Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Οι γυναίκες στην Αρχαία Σπάρτη...

ceb1cf81cf87ceb1ceafceb1-cf83cf80ceaccf81cf84ceb7-ceb4ceb9ceb4ceb1cf83cebaceb1cebbceafceb1
Οι γυμνές γυναίκες της Σπάρτης που πάλευαν, έτρεχαν και πέταγαν ακόντιο μπροστά στους άνδρες. Το τέχνασμα των Σπαρτιατών για να είναι οι νέοι πάντα «πρόθυμοι ερωτικά» και να τεκνοποιούν.

Οι Σπαρτιάτισσες είναι οι γυναίκες που έχουν υμνηθεί, αλλά και συκοφαντηθεί περισσότερο απ΄ όλες τις Ελληνίδες, από την αρχαιότητα έως σήμερα.


Ήταν οι μόνες Ελληνίδες για τις οποίες η πολιτεία είχε φροντίσει τη δημόσια εκπαίδευσή τους, η οποία έδινε κυρίαρχη θέση στη σωματική άσκηση. Όλοι οι άντρες της Σπάρτης εκπαιδεύονταν για να γίνουν πολεμιστές και το κύριο καθήκον των γυναικών ήταν να γεννήσουν πολεμιστές.


Απαγορευόταν όμως να.....

Πώς θα μειώνονται αυτομάτως οι συντάξεις χωρίς κυβερνητική απόφαση...

Το σχέδιο Κατρούγκαλου και η «μόνιμη ρήτρα»
giorgos-katrougkalos-sunenteuksi-tupouΒαρύ είναι το πακέτο των αλλαγών που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας στο ασφαλιστικό. Έρχονται ενοποιήσεις και καταργήσεις-εξπρές των ασφαλιστικών ταμείων, μειώσεις σε παλιές και νέες συντάξεις από 3% έως 12% με κριτήριο την ηλικία αποχώρησης των συνταξιούχων, αλλά και με μια ανατροπή που καταργεί χρόνο ασφάλισης από τους εργαζομένους.
Το νομοσχέδιο ήδη ετοιμάζεται και οι αρμόδιες υπηρεσίες επεξεργάζονται τις σχετικές διατάξεις. Σε αυτές, πέρα από τις μειώσεις που θα γίνουν στις συντάξεις 2,6 εκατ. συνταξιούχων μέσω επανυπολογισμού όλων των ποσών -και κάτω από τα 1.000 ευρώ- περιλαμβάνεται και μια ανατροπή που αφορά στους σημερινούς εργαζομένους, καθώς κινδυνεύουν να χάσουν ένα μέρος από το χρόνο της ασφάλισής τους ή ακόμη και να μείνουν χωρίς σύνταξη, αν δεν....

Η χώρα χρειάζεται ένα σοκ, μια επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα. Χρειάζεται ένας πατριώτης που να αγαπά την Ελλάδα και να έχει όραμα.

Πόσο πιο κάτω μπορεί να φτάσει αυτή η χώρα Θεέ μου; 
Βρώμα και δυσωδία παντού. 


Δεν ξέρω αν υπάρχει σωτηρία σε μια διεφθαρμένη χώρα βουτηγμένη μέχρι το κόκαλο στην ανομία. 


Η απόλυτη διαπλοκή σε όλα τα γρανάζια της εξουσίας. Τελικά το πιο μισητό επάγγελμα στην Ελλάδα είναι του πολιτικού και αυτό, γιατί οι πολλοί δεν μπορούν να γίνουν εξουσία για να τα οικονομήσουν και αυτοί. 

Από το 1974 μέχρι σήμερα διαφθορά και σήψη σε όλες τις κυβερνήσεις και στη φυλακή βρίσκεται μόνο ο Άκης, ενώ θα έπρεπε να είναι εκατοντάδες τα ΛΑΜΟΓΙΑ που θα ήταν τρόφιμοι σε αυτές.

"Ο νόμος είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Οι μικρές μύγες πιάνονται, ενώ οι μεγάλες σχίζουν το δίχτυ και φεύγουν".

έτσι είχε πει ο......

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ Bρέθηκε ο θρόνος του μεγάλου βασιλέα των Μυκηνών; - Ποιος ήταν ο Αγαμέμνων...

Βρέθηκε ο θρόνος στον οποίο κάθησε ο μεγαλύτερος βασιλιάς των Αχαιών, ο ηγεμόνας των Μυκηνών, Αγαμέμνων καθώς ένα μεγάλο μέρος του aνακαλύφθηκε από Έλληνες και Αμερικανούς αρχαιολόγους και βρισκόταν πριν από τρεις χιλιετίες στο ανάκτορο της Ακρόπολης των Μυκηνών.
 
Η ανακάλυψη φέρνει στο προσκήνιο ξανά την εποχή του Τρωϊκού Πολέμου. Μια εποχή ένδοξη, όταν υπήρχαν Ήρωες που οι άνθρωποι τραγούδαγαν τα ονόματά τους για αιώνες. Ήρωες σαν τον Αχιλλέας που ενέπνευσαν ακόμα και τον μέγιστο Βασιλέα των Ελλήνων όπως ο Μ.Αλέξανδρος για να πετύχει το ακατόρθωτο, να καταλύσει την Περσική Αυτοκρατορία.
 
Σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα, το τμήμα του βασιλικού θρόνου βρέθηκε σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από.....

Όσοι σκέφτονται να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους να το ξεχάσουν - θα πληρώσουν 300 - 450 ευρώ!!!!

Κάποια διεστραμμένα μυαλά στο υπουργείο οικονομικών θέλουν να βάλουν φόρο σε όσους καταθέσουν τις πινακίδες των ΙΧ τους. Εξωφρενικό σενάριο από την δεύτερη φορά(γιαλαντζί) αριστερά , αλλά μάλλον είναι αλήθεια.... 
Μετά τα σπίτια των Ελλήνων που θα βγάλει ο Τσίπρας στο σφυρί, ήρθε και η ώρα των αυτοκινήτων να γίνει είδος προς εξαφάνιση.


Τις τελευταίες.....

Φοβού τον Έλληνα..... !!!


ΔΕΗ: Διακοπή ρεύματος σε 100.000 καταναλωτές, στο απυρόβλητο οι οφειλές υψηλής τάσης και Δημοσίου

Εντολή να κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε περίπου 100.000 καταναλωτές έδωσε η ΔΕΗ στο Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).
Οι συνολικές οφειλές προς τη ΔΕΗ είναι περίπου 2,2 δισ. ευρώ και με τις εντολές διακοπής προσδοκά να εισπράξει πάνω από 650 εκατ. ευρώ.
Η ΔΕΗ αφήνει να εννοηθεί ότι με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος απειλούνται μόνο όσοι βεβαιωμένα έχουν να πληρώσουν και δεν πληρώνουν, όμως είναι ένα ερωτηματικό το πώς βεβαιώνεται ότι....