Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ!!! ΕΠΙΒΙΩΣΗ!!!

Βυθιζόμαστε μέσα σε μια δίνη θανάτου...

Ακούοντας πρόσφατα μια ανερυθρίαστη-αδιάντροπη ομολογία βουλευτή ότι «η χώρα εκβιάστηκε από τους δανειστές της» και γι’ αυτό ενώ δεν το επιθυμούσε ψήφισε το μνημόνιο, σκέφτηκα να γράψω το παρόν. 


Στο μυαλό όλων των Ελλήνων, ακριβώς, εμπεδώνεται πλέον μια τραγική αλήθεια: Τους αρπάζουν τον μόχθο τους, τους πλουτοπαραγωγικούς τους πόρους, το νερό τους, τις επιχειρήσεις τους, τα σπίτια τους και το μέλλον των επόμενων γενεών διαγράφεται ζοφερό. 

Το δε δειλό ή εκβιαζόμενο πολιτικό προσωπικό μετατρέπεται σε πραιτοριανούς τρίτων.

Οι Έλληνες επί μακρό μόχθησαν για να είναι σήμερα η Ελλάδα μια πλούσια χώρα. Μετανάστες, ναυτικοί, ξενιτεμένοι επιστήμονες, γεωργοί, εργάτες, νοικοκυραίοι και επιχειρηματίες κάθε είδους επί δεκαετίες με μόχθο και κόπο έκτισαν σπίτια, υποδομές, επιχειρήσεις και Ένοπλες Δυνάμεις που προασπίζουν την ελευθερία τους. 


Τα κεκτημένα συρρικνώνονται ραγδαία και σύντομα....

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ ;;;;;Ενεργοποιόντας τα δικαιώματα που απορρέουν από το Σύνταγμα: Δεν οφείλουν οι λαοί τα χρέη των τραπεζών!


Του Ερίκ Τουσέν

Με ικανοποίηση χαιρετίζουμε την απόφαση του δικαστηρίου της ΕΖΕΣ (Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών), η οποία απορρίπτει όλες τις καταγγελίες που κατατέθηκαν από τις Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο κατά της Ισλανδίας στην υπόθεση «Icesave» | 1 |, 
σημειώνει σε άρθρο του ο Ερίκ Τουσέν, της οργάνωσης CADTM, (Επιτροπή για την κατάργηση του χρέους του Τρίτου Κόσμου)

Η απόφαση καθιστά σαφές ότι δεν είναι ευθύνη της χώρας στην οποία μια τραπεζική εταιρεία έχει την έδρα της να καλύπτει τα έξοδα των εγγυήσεων του τραπεζικού της συστήματος, καθώς και ότι ....

Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο αρπαγής των σπιτιών μας: 8 (!) φορές πάνω οι φόροι στα ακίνητα!

Το σχέδιο τους είναι θηριώδες, παράλληλα, όμως είναι και... απλό: 

Θέλουν να πάρουν τα σπίτια των Ελλήνων και να τα κάνουν δωράκι στους δανειστές και τους τραπεζίτες. 

Τα στοιχεία του προϋπολογισμού είναι απολύτως ενδεικτικά...

Είναι χαρακτηριστικό πως από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση έως και σήμερα οκταπλασιάστηκαν οι φόροι στην ακίνητη περιουσία. 

Παράλληλα με την εφαρμογή των νέων μέτρων για τους ιδιοκτήτες αλλά και για όσους αγοράζουν ή πωλούν ακίνητα ο «πονοκέφαλος» γίνεται ακόμα μεγαλύτερος. 


Την ίδια στιγμή πάντως οι αντικειμενικές αξίες που εξακολουθούν να ισχύουν με τις τιμές που είχαν διαμορφωθεί το 2009.

Οι φόροι στα ακίνητα από 526 εκατ. ευρώ το 2009 θα διαμορφωθούν σε 3,937δισ. (2014)

Μια της διαπραγμάτευσης, δύο της διαπραγμάτευσης, τρεις και εκλογές…


“ Ο πρωθυπουργός, έγνεψε καταφατικά στην Γερμανίδα καγκελάριο, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να υλοποιεί τις «δεσμεύσεις» του, θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα χωρίς πολλές αντιρρήσεις το μνημονιακό πρόγραμμα, των απολύσεων, των πλειστηριασμών και των δυσβάσταχτων φόρων

στα ακίνητα, λίγο πριν αναλάβει την ελληνική προεδρία ”

Ήταν η κρίση στα Ίμια το 1996 και ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος μέσα από το εθνικό Κοινοβούλιο επέλεξε να «ευχαριστήσει» τους Αμερικανούς για την συνεισφορά τους στον τερματισμό της κρίσης, η οποία λίγο έλειψε να οδηγήσει σε πολεμική σύρραξη την Ελλάδα και την Τουρκία. 


Αρκετά χρόνια μετά, ο σημερινός πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, επέλεξε στην τελευταία του συνάντηση να «ευχαριστήσει» την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία και δεν έχει ακόμη σχηματίσει κυβέρνηση, δύο μήνες (!) μετά τις εθνικές εκλογές, για την συνεισφορά της στην μνημονιακή - ανθρωπιστική καταστροφή, την οποία .....

Έτσι υποδούλωσαν την πατρίδα μας, έτσι την λεηλατούν...

Tου Παναγιώτη Τραιανού 
Κανένας δεν λέει την αλήθεια στο παγκόσμιο ακροατήριο. 


Δεν λέει ότι οι Έλληνες, ακόμα κι όταν δανείζονταν, το έκαναν, γιατί δεν τους έφταναν να επιβιώσουν σε μια αγορά, όπου δέσποζαν οι κλέφτες Γερμανοί. 

Δεν λέει ότι οι Έλληνες, ακόμα κι όταν δανείζονταν, το έκαναν, γιατί δεν είχαν μισθούς, εφόσον φρόντισε η Γερμανία να καταστρέψει το σύνολο της ελληνικής παραγωγής. 

Οι "τεμπέληδες", οι "κλέφτες" και οι "χαραμοφάηδες" ήταν αυτοί, οι...
οποίοι στήριζαν την ακμή της γερμανικής οικονομίας. 


Οι Έλληνες, δηλαδή, ήταν διπλά θύματα των ίδιων ανθρώπων. Να τελειώνει λοιπόν το παραμύθι των "άτιμων" και "παρασιτικών" Ελλήνων, οι οποίοι από "τύψεις" νιώθουν την ανάγκη να "κεράσουν" τους "τίμιους" και εργατικούς Γερμανούς μια μπύρα. 

Καμία ανάγκη δεν έχουν οι Έλληνες να κεράσουν ανθρώπους, οι οποίοι εργάζονται λιγότερο από τους ίδιους και ζούνε καλύτερα, εξαιτίας της λεηλασίας των άλλων και όταν δεν τους φτάνουν συμπληρώνουν τις ελλείψεις τους με δανεικά. ....

«Πάγωσαν» στην κυβέρνηση από την πρόβλεψη του ΟΟΣΑ για το χρέος...

«Πάγωσε» το χαμόγελο στα χείλη του Γιάννη Στουρνάρα όταν πήρε στα χέρια του την Έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία...
καθώς πέρα από τη πρόβλεψη για ύφεση (0,4%) και το 2014 -που αποτέλεσε και αντικείμενο δημόσιας συζήτησης με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού- οι οικονομολόγοι του ΟΟΣΑ θεωρούν ότι το 2020 το χρέος θα βρίσκεται στα αστρονομικά επίπεδα του 157% και όχι στο 124% του ΑΕΠ όπως θεωρεί η Τρόικα!!!

Η βασική παραδοχή της πρόβλεψης- σοκ, που ενισχύει τις φωνές ακόμα .....

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ:ΟΙ ΑΘΩΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

0

Εγκληματική για την Ελληνική κοινωνία παραμένει η συμπεριφορά των "μεγάλων" δημοσιογράφων αυτών των κυρίων και κυριών, που μιλούν ή έχουν φίλους πρωθυπουργούς.
Δεν μπορώ να πιστεύσω ότι είναι τόσο ανίκανοι ή τόσο ανίκανες, ώστε να προάγουν καθημερινά ασήμαντα θέματα προς συζήτηση.
Ο κόσμος γελάει μαζί τους αλλά αυτοί συνεχίζουν το βιολί τους χωρίς καμμία αίσθηση ενοχής, προκλητικά, κακόφωνα, αδιάφορα και μερικές φορές χαρίζοντας στους.....

Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ.

Το μεγάλο πρόβλημα της απάθειας των Ελλήνων, παρ΄ όλα αυτά που μας συμβαίνουν (δηλαδή το φαινόμενο του καναπέ), έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών μελετητών εδώ και στο εξωτερικό. 
Κι όμως το φαινόμενο δεν μπορεί να εξηγηθεί επακριβώς.
Φυσικά δεν υπάρχει μία μόνο εξήγηση για το φαινόμενο. 
Είναι ένα πολυσύνθετο πρόβλημα, λες και αυτή η αδρανοποίηση των Ελλήνων σχεδιάστηκε τόσο καλά από χρόνια. 
Υπάρχει όμως κάτι κοινό σε όλους τους Έλληνες.
 Αυτό είναι η κατ΄ αρχήν αναπόληση της ζωής στην προ μνημονίων εποχή. 
Έτσι και μη μπορώντας από μόνοι μας να ....

Η «παγκόσμια ειρήνη», δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία παράταση αγνώστου χρόνου σε όσα θλιβερά έπονται λόγω ανθρώπινης ματαιοδοξίας και «υποχθόνιων» σχεδίων ...


του Κίμωνα Γεωργακάκη 

Από τον Φεβρουάριο του 2013, όταν και κλήθηκε στην Μόσχα μία από τις σημαντικότερες κατά τα φαινόμενα G20, παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα και αλλαγές σε πολιτικοοικονομικό επίπεδο. 

Γίναμε μάρτυρες σημαντικών γεγονότων όπως π.χ. στην Κύπρο, την Συρία ή ακόμα και εντός των Η.Π.Α., όπου εκκρεμεί ακόμα η διαμάχη που ενέχει τον κίνδυνο χρεοκοπίας για την «υπερδύναμη» με την προθεσμία συνεννόησης να λήγει έναν ακριβώς χρόνο μετά (Φεβρουάριος 2014) και ως πιθανότερο σενάριο να παρουσιάζεται μέχρι στιγμής η υποχώρηση Ομπάμα.

Όλο αυτό το διάστημα η Ρωσία κατόρθωσε ....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΜΕ ΤΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!

stournaras-staikouras

"Δεν δέχομαι ότι η Ελλάδα υπερ-φορολογείται" είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στην «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη.....
Είμαστε κάτω από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ για τη φορολογία, που στην ουσία δεν είχαμε φόρο επί των ακινήτων.
Έπειτα βγαίνει ο Χρ. Σταϊκούρας ....

Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ:ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ AΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ.

ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΑ!
Νοέμβριος 26, 2013.
Σκόπια. 
«Ορισμένοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ταυτότητα και ανατρέχουν πίσω  στην Ιστορία. Αυτή είναι μια επικίνδυνη προσέγγιση, διότι πολλοί άλλοι θα αισθάνονται ότι απειλούνται, αφού αποκλείονται από αυτήν την προσέγγιση». 
Τα παραπάνω ανέφερε ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Paul Wholers σε μια διάλεξη ....

ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ;ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ; ΑΚΟΥ 300 ΕΚΑΤ....;;;;;

Κατατέθηκαν χθες οι δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού πέρασαν συνολικά 13 εταιρείες και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν δημιουργήσει τέσσερα σχήματα που θα υποβάλουν τις προσφορές.
Στους 13 επενδυτές που προκρίθηκαν στη β' φάση περιλαμβάνονται το hedge fund Baupost που κατέχει....

Λεφτά τέλος(!) Δανειστείτε τώρα λέει η Κομισιόν.

Μια προειδοποίηση-σοκ προς τις ελληνικές αρχές, ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στις Βρυξέλλες, διατύπωσαν αξιωματούχοι της Κομισιόν και του Euroworking Group, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να προγραμματίσει τώρα την έκδοση εντόκων γραμματίων για την αποπληρωμή 
των ομολόγων που λήγουν στις 11 Ιανουαρίου ύψους 1,8 δισ.


 Υπ αυτό το πρίσμα οι Βρυξέλλες φαίνεται ότι δεν υποκύπτουν στην κυβερνητική προσπάθεια για επιμερισμό της διαπραγμάτευσης στα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ. και στα δημοσιονομικά του 2014 αλλά επιμένουν σε ....

Πρόταση Βόμβα από ΔΝΤ-ΕΕ Πηγή:www.capital.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:30

Της Ρούλας Σαλούρου


Την ώρα που η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα λάβει οριζόντια μέτρα και δεν θα μειώσει μισθούς και κυρίως συντάξεις, οι εκπρόσωποι των δανειστών, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, στο υπουργείο Εργασίας, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών ασφαλίσεων, πρότειναν νέο ασφαλιστικό, με υπολογισμό των συντάξεων με βάση το εισόδημα.

Το κεντρικό θέμα της σύσκεψης της  ομάδα  συμβούλων τεχνικής βοήθειας, στην οποία συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ και της ομάδας Ράιχενμπαχ, ήταν η βελτίωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς δεν είναι κρυφό το γεγονός ....

«Βόμβα» των δανειστών: Ζητούν καταβολή συντάξεων με βάση το εισόδημα..Έως και μηδενικές συντάξεις...

Την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού ζήτησαν οι δανειστές, φωτογραφίζοντας μάλιστα το σύστημα της Αυστραλίας.

Η ομάδα των συμβούλων του ΔΝΤ και της Ε.Ε., αποτελούμενη από τους Τόμας Στόρι, Τζον Κρότι, Πάτρικ Ντε Μετς υπέδειξαν ως πλέον ενδεδειγμένη λύση για το πρόβλημα του ασφαλιστικού στην Ελλάδα τη χορήγηση «συντάξεων βάσει εισοδήματος».

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, στο υπουργείο Εργασίας, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών ασφαλίσεων, πρότειναν νέο ασφαλιστικό, με υπολογισμό των συντάξεων με βάση το εισόδημα.

Τα βρήκαν πολιτικά στη Γερμανία. Να ετοιμαζόμαστε για κούρεμα με την μηχανή του γκαζόν;;;;

Από τον Πόρτα – Πόρτα

Βέβαια κανένας δε διάβασε τη συμφωνία της Μέρκελ και των ληστων να συν κυβερνήσουν,, σχετικά με διάσωση ευρώ-τραπεζών.

- German coalition agreement says individual EU states responsible for winding down their own banks…= Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ!!

- if common resolution fund insufficient funds used by EU member states to rescue banks should be excluded from 3%/GDP deficit rule= ΑΝ ΚΟΒΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ η ΔΑΝΕΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ!!

Η Κίνα μόλις κατάφερε ένα τρομερό χτύπημα στις ΗΠΑ – «Αγόρασε» ολόκληρο τον πετρελαϊκό τομέα του Εκουαδόρ.

Τον πλήρη έλεγχο του πετρελαϊκού τομέα του Εκουαδόρ θα έχει εις το εξής η Κίνα, σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ των Joshua Schneyer και Nichoals Medina Mora Perez για λογαριασμό του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Βρισκόμενο σε δεινή θέση έπειτα από τον αποκλεισμό του από τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, συνέπεια της κρατικής χρεοκοπίας του με δημοσιονομικό χρέος άνω των 3.2 δισ. δολαρίων, το Εκουαδόρ στράφηκε για βοήθεια.....

Το Ισραήλ προειδοποιεί για έκρηξη σε "Βαλίτσα πυρηνικών" στη Νέα Υόρκη ή στη Μαδρίτη, μετά την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν!

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου επέκρινε την πυρηνική συμφωνία ως "ιστορικό λάθος" και επιφυλάσσεται του δικαιώματός της χώρας του να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

"Σήμερα ο κόσμος έγινε ένα πολύ πιο επικίνδυνο μέρος, επειδή το πιο επικίνδυνο καθεστώς στον κόσμο έκανε ένα σημαντικό βήμα για την απόκτηση των πιο επικίνδυνων όπλων στον κόσμο», είπε.

"Η κακή συμφωνία που υπεγράφη....

Τι να συζητήσεις μωρέ;

Κάθε μέρα ένα θέατρο, μία κοροϊδία με πρωταγωνιστές τα χρυσοπληρωμένα κοινοβουλευτικά πιόνια. 

Κάθε αλλαγή προς το χειρότερο για τον λαό που νομοθετικά θεσπίζει η κυβέρνηση, αντί να γίνει έναυσμα για τους σωτήρες της αντιπολίτευσης να σπάνε έδρανα μέσα στο κοινοβούλιο, να σταματάνε 
κάθε διαδικασία ψηφοφορίας, γίνεται η αφορμή να πουλήσουν κι αυτοί την μαγκιά τους ότι έχουν επιχειρήματα που θα κάνουν την ανατροπή. 

Εφόσον δέχεσαι ως κόμμα ότι μόνο αυτό το πολιτικό σύστημα της τηλεοπτικής δημοκρατίας μπορεί να υπάρξει στην χώρα, εφόσον θεωρείς ότι η παρουσία σου και μόνο είναι πράξη αντίστασης απέναντι στην λαίλαπα, κάνε αυτό που πρέπει. 


Σταμάτα να συζητάς μαζί τους, γύρνα την Βουλή και τα υπουργικά συμβούλια ανάποδα και μην αφήνεις κανένα που να θίγει την εθνική αξιοπρέπεια και ......

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΑΛΙ...?? ΜΟΝΟ στην Ελλάδα υπήρχαν επίορκες κυβερνήσεις όπως αυτή του Παπανδρέου και του Παπαδήμου που αποπλήρωσαν τα εγκλήματα των τραπεζιτών με δημόσιο χρήμα!


ΟΜΟΛΟΓΙΑ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ  ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ  ΚΑΙ  ΕΚΤΡΟΠΗΣ  ΤΟΥ  ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ!

Βόμβες  από την Λούκα Κατσέλη που θα πρέπει να προκαλέσουν την παρέμβαση της δικαιοσύνης, εάν υπάρχει οικονομικός εισαγγελέας μετά την εξόντωση του ακέραιου Πεπόνη.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η τ. υπουργός (επί 8 μήνες) στην κυβέρνηση του ΓΑΠ, αιτία της απομάκρυνση της ήταν η πίεση των τραπεζιτών στην κυβέρνηση, με φόντο τον νόμο Κατσέλη.

Αυτό όμως ήταν το λιγότερο! 


Η Κατσέλη συνέχισε αποκαλύπτοντας πως ο λόγος του “πολέμου” ήταν ότι οι τραπεζίτες είχαν ήδη τιτλοποιήσει τα ...

Ο τίτλος ιδιοκτησίας του σπιτιού σου ...βρίσκεται σήμερα... στο Κατάρ, αύριο στο Μεξικό, μεθαύριο στο Ναούρου.


Καθώς απέχει πλέον ελάχιστα περισσότερο από έναν μήνα η εφιαλτική ημερομηνία της 1ης Ιανουαρίου 2014, οπότε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έχει αποφασίσει υπό την πίεση και της τρόικας να αρχίσουν και πάλι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δανειοληπτών που δεν πληρώνουν κανονικά τις δόσεις των δανείων τους, οι περισσότεροι από τους ασυνεπείς οφειλέτες προς τις τράπεζες δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος του κινδύνου που τους απειλεί. 


Νομίζουν ότι η τράπεζα... δεν θα τους πάρει το σπίτι!

Αυταπατώνται ότι κάτι θα γίνει στο τέλος και θα τη γλιτώσουν!


Τι να το κάνει η τράπεζα ένα ασήμαντο δυάρι ή τριάρι διαμέρισμα στους Αγίους Αναργύρους ή στο Περιστέρι; 

Σε ποιον θα το πουλήσει αφού....

ΒΟΜΒΕΣ μεγατόνων από Κίνα και Ινδία και Ρωσία στην Παγκόσμια Οικονομία..!

Σήμερα ήταν μια εξαιρετικά σημαντική ημέρα για την παγκόσμια οικονομία...βεβαίως τέτοιου μεγέθους ειδήσεις περνάνε απαρατήρητες από τα δελτία των ελληνικών καναλιών, διότι εδώ πρωτεύον είναι η "κόντρα" του Τατσόπουλου με τον Μουλόπουλο !

1. Σήμερα λοιπόν η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε επίσημα ότι από εδώ και στο εξής θα σταματήσει να.. αποταμιεύει σε δολάρια (όσα έχει σιγά-σιγά θα τα ξοδεύει για να συνεχίσει να αγοράζει χρυσό αλλά και σε άλλες παραγωγικές επενδύσεις, αλλά και στηρίζοντας το ευρώ αφού αυτό λόγω λιτότητας δεν πληθωρίζεται).

2. Μετά από λίγες ώρες ήρθε και το δεύτερο μπαμ (πολύ πιο ηχηρό από το πρώτο)....η Κίνα (και πάλι) ανακοίνωσε επισήμως την πρόθεση της να δημιουργήσει στην Σαγκάη μια καινούργια αγορά πετρελαίου όπου το πετρέλαιο δεν θα διαπραγματεύεται σε δολάρια αλλά πιθανόν (όπως ειπώθηκε) σε γουάν !!!.....(Bλέπε εδώ)

Αυτός είναι ο νέος φόρος στα ακίνητα που κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή.

Με στόχο τη συνολική είσπραξη 3,9 δισ. ευρώ κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.
Τα ερωτηματικά παραμένουν πολλά αναφορικά με το πώς θα εισπραχθούν 1,25 δισ. ευρώ περισσότερα από τον στόχο των εσόδων που συμφώνησαν οι βουλευτές των Νέας Δημοκρατίας και του ΠαΣοΚ για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
Σύμφωνα με το κείμενο που είχε δοθεί στη δημοσιότητα μετά τις αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών για τα αρχικά σχέδια φορολογίας των ακινήτων, το τελικό ποσό που θα εισπραχθεί από τον νέο φόρο ανέρχεται σε 2,65 δισ. ευρώ. Ωστόσο ο προϋπολογισμός αναγράφει ότι από τους φόρους περιουσίας μέσα στο 2014 θα εισπραχθούν 3,9 δισ. ευρώ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας έδωσε στη Βουλή τη δική του απάντηση στο ερώτημα που έχει τεθεί από πολλούς, δηλαδή ότι «το 2014 προβλέπεται να εισπραχθούν περίπου 1,2 δισ. ευρώ περισσότερα από φόρους περιουσίας, επιβαρύνοντας υπέρμετρα την ακίνητη περιουσία». 
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η πραγματική αύξηση, το 2014 έναντι του 2013, είναι .....

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! Την ενοχή Βαξεβάνη για την δημοσιοποίηση της λίστας πρότεινε ο εισαγγελέας, αντί να του δώσει παράσημο! ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ...

Δηλαδή κύριε εισαγγελέα, την φοροδιαφυγή του Παπαντωνίου, συγγενών του
Παπακωνσταντίνου κλπ την είχατε ανακαλύψει πριν την δημοσιοποίηση της λίστας;


Η εξεταστική για την λίστα είχε γίνει πριν την δημοσιοποίηση της από τον Βαξεβανη;


Σε λίγο θα γελάσει ο κάθε πικραμένος…


Την ενοχή του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη για τη δημοσιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ», εισηγήθηκε....

Ο πιο πετυχημένος υπουργός-ανδρείκελο

Πολλά γράφονται καθημερινά για τον φρενοβλαβή αυτόν σαλτιμπάγκο, τον Άδωνι Γεωργιάδη, που γαυγίζει και τσιρίζει καθημερινά από τα κανάλια, ως υπουργός καταστροφής της Υγείας: της ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ και δολοφονικής καταστροφής… 

Ένα τέτοιο πρόσωπο υπουργός, και μόνο αυτό δοκιμάζει το νευρικό σύστημα κάθε νοήμονα…

Τα δωσίλογα χαρακτηριστικά της πολιτικής του και η στραταρχική αλητεία αυτής της πολιτικής, που στον Άδωνι παίρνουν παρανοϊκές διαστάσεις, εξαντλούν κάθε όριο....

Ούτε ένα bid σε πλειστηριασμούς της εφορίας ...

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, στα τέλη Σεπτεμβρίου 2.594.366 φυσικά πρόσωπα είχαν συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 22,6 δισ. ευρώ.

Και βλέποντας ο κύριος Θεοχάρης αυτά τα νούμερα, έλαμψαν τα μάτια του ευρώ, όπως του Σκρουτζ Μακ Ντακ στα κινούμενα σχέδια!! Έτσι θα βγούμε από το μνημόνιο είπε μέσα του.

Η ελληνική γραφειοκρατία για άλλη μια φορά δεν έχει καταλάβει τίποτα από αυτή την κρίση. Και αυτό που δεν έχει καταλάβει είναι ότι, “χρέη που δεν μπορεί να πληρωθούν δεν θα πληρωθούν”. 

Ολόκληρο PSI και PSI light έγινε διότι δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε. Αυτοί όμως ....

Η Ελληνική κοινωνία ....«δεν έχει πλέον να χάσει τίποτε άλλο πέρα από τις αλυσίδες της».

Η καθημερινή συζήτηση στα κεντρική Μ.Μ.Ε. περί του νέου επαχθούς φόρου κατά των ακινήτων στην Ελλάδα και περί άρσης των πλειστηριασμών σε βάρος χιλιάδων δανειοληπτών, αφενός μεν, στοχεύει στην οικονομική «τρομοκρατία» και ψυχική «εξάντληση» των πολιτών, οι οποίοι, στις προηγούμενες δεκαετίες, έλαβαν στεγαστικά δάνεια, για να αποκτήσουν κατοικία, αφετέρου δε, καταδεικνύει την βαθύτατα αντιπαραγωγική και εξοντωτική πολιτική της σημερινής μνημονιακής κυβέρνησης, αλλά και την αναλγησία του τραπεζικού τομέα. 

Ο τελευταίος, αν και στα χρόνια της δυστυχίας, της καταστροφής και της «λεηλασίας» της Χώρας από ...

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΙΚΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ.



Το τέλειο σύστημα ληστεία συντάξεων θέλει να εφαρμόσει η τρόικα στην Ελλάδα και η κυβέρνηση κάνει ότι «δεν θέλει»!

Τώρα η πρόταση είναι να γίνεται η χορήγηση συντάξεων βάσει εισοδήματος, κατά το πρότυπο της Αυστραλίας

Δηλαδή δεν έχει σημασία αν πλήρωνες εισφορές αλλά ...

Γεωπολιτική, γεωστρατηγική και γεωενέργεια.


Του Αντώνη Ι. Γρυπαίου – Διεθνολόγος
 Όλοι έχουμε ακούσει τα ΜΜΕ να γράφουν και προφέρουν αυτές τις τρείς λέξεις. 
Εδώ θα επιχειρήσουμε ανάλυση των τριών αυτών λέξεων με περιγραφή απλή, εκλαϊκευμένη, γλαφυρή, ακόμη και γραφική, κατανοητή στο ευρύ αναγνωστικό κοινό.
Α) Γεω-πολιτική:
Η Γεω-πολιτική είναι η παγκόσμια πολιτική των κρατών της Γης.

Το λέει η λέξη. Μόνο που τη πολιτική αυτή την χρησιμοποιεί και την εκμεταλλεύεται η ηγεσία της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, που κυβερνά το πλανήτη Γη, κατά το δοκούν, και τα συμφέροντά της.
Η Γεωπολιτική είναι η μελέτη της επίδρασης που ασκούν οι Γεωγραφικοί παράγοντες, στη διαμόρφωση της εθνικής ή διεθνούς εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής μιας χώρας, και των σχέσεων αυτής μεταξύ των διαφόρων κρατών του πλανήτη, γειτονικών ή μη.
Η Γεωπολιτική είναι η επιστήμη εκείνη, που ....