Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Εκτός Μνημονίου η Πορτογαλία

Συγχαρητήρια από Σόιμπλε
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συνεχάρη την Πορτογαλία για την έξοδό της από το πρόγραμμα οικονομικής «διάσωσης» με μία επιστολή που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters αναγνωρίζοντας ότι .....

Οι κωδικοί-SOS της δήλωσης...



Η λαϊκή ρήση «στις λεπτομέρειες κρύβεται ο διάβολος», ισχύει απόλυτα για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις. 

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» ορισμένοι νέοι «πονηροί» κωδικοί που έχουν προστεθεί στην πρώτη σελίδα του φετινού ηλεκτρονικού εντύπου Ε1 μπορεί να κοστίσουν ακριβά σε χρόνο και...

Αντίστροφη μέτρηση...

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Δικαιολογημένα μπορούν να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους, όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό και όσοι θα βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη από 200 χλμ. από το εκλογικό τους τμήμα. 

Αυτά θεωρητικώς. Διότι αυτός που δεν ...

ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ !!!!! 16/05/2014 H εκπομπή του Γιώργου Τράγκα..


Ακούστε το 1ο μέρος εδώ http://www.real.gr/audiofiles/323263.mp3
Ακούστε το 2ο μέρος εδώ http://www.real.gr/audiofiles/323276.mp3
Ακούστε το 3ο μέρος εδώ http://www.real.gr/audiofiles/323279.mp3
Ακούστε το 4ο μέρος εδώhttp://www.real.gr/audiofiles/323280.mp3

Μόνο ριζοσπαστικές λύσεις στήριξης της κοινωνίας είναι αυτές που θα μπορούσαν να βγάλουν την ελληνική οικονομία από τον φαύλο κύκλο.

Το χρέος της χώρας όχι μόνο δεν πρόκειται να μειωθεί αλλά θα φτάσει στο απίστευτο νούμερο του 208% το 2015, λόγω της λιτότητας που "κόβει τα πόδια" σε οποιαδήποτε αναπτυξιακή προοπτική και συνεπώς σε αύξηση του  ΑΕΠ!

 Η ετήσια μελέτη του σοβαρού και με σειρά επιτυχημένων προβλέψεων (είχε διειδεί την κρίση των ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ ένα χρόνο πριν ξεσπάσει) Οικονομικού Ινστιτούτου Levy για την ελληνική οικονομία που φέρνει στο φως η "Αυγή", εκτιμάται ότι εκτός ελέγχου δεν είναι μόνο το χρέος, αλλά και η ανεργία.

Κάτι που σημαίνει ότι θα βαθαίνει η ύφεση...

Το έγκλημα του χρέους....

ΧΡΕΟΣ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΥΓΑΛΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΤΟΣΟ ΠΡΙΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ «ΔΙΑΣΩΣΗΣ». 
ΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΙΟΓΚΩΘΗΚΕ ΣΕ ΤΟΣΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ, Η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
Του Λεωνίδα Βατικιώτη 
Καμία, μα καμία συζήτηση για το τι μέλλει και πολύ περισσότερο για το τι δέον γεννέσθαι σχετικά με το δημόσιο χρέος δεν μπορεί να γίνει αν δεν ξεκινήσουμε από το παρελθόν. Αν, με άλλα λόγια, δεν αμφισβητήσουμε το πώς φτάσαμε ως εδώ, επιμένοντας να θυμίζουμε ότι η διαχείριση του δημόσιου χρέους την τελευταία 4ετία, τουλάχιστον, ήταν μία από τις πολλές δυνατές επιλογές. 
Ήταν μάλιστα όχι μόνο η χειρότερη επιλογή (από άποψη αποτελεσματικότητας) αλλά κι η επιλογή των χειρότερων (όσων ευθύνονταν για την αύξησή του μέχρι το 2009 κι έπρεπε εκ προοιμίου να έχουν αποκλειστεί από την σχετική συζήτηση).
ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ
Επιστρέφοντας λοιπόν στο 2009 η άνοδος του δημόσιου χρέους στο επίπεδο του 129% του ΑΕΠ, κατόπιν διαδοχικών αναθεωρήσεων από την ελληνική και την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία (που αποτελούν θέμα εισαγγελικής έρευνας), ήταν ....

Ρωσία, Ελλάδα και Κύπρος μετά την Ουκρανία...

ΚωνσταντακόπουλοςΤου Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Η «αφύπνιση» της ρωσικής «αρκούδας», με τα ουκρανικά, είναι το πιο σημαντικό γεωπολιτικό δεδομένο διεθνώς μετά τη σοβιετική κατάρρευση (1989-91). 
Είναι πιθανώς το πιο σημαντικό, δυνητικό διπλωματικό-στρατηγικό «χαρτί», η μεγαλύτερη ευκαιρία για Αθήνα και Λευκωσία, εφόσον αποφασίσουν να σταματήσουν να είναι πειθήνιες, αυτοκαταστρεφόμενες αποικίες Πιστωτών και γεωπολιτικών «Νταβατζήδων», ξαναποκτώντας εξωτερική πολιτική και αποφασίζοντας να δώσουν αγώνα για τη σωτηρία του ελληνικού λαού και την επιβίωση των δύο κρατών του.
Ούτε είναι τυχαίο ότι, πίσω από το Κρεμλίνο στοιχίζονται, διακριτικά μεν, σαφώς δε, Κινέζοι, Ινδοί, Λατινοαμερικανοί, όσοι στη Μέση Ανατολή διατηρούν ακόμα κάποια ανεξαρτησία από ΗΠΑ και Ισραήλ.
’Ολοι αυτοί καταλαβαίνουν καλά ότι αυτό που «παίζεται» δεν είναι η τύχη της Σεβαστούπολης και του Ντονμπάς, αλλά η τύχη της νέας παγκόσμιας τάξης, του ρηξικέλευθου, ολοκληρωτικού σχεδίου να υποταγεί ο πλανήτης ολόκληρος στην Αυτοκρατορία του Χρήματος και των αμερικανικών ‘Οπλων. 

500 ευρώ μηνιαίως είναι το ποσό που παρέχει ο ζάμπλουτος Τούρκος επιχειρηματίας Ομάρ Μπαμπά για κάθε παιδί που εγκαταλείπει το ελληνικό σχολείο για να φοιτήσει σε ιδιωτικό μουσουλμανικό ιεροσπουδαστήριο…

alt
 Η ΘΡΑΚΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ  ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ
ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΑΣΚΑΛΟ (προωθήστε το)


Προς: Τους Έλληνες συμπολίτες μας

Είναι γνωστό σε όλους πως το κράτος μας κάνει εδώ και χρόνια τα πάντα για να σώσει την αγαπημένη μας πατρίδα. 

Για να το επιτύχει αυτό έχει επιλέξει την οδό της οικονομικής μας εξαθλίωσης και παράλληλα της ψυχολογικής και ηθικής. Κάνει δηλαδή τα πάντα, για να μην κάνει τίποτα.

Την ίδια ώρα λοιπόν, που στην ίδια χώρα οι περισσότεροι απογυμνώνονται οικονομικά (χάνοντας όλο και περισσότερα  στηρίγματα), σε κάποιους άλλους  χαρίζονται απλόχερα (με σχετική αμοιβαιότητα πάντα) χρηματικά πακέτα διόλου ευκαταφρόνητα τη…

Το Γερμανορωσικό Επιμελητήριο προειδοποιεί για ανεπανόρθωτη ζημιά λόγω των κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Μόσχας.


Οι προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία για δήθεν συμμετοχή της στα γεγονότα της ανατολικής Ουκρανίας έχουν ήδη αρνητικές επιπτώσεις -οι οποίες δεν αποκλείεται να είναι και μακροχρόνιες- στις γερμανικές βιομηχανίες, αναφέρει εμπιστευτική έκθεση που υπέβαλε στη γερμανική κυβέρνηση το Γερμανορωσικό Επιμελητήριο Διεθνούς Εμπορίου.Το πρακτορείο Reuters σε σχετικό ρεπορτάζ του υπενθυμίζει ότι το συγκεκριμένο επιμελητήριο εκπροσωπεί τα συμφέροντα περίπου 800 γερμανικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, ενώ αναφέρει ότι η εμπιστευτική έκθεση «υπογραμμίζει την αυξημένη ανησυχία των γερμανικών επιχειρήσεων για την κρίση στην Ουκρανία».
Το Γερμανορωσικό Επιμελητήριο Διεθνούς Εμπορίου σημειώνει ότι οι Γερμανοί βιομήχανοι εντείνουν ...

FT: «Είμαστε τυχεροί (οι βορειοευρωπαίοι) που δεν έχουν καταλάβει οι Έλληνες πόσο έφταιγε το ευρώ».

«Ευρωπαίος πρώην υπουργός μου είπε κάποτε σε μία αναλαμπή ειλικρίνειας πως είμαστε τυχεροί που οι Έλληνες δεν κατάλαβαν ότι το ίδιο το ευρώ μπορεί να ήταν η βαθιά αιτία της οικονομικής τους κατάρρευσης» γράφει ο Wolfgang Munchau, κορυφαίος αρθρογράφος των Financial Times.

Το άρθρο των Financial Times βάζει το μέγα ερώτημα για το ευρώ με αφορμή τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως οι περισσότεροι Έλληνες υποστηρίζουν την ένταξη της χώρας στη νομισματική ένωση παρά την εξαετή ύφεση. 

Ο αρθρογράφος αναρωτιέται γιατί καμία χώρα, που όπως η Ελλάδα μπήκαν σε πρόγραμμα .....

ΛΙΤΕΡ: «Η Ε.Ε. κυριαρχείται από τα μεγάλα λόμπι». Η Ελλάδα χρειάζεται ένα παράλληλο νόμισμα.

Ένας από τους αρχιτέκτονες του προκατόχου τού ευρώ, του ECU, ο Λιτέρ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κυριαρχία των λόμπι και των τραπεζών στην Ε.Ε. και προτείνει για χώρες με προβλήματα, όπως η Ελλάδα, τη δημιουργία ενός «παράλληλου» νομίσματος, χωρίς έξοδο από την ευρωζώνη.

«Οι Γερμανοί δεν δείχνουν καμία αλληλεγγύη, αλλά και δεν έχουν την ευφυΐα να
σκεφτούν συνολικότερα για την Ευρώπη».
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Τάσο Τσακίρογλου

• Πώς σχολιάζετε τη μέχρι σήμερα διαχείριση της κρίσης από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς;

Απολύτως ηλίθια και μη αναγκαία.

• Γιατί το λέτε αυτό;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Ας ξεκινήσουμε από το θέμα της λιτότητας. Η λιτότητα εξ ορισμού δημιουργεί ύφεση και αυξάνει τα προβλήματα. Αυτό το γνωρίζουν όλοι. Είναι συμβατικά οικονομικά. Στην Ευρώπη επιβλήθηκε ....

Χ.Σμιτ: Κίνδυνος Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου λόγω Ουκρανίας.

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο να ξεσπάσει ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος και κατηγόρησε τις Βρυξέλλες ότι φέρουν μέρος της ευθύνης για την επιδείνωση της ουκρανικής κρίσης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

"Ο κίνδυνος να επιδεινωθεί η κατάσταση όπως τον Αύγουστο του 1914, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα", δήλωσε
ο 95χρονος σοσιαλδημοκράτης, ο οποίος γεννήθηκε λίγο μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και υπηρέτησε στο γερμανικό στρατό κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα "Μπιλντ".

"Η κατάσταση μου φαίνεται όλο και πιο συγκρίσιμη. 

Η Ευρώπη, οι Αμερικανοί και επίσης οι Ρώσοι συμπεριφέρονται όπως περιγράφει ο....