Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Οι έξι στόχοι της δύσης για την Ουκρανία....

Gideon Rachman
Η ΕΕ θα επιχειρήσει να δώσει λύση στην ουκρανική κρίση, αλλά το πρόβλημα είναι πως η Δύση έχει ποικίλους, και συχνά αντιφατικούς, στόχους για την χώρα. Πρέπει να διευκρινίσει ποιους θεωρεί σημαντικούς και –κυρίως- επιτεύξιμους.
Rachman: Οι έξι στόχοι της δύσης για την Ουκρανία

Την Πέμπτη η Ε.Ε. θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση για να συζητήσειτις ακρότητες που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία. 

Είναι, όπως φαίνεται, αναπόφευκτο, να αποφασίσει την επιβολή στοχευμένων κυρώσεων εναντίον της ουκρανικής ηγεσίας, ώστε να δηλώσει την αποτροπή της για τις επιχειρήσεις βίαιης καταστολής διαδηλωτών.

Μέχρι τώρα, η ΕΕ έχει αντισταθεί στην επιβολή κυρώσεων γιατί ήλπιζε να πετύχει μια διαπραγματευτική λύση με τον πρόεδρο Viktor Yanukovich. Φαίνεται όμως πλέον ότι ο Ουκρανός πρόεδρος θα καταδικαστεί στο πολιτικό περιθώριο.

Είναι κατανοητή η ανάγκη για επείγουσα δράση. Όμως πέρα από αυτό, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η κρίση στην Ουκρανία θα αποσαφηνίσει τους στρατηγικούς στόχους της ΕΕ και των ΗΠΑ στην Ουκρανία. 

Μέχρι να γίνει αυτό, η επιβαλλόμενη ...

Ο "ηγέτης" της αντιπολίτευσης της Ουκρανίας, Βιτάλι Κλίτσκο,καλεί το ΝΑΤΟ δηλαδή το τσοπανόσκυλο των Εβραιοτραπεζιτών για πόλεμο ενάντια στην Ουκρανία και φυσικά εναντίον και της Ρωσίας...!!!

Με άλλο τίτλο βέβαια διότι όσο αγράμματος και αν είναι ο κόσμος και αμόρφωτος, όλοι ξέρουν λίγο-πολύ ότι οι γερμανοί την προηγούμενη φορά κατακρεουργήθηκαν πολύ άσχημα στο Στάλινγκραντ όπου και εκεί έχασαν όλον τον πόλεμο!

Πάνε για την ρεβάνς λοιπόν μπας και ρεφάρουν 70χρόνια μετά βάζοντας μπροστά τους Ουκρανούς για θύματα, αλλά ο Πούτιν βέβαια δεν είναι τόσο ανόητος για να κατέβει να παίξει "μπάλα" στην Ουκρανία..

Γερμανοί, ιδού ο στρατός σας...

Τα θέλει τελικά η τροφαντή γλουτιαία χώρα του σαρκίου μας. Αυτό είναι το τελικό συμπέρασμα του ευρωβαρόμετρου με τα αποτελέσματα τα οποία ανακοίνωσε η Κομισιόν που μάς λένε ότι το 62% των Ελλήνων θέλει να μείνει η χώρα στην ευρωζώνη και στην δικτατορία του ευρώ. 

Μπορεί οι πατριώτες Ελληνάρες να μπέρδεψαν την ευρωζώνη με τις ζώνες του καράτε που μπορούν να τις αγοράσουν σε ένα γυμναστήριο ή με την ζώνη αγνότητας που έχουν φορεμένη στο μυαλό τους άπαντες για να μην εισχωρήσει καμιά κακιά ιδέα εναντίον των αδελφών και συμμάχων τους Γερμανών. 

Όμως εδώ δεν πρόκειται για καλαμπουράκι μιας παρέας γνήσιων απογόνων του Σωκράτη πίνοντας ουζάκια, αλλά για την ύπαρξη και το μέλλον μιας χώρας και των ανθρώπων της.

Την ίδια μέρα που η Κομισιόν έχει ...

ΥΠΟΠΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ... “Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ”: ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ HANDELSBLATT.

«Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt που επικαλείται σχετική δήλωση της αντιπροέδρου της Αριστεράς (Die Linke), Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

Η κ. Βάγκενκνεχτ τόνισε ότι: «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να ξαναδεί το θέμα της βοήθειας προς την Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι – πιθανότατα μετά τις ευρωεκλογές».

Σύμφωνα με την Handelsblatt, ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Καμπετέρ (CDU), επιβεβαίωσε μέσω επιστολής, την ύπαρξη ενός εσωτερικού εγγράφου του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με το οποίο εξετάζεται επισήμως το ενδεχόμενο

18 μεγαλοδημοσιογράφους κάλυπταν οι τραπεζίτες! Ε πως να κάνουν τα παιδιά κριτική στον Προβόπουλο, ε;

 Δήμαρχοι, περιφερειάρχες, γιατροί του ΕΣΥ, πρόεδροι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, διαιτητές και δημοσιογράφοι συμπεριλαμβάνονται στη Λίστα της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ή αλλιώς «Λίστα Νικολούδη», η οποία διαβιβάστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. 

Συνολικώς πρόκειται για 413 υποθέσεις για ψευδείς δηλώσεις, όπου καταγράφονται χωρίς να κατονομάζονται, μεταξύ άλλων, 75 περιπτώσεις δημάρχων κι έξι περιφερειαρχών, 62 γιατρών νοσοκομείων, 48 προέδρων ΝΠΔΔ, 37 μελών επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών, 18 δημοσιογράφων, καθώς κι .....

Είμαστε εμείς οι πολίτες ένοχοι για την κατάντια της χώρας;

62632_166878120143217_546053553_nΕίμαστε εμείς οι πολίτες ένοχοι για την κατάντια της χώρας; 
Τα φάγαμε όλοι μαζί; 
Είμαστε υπεύθυνοι για τη σαπίλα και τη διαφθορά;
 Όχι και πρέπει να πάψουμε να αυτομαστιγωνόμαστε, νικημένοι από την προπαγάνδα του καθεστώτος, διαφορετικά δεν πρόκειται να αντιληφθούμε τι πραγματικά συμβαίνει.
Δεν είναι υπεύθυνη η ελληνική κοινωνία για ...

Βασίλειος Μαρκεζίνης: Είναι αναστρέψιμη η παρακμή της Ελλάδας;

Τα 8 αίτια της παρακμής και τα 7 σημεία για την αναστροφή.
1. Φιλοχρηματία και εξουσιομανία
Το φαινόμενο αυτό ούτε νέο είναι ούτε και περιορίζεται μόνο στην Ελλάδα. Στη χώρα μας, όμως, τα τελευταία χρόνια, έχει προσλάβει διαστάσεις καταστροφικές.

Το γεγονός ότι το εν λόγω φαινόμενο ευδοκιμεί στους πολιτικούς κύκλους όλοι το υποψιαζόμαστε· το γεγονός, επίσης, ότι παρατηρείται υπό εντονότατη μορφή και στα ΜΜΕ είναι εξίσου εύλογο, εάν κρίνουμε από την ακατασίγαστη δίψα των ιδιοκτητών ΜΜΕ για δάνεια και άλλου είδους κρατικά οφέλη (όπως είναι, για παράδειγμα, η μη φορολόγηση των εσόδων από τις διαφημίσεις), τα οποία –όπως θα φανταζόταν κανείς– τους παρέχονται ως ανταλλάγματα για την πλήρη και τυφλή υποστήριξή ....

ΒΙΝΤΕΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Προσέξτε πως μιλάτε για την Τρόικα! Μιλάμε για πολλές ξεφτίλες! Δείτε το…

Προσέξτε! Αν κατηγορείτε την τρόικα μετά από λίγο μπορεί να πληρώνετε και πρόστιμο.

ΑΙΣΧΟΣ. Προσέξτε. Αν κατηγορείτε την τρόικα μετά από λίγο μπορεί να πληρώνετε και πρόστιμο. 

Ακόμη μια απόδειξη της υποτέλειας των "κυβερνώντων". 

Μια διαφήμιση για το Φυσικό Αέριο, που μετά από 2 μέρες προβολής άλλαξε την "επικίνδυνη" λέξη "τρόικα" με την πρόταση "το τρίο κρύο" κατόπιν άνωθεν εντολής ....

Πώς μας έκλεισαν το σπίτι - Φόρτωσαν με χρέη 3.000.000 ιδιοκτήτες.

«Τα λεφτά σας ή τα σπίτια σας» από 3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων ζητά το κράτος 

– Αύξηση κατά 748% σε φόρους και επιβαρύνσεις από το 2009 έως σήμερα 

– Περί τα 3,93 δισ. ευρώ προσδοκά να εισπράξει φέτος το Δημόσιο από τα σπίτια – Καταβαραθρώνονται οι τιμές, ο κόσμος παραχωρεί τις ιδιοκτησίες του για να γλιτώσει τον εφιάλτη της Εφορίας.

Η καταλήστευση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια και ολοκληρώνεται...

Λεφτά υπάρχουν! 8 εκατομμύρια από τον Βενιζέλο στο …Σουδάν πριν από λίγες ημέρες!







































Το πάρτι των ΜΚΟ -Στενός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου διατηρούσε 50 ΜΚΟ, μόνο στο υπουργείο Εξωτερικών

Σαν «χείμαρρος» συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τις ΜΚΟ και τη χρηματοδότησή τους. 

Πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, πως στενός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου διατηρούσε 50 ΜΚΟ, μόνο στο συγκεκριμένο υπουργείο.

Οι αποκαλύψεις έγιναν δια στόματος του Νικόλαου Μάτση, πρέσβη επί τιμή ο οποίος διετέλεσε αναπληρωτής γενικός διευθυντής στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ), η οποία διένειμε τα χρήματα στις ΜΚΟ, επί υπουργίας του Σταύρου Λαμπρινίδη το 2011.

Μιλώντας στο E TV, ο κ. Μάτσης αποκάλυψε ότι καθηγητής Πανεπιστημίου, στενός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου, διατηρούσε 50 ΜΚΟ μόνο από το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ...

Μια επίθεση της Δύσης εναντίον της Ρωσίας. Μια επίθεση της ΕΕ καθοδηγούμενη από τη Γερμανία, με την σύμφωνη γνώμη των Αμερικανών.

Τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή είναι μια επίθεση της Δύσης εναντίον της Ρωσίας. Μια επίθεση της ΕΕ καθοδηγούμενη από τη Γερμανία, με την σύμφωνη γνώμη των Αμερικανών.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2010 εξελέγη πρόεδρος της Ουκρανίας, ο φιλορώσος Βίκτορ Γιανουκόβιτς με 48,95%, έναντι της φιλογερμανίδας πρώην πρωθυπουργού Γιούλας Τιμοσέκνκο, η οποία έλαβε 45,47%. Στη συνέχεια η Τιμοσένκο καταδικάστηκε...

Η ΚΩΠΑΪΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ & ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ!

ΞΕΝΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ!!!

Την δήλωση αυτή έκανε πριν από λίγη ώρα ο εκπρόσωπος των αγροτών που πρωταγωνιστούν στα μπλόκα (Κάστρο Βοιωτίας) κ. Τσουκαλάς, αναφέροντας ότι την αγροτική γή αγοράζουν γερμανικές, γαλλικές και κινέζικες εταιρείες έναντι ....

Mπορεί η ουκρανική κρίση να εξελιχθεί σε "θερμή" σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας;

Μπορεί η κρίση στην Ουκρανία να εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο από μια απλή ενδοκρατική σύγκρουση - έστω υποκινούμενη από ξένες δυνάμεις και βέβαια με άμεσα εμπλεκόμενη την Ρωσία;

Σαφώς και ναι, αφού η σύγκρουση που βρίσκεται σε εξέλιξη αφορά ουσιαστικά δύο διαφορετικά έθνη αν θεωρήσουμε ότι ένα έθνος προσδιορίζεται από την θρησκεία, την γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα:

Σήμερα η σύγκρουσή είναι ανάμεσα σε ανατολικούς – ρωσόφωνους – Ορθόδοξους οι οποίοι εκφραζονται από τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του Β.Γιανούκοβιτς και οι δυτικών – δυτικοσλάβοι – Καθολικοί και Ορθόδοξοι Ουνίτες (δέχονται την πρωτοκαθεδρία του Πάπα).

Πρακτικά είναι πιο βαθύ το ρήγμα ακόμα και απ'ότι είναι στην Συρία μεταξύ σουνιτών, σιιτών και αλεβιτών. 


Η τσαρική αυτοκρατορία και εν συνεχεία ....

ΤΑ ΜΜΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ, ΩΣ ΚΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ,ΕΝΩ ΟΙ ΕΔΩ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ.....ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΑΛΙ ???

ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΑΣ ΦΟΡΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΡΙΠΤΩΝ ΜΟΛΟΤΩΦ ΤΡΩΕΙ ΙΣΟΒΙΑ ΣΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ. 

ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΠΥΓΜΑΧΟ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΜΑΦΙΟΖΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΧΩΣΕΙ ΜΕΣΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΣΩΣΤΗ Η ΚΡΙΣΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ .....

ΔΗΜ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ για την «ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ: ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΜΕΡΙΣΣΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ :ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ "ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ " ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ .

ΔΗΜ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ για την «ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ: ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
 
Θα φέρουμε προς ψήφιση στο Ευρωκοινοβούλιο τα εξής νομοσχέδια:

1) Συναινετική ή Μονομερής Διαγραφή του Δημόσιου Χρέους της Ελλάδος στο 60% του ΑΕΠ, για λόγους Δημοσίου Συμφέροντος και Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο (Δόγμα Calvo).

2) Κήρυξης ακύρων των δύο Δανειακών Συμβάσεων της Ελλάδος με την Τρόικα, διότι περιέχουν όρους απώλειας της Εθνικής Κυριαρχίας της Ελλάδος υπέρ ξένων κρατών (ΕΕ) κι Διεθνών Οργανισμών (ΔΝΤ), ECB (Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα) και ......