Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Μας κομμάτιασαν τη συνείδηση, την εθνική ταυτότητα ,τη συλλογική μας μνήμη! Μέχρι κι η λέξη πατρίδα δαιμονοποιήθηκε κι έγινε η πιο βδελυρή λέξη!

Είμαστε ένας κακοποιημένος και πολλαπλά προδωμένος λαός,που δεινοπάθησε και «σταυρώθηκε»πολλάκις.

Θυματοποιήθηκε και ενοχοποιήθηκε από τους ίδιους τους δημίους του κι ακόμα ματώνει κάτω από την μπότα των ναζί της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ!

Μας «κυβερνάνε»χρόνια ανθέλληνες, απόγονοι κοτσαμπάσηδων και δοσιλόγων!

Έπρεπε αίμα να χυθεί στην πρώτη απελευθέρωση από την κατοχή,για το να έχουμε δικό μας νόμισμα,γιατί είμαστε «αποικία»και τώρα μέσα στο ευρώ των τραπεζιτών γίναμε δουλοπαροικία χρέους!

Ως πότε πια θα είμαστε ραγιάδες;Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία να σώσουμε την πατρίδα και τις ζωές μας!

Ζούμε πια οριακές καταστάσεις κι η έλλειψη....

Ο Τσώρτσιλ συνήθιζε να λέει ότι εκεί που τελειώνει το «μπλά-μπλά», αρχίζει το «μπουμ-μπουμ».

Γράφει ο Γιάννης Μήτσιος  
Πολιτικός Επιστήμων – Διεθνολόγος 
Εξήντα εννιά χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη συμφωνία της Γιάλτας του 1945 όταν οι τρεις μεγάλοι νικητές του Β’ Π.Π., Στάλιν, Τσώρτσιλ και Ρούζβελτ, μοίρασαν τον κόσμο σε σφαίρες επιρροής. 
Η Γιάλτα βρίσκεται στην Κριμαία και στο ίδιο μέρος, ο ιστορικός χρόνος σήμερα καλείται να δημιουργήσει μια νέα διεθνή πραγματικότητα ή ο πλανήτης να μπεί σε μια νέα περιπέτεια διεθνών διαστάσεων που αν ξεφύγει από τον έλεγχο και τη διπλωματία μπορεί να οδηγήσει σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Τσώρτσιλ συνήθιζε να λέει ότι εκεί που τελειώνει το «μπλά-μπλά», αρχίζει το «μπουμ-μπουμ». Την ώρα που ...

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;Μην αφήσετε να χαθεί το ίδρυμα Θ. Κολοκοτρώνης! Το ίδρυμα πρέπει πλέον να τεθεί κάτω από την αιγίδα των Πελοποννησίων.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει οριστικά 17 οργανισμούς στα πλαίσια της διοικητικής αλλαγής του δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα απο τα πρώτα ιδρύματα που θα κλείσουν είναι το ...ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.
Το εν λόγω ίδρυμα ιδρύθηκε το 2003 με σκοπό την έρευνα και τη μελέτη των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων των Ελλήνων και ειδικότερα της ελληνικής επανάστασης του 1821, καθώς και του έργου και της ζωής του Κολοκοτρώνη.
Το ίδρυμα είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και έχει έδρα του την Τρίπολη.
Μπορεί για τις κυβερνήσεις το ίδρυμα ....

Μας κυβερνάει μιά χάρτινη μακέτα! Ας την ''κάψουμε''!..

Είναι μακέτο τούτο το έργο; Ρωτούσε ο πανάθλιος και μικρόψυχος εκείνος Κιτρινιάρης,
..ο ανθέλληνας πολιτικός που όχι μόνον έβαλε τον θεμέλιο λίθο της Εθνικής καταστροφής (εκεί που προηγουμένως είχε σκάψει τα θεμέλια ο ιδρυτής και μεγάλος Τυχοδιώκτης),

..αλλά και έριξε τα μπετά, έφτιαξε χωρίσματα και σοβάδες, πλακάκια, πατώματα, τα πάντα,
..κι άφησε κάτι λίγα βαψίματα και τελειώματα για τους επόμενους, να ολοκληρώσουν ....

Ο "υπουργός Άμυνας" του Κιέβου ομολογεί τη διάλυση των ΕΔ - Κήρυξαν επιστράτευση και μάζεψαν... 112 νοματαίους

Ο εκτελών χρέη υπουργού Άμυνας στην παράνομη κυβέρνηση του Κιέβου Ιγκόρ Τενίουχ ομολογεί πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, απλά… δεν υπάρχουν. 

Είναι διαλυμένες και δεν μπορούν ούτε άσκηση να πραγματοποιήσουν. Πόσο μάλλον να κάνουν και στρατιωτική επιχείρηση. 

Το πιο τραγικό είναι πώς, ενώ η κυβέρνηση έχει κηρύξει επιστράτευση, τις τελευταίες ημέρες έσπευσαν να καταταγούν μόλις 112 νοματαίοι.

Σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης επιχειρησιακής ετοιμότητας που παρέδωσε ο Ι. Τενίουχ στον «πρόεδρο» της κυβέρνησης του Κιέβου Ο. Τουρτσίνοβ και έχουν διαρρεύσει στον Τύπο, όπως μεταδίδουν ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταξύ των οποίων το CNN και τον Ria Novosti, ο Ουκρανός υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας χαρακτηρίζει την κατάσταση των Ένοπλων Δυνάμεων....

Η Nestle αναγνώρισε τα Σκόπια με το καλλιτεχνικό τους ψευδώνυμο! Δώστε τους και το γάλα κυβερνοδωσίλογοι…

Αυτή είναι η εταιρεία της “ανάπτυξης” και των νομοσχεδίων – φασόν που προωθεί η τρόικα σε συνεργασία με κάτι πρόθυμους ντόπιους βουλευτές. Αυτή είναι η εταιρεία που θέλει να περάσει την οπερέτα για το γάλα των 32 δευτερολέπτων για να κατακλύσει την αγορά με τις εισαγόμενες σκόνες
αμφιβόλου προέλευσης καταστρέφοντας τον Έλληνα παραγωγό, υποβαθμίζοντας τον Έλληνα καταναλωτή.

Αυτά βέβαια θα ήταν όνειρα θερινής νυκτός εάν ως λαός είχαμε μάθει να κάνουμε έστω και την βασική μορφή αντίστασης. 

Να μην τους δίνουμε ούτε Ευρώ από το...

Έρχονται νέα ακόμη πιο σκληρά μνημόνια....H κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου σε ''Βέρτικο''....

Χαμένο Being η κυβέρνηση των κρατιστών Σαμαρά-Βενιζέλου η μόνη έγνοια των οποίων ήταν να προστατέψουν τον άθλιο κρατικό μηχανισμό και τους διοροσμένους κομματικούς κηφήνες.

Στο μεταξύ οι εγχώριοι νταβατζήδες τα έχουν βρει με τους δανειστές με αποτέλεσμα δυο κατηγορίες πολιτών να ζούνε καλά-οι νταβατζήδες και οι προνομιούχοι υπάλληλοι, συμβουλάτορες υπουργών και άλλοι κομματικοί κατσαπλιάδες.

Το κράτος παραμένει Κολομβία των Βαλακνίων με τις συμμορίες να...

Ανοικτή επιστολή Ελλήνων στον Πούτιν

Έλληνες με καταγωγή από τη Ρωσία, την Ουκρανία και την πρώην ΕΣΣΔ ζητούν από το Ρώσο Πρόεδρο να λειτουργήσει ως «ομπρέλα προστασίας» στην επιδρομή των «δυτικών» τοκογλύφων.

Με ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Έλληνες που έχουν ρίζες από τη Ρωσία, την Ουκρανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση ζητούν από τον Πούτιν να παρέμβει δυναμικά στην προσπάθεια χειραγώγησης των κρατών από τους «δυτικούς» τοκογλύφους όπως αναφέρουν στην επιστολή.

Στην επιστολή τους  αφού εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στον Ρώσο Πρόεδρο, παραθέτουν και τα προβλήματα που υφίσταται ο ελληνικός λαός από τη σκληρή και απάνθρωπη μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει η Τρόικα και το ΔΝΤ στην Ελλάδα. 


«Τα δύο τελευταία χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση κατεχόμενης χώρας....

Με Εντολή Σαμαρά σε ιδιώτες Καλλιμάρμαρο και Στοά του Αττάλου .Κατάλαβες ότι δωσίλογοι συνεχίζουν ακάθεκτοι...;;;;

«Ναι», κατά πλειοψηφία, είπε το ΚΑΣ στην παραχώρηση του Παναθηναϊκού Σταδίου αλλά και της Στοάς του Αττάλου σε ιδιωτικές εταιρείες για την διοργάνωση εκδηλώσεων.

Στη συνεδρίαση, ωστόσο, επικράτησε έντονος προβληματισμός για το εάν είναι ηθικά σωστό να 
στρώνονται τραπεζοκαθίσματα εντός των μνημείων.

Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου κλήθηκαν να γνωμοδοτήσουν ως προς την παραχώρηση χρήσης του Παναθηναϊκού Σταδίου και της Στοάς του Αττάλου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο πλαίσιο δράσεων ξένης επενδυτικής εταιρίας.

Επιπλέον, η Στοά του Αττάλου ζητήθηκε και από παγκόσμια οργάνωση επιχειρηματιών για την πραγματοποίηση εκδήλωσης στο πλαίσιο του συνεδρίου της.

Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις της ιδιωτικής εταιρίας – προβολή στο Καλλιμάρμαρο και χορευτικό δρώμενο στη Στοά του Αττάλου – έχουν πολιτιστικό χαρακτήρα, υψηλού επιπέδου, όπως....

Η ΦΡΑΟΥ ΕΛΑΒΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ...Απειλεί η Α.Μέρκελ: Κάτω τα χέρια από τη Κριμαία- Δεν έχουμε ανάγκη το ρωσικό φυσικό αέριο

Απειλές εναντίον της Ρωσίας εκτόξευσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ η οποία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι καταφεύγει στο «νόμο της ζούγκλας» όσον αφορά στην κρίση στην Κριμαία γι αυτό και οι οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις στη Ρωσία θα είναι 
τεράστιες εκτός και αν αλλάξει τακτική!

Σε ομιλία της στη Μπούντεσταγκ, η Γερμανίδα καγκελάριος προειδοποίησε ότι η ΕΕ θα προχωρήσει με τις προγραμματισμένες κυρώσεις στη Ρωσία, εκτός εάν η Μόσχα αλλάξει πορεία.

H A.Mέρκελ προσπάθησε να υιοθετήσει σκληρή γλώσσα απέναντι στη Ρωσία:

«Σε μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας στην Ουκρανία, η Ρωσία δεν έχει αποδείξει ότι ....

Μάς έχουν κυκλώσει από παντού, αλωνίζουν χωρίς ίχνος ηθικής τα ιερά και τα όσια μας..

Τα χειρότερα έχουν τον φερετζέ της ελπίδας και της αλληλεγγύης. 

Μετά από τους αθώουςνόμους που πέρασαν μέσω των οποίων τεμάχισαν την χώρα και έδωσαν ακόμα και αρχαιολογικούς χώρους προστατευόμενες περιοχές , νερά, θάλασσες και ποτάμια με το προκάλυμμα της τουριστικής 
ανάπτυξης, έχουμε και το ProWork. 


Το κόλπο καλά στημένο και με αθωότητα αφού μπροστά το Κίνημα αυτό, έχει βάλει τους Ευρωπαίους νέους. Τι στόχο έχει λοιπόν το συγκεκριμένο Κίνημα;

Προσκαλεί βορειοευρωπαίους ηλικιωμένους να φτιάξουν χωριά ή να αναζωογονήσουν εγκαταλελειμμένα χωριά με δύο φοβερά και τρομερά επιχειρήματα: 

α) Οι γέροι της Βόρειας Ευρώπης θα ζήσουν σε ζεστό και ηλιόλουστο κλίμα και 


β) Οι άνεργοι νέοι της Ελλάδας θα βρίσκουν δουλειά κάνοντας το υπηρετικό, νοσηλευτικό προσωπικό και γενικώς τους μαύρους ιθαγενείς για ένα ξεροκόμματο. Κοινώς θα .....

Τα περί "θυσίας" του Ελληνικού λαού ....αυτοί που την επικαλούνται ....ή ψεύτες είναι ή ανιστόρητοι, ας διαλέξουν οι ίδιοι!

Η Θυσία είναι πράξη εθελοντική ....και τα χιλιάδες θύματα της πολιτικής στην χώρα μας, δεν είναι παρά **ανθρωποθυσίες στο βωμό των εβραιο-sionistikon και λοιπών κλεπτοκρατικών συμφερόντων.

"Η ανθρωποθυσία στους πολιτισμένους λαούς, με ανθρωπιστικά θρησκευτικά και φιλοσοφικά πρότυπα -όπως οι Έλληνες- διαχρονικά δεν υπήρξε, εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στην τρέχουσα χρονική περίοδο ....όνειδος για τους Έλληνες και προσβολή για την εκλεπτυσμένη πανάρχαια Ελληνική κουλτούρα".

** [Αν δεν ΕΙΝΑΙ "ανθρωποθυσίες" στο "Βωμό των νεοφιλελεύθερων-χρηματοοικονομικίστικων επιλογών απατεώνων" .....

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ....

Τον Αύγουστο του 2015 αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, το νέο τμήμα της εθνικής οδού, που θα παρακάμψει τις «φονικές» στροφές των Τεμπών και του Πλαταμώνα.
Το έργο, που βρίσκεται και πάλι σε εξέλιξη έπειτα από τρία χρόνια «παγώματος», επισκέφθηκαν σήμερα ο επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ, με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
«Η παρουσία μου εδώ είναι συμβολική σε δύο επίπεδα. Δείχνει ότι η επιμονή σε αυτό που θες να πετύχεις, αποδίδει. Επίσης, βρισκόμαστε σε ένα τούνελ και τόσες φορές οι Έλληνες έχουν μιλήσει για την ανάγκη να δουν φως στο τούνελ.
Είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα το δούμε» υπογράμμισε ο κ. Ράιχενμπαχ. Ο ίδιος τόνισε ότι.....

Γκέρχαρντ Σρέντερ: «Ο βομβαρδισμός της Γιουγκοσλαβίας αποτελούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Μιλώντας την Κυριακή (9/3) σε ημερίδα που διοργάνωσε η εφημερίδα Die Zeit στο Αμβούργο με θέμα την κρίση στην Ουκρανία και στην Κριμαία, ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, παραδέχτηκε πως οι βομβαρδισμοί της Γιουγκοσλαβίας το 1999 συνιστούσαν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και προειδοποίησε όσους τώρα «κουνάνε το δάχτυλο στη Ρωσία»....

«Αυτό που συμβαίνει στην Κριμαία είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου, όπως ....

Γερμανικές αποζημιώσεις: Ένα συγκλονιστικό κείμενο του Σαράντου Καργάκου


Γράφει ο Σαράντος Ι. Καργάκος
Ιστορικός – Συγγραφέας


Απέφευγα για λόγους προσωπικής ευαισθησίας (έχουμε κι εμείς βέβαια τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μας!) ν’ αναφερθώ στο περιβόητο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. 


Ήμουν εξήμισυ ετών όταν ανήμερα σχεδόν του Αγίου Νικολάου του 1943 οι Γερμανοί πηγαίνανε για σκοτωμό τ’ αδέρφια του πατέρα μου.

Η μάνα μου λέει πως με κρατούσε από το χέρι. Πέρασε το αυτοκίνητο με τους μελλοθάνατους από μπροστά μας, ο μικρός θείος μου που ήταν δεν ήταν 30 ετών, σήκωσε το χέρι και μας χαιρέτισε μ’ ένα πικρό χαμόγελο....


Και μετά το αυτοκίνητο χάθηκε σε κάποια στροφή. Τότε για πρώτη φορά άκουσα κι έμαθα τη λέξη εκτέλεση. Κι η λέξη έμεινε ...