Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ο πολυμήχανος Χανιώτης που κάνει την αυτόνομη διαβίωση πραγματικότητα.ΒΙΝΤΕΟ.


Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ Ο ΕΥΦΥΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΡΕΥΜΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ)ΚΑΙ ΚΙΝΕΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΜΕ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ!

(ΒΙΝΤΕΟ)

 Ο Μιχάλης Καλογεράκης, ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός στο επάγγελμα, έχει καταφέρει επί χρόνια να έχει...

ΠΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΣΑΝ στην ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.


%25CE%25B4%25CF%2581%25CE%25B1%25CF%2587%25CE%25BC%25CE%25B7.jpgΕάν οι αρχαίοι Αθηναίοι δεν ήταν μάστορες στην επιβολή και την είσπραξη φόρων, σήμερα ίσως να μην υπήρχε ο Παρθενώνας. Υπερβολή; Κι όμως, χάρη στο χαράτσι που πλήρωναν οι άλλες πόλεις κατά την Α’ Αθηναϊκή Συμμαχία -ειδικότερα από το 454 π.Χ., το ένα εξηκοστό του ετήσιου φόρου πήγαινε υπέρ της… θεάς Αθηνάς- ο Περικλής εξοικονόμησε τα χρήματα για να

Ιερός Λόχος.

Ιερός Λόχος
Από την Live-Pedia.gr

Σώμα από 300 επίλεκτους άντρες της πόλης των αρχαίων Θηβών που συγκροτήθηκε από τον Επαμεινώνδα και τον Γοργία, όταν η πόλη ήταν κάτω από την εξουσία των Λακεδαιμονίων.

Οι ιερολοχίτες συνδέονταν με δεσμούς φιλίας. Με τον όρκο τους μάλιστα να αγωνιστούν για τους υψηλούς σκοπούς της πατρίδας, χρησίμεψαν ως παράδειγμα αντρείας και πειθαρχίας και για τον υπόλοιπο στρατό. Ο ιερός λόχος διακρίθηκε στη μάχη των Λεύκτρων και στη Χαιρώνεια, όταν έπεσαν όλοι οι άντρες του αγωνιζόμενοι εναντίον του Φίλιππου του Β'. Προς τιμή τους, στον τόπο της μάχης πάνω από τον τύμβο, στήθηκε ένα πέτρινο λιοντάρι.

Ο αριθμός 300, καθιερώθηκε ως αριθμός επίλεκτων οπλιτών και υπήρχε και στη Σπάρτη και στην Κόρινθο. Αιώνες αργότερα, το 1821, σε απομίμηση του θηβαϊκού ιερού λόχου, δόθηκε στη Φωξάνη της Μολδαβίας από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη. Αποτελούνταν κυρίως από Έλληνες σπουδαστές και διανοούμενους από τις ελληνικές κοινότητες της Οδησσού. Είναι το πρώτο σώμα που εμφανίζεται με τη μορφή τακτικού στρατού.

Οι ιερολοχίτες είχαν μαύρη στολή και στο κάλυμμα του κεφαλιού υπήρχε το σήμα του θανάτου, μια νεκροκεφαλή κι από κάτω δυο κόκαλα. Το εθνόσημο είχε τρία χρώματα, λευκό, γαλάζιο και κόκκινο. Ο οπλισμός τους ήταν τουφέκι. Ο πρώτος διοργανωτής του λόχου ήταν ο Γεώργιος Καντακουζηνός, που τους όρκισε στο μητροπολιτικό ναό της Φωξάνης. Πριν ακόμη εκπαιδευτούν τελείως οι ιερολοχίτες πήραν μέρος στη μάχη του Δραγατσανίου, όπου και σχεδόν τελείως καταστράφηκαν. Όσοι σώθηκαν, κατέβηκαν στην Ελλάδα, όπου συνέχισαν ν' αγωνίζονται. Μνημεία για τους ιερολοχίτες έχουν στηθεί στο πανεπιστήμιο Αθηνών και στην εκκλησία των Ταξιαρχών στο Πεδίο του Άρεως. Με το ίδιο όνομα, ιερός λόχος, συγκροτήθηκαν δύο ακόμη σώματα, ένα το 1867-77 στο ρωσοτουρκικό πόλεμο και το δεύτερο το 1940-41 στη Μέση Ανατολή.
Σώμα από 300 επίλεκτους άντρες της πόλης των αρχαίων Θηβών που συγκροτήθηκε από τον Επαμεινώνδα και τον Γοργία, όταν η πόλη ήταν κάτω από την εξουσία των Λακεδαιμονίων.

Οι ιερολοχίτες συνδέονταν με δεσμούς φιλίας. Με τον όρκο τους μάλιστα να αγωνιστούν για τους υψηλούς σκοπούς της πατρίδας, χρησίμεψαν ως παράδειγμα αντρείας και πειθαρχίας και για τον υπόλοιπο στρατό.

Προωθείται μέσω Κύπρου η οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ.

Για την ανάγκη της άμεσης ανακήρυξης της Ελληνικής ΑΟΖ (με χάρτη εννοείται) έχω μιλήσει πολλές φορές.

Για τη δημιουργία του Κυπριακού ΤΑΙΠΕΔ, τα σκάνδαλα που θα προέκυπταν απο την άνιση εφαρμογή όσων αποφασίστηκαν...

ΕΥΓΕ !!! “ΕΦΑΓΕ ΠOΡΤΑ”Ο ΡΕΧΑΓΚΕΛ ΑΠO ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ.


Η «επιχείρηση σύσφιγξης των ελληνογερμανικών σχέσεων» δεν τα πήγε και τόσο καλά εχθές και η απόπειρα του Φούχτελ να βγουν φωτογραφίες με τον απεσταλμένο της Μέρκελ,

Μπρεζίνσκι: Οδεύουμε προς Παγκόσμια Επανάσταση ή Παγκόσμιο Πόλεμο.


Η δήλωση του Μπρεζίνσκι στην αρχή είναι ανατριχιαστική και επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους όσων πιστεύουν ότι ένας Παγκόσμιος Πόλεμος που θα οδηγήσει σε δραματική μείωση τον πληθυσμό της Γης και έλεγχο του πλανήτη από μια ολιγαρχική ομάδα υπερπλουσίων (τους 
globocrats κατά Economist) αναμένεται να συμβεί μέσα στην δεκαετία που διανύουμε.

«Δεν αξίζει τόσες θυσίες η παραμονή στο ευρώ».


 Ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν, με νέο άρθρο του στους Times της Νέας Υόρκης, απαντά στο ερώτημα για το εάν η αποχώρηση από την ευρωζώνη θα καταστήσει δυσβάσταχτο το βάρος του κυπριακού χρέους και θα οδηγήσει σε αναγκαστική χρεοκοπία της χώρας.
  Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι «το πραγματικό βάρος του χρέους θα διογκωθεί ούτως ή άλλως σε βάθος χρόνου, είτε η χώρα παραμείνει εντός είτε...

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΡΟΙΚΑ «Δέχομαι απειλές από την τρόικα»


ΘΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ''ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ'' ,ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ; ΕΠΑΓΡΥΠΝΙΣΗ ΑΔΕΛΦΙΑ !!! ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΓΚΣΤΕΡΣ ΟΛΚΗΣ ...
Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Εκκλησίας της Κύπρου και τρόικας προκάλεσε η προσφυγή στη Δικαιοσύνη από τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος ζήτησε προσωρινό απαγορευτικό διάταγμα διαγραφής των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου.
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και πάγωσε μέχρι τις 5/4/2013 την διαγραφή των μετοχών. Σε αποκλειστικές του δηλώσεις , ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος είπε χαρακτηριστικά: «Μας απειλεί η τρόικα πως εάν δεν αποσύρω την προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη για το διάταγμα, τότε θα κλείσει

Οι νέοι της Κύπρου υψώνουν ενωμένοι την φωνή τους υπέρ της ελευθερίας! Στην Ελλάδα; (BINTEO).


Πέρα από κόμματα και ιδεολογίες μαθητές και φοιτητές βγήκαν στους δρόμους της Λεμεσού στην Κύπρο, διαμαρτυρόμενοι για τα μετρά που επέβαλε η Τρόικα. Βγήκαν ενωμένοι, γιατί βλέπουν την ελευθερία να χάνεται. Το μέλλον τους να απειλείται.

Nigel Farage: «Η Ευρωζώνη διοικείται από άτομα που δεν σέβονται ούτε την δημοκρατία, ούτε τον νόμο»ΒΙΝΤΕΟ.

eyrw1
Εδώ έχουμε μια αγέφυρωτη διάσπαση μεταξύ της Ευρώπης του Βορρά και του Νότου. Στο Βορρά. Γερμανία, Ολλανδία και Φινλανδία, υπάρχουν ισχυρές πολιτικές φωνές που λεν δεν πάει άλλο με την διάσωση του Νότου, και υπ΄ όψιν η Κύπρος είναι η 5η χώρα από τις 17 που θέλει διάσωση.
-Στις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις μου σε αυτή τη Βουλή, για τον τρόπο που φαίρονται τα αφεντικά της ΕΕ δε φαντάστηκα ότι θα κατέφευγαν με τέτοιο πρωτοφανή τρόπο στην κλοπή χρημάτων από

ΕΕ ΚΑΙ ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΤΈΛΕΙΩΝΟΥΝ! Κόλαφος Αlpha Bank κατά Eurogroup - Προβλέπουν "μαύρες" εξελίξεις σε Κύπρο και ΕΕ.


Διαβλέποντας το τι έρχεται η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank κάνει ειδική αναφορά το εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων που εκδίδει για την απόφαση του Eurogrpoup αναφορικά με την Κύπρο και προβαίνει σε μια πρωτοφανή για τράπεζα, επίθεση  κατά της του ανώτατου ευρωπαϊκού οργάνου που έχει εξελιχθεί σε όργανο της Γερμανίας.
Οπως επισημαίνεται στο δελτίο, η απόφαση της 25ης Μαρτίου, συνεπάγεται μια

ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΟΥ Α.ΧΙΤΛΕΡ Για Κύπρο: Ναζιστικές απόψεις περί της "Φύσης των πραγμάτων" και "Ισχυρών" από Β.Σόιμπλε!


Να και νεοδαρβινικές απόψεις, ναζιστικού τύπου από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας και δήμιο των εθνών του νότου Β.Σόϊμπλε, ο οποίος μιλώντας για την κυπριακή τραγωδία και και την πργη των Κυπρίων κατά της Γερμανίας, είπε: 
«Είναι η φύση των πραγμάτων. Αυτοί που είναι πιο ισχυροί οικονομικά επωμίζονται πιο εύκολα το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου. Προσπαθούμε να το καταπολεμήσουμε αυτό».
Bαθιά ειρωνικός ο

Ως τοκογλύφος απολογήθηκε υφυπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη ... Τα Σημιτικά μπουμπούκια !



Για την κατηγορία της τοκογλυφίας απολογήθηκε ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και επί σειρά ετών βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ανθόπουλος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 200.000 ευρώ και απαγόρευση

Κεδίκογλου: Δεν θα «κουρευτούν» οι καταθέσεις στην Ελλάδα ... θα ξυριστούν μήπως γελωτοποιέ ; ΒΙΝΤΕΟ.



Ο Σ. Κεδίκογλου επανέλαβε ότι η Κύπρος είναι ειδική περίπτωση τονίζοντας πως αυτό που έγινε στη Μεγαλόνησο δεν πρόκειται να γίνει σε άλλη χώρα.

«Δια στόματος και του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Γιαννάκη Κασουλίδη, Κύπριοι τραπεζίτες 

Ρωσία: Θα κάνουμε ό,τι θέλουμε με τις ΜΚΟ.

Απορρίπτει τις καταγγελίες για παραβίαση διεθνών υποχρεώσεων η Ρωσία, έπειτα από τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες για την επέμβαση των αρχών της χώρας σε γραφεία μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Το Ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών μέσω του εκπροσώπου του, Κονσταντίν Ντολγκόφ, αναφέρει ότι οι δηλώσεις ορισμένων εταίρων είναι αβάσιμες και δεν υπάρχει καμία παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων της Ρωσίας.

Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ : '' ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΘΥΣΙΕΣ .... '' ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ : '' ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΤΩΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΗΤΤΑ .. ''‏



Τα “όπλα” στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν σίγησαν, κάθε άλλο. Η ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών είναι “μπουρλότο”! Στην ανακοίνωση γίνεται σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων.

Διαβάστε την ανακοίνωση-καταπέλτης:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!



Σκάνε στην ΕΚΤ τα 44 δις ευρώ από τα δάνεια των Τραπεζών …

από τον Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr
Οι παράφρονες της Ευρώπης, κατέσφαξαν μέσα σε 5 μέρες τις καταθέσεις των Κυπρίων και συνολικά την οικονομία της Μεγαλοννήσου. Άρπαξαν τα πάντα. Το δόλιο σχέδιο αρπαγής των καταθέσεων των Κυπρίων εν μέσω εθνικής εορτής έγινε σκοπίμως, ώστε να περάσει στου ντούκου και να απορροφήσει τους κραδασμούς των όποιων αντιδράσεων και στην Ελλάδα.

Πρωτοφανή ενέργεια για την ΕΕ της …

Τον Βενιζέλο «κάρφωσε» σήμερα ο Διώτης μετά τον Γ.Α.Π.


Τα «πάνω – κάτω» έφερε και σήμερα με την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, αυτή φορά τραβώντας το «χαλί» κάτω από τα πόδια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Μάλιστα, όλα αυτά μόλις...

Δ.Καζάκης: Τι πρέπει να κάνουν οι καταθέτες...ΒΙΝΤΕΟ.

Δ.Καζάκης: Τι πρέπει να κάνουν οι καταθέτες...

Στο συγκεκριμένο απόσπασμα ο γ.γ. του ΕΠΑΜ Δ. Καζάκης αναφέρεται στο τι μπορεί να κάνει ο ελλαδίτης καταθέτης που βλέπει τις καταθέσεις του να κάνουν φτερά μπροστά τα μάτια του, και συκεκριμένα:


  • να απαιτήσει από τις κυπριακές τράπεζες τη μεταβίβαση των καταθέσεών του σε άλλη τράπεζα,
  • να προχωρήσει σε αγωγή κατά αυτών σε περίπτωση μη ικανοποίησης του αιτήματός του

Συνελήφθη ο Ντέμης Νικολαΐδης.


Συνελήφθη πριν από λίγο ο Ντέμης Νικολαΐδης για χρέη της ΑΕΚ.

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ παρουσιάστηκε μόνος του στην αστυνομία όπου και συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Η σύλληψη έγινε στο..

Τα... στρατεύματα του Δ΄ Ράιχ οδεύουν προς Λουξεμβούργο.

Στον στόχο ο διογκωμένος χρηματοπιστωτικός τομέας

Επόμενος σταθμός για τα γερμανικά στρατεύματα; 

Οπως φαίνεται το Λουξεμβούργο, αφού αρχίζουν να πληθαίνουν τα δημοσιεύματα ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει καθεστώς και αυτό το κράτος που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης και αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς φορολογικούς παραδείσους. 

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων...

Φεύγει (επιτέλους) η βολεμένη Μπιρμπίλη από την “βισματική” θέση που της έδωσε ο ΓΑΠ στον ΟΟΣΑ!


Στις 10 Ιουνίου η “κηπουρίνα” του ΓΑΠ Τίνα Μπιρμπίλη φεύγει από την άκρως “βισματική” θέση που της έδωσε ο ΓΑΠ, και μέχρι σήμερα η πρώην Υπουργός δεν έχει να επιδείξει κανένα έργο στον Οργανισμό! 

Μόνο απολάμβανε την προκλητικά άνετη ζωή που της παρείχε ο Ελληνικός λαός, αφού αυτός πλήρωνε!!!

Ο Γεώργιος-Στυλιανός Πρεβελάκης..

Όργιο τουρκικών προκλήσεων: Με διχοτόμηση απειλεί τώρα ο Νταβούτογλου την Κύπρο!


«Λύση ή διχοτόμηση» για την Κύπρο είναι ο πρωτοσέλιδος κύριος τίτλος στο σημερινό φύλλο της τουρκικής εφημερίδας «Star», η οποία φιλοξενεί τη συνέντευξη του τουρκομογγόλου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρει ότι...

Ολόκληρη η επιστολή-κεραυνός της Άννας Ζωηρού προς τον εισαγγελέα του Α.Π.: «Με έφαγαν γιατί αντιδρούσα για το ξεπούλημα στους νταβατζήδες».


Το μέλος του ΤΑΙΠΕΔ, Άννα Ζωηρού, προκαλεί τις δικαστικές αρχές για τα αίσχη και το ξεπούλημα, αλλά και το βόλεμα ημετέρων που πληρώνει από το υστέρημά του ο λαός! 

Όταν τα κατήγγειλε ανοιχτά, την "καθάρισαν" με απόφαση Στουρνάρα!

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ...

Alpha Bank: Σχεδόν αξεπέραστες για την Κύπρο οι δυσκολίες από την απόφαση του Eurogroup.

Κάνει λόγο για ακύρωση του κυπριακού χρηματοοικονομικού συστήματος

Η τελευταία απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο συνεπάγεται μια σειρά από εξαιρετικά αρνητικές εξελίξεις για το χρηματοοικονομικό σύστημα, και κυρίως την ουσιαστική απομόνωση και συρρίκνωση του τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, και, κατά συνέπεια, της οικονομίας της μεγαλονήσου.

Αυτό επισημαίνουν οι αναλυτές της Alpha Bank, εκτιμώντας πως...

Πέρασε το σχέδιο Αθηνά από τη Βουλή – Συγκεντρωμένοι φοιτητές στο Σύνταγμα.


Παραμένουν στο Σύνταγμα φοιτητές και σπουδαστές, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, για να πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση «Αθηνά».

Με αφορμή τη...

Η κυβέρνηση απέλυσε από το ΤΑΙΠΕΔ την κυρία «όλοι θα πάνε στη φυλακή»!

Αποπέμφθηκε η Αννα Ζωηρού
Στην αποπομπή της κυρίας Αννας Ζωηρού από το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) προχώρησε την περασμένη Παρασκευή η κυβέρνηση, όπως είχε γράψει προ ημερών η «δημοκρατία». 

Η Αννα Ζωηρού είχε...

Ποια "εβδομάδα"; "Παγώνουν" για άγνωστο χρονικό διάστημα οι κυπριακές καταθέσεις.


Περικυκλωμένα από ένοπλους μισθοφόρους φρουρούς και από άνδρες της κυπριακής αστυνομίας άνοιξαν στις 12:00 ακριβώς, τα πιστωτικά ιδρύματα της Κύπρου για διεκπεραίωση των στοιχειωδών τραπεζικών εργασιών (οι ουρές των κατεστραμμένων Κύπριων είναι ατελείωτες) αλλά το ενδιαφέρον βρίσκεται αλλού.

Απόλυτα έγκυρη πηγή της κυπριακής κυβέρνησης...

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η UBS για την Ελλάδα.


Η UBS σε ανάλυσή της επισημαίνει ότι με την κυπριακή συμφωνία, οι Ευρωπαίοι πέρασαν δύο γραμμές, τη συμμετοχή των καταθετών πρώτης εξασφάλισης και των μη ασφαλισμένων καταθετών, εστιάζει την προσοχή της σε δύο συγκεκριμένους κινδύνους.
Παράλληλα αναφέρεται στον κίνδυνο μαζικής φυγής καταθετών τόσο από την Κύπρο όσο και από τις υπόλοιπες χώρες της περιφέρειας, τονίζοντας παράλληλα και τον κίνδυνο που εγκυμονεί για την πορεία της

Το μοντέλο της Ισλανδίας μπορεί να μεταφερθεί και στην Κύπρο;


Η Ισλανδία, η οποία συχνά επαινείται για τη ριζοσπαστική διαχείριση της τραπεζικής της κρίσης, μπορεί πλέον να μεταδώσει ένα μάθημα στην Κύπρο: χρειάζεται υπομονή για την επιστροφή μίας κανονικής λειτουργίας της οικονομίας.
Η Ισλανδία είχε σχεδόν το ίδιο πρόβλημα με την Κύπρο: το μέγεθος του χρηματοπιστωτικού της τομέα ήταν δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με την οικονομία της. Όταν οι ισλανδικές

ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΓΑ;;ΑΡΓΑ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ Γιούνκερ: "Δεν θα μας πουν ίδιους με την Κύπρο".


Λάβρος κατά των τελευταίων αντικρουόμενων δηλώσεων περί υιοθέτησης ή μη του κυπριακού μοντέλου και στην υπόλοιπη ευρωζώνη εμφανίστηκε μιλώντας στο δεύτερο πρόγραμμα της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου  και πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
“Με ενοχλεί όταν κανείς συμπεριφέρεται λες

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ "Η ευρωζώνη έχει γίνει γκούλαγκ" - ΒΙΝΤΕΟ.


Για πλήρη διαχωρισμό της Κύπρου από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ενωση κάνει λόγο ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας, ο οποίος χαρακτήρισε τη Γερμανία «αυταρχική», επεσήμανε ότι η Κύπρος θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, ενώ παράλληλα μιλώντας για την 
Ευρωζώνη επεσήμανε ότι έχει μεταβληθεί σε «κοινό γκουλάγκ».

ΒΑΖΕΙ 'ΠΟΔΙ" ΣΤΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ Συνεργασία Αιγύπτου -Ρωσίας στο φυσικό αέριο.


Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε να ανοίξουν μια “νέα σελίδα” στην ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! Αλβανία : "Όχι" σε τουρκικό αίτημα αλλαγής της ιστορίας.


Ακαδημαϊκοί και διανοούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Ι. Κανταρέ, κατά της επανεξέτασης της ιστορίας, όπως ζητά η Άγκυρα αναφέρει το ΑΠΕ.
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Αλβανία το αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης προς τις αρχές της Πρίστινας και των Τίρανων για την αφαίρεση, από τα βιβλία της ιστορίας, των κεφαλαίων όπου περιγράφονται «αρνητικά γεγονότα» - κατά

FINANCIAL TIMES "Η Ευρώπη γίνεται γερμανική".


Μια γεωπολιτική ανάλυση κάνει στους Financial Times ο Gideon Rachman ο οποίος επιχειρεί να κατανοήσει αν η εντενόμενη ισχύς της Γερμανίας συμφέρει τελικά την ίδια αλλά και την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Τελικά οι Κύπριοι πήραν το πικρό φάρμακο. Αντιμέτωποι με την εθνική ταπείνωση και ένα ζοφερό μέλλον, πολλοί παραπονούνται ότι το μικρό τους κράτος αναγκάστηκε να υποκύψει στη βούληση μίας μεγαλύτερης και άσπλαχνης δύναμης: Της Γερμανίας.

ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ Ιδρύεται νέα τράπεζα στην Κύπρο.


Την άδεια από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου αναμένει ομάδα Κυπρίων επιχειρηματιών προκειμένου να λειτουργήσουν νέο τραπεζικό οργανισμό με ένα αρχικό κεφάλαιο της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ.
Σ' αυτή τη νέα επενδυτική προσπάθεια συμμετέχουν και Έλληνες όπως και Ρώσοι επιχειρηματίες, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για να αυξηθεί

ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΞ - Προωθεί ανεξάρτητο κράτος ενώ «αλωνίζει» στην δυτική Θράκη ο Τούρκος υπουργός Υγείας.


Τη στιγμή που η Άγκυρα αμφισβητεί κάθε κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας στο Αιγαίο και θέλει την αναγνώριση της μειονότητας στη Δυτική Θράκη ως «τουρκικής», το υπουργείο Εξωτερικών ανοίγει το δρόμο σε έναν από τους πρωτεργάτες της απροκάλυπτης οικοδόμησης της «γέφυρας» μεταξύ 
Τουρκίας και Δυτικής Θράκης.

Τροϊκανή βόμβα για τα χρέη.


Μνημόνιο - φωτιά για τα ληξιπρόθεσμα χρέη από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές ετοίμασε η τρόικα εν όψει της τελικής αξιολόγησης για την εκταμίευση της δόσης του Απριλίου. 

Οι δανειστές αποδέχο­νται την κατ’ εξαίρεση ενιαία ρύθμιση για φόρους και εισφο­ρές με

Έλληνες αγρότες, σε λίγο τα χωράφια σας θα ανήκουν στους Γερμανούς!!!


Γράφει ο Πελασγός ο Μιλήσιος

Αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες στην Κύπρο, αποτελεί τελεσίγραφο προς την Κίνα από το Τέταρτο Ράιχ, πως για γεωπολιτικά παιχνίδια στη λεκάνη της Μεσογείου να απευθύνονται στο Βερολίνο.


Ο ηλίθιος Δεσπότης μιας Ευρώπης πρεζάκηδων ηγετίσκων, συνομιλητής με τη βασίλισσα του παγκοσμίου εμπορίου, την Κίνα, της οποίας

ΟΤΑΝ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑΝΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΜΜΟΝΗ.


Οι εν Ελλάδι απολογητές του μνημονίου έχουν αποδυθεί τις τελευταίες ημέρες σε μια προπαγανδιστική εκστρατεία με επίκεντρο τις ρωσοκυπριακές σχέσεις... 

του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

«Είδατε που σας λέγαμε ότι η υποταγή στις αποφάσεις της Γερμανίας και της Ευρωζώνης είναι μονόδρομος; Βλέπετε ότι η Ρωσία αρνήθηκε να βοηθήσει την Κύπρο παρά τις καλές σχέσεις που είχαν οι δύο χώρες;» είναι η ουσία της επιχειρηματολογίας τους.

Η Ευρωζώνη στα χέρια των χοίρων.

Τα ανθρώπινα ποτάμια πρέπει να κατακλύσουν όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και να φωνάξουν δυνατά την αντίθεσή τους στους γκανγκστερς που λυμαίνονται την Ευρώπη

Του Κώστα Καπνίση

Σε ένα παλιό τραγούδι που έγραψε ο Νίκος Γκάτσος έλεγε ανάμεσα σε άλλα «όπου κι αν πας την αγάπη παίρνεις, το σκοτάδι φέρνεις και την συννεφιά». Θα μπορούσε να επικαιροποιηθεί σήμερα για την ίδια την Ευρωζώνη.

Π@τ@νας γιοί, πολιτικοί…..



Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.

«Π@τ@νας γιοί, πολιτικοί». Με την οξύτατη αυτή έκφραση, χαρακτήρισε ο ηγέτης του κινήματος των 5 Αστέρων της Ιταλίας, Μπέπε Γκρίλο, το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας του,αριστερούς και δεξιούς.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ IIF : "Σειρά για δήμευση καταθέσεων έχουν οι Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, και Ιταλία".


Η Κύπρος αποτέλεσε το πείραμα-οδηγό σε μια σειρά κουρέματος τραπεζικών καταθέσεων που σύντομα θα πραγματοποιηθεί σε μια σειρά από χώρες. Συγκεκριμένα στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και φυσικά ανάμεσά τους βρίσκεται και η Ελλάδα.

Συναγερμός ''Α Α Α'' ,για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού το ελληνικό τραπεζικό σύστημα προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν συστημικούς κινδύνους από πιθανή μη ομαλή...
λειτουργία του αντίστοιχου κυπριακού. 


Στο πλαίσιο αυτό η Τράπεζα της Ελλάδας βρίσκεται σε 24ωρη εγρήγορση, προκειμένου, αν χρειασθεί να παρέμβει, χορηγώντας αυξημένη ρευστότητα, όπου αυτό απαιτηθεί.

Προς το παρόν, τέτοιο (τόσο) μείζον θέμα δεν έχει δημιουργηθεί, γεγονός το οποίο αποδεικνύει εμπράκτως, όπως λέγεται, ότι το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι εξαιρετικά ανθεκτικό.

Η Μέρκελ ο Χίτλερ και ο νέος πόλεμος.

Το άρθρο «Η Γερμανία εναντίον της Ευρώπης» με την υπογραφή του καθηγητή Οικονομικών της Σεβίλης Χουάν Τόρες Λόπες, αφού αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ισπανικής εφημερίδας «El Pais», αποσύρθηκε «βίαια» λόγω του παραλληλισμού του Χίτλερ με τη Μέρκελ.

Ο Ισπανός οικονομολόγος εξηγεί στο μπλογκ του

Nomura - Έρχεται κατάσχεση καταθέσεων στην Ελλάδα για να καλυφθούν τα ελλείμματα.


ΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ
Eλλάδα είναι η πρώτη υποψήφια χώρα να επιβληθεί κατάσχεση καταθέσεων και εξ αυτού του λόγου κινδυνεύει με bank-run αναφέρει σε έκθεσή της ο ιαπωνικός χρηματοοικονομικός κολοσσός Nomura. “Η Ελλάδα είναι οικονομικά κοντά στην Κύπρο και η αλληλεξάρτησή της με την Κύπρο την καθιστά πολύ καλό υποψήφιο”, σημειώνουν.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ: Πως τις προκαλούν…οι Υαινες και άπληστες αγορές. ΒΙΝΤΕΟ .

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΛΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ

FED (Federal Reserve Bank η Federal Reserve System) Πίσω από το όνομα Ομοσπονδιακή τράπεζα ή Ομοσπονδιακό χρηματικό απόθεμα των ΗΠΑ, κρύβεται μια ιδιωτική επιχείρηση η οποία συστάθηκε στην Αμερική το 1913 από άγνωστους ιδιώτες πιθανών της

ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ Τι ψήφισε για έρευνες πετρελαίου η τουρκική Βουλή.

Oil15L_0Η επιτροπή Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ενέκρινε το Σχέδιο Νόμου παραχώρησης ερευνών και εξιοποίησης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με το σχέδιο που προβλέπει τον διαχωρισμό της Τουρκίας σε δυο

Το Καστελόριζο θέλει να “πάρει” η Τουρκία στο “ανατολίτικο παζάρι” με ΗΠΑ-Ισραήλ.

kastelorizo1-630x472

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ Το “ανατολίτικο παζάρι” της Τουρκίας με το Ισραήλ θα κρατήσει πολύ, αν και η βιωσιμότητα της “αναγεννημένης” συμμαχίας είναι υπό συζήτηση. 

Η Άγκυρα θέλει να κερδίσει πολλά και γρήγορα και αυτό ίσως αποδειχτεί αυτοκαταστροφικό.

Τραπεζικές θυρίδες: Είναι στην μόδα, αλλά πόσο ασφαλείς είναι;

Ερωτικά γράμματα του Αϊνστάιν, αλλά και το Ευαγγέλιο του Ιούδα είχαν φυλαχθεί σε τραπεζικές θυρίδες. Το κόστος ξεκινάει από 12 ευρώ και φτάνει τα… 3.729 ευρώ το χρόνο. Ανάλογα ποικίλλουν και οι διαστάσεις τους, με κάποιες να έχουν μέγεθος δωματίου

Krugman: «Η Κύπρος να βγει από το ευρώ, τώρα!» + Debt and Devaluation, Mediterranean Edition.

Να βγει από το ευρώ, «τώρα», καλεί την Κύπρο ο Νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman, με άρθρο του στη New York Times.
Όπως τονίζει, «αν μου δινόταν η ευκαιρία θα δήλωνα απλώς: ναι, η Κύπρος θα πρέπει να φεύγει από το ευρώ. Τώρα».