Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Στοργικοί και καλωσυνάτοι Ευρωπαίοι στη χώρα της "ελαίας" και της "βλακείας"

Απόσπασμα ,"ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΑΝ", από το βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη με τίτλο «ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΝΙΑ». 
Αθήνα,Χειμώνας 1941.
"Αυτοί που φέρανε την καταχνιά"

"Αυτοί που φέρανε την καταχνιά"

...Η χώρα μας είναι πολύ φτωχιά, μιά χώρα που θάλλει μόνον η ελαία και η βλακεία. Στα παλιά χρόνια έθαλλε και η δάφνη, αλλά τώρα δεν τη χρειαζόμαστε πιά και τη δίνουμε στα γιδοπρόβατα.

Σε μιά τέτοια φτωχιά χώρα οι άνθρωποι μαραίνονται από έλλειψη ευρωπαϊκού αέρος. Τί να τον κάνεις. Η Ευρώπη δεν ήταν καμιά πίττα, για να πέσει να τη φάμε. 

Μεγάλητης η καλωσύνη, λοιπόν, που μας θυμότανε κάπου-κάπου και μας έστελνε κανένα ψυχίο του πολιτισμού της. Λίγα κανόνια, λίγους κατακτητές. 
Πότε πάλι κανένα νέο μοντέλο επαναληπτικού όπλου, πότε καμιά νέου συστήματος πολεμική κρεατομηχανή. 

Ήρθε και η μέρα, που σε μιά απαστράπτουσα σάλα με το πιό ελεγκάν ύφος, μας προσέφεραν,«μετά τα επιδόρπια» και τον πόλεμο......

Τί κρύβει η συνταγματική εκτροπή της σύλληψης των βουλευτών της Xρυσής Aυγής;

Σε προηγούμενο άρθρο μου (βλέπετε εδώ) που αφορούσε την δολοφονία του μουσικού στο Κερατσίνι σας υποψίασα για μια επερχόμενη συνταγματική εκτροπή. 

Το αντιλήφθηκα σαν μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αντλήσει ψήφους μέσα απο μια οργάνωση την οποία η ίδια εξέθρεψε για να διοχετεύσει την λαική αντίδραση.

Η πολιτεία ήθελε να μετατραπεί ο βαρύς τραυματισμός μιας αφημένης να εξελιχθεί συμπλοκής σε έγκλημα. 
Δεν έχω πεισθεί ότι όλα έγιναν από πλευράς αστυνομίας και πολιτείας όπως έπρεπε.
Η κυβέρνηση που παρέδωσε την εθνική κυριαρχία ήθελε να δημιουργήσει μια αντιπαλότητα ανάμεσα στην Αριστερά και τη ΧΑ, ώστε οι πολίτες να ξαναψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές την “αναπτυξιακή” πολιτική της, αυτή της διαρκούς αύξησης του αέναου χρέους με στόχο την υφαρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πρωτογενών πηγών της χώρας με μικρό κόστος. Και αυτό όμως δεν είναι σίγουρο.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να χαρίζει στα καρτέλ πετρελαίου το πλεόνασμα της Ελλάδας

Μετά απο τη τόση φασαρία που έκανε η κατοχική κυβέρνηση Σαμαρά και πρώην Τούρκογλου για το επίδομα θέρμανσης, υποψιάζεται κανείς ότι θέλει να στρέψει τον Ελληνικό λαό πρός την αγορά πετρελαίου αντί πρός τη χρήση ξυλόσομπας.

Όπως θα ξέρετε στην Ελλάδα κυκλοφορούν τρία είδη πετρελαίου: το πετρέλαιο κίνησης, το πετρέλαιο θέρμανσης και το ναυτιλιακό. 
Το πετρέλαιο κίνησης έχει 0.001% μέγιστη περιεκτικότητα σε θείο, σε αντίθεση με το πετρέλαιο θέρμασης και το ναυτιλιακό που έχουν 0.1% μέγιστη περιεκτικότητα σε θείο.
Το ναυτιλιακό πετρέλαιο λόγω μη φορολόγησης των εφοπλιστών έχει περίπου τη μισή τιμή (0.67 euro/lt) της τιμής του πετρελαίου κίνησης (1.30 euro/lt) και του πετρελαίου θέρμανσης (1.44euro/lt).
Η κύρια διαφορά ανάμεσα στο πετρέλαιο θέρμασης και στο πετρέλαιο της ναυτιλίας είναι το χρώμα. Το πρώτο είναι χρώματος κόκκινου και το δεύτερο είναι χρώματος μαύρου. Πρίν διατεθούν και τα δύο, τους δίνεται χρώμα με τη προσθήκη ουσιών είτε στα διϋλιστήρια είτε στις εγκαταστάσεις των εταιρειών εμπορίας τους.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΙΟΥ ΑΡΘΡΟΥ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.

Δεν τρέμουν τη βία γενικώς. Αυτό που τρέμουν είναι το ξέσπασμα της οργής που θα τους αποκαθηλώσει και θα τους οδηγήσει σε τιμωρία παραδειγματική, αντίστοιχη με τα αντεθνικά εγκλήματά τους…


Όταν οι προσκυνημένοι δωσίλογοι λοιπόν μιλούν για βία και επιχειρούν να την αναγορεύσουν σε κεντρικό θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης, δυο πράγματα είναι εκείνα στα οποία πρωτίστως αποσκοπούν

Πρώτον: Να ισχυροποιήσουν θεσμικά και να καταστήσουν πρακτικά ακόμη πιο επικίνδυνη και καταλυτική, την παρέμβαση των κατασταλτικών μηχανισμών έτσι ώστε να τσακίζεται κάθε κίνημα αντίστασης που θα τολμά να αμφισβητήσει τις επικίνδυνες και εθνικά επιβλαβείς πολιτικές επιλογές των κατοχικών ανδρεικέλων.

Δεύτερον: Να δημιουργήσουν με πρόσχημα την αντιμετώπιση της βίας, ένα πλέγμα προστατευτισμού για τα πολιτικά τσιράκια της κατοχής, για τα ανθρωπόμορφα τομάρια που κιότεψαν, και έθεσαν εαυτούς στη δούλεψη του Σουλτανάτου.

Πρόκειται επομένως για δυο κυρίαρχες επιδιώξεις, που υπαγορεύονται απερίφραστα από το κατοχικό καθεστώς και τις πολιτικές που επείγεται να προωθήσει, και που οδηγούν στην απόλυτη κατάλυση του Εθνικού Συντάγματος, και ας επικαλούνται ψευδεπίγραφα τη δήθεν προστασία και υπεράσπισή του.

Αυτό που στην ουσία φοβούνται, δεν είναι άλλο από την προοπτική χειραφέτησης αυτού του λαού, που με βάση το ισχύον Σύνταγμα και ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ και ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ…

Να απειθαρχήσει στο κατοχικό δίκαιο…
Να ....

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΑ "ΚΟΡΑΚΙΑ" ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΥΚΑΡΑΔΩΝ-ΠΟΙΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΥΖΗΤΙΟΥΝΤΑΙ ..

ΟΙ ΔΥΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ – ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ

Για να μην τρέφουμε αυταπάτες. 


Το κούρεμα των ομολογιούχων ήταν η αισχρότερη, αντεθνική πράξη που έχει γίνει στη νεότερη Ελληνική ιστορία.


Διαχρονικά τα ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου ήταν η ασφαλέστερη μορφή αποταμίευσης η οποία ήταν εγγυημένη από το ίδιο το κράτος.

Οι καταθέσεις στις τράπεζες για όσους ακόμα δεν το έχουν αντιληφθεί, είναι "εγγυημένες" από το ίδιο κράτος που γκρέμισε την ισχυρότερη μορφή εγγυοδοσίας. "Μέχρι το ποσό των 100,000 Ευρώ". 

Είναι αυτονόητο λοιπόν το επερχόμενο κούρεμα στις καταθέσεις, με πρώτο βήμα αυτές που υπερβαίνουν τις 100,000 Ευρώ, τις οποίες το κράτος "δεν εγγυάται", με την βούλα του πρόσφατου Eurogroup. Υπάρχει πλέον το δεδικασμένο της Κύπρου. 


Δεν είναι βλάκας ο κάθε κύριος Πανταλάκης, που θησαύρισε στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών να βγάλει τα εκατομμύρια του εκτός Ελλάδος, την ίδια στιγμή που ήταν διοικητής Ελληνικού τραπεζικού ιδρύματος. 


Το επόμενο βήμα θα είναι το χαμήλωμα του πήχυ για το νέο κούρεμα. Θα μπουν στο στόχαστρο οι καταθέσεις κάτω των 100,000 Ευρώ που "εγγυάται το κράτος". Οι αριθμοί δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες. 


Οι καταθέσεις κάτω των 100,000 Ευρώ ξεπερνούν τα 100 δις στο σύνολο τους, ενώ οι μεγαλύτερες των 100 χιλ, είναι κάτι παραπάνω από 25 δις. Δεν αρκούν για να καλύψουν τα εγκλήματα των τραπεζιτών. 

13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΝΟΠΛΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ - ΗΡΩΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ! ΒΙΝΤΕΟ.

 Την σημερινή Εθνική Επέτειο του Ένοπλου Μακεδονικού Αγώνα και τον ηρωικό ταυτόχρονα θάνατο του Παύλου Μελά που συνέβη σαν σήμερα στις 13 Οκτωβρίου 1904 στο χωριό Στάτιστα, επισημαίνει με μήνυμά της η Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα, συνοδευόμενο από το μοναδικό βίντεο που δονεί τις ψυχές όλων των Ελλήνων υπενθυμίζοντας ........τους τις μεγάλες και ανεπανάληπτες ώρες της Ιστορίας, τις μεγάλες ώρες των εθνικών αγώνων, όπου οι Έλληνες ενωμένοι κάνουν με τη βοήθεια του Θεού αληθινούς άθλους, ξεπερνώντας τα ανθρώπινα όρια, μέτρα και κυρίως "λογική"!
   Η Επιτροπή καλεί όλους τους Μακεδόνες ....

ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΕΙΠΩΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ! ΒΙΝΤΕΟ.

 Εθνική ντροπή και δάκρυα πρέπει να προκαλεί σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα το ερειπωμένο σπίτι του εθνικού ήρωα Παύλου Μελά στην Κηφισιά, που σαν σήμερα,13 Οκτωβρίου 1904 σκοτώθηκε από τους Τούρκους στο χωριό Στάτιστα της Καστοριάς για την Ελευθερία της Μακεδονίας!


   Από αυτό το σπίτι έφυγε ο Παύλος για να μην ξαναγυρίσει ποτέ, γεμάτος ελπίδα, γεμάτος φλόγα και εμπιστοσύνη σε όλους εμάς, αφήνοντάς μας τα πιο πολύτιμά του, τα παιδιά του, τη Ναταλία, το σπίτι του!

   Μας τα εμπιστεύτηκε προσφέροντας την ίδια τη ζωή του για όλους μας! Για να μας ξυπνήσει τότε, αλλά και για να μας ξυπνήσει και τώρα! Μα και πάντα!
   Και αυτό το Κράτος και οι Κυβερνήσεις,επί 109 ολόκληρα χρόνια, δεν μπόρεσαν να φτιάξουν, να στηρίξουν, να διασώσουν το σπίτι του ασύγκριτου παλικαριού!

   Μέσα σε αυτό έζησε το χτυποκάρδι, την αγωνία του Ελληνισμού, μέσα σε αυτό ένιωσε το μεγάλο κάλεσμα της Πατρίδας, μέσα σε αυτό πάλεψε με τις δυο μεγάλες αγάπες του, τη Μακεδονία και την οικογένειά του για να θυσιαστεί στο τέλος για όλους! Για την Πατρίδα!

   Όμως η κρατική αχαριστία, η αγνωμοσύνη και....

Ας μην περιμένομε τον από μηχανής Θεό.

Ένας λαός ολόκληρος, με χαμένο το συλλογικό μας όραμα, χωρίς μπούσουλα, χωρίς ελπίδα! Από τους καναπέδες μας παρακολουθούμε καιρό τώρα, πάει πια πολύς χρόνος, μιαν κακόγουστη, χοντροκομμένη κωμωδία στις οθόνες των τηλεοράσεών μας. Ένα καθημερινό σήριαλ, φτηνό κι αντάξιο της Τηλεδημοκρατίας μας, εκτυλίσσεται σε συνέχειες, στα βραδινά δελτία ειδήσεων κι αλλού, από όλους τους δίαυλους των μέσων μαζικού εμπαιγμού. 

Στημένος όλος ο θίασος επί σκηνής, ανταποκρίνεται στα κελεύσματα των Ξεφτεντέρηδων και των Χατζηλάστιχων, με το σενάριο κάθε βράδυ γραμμένο στο πόδι και τους ξεπεσμένους πολιτικάντηδες, κακούς ηθοποιούς σε ρόλους φασουλήδων, στο πάλκο αυτού του θεάτρου του πολιτικού παραλόγου.

Από τη μια μεριά το γκρουπούσκουλο της ομάδας της Αλήθειας, ....

Η χώρα των κουπονιών.

Μπορεί αλήθεια ένα χρεοκοπημένο κράτος, όπως οι Η.Π.Α., με έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό πολιτών του να ζουν από την επιδότηση αγοράς τροφίμων, να μας συμβουλεύσει, μέσω του ΔΝΤ, πώς να βγούμε από την κρίση;   
Οι ηλεκτρονικές κάρτες αγοράς τροφίμων στις Η.Π.Α., το Σάββατο το πρωί, σταμάτησαν να λειτουργούν, λόγω προβλημάτων στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές – αν και το γεγονός αιτιολογήθηκε ως μία «αναβάθμιση», η οποία απαίτησε την προσωρινή «αποσύνδεση» του συστήματος.
Σε πολλές πολιτείες όμως (Καλιφόρνια, Μασαχουσέτη, Οχάϊο, Μίσιγκαν, Αλαμπάμα κλπ.), η αγορά τροφίμων εκ μέρους των εκατομμυρίων φτωχών Αμερικανών, οι οποίοι δεν έχουν άλλη δυνατότητα να επιβιώσουν, μετατράπηκε σε εφιάλτη – αφού πίστεψαν ότι, η πατρίδα τους χρεοκόπησε. Στο διάγραμμα που ακολουθεί φαίνεται ...

Εθνικοσοσιαλισμός, η οικονομική πλευρά (α)

Πρόκειται για μία θεωρία οργάνωσης ενός κράτους, η οποία στην κυριολεξία «κατακρεουργήθηκε» από το εγκληματικό, απάνθρωπα ρατσιστικό και αποτρόπαιο ναζιστικό καθεστώς – με αποτέλεσμα να αποτελεί ταμπού για όλους τους οικονομολόγους.
(To άρθρο αποτελείται από 4 Σελίδες)
«Ο JMKeynes, κατά τη διάρκεια της διεθνούς συνόδου των Βερσαλλιών το 1919, με αντικείμενο τον τρόπο που θα έπρεπε να συμπεριφερθούν οι νικήτριες δυνάμεις του πρώτου παγκοσμίου πολέμου απέναντι στην ηττηθείσα Γερμανία, είπε τα εξής:
«Απαιτήθηκαν 160 δις γερμανικά μάρκα για αποζημιώσεις πολέμου. Η δυνατότητα της Γερμανίας να πληρώσει 160 δις ή, έστω, 100 δις, είναι ανύπαρκτη – δεν βρίσκεται δηλαδή εντός των πλαισίων του εφικτού, με βάση έναν λογικό υπολογισμό. 
Αυτοί οι οποίοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε η Γερμανία να πληρώνει κάθε χρόνο πολλά δις μάρκα για να εξοφλήσει, ...

"ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΙΣΘΟΥΣ" Heiner Flassbeck: «Για όλα φταίει η Γερμανία»

Ο διάσημος οικονομολογος Heiner Flassbeck Διευθυντής του Τμήματος....Στρατηγικών Παγκοσμιοποίησης και Ανάπτυξης της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπoριο και την Ανάπτυξη και τέως επικεφαλης μακροοικονομολογος στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικων
Ερευνών, στο οικονομικό συνέδριο που διοργάνωσε σημερα η Μπιεναλε της Αθήνας, δεν δίστασε να τα επιρρίψει ευθύνες στη χωρα του.

Ξεκίνησε την ομιλία του ρωτώντας «ποιος φταίει;». Στη συνέχεια εξήγησε στο ελληνικό κοινό, με απλα λόγια πως ολα σχετίζονται με τον πληθωρισμό ξεκαθαρίζοντας οτι η αύξηση του εξαρτάται μόνο από....

ΜΕ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ Α. ΣΑΜΑΡΑ Μήνυμα Ν. Μιχαλολιάκου: ''Είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες & είμαστε παντού''

Άρθρο του Γ.Γ. του Λαϊκού Συνδέσμου, Νίκου Μιχαλολιάκου, που βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Εμπρός» που κυκλοφορεί σήμερα.
 
Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες ενάντια στο Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, την Χρυσή Αυγή, με κορυφαίο γεγονός την προφυλάκιση τριών βουλευτών και την δίωξη (μέχρι στιγμής…) τριών άλλων, δείχνουν ξεκάθαρα ότι η «δημοκρατία» τους, όπως αυτοί την εννοούν είναι ένα πολίτευμα… ελευθερίας μόνον για «δημοκράτες», στους οποίους «δημοκράτες» συμπεριλαμβάνουν χωρίς περίσκεψη, χωρίς αιδώ και κατ’ εξοχήν αρνητές της, οι οποίοι δημόσια διακηρύσσουν ότι επιδιώκουν την δικτατορία του προλεραριάτου.
 
Ζούμε στην Ελλάδα του 2013 τους μικρούς ....

H ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ FB Διωγμός στο facebook των χριστιανικών και συντηρητικών ιστοσελίδων

Το facebook έχει αναλάβει το ρόλο του Αυτοκρατορικού Λογοκριτή (θέση ανώτατου αξιωματούχου στα χρόνια της αυτοκρατορικής Κίνας, που όπως φαίνεται η Νέα Τάξη Πραγμάτων την αναβιώνει) και επιλέγει ποιοί θα λένε τι, και τι θα μοιράζονται με τους φίλους τους, στερώντας έτσι την ελευθερία της έκφρασης, αλλά και επιβάλοντας φασιστικά, συγκεκριμένους τρόπους σκέψεις, ενώ τιμωρεί τις παραδοσιακές αξίες.

Σελίδες χριστιανικού και συντηρητικού περιεχομένου διαγράφονται από το fb με την δικαιολογία ότι προσβάλεται η κοινότητα των χρηστών!
Προσπαθούν να περάσουν τις παραδοσιακές αξίες "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια" ως κάτι βλαβερό, ρατσιστικό, κάτι για το οποίο θα πρέπει να ντρεπόμαστε.
Οι μαρτυρίες Σνόουντεν για τον πλήρη έλεγχο των κοικωνικών μέσων δικτύωσης, από την ΝSA αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα καθότι,