Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !

ΕΟΡΤΑΖΟΜΕΝ σήμερον αὐτὴν τὴν ζωοφόρον Ἀνάστασιν τοῦ Κυρίου καὶ Θεοῦ καὶ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ.Εἶναι ἡ Ἀνάστασις τοῦ Κυρίου μας «ἑορτὴ ἑορτῶν» καὶ «πανήγυρις πανηγύρεων».
Εἶναι τὸ στεφάνωμα τῆς ἐν Χριστῷ τελεσθείσης σωτηρίας μας. Εἶναι ἡ τελεία ἐξαφάνισις τῆς ἁμαρτίας καὶ ἡ ἐπάνοδος τοῦ ἀνθρώπου εἰς τὴν ἀρχαίαν μακαριότητα.
 Εἶναι ἡ ἐπάνοδός μας εἰς τὴν πρὸ τῆς παρακοῆς κατάστασιν καὶ ἡ μετοχή μας εἰς τὴν αἰώνιον ζωὴν καὶ τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν. Εἶναι τὸ ἀληθινὸν Πάσχα.
Ὅπως οἱ δοῦλοι Ἰσραηλῖται ἔφυγαν ....

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ : ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΜΕ ΕΡΕΙΠΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.

Της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ

«Αντί για στάμνες από τα καμπαναριά, θα πετάξουμε μπάζα» λένε οι σεισμόπληκτοι της Παλικής. Πολλοί φέτος θα κάνουν Ανάσταση στα ερείπια. «Ε μα τι; Δεν θα κάμουμε Πάσχα εμείς εδώ; 


Μιας και είναι όλα σπασμένα στις περιουσίες μας, μαζί και τα κεφάλια μας, δεν βαριέσαι να σπάσουμε και μια ντουζίνα κόκκινα αβγά». 

Διά στόματος του Παναγή Ανίνου, ενός ηλικιωμένου κάτοικου της Παλικής, η απόδειξη πως οι Κεφαλονίτες καλύτερα από όλους ξέρουν να φιλτράρουν μέσα από το χιούμορ κάθε συμφορά.

Επιστροφή στο Ληξούρι, σχεδόν .....

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΝΕΔΩΣΕ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ.


Του ΜΙΧΑΗΛ ΓΕΛΑΝΤΑΛΙ

ΤΕΛΟΣ καλό, όλα... καλά και με την εμπλοκή που δημιουργήθηκε στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής. Εν τέλει το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης τα μέλη του γενικού συμβουλίου του ΤΧΣ δέησαν να υπερψηφίσουν (4 προς 3) την πρόταση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 2,5 δισ. ευρώ της Εθνικής, με τη διοίκηση του τραπεζικού ομίλου να προχωρεί άμεσα στη λήψη όλων των απαραίτητων αποφάσεων το βράδυ της ίδιας ημέρας.


Ετσι μετά τις Alpha Bank και Πειραιώς, που ...

ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΔΕΗ - ΚΑΙΡΙΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.

 ΑΡΘΡΟ Του Ε.Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ *

Ας αναλογιστούμε ότι ο Ομιλος ΔΕΗ είναι τεράστιο μέγεθος για την οικονομία και την παραγωγική βάση της χώρας μας. Είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία παρά τα προβλήματα που της έχουν δημιουργήσει και τα πλήγματα που της έχουν επιφέρει.

Ας δούμε τα γεγονότα:

1 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ο ΑΔΜΗΕ (το 66% του μετοχικού κεφαλαίου), εταιρεία 100% θυγατρική της ΔΕΗ, η οποία κατέχει, αναπτύσσει και λειτουργεί το Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας: Γραμμές Υψηλής και Υπερυψηλής Τάσης (11.000 χλμ. μήκους), κέντρα Υπερυψηλής Τάσης, Κέντρο Κατανομής Φορτίου, εγκαταστάσεις συντηρήσεων και κατασκευών κ.λπ.

Πρόκειται για εθνική .....

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ EUROBANK ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ.

Με την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, την Πέμπτη 17/4, για την εισαγωγή στο χρηματιστήριο των νέων κοινών μετοχών της Eurobank ολοκλήρωθηκαν οι σκανδαλώδεις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την πώληση της τράπεζας στους ιδιώτες με τεράστια ζημιά για το δημόσιο. 

Η «διάσωση» της Eurobank (μαζί με τις ανακεφαλοποιήσεις Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και Νέας Proton που της δόθηκαν ως δώρο), έχει στοιχίσει στο ελληνικό δημόσιο 10,45 δις ευρώ. 

Τώρα, ο βασικός μέτοχος της τράπεζας, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (δηλαδή το κράτος), πουλά το 66% των μετοχών που κατέχει στους ιδιώτες με συνολικό τίμημα μόλις 2,86 δισ. ευρώ! 

Η κυβέρνηση Σαμαρά δίνει το κλειδί τις τράπεζας σε ξένα funds που θα συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, πραγματοποιώντας άλλο ένα μεγάλο έγκλημα σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού, ο οποίος ουσιαστικά καλείται να ξαναπληρώσει, αυτή τη φορά την εκχώρηση της τράπεζας στους ιδιώτες…

Το μεγάλο κόλπο στήθηκε με .....

«ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ» ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕΣΩ VOUCHER ΤΩΝ ΚΕΚ.

Με τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί ασχολήθηκε το τηλεοπτικό Ρεπορτάζ του Πέτρου Κουσουλού στο Action 24. Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εκπομπής, ωφελούμενοι που πίστεψαν τις εξαγγελίες του υπουργείου Εργασίας, παρά το γεγονός ότι δούλεψαν κανονικά, ακόμη και σήμερα παραμένουν απλήρωτοι, ενώ τα ΚΕΚ που διαχειρίζονται τα κονδύλια για ....

ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ…ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ...

 Σε νέο κύκλο ενοποιήσεων Ταμείων και σε συρρίκνωση των συντάξεων στα όρια αντοχής του συστήματος οδηγεί η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα, για να αντιμετωπιστεί το κόστος μείωσης των εισφορών και της κατάργησης φόρων υπέρ τρίτων.

Το αναθεωρημένο μνημόνιο, το οποίο....

Βίντεο. Έγινε η πρώτη Ανάσταση ! Χριστός Ανέστη...!!!!

Έγινε η πρώτη Ανάσταση και το μήνυμα της ελπίδας και της ανάτασης είναι διάχυτο παντού.

Οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα σε