Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ο Νάιτζελ Πολ Φάρατζ όπως είναι ολόκληρο το όνομα (Περιούσιος και αυτός;;) του αρχηγού του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) : Ο Σαμαράς παραιτήθηκε από την Εθνική Κυριαρχία (Συνέντευξη).

Ο Νάιτζελ Πολ Φάρατζ όπως είναι ολόκληρο το όνομα (Περιούσιος και αυτός;;) του αρχηγού του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), είναι ευρωβουλευτής. 

Μαζί με τον Φραντσέσκο Σπερόνι τον επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά στο ευρωκοινοβούλιο ηγούνται της δεξιάς ευρωσκεπτικιστικής ομάδας «Ευρώπη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας». 

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του «φιλελεύθερο και συντηρητικό». Δεν είναι λίγοι όμως αυτοί που...

Πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί για νίκη τους μέσα στην Ελληνική Βουλή!!!

Πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί μετά την απίστευτη και πρωτοφανή δήλωση βουλευτή τους μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο περί «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», ενώπιον μάλιστα του αντιπροέδρου της Βουλής Ι. Τραγάκη και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου.

Η απάθεια τους σε μία τόσο σοβαρή πρόκληση έδωσε το δικαίωμα στους σκοπιανούς πολιτικούς...και δημοσιογράφους να τη χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους.

Δημοσιεύματα στα Σκόπια αναφέρονται στην επίσκεψη του υπουργού Άμυνας τους στο ελληνικό Πεντάγωνο κρατώντας χαμηλούς τόνους μετά το «χαστούκι» που έριξε ο Δ. Αβραμόπουλος στον ομόλογο του, λέγοντας του πώς «δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο όνομα όταν διατυπώνονται ανιστόρητες αξιώσεις».

Στέκονται όμως περισσότερο στην άνευ προηγουμένου δήλωση του βουλευτή τους Χαϊρούλα Μισίνι, ο οποίος σε δύο σημεία της ομιλίας του χρησιμοποίησε τον όρο «Δημοκρατία της Μακεδονίας». 

Αυτό συνέβη κατά την έναρξη των εργασιών....

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ:METΡΑ ΜΕ ΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.... ΠΕΙΡΙΟΥΣΙΟΣ ΓΕΡΟΥΝ ΝΤΑΪΣΕΜΠΛΟΥΜ :"Ευρωεκλογές έχουν όλοι, αλλά εσείς θα πάρετε νέα μέτρα τώρα".

Ευρωεκλογές έχουν όλες οι χώρες, τα μέτρα πρέπει να τα πάρετε τώρα, ήταν η απάντηση του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά, που μετέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας στους ομολόγους του, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να λάβει νέα μέτρα εξαιτίας της ρευστής προεκλογικής κατάστασης.

Ο αστάθμητος παράγοντας της Ευρωζώνης παραμένει η Ελλάδα, με αποτέλεσμα...οι υπουργοί Οικονομικών να αποφεύγουν να θέσουν επίσημα χρονικό περιθώριο για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και τρόικας, συνεχίζοντας παράλληλα να απαιτούν νέα μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού πριν από τις ευρωεκλογές. 

Οπως αναμενόταν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετέφερε το μήνυμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να λάβει νέα μέτρα αυτή την περίοδο εξαιτίας....

«Μπλόκο» της τρόικα για τις τράπεζες ...

Ένα ακόμα μείζον θέμα θα επιχειρήσει να λύσει ο Γιάννης Στουρνάρας στο σημερινό Eurogroup, που ακούει στον κωδικό «τράπεζες».

Η τρόικα έχει «στυλώσει» τα πόδια για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί το «μαξιλάρι» ασφαλείας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και υπολογίζεται περίπου 10 δις ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κυβέρνηση και τρόικα πρέπει να καταλήξουν άμεσα σε συμφωνία για το «κενό» που υπάρχει στις τράπεζες, μετά και τον έλεγχο που διενήργησε η Blackrock στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα, στοιχεία τα οποία, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα ανακοινωθούν στο τέλος αυτής της εβδομάδας.
Η αμερικανική εταιρία, σύμφωνα με πληροφορίες, βλέπει ....

H κοροϊδία με την αναδιανομή του εισοδήματος ...

Σήμερα προβαίνουμε στην αποκάλυψη της κοροϊδίας που κρύβεται πίσω από τις ανέξοδες υποσχέσεις για δήθεν αναδιανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος,  προς τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και τους ένστολους.
 Όλοι έχουμε ακούσει  τον Πρωθυπουργό, Υπουργούς και συνολικά την  κυβέρνηση να επικαλούνται ξανά και ξανά το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας μας,  με σκοπό την άμβλυνση των ανισοτήτων από τις αδικίες που σημειώθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια λόγω.....

Οι τοκογλύφοι πιέζουν....και οι δικοί μας σφετεριστές και λακέδες....τα «μαγειρεύουν».....

Με τη δυσαρέσκεια της τρόικα να βαραίνει για την καθυστέρηση σε μια σειρά διαρθρωτικών αλλαγών που οι δανειστές απαιτούν για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, το Eurogroup έκανε σαφές στην ελληνική κυβέρνηση πως τα περιθώρια είναι ασφυκτικά για να λύσει εκκρεμή ζητήματα, μεταξύ των οποίων είναι και οι προτάσεις του ΟΟΣΑ, όπως η απελευθέρωση της πώλησης των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).

Το θέμα των ΜΥΣΥΦΑ έχει προκαλέσει τριβές τόσο στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης όσο και μεταξύ των αρμόδιων υπουργών, των κ.κ. Χατζηδάκη και Γεωργιάδη.
Η πρόταση που προκρίνει....

ΣΟΚ. Γερμανική πρότασις: Ἐφ΄ἅπαξ εἰσφορά στίς καταθέσεις καί τήν κινητή καί ἀκίνητη περιουσία τῶν πολιτῶν!

Καί κερατάδες καί δαρμένοι θά βγαίνουμε.
 
Τά κράτη πού «ἀπολαμβάνουν» τήν «εὐεργετική» βοήθεια τῆς «εὐρωΠΕΗκῆς» στηρίξεως θά εἶναι ὑποχρεωμένα νά συνεισφέρουν ἔτι περαιτέρω στήν τροφοδοσία καί τήν διόγκωσιν τοῦ κρατικοδίαιτου καί χρεωμένου δημοσίου τομέως καί αὐτῶν πού τόν ἀποτελοῦν.

Ὁδεύουμε πρός ἕνα χρηματοπιστωτικό σύστημα βασισμένο στίς ἐντολές τῶν Ἑβραίων τοκογλύφων. 


Σέ ἕναν παγκοσμιοποιημένο κομμουνισμό ὅπου θά δουλεύουν ὅλοι, γιά νά ταΐζουν τούς κρατικοδίαιτους ἐθνοκηφῆνες, τούς ἐθνικούς νταβατζῆδες καί τά τσιράκια τους. 

Διότι ἔτσι ἀπεφάσισαν οἱ σφετεριστές ....

«Μακεδονία» ἡ Βαρδάρσκα μέσα στήν Ἑλληνική Βουλή! Μούγκα οἱ λακέδες.

Δυο φορές ενώπιον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλου και του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Τραγάκη, ο σκοπιανός υπουργός Άμυνας μίλησε για “Μακεδονία”,αναφερόμενος στο κρατίδιο. 

Κανείς από τους δύο δεν θεώρησε σκόπιμο να αντιδράσει, διακόπτοντας τον σκοπιανό και ζητώντας του το αυτονόητο.

Στην αίθουσα γερουσίας του Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της έναρξης των εργασιών της Διάσκεψης Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας ....

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ;;;;

Γιώργος  Δελαστίκ 1  — Δύο χώρες σε συσκευασία μίας ήταν ανέκαθεν η Ουκρανία. Το προηγμένο βόρειο και ανατολικό τμήμα της ήταν πάντα φιλορωσικό… 

  — του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

  — Το καθυστερημένο νότιο και δυτικό κομμάτι της ήταν πολύ συχνά υποτελές σε ξένες, κεντροευρωπαϊκές δυνάμεις. 


Ακόμη και στα εβδομήντα χρόνια που η Ουκρανία αποτελούσε σοσιαλιστική δημοκρατία της Σοβιετικής Ενωσης και έχαιρε της απόλυτης εμπιστοσύνης της Μόσχας, οι διαφορές ανάμεσα στα δυο τμήματά της έγιναν φανερές και κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

 Ενώ πέντε εκατομμύρια Ουκρανοί έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας εναντίον των Γερμανών, ταυτόχρονα δεκάδες χιλιάδες άτομα από τα δυτικά τμήματα της Ουκρανίας πολέμησαν στο....

!!! . ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΑΣ . !!!

ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΑΣ 1

  — Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΟΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ !

  — Ο ΕΧΘΡΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ !

  — ΕΙΣΗΛΘΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΤΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ....

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ..

Σπιράλ-κρίσηςnew
Όταν όλοι μαζί μειώνουν τα έξοδα τους, χρεοκοπούν οι παραγωγικές επιχειρήσεις, οπότε αυξάνεται κατακόρυφα η ανεργία – με αποτέλεσμα να εγκλωβίζεται μία χώρα σε έναν καθοδικό σπειροειδή κύκλο, ο οποίος την οδηγεί νομοτελειακά στην απόλυτη καταστροφή

Προωθείται συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ - Χ.Α ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ...

newego_LARGE_t_1101_54157739Τα ελληνικά ΜΜΕ άρχισαν από χθες να μιλάνε πλέον ανοιχτά για το μεγάλο συνασπισμό, δηλαδή για συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.
 Μάλιστα κάποιοι προχώρησαν σήμερα και σε ονόματα πιθανών πρωθυπουργών κοινής αποδοχής.
Ποιος άραγε το θέλει αυτό; Μα εμείς οι ίδιοι. 
Δεν το ξέρατε; Χθεσινή όμως δημοσκόπηση έδειξε ότι περίπου το 60% από εμάς τους ίδιους, επιθυμούμε διακαώς τον μεγάλο συνασπισμό.  
Τι θα επιτύχει αυτή η συγκυβέρνηση; Σύμφωνα με τους εμπνευστές της, τη σωτηρία της Ελλάδας. 
Στην πραγματικότητα όμως, τη σωτηρία του ολιγαρχικού καθεστώτος που προκάλεσε ....

Τον αδικούμε τον ΓΑΠ…

Από τον Πόρτα – Πόρτα

κυνηγάμε ΓΑΠ που δεν άκουσε το ΔΝΤ-Ντομινικ να κουρεψει το χρέος.

Η Λαγκαρντ-ΔΝΤ εισηγειται στον Σαμαρα κουρεμα χρεους κ αυτός αλλάζει κουβέντα ενω γλύφει την Μέρκελ.

Ποια η διάφορα?

Ισα ισα Σήμερα έχουμε πρωθυουργευοντα  τον Σαμαρα με την εμπειρία ΓΑΠ κ Τρόικα ο οποίος… μας παει στα βράχια.

Δεν θα έχουμε πάλι σύμμαχο το “κακό” ΔΝΤ για να προχωρήσουμε σε κούρεμα χρέους ως και 60% για πλάκα…

Ένοχοι και οι δυο.

Οσον αφορα στο χρεος/αναδιαρθρωση Περισσότερο ο Σαμαρας ο μεγάλος τιμονιέρης.

Αλήθεια ως προεδρεύοντες στο ΓΥΨΑΔΙΚΟ και εν όψει τραπεζικής ενοποίησης….γιατι δεν ζητούμε απο την Blackrock να ελέγξει τις Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες που έχουν τρύπα 200δις οι μεν και 280δις οι δε αντίστοιχα??

ΠΠ

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για εκείνη την μεγάλη βραδιά της κρίσης των Ιμίων, που είχε σαν τραγική συνέπεια τον θάνατο των τριών ελλήνων αξιωματικών όταν έπεσε το ελικόπτερο που επέβαιναν. Η υπόθεση αυτή του ελικοπτέρου άφησε μέχρι σήμερα πολλά ερωτηματικά καθώς οι ίδιες οι ελληνικές αρχές έκαναν ότι μπορούσαν για να την «θάψουν» κάτω από μια επίσημη και πολύ αμφισβητουμένη εκδοχή για την απώλεια έλεγχου και ένεκα καιρικών συνθηκών, πτώση του ελικοπτέρου. 

Εκείνο όμως που δεν απαντήθηκε και είναι κατά την άποψη μας πολύ σημαντικό που αν εξιχνιάζονταν θα έλυνε πολλά «μυστήρια» από την κρίση των Ιμίων, είναι η τύχη των Τούρκων κομάντος που είχαν αποβιβαστεί και είχαν καταλάβει την δεύτερη βραχονησίδα που είχε μείνει προδοτικά αφύλακτη από ελληνικής πλευράς.

Μας πάνε σαν αρνιά για σφαγή: Εφ'άπαξ φόρος 10% στις καταθέσεις! ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒUNDESBANK

 Το "κούρεμα" των τραπεζικών καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών έρχεται σαν ... τρένο, με την μορφή πλέον της εφ'άπαξ φορολόγησης (που σημαίνει ότι δεν καλύπτεται ούτε ο πιο μικρός καταθέτης και φυσικά δεν ισχύει το εγγυημένιο όριο των 100.000 ευρώ αφού θα πρόκειται περί φορολόγησης και όχι περί δήμευσης-"κουρέματος", όπως το defencenet.gr έχει προειδοποιήσει από το καλοκαίρι), αλλά τώρα έρχεται και επίσημα με "μήνυμα" της Βundesbank (Τράπεζα Γερμανίας) η οποία προτείνει την επιβολή εφάπαξ κεφαλαιακού φόρου στην ιδιωτική περιουσία των πολιτών!

Απαντώντας στο που θα βρεθούν τα κεφάλαια για να χρηματοδοτηθεί το δημοσονομικό κενό της χώρας στο μηνιαιό δελτίο της η Βundesbank προτείνει την επιβολή εφάπαξ κεφαλαιακού φόρου στην ιδιωτική περιουσία των πολιτών προτού ....

BINTEO-Σαν σήμερα εκοιμήθη ο Χριστόδουλος.

Ξημέρωνε 28 Ιανουαρίου του 2008 όταν ο Ελληνισμός έχανε τον θρησκευτικό του ηγέτη. 
Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος άφηνε την τελευταία του πνοή στην οικία του, όπως ο ίδιος είχε επιλέξει παρά τις επίμονες συστάσεις των θεραπόντων ιατρών του να μεταφερθεί σε κλινική. 
Σε ηλικία 69 ετών, έντεκα ημέρες μετά τα γενέθλια του, και ηττημένος από τον καρκίνο μετά από μια μεγάλη μάχη αποχαιρετούσε το ποίμνιο του και σκορπούσε το πένθος στους απανταχού Έλληνες.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας η σορός του μεταφέρθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας για να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα ενώ η ελληνική κυβέρνηση, δια του Υπουργείου Εσωτερικών, κήρυξε τετραήμερο εθνικό πένθος.
Γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1939, από πρόσφυγες γονείς. Η οικογένειά του καταγόταν .....

ΒΙΝΤΕΟ. Οι ερωτήσεις των πολιτών στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Δείτε τα ερωτήματα που έθεσαν οι πολίτες που βρέθηκαν στο στούντιο της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου προς τους πολιτικούς και τις απαντήσεις που έλαβαν....

ΒΙΝΤΕΟ. Δείτε την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου 27/01/2014 .

Η εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στο enikos.gr: Έρχεται και νέο μνημόνιο; 

ΒΙΝΤΕΟ-Βαμβακίδης:Ακόμη και με νέο κούρεμα το χρέος μπορεί να μην είναι βιώσιμο...

Τον κώδωνα του κινδύνου να μην καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος, ακόμη και αν γίνει νέο κούρεμα, έκρουσε ο επικεφαλής της νομισματικής πολιτικής για την Ευρώπη και την Ασία, της Bank of America, Αθανάσιος Βαμβακίδης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό".
Ο κ. Βαμβακίδης είπε ότι ένα νέο κούρεμα θα ήταν η καλύτερη λύση, γιατί πραγματικά το ελληνικό χρέος είναι ακόμη πολύ υψηλό. 

Όμως, σημείωσε, θα ήταν .....

ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΜΑΣ ΘΑΒΟΥΝ.

kartesios250114
Θα ήθελα πολύ να πιστέψω όλα αυτά που λέει ο Αντώνης Σαμαράς για το τέλος της κρίσης. 
Θα ήθελα πραγματικά, όταν λέει ότι βγαίνουμε από το Μνημόνιο να μην εννοεί ότι μπαίνουμε σ’ ένα επόμενο και χειρότερο Μνημόνιο. Θα ήθελα όταν λέει ότι βγαίνουμε από το Μνημόνιο να μην εννοεί ότι απλώς σταματά ο δανεισμός και συνεχίζεται η αποπληρωμή και τα νέα μέτρα εξαθλίωσης.
Θα χαιρόμουν ειλικρινά, αν όποτε λέει ο Αντώνης Σαμαράς ότι έρχεται η ανάπτυξη να το εννοεί πραγματικά. 
Όταν λέει ότι θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας, να το πιστεύει και ο ίδιος. 
Όταν μιλάει για ανάκαμψη να μην είναι μία ακόμη κοροϊδία για να κερδίσει χρόνο.

Η Ελλάδα μετά την άλωση…

Όταν έπεσε η Πόλη, με μπαμπεσιά καθώς θέλει η παράδοση, οι Οθωμανοί εισέβαλαν σφάζοντας, λεηλατώντας και καίγοντας όπως συνηθιζόταν στην εποχή τους, στα ήθη και τα έθιμα του πολιτισμού τους. 
Μόνο τους μεγάλους άρχοντες δεν πείραξαν με πρώτον τον Μέγα Δούκα, δηλαδή ένα είδος πρωθυπουργού των Βυζαντινών, Λουκά Νοταρά. Όλους αυτούς – όπως αναφέρει στο χρονικό του ο Μιχαήλ Δούκας, αλλά και άλλοι – τους είχαν εξαγοράσει από αρκετά νωρίς. Ίσως και πριν ξεκινήσει η πολιορκία της Πόλης. 
Κι έτσι η άμυνα της βασιλεύουσας στερήθηκε τους πόρους από τις περιουσίες τους, που τις έκρυψαν καθώς θεωρούσαν σίγουρο ότι θα τις κρατήσουν και υπό το νέο καθεστώς
Οι Οθωμανοί τους ήθελαν για να καθησυχάσουν τον πληθυσμό κι έτσι να κάνουν την δουλειά του κατακτητή πιο εύκολη. Όταν μπήκε στην Πόλη ο Μωάμεθ ο Πορθητής, όπως τον αποκάλεσαν οι πιστοί του υπήκοοι, κάλεσε τον Μέγα Δούκα και τους άλλους βυζαντινούς αξιωματούχους. Τους κάλεσε να παρουσιαστούν ....

Από τα Ίμια στο ΔΝΤ: Το πρώτο βήμα του Αρχιερέα της διαπλοκής για την εκχώρηση Εθνικής κυριαρχίας.

Οι «γκρίζες ζώνες» των ΙμίωνΕνώ οι Τούρκοι αλώνιζαν, ο Σημίτης κοιμόταν με ωτασπίδες και δεν άκουγε τα τηλεφωνήματα!
Του Μάρκου Μουζάκη
Ήταν μια μακρά νύχτα για τον Ελληνισμό η άγρια νύχτα της 30ης προς την 31η Ιανουαρίου του 1996.
Τα όσα τότε συνέβησαν, οι χειρισμοί της κυβέρνησης Σημίτη (η οποία, κατά σύμπτωση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της 31ης Ιανουαρίου…) στη μεγάλη «κρίση των Ιμίων», έχουν αφήσει βαθιά σημάδια στο σώμα της πολύπαθης χώρας μας. Είναι πολλοί όσοι ισχυρίζονται, πως αυτή η μοιραία νύχτα ήταν η αφετηρία της ντε φάκτο νομιμοποίησης των τούρκικων αξιώσεων για την ύπαρξη «γκρίζωνζωνών» στο Αιγαίο.
Σε κάθε περίπτωση όταν ξημέρωσε η 31η Ιανουαρίου τίποτα δεν ήταν όπως πριν. 
Πρώτα-πρώτα η Ελλάδα θρηνούσε τρία παλικάρια, τρεις γενναίους αξιωματικούς, τους Βλαχάκο, Γιαλοψό, Καραθανάση, οι οποίοι...