Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: "Η Γερμανία είναι η χώρα που απειλεί πραγματικά την ευρωζώνη και την παγκόσμια οικονομία και όχι η Ελλάδα"!

Σε μια σειρά εντυπωσιακών παραδοχών ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ.Στουρνάρας μιλώντας σήμερα για το ποιος ευθύνεται πραγματικά για την οικονομική κρίση, τόνισε ότι ούτε από την Ελλάδα, ούτε από τις χώρες του Νότου, κινδυνεύει η ευρωζώνη, αλλά από κάποια άλλη χώρα. 
 
Από ποιά; Από την Γερμανία!   Ναι, καλά διαβάσατε, ο μέχρι τώρα εκλεκτός του Βερολίνου για την θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ.Στουρνάρας, κατονόμασε την Γερμανία ως κύριο υπεύθυνο για την κατάντια της ευρωζώνης και όχι μόνο: Είπε ότι κινδυνεύει η παγκόσμια οικονομία από την πολιτική του Βερολίνου, πράγμα απολύτως αληθές, αλλά ούτε να το εκφέρει ...

Το σχέδιο μιας οικονομικής δικτατορίας (και η χαρά του ληστή).

του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Διαβάζω ότι εννέα αστυνομικοί και ένας γερανός κινητοποιήθηκαν για να επιβάλουν τον νόμο και την τάξη σε έναν καστανά της Θεσσαλονίκης -τελικά φώναξαν κι ένα ασθενοφόρο όταν λιποθύμησε από τις συστάσεις των Αρχών. 

Στην Λάρισα...έβαλαν πρόστιμο 5.000 ευρώ σε μια γριούλα που πουλούσε λαχανικά σε μια γωνιά. 

Αν τα δημοσιεύματα είναι ακριβή, η Ελλάδα μπήκε για τα καλά στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και του εκσυγχρονισμού. 

Στην γωνία περιμένει η ανάπτυξη!

Σε μια χώρα όπου 200.000 παιδάκια του δημοτικού πεινάνε και τα νοσοκομεία στενάζουν, κάποιος στην κυβέρνηση ή, πιθανότερο, στο εξωτερικό αποφάσισε επίσης ότι αυτό που τώρα προέχει είναι να αλλάξουν οι Έλληνες όλες τις ....

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ – ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ – ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ..

Διοικητική επιτήρηση, γερμανική… απόβαση!

Υπό τον έλεγχο των δανειστών καίριοι τομείς. Δικό του κλιμάκιο στέλνει το Βερολίνο!

Αλλαγές σε ασφαλιστικό, εργασιακό, δημοσιονομικούς στόχους με τη σφραγίδα του ΔΝΤ και απόλυτο έλεγχο στη διοίκηση τομέων οι οποίοι αποτελούν κεφάλαια για το Μνημόνιο περιλαμβάνει η ατζέντα των δανειστών για την αξιολόγηση, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά από σήμερα.

Ωστόσο, η είδηση που...δείχνει ότι το Ελληνικό ζήτημα μπαίνει στην πιο κρίσιμη καμπή του έρχεται από....

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ..

Τι σχεδιάζεται και τι μας επιφυλάσσουν οι επόμενες δεκαετίες

Όπως είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν τα 
τεκταινόμενα στη διεθνή σκηνή, οι μεγάλες δυνάμεις και οι σοβαρές χώρες σχεδιάζουν για τα επόμενα 25, 50 και 100 χρόνια. 

Και με βάση αυτόν τον σχεδιασμό...χαράσσεται η πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις σε όλους τους τομείς, από την ανάπτυξη και το Ασφαλιστικό έως την εθνική άμυνα και την εξωτερική πολιτική!

Μια που η Ελλάδα δεν έχει δικό της εθνικό σχεδιασμό για τις επόμενες δεκαετίες, καλό είναι να κάνουμε μια μικρή αναφορά στον σχεδιασμό που έχουν άλλες χώρες και παράγοντες για την περιοχή, στην οποία τυχαίνει να βρίσκεται η Κύπρος και η Ελλάδα.

Καταρχάς είναι πολύ χρήσιμο και διδακτικό να δούμε την πορεία των εξελίξεων τα τελευταία 50 χρόνια, για να βγάλουμε συμπεράσματα για...

Γερμανοτσογλαναρία....

Όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας είναι εσκεμμένα στην κοσμάρα του. 

Σύσσωμο ασχολείται με την θεωρία και αφήνει τις πράξεις να γίνονται από μερίδα του λαού με τα όποια δυσμενή αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση έχει...αναλάβει τον ρόλο του εκτελεστή εντολών και όλοι οι άλλοι ασχολούνται εδώ και ένα χρόνο με το ιδεολογικό υπόβαθρο που πρέπει να έχουν τα κόμματα τους που μετασχηματίζονται σε άκρως ευρωπαϊκά ή σε εντελώς λαϊκίστικα. 

Στα "τέτοια" τους γραμμένοι οι πάντες. 

Επαγγελματίες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, δικηγόροι, μηχανικοί, αγρότες, εργάτες, άνεργοι είναι ένας-ένας γραμμένος με κεφαλαία γράμματα στα αχαμνά όλου του πολιτικού συστήματος. 

Οι δανειστές δεν κατάφεραν μόνο να κάνουν ό,τι τους γουστάρει αλλά κατάφεραν να αφήσουν έναν ολόκληρο λαό χωρίς πολιτική στέγη. 

Εξαιρουμένων των κοπρόσκυλων που γλύφουν Τσιπραίους ή Μητσοτακέους ή Φωφαίους για καμιά επιχειρηματική επιδοτησούλα ή καμία θεσούλα στο δημόσιο όλοι...

Τα παιδάκια του σωλήνα και η… Μπουμπουλίνα!

«Αχ, τα παιδάκια του σωλήνα
ποτέ δεν βγήκατε ταξίδι
εκεί που ζούσε η Μπουμπουλίνα
Ύδρα, Ψαρά και Γαλαξίδι»

Νικ. Γκάτσος

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς

Μεγάλη πνευματική φυσιογνωμία, ο Γιάννης Βλαχογιάννης (1867-1945), κολοσιαία η προσφορά του στην νεοελληνική ιστορία, ιδίως του Εικοσιένα.


Καρπός της πολύχρονης και ασίγαστης προσπάθειάς του για την.....

«Επαίτης και εκβιαστής» ο Πάκης για τους Γερμανούς.

Παρά το γλείψιμο που έκανε ο Πακης στην Μερκελ λέγοντας στην
στη «Sueddeutsche Zeitung»ότι…. η πορεία της είναι θαρραλέα. Αυτό συνεπάγεται βεβαίως ένα υψηλό πολιτικό κόστος. 


Πιστεύω ότι με τις αποφάσεις της έδωσε πολλά στην Γερμανία και στην Ευρώπη και ότι θα πρέπει να συνεχίσει έτσι. 

Μέρκελ είναι....

Η Ελλάδα έσβησε. Τέλος. Ραντεβού στα…σκυλάδικα!..

Έξοδος κεφ. 20 1-14.. (ή, σηκωθείτε να φύγουμε!..)
Κι αφού τον Σεπτέμβρη ξαναψήφισε  »πρώτη φορά τόσο σκ@τά»,
  ..κι αφού έβαλε στην Βουλή τον λεβεντομ@λάκα ως καινούργιο Δούρειο Ίππο του συστήματος,
     ..κι αφού διάλεξε ένα τιποτένιο τίποτα για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης,
     ..και είδε ότι τα έργα του καλά είναι, είπε:
     »  ἓξ ἡμέρας ἐργᾷ καὶ ποιήσεις πάντα τὰ ἔργα σου· 
     ..τῇ δὲ ἡμέρᾳ τῇ ἑβδόμῃ σάββατα Κυρίῳ τῷ Παντελίδη σου »
     Και ξεχύθηκε ο έλληνας ψηφοφόρος αλαλάζοντας στις
πίστες και στα σκυλάδικα,
     ..και πέταξε τόνους τα πανεράκια αγορασμένα με χρεωστικές, πιστωτικές, και την σύνταξη της γιαγιάς,

«ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ» ΣΕ ΝΕΑ ΙΜΙΑ ΣΤΗΝ ΖΟΥΡΑΦΑ ?

foto-1
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ασυνήθιστη κινητικότητα παρουσιάζεται από την άλλη πλευρά του Αιγαίου αυτές τις μέρες πάνω στην ελληνική βραχονησίδα – Φάρος, την Ζουράφα, ανατολικά της Σαμοθράκης
Πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής, τουρκικά ψαράδικα, ακόμα και τουρκικό ελικόπτερο περνούν πάνω και δίπλα από την Ζουράφα με κύριο σκοπό να καταδείξουν και να κατοχυρώσουν την τουρκική κυριαρχία στον ελληνικό αυτό βράχο, ο οποίος έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον ένεκα του ότι, όπως υποστηρίζεται, στην περιοχή υπάρχουν ......

Η Τουρκία καραδοκεί για νέα τετελεσμένα,η Αμερική την αβαντάρει,η Ρωσία την περιμένει στην γωνία και στην Ελλάδα πανηγυρίζουν για το σύμφωνο συμβίωσης της ανωμαλίας.

Το ΄΄Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι΄΄όχι απλώς ισχύει  στην περίπτωση της πατρίδας μας, αλλά καθημερινά επιβεβαιώνεται μέχρι την τελική φάση του δράματος,που αφορά την ΄΄Θεόθεν παιδαγωγία΄΄που έρχεται με μεγάλη ταχύτητα. 

Σε μια Ελλάδα που έχει χάσει προ πολλού την αρετή της αυτοσυντήρησης, συμβαίνουν πλέον σημεία και τέρατα σε τέτοιο σημείο που οι εργάτες της νέας εποχής δεν πιστεύουν στα μάτια τους.

Ο σπόρος που έριξαν στην Ελλάδα όχι απλώς έπιασε αλλά και καρποφόρησε με τελευταίο παράδειγμα ....

Γενίτσαρος made in USA!!!Απίστευτες προδοτικές απόψεις υπέρ των Τούρκων απο τον πρώην διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη James Stavridis..

84219C66851441AF1ABD5B11242A57D9
Το dioptranews.com,είχε αναφερθεί προ ημερών για αυτόν τον ανεκδιήγητο ΄΄ελληνοαμερικανό΄΄ο οποίος χρημάτησε διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη,ένα νατοικό γεράκι με απόψεις για την παγκόσμια σκηνή που δεν διαφέρουν απο αυτές του Σόρος και των άλλων μασώνων της ατλαντικής συμμορίας.

Ο STAVRIDIS,είχε ταχθεί πρόσφατα υπέρ του βομβαρδισμού των Ρώσων στην ανατολική Ουκρανία,ενώ υπαινίχθηκε ακόμα και την χρήση πυρηνικών όπλων,στην διένεξη με την Μόσχα.Αυτό το βδέλυγμα με το Ελληνικό επίθετο,κάλεσε στην Αθήνα το ίδρυμα ΄΄Κωνσταντίνος Καραμανλής΄΄,τον βράβευσε ο Υπάμ Π.Καμμένος,για να μας πεί κατόπιν τα ακόλουθα σε συνέντευξη στην ναυαρχίδα των διαπλεκομένων ΄΄Το Βήμα΄΄.


Για τον STAVRIDIS, η Τουρκία είναι..δυτική χώρα[!!!],με δυτικό τρόπο ζωής[!!!],με την οποία πρέπει η Ελλάδα να έλθει σε συννενόηση και να κάνουμε υποχωρήσεις σε όλα τα ανοιχτά θέματα και στο Κυπριακό[!!!!]..αυτά απο τον γενίτσαρο του ΝΑΤΟ,που.....

Είναι αυτό κράτος; Είναι χώρα; Ζήτω η FEROG ( Former Ellenic Republic Of Greece )!..

     Δεν υφίσταται καν ως κράτος-χώρα, μιά οντότητα που είναι σεβαστή πρώτα απ' αυτούς που την απαρτίζουν, και μετά κι απ' όλους τους άλλους.
     Εδώ τί έχουμε;
     Ως κεφαλή, και Πρόεδρο της Δημοκρατίας (λεμε τώρα!) έναν δειλό ραγιά, ένα αμφιβόλου αξίας και ευφυίας ανθρωπάκι,
     ..που αφού ψήφισε ''ναι, σε όλα'' για όλα τα μνημόνια, διορίστηκε από τον ιδεολογικό του εχθρό (ξαναλέμε τώρα!) στην θέση που βρίσκεται,
     ..ώστε να βρίσκεται σε θέση
να γυρνά ανά τας χώρας και τας ηπείρους, να δίνει συνεντεύξεις εκθειάζοντας τους καταστροφείς της χώρας του (;), και να εκστομίζει απίστευτες μ@λακίες του τύπου''Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει εκτός Ε.Ε.''!     Μετά, δεύτερο ''τη τάξη'' αλλά πρώτον στην απατεωνιά στο ψέμα και τον δωσιλογισμό, έχουμε έναν πρωθυπουργό που όλο ''διαπραγματεύεται'',

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;

http://anagnostis.org/sites/default/files/styles/large/public/field/image/kafeneio.jpg?itok=bKfve5DI
Γράφει ο Πέτρος Χασάπης

Πως είναι δυνατόν, εμείς οι Έλληνες που είμαστε ο πιο πολιτικοποιημένος λαός στον κόσμο (σχεδόν από το πρωϊ μέχρι το βράδυ για πολιτικά μιλάμε), να έχουμε ακόμα στον 21ο αιώνα, τον πολιτικό γόνο κ. Μητσοτάκη (και όχι μόνο) ως μελλοντική ελπίδα μας;;;

Μπορείτε να το εξηγήσετε αυτό;

Φταίει κάτι πέρα από εμάς ή είμαστε εμείς για τα "μπάζα"; 

Η συνομωσία του νομισματοκοπείου και το αληθινά επίδικο ζήτημα.

Του Δημήτρη Καζάκη

Πώς θα γελοιοποιηθεί στον έσχατο βαθμό η όποια συζήτηση για εναλλακτικές στο σημερινό φασιστικό ολοκληρωτισμό του ευρώ; Πολύ απλά. Κατασκευάζεται ένα αφελές μέχρις ηλιθιότητας παραμύθι και με τη βοήθεια των μέσων μαζικής εξαπάτησης γίνεται πρώτο θέμα.

Ποιό είναι αυτό; Το γνωστό δήθεν σχεδιαζόμενο "ριφιφί" στο νομισματοκοπείο από τον Λαφαζάνη. Το θέμα κινεί ο γνωστός για την εγκληματική του διαπλοκή με την χρεοκοπία της χώρας κ. Στουρνάρας με τ' όνομα. Το Μαξίμου ψευδώς το επιβεβαιώνει, ώστε να αρχίσει ο μήλος των μέσων μαζικής εξαπάτησης να αλέθει μυαλά.

Βλέπετε παλιά οι χιτλερικοί χρειάζονταν μια στημένη φωτιά στο Ράιχσταγκ για να στήσουν δίκες εναντίον εκείνων που αντιστέκονταν στην φονική εξουσία τους. Σήμερα οι ομογάλακτοί τους επινοούν κάτι ....

Πρόταση-Σόκ στον εθνικό διάλογο για την παιδεία...

...ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΙ, ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ...

 Σάλο αναμένεται να προκαλέσουν οι προτάσεις
της «Ομάδα REN - Reform Education Now!» για την παιδεία, οι οποίες θα συζητηθούν αύριο στη Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου που θα πραγματοποιηθεί μετά το «μπλόκο» των αδιόριστων εκπαιδευτικών στο αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, με επίδειξη ταυτότητας.

Η «Ομάδα REN - Reform Education Now!» στην πρόταση η οποία θα συζητηθεί αύριο χαρακτηρίζει τα ΤΕΙ ως υβρίδια και προτείνει κάποια από αυτά να μετατραπούν σε Επαγγελματικές Σχολές.

Επιπλεόν μεταξύ άλλων, προτείνει την ακόλουθη αναθεώρηση Συντάγματος:...

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΣΟΚ στον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία: Να αντικατασταθεί στο Σύνταγμα η λέξη "Έλληνας"

simaiaellada
Σάλο αναμένεται να προκαλέσουν οι προτάσεις της «Ομάδας REN - Reform Education Now!» για την παιδεία

Οι προτάσεις θα συζητηθούν αύριο στη Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου που θα πραγματοποιηθεί μετά το «μπλόκο» των αδιόριστων εκπαιδευτικών στο αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, με επίδειξη ταυτότητας. Η «Ομάδα REN χαρακτηρίζει....