Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Εχει “πιάσει φωτιά” η ΑΟΖ και η Υφαλοκρηπίδα: Ήρθε η ώρα της Κρήτης και της Ελλάδας.

Γράφει ο Θεόδωρος Καρυώτης

Φαίνεται ότι, ξαφνικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει πιάσει φωτιά και τρέχει, με δυο χρόνια καθυστέρηση, να παραχωρήσει για έρευνα και εκμετάλλευση θαλάσσια οικόπεδα στους πετρελαϊκούς κολοσσούς νότια της Κρήτης.


Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι η αμερικανική ExxonMobil ( επικεφαλής της οποίας ήταν μέχρι πρότινος ο ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλλερσον) και η γαλλική TOTAL ενδιαφέρονται για θαλάσσια οικόπεδα, που πιστεύουν ότι ανήκουν στην ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας.

Την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 ένα σημαντικό γεγονός πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων και της τηλεόρασης. Έτσι μάθαμε από το ΑΠΕ μια είδηση που περίμενα ανυπόμονα να ακούσω, τουλάχιστον, μία δεκαετία:

«Κατατέθηκε σήμερα η αίτηση των εταιρειών Total, ExxonMobil και ΕΛΠΕ για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, η οποία, σύμφωνα με.....

Η Τουρκία θέλει μερίδιο από τους υδρογονάνθρακες της ανατολικής Μεσογείου με Δούρειο Ίππο τους Τουρκοκύπριους.

Συνεκμετάλλευση στους υδρογονάνθρακες της κυπριακής ΑΟΖ επιδιώκει η Τουρκία μέσω των Τουρκοκυπρίων, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να «σπάσει» την απομόνωση και περιθωριοποίησή της της στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο κατοχικός Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί έθεσε στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Αναστασιάδη υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τις τουρκικές απαιτήσεις στους υδρογονάνθρακες υπό το προκάλυμμα των «δικαιωμάτων» σε αυτούς των Τουρκοκυπρίων.
Να σημειωθεί εδώ ότι τα κοιτάσματα βρίσκονται στις θάλασσες νότια της Κύπρου, δηλαδή στις ελεύθερες περιοχές. Αυτό σημαίνει ότι....

ΕΝΩ ΚΟΒΟΥΝΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ ...Δίνουμε 2.000.000.000 ευρώ ΕΤΗΣΙΩΣ (!!!) για π α ρ ά ν ο μ ε ς συντάξεις σε …αλλοδαπούς και σε 77.718 άτομα (!!!) αδιευκρίνιστης υπηκοότητας, σύμφωνα με το ίδιο το ΙΚΑ..

Δίνουμε 2.000.000.000 ευρώ ΕΤΗΣΙΩΣ (!!!) για π α ρ ά ν ο μ ε ς συντάξεις σε …αλλοδαπούς και σε 77.718 άτομα (!!!) αδιευκρίνιστης υπηκοότητος, σύμφωνα με το ίδιο το ΙΚΑ..
.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ, ΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ, ΚΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ – ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ! – ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ, ΤΑ ΔΗΘΕΝ «ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ» ΚΑΝΑΛΙΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ …»ΔΑΙΜΟΝΙΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ», ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ» ΕΚΠΟΜΠΕΣ, ΜΕ ΤΑ ΔΗΘΕΝ «ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ» ‘ΡΕΠΟΡΤΑΖ’…
ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ «ΨΥΧΡΟΙ»! Η ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ;)
ΠΡΙΝ 5 ΕΤΗ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΟΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΕΔΩ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΗΜΙΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΩΣ, ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 700 ΕΥΡΩ ΜΕ …300 ΜΟΝΟΝ ΕΝΣΗΜΑ!!!
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΙΚΑ, ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ, ΤΗΝ Ο1-Ο8-2011 Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΓΕΙ, ΟΤΙ .....

Ολόκληρο το γερμανικό ντοκιμαντέρ που δείχνει πως η Τρόικα κατέστρεψε την Ελλάδα και ξεσήκωσε αντιδράσεις στη Γερμανία! (video).

Διαθέσιμο με ελληνικούς υπότιτλους είναι το ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε στο πρώτο δημόσιο γερμανικό κανάλι ARD και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Το ντοκιμαντέρ έχει τίτλο «Στα ίχνη της τρόικας – Ισχύς χωρίς έλεγχο».

Το μήνυμα ήταν ότι το 2010 οι χώρες του ευρώ δεν άφησαν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει για να προστατεύσουν τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζας, που ως κύριοι δανειστές θα έχαναν γύρω ....

Ο τύπος που έβγαλε εις πέρας το PSI –το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην παγκόσμια ιστορία του καπιταλισμού.

Ξεχύθηκαν τα μνημονιακά καθάρματα και ξεκλήρισαν μια ολόκληρη πόλη, χωρίς να λογοδοτήσουν ποτέ.
Ο Λουκάς Παπαδήμος, άξιο τέκνο του διεθνούς και εγχώριου τραπεζοχρηματιστηριακού συστήματος έπαιξε πρόθυμα τον ρόλο του δοτού πρωθυπουργού, προκειμένου να ευεργετήσει τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες που κινδύνευαν από τα Ελληνικά ομόλογα τα οποία είχαν στο χαρτοφυλάκιο τους.

Ήταν ο τύπος που έβγαλε εις πέρας το PSI –το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην παγκόσμια ιστορία του καπιταλισμού– και οδήγησε τα Ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα και τα ασφαλιστικά ταμεία στην ουσιαστική και μόνιμη τους πτώχευση.

Με τις ενέργειές του, έβαλε το ελληνικό δημόσιο χρέος κάτω από την Δαμόκλειο σπάθη του Αγγλικού δικαίου και υποθήκευσε το μέλλον πολλών γενεών.

Μετά αποσύρθηκε βέβαια από τας επάλξεις και βρέθηκε μήνες αργότερα να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον από την θέση του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών.

Οι υποτιθέμενοι πνευματικότεροι άνθρωποι του τόπου τον έκριναν ως τον πλέον κατάλληλο για ....

ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ή ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΠΩΣ ΛΕΗΛΑΤΕΙΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ;

Σχετική εικόνα

Αφού η Ελλάδα δεν έχει πια κανένα περιουσιακό δικαίωμα και όλη η υπάρχουσα και η μελλοντική περιουσία της παραχωρήθηκε στους δανειστές, ανακάλυψαν όλοι ξαφνικά ότι η χώρα είναι ζάπλουτη !


Αναφέρομαι στο θόρυβο που ξέσπασε εδώ και λίγες μέρες, έπειτα από δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πρόσφατες ανακαλύψεις σχετικά με τα πλούτη της χώρας μας, όπως: «Κρυμμένος θησαυρός» 2,4 τρις ευρώ στη Χαλκιδική (25 Απριλίου 2017),


 Νεο πετρελαϊκό Ελ Ντοράντο η Ελλάδα: «Απόβαση» ExxonMobil και Total – Eντοπίστηκαν τουλάχιστον 10 κοιτάσματα πετρελαίου 20 φορές μεγαλύτερα του Πρίνου – Οι Αμερικανοί το γνώριζαν από το ’90!, (24 Μαΐου 2017) Το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στον κόσμο στην Κρήτη; (25 Μαΐου 2017) και άλλα παρόμοια.

 

Και ξαφνικά ανακαλύψαν όλοι ότι η Ελλάδα είναι ζάπλουτη …

Μπάιντεν σε Παυλόπουλο: Οι ΗΠΑ έχουν πίστη στους Έλληνες - Δώστε χρόνο στη νέα αμερικανική κυβέρνηση.

Επιθυμούμε να βγει από την κρίση η Ελλάδα και να αναλάβει και πάλι ηγετικό ρόλο σε αυτή την περιοχή του πλανήτη είπε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και σημείωσε:
Τα ίδια αισθήματα συμμερίζεται και ο νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς

Την πολύπλευρη στήριξη του πρώην Προέδρου Ομπάμα και του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, προς την Ελλάδα, σ' αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας και τον λαό, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος τον ευχαρίστησε για τις πρόσφατες δηλώσεις του ως προς την ανάγκη να καταστεί βιώσιμο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και υπενθύμισε ότι τόσο....

Ο Πούτιν Προειδοποιεί «Δεν θα Επιζήσει Κανείς…»

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δώσει μια σειρά από συνεντεύξεις στον διάσημο σκηνοθέτη Oliver Stone, απαντώντας στις ερωτήσεις για τα πιο αμφιλεγόμενα θέματα της σύγχρονης διεθνούς πολιτικής. 

Μιλώντας για πιθανή στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, ο Ρώσος ηγέτης είπε ότι «κανείς στη Γη δεν θα επιβιώσει». 

 Ο Πούτιν δήλωσε σε συνέντευξή του στον αμερικανικό σκηνοθέτη πως κανείς δεν θα επιβιώσει αν ξεκινήσει ένας πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. 


«Νομίζω ότι ....

«Βόμβα» Σόιμπλε για ρύθμιση ελληνικού χρέους: Ούτε τώρα ούτε ποτέ..

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει βάλει σκοπό να αλλάξει τη δομή της λειτουργίας της ευρωζώνης και να «ροκανίσει» τον ρόλο της Κομισιόν στην εκτέλεση των προϋπολογισμών. Αυτή ήταν η ουσία της συνάντησης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών με τον πρόεδρο της Κομισιόν την περασμένη εβδομάδα. 

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Euro2day.gr, πηγές κοντά στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανέφεραν ότι οι δύο πρώην φίλοι και συνεργάτες είχαν να μιλήσουν έστω και από το τηλέφωνο εδώ και τουλάχιστον τέσσερις μήνες, λόγω των παρεμβάσεων της Κομισιόν στο ελληνικό ζήτημα, των δημόσιων τοποθετήσεων των κ.κ. Γιούνκερ, Μοσκοβισί και Ντομπρόβσκις υπέρ της χώρας μας, αλλά και εξαιτίας του ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν παρέκαμψε πολλές φορές τον κ. Σόιμπλε και αποπειράθηκε να βρει λύση μιλώντας απευθείας ...

Το Βερολίνο πετάει την μπάλα στην κερκίδα.

Του Σταύρου Λυγερού

Αν και με την πάροδο των ημερών πυκνώνουν και εντείνονται οι παρασκηνιακές διεργασίες για εξεύρεση ενός συμβιβασμού εν όψει του Eurogroup στις 15 Ιουνίου, η επίμονη άρνηση του Βερολίνου να κάνει βήμα πίσω δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας. Το ΔΝΤ δεν πιέζεται και απ’ ότι φαίνεται

δεν θα υποχωρήσει.

Για την ακρίβεια, είναι πολλά τα μέλη στο Συμβούλιό του που θεωρούν την αρνητική στάση του Σόιμπλε μία καλή ευκαιρία για να αποσυρθεί το Ταμείο από το ελληνικό πρόγραμμα, χωρίς να κατηγορηθεί ότι το έβαλε στα πόδια. 


Αντιθέτως, θα μπορεί να ..

Η αναγκαστική αποχώρηση μιας επικίνδυνης Παγκόσμιας Ελίτ.

Του Δημήτρη Γ. Απόκη

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια ακούμε στην πολιτική αρένα για τη διαμάχη της Αριστεράς και της Δεξιάς. 


Πρόκειται για ένα ιστορικό απομεινάρι που προέρχεται από τις θέσεις που κάθονταν οι παρατάξεις στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, όπου βέβαια υπήρχε και το Κέντρο. Παραδοσιακά οι δυο παρατάξεις έβαζαν και ολίγο από Κέντρο με αποτέλεσμα να μας προκύψει η Κεντροαριστερά και η Κεντροδεξιά. 

Στη Μεγάλη Βρετανία ο διαχωρισμός γίνεται μεταξύ Συντηρητικών και Εργατικών, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έχουμε Ρεπουμπλικάνους (Conservatives) και Δημοκρατικούς (Liberals). 

Το τελευταίο διάστημα είναι σαφές ότι το στρατόπεδο της Κεντροαριστεράς αποτελείται από την ελίτ η οποία είναι και ένθερμος θιασώτης της αποκαλούμενης Παγκοσμιοποίησης και οτιδήποτε συντηρητικό, που θέτει υπό αμφισβήτηση αυτό το σαθρό οικοδόμημα και τις αρχές του, χαρακτηρίζεται αυτόματα ακραίο και ....