Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2016 !!

Σας εύχομαι από καρδιάς 12 μήνες ευτυχίας,
52 εβδομάδες υγείας
365 μέρες αγάπης
8760 ώρες δημιουργίας
525600 λεπτά επιτυχίας
31.536.000 δευτερόλεπτα ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης !

Η Εθελούσια Υποδούλωση...

Το κατωτέρω άρθρο θα μπορούσε να είχε σταλεί ως πρωτοχρονιάτικο δώρο στον πληθυσμό  αυτής εδώ της χώρας-μέλους της Ε.Ε., υπό «ισοδύναμη αριστερή» κυβέρνηση και πρωθυπουργό Τσίπρα. Δώρο επιλεγμένο με κριτήριο την προφανή ανάγκη του παραλήπτη -ως μια κουδουνίστρα για νήπιο, ή ένα δυνατό ξυπνητήρι για παθολογικό υπνοβάτη.
Δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό blog International Man. com και υιοθετήθηκε από το μεγάλης δημοτικότητας οικονομικό Δελτίο Ζήρο Χετζ, στο προχθεσινό φύλλο του. Ο συντάκτης του, Jeff  Thomas, απευθύνεται σε διεθνές κοινό, αλλά όσοι τυχόν το διαβάσουν στην Ελλάδα μπορεί και να ψυλλιαστούν πως αυτούς αφορά κατ’ απόλυτη προτεραιότητα…                                        
Ιδού τα ουσιαστικώτερα σημεία αυτού του αφυπνιστικού κειμένου:

Σοκ με εξώσεις εδώ και τώρα.

Καταφθάνουν 500.000 προειδοποιητικές επιστολές σε οφειλέτες «κόκκινων» δανείων και για τις περιπτώσεις πρώτης κατοικίας.

Άμεσες εξώσεις από τα σπίτια τους περιμένουν όσους δεν....

Ο Άη Βασίλης θα φέρει κούρεμα καταθέσεων το 2016;

Του Κωνσταντίνου Βέργου*
Μετά τα αποτελέσματα των stress tests, οι τράπεζες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ολοκληρώνουν, όπου αυτό θεωρείται αναγκαίο, αυξήσεις κεφαλαίων. Έτσι, πολλοί πιστεύουν ότι θα είναι σε θέση να παρέχουν δάνεια και επιτόκια καταθέσεων όπως παλιά! Ισχύει; Η απάντηση δεν είναι απλή!
Αν λάβουμε υπόψιν τις εξελίξεις τόσο στην πραγματική αγορά και την νομοθεσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ρόλος και η φυσιογνωμία των τραπεζών, όπως τις ξέραμε, αλλάζουν. Μένει να δούμε αν αλλάζουν προς το καλύτερο, ή προς το χειρότερο!
Μία υπόθεση είναι ότι τα επιτόκια στις καταθέσεις θα επηρεαστούν θετικά από την άνοδο των επιτοκίων στις ΗΠΑ, και έτσι οι καταθέσεις θα οδεύσουν προς υψηλότερες αποδόσεις. Αυτή η υπόθεση αφορά, πράγματι, καταθέσεις σε .....

Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΤΗ. ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
H Ελλάδα στον υπό διαμόρφωση νέο παγκόσμιο και περιφερειακό χάρτη βρίσκεται μπροστά σε πολύ δύσκολες επιλογές στο φως της σφοδρότατης οικονομικής κρίσης την οποία εδώ και 5-6 χρόνια αντιμετωπίζει. Η άσχημη οικονομική κατάσταση σε συνδυασμό με σωρεία άλλων προβλημάτων έχει στρέψει το ενδιαφέρον της χώρας στην αντιμετώπιση της κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης με αποτέλεσμα να μην έχουνε σε βάθος αναλυθεί τα ευρύτερα προβλήματα της χώρας ως και οι εν δυνάμει απειλές που είναι πολύ πιο ύπουλες, κρυφές και ασύμμετρες.

Η μεγαλύτερη καταστροφή μετά τον πόλεμο...

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01893/Blitz6_1893274b.jpgΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΥΠΑΣ

H καταστροφή που έχει υποστεί η Ελλάδα από τις συνέπειες της χρεοκοπίας της μεταπολίτευσης το 2010, είναι ήδη οι μεγαλύτερες μετά τον τελευταίο μεγάλο πόλεμο, από τον οποίο η χώρα βγήκε ισοπεδωμένη.

Μέχρι το 2013 υπολογιζόταν πως περί τις 300 χιλ. νέοι είχαν εγκαταλείψει τη χώρα. Το 2015 με την άνοδο της "παλαβής" αριστεράς στην εξουσία η οποία απέκλεισε κάθε ελπίδα μεταρρύθμισης και εξόδου από την κρίση της κρατικοδίαιτης παρασιτοκρατίας, οι ρυθμοί φυγής των Ελλήνων στο εξωτερικό έχουν εκτοξευτεί.

Υπολογίζεται πως πλέον έχουν ξεπεράσει τους 500 χιλ. επιστήμονες οι Έλληνες που αναζητούν την τύχη τους μακριά από την Ελλάδα.

Σε μια χώρα όπου το εργατικό δυναμικό υπολογίζεται γύρω στα 5 εκατ. οι 500 χιλ. αντιπροσωπεύουν περίπου το 10%. Δεν πρόκειται όμως για οποιοδήποτε 10%, αλλά για την αφρόκρεμα του....

Μήπως να ζητάγαμε από τον Άη-Βασίλη έναν... Πούτιν;

http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/548668e9e2a0c0b64bf910219ae2af9d_L.jpg
Δυστυχώς για την Ελλάδα, κάθε φορά που έχεις χρόνο για να σκεφτείς και δεν παρασύρεσαι από τη δίνη της καθημερινότητας- ναι αυτή του σκάσε και κολύμπα- σε πιάνει θλίψη. 

Το κατάλαβα για μια ακόμη φορά εσχάτως, βλέποντας ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα πνιγμένο, να προσπαθεί να πιαστεί από τα....

Μ. Βέρμπερ: «Δεν ισχύει πλέον το επιχείρημα περί εθνικής κυριαρχίας» στο Αιγαίο!

http://www.902.gr/sites/default/files/styles/902-grid-8/public/MediaV2/20151229/manfred-veber.jpg?itok=MT-ohYutEυτυχώς έχουμε ευρώ κι είμαστε «ευρωπαίοι»…

Ζητήματα κυριαρχίας της Ελλάδας στο Αιγαίο με αφορμή το προσφυγικό και τη φύλαξη των συπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο.


Σε συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» ισχυρίζεται ότι «στα ελληνοτουρκικά σύνορα διασφαλίζονται και τα γερμανικά σύνορα, όπως διαπιστώνουμε κάθε μέρα εδώ στη Γερμανία. 


Στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει πλέον το επιχείρημα περί εθνικής κυριαρχίας» και προσθέτει πως ...

Δεν πάνε καλά! Ο κόσμος δεν έχει να φάει και αυτοί κάνουν αναδρομικές αυξήσεις σε συντάξεις βουλευτών.....

http://www.e-typos.com/files/temp//F3ED92AA369ED297BD62A678DB5E7EA1.jpgΗ απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την αναπροσαρμογή αναδρομικά από το 2008 των συντάξεων των βουλευτών είναι άμεσα εκτελεστή από το Δημόσιο το οποίο την ενσωμάτωσε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Το Δημόσιο πρόκειται να κάνει δεκτές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι οποίες δίνουν σε συνταξιούχους βουλευτές αναδρομικές αυξήσεις που φτάνουν κατά περίσταση ακόμα και τα 100.000 ευρώ.

Oπως αναφέρει ο.....

Ἑτοιμάζονται νὰ μᾶς φορτώσουν ΚΑΙ τὰ χρέη τῶν μεγάλων καναλιῶν!!!

Εκτός από τις κομπίνες της Proton bank, της Energa Hellas Power κλπ που φόρτωσαν στις δικές μας πλάτες, ετοιμάζονται να μας φορτώσουν και τα χρέη των μεγάλων καναλιών. Το πώς θα στήσουν το κόλπο περιγράφουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του MEGA.

Ἑτοιμάζονται νὰ μᾶς φορτώσουν ΚΑΙ τὰ χρέη τῶν μεγάλων καναλιῶν!!!
Οι ιδιοκτήτες ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν το κανάλι, λένε οι απλήρωτοι του Mega.

Έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega συγκεντρώθηκαν σήμερα, ....

Μέτρα 80 δισ. ευρώ μέσα σε 7 χρόνια χωρίς αποτέλεσμα.

Πακτωλοί πακέτων μέτρων 80 δισ. ευρώ είναι ο λογαριασμός των 7 χρόνων κρίσης και Μνημονίων. Ο λόγος για μέτρα που φτωχοποίησαν την Ελλάδα, καταρράκωσαν τις επενδύσεις και "κοκκίνισαν" δάνεια και επιχειρήσεις, χωρίς να δημιουργήσουν έναν ορατό ορίζοντα εξόδου στις αγορές και την ανάπτυξη.
Τα εντός Μνημονίου θεσπισμένα μέτρα φτάνουν στα 70 δισ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα είναι τα μέτρα που προηγήθηκαν στο τέλος του 2009, αλλά και όσα ήδη δεσμεύεται η Ελλάδα να συμφωνήσει και να θεσπίσει στην πρώτη αξιολόγηση του 2016, που.....

Αν έρθουν για τα κάλαντα... μην ανοίξετε!

«ΜΗΝ ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ ΡΟΥΠΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!» Η Τουρκία συνεχίζει να μας απειλεί ακόμα και με πόλεμο για τα 12 μίλια.

aoz
Καταψήφισε για μία ακόμη φορά η Τουρκία ψήφισμα που αφορούσε για τους Ωκεανούς και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Με 143 ψήφους υπέρ, μία κατά – Τουρκία – και τέσσερις αποχές (Βενεζουέλα, Ελ Σαλβαδόρ, Μαλί και Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία), η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε το σχετικό ψήφισμα 70/235


Το 55σέλιδο ψήφισμα ασχολείται με όλες τις πτυχές των θεμάτων του Δικαίου της Θάλασσας και των Ωκεανών και καλεί τον ΓΓ του ΟΗΕ να ....

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΕΠΙΜΕΝΕΙ: «GREXIT ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ»

Σχόλιο: Δεν υπάρχει ανακωχή ούτε σε γιορτή ούτε σε αργία για τα πολιτικά τσιράκια που εκπροσωπεύουν το τραπεζικό καρτέλ της ευρωμασονίας.

Όπως έχουμε προειδοποιήσει με αλλεπάλληλα κείμενα, σχόλια και ανάδειξη σχετικών δημοσιευμάτων το σχέδιο εξόδου ορισμένου χρόνου της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ,  με τον καθιερωμένο πια χαρακτηρισμό ως και σχέδιο Σόιμπλε, αποτελεί πυρηνική βόμβα για την οικονομία και την κοινωνία. Για λαό και πατρίδα. Αυτή η έξοδος θα συνοδευτεί από παράλληλο και υποτιμήσιμο νόμισμα (υποσχετικές - IOUs) που θα ελέγχει το διευθυντήριο της Ευρώπης.  Ιστορικά όποτε έχει εφαρμοστεί στην χώρα μας διπλό νόμισμα αλλά και σε άλλες αποικιακές περιπτώσεις ανά τον κόσμο, επιτάχυνε την καταστροφή και διευκόλυνε το πλιάτσικο του κατακτητή (βλέπε κατοχικό μάρκο, Μεσογειακή δραχμή, κλπ) .

Η εφαρμογή του διπλού νομίσματος στην πράξη θα κάνει τον κόσμο να αναπολεί το 30%+ ανεργίας και το κλήμα διάλυσης και γενοκτονίας που έφερε το ευρώ από μόνο του.
Αυτό θα είναι η εισαγωγή στο 4ο μνημόνιο. Η όλη τους πρεμούρα είναι για το ποια δοσιλογική σύνθεση εγχώριων κομπάρσων και νενέκων ή ποιο …έκτακτο γεγονός, θα μπορέσει να πλασάρει αυτό το σχέδιο θανάτου ως την μόνη λύση (Τ.Ι.Ν.Α.), ως «εθνικό νόμισμα», ή ότι άλλο μπορούνε να σκεφτούν για να εκβιάσουν την σιωπηλή αποδοχή από τον ρημαγμένο Ελληνικό λαό. 


Η οικονομική πτέρυγα του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) επικρίνει και πάλι την Ελλάδα για έλλειψη μεταρρυθμιστικού ζήλου καθώς επίσης και για ελλιπή εφαρμογή των όρων που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές.

Όπως μεταδίδει η «Deutsche Welle», ο γ.γ. του ισχυρού Οικονομικού Συμβουλίου του CDU, Βόλφγκανγκ Στάιγκερ, σε δηλώσεις του στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa κατηγόρησε την Αθήνα ότι συνεχίζει να μην τηρεί .....

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΜΕΝΟΙ....

Αν δείτε διάφορα ρεπορτάζ που γίνονται στους δρόμους, με ερωτήσεις περαστικών, θα διαπιστώσετε ότι οι πολίτες είναι άτονοι και παραιτημένοι. Τους έχουν γενικά κοπεί τα φτερά. Τους έχει κοπεί η καλώς εννοούμενη πολιτική μαγκιά.
Ενώ παλιότερα οι περαστικοί πολίτες ωρύονταν μπροστά στις κάμερες εναντίον των πολιτικών, τώρα είναι τόσο τρομαγμένοι και παραιτημένοι, που στην ουσία ....

H μνημονιακή Ελλάδα μετατρέπεται σε "νεκροταφείο " επιχειρήσεων το 2016.

''ZOMBIES'' TO 40%, ΠΕΡΙΠΟΥ, ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΕΣΟΔΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10ΕΚ. ΕΥΡΩ  - ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 250.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΟΓΩ ΛΟΥΚΕΤΟΥ Ή ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  

Το βάθεμα της ελληνικής κρίσης εξαιτίας των μνημοναικών πολιτικών λειτουργεί και ως μηχανισμός εξουθένωσης και εξόντωσης των ελληνικών επιχειρήσεων.  

Τα θύματα του ελληνικού μνημονιακού καπιταλισμού δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, οι νέοι και οι νέες και βεβαίως τα μικρομεσαία στρώματα (επαγγελματίες, έμποροι κλπ.) και τελευταία οι αγρότες αλλά και οι μεσαίες και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις.  

ΜΑΖΙΚΟ ''ΛΟΥΚΕΤΟ'' ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Πρόσφατη έρευνα της....

Θριάμβευσε πάλι το ΟΧΙ. Η περιφέρεια Ιονίων νήσων διεξήγαγε δημοψήφισμα για τα αεροδρόμια.

Βροντερό "όχι" στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων είπαν οι πολίτες της περιφέρειας Ιονίων Νήσων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος, που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη (29/12) ο περιφερειάρχης, Θοδωρής Γαλιατσάτος.

Στο δημοψήφισμα, που διεξήχθη το τελευταίο 20ήμερο, έλαβαν μέρος 6.426 άτομα. 

Οι 4.887 από αυτούς, ποσοστό 76,05% ψήφισαν "ναι" στην πρόταση της περιφέρειας ενάντια στην παραχώρηση των αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport – Κοπελούζος ενώ 1.539 πολίτες, ποσοστό 23,95% είπαν "όχι".

Να θυμίσουμε ότι ...

Η προετοιμασία για το μεγάλο τελικό..

[ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ]

Στο έτος που παρέρχεται έχουν συσσωρευτεί τεράστια άλυτα προβλήματα τόσο στην Ελλάδα, όσο στην Ευρωζώνη και στον υπόλοιπο πλανήτη, οπότε ο λογαριασμός μάλλον θα πληρωθεί το 2016 – ραδιοφωνική συζήτηση  
.Από όποια πλευρά και αν εξετάσει κανείς τι ακριβώς συνέβη το 2015, θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για μία μεγάλη προετοιμασία, όσον αφορά τη διεξαγωγή του τελικού παιχνιδιού – εν πρώτοις σε σχέση με τα πάγια περιουσιακά στοιχεία, στα οποία επικεντρώθηκαν οι φούσκες και ο πληθωρισμός, ως αποτέλεσμα των πρωτοφανών παρεμβάσεων των κεντρικών τραπεζών (επιτόκια, πακέτα ποσοτικής διευκόλυνσης).
Όπως φαίνεται, οι ιδιοκτήτες χρηματικών απαιτήσεων (καταθέσεις, ομόλογα, δάνεια στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι – ενώ αυτοί που κατέχουν ποιοτικά πάγια (ακίνητα, μετοχές καλών εταιρειών όπως οι φαρμακευτικές, καθώς επίσης τα τρόφιμα κοκ.), θα έχουν κάποια .....

ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ-"ΣΑΔΙΣΤΕΣ";Καμιά μείωση σε κύριες συντάξεις - Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών.

Kατατέθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου η πρόταση του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου το οποίο όπως αναμένονταν αποκλείει κάθε μείωση στις κύριες συντάξεις και μείωση των επικουρικών που είναι κάτω από τα 170 ευρώ.
 
Όσον αφορά τη μη μείωση των κύριων συντάξεων, που αποτελεί "κόκκινη γραμμή" για το υπουργείο Εργασίας, ως αντιστάθμισμα προτείνεται η ....

Τα Μνημόνια οδηγούν σε ριζική αλλαγή του αμυντικού δόγματος στο Αιγαίο.

Πυραυλική γραμμή άμυνας εναντίον θαλάσσιων και εναέριων απειλών σχεδιάζουν τα Επιτελεία για να αντιμετωπίσουν τις νέες απειλές που πρόκειται να εμφανιστούν στο Αιγαίο τα επόμενα 5 με 10 χρόνια και με δεδομένο ότι η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το εξοπλιστικό πρόγραμμα των ΕΔ, το όποιο πρακτικά δεν υφίσταται, αποτρέπει την απόκτηση νέας κατασκευής μαχητικών και κύριων σκαφών επιφανείας.
Οι τουρκικοί  υπερεξοπλισμοί, σε συνδυασμό με την αστάθεια στην γενικότερη περιοχή, είναι πιθανόν να δημιουργήσουν σοβαρά γεγονότα ασφάλειας τα οποία θα επηρεάσουν και την Ελλάδα, ειδικά αν η Αγκυρα νιώσει έτοιμη και ικανή να δημιουργήσει είτε ένα μέτωπο αντιπερισπασμού σε αρνητικές εξελίξεις στα πολλά εσωτερικά ή εξωτερικά μέτωπα που έχει δημιουργήσει, είτε να....