Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Σκληραίνει την στάση του ο Trump απέναντι σε πολυεθνικές, δημιουργεί νέες συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία

US President-elect Donald Trump speaks to the crowd at Ladd-Peebles Stadium in Mobile, Alabama, USA, 17 December 2016. EPA, DAN ANDERSON
Του Βασίλη Κοψαχείλη* 

Η πολιτική και εμπορική ατζέντα του Donald Trump είναι στην ουσία μια παράσταση σε δυο πράξεις. Η πρώτη πράξη έχει τίτλο «φέρνω χρήμα και δουλειές πίσω στη χώρα». Οι λαοί χαίρονται, διότι βλέπουν αυτή την πολιτική προστατευτισμού να δημιουργεί μια δυναμική και ένα πολιτικό προηγούμενο για όλες τις χώρες στις οποίες η μεσαία τάξη καταρρέει και που θεωρούν την παγκοσμιοποίηση υπεύθυνη της συμφοράς. Κανείς ωστόσο δεν αναφέρεται, ούτε πιθανώς υποπτεύεται, τη δεύτερη πράξη της παράστασης. 

Ιστορία διδάσκει ότι αυτό που θα ακολουθήσει είναι ένας σφοδρός ανταγωνισμός μεταξύ των κρατών για μερίδια αγοράς! Τα παραγωγικά ισχυρά κράτη θα δημιουργήσουν πάλι σφαίρες επιρροής και θα ανταγωνιστούν μεταξύ τους για τον έλεγχο των παραγωγικά αδύναμων κρατών, ενδεχομένως και για πρώτες ύλες. 

Νέες συμμαχίες και σφαίρες επιρροής αρχίζουν να εξυφαίνονται στον ορίζοντα, μια νέα αποικιοκρατία συγκροτείται, και ....

HOLGER SCHMIEDING*: Ο μεγαλύτερος πολιτικός κίνδυνος του 2017 για την Ευρωζώνη είναι η Ιταλία.

Μεταξύ των μελών της Ευρωζώνης, η Ιταλία προκαλεί τον μεγαλύτερο πολιτικό κίνδυνο για το 2017, γεγονός που μπορεί να αποσταθεροποιήσει την ήδη εύθραυστη οικονομία της. Από την εμφάνιση αλλά και την πτώση του πρώην πρωθυπουργού Μπερλουσκόνι, η Ιταλία δεν έχει πλέον κάποια δυνατή αλλά και αξιόπιστη κεντροδεξιά δύναμη που μπορεί να εμφανιστεί ως εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κεντροαριστερή κυβέρνηση. Αυτό καθιστά τη χώρα πιο επιρρεπή στους πολιτικούς κινδύνους σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη.

Σύμφωνα με τις ιταλικές δημοσκοπήσεις, ο ιδρυτής του λαϊκιστικού Κινήματος των 5 Αστέρων Μπέπε Γκρίλο βρίσκεται μία ανάσα πίσω από το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα. Μετά την παραίτηση του Ματέο Ρέντσι, ύστερα από το δημοψήφισμα της 4η Δεκεμβρίου για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κίνδυνος να οδηγηθεί η Ιταλία σε πρόωρες εκλογές πριν ....

Tο κράτος πρόνοιας στην Αρχαία Ελλάδα.

Tο κράτος πρόνοιας στην Αρχαία Ελλάδα
Το κράτος πρόνοιας για την εξασφάλιση ενός κατώτατου μισθού για την επιβίωση, που αναζητείται σήμερα, είναι υπαρκτό από την εποχή ακόμη του Πεισιστράτου, του Σόλωνα και του Περικλή στην αρχαία Αθήνα.Μάλιστα, όχι ως φιλανθρωπία προς «κατώτερα όντα», αλλά ως εκδήλωση συγκροτημένης πολιτικής. Στο πλαίσιο, βεβαίως, μια δουλοκτητικής κοινωνίας, με ό,τι προϋποθέτει και συνεπάγεται αυτό για τους μη ελεύθερους πολίτες.
Οι φτωχοί πολίτες της αρχαίας Αθήνας (μικρογεωργοί, τεχνίτες και ακτήμονες για διάφορους λόγους) αντιμετώπιζαν πρόβλημα επισιτισμού. 
Η λύση του εξαρτιόταν από τον εφοδιασμό της αττικής αγοράς με δημητριακά, καθώς βάση της διατροφής ήταν το σταρένιο ψωμί και ...

Ας ξεσηκωθούμε - Δεν είναι μνημόνιο. Είναι κατοχικό διάταγμα κατάλυσης του Συντάγματος, διάλυσης της Βουλής και παράδοσης της χώρας.

Αυτό που έρχεται δεν είναι τέταρτο μνημόνιο. Είναι ένα κατοχικό διάταγμα με βάση το οποίο, καταλύεται το Σύνταγμα, καταργείται η Βουλή, και το σύνολο των θεσμών της χώρας περνά άμεσα και απροκάλυπτα, και απευθείας στην κατοχική διοίκηση...

του Κ. Κυριακόπουλου

Διότι η ουσία αυτού που έρχεται, δε βρίσκεται στο ύψος των μέτρων που θα συμπεριλαμβάνει. Βρίσκεται στη θεσμοθέτηση ενός πρωτοφανούς δικαιώματος που εκχωρείται στην κατοχική διοίκηση με βάση το οποίο νομιμοποιείται…

-Πρώτον: Το δικαίωμά της να καθιστά όποτε γουστάρει το Ελληνικό Σύνταγμα κουρελόχαρτο για να τυλίγει σουβλάκια. Και

-Δεύτερον: Το δικαίωμά της να καταλύει .....

«Έχει ξεφύγει» η CIA του Μ.Ομπάμα: Για όργια με Ρωσίδες «κατηγορούν» τώρα το Ν.Τραμπ και λένε ότι οι Ρώσοι τον εκβιάζουν!

https://paratolmosblog.blogspot.gr
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Τι άλλο θα σκεφτεί το σύστημα Ομπάμα-Κλίντον-Σόρος για να διαβάλει το νέο πρόεδρο Ν.Τραμπ και για να επιχειρήσει να σύρει για μια τελευταία φορά τον πλανήτη σε μια πιθανή πυρηνική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας-ΗΠΑ.

Τώρα «σοβαρή» έκθεση των ελεγχόμενων μέχρι τις 20 Ιανουαρίου μυστικών υπηρεσιών από τους Δημοκρατικούς αναφέρει ότι ο Ν.Τραμπ συμμετείχε σε όργια με πόρνες στη Μόσχα και ότι οι Ρώσοι τον έχουν καταγράψει!

Έχουν ξεφύγει τελείως εκεί στην Ουάσιγκτον. Βέβαια όλα αυτά θα αλλάξουν άρδην στις 20 Ιανουαρίου ότα αλλάξουν όλοι οι επικεφαλής των 17 αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και ο έλεγχός τους περάσει στο νέο πρόεδρο.

Η «πληροφορία» αυτή φέρεται ....

ΠΡEΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ; ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ;

Αποτέλεσμα εικόνας για εθνικο νομισμα ελλαδα
Αυτή τη στιγμή, η παραγωγική συγκρότηση της χώρας έχει ως εξής: 3,6% πρωτογενής τομέας (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία), 13,4% δευτερογενής τομέας (μεταποίηση, κατασκευές), 83% τριτογενής τομέας (υπηρεσίες, εμπόριο, τουρισμός). Αυτή η παραγωγική συγκρότηση, η οποία δεν είναι καθόλου ανταγωνιστική, μπορεί να διατηρηθεί μόνο με δανεικά.
Για το λόγο αυτό, δηλαδή για νέα δανεικά, το παρασιτικό καθεστώς της χώρας τα δίνει όλα στους ξένους. Έχει εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία της χώρας και μας εξαθλιώνει ατομικά προκειμένου να το ....

ΔΙΑΛΕΞΕ ΠΛΕΥΡΑ Ο ΤΡΑΜΠ! Επίσημα στο πλευρό του Πούτιν ο νέος Πλανητάρχης…

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία δεν προσπάθησε ποτέ να τον πιέσει και επέρριψε την ευθύνη στις υπηρεσίες πληροφοριών για τις αναφορές στον Τύπο ότι η Μόσχα είχε κατασκευάσει πληροφορίες με σκοπό να τον εκθέσει.

Σε μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter μερικές ώρες πριν από την πρώτη εδώ και έξι μήνες συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει, ο Τραμπ κατηγόρησε τις υπηρεσίες πληροφοριών για «μια τελευταία βολή» εναντίον του με τη διαρροή της πληροφορίας.

«Ζούμε στη Γερμανία των ναζί;» αναρωτήθηκε.

Ο μεγιστάνας των ακινήτων που έγινε πολιτικός, ο οποίος θα εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο σε εννέα ημέρες, και ο διορισμένος ...

Στίγκλιτς: Η εποχή Τραμπ ξεκινά γιατί ο Ομπάμα αντί για το λαό στήριξε τις ελίτ.

Η νίκη του Tραμπ δεν είναι τυχαία επισημαίνει ο οικονομολόγος Γιόζεφ Στίγκλιτς σε άρθρο του στο Project Syndicate. Η αυξανόμενη ανισότητα, το άδικο πολιτικό σύστημα και μια κυβέρνηση Oμπάμα που ενώ παρουσίασε μια κοινωνική πολιτική στο τέλος στήριξε τις ελίτ, μετά την οικονομική κρίση του 2008 δημιούργησαν ιδανικές συνθήκες για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. 
Οι αμερικανοί πρόεδροι έχουν κακό προηγούμενο στην διαχείριση της παγκοσμιοποίησης έχουν κάνει ....

Με την “διευθέτηση” του Κυπριακού ο Ταγίπ θα βάλει πόδι και στην ΑΟΖ: Εθνικό καθήκον το “Όχι”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη στη Γενεύη της Ελβετίας, Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Του Δημήτρη Γ. Απόκη* Μετά από 22 χρόνια σταδιοδρομίας στη δημοσιογραφία – από τα οποία, τα 15 χρόνια ως ανταποκριτής Μέσων Ενημέρωσης στην Ουάσιγκτον – τολμώ να πω πως εξακολουθούν να υπάρχουν πτυχές του Κυπριακού Ζητήματος για τις οποίες δεν έχω άριστη γνώση. Επίσης, το γεγονός ότι δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να βρίσκομαι στη Γενεύη για την κάλυψη των συνομιλιών, δεν μου επιτρέπει να σχηματίσω, με την αμεσότητα που απαιτείται, τεκμηριωμένη άποψη για τις εξελίξεις στις κρίσιμες συνομιλίες που διεξάγονται εκεί με στόχο την επίλυση αυτού του ιδιαίτερα πολύπλοκου διεθνούς προβλήματος, που για να μην ξεχνιόμαστε αποτελεί αδιαπραγμάτευτα μια ....

ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ ...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΡΕΜΑΛΕΣ

ΚΕΡΒΕΡΟΣ: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ. ΕΝΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ...



Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι, κάνουμε μια ιστορική αναδρομή, λίγο πριν ψηφιστεί το τέταρτο μνημόνιο.
Καθώς φαίνεται να οδεύουμε ολοταχώς προς μία δεκαετία μνημονίων, καλό είναι να θυμόμαστε όλους αυτούς που με περισσή χαρά και ακόμα περισσότερη άγνοια (Χρυσοχοΐδης: δε διάβασα το μνημόνιο), σήκωσαν το χεράκι τους και είπαν ΝΑΙ ΣΕ ΌΛΑ, είτε με την πρώτη, είτε με τη δεύτερη, είτε με την τρίτη ευκαιρία. Καμιά φορά δε, σε όλες τις ευκαιρίες…

1ο Μνημόνιο

Τέλος στις ψευδαισθήσεις!

138
Η εξυπηρέτηση των παλαιών δανείων με νέα, καθώς επίσης με συνεχώς μεγαλύτερες επιβαρύνσεις, οδηγεί στην καταστροφή και στο χάος – μέσα από κοινωνικές αναταραχές και εξεγέρσεις, οι οποίες θα ξεσπάσουν νομοτελειακά όταν οι Έλληνες χάσουν τα πάντα, αδυνατώντας πλέον ακόμη και να επιβιώσουν.
«Η τεχνική του να αντικαθιστάς την εξέγερση με την ενοχή, συνίσταται στο να κάνεις ένα άτομο να πιστεύει ότι, είναι το μόνο υπεύθυνο για τα δεινά του – λόγω της έμφυτης διαφθοράς του, της εγγενούς οκνηρίας του, της διανοητικής ανεπάρκειάς του, των μειωμένων ικανοτήτων του ή των προσπαθειών του.
Έτσι, αντί να εξεγείρεται εναντίον του συστήματος, απαξιώνει τον ίδιο του τον εαυτό, αυτοενοχοποιείται και υποτάσσεται – κατάσταση που εμπεριέχει τα σπέρματα της νευρικής κατάπτωσης η οποία έχει, μεταξύ άλλων, το αποτέλεσμα της....

1980 – 2016

121
Σύντομο ιστορικό των δεκάδων λαθών, καθώς επίσης των προδοσιών, που μετέτρεψαν μία ελεύθερη, υπερήφανη, εθνικά ανεξάρτητη χώρα σε εξαθλιωμένη αποικία των δανειστών της, για τα επόμενα 99 χρόνια.  

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα η οποία, λόγω της σημαντικής και ευαίσθητης γεωπολιτικής της θέσης, καθώς επίσης του φυσικού, πολιτιστικού και υπόγειου πλούτου της, δεν πρέπει ποτέ να υπερχρεώνεται – αφού τότε κινδυνεύει η εδαφική της ακεραιότητα, επειδή είναι αδύναμη να αντισταθεί απέναντι σε αυτούς που νομοτελειακά την επιβουλεύονται.
Ως εκ τούτου είναι ...

Οι κίνδυνοι ενός παγκοσμίου κραχ

110
Η διαστρέβλωση των οικονομικών κύκλων από τις κεντρικές τράπεζες, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την υπερχρέωση του πλανήτη, δεν γίνεται να καταπολεμηθεί με τις τεράστιες ποσότητες νέων χρημάτων, με τις οποίες έχουν πλημυρίσει το σύστημα – οπότε η κατάρρευση μπορεί μεν να αργήσει, αλλά δεν πρόκειται να αποφευχθεί. 

Ανάλυση

Το σημαντικότερο πρόβλημα για την παγκόσμια οικονομία είναι ασφαλώς οι Η.Π.Α. –  η πραγματική οικονομία των οποίων επιδεινώνεται διαρκώς,το δολάριο ανατιμάται παράλογα, θέτοντας σε κίνδυνο όλες τις αναπτυσσόμενες οικονομίες λόγω του δανεισμού τους σε συνάλλαγμα, σε συνδυασμό με τις εκροές κεφαλαίων, ενώ η φούσκα της Wall Street έχει χάσει εντελώς την επαφή της με την πραγματικότητα.
Όσον αφορά δε τη στατιστική χειραγώγηση ....