Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Μόσχα και Άγκυρα ....για την παγκόσμια σύρραξη που θα ξεσπάσει....!!

Η Δύση παραδίδει την «ετοιμοθάνατη» Τουρκία στην οργισμένη «Αρκούδα»https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh551PtwRQ9IptntNed05FadCfUA0xrIDEL-Zf1H9dF1FM-b_uq81ew8mtyR-VMwPSrod2ByGl1_hvvuQcwf5diTQ4_18FblNDj0oH7erEwVtAfTDwKBUuj4y4NQ6utfow7yGQqasEuE-o/s400/prison20173.jpgΗ Νέα Τάξη δεν δέχεται τις προτάσεις ειρήνευσης της Ρωσίας, καθώς το καθεστώς Άσαντ, στηριζόμενο στρατιωτικά από την Μόσχα, βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση απέναντι στους υποτακτικούς της Δύσης (Ισλαμικό Κράτος, φίλο-ισλαμική αντιπολίτευση). 

Γι” αυτό καιρό τώρα «τορπιλίζονται» οι προσπάθειες εξεύρεσης πολιτικής λύσης.

Συγκεκριμένα, η Γαλλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και άλλα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ απέρριψαν το ρωσικό σχέδιο απόφασης που καλούσε να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στην Συρία, δήλωσαν διπλωμάτες.

Η Ρωσία ζητούσε συγκεκριμένα στο κείμενο να σταματήσει η Τουρκία να βάλλει με πυροβολικό εναντίον των Κούρδων ανταρτών στη βόρεια Συρία, όπως και να σταματήσει τις απειλές της για μια χερσαία επιχείρηση στο συριακό έδαφος.

Από την άλλη όμως, Η.Π.Α. και σύμμαχοι διαμηνύουν στην Άγκυρα ότι δεν θα λάβουν μέρος σε έναν πόλεμο που προκάλεσε η τουρκική κυβέρνηση.

Ναι μεν θέλουν η Τουρκία να συνεχίσει να χτυπά τις συριακές δυνάμεις (ενστάσεις υπάρχουν μόνο για τους Κούρδους), αλλά δεν δείχνουν ακόμα σίγουροι για αναμέτρηση με την Ρωσία. Ή ίσως το παίζουν απλά «Πόντιος Πιλάτος» για να κατηγορήσουν μετά, κατά τα ειωθότα, Μόσχα και Άγκυρα για την παγκόσμια σύρραξη που θα ξεσπάσει.

Το σίγουρο είναι ότι....

Ναυμαχία Πατρών μεταξύ Τουρκικού και Ελληνικού Στόλου υπό τον Ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη.(20 Φεβρουαρίου 1822) .

http://www.agiasofia.com/epanastasis/battleship-patra.jpgΟ ελληνικός στόλος πού ακολουθούσε τόν τουρκικό στόλο τόν βρήκε αγκυροβολημένο στό λιμάνι τών Πατρών. 

Οι Τούρκοι αφού αποβίβασαν τίς ενισχύσεις πού είχαν φέρει γιά τήν ενδυνάμωση τής φρουράς τής πόλης, περίμεναν νά κοπάσει η σφοδρή θαλασσοταραχή, η οποία σέ συνδυασμό μέ τό ψύχος τού χειμώνα εμπόδιζε τήν κίνηση τών σκαφών.

Στίς 20 Φεβρουαρίου 1822, ο Ανδρέας Βώκος ή Μιαούλης, ο οποίος αναγνωρίστηκε ομόφωνα ως ο γενικός αρχηγός τών επιχειρήσεων, αποφάσισε παρά τήν κακοκαιρία νά επιτεθεί στόν τουρκικό στόλο. 

Ήταν η πρώτη φορά πού ο ενωμένος ελληνικός στόλος θά αντιμετώπιζε σάν ίσος πρός ίσο τόν αντίστοιχο τουρκικό.

Οι Τούρκοι αμέριμνοι δέν περίμεναν ότι τά μικρά πλοία τών Ελλήνων θά αποτολμούσαν νά κινηθούν εναντίον τών μεγάλων τουρκικών φρεγατών καί μάλιστα εν μέσω σφόδρας θαλασσοταραχής. ‘Οταν είδαν τήν ελληνική ναυαρχίδα νά μπαίνει στό λιμάνι καί νά κανονιοβολεί εναντίον τους αιφνιδιάστηκαν καί....

"Έρχονται δύσκολες μέρες για την Ελλάδα"

http://www.madata.gr/files/elladapolitis_847391743.jpg
Για να καταλάβουμε το μεγαλείο των ηλιθίων που μας κυβερνούν αρκεί να παρακολουθούμε τις δηλώσεις τους. Για φώς στο τούνελ μιλούσε ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς και για φως στον ορίζοντα μίλησε ο Τσίπρας.

Αυτά τα καθίκια ενώ είναι ξεπουλημένοι και ο ρόλος που τους έχει ανατεθεί είναι ξεκάθαρος, είναι τόσο βλάκες που δεν ξέρουν πως να πουν το παραμύθι τους για να γίνει πιστευτό.

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8nilMtEJzrBYflx9uo2lyhkuG_Ix8oHx0Sd7fyT81plsqx7HgeBup7QWNr8eg0jMLQx8NmgZm6KMjoa_JDMUHn4xDLAFfE2HbZoItSrai9TCmKRfUQpVeFyQbKNUI3dqOvZYX9JaLpjo/s1600/akesidis.jpg
Λέω και γράφω όλα τα παραπάνω κάθε φορά που θυμάμαι την φράση του Όλι Ρέν όταν ο μαλάκας ο Παπανδρέου μας έφερε το ΔΝΤ και τα μνημόνια.

"Κουράγιο Έλληνες" ήταν το μήνυμά του στο λαό, όταν όλοι αυτοί οι ΠΑΣΟΚ(Ο)Ι που σήμερα μαζεύτηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ μας έλεγαν …..

Ο πόλεμος των ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ κατά της ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ επιταχύνεται - Απαγόρευση ΜΕΤΡΗΤΩΝ σε ΕΥΡΩΠΗ και ΗΠΑ εδώ και τώρα!

Ο Jason Burack, συν-ιδρυτής του WallStForMainSt.com μου αποκαλύπτει και προειδοποιεί για τον πόλεμο των τραπεζιτών κατά της ανθρωπότητας που τώρα επιταχύνεται με τις κλήσεις για την απαγόρευση των μετρητών τόσο στην ΕΕ όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Εξηγεί πως...

Η πιο κρίσιμη καμπή μετά το 1922-23.

Στην ευρύτερη περιοχή μας είναι σε εξέλιξη τόσο σπουδαία γεγονότα, που μπορεί να χαρακτηριστούν ότι συνιστούν την πιο κρίσιμη ιστορική καμπή μετά το 1923, οπότε καθορίστηκαν τα σύνορα της σύγχρονης Τουρκίας, με την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης.

Το Ιράκ από το 2005 έχει...ήδη συνταγματικά κατοχυρωμένη ομοσπονδιακή μορφή, με την αυτόνομη κουρδική διοίκηση να αποτελεί ήδη ένα ντε φάκτο ημιανεξάρτητο κράτος, στην επικράτεια του οποίου ήδη έχει συμπεριληφθεί και η περιφέρεια Κιρκούκ, όπου και τα πιο πλούσια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της περιοχής.

Την ίδια ομοσπονδιακή μορφή έχει λάβει ντε φάκτο και η Συρία. Εξέλιξη η οποία αναμένεται να επισφραγιστεί με τη συνταγματική αναθεώρηση, που θα προκύψει ως αποτέλεσμα της ειρηνευτικής διαδικασίας η οποία είναι σε εξέλιξη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και με τη σθεναρή -μέχρι στιγμής- υποστήριξη των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Οι εξελίξεις αυτές προκαλούν σοβαρό πονοκέφαλο και μεγάλο εκνευρισμό στην Αγκυρα, σε βαθμό που έφθασε ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν να απειλήσει τις ΗΠΑ με το προσβλητικό «Αποφασίστε, μαζί μας ή με τους «τρομοκράτες»;», εννοώντας τους Κούρδους της Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), τους οποίους οι ΗΠΑ θεωρούν συμμάχους τους στον αγώνα εναντίον..

Τα περισσότερα χρήματα που έχουν δοθεί ως βοήθεια στην Ελλάδα κατέληξαν στους διεθνείς δανειστές και όχι στην ελληνική οικονομία.

Ξαφνική επίθεση φιλίας: Άρθρο Γκάμπριελ που ζητά ελάφρυνση ελληνικού χρέους και κατακρίνει τα περί αποκλεισμού της Ελλάδας από Σένγκεν

SIGMAR GABRIEL

Σε μια ξαφνική επίθεση φιλίας προς την Ελλάδα, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κάνει «εκστρατεία» υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους, «εφόσον η Ελλάδα συνεχίσει να ασχολείται σοβαρά με τις μεταρρυθμίσεις», και προειδοποιεί για τον κίνδυνο οι συνεχιζόμενες περικοπές να οδηγήσουν σε κοινωνική αναταραχή και να καταστήσουν τη χώρα μη-κυβερνήσιμη. 

Επίσης ο επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών απορρίπτει κατηγορηματικά τις εισηγήσεις για κλείσιμο των συνόρων και αποκλεισμό της Ελλάδας από την Σένγκεν, κάνοντας λόγο για προτάσεις που «δηλητηριάζουν τον ευρωπαϊκό διάλογο». Χαρακτηρίζει δε «σχεδόν κυνικές» ..

Ή θα επανέλθουμε με μετάνοια στον δρόμο των προγόνων μας ή θα αφανιστούμε. Η ιστορία δεν συγκινείται με τις προγονικές δάφνες.

bird_flight_sun_patches_of_light_clouds_freedom_height_60797_1920x1200
Η κατάσταση στη χώρα μας επιδεινώνεται διαρκώς.
Πλέον μόνον αιθεροβάμονες δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι η κρίση εντείνεται και μας αναμένουν πολύ πιο δύσκολες ημέρες. Και ενώ θα έπρεπε να συναισθανθούμε την κρισιμότητα της κατάστασης και με περισυλλογή να ασκήσουμε αυτοκριτική, συνεχίζουμε να εκδηλώνουμε ελαφρότητα, η οποία μαρτυρεί περίτρανα τη βαθειά παρακμή μας.
Οι της Βουλής, εκπρόσωποι του λαού υποτίθεται, δίνουν το χείριστο παράδειγμα με τις χαμηλότατου επιπέδου αντιπαραθέσεις προς το θεαθήναι! 
Ο κοινοβουλευτικός λόγος έχει καταπέσει πιο κάτω από τον πεζοδρομιακό, καθώς εκείνος τουλάχιστον χαρακτηρίζεται από πάθος και ειλικρινή αντιπαράθεση, σε αντίθεση προς τον κοινοβουλευτικό, ο οποίος διακρίνεται για την θεατρική υποκρισία προς εξαπάτηση του λαού, τον οποίο φροντίζουν να κρατούν διαρκώς διηρημένο και, ως εκ τούτου, ανήμπορο να αντιδράσει. Η ύπαρξη κομμάτων αποτελεί την πεμπτουσία του κοινοβουλευτισμού.
Ο ασκών κριτική κατ’ αυτών διατρέχει τον κίνδυνο να χαρακτηριστεί εχθρός ....

ΟΙ «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ» ΩΣ «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ»: ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ;

Kastelorizo, AOZ
Το Καστελόριζο εκπέμπει SOS και το ελλαδικό πολιτικό κατεστημένο, όπως φαίνεται για άλλη μια φορά, δείχνει ανήμπορο να αντιμετωπίσει άλλη μια εθνική πρόκληση η οποία θέτει σε κίνδυνο την εθνική μας ανεξαρτησία.
Σύμφωνα με όσα δηλώνουν κάτοικοι του νησιού, ο αριθμός των λαθρομεταναστών που βρίσκονται στο Καστελόριζο έφθανε τους 900 συνολικά (!) όταν το σύνολο των μονίμων κατοίκων δεν ξεπερνά τους 250 αυτή την εποχή.
Εν τω μεταξύ στην τουρκική πόλη «Κας» (Αντίφυλλος) που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Καστελόριζο, έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πρόσφυγες, που καθημερινά στέλνονται στο νησί με τη βοήθεια των τουρκικών κυκλωμάτων. 
Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι έχουν συνταχθεί και λίστες αναμονής για να υπάρχει…

Πρωτοφανής δημόσια στήριξη του Ολάντ σε Τσίπρα και Ελλάδα!

OLANSYNΆλλο Brexit και άλλο Grexit, σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ο οποίος μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής από τις Βρυξέλλες στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter εξέφρασε δημοσίως την στήριξη του στην Ελλάδα και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Κάναμε για την Ελλάδα ό,τι δεν θα κάνουμε για τους Βρετανούς», είπε χαρακτηριστικά ο Ολάντ από τις Βρυξέλλες -όπου βρισκόταν για τη Σύνοδο Κορυφής- απαντώντας σε ακροατές του ραδιοφώνου που συνέκριναν το Brexit με το Grexit.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ήταν αντίθετος με την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι....