Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Έχετε γεια βρυσούλες....

Συνηθισμένοι είμαστε να αντιμετωπίζουμε διαφορετική Ελλάδα την επομένη της ψήφισης των νομοσχεδίων. Έχουμε πάθει ανοσία από τα όσα ψηφίζουν με χέρια και με πόδια κάνοντας τα ανάλογα ναζάκια οι “αντάρτες”. 

Με προπέτασμα καπνού αυτούς τους μπουλούκους της ιστορίας δεν θα 
προλάβουμε ούτε ως νέες Σουλιώτισσες να σκοντάψουμε σε ένα Ζάλογγο τραγουδώντας το “έχετε γεια βρυσούλες, λόγγοι, βουνά, ραχούλες”. 

Επειδή τα νερά από τις βρυσούλες τα έχουμε χαιρετίσει προ πολλού τα επόμενα δυο βράδια θα χαιρετίσουμε τις ραχούλες και τα βουνά με το πολυνομοσχέδιο-σκούπα του ΥΠΕΚΑ που ενώ αυτοί θα το ψηφίζουν εμείς θα γαργαλιόμαστε να γελάσουμε για την αντίσταση των βοϊδοβουλευτάδων.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ περιλαμβάνει νόμους που όταν περάσουν αυτό που ξέραμε ως ελληνική ύπαιθρο, πόλεις ή χωριά δεν θα τα ξαναδούμε. Προωθούν τις....

Οι Ρώσοι ξεχύνονται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το γεγονός της συνεχιζόμενης παρουσίας του ρωσικού στόλου σε μια περιοχή στην οποία το θερμότερο σκαρφαλώνει επικίνδυνα προς το κόκκινο, αποτελεί μια δήλωση από μόνο του. 

Μια πιθανή χθεσινή διάταξη του ρωσικού στόλου στο Αιγαίο παρουσιάζεται στο διαδίκτυο. 

Οπως μπορεί να δει κανείς .....

Η κυρίαρχη ψευδαίσθηση για το ελληνικό χρέος

Στα μέσα Μαρτίου ,η τρόικα,εκτίμησε πως η κατάσταση στην Ελλάδα σταθεροποιείται και έτσι αποδέσμευσε ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα.

Παρόλη αυτή την εξέλιξη η κατάσταση δεν φαίνεται να είναι θετική ,με ένα ποσοστό ανεργίας που αγγίζει το 28% του πληθυσμού ,μια συνολική ύφεση και τον ελληνικό λαό που βρίσκεται προ του τέλους του μορατόριου των κατασχέσεων ακινήτων,που είχαν τεθεί υπό προστασία με το νόμο του 2010 

Κι όμως σύμφωνα με το βιβλίο του Gael Giraud H οικονομική ψευδαίσθηση –Illusion Financiere-η Ελλάδα ήταν μια ιδιαίτερα αποδοτική περίπτωση.

Ας κάνουμε λοιπόν ....

Η τρόικα απαιτεί να γίνει αναλογιστική μελέτη για όλα τα ταμεία. ΑΞΙΖΕΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ...

 Κρυμμένο καλά μέσα στο πολύ νομοσχέδιο της ντροπής ( για τρίτη φόρα) είναι μια παράγραφος που θα βάλει φωτιά ξανά στις συντάξεις και την περίθαλψη..

Η τρόικα απαιτεί να γίνει αναλογιστική μελέτη για όλα τα ταμεία. Όλα όσα έχουν γίνει στις συντάξεις και στην ιατρική περίθαλψη μέχρι σήμερα είναι μονό η κορυφή ενός παγόβουνου.

Είχαμε εδώ και τρία χρόνια πει ότι η κρίση είναι δημοσιονομική και όχι οικονομική. 

Από πρακτικά της Βουλής 50% του κρατικού χρέους, 150 δις δημιουργήθηκε από την ......

Κάλεσμα Β.Γιανουκόβιτς: "Kάθε περιοχή της Ουκρανίας να απαιτήσει δημοψήφισμα για απόσχιση".

O νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας, Βικτόρ Γιανουκόβιτς, ο οποίος ανατράπηκε από ΕΕ-ΗΠΑ, κάλεσε σήμερα τις περιοχές της Ουκρανίας να προχωρήσουν σε δημοψηφίσματα για να αποφασίσουν αν επιθυμούν την απόσχιση από τη χώρα! Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Σαν πρόεδρος, είμαι κοντά σας με το νου και την ψυχή, ζητάω ...

Η ηρωΐδα Ζωή Γεωργαντά, η γυναίκα που γκρέμισε την συνωμοσία της σιωπής, υποψήφια Ευρωβουλευτής με τους ΑΝΕΛ.

Αυτοί, οι πραγματικοί ήρωες που έβαλαν το προσωπικό τους συμφέρον στην άκρη και αγωνίστηκαν για την πατρίδα, πρέπει να βρίσκονται σε κάθε ψηφοδέλτιο. 

Όχι οι ρεμπεσκέδες, εγωπαθείς, πατριδοκάπηλους, μεροκαματιάρηδες της πολιτικής. 

Γυναίκες σαν την Ζωή Γεωργαντά....

ΝΑ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ (III)…ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΔΙΕΣΧΙΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΝΟΜΟ ΑΙΜΟΡΡΑΓΩΝΤΑΣ.

Σε «θέατρο του παραλόγου» έχει μετατραπεί ο χώρος της υγειονομικής περίθαλψης στην Ηλεία.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη περιπέτεια μίας ηλικιωμένης, η οποία αναγκάστηκε να μετακινηθεί από την περιοχή της Ανδρίτσαινας στην Αμαλιάδα με ταξί, για να βρει γιατρειά τελικά σε ιδιώτη γιατρό! .....
Το περιστατικό συνέβη ...

Καταργείται η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας.

 Καταργείται, από την 1η Ιουνίου 2014, η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας, καθώς, με την εφαρμογή του νέου συστήματος «Άτλας», που εγκαινιάστηκε επίσημα σήμερα, η επιβεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας των ασφαλισμένων θα γίνεται πλέον on line από τους ίδιους τους παρόχους υγείας. 

Έτσι, μπαίνει οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία και τις ουρές των ασφαλισμένων.

Ακόμη, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από το φετινό Νοέμβριο, οι νέοι ασφαλισμένοι, δηλαδή όσοι ασφαλίστηκαν μετά την 01/01/1994, θα μπορούν να βλέπουν στον υπολογιστή τους το σύνολο της ασφάλισής τους από την πρώτη ημέρα του ασφαλιστικού βίου τους. 
Περιορίζεται δραστικά ο χρόνος που ...

Έκκληση Ομπάμα στη Μόσχα..

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι η συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία είναι έξω από τα συνηθισμένα και απηύθυνε έκκληση προς τη Μόσχα να καλέσει πίσω τον στρατό της και να επιτρέψει την αποκλιμάκωση της έντασης.
«Βλέπουμε σειρά στρατευμάτων να ....

Ποιες αποδείξεις δαπανών "μετρούν"

Ποιες αποδείξεις δαπανών "μετρούν"
Αναλυτικές οδηγίες για τις δαπάνες αποδείξεων που πρέπει να έχουν συλλέξει οι φορολογούμενοι το 2013 προκειμένου να μην έχουν απώλειες από το ποσό της μείωσης του φόρου της νέας φορολογικής κλίμακας καθώς και για τις αλλαγές που έχουν επέλθει στις εκπτώσεις δαπανών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη.
Η εγκύκλιος που απεστάλη σε όλες τις Δ.Ο.Υ λόγω της έναρξης της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα περυσινά εισοδήματα προβλέπει, εκτός των άλλων τα ακόλουθα:
Αποδείξεις Δαπανών
Για να διατηρηθεί ακέραιο το ποσό.....

Ο βασανισμός της γριούλας έβγαλε στον δρόμο τους κατοίκους χωριού στην Εύβοια.

Ο βασανισμός της γριούλας έβγαλε στον δρόμο τους κατοίκους χωριού στην Εύβοια
Οι ληστές έριξαν στο κρεβάτι την ηλικιωμένη – Εκείνη τους εκλιπαρούσε αλλά οι δράστες δεν έκαναν πίσω…

«Άξιος να τον φτύσουμε κατά πρόσωπο»!!! Τα έχωσε στον Δήμου ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος…

«Άξιος να τον φτύσουμε κατά πρόσωπο»!!! Τα έχωσε στον Δήμου ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος…
«Μεγάλο διαστρεβλωτή της Ιστορίας» αλλά και «άξιο να τον φτύσουμε κατά πρόσωπο» χαρακτηρίζει με δήλωση του τον συγγραφέα κ. Νίκο Δήμου ο μητροπολίτης Καλαβρύτων.
Ο κ. Αμβρόσιος σε μια ιδιαίτερα σκληρό κείμενο στο προσωπικό του ιστολόγιο καλεί τον συγγραφέα είτε να αποδείξει τα λεγόμενα του για την στάση της Εκκλησίας το 1821 ή να ζητήσει άμεσα συγνώμη.
«Ο περίεργος αυτός και συγχρόνως....