Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΗΠΑ: Πάνω από 50 πόλεις με ελληνικό όνομα!

http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2012/10/22/245589/main/775b05db1897dd1c20a3154ae7e50dce.jpg
Από την Πέλλα της Άιοβα, στην Κόρινθο του Κεντάκι και στην Σπάρτη της Τζόρτζια, συνολικά πάνω από 50 αμερικανικές πόλεις φέρουν ελληνικά τοπωνύμια και ονόματα εμπνευσμένα από την ελληνική ιστορία και μυθολογία.

Οι σπουδαιότερες από αυτές είναι η Ολυμπία, πρωτεύουσα της πολιτείας Ουάσιγκτον με 46.500 κατοίκους και η Αθήνα στην Τζόρτζια με 115.000 κατοίκους, ενώ η πιο όμορφη είναι αναμφίβολα η Πέλλα της Άιοβα με 10.352 κατοίκους.

Το όνομα Αθήνα συναντάται στις πολιτείες....

Εκφέρεις ελεύθερα άποψη; Συλλαμβάνεσαι!

http://www.liakonews.gr/media/k2/items/cache/0aa092ec2d4bbcf47bfbbc9bf74dc198_XL.jpg
Έφοδος της αστυνομίας σε σπίτια

Όσο περνά ο καιρός οι μέθοδοι απόλυτης παρακολούθησης της ζωής των πολιτών καθώς και φίμωσης της ελεύθερης άποψης αυξάνονται και χωρίς να το καταλάβουμε, θα βρεθούμε ξαφνικά στην εποχή του καθολικού ελέγχου.

Οι Αρχές στην Γερμανία ξεκίνησαν να διενεργούν εφόδους σε όλη την επικράτεια εναντίον πολιτών, οι οποίοι είναι ύποπτοι πως αναρτούν «μηνύματα μίσους» σε ιστοσελίδες των social media.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι ουσιαστικά μετατρέπονται σε όργανα της Νέας Τάξης, έχουν εισβάλει μέχρι στιγμής σε 40 σπίτια, για αναρτήσεις, οι οποίες.....

Ας ξυπνήσουμε επιτέλους..!!! Έχουμε πόλεμο!

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος
Ο πιο σίγουρος τρόπος να ηττηθείς σε έναν πόλεμο είναι να προσποιηθείς ότι αυτός δεν υπάρχει. Κι αυτό ακριβώς είναι που κάνει η σημερινή Ευρώπη, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης. 

Ειδικά ο ελληνισμός θα έπρεπε να το έχει συνειδητοποιήσει αυτό περισσότερο από τον καθένα: σε εντελώς άλλο πλαίσιο μεν, είναι ακριβώς αυτό που πάθαμε πριν από σαράντα χρόνια στην Κύπρο: κάναμε ότι δεν είχαμε πόλεμο. 

Όμως είχαμε. Και ηττηθήκαμε ακριβώς γι αυτόν τον λόγο. Επειδη κάναμε ότι δεν τον βλέπαμε.

Τηρουμένων των πολλών αναλογιών, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σήμερα στην Ευρώπη στο ...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ!

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr 

Τα εγκεφαλικά επεισόδια (ΑΕΕ) αποτελούν την τρίτη αιτία θανάτου στον δυτικό κόσμο, μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο. Τα τελευταία 30 χρόνια, πάντως, έχει παρατηρηθεί μια μείωση κατά 45% στους θανάτους που οφείλονται σε ΑΕΕ. 


Σήμερα, το 70% των ανθρώπων που παθαίνουν εγκεφαλικό συνεχίζουν να έχουν την αυτονομία τους, ενώ το 10% αναρρώνουν πλήρως. 

Το εγκεφαλικό επεισόδιο συμβαίνει όταν η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο μέσα ...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ: ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ

Λεηλασία: Όχι μόνο πουλάμε για 45 εκατ. «ψίχουλα» την «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» αλλά και διαγράφουμε χρέη πάνω από 1 δισ. ευρώ.

http://im2ns5.27210.gr/sites/default/files/imagecache/620x320/article/2016/28/206309-188725-92489-82942-53593-osetrain.jpg
Μία απίστευτη λεηλασία του δημόσιου πλούτου λαμβάνει χώρα αφού όχι μόνο το εξαγοράζεται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το πρωτοφανές χαμηλό ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρώ από την ιταλική εταιρεία σιδηροδρόμων Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A αλλά χαρίζονται στην εταιρεία τα υπέρογκα χρεή της άνω του 1 δισ.ευρώ και παραδίδεται «καθαρή» στους Ιταλούς, που σημαίνει ότι αυτά τα χρέη θα τα πληρώσουν ως συνήθως οι Έλληνες πολίτες.

Έχει όμως και συνέχεια αφού με το «καλημέρα» οι Ιταλοί λαμβάνουν και «προίκα» ύψους 300 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2015-2020 (50 εκατ. ευρώ ετησίως) ως επιδότηση για την...

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στη Νότια Σινική Θάλασσα -«Αγριεύει» η Κίνα

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/china708_31.jpg?itok=B-7nEBCd
Το Πεκίνο υποσχέθηκε σήμερα να δώσει «αποφασιστική απάντηση» σε οποιαδήποτε «προκλητική ενέργεια» στη Νότια Σινική Θάλασσα, δύο ημέρες μετά την ετυμηγορία του διαιτητικού δικαστηρίου του ΟΗΕ το οποίο απέρριψε τις κινεζικές διεκδικήσεις σ’ αυτή τη διαφιλονικούμενη περιοχή.

«Αν κάποιος επιθυμεί να πραγματοποιήσει κάποια προκλητική ενέργεια εναντίον των κινεζικών συμφερόντων ασφαλείας με βάση αυτή την ετυμηγορία, η Κίνα θα απαντήσει με αποφασιστικό τρόπο», δήλωσε ο Λου Κανγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε «παράνομο» το Διαρκές Διαιτητικό Δικαστήριο που έχει την έδρα του στη Χάγη και υπογράμμισε πως .....

Πνέουν τά λοίσθια οἱ ΗΠΑ!...

Ἔφθασε ἡ ὥρα νά εἰσπράξουν οἱ ΗΠΑ τά ἀποτελέσματα τῆς πολιτικῆς τῆς ἀνομίας πού ἀκολούθησαν!
 
Τό πιό συνταρακτικό γεγονός  πού θά φέρει τά πάνω –κάτω σέ ὁλάκερο τόν πλανήτη  ἔχει νά κάνει μέ τήν πτώση μίας ἀνήθικης, ὅπως ἀποδείχθηκε στήν πράξη, παγκόσμιας αὐτοκρατορίας, ἡ ὁποία πνέει πλέον τά λοίσθια ἤ ὅπως θά ἔλεγε ὁ Ἅγιος Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης ἔχει τά κόλλυβα στό ζωνάρι της!  

Καί ἡ βαρύγδουπη πτώση της θά συμπαρασύρει ὅλο τό σύστημα τῆς ἀνομίας πού ἐπένδυσε καί στηρίχθηκε πάνω στήν ὑποτιθέμενη σατανική ἰσχύ της. Καί ἡ πτώση αὐτή θά γίνει ἐν μιᾶ νυκτί, κατά τόν ἴδιο ἀκριβῶς τρόπο πού ἔπεσε καί διαλύθηκε ὁλοσχερῶς ἡ πάλαι ποτέ Σοβιετική Ἕνωση! Μόνο πού ὁ κρότος θά εἶναι πολύ-πολύ πιό ἰσχυρός.

Πρόκειται γιά τήν κατ’ ἐξοχήν χώρα τῆς ἀνομίας, τίς ΗΠΑ. Μία χώρα πού ἐξελίχθηκε ὡς αὐτοκρατορία τό 1946, ὅταν ἔλαβε τά «λάφυρα» καί γενικά τά κέρδη της ἀπό τήν ἐνεργό συμμετοχή της στό Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ἀλλά, στό διάβα τῶν 70 ἐτῶν τῆς παγκόσμιας παντοδυναμίας της δέν συνειδητοποίησε, οὔτε κατανόησε γιατί .....

Στη Χάγη δεν ηττήθηκε η Κίνα, νίκησε η Ελλάδα, η Κύπρος και το Καστελόριζο.

CHINA-AOZ-DEFEAT01
Αποκαλύπτεται ο προδοτικός ρόλος των πολιτικών επί δεκαετίες Μεγάλη ήττα της Κίνας για την ΑΟΖ στη θάλασσα της Νότιας Κίνας: Τι σημαίνει η απόφαση

Του Θεόδωρου Καρυώτη 

Την Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016, το Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης, έκδωσε την απόφασή του για την αντιδικία μεταξύ της Κίνας και των Φιλιππίνων στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Η απόφαση των πέντε δικαστών, 501 σελίδων, που αναμενόταν με αγωνία από την διεθνή κοινότητα ήταν ομόφωνη υπέρ των Φιλιππίνων και κατέδειξε τις κινεζικές παραβιάσεις του Δίκαιου της Θάλασσας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. 


Η Δημοκρατία των Φιλιππίνων κατέφυγε στο Δικαστήριο τον Ιανουάριο του 2013 και η απόφαση την ικανοποιεί στην πλειοψηφία των θεμάτων.

Η Κίνα πάντως αρνήθηκε.....

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ: Τους έδιωξε ο Πούτιν! Πανδαιμόνιο στο ρωσικό ναυτικό!

nintchdbpict000248652643-e1468317916845
50 ανώτεροι αξιωματικοί συμπεριλαμβανομένου ενός Αντιναύαρχου εκδιώχθηκαν από τον Βλαντιμίρ Πούτιν εν μέσω αναφορών για άρνηση αντιμετώπισης Δυτικών πλοίων! 

Σύμφωνα με άλλα πιθανά σενάρια που αναφέρονται σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επισημαίνεται ότι οι προσπάθειες για να καλυφθεί ένα δυστύχημα μεταξύ ρωσικού υποβρυχίου και ένα πολωνικού σκάφους, είχαν ως αποτέλεσμα αυτή την πρωτοφανή καρατόμηση ανωτάτων στελεχών!

Οι διεθνείς αναλυτές δεν έχουν καταφέρει να δώσουν ως τώρα επαρκή εξήγηση, πέραν των γνωστών σεναρίων περί αδυναμίας και ανεπάρκειας του ρωσικού ναυτικού, που φυσικά αποτελεί μέρος της γνωστής δυτικής προπαγάνδας.

Ακόμα ένα σενάριο που ....

Το ντόμινο άρχισε να πέφτει: Τραπεζική κρίση και στην Πορτογαλία.

94c1ceca8e534e2f9dfba16a7a902d3e.jpg
Στον απόηχο του δημοψηφίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου, οι αγορές άρχισαν να ανησυχούν για το τι θα σήμαινε το Brexit για έναν από τους αδύναμους κρίκους της ευρωζώνης, τις ιταλικές τράπεζες. Αλλά αυτή την εβδομάδα, η προσοχή έχει αρχίσει να στρέφεται στην Πορτογαλία και όχι μόνο λόγω της νίκης της επί της Γαλλίας στον τελικό του Euro 2016...

Αντίθετα, οι αγορές έχουν αρχίσει και γίνονται ιδιαίτερα νευρικές για τα τραπεζικά προβλήματα της Ιβηρικής χώρας, καθώς οι μακροοικονομικές συνθήκες έχουν αρχίσει να επιδεινώνονται, με τους αναλυτές να μιλούν ακόμα και για ανάγκη νέου ......

Ἡ ἑβραϊκή Γερμανία.

 Μια άκρως απόρρητη Κρατική Συνθήκη που υπογράφηκε στις 21 Μαΐου 1949 για να περιορίσει την κρατική κυριαρχία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας έως το 2099.
 
«Η Μυστική Κρατική Συνθήκης της 21ης Μαΐου 1949 κατατάχθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών στην κατηγορία «αυστηρά απόρρητο». Στο έγγραφο αυτό καθορίστηκαν οριστικά οι βασικές επιφυλάξεις των νικητών για την κυριαρχία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας μέχρι το έτος 2099, κάτι το οποίο σήμερα κατά πάσα πιθανότητα δεν γνωρίζει σχεδόν κανείς. Η συμφωνία αυτή προέβλεπε ότι:

1. Ο κάθε καινούριος καγκελάριος έχει υποχρέωση να υπογράψει µε τις ΗΠΑ τη λεγόμενη Κάντσλερακτε, ένα απόρρητο έγγραφο, το περιεχόμενο του οποίου δεν γνωρίζει κανένας.

[Το φθινόπωρο τού .....

Μόνον ἐμεῖς, μόνοι μας…

http://filonoi.gr/wp-content/uploads/2016/07/%CE%9C%E1%BD%B9%CE%BD%CE%BF%CE%BD-%E1%BC%90%CE%BC%CE%B5%E1%BF%96%CF%82-%CE%BC%E1%BD%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%82....jpg
Ενα τσοῦρμο βλαχομόγγολα, ποὺ στὰ σχολεῖα, ποὺ τὰ ἔστελναν οἱ ξεφτιλισμένοι γονεῖς τους, τὰ εἶχαν γιὰ νὰ δείχνουν οἱ δάσκαλοι πὼς ἦσαν προϊστορικὰ τὰ μαλακισμένα…

Μόνον ἐμεῖς, μόνοι μας...

ἕνα τσοῦρμο ....

Αρθρο του Συντάγματος προβλέπει ότι οι Έλληνες καταβάλουν φόρους ανάλογα με την φοροδοτική τους ικανότητα. Έρχεται στην Ελλάδα ο νόμος λαιμητόμος Harzt;

Διαβάστε τις εθνοκτόνους διατάξεις!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι εισηγήσεις των συμβούλων του ΣτΕ είναι να κηρυχθούν οι «φορολογικές μεταρρυθμίσεις» ως αντισυνταγματικές, με κύριο λόγο ότι δεν λαμβάνουν υπόψη το πραγματικό εισόδημα του φορολογουμένου, αλλά ένα τεκμαρτό, με αποτέλεσμα να παραβιάζεται....

ΤΟ Δ’ ΡΑΙΧ ΠΟΛΙΟΡΚΕΙ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ & ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΠΟΥ «ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ»

nazieuro.jpgΕν εξελίξει βρίσκεται η κόντρα στις τάξεις Ε.Ε ανάμεσα σε Κομισιόν, Βρυξέλλες και τις χώρες που ακολουθούν την πολιτική που χαράζει το Βερολίνο με τις χώρες του Νότου που επιθυμούν πιο ήπιες πολιτικές, λιγότερης δημοσιονομικής λιτότητας. 
Θρυαλλίδα εξελίξεων για την πολιτική που θέλει να διατηρήσει η Ε.Ε θεωρείται, μεταξύ άλλων, το Brexit και οι συνέπειες του και με την αυστηρή γραμμή επιδιώκει να αποτρέψει τις διάφορες «αντίθετες φωνές». 
Στον αντίποδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα και ιδιαίτερα η Ιταλία το τελευταίο διάστημα, λόγω και των τραπεζών της, επιδιώκουν μια διαφορετική πολιτική.
Σήμερα, ωστόσο, το Ecofin -σε συνέχεια του χθεσινού Eurogroup- «άναψε το πράσινο φως» για έναρξη της διαδικασίας κυρώσεων κατά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας άναψε το Ecofin, κάτι που ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο ύστερα και από τις χθεσινές δηλώσεις παραγόντων όπως ο Γ. Ντάισελμπλουμ και ο Πιερ Μοσκοβισί. Ως εκ τούτου το επόμενο 20ημερο η Κομισιόν θα έχει …

Ξαναρωτάμε: Απορρίφθηκε προσφορά 21,8 δις για το «Ελληνικό»;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ

Έχει γραφτεί, έχει ξαναγραφτεί, το έχω γράψει και το έχω επισημάνει κι εγώ αλλά ουδείς ενδιαφέρεται σοβαρά, δεν θέλει , ούτε μπορεί ίσως, να κάνει ο,τιδήποτε που θα μετέτρεπε τη διαδικασία εκχώρησης /πώλησης Δημόσιας Περιουσίας με σωστούς όρους, περιορισμούς, προυποθέσεις και – κυρίως- στη σωστή τιμή ώστε το Δημόσιο να βγει πραγματικά ωφελημένο.

Τα πάντα γίνονται ευκαιριακά. Πρόχειρα. Με γνήσια «Ελληνική» επιπολαιότητα.


Συχνά μεταφέρω τα αποτελέσματα της έρευνας και των ελέγχων που κάνει η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ) μια και οι άνθρωποι, χωρίς να έχουν προσωπικά συμφέροντα, κάνουν....

Πρέπει να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω! ΒΙΝΤΕΟ

Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες της εποχής και ανοίξτε τα μάτια σας, δείτε την αλήθεια που τα ΜΜΕξαπάτησης αποκρύπτουν ενώ αδιάκοπα κάνουν πλύση εγκεφάλου και προπαγανδίζουν νυχθημερόν. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός υπάρξής τους.

Αφυπνιστικό βίντεο, που πρέπει να δούνε όλοι ακόμη και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδας μας. 

Είναι καιρός ....

Περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές, λιγότερα φορολογικά μέτρα

Λιγότερα φορολογικά μέτρα από εκείνα που προβλέπονται στο Μνημόνιο θα μπορούσε εν τέλει να λάβει η χώρα αν γενικεύονταν το σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Αυτό υποστήριξε πριν από λίγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, συμπληρώνοντας ότι ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από την είσπραξη των έμμεσων φόρων έχουν γίνει ορατά και αποτυπώνονται στα ...

Αναριθμητισμός

398
Τόσο το ποσοστό, όσο και ο απόλυτος αριθμός των Ελλήνων που έχουν άγνοια, όσον αφορά την ερμηνεία των αριθμών, είναι μεγαλύτερα των αναλφάβητων – γεγονός που αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες της καταστροφής που υπέστη η χώρα μας
.Η αυθαίρετη χρήση των αριθμών από τους δανειστές, η οποία κορυφώθηκε στο θέμα του πολλαπλασιαστή, έστειλε τελικά την Ελλάδα στη λαιμητόμο – ενώ η άγνοια τους, ακούσια ή/και εκούσια από την πλευρά των ελληνικών κυβερνήσεων, ήταν αυτή που τελικά συνέβαλλε στην εφαρμογή όλων των μέτρων που απαιτήθηκαν, καταστρέφοντας πλήρως την ήδη ταλαιπωρημένη ελληνική οικονομία.
Ακόμη χειρότερα κάποιοι πολιτικοί, ανόητα ή/και εσκεμμένα, συμπεριφέρθηκαν βασιλικότερα....

Η αλήθεια για τα ΜΜΕ.

393
Από τους τέσσερις τρόπους, μέσω των οποίων μπορούν να επιβιώσουν, μόνο ο ένας εξασφαλίζει την αντικειμενικότητα, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της ενημέρωσης – τον οποίο όμως δεν είναι διατεθειμένοι να χρηματοδοτήσουν οι αναγνώστες, κυρίως αυτοί του διαδικτύου.
.Ξεκινήσαμε την οικονομική ενημέρωση το 2008, με πλήθος αναλύσεων σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ (μεταξύ των οποίων το casss.gr), επειδή γνωρίζαμε τι θα συμβεί στην Ελλάδα – όχι φυσικά λόγω προφητικών ικανοτήτων, αλλά με τη βοήθεια της κοινής λογικής. Λίγο αργότερα, όταν το ΔΝΤ μεθόδευσε την εισβολή του στη χώρα μας, τα πάντα είχαν πλέον κριθεί – τουλάχιστον για όλους όσους έχουν μελετήσει τις δράσεις του ανά τον πλανήτη στο παρελθόν.
Η πρωτοβουλία μας αυτή οφειλόταν τότε στη διαπίστωση μας, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες διέθεταν ελάχιστες οικονομικές γνώσεις – ενώ η συγκεκριμένη ενημέρωση τους προερχόταν κυρίως από ορισμένα διατεταγμένα ΜΜΕ, με εντελώς ιδιοτελείς σκοπιμότητες και χωρίς ...

Το τρίτο σενάριο

392
Αυτό που σίγουρα συμβαίνει είναι η σταδιακή διάβρωση της Ευρώπης, η οποία οδηγεί νομοτελειακά στη διάλυση της – όπως εκείνο το σίδερο που σκουριάζει σιγά-σιγά, έως ότου τελικά «σαπίσει» εντελώς, χωρίς να χρειαστεί κανένας να το «πριονίσει»
.«Αρκετοί Έλληνες έχουν ασφαλώς κατανοήσει ότι, μέσω της στρατιωτικής εισβολής σε μία χώρα κατακτώνται μεν τα εδάφη της, αλλά κάποτε απελευθερώνεται – ενώ δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο με την οικονομική εισβολή, αφού τότε εξαγοράζονται τα εδάφη της (συνήθως σε εξευτελιστικές τιμές, αφού έχει προηγηθεί η σωστή προετοιμασία), οπότε παραμένουν .....

Οι ασκοί του Αιόλου: Η μία πόρτα της Ευρώπης άνοιξε από τη Βρετανία, η οποία επιτίθεται πια κατά μέτωπο στην πολιτική λιτότητας της Γερμανίας – ενώ η άλλη θα ανοίξει σύντομα από την Ιταλία, αφού είναι αδύνατον να επιβιώσει εντός της Ευρωζώνης

Αποτέλεσμα εικόνας για εξοδος ευρωζωνη
Όταν οι άνθρωποι αποφάσισαν στο παρελθόν να θυσιάσουν ένα μέρος της ελευθερίας τους, δημιουργώντας τις κοινωνίες, το έκαναν επειδή ανέμεναν περισσότερα ανταλλάγματα – κάτι που πράγματι ισχύει. Το ίδιο συμβαίνει τόσο με την ΕΕ, όσο και με την Ευρωζώνη – με την έννοια πως έτσι θα σταματούσαν οι συγκρούσεις μεταξύ των λαών, θα επικρατούσε η ειρήνη, θα διευκολυνόταν η μετακίνηση ανθρώπων, κεφαλαίων και εμπορευμάτων, οι συναλλαγές θα διενεργούνταν με ένα κοινό νόμισμα κοκ., με τελικό αποτέλεσμα την άνοδο της ευημερίας τους.
Μετά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης όμως, όπου φάνηκε πως δεν υπήρχε καθόλου αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών στο παράδειγμα της Ελλάδας, ενώ αποκαλύφθηκε η διαβρωτική λειτουργία της Γερμανίας (πολιτική της φτωχοποίησης του γείτονα), η ευρωπαϊκή ιδέα υπέστη πολύ μεγάλες ρωγμές – οπότε όλο και λιγότερες χώρες είναι πρόθυμες να....

Στα χέρια των ιταλικών σιδηροδρόμων η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έναντι 45 εκατ. ευρώ.

Το ΤΑΙΠΕΔ αποδέχτηκε την προσφορά του μοναδικού υποψηφίου στον τελευταίο διαγωνισμό

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΤΑΙΠΕΔ αποδέχτηκε την προσφορά ύψους 45 εκατ. ευρώ της ιταλικής εταιρείας σιδηροδρόμων «Ferrovie Dello Stato Italiane» για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σημειώνεται πως η ....

«Bόμβα» Ολάντ για εποχη Σημίτη και Goldman Sachs – Παραποιούσαν αριθμούς και στοιχεία

Σε μια περίοδο τεκτονικών ανακατατάξεων στην Ευρώπη, ο Γάλλος πρόεδρος,Φρανσουά Ολάντ, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, με βόμβα που ανατινάζει συθέμελα την αμαρτωλή περίοδο διακυβέρνησης Κώστα Σημίτη και τη σχέση της Goldman Sachs με την παραποίηση αριθμών, των δημοσίων λογαριασμών, ώστε να μπει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Με αφορμή την σκανδαλώδη πρόσληψη του πρώην προέδρου της Κομισιόν,Μανουέλ Μπαρόσο, στη Goldman Sachs, ο Γάλλος ....

Η Κίνα δεν αποδέχεται ούτε αναγνωρίζει την απόφαση της Χάγης για τα νησιά Spratley

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι ούτε αποδέχεται ούτε αναγνωρίζει την απόφαση διαιτητικού δικαστηρίου για διαιτησία στη Νότια Σινική Θάλασσα, η οποία εκδόθηκε κατόπιν αιτήματος των Φιλιππίνων.  

 «Η απόφαση είναι άκυρη», ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.  


 Η εδαφική κυριαρχία και τα ναυτιλιακά δικαιώματα και συμφέροντα της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να επηρεαστούν από αυτές τις αποφάσεις. Η Κίνα αντιτίθεται και ουδέποτε θα δεχτεί οποιαδήποτε αξίωση ή ενέργεια βάσει αυτών των αποφάσεων, τονίζεται στην ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου.  
 

Οι Φιλιππίνες, από την πλευρά τους,....

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ....Ολόκληρη η απαγορευμένη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα[VIDEO]

Δείτε ολόκληρη την “απαγορευμένη” συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ.
Στο 1.25′ του VIDEO της συνέντευξης ο πρωθυπουργός σοκάρει λέγοντας ότι δεν περίμενε από ευαγή ιδρύματα να καταθέσουν ευγενικές προσφορές.
-Ούτε μας ενδιαφέρει ποιοι θα πάρουν τις άδειες. Εμείς θέλουμε να έχουν νόμιμες άδειες, που θα τις πάρουν με νόμιμο τρόπο, τα χαρτιά τους να είναι εντάξει, να έχουν φορολογική ενημερότητα και ...