Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ!

Είναι πικρό και δυστυχώς αναμένεται επώδυνο: είναι το κακό τέλος μιας
μακράς περιόδου αυταπάτης της κυβέρνησης και όχι μόνον αυτής, αλλά και όσων πίστευαν ότι ο δρόμος που πήρε η χώρα μπορεί να οδηγήσει τελικά κάπου.


Τώρα, ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι του χθες, έχουν πλέον καταστεί όχι απλώς σκεπτικοί για το αύριο, αλλά περίπου βέβαιοι κι εκείνοι ότι οι εξελίξεις που απειλούν εκ νέου τη χώρα, είναι οι χειρότερες δυνατές.

Ηταν όμως αναμενόμενο. Και μπορεί να φταίει σε ένα βαθμό το ίδιο το στρεβλό ελλληνικό σύστημα, όμως, πάνω απ’ όλα, φταίει μακράν περισσότερο εκείνο που επιβλήθηκε στην Ελλάδα να κάνει, κάτι που, πολύ απλά, δεν γίνεται.

Σε αυτό το αδιέξοδο.....

ΤΡΟΙΚΑ: ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ… ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ!

Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα…

Από το υπουργείο Οικονομικών κατηγορούν την τρόικα για τη διαρροή του επίμαχου mail που έστειλε ο Χαρδούβελης.


Τα πράγματα είναι απλά: Η τρόικα έχει βάλει Σαμαρά και Βενιζέλο στα σχοινιά και χτυπάει αλύπητα, πυξ λάξ…

Η κυβέρνηση προσπαθεί, επι ματαίω, να περισώσει ότι μπορεί από την πολιτική της αξιοπρέπεια.

Το τελευταίο ανέκδοτο που......

Μαχαίρι στα οικογενειακά επιδόματα – Από κόσκινο 665.000 συνταξιούχοι.

Μπαίνουν στο στόχαστρο τα επιδόματα συζύγου και τέκνων

- Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο το υπουργείο μπορεί να εξοικονομήσει ως και 37 εκατομμύρια.


- Έρχεται απογραφή των συνταξιούχων μέσα στους επόμενους μήνες.


Νέα τρύπα στις δαπάνες ανακάλυψαν στο υπουργείο και έτσι έρχεται μια νέα απογραφή για τους συνταξιούχους.


Αυτή τη φορά μπαίνουν στο στόχαστρο 665.000 συντάξεις και για την ακρίβεια τα επιδόματα που δικαιούνται σύζυγοι και τέκνα συνταξιούχων.


Αυτά τα επιδόματα ξεπερνούν.....

ΚΑΝΟΥΝ “ΛΟΤΑΡΙΑ” ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ !!! ΕΥΓΕ !!!!

-ΚΑΘΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΙ ΕΝΑ ΛΑΧΕΙΟ

-ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ

-ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ


Σε ένα αντισυμβατικό μέτρο βασίζει το υπουργείο Οικονομικών μέρος της κάλυψης του δημοσιονομικού κενού για το 2015. 


Είναι η μετατροπή των αποδείξεων λιανικής που λαμβάνουν οι φορολογούμενοι σε «λαχεία» με τα οποία θα μπορούν να κερδίσουν χρηματικά ποσά. 

Με το μέτρο αυτό το υπουργείο Οικονομικών πιστεύει ότι θα καταφέρει να δώσει το φιλί της ζωής στο λεγόμενο κίνημα των αποδείξεων και να αυξήσει σημαντικά τις εισπράξεις του δημοσίου από τον ΦΠΑ. 

Η θεωρία λέει πως οι φορολογούμενοι θα ζητούν αποδείξεις λιανικής για όλες τις συναλλαγές τους και έτσι θα....

Τώρα τρέμουν την «Καταραμένη Παρασκευή» της Κύπρου.

Εφιάλτης το κούρεμα των καταθέσεων αλά Κύπρος σε περίπτωση μη συμφωνίας!


-Τα «μουν@πανα», οι «αλήτες»!!!

Αυτοί είναι κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που ακούγονται τις τελευταίες ώρες εντός του Μεγάρου Μαξίμου για τους Τροικανούς.

Την ίδια ώρα μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά και συγκεριμένα στην πλατεία Συντάγματος ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης ρωτάει ανά 5΄ την γραμματέα του αν της απάντησε η Γραμματέας του Γιουνκέρ.

Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών αναζητεί μάταια ως τώρα στο τηλέφωνο τον Lux-leaks Πρόεδρο της Κομισιόν με την ελπίδα ότι θα πετύχει πολιτική λύση στο ελληνικό δράμα.

Στο μεταξύ οι Τροικανοί ζητούν ποσοστοποίηση των μέτρων του email Χαρδούβελη.

Τους λένε δηλαδή με χαρτί και ....

Γιατί εξαφανίστηκε ο Βενιζέλος; Θυμωμάστε άλλωστε τι έγινε το 2011 όταν ο Παπανδρέου ζήτησε το δημοψήφισμα. Ο Τούρκογλου... εισήχθη σε νοσοκομείο

Πήγε στην Τουρκία, γύρισε, είδε τον Τσίπρα για τα εθνικά θέματα, δεν ...
έκανε καμία δήλωση (ασυνήθιστη ενέργεια για τον Βενιζέλο) και τώρα που …
βαρούν τα κανόνια από την τρόικα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι «εξαφανισμένος».

Η απουσία του δημιουργεί πολλαπλά ερωτήματα, αφού οι δηλώσεις του προ ολίγων εβδομάδων για «τεχνικού τύπου» παράταση του μνημονίου, μάλλον πέφτουν έξω και πάμε.....

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, ..και τα των δωσιλόγων τοις δωσιλόγοις!..

Πνέει μένεα, λέει, το Μαξίμου ολόκληρο για την διαρροή του 
e-mail που έστειλε η κυβέρνηση στην τρόϊκα.



Τα έχουν βάλει με το ΔΝΤ, και τους κατηγορούν για πολιτική αλητεία και προσπάθεια εκβιασμού.

Ενώ κατά την γνώμη τους πολιτικά ''ορθό'' θα ήταν όλες οι ''διαπραγματεύσεις'' και οι προτάσεις και αντιπροτάσεις να συγκαλύπτονται, να αποκρύπτονται, να μένουν.....

Σε καλό δρόμο πας , Έλληνά μου.

Το ότι είσαι ζώον για την κυβέρνηση το γνωρίζεις καλύτερα εσύ που τραβάς το ζόρι να ανέβεις τον ανήφορο της «ανάπτυξης» με σακατεμένα πόδια και υπερφορτωμένος σαν μουλάρι από τα δωράκια χαρατσιών και φόρων που σου επέβαλλε το καθεστώς της «ανάπτυξης». 

Να ακούς όμως και τον πρωθυπουργό σου, τον μαστιγωτή σου να σε αποκαλεί και καλό ζώο για εκμετάλλευση στα παζάρια του κόσμου, είναι κάτι που δεν καταπίνεται.

Δεν καταπίνεται το ότι ο τύπος που σου βιάζει την ζωή και την ζωή των παιδιών σου να προσκαλεί τους Αμερικάνους επενδυτές λέγοντας: «Πρέπει να επωφεληθούμε από το πλούσιο ανθρώπινο κεφάλαιό μας για να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και σταθερό ....

Ικετεύει τον Γιούνγκερ να του βγει στο τηλέφωνο. Υπογράφει τα μέτρα ή τον ρίχνουν.....

Ελάχιστη αναφορά στην πορεία των διαπραγματευσεων με την τρόικα, έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση για τα 30 χρονιά του κέντρου Εμπορίου, Χρηματοπιστωτικων και Ναυτιλίας του Cass Business School του City University of London.

«Συμμετέχουμε σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση η οποία γίνεται με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα. 


Βγαίνουμε από μια περίοδο και...

ΙΔΟΥ Ο «ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ»! Ο εμπνευστής των CDS, ο άνθρωπος που θησαύρισε από την ληστεία των Ελλήνων, ζητά «εκλογή προέδρου» για να φέρει λεφτά!

Πολιτική σταθερότητα ζήτησε από τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης ο Αμερικανός επενδυτής Τζον Πόλσον, ιδρυτής της Paulson & Co. και μέτοχος στη Eurobank και την ΕΥΔΑΠ, μιλώντας στο 16ο Φόρουμ της Capital Link στη Νέα Υόρκη.

Ποιός είναι ο Paulson; Ο Γιώργος Παπανδρέου, τα CDS και το δημοψήφισμα.

Η συμμορία των CDS έρχεται ως «μεσσίας» για να αγοράσει τράπεζες...

Ο Ελληνικός Λαός μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης....

Ο Ελληνικός Λαός μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης
Όσο περισσότερο επιδεινώνεται η κρίση χρέους, τόσο περισσότερο αδυνατούμε να κατανοήσουμε τις πραγματικές αιτίες και τα συμπτώματα που ευθύνονται για το μεγάλο αδιέξοδο της χώρας μας και την ανείπωτη φτώχεια που βιώνουμε τώρα ως Λαός. 

Εδώ και μερικές εβδομάδες παρακολουθούμε τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Κυβέρνησης και της ΤΡΟΙΚΑ, οι οποίες κορυφώνονται καθημερινώς με τα σχόλια και τις εικασίες των διαφόρων μεγαλοσχήμονων πολιτικών και δημοσιογράφων και ΜΜΕ της χώρας μας.

Η προπαγάνδα, πρωτόγνωρη εις τη σύγχρονη ιστορία της Πατρίδας μας, έχει φθάσει εις το αποκορύφωμά της, όπως και η αδιαφορία μας για όλα αυτά που συμβαίνουν πίσω από τις πλάτες μας, τι μας περιμένει και ποιο θα είναι το μέλλον μας.

Όμως το μέλλον ενός Λαού και η τύχη μίας χώρας εξαρτάται .....

Η ελληνική γλώσσα είναι πρώτα δουλειά της Μάνας (Εξαιρετικό).

Η ελληνική γλώσσα είναι πρώτα δουλειά της Μάνας (Εξαιρετικό)
Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός

Δάσκαλος, Κιλκίς

«Ναι, ίσια ίσια αυτό θέλουμε κι εμείς, να μπούμε στη χορεία των εθνών και στο δρόμο του πολιτισμού. Αλλά πώς να μπούμε και πως να προχωρήσουμε, αν όχι με τα δικά μας πόδια; 


Πώς θα μας αγκαλιάσουν τα άλλα έθνη, αν δεν έχουμε δικιά μας αξία, για να συμβάλουμε κι εμείς στο γενικό καλό; 

Κι από πού θα τη βγάλουμε αυτή την αξία, αν δεν εκμεταλλευτούμε τον φυσικό πλούτο της χώρας μας και δεν καλλιεργήσουμε τους υλικούς και πνευματικούς θησαυρούς μας; 

Να ξεριζώσουμε......

Όλο το περιεχόμενο των 43 σελίδων του εγγράφου – "κηδειόχαρτου" του ελληνικού λαού στους δανειστές μας – "Περιμένοντας να σας συναντήσω στην Αθήνα" καταλήγει σαν σε...ροζ αγγελία ο Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά!

Όλο το περιεχόμενο των 43 σελίδων του εγγράφου – "κηδειόχαρτου" του ελληνικού λαού στους δανειστές μας – "Περιμένοντας να σας συναντήσω στην Αθήνα" καταλήγει σαν σε...ροζ αγγελία ο Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά!
“Πακέτο”μέτρων το οποίο θυμίζει “αγγελτήριο θανάτου” του ελληνικού λαού έστειλε στους δανειστές μας η κυβέρνηση του “Μεσσήνιου”. 

Το πακέτο μέτρων που έστειλε η ελληνική πλευρά στους δανειστές τα ξημερώματα της Κυριακής έχει στη διάθεσή της καθημερινή εφημερίδα και παρουσιάζει τα πιο σημαντικά σημεία από το έγγραφο 43 σελίδων, που έχουν στα χέρια τους και επεξεργάζονται οι εκπρόσωποι της τρόικας.

 Με βασικό στοιχείο την .....

Χρέος, η πιο ύπουλη μορφή σκλαβιάς...

«Η ελίτ έχει στα χέρια της τα εργαλεία παραγωγής χρέους, ενώ όλοι εμείς είμαστε συλλογικά υπεύθυνοι για την ξέφρενη, ασυγκράτητα αυξανόμενη άνοδο των χρεών. Οι πολιτικοί βέβαια υπόσχονται διαρκώς πως θα ελέγξουν το δημόσιο χρέος - δεν υπάρχουν όμως ποτέ αρκετά χρήματα, με τα οποία να μπορεί να χρηματοδοτηθεί το δημόσιο, καθώς επίσης να πληρωθούν οι τόκοι, με τους οποίους επιβαρύνεται το κράτος»ΆποψηΥπήρχαν ασφαλώς εποχές όπου η ελίτ, οι κάτοχοι της εξουσίας δηλαδή στον πλανήτη, οδηγούσαν μαζικά τους ανθρώπους στο θάνατο – συνήθως όμως θεωρούσαν προτιμότερο να εργάζονται οι άλλοι για αυτούς, έτσι ώστε να αποκομίζουν κέρδη.
Ειδικότερα, από το ξεκίνημα της ανθρώπινης ιστορίας, όλα εξελίσσονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο:υπάρχει μία περιορισμένη ελίτ, η οποία προσπαθεί να αναγκάσει την υπόλοιπη ανθρωπότητα να τοποθετηθεί κάτω από το ζυγό της.
Όταν κάποιος έπρεπε .....

Συλλήψεις για τις απόπειρες δολοφονίας κατά Καραμανλή.


Τουλάχιστον 20 πρόσωπα, εκ των οποίων οι 12 είναι Έλληνες και οι υπόλοιποι εργάζονταν για λογαριασμό των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, φαίνεται πως είναι μπλεγμένα στις δυο απόπειρες δολοφονίες κατά του Κώστα Καραμανλή.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Kontra News, η ανάκριση έχει εντοπίσει πρόσωπα και υπηρεσίες τα οποία εμπλέκονται στη συνωμοσία που είχε στόχο τον πρώην πρωθυπουργό αλλά και την ακύρωση των μεγάλων ενεργειακών και εξοπλιστικών συμφωνιών που επρόκειτο να υπογραφούν με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το......

ΔΝΤ: Δεν φεύγουμε από την Ελλάδα πριν το 2016.

ΔΝΤ: Δεν φεύγουμε από την Ελλάδα πριν το 2016Το ΔΝΤ δεν φεύγει από την Ελλάδα πριν από το 2016, οπότε και λήγει το πρόγραμμα του στην Ελλάδα, διεμήνυσε ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα, Ρίσι Γκογιάλ.

Σε τηλεφωνική παρέμβασή του , ο κ. Γκογιάλ, στο 16ο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ, που .....

Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) - Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος!

Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) = «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» (κράτος = δύναμις). 

Η φράση του Περικλή, όπως τη μαρτυρεί ο Θουκυδίδης, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει...
«Μεγάλη είναι η δύναμη του κράτους που ελέγχει την θάλασσα», αφορά και αναδεικνύει τη «μεγάλη η δύναμη της θάλασσας», θέλοντας να καταδείξει στους Αθηναίους (κι εν προκειμένω στους Έλληνες) ότι, εκεί πρέπει να πολεμήσουν τους Πέρσες για να τους νικήσουν, όπερ και έγινε στην περίφημη ναυμαχία της Σαλαμίνας. 

Η ιστορική αυτή αναδρομή, μας αναγκάζει να στρέψουμε την προσοχή μας στη θάλασσα και το ότι αυτή περιλαμβάνει ή σημαίνει για την Ελλάδα και τους Έλληνες. 

Πριν 30 χρόνια, συγκεκριμένα στις.....