Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

“Βόμβα” Μοσκοβισί: Το Eurogroup παίρνει αποφάσεις χωρίς δημοκρατική νομιμότητα.

Εμμέσως πλην σαφώς ο Πιερ Μοσκοβισί καταγγέλλει έλλειψη δημοκρατικότητας και διαφάνειας στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στην ευρωζώνη, με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα της Ελλάδας.

Ειδικότερα ο κοινοτικός επίτροπος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του

στο Οικονομικό Φόρουμ στις Βρυξέλλες επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη δημοκρατικότητα και διαφάνεια στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Ο Π. Μοσκοβισί τόνισε ότι για να ενισχυθεί η Οικονομική και Νομισματική Ένωση, τα κράτη μέλη πρέπει, μεταξύ άλλων, να δεχθούν να μοιράζονται ...

Έλληνες Εφοπλιστές κατά Σόιμπλε: Δεν επιθυμεί να δει την Ελλάδα σε ανάπτυξη.

Σφοδρή επίθεση κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών εξαπέλυσε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών με τον κ.Θ.Βενιάμη να σημειώνει ότι τον ενοχλεί η πρωτιά της χώρας μας στη Ναυτιλία. Είχαν προηγηθεί αιχμές του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί "φορολογικών προνομίων".

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προκάλεσαν .......οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, που ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση παρά την υπόσχεσή της, δεν κατήργησε τα φορολογικά προνόμια των εφοπλιστών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης των Ελλήνων Εφοπλιστών, Θόδωρος .....

Χάρτης: Οι χώρες της Ευρώπης με τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού.

Παρά την ύφεση η Ελλάδα έχει καταφέρει να διατηρεί ένα αξιοπρόσεκτο κατά κεφαλήν απόθεμα χρυσού. Ποια είναι η πρωταθλήτρια και ποιες χώρες στην Ευρώπη έχουν μηδενικό απόθεμα.

Αν υποθέσουμε ότι στην Γενική της Συνέλευση η Τράπεζα της Ελλάδας λάμβανε μία τρελή απόφαση να μοιράσει τα αποθεματικά που είχε σε χρυσό σε όλους τους Έλληνες, πόσος χρυσός πιστεύεται ότι θα μας αναλογούσε;
Αυτό είναι ουσιαστικά που δείχνει ο παραπάνω χάρτης, τίποτα περισσότερο ....