Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Μπάγιερ : Υπάρχουν συμφέροντα πίσω από τις "λάθος"πολιτικές του Eurogroup .

«Διδάγματα από την ελληνική τραγωδία» έχει ως τίτλο σε χθεσινό σχόλιό του στην αυστριακή εφημερίδα «Βίνερ Τσάιτουνγκ», ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας και γνωστός Αυστριακός οικονομολόγος, ερευνητής του Διεθνούς Ινστιτούτου Οικονομικών Συγκρίσεων της Βιέννης, Κουρτ Μπάγιερ.

Ο πρώην διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας διερωτάται «γιατί δεν υπάρχει πραγματικά στο Eurogroup μια βαθύτερη συζήτηση ως προς την αποτυχία της έως τώρα οικονομικής πολιτικής (δημοσιονομική προσαρμογή και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις), η οποία, όπως τονίζει, στις μεν χώρες της κρίσης δημιούργησαν ανεργία και τίναξαν στα ύψη το χρέος και τη φτώχεια, στις δε χώρες του Βορρά δεν έφεραν σε καμιά περίπτωση την ανάπτυξη.

Κατά την άποψή του δύο είναι.....

«Η γερμανική κυβέρνηση δεν αναμιγνύεται στην υπόθεση Siemens - η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη».

«Η Δικαιοσύνη στην Γερμανία είναι ανεξάρτητη και η κυβέρνηση δεν αναμιγνύεται. 

Εάν υπάρχουν οποιαδήποτε αιτήματα για δικαστική συνδρομή από την ελληνική πλευρά και εμπίπτουν στους κανόνες και τα κριτήρια της δικαστικής συνδρομής, τότε βεβαίως θα εξεταστούν και θα ανταποκριθούμε - εάν εμπίπτουν στους κανόνες», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας Κριστιάνε Βιρτς και διευκρίνισε ότι «αυτή τη στιγμή οι έρευνες τρέχουν» και ως εκ τούτου δεν μπορεί να πάρει θέση.

«Υπάρχουν τυπικές διαδικασίες για....

Βάιντμαν: Η γραμμή του τερματισμού είναι ακόμη μακριά για την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της Bundesbank και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Γενς Βάιντμαν, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ελλάδα είναι ακόμη πολύ μακριά από το τέλος της «μαραθώνιας» διαδικασίας μεταρρυθμίσεων και ότι θα ήταν «τραγικό» εάν η Αθήνα εγκατέλειπε την οικονομική προσαρμογή που έχει ήδη επιτύχει.

Σε κείμενο ομιλίας του στο Μόναχο, το οποίο
επικαλείται το Reuters, o Βάιντμαν ανέφερε ότι η πρόσφατη συζήτηση γύρω από την Ελλάδα έδειξε ότι η ......

Δεν θα είναι μόνο «ψυχρός» ο πόλεμος Η Μόσχα προετοιμάζεται για την αμερικανική επίθεση .

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας σε ανάλυση του για την μεσοπρόθεσμη στρατηγική των ΗΠΑ εκτιμά ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα οι Ηνωμένες Πολιτείες να χρησιμοποιήσουν προηγμένη τεχνογνωσία για να εξαπολύσουν μια «πολύχρωμη επανάσταση» κατά της Ρωσικής ηγεσίας. 

Το Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας πιστεύει ότι .....

Ελληνικό «μαύρο χρήμα» 800 δισ. στην Ελβετία! Θα το φορολογήσει κανείς;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ DIE WELT
Ελληνικό «μαύρο χρήμα» 800 δισ. στην Ελβετία! Θα το φορολογήσει κανείς;
Εχουν οι Ελληνες καταθέσεις ύψους 800 δισ. ευρώ στην Ελβετία; Το θέμα αυτό όπως και η φοροδιαφυγή, επανέρχεται από την γερμανική εφημερίδα Die Welt η οποία επικρίνει την Ελλάδα και, ειδικότερα, του Έλληνα υπουργού Οικονομικών. Οπως αναφέρει ο αρθρογράφος, παρόλο που το ελληνικό «μαύρο χρήμα» στην Ελβετία ανέρχεται σε περίπου 800 δισ. ευρώ, κανείς στην Αθήνα δεν ενδιαφέρεται να το φορολογήσει.
«Εδώ και μήνες οι αρχές στην Ελβετία απλά περιμένουν από την ελληνική κυβέρνηση να πιάσει το «μαύρο χρήμα» που ....

Έκτακτο: Βρώμικο γεωπολιτικό παιχνίδι πίσω από την αιφνίδια στοχοποίηση Καμμένου - Οι εξελίξεις αναμένονται δραματικές

Η είδηση ενδεχομένως και να θεωρείται τρέχουσα. Η επικοινωνιακή της διαχείριση όμως, τόσο από πολιτικά κέντρα,  όσο και από μιντιακά συγκροτήματα συμφερόντων, αποκαλύπτει μια βρώμικη προσπάθεια που βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη και βάζει τη χώρα σε επικίνδυνο αλεστήρι εξελίξεων...


Θα τολμήσουμε να πούμε μάλιστα, πως πίσω από αυτή την επικίνδυνη χορογραφία, καλύπτονται και στελέχη της κυβέρνησης, που αγγίζουν τα ανώτατα πολιτικά κλιμάκια στο περιβάλλον του ίδιου του πρωθυπουργού.

Τυπικά η απροκάλυπτη παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας, αυτή τη φορά έρχεται πέραν του Ατλαντικού, με την πρωτοβουλία του ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Νταν Κόουτς, ο οποίος απειλεί να μπλοκάρει το ετήσιο ψήφσμα για την ν Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, προφασιζόμενος ανησυχίες που δημιουργούν οι δηλώσεις Καμμένου για τον κίνδυνο των τζιχαντιστών σε περίπτωση κατάρρευσης της Ελλάδας. (δες περισσότερα ΕΔΩ))

Η ουσία είναι πως η επιχείρηση στοχευμένης στοχοποίησης του Πάνου Καμμένου, βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη, και ο στόχος είναι διπλός:...

  • Το πρώτο που επιδιώκουν, είναι ....

Γιατί ρε σεις κάνατε την επανάσταση το 1821;

χωρίς τίτλο
































Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Γιατί μας κοιτάτε μέσα από τα πορτραίτα σας με θλίψη, μέρες που είναι? Γιατί ρε σεις κάνατε την επανάσταση το 1821? Μας ρωτήσατε εμάς, αν θέλαμε αυτήν την ελευθερία? 
Τι πήγατε και μας μπλέξατε με τους μπελάδες της? 
Πώς να τη διαχειριστούμε την ελευθερία αυτή, αφού δεν μας αξίζει? 
Για ποιαν αξιοπρέπεια μας μιλάτε, για ποιον αυτοσεβασμό και για ποιαν αυτοδιάθεση?
Δεν είχατε ακούσει την παροιμία που λέει, πως τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους? 
Οι δικοί μας κώλοι θέλουν χάιδεμα. 
Θέλουν να είναι τουρλωμένοι στα τέσσερα στους Γερμανούς. 
Θέλουν να τους ....

Οι Γερμανικές οφειλές πάνε για ξεπούλημα.

«Η Αθήνα θέλει να έρθει σε συμφωνία σχετικά με το ζήτημα των αποζημιώσεων… Πρέπει να βρούμε έναν κοινό παρονομαστή», δήλωσε ο Κοτζιάς σε συνέντευξη στην Süddeutsche Zeitung (22/3). 

Η συγκεκριμένη εφημερίδα τιτλοφόρησε την κατάπτυστη συνέντευξη του ΥΠΕΞ με τον εξής χαρακτηριστικό τίτλο: «Αθήνα θέλει να συμβιβαστεί για τις αποζημιώσεις.»Η υπόθεση των Γερμανικών οφειλών δεν είναι μια διμερής εκκρεμότητα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. 

Έτσι την θέλουν οι κυβερνήσεις Αθήνας και Βερολίνου προκειμένου να γίνει αντικείμενο ανατολίτικου παζαριού και συμψηφισμών.

Πρόκειται για μια ....

Το Αναγκαστικό Δάνειο του 1922

Στις αρχές του 1922 οι οικονομικοί πόροι της Ελλάδας είχαν εξαντληθεί από το πόλεμο. Η χρηματοδότηση της Μικρασιατικής Εκστρατείας βρισκόταν σε κίνδυνο. Ήταν η περίοδος που οι Τούρκοι υπό τον Κεμάλ Ατατούρκ άρχισαν να έχουν το πάνω χέρι στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Η περιοδεία του πρωθυπουργού Δημητρίου Γούναρη (1867-1922) και του Υπουργού Εξωτερικών Γεωργίου Μπαλτατζή (1868-1922) στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για τη σύναψη δανείου δεν καρποφόρησε. Σε μία ύστατη προσπάθεια, στις 11 Φεβρουαρίου 1922 ο Γούναρης συμφώνησε με ομάδα άγγλων κεφαλαιούχων για δάνειο ύψους 15.000.000 δραχμών, που όμως δεν εκταμιεύτηκε ποτέ.
Μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, στις 21 Φεβρουαρίου, ο Γούναρης έσπευσε να .....

Παράδοση, υποτέλεια, εξευτελισμός για ένα κοινό μέλλον με αρχηγό την Γερμανία.

Γράφει η Μαρία Τσολακίδη
Ο ισχυρότερος πολιτικός πολέμιος της καγκελαρίου, κ. Τσίπρας, παραδόθηκε στην ισχυρή Γερμανία, παραδίδοντας την αξιοπρέπεια των Ελλήνων μέσα από την φράση του «γυρίζουμε σελίδα, οραματιζόμαστε ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον (με την Γερμανία)».
Η στροφή πολιτικής και ιδεολογίας του Έλληνα πρωθυπουργού έβαλε για πάντα στο μπαούλο της απαιτήσεις του ελληνικού λαού και την Ελπίδα που πλέον θα εγκρίνεται για το αν είναι αρκετή μέσω των πολιτικών εταίρων της ελληνικής κυβέρνησης. Μέσω του Brussel Group που άτυπα διοικεί η Γερμανία.
Ο κύριος Τσίπρας στο ταξίδι του στο Βερολίνο δεν πήρε στις αποσκευές του τις δίκαιες απαιτήσεις των Ελλήνων, οι οποίοι επί έξι χρόνια έχουν υποστεί την σκληρή γραμμή λιτότητας της ...

Πρόκειται για την χαριστική βολή στον ελληνικό λαό, στο ελληνικό έθνος.

Ξέρετε τι επιθυμεί η κυβέρνηση Τσίπρα να είναι έτοιμο έως τα τέλη Ιουνίου; 
Μια νέα αποικιακή σύμβαση σε βάρος της Ελλάδας. Σύμφωνα με την επιστολή του ίδιου του Τσίπρα στην Μέρκελ με ημερομηνία 15 Μαρτίου, η νέα σύμβαση ονομάζεται «Contract on Greece’s Recovery and Development», δηλαδή «Σύμβαση για την Ανάκαμψη και την Ανάπτυξη της Ελλάδας», η οποία θα υπογραφεί ανάμεσα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και το ΔΝΤ, όπως αναφέρει συγκεκριμένα.
Στην ίδια επιστολή .....