία πολλοί λίγοι αισθάνονται και εσείς σίγουρα καθόλου. 


Μία επανάσταση χωρίς ιστορικό προηγούμενο, η οποία δέν καθοδηγείται από κανέναν, δέν έχει ιδεολογία,δέν ακούγεται δέν συζητιέται και όμως διογκώνεται συνεχώς, μία επανάσταση η οποία αυτοπροσδιορίζεται και τα σημάδια της είναι πλέον ορατά σε αυτούς οι οποίοι βλέπουν καί ακούν τον μανιασμένο αχό τής Ελληνικής κοινωνίας, είναι η ....

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ !


Το μήνυμα της Γέννησης ν' αγγίξει την καρδιά σας ,

να 'χετε υγεία και χαρά όλοι στα σπιτικά σας.