Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Η απόδειξη οτι η κυβερνηση ειναι δημιούργημα συμφεροντων και οχι εκπρόσωπος μιας δυτικής κοινωνίας.

Πως λειτουργεί μια συνηθισμένη αστική δημοκρατία; Απλό.
Οι πολίτες ψηφίζουν την κυβέρνηση που εκπροσωπεί τα συμφέροντα τους. Μπορούν συγκεκριμένα συμφεροντα να επηρεάσουν την λειτουργια της δημοκρατιας; Βέβαια. Ανάλογα με την φύση της κοινωνικής – οικονομικής δραστηριότητας, υπάρχει ετεροβαρης επιρροή στην διαδικασία ανάδειξης της κυβερνησης. Στο Τέξας για παραδειγμα, όπου οι εταιρειες πετρελαίου μεσουρανούν, τα ΜΜΕ ειναι λογικό να αφιερώνουν μερίδα του λέοντος στην προώθηση πολιτικών, αρεστών στις εν λόγω εταιρειες, αφού η διαφήμιση που κρατά τα τοπικά μεσα ζωντανά, έρχεται πλειοψηφικά απο τον συγκεκριμένο κλάδο.Τα αποτελέσματα εμφανή, αλλά και το εκλογικό σώμα έρχεται να αγκαλιάσει αυτες τις επιλογές αφού

Εγχώριοι και αλλοεθνείς εθνομηδενιστές κάτω τα χέρια απ’τη Μακεδονία.

  του Στέλιου Παπαθεμελή*
 Ο Γεν. Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, γνωστής ΜΚΟ ευρωατλαντικής εξάρτησης με άρθρο του στην  «Καθημερινή» (19-11-14)  «Νεότερα περί ονομασίας ;» προλειαίνει το έδαφος για την επιβολή του σχεδίου νομιμοποίησης του σφετερισμού του ελληνικού ονόματος από τους σλάβους του βορεινού προτεκτοράτου.
Το ΕΛΙΑΜΕΠ συνδεδεμένο με τα αμερικανικά κέντρα δεν περιμένει τα σκοπιανά ΜΜΕ για να πληροφορηθεί την «νέα» πρόταση Νίμιτς. Περί ΕΛΙΑΜΕΠ βλ. Βασίλειο Μαρκεζίνη, Η Ελλάδα στον κατήφορο, σ. 41- 44 και το, Η Ελλάδα των κρίσεων, ιδίως σ. 64, όπου περιγράφονται αμερικανικές χρηματοδοτήσεις  σε εκατοντάδες αλληλένδετες ΜΚΟ  περιλαμβανομένου και του ΕΛΙΑΜΕΠ  «με σκοπό να …

ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ NΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ VIDEO από τις αποδοκιμασίες Σαμαρά στο Ναύπλιο.

Την Δημοτική Αρχή και τους δημοτικούς συμβούλους που υπέγραψαν απόφαση για 
ανακήρυξη του ψυχασθενούς ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ, ως επίτιμου δημότη του Ναυπλίου, μην τους ξεχάσουμε την μέρα που θα ελευθερωθεί η Ελλάδα.

Στην λίστα των ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ – ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ κι αυτοί.

Και το τέλος των ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ, είναι ένα: ΘΑΝΑΤΟΣ
Για πρώτη φορά στην διάρκεια....

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕΙ ΝΤΟΜΙΝΟ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ.

Οι πρόσφατες εξελίξεις μετά την κατάρρευση του success της απάτης και τον απόλυτο διασυρμό των ελληνόφωνων ανδρεικέλων στο Παρίσι, τροχοδρομούν με ένα τρόπο μονόπλευρο το ενδιαφέρον των πολιτών… 
Το προσανατολίζουν μονομερώς στα ζητήματα που σχετίζονται με τις αποφάσεις αναφορικά με την οικονομία,ενώ στην ουσία η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πολυσύνθετο πρόβλημα, πρωτίστως γεωπολιτικό και μάλιστα στην πιο κρίσιμη καμπή του.
Η συγκυβέρνηση των ανδρεικέλων, μέχρι τη στιγμή που θα παραδώσει τα κλειδιά σε υπηρεσιακή κυβέρνηση για τη …

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΕΩΣ ...ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ........Κουτρουμάνης: Ναι, θα πάρουμε νέα μέτρα, βιαστήκαμε να πούμε ότι τελειώσαμε

O Γιώργος Κουτρουμάνης συμμετέχει συχνά-πυκνά στις διαπραγμα
τεύσεις και στις συζητήσεις με την Τρόικα ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και σήμερα επέλεξε να πει τα πράγματα με το όνομα τους.
Μιλώντας στο ΒΗΜΑ Fm παραδέχθηκε: (…)……

Μαύρη τρύπα λόγω ΕΝΦΙΑ.

«Πονοκέφαλος» στο Μαξίμου από την «μαύρη τρύπα» στα έσοδα λόγω ΕΝΦΙΑΑλαλούμ επικρατεί αναφορικά με τα προυπολογισμένα έσοδα και συγκεκριμένα με αυτά που προκύπτουν απο τον ΕΝΦΙΑ καθώς χιλιάδες είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτου που έχουν προβεί σε τροποποιήσεις του Ε9 μειώνοντας ουσιαστικά την ακίνητη περιουσία τους. 
Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ όμως έχουν εκδοθεί βάσει της αρχικής δήλωσης του Ε9 με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια νέα «μαύρη τρύπα» στα έσοδα. Ως γνωστόν οι φορολογούμενοι μπορούν να συνεχίσουν τις διορθώσεις ως τις 19 Δεκεμβρίου χωρίς την επιβολή προστίμων.
Όπως είναι προφανές…

Η οργή των Ευρωπαίων κατά του πολιτικού συστήματος - οι βαρύτατες συνέπειες για τον Ελληνικό Λαό.

Η οργή των Ευρωπαίων κατά του πολιτικού συστήματος - οι βαρύτατες συνέπειες για τον Ελληνικό Λαό
Η κρίση εις την Ελλάδα βαθαίνει. Αν και έχουν περάσει 6 ολόκληρα χρόνια επαχθών Μνημονίων που έχουν εξαθλιώσει εις την κυριολεξία τον Ελληνικό Λαό. 

Και αυτό είναι ήδη γνωστό σε όλους τους Ευρωπαίους πολιτικούς και πολίτες. Φαίνεται όμως ότι όσο περισσότερο εξαθλιώνεται ο Ελληνικός Λαός με νέα μέτρα και προαπαιτούμενα, τόσο περισσότερο δεν αντιλαμβάνεται το πολιτικό σύστημα της χώρας μας τις ευθύνες του για όλα αυτά που συμβαίνουν από την έναρξη της κρίσης μέχρις σήμερα, αλλά και .....

ΣΧΕΔΙΟ "ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ" ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ "ΣΥΣΤΗΜΑ" ΣΑΜΑΡΑ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ "ΚΑΨΟΥΝ"

ΣΧΕΔΙΟ "ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ" ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ "ΣΥΣΤΗΜΑ" ΣΑΜΑΡΑ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ "ΚΑΨΟΥΝ" ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΜΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ "ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΜΟΝΑΧΟ" ΠΟΥ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕ 2.5 ΔΙΣ- Ο ΕΠΙΟΡΚΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΚΑΙ Ο ΤΖΟΓΟΣ ΣΤΟ ΧΡΗ
Ένα περίεργο και άκρως σιβυλλικό δημοσίευμα από στρατιωτικό site μας κίνησε τις υποψίες για “πληροφορίες” και “βρωμιές” που διακινούνται τον τελευταίο καιρό και εχουν ως στόχο τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο. Τις “πληροφορίες” τις γνωρίζουμε άρα δεν δυσκολευτήκαμε να αντιληφθούμε τους δαιδάλους των υπονοούμενων.  

Ο μόνος λόγος που πιθανόν να τον στοχοποιούν είναι ότι δεν βρίσκεται σε σύμπλευσή με τους μνημονιακούς προδότες και δεν κάνει τα χατήρια στο Σαμαρά, τείνοντας χείρα φιλίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. 


Και αυτά τα γράφει ένα site που ....

Οι Γερμανοί μας βρίζουν: Τσαπατσουλιά, διαφθορά, η άρρωστη Ελλάδα. ΑΡΘΡΟ-ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ SPIEGEL.

Οι Γερμανοί μας βρίζουν: Τσαπατσουλιά, διαφθορά, η άρρωστη Ελλάδα. ΑΡΘΡΟ-ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ SPIEGEL
Το περιοδικό Spiegel σκιαγραφεί τις αδυναμίες της Ελλάδας ενόψει της λήξης του τρέχοντος προγράμματος οικονομικής βοήθειας των Ευρωπαίων εταίρων, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας εμφανίζεται ανέτοιμη να βασιστεί στις δικές τις δυνάμεις, περιγράφοντάς τη μάλιστα με τα μελανότερα χρώματα.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η αντίδραση των χρηματαγορών στην πρόσφατη εξαγγελία του Αντώνη Σαμαρά ότι «τελειώνει η εποχή των μνημονίων», που συνοδεύτηκε από ραγδαία άνοδο των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας.

Είναι σαν ένας ασθενής να .....

Ελάτε αν έχετε κότσια! Με πόλεμο απειλεί την Ελλάδα ο τούρκος Α/ΓΕΝ για τα συμφέροντά τους στο ...Αιγαίο!!!

Ελάτε αν έχετε κότσια! Με πόλεμο απειλεί την Ελλάδα ο τούρκος Α/ΓΕΝ για τα συμφέροντά τους στο ...Αιγαίο!!!
Ο Τούρκος Α/ΓΕΝ ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου απειλεί με casus belli την Ελλάδα, θεωρεί «ζωτικής σημασίας» τα συμφέροντα της Άγκυρας στο Αιγαίο και δηλώνει πώς το Ναυτικό της χώρας τους ενισχύεται και εξοπλίζεται γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό. 

Να επικρατήσει δηλαδή στο Αιγαίο, στην Κυπριακή ΑΟΖ και γενικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Δεν χρειάζεται καμία εξήγηση που αποσκοπεί. 

Είναι αυτονόητο πώς στόχος είναι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Με συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό περιοδικό defenceturkey.com ο Μποστάνογλου αποκαλύπτει το στρατιωτικό νέο-οθωμανικό δόγμα της Άγκυρας για πλήρη κυριαρχία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου βάζοντας στο στόχαστρο ειδικότερα το Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ. Ειδικά όσον αφορά στην Κύπρο αμφισβητεί ευθέως .......

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ .....!!!


ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ !
Πρέπει να καθίσουμε σε ένα τραπέζι, κοιτώντας ο ένας τον άλλο στα μάτια.
Και τότε πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις μας. 

Δούλοι ή λεύτεροι;

Ατιμασμένοι ή υπερήφανοι αφέντες του σπιτικού μας;

Όσο θα περνά ο χρόνος θα χειροτερεύουν τα πράγματα και σε οικονομικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο απώλειας της κυριαρχίας της Πατρίδας μας που επιτρέψτε μου να πω χωρίς αυτήν δεν θα έχουμε τίποτα μα τίποτα, ούτε δουλειές ,ούτε συντάξεις, μα ούτε υγεία ,παιδεία και ασφάλεια στην ίδια μας την χώρα.
Μας κάνουν .....

Διονύσιος Σολωμός .....!!!!


   «Μη σκύβεις ποτέ το κεφάλι… 

ψηλά να το κρατάς για να θωρείς 

τον ήλιο της ζωής και της 

λευτεριάς»

                 Διονύσιος Σολωμός                                                          

Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ...

 Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΚΟΨΑΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

Η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή, μέσω της χρήσης οικονομικών μεθόδων......

Όταν μία μικρή χώρα βρεθεί σε δύσκολη οικονομική θέση, αδυνατώντας να εξοφλήσει τις οφειλές της, έχει δύο μόνο δυνατότητες στη διάθεση της: (α)  να ζητήσει τη βοήθεια των δολοφόνων των λαών, του ΔΝΤ δηλαδή (άρθρο) ή (β) να χρεοκοπήσει επίσημα, διαπραγματευόμενη αμέσως μετά με τους οφειλέτες της.

Στην περίπτωση που επιλέγει την πρώτη λύση, η οποία είναι μάλλον μονόδρομος όταν έχει υπερχρεωθεί ο ιδιωτικός της τομέας, όπως συνέβη με την Ιρλανδία, τότε δεν πρέπει μόνο να εφαρμόσει απαρέγκλιτα τα μνημόνια που υπογράφει, αλλά να κάνει πολύ περισσότερα από αυτά που της ζητούνται – όπως ακριβώς......

Ενώνει εναντίον του το Βερολίνο τους ευρωπαϊκούς λαούς με την πολιτική που ασκεί.

Η πεμπτουσία της γερμανικής πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα είναι η φράση που είπε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε «πηγαδάκι» με βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή: «Οι δανειστές δεν κάνουν βήμα πίσω, τους είναι αδιάφορο ποιος θα είναι στην εξουσία ή αν θα γίνουν εκλογές τον Μάρτιο»! 

Ακριβώς αυτή η στάση του Βερολίνου αντανακλάται στις προκλητικές απαιτήσεις της τρόικας από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.

Οι αλαζόνες Γερμανοί πιστεύουν ακράδαντα πως όπως έχουν λιώσει κυριολεκτικά τη μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με την ίδια ευκολία θα λιώσουν πολιτικά και θα μετατρέψουν σε όργανό τους και οποιαδήποτε κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ τους προκύψει μελλοντικά, αν ποτέ προκύψει. Εδώ εξευτέλισαν τον Ολάντ περισσότερο από τον Σαρκοζί στη Γαλλία, στον Τσίπρα θα κολλήσουν; Ετσι σκέπτονται.

Το αίσθημα ανωτερότητας των Γερμανών δικαιολογεί ......

Ρωσία-Κίνα: Όχι συναλλαγές σε δολάριο αλλά σε εθνικά νομίσματα...

Ρωσία και Κίνα σχεδιάζουν συναλλαγές σε ρούβλι και γιουάν. Κάτι τέτοιο θα μειώσει την επιρροή του δολαρίου, και μπορεί να οδηγήσει σε πληθωριστική πίεση προς τις ΗΠΑ. 

Ενδεχόμενη τέτοια στροφή θα σημάνει τον στρατηγικό αναπροσανατολισμό της Ρωσίας προς την Ασία. 
Πηγή: Getty Images/Fotobank
Ρωσία-Κίνα: Όχι συναλλαγές σε δολάριο αλλά σε εθνικά νομίσματαΣτο ενδεχόμενο Ρωσία και Κίνα να περάσουν στις συναλλαγές σε ρούβλια και γιουάν, είχε αναφερθεί ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στη Σύνοδο Κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας και Ειρηνικού. 

Αν η Ρωσία και η Κίνα, είχε πει, ξεκινήσουν τις μεγάλες και μακροπρόθεσμες εμπορικές δοσοληψίες τους σε ρούβλια και γιουάν, τότε η επίδραση του δολαρίου, ιδιαίτερα στην παγκόσμια αγορά ενέργειας, λογικά θα εξασθενήσει. 


Μετά τη δήλωσή του, η μεγαλύτερη ρωσική Τράπεζα Sberbank, στις 18 Νοεμβρίου, άρχισε τη .....

Μνημονια και Λυσεις....!!!

Η παρουσίαση στο 2ο Συνέδριο, του υπεύθυνου του Οικονομικού & Αναπτυξιακού προγράμματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Δημήτρη Καμμένου σχετικά με όλες τις λεπτομέρειες αλλά και τις επιπτώσεις των τεσσάρων χρόνων του Μνημονίου στη χώρα, καθώς και μέρος των Οικονομικών προτάσεων του Κινήματος. 

Σκοπός της παρουσίασης είναι .....

Νέα μέτρα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου;

Vouli_2_4609Ντροπή αν γίνει με αυτό τον τρόπο, αν εφαρμοστεί δηλαδή η πάγια τακτική των προηγούμενων μηνών από την κυβέρνηση που αποδείχθηκε ότι δεν έλεγε την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Τις τελευταίες ώρες διαρρέονται φήμες που θέλουν την κυβέρνηση να σκέφτεται....

Για ποιά «δουλειά» μιλάτε αναίσχυντοι;

ΤΑ ΝΕΑ ΔΟΥΛΕΙΑΔιαβάζουμε με έκπληξη στις καθεστωτικές εφημερίδες ότι η Τρόικα «πιέζει» για παράταση του εργασιακού βίου, εως και 12 χρόνια.

Η Τρόικα και οι υποτακτικοί της που με την καταστροφική πολιτική εκτίναξαν την ανεργία από το 8% στο 28%, έχουν το θράσος να μιλούν για παραπάνω «δουλειά»! ΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ;

Ο Έλληνας δεν υπήρξε ποτέ του τεμπέλης. 

Τεμπέληδες ήταν μόνο οι άθλιοι της ....

Σόιμπλε: Καταστρέφεστε, ε και; Ποιός σας είπε ότι θέλουμε να σας «σώσουμε»; Να πληρώσετε θέλουμε.

σοιμπλε στουρναρας αισθημαΤην χορήγηση μιας «πιστωτικής γραμμής με ενισχυμένους όρους» (ECCL) στην Ελλάδα επιθυμούν οι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt

Το δημοσίευμα, που επικαλείται εμπιστευτική έκθεση της Task Force για την Ελλάδα, τονίζει οι Ευρωπαίοι εταίροι θεωρούν πως με την ECCL η χώρα θα παραμείνει σε μεταρρυθμιστική τροχιά, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται η δομή της συνεργασίας. 

Συγχρόνως, όπως....